|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
super że wszystko w porządku ale nie mogło być inaczej skoro tyle kciuków zaciśniętych
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
moja "znajoma" palila do dnia porodu to bylo zalosne nie wspominajac o tym ze raz w tygodniu nawet jak juz byla z wielkim brzuchem lazila do baru i pila piwo
zreszta chciala mnie na chrzestna ale sie nei zgodzilam (to byla siostra mojego eksa a wtedy juz konczylam zwiazek na sczescie) ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- emylka gratuluje udanej wizyty!!! |
|
|
|
#1173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaa pychaaa ![]() Cytat:
![]() Mmm ![]() Cytat:
A lekarz mowi Ci, do kiedy masz brać luteinę? Daj znać później jak smakuje ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
lekarz mowil ze ostatni raz mi przepisuje a zostalo mi opare tabletek wiec akurat do wizyty i sie go spytam a znajac go (jest przeciwnikiem brania czegokolwiek chyba ze są krwawienia nadal) to mi powie ze juz stopujemy
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1179 | |||
|
Raczkowanie
|
szok, super ten arbuz
![]() Moj tż jak chciał mi sie oświadczyc to bylismy w Toruniu i pół dnia przechodził z pudełeczkiem w kurtce. Mówi, że sie stresował jak się przytulałam, że coś wyczuję Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój na ostatniej wizycie miał 5 cm (pluis nóżki oczywiście ) a gin mówił, że na następnym będzie lepiej zrobić, bo troszkę za mały![]() Weronika pytałaś o prezenty dla 3 latków. Moja dostała m.in. hulajnogę i jest to hit nr1 oczywiście taka na 3ch kółkach. Oprócz tego ciastolinę, ale ona to uwielbia od dawna. Dostała też takiego konika do skakania, jakby gumowego i kupa śmiechu jest jak skacze dostała też zjeżdzalnie i piaskownicę, ale na to to już trzba mieć miejsce, oraz takie typowo dla dziewczynek lalki i koniki
|
|||
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle jak byłam pare dni temu u gina, to nie powiedział nic o żadnych witaminach
I teraz nie wiem czy mam coś brac? Tak na prawdę to dobieram sobie sama witaminy, sama sobie czegoś szukam i stwierdziłam, że jak nic mi nie powiedział, to nie bede nic zażywac. Ale za to chce sobie kupic czyste kwasy omega 3 |
|
|
|
#1181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle to witam Was Dziewczynki poniedziałkowo i lecę nadrabiać trzydniowe zaległości![]() My z maluszkiem zaczynamy dzisiaj 17 tydz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
loooooooo dziewczyny jestescie debesciaki czlowieka nie ma od poludnia to tyle napiszecie ze szoook
my bylismy z mezem na zakupach niunia zostala z babcia w sumie nic sobie nie kupilam ale ddostalam od tz pierscionek na zblizajaca sie rocznice co do fety ja w sobote jadlam i na mysl mi nie przyszlo ze nie wolno fotelik mam taki http://allegro.pl/fisher-price-lezac...355258864.html jest superowy od 2 misiaca siedziala dzialal tez na kolki drugi mam troszke gorszy ale tez sie sprawdza http://allegro.pl/fisher-price-lezac...364990829.html ten pierwszy fajniejszy ma regulacje oparcia mozna bujac lub zablokowac mala uwielbiala w nim spac pisalyscie o borowka i tak narobilyscie mi smaka ze kupilam placek z rabarbarem mama upiekla mi w niedziele ychota a teraz zjadlam galabka i zycze wszytskim milego wieczoru bo ja juz padam |
|
|
|
#1183 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do teściowej ... Cytat:
Cytat:
Napisałam ginkowi, że dalej plamię ( na brązowo) do tego mam bóle podbrzusza i boli mnie głowa i mam zawroty głowy i odrazu mnie przyjoł na środę... więc trzymajcie kciuki ![]() Cytat:
a mówili różnie Olguś, Olgusiu mój mąż mnie przedżeźnia i mówi Olutek ( czego nie znoszę) wogóle jak ktoś odmieniał moje imię jako Ola czyli Oleńko, Oluś itp to się wymądrzałam, że nie mam na imię Ola czyli Aleksandra tylko Olga czyli Olga ......................... ......................... ......................... ......................... .............. Mnie spodobało się imię jenej z dziewczyn czyli Aniela ![]() A jak Ci mówili zdrobniale ? Anielko?
|
|
#1184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() mowie dzisiaj tzowi ze czy opamieta ze mam niedlugo urodziny a on ze tak ale juz zna moj rozmiar palca to pierscionek a ja na to cooo znowu pierscionek (w tym miesiacu dwa dostalam zareczynowy i taki co mialam meic na urodziny ) a on, że gradze juz , ze tak mnie rozpiescil ostatnio bueheheh .niech sie wykaze pomyslowoscią a nie pierscionek znowu gdzie ja to wsadze
|
||
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
meiadeleite gratulacje!
![]() Ja wymiękam i idę chyba pod prysznic, albo do wanny, jeszcze nie wiem...Jestem tak zdołowana, brzuch mnie boli, wszystko mnie boli, nigdy tak się nie czułam. Weszłam na wagę, nagle mam 3kg więcej Popłakałam się z tego wszystkiego, nie mam już siły.Nie sądziłam że zaparcia mogą być aż tak straszne...Dopiję przed snem jeszcze tę maślankę, chociaż już się nie łudzę...
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tydzień i 5 miesiąc ![]() Cytat:
![]() Jakie ja mam duże piersi Niech takie zostaną |
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-05-28 o 21:25 |
|
|
|
|
#1188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrej nocy Dziewczynki
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
|
|
|
#1190 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właseni ja myślałam, że sie zdrabnia Ola. No właśnie olga to Olga i nawet jedna wersja tego imienia mi wystarczy ![]() Cytat:
Nie chcę Cię straszyć,ale mi po ciąży, po karmieniu zrobiły się o dobry rozmiar mniejsze niż przed ciąża
|
||
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam do łożeczka
|
|
|
|
#1192 |
|
Rozeznanie
|
ja zmykam dziewczynki
oglądam sztukę na tvp 1 - jest fantastyczna ![]() do jutra mamuńcie
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec mowie tżowi zeby zapamietal bo pozniej neistety ale beda inne ja juz nawet zdjecia zrobilam zeby meic na 0pamiatke bo tak mi sie podobają
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Rozeznanie
|
agasobo mąż zdolniach nie ma co!
emylka86 cudowne wieści! Tak trzymaj! ![]() biedroneczkaolga kciuki zaciśnięte. Będzie dobrze Ja tez spadam spac. Po pracy jestem wykończona. Juz dałam znac szefowej że z końcem czerwca odchodzę- nie mam juz sił i ochoty pracowac i na dodatek źle upały znoszę A w pracy żadnej klimy... Dobrej nocy kochane
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ostatniej wizycie mój gin powiedział, żeby sobie kupić witaminy. Nie polecał konkretnych, ale ja się zastanawiam czy w ogóle kupować. Tak jak napisałaś jest teraz sezon na owoce i warzywa. Chyba nigdy tak zdrowo się nie odżywiałam. Jem bardzo dużo warzyw, owoców, nabiał. Wyniki krwi mam dobre. Cytat:
Ja miałam taki problem wczoraj, wieczorem najadłam się marchewki i rano poszło Ale to rzadko się zdarza. Staram się dużo pić płynów, jem dużo warzyw, owoców, pieczywo pełnoziarniste, czy jakieś musli i chodzę codziennie na spacery z psem. Na początku ciąży odżywiałam się inaczej i nie załatwiałam się czasem kilka dni. Nie powiem, mam wieczorem wzdęty brzuch - taki urok ciąży, ale praktycznie codziennie rano - toaleta jest zaliczona. Czasem jak się najem jakiś ciastek czy czekolady to co drugi dzień, ale w międzyczasie boli mnie brzuch, więc wiem jak to jest.Jeśli stwierdzisz, że Twoja dieta jest w porządku i dużo pijesz płynów to może poproś lekarza o jakiś bezpieczny specyfik. |
||
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja byłam z TŻ na zakupach rozpieścił mnie arbuzem, zielonym jabłuszkiem za 1,99/szt. hahaha koktajlem truskawkowym z bitą smietaną jak tu go nie kochać wszystkie fochy mi przeszły hahaakupiłam sobie też maślankę, zamierzam jutro ją wypić bo jakoś za mało się wypróżniam...
|
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki.
Cały dzień byłam zalatana i teraz dopiero nadrobiłam to co napisałyście a msze przyznać ze jest tego sporo Cały dzień mam strasznego stresa bo jutro jadę do Poznania na USG Genetyczne i martwię się czego się dowiem. Czy z maleństwem wszystko ok Proszę Was tylko o trzymanie kciuków.
|
|
|
|
#1199 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Wszystko na pewno będzie w porządku
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zmykam, jutro kolejny egzamin mnie czeka. Przynajmniej na niego coś sie uczyłam
![]() Do jutra, padam ze zmeczenia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

super że wszystko w porządku ale nie mogło być inaczej skoro tyle kciuków zaciśniętych 
to wtedy jest oki

Popłakałam się z tego wszystkiego, nie mam już siły.Nie sądziłam że zaparcia mogą być aż tak straszne...
28.08 2010 Nasz Dzień
Adam 18.11.2012

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)