|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
![]() ![]() A tak wogole ladne imie (jezeli to Twoje imie w nicku), jak bede miec corke to bedzie Maya |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja z tej listy tez wszystko jadlam i jem ![]() ![]() na poczatku jak czytalam czego nie mzona to w panike wpadalam teraz mam w nosie przeciz nie jem wszystkiego co dzien w ilosciach hurtowych ![]() slyszalam tez o pasztetach, metce lososiowej, watrobce , soku z malin...itp itd ostatnio tez czytalam ze najlepiej jajek nei jesc bo maja wit a...ja jem od poczatku ciazy akurat bardzo duzo jajek w roznych postaciach no od tygodnia nie jem bo mamk odruch wymiotny i jak widze to wymiotuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
agasobo ukłon w strone Twojego męża
normalnie mistrzostwo swiata, oczywiscie pisze o arbuzie ![]() pewnie niezle Cie zaskoczyl tymi zareczynami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Ale napisałyście
![]() Chyba jednak nie mogę zmniejszyć dawki luteiny, bo od sobotniego ieczora biorę 2x1 i dziś mam znowu zabarwony śluz ![]() W takim razie będę brała tak jak dotąd 2x2 i na wizycie zapytam gin. |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sok z malin (owoców) wolno ![]() nie wolno ponoć soku ale z liści malin bo powoduje niby rozszerzenie naczyń krwionośnych Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeżeli nienawidzę maślanki ?? Dziewczyny TŻet wrócił z pracy zjedliśmy obiad i wzięło go na ciasto więc biszkopta już ukręcił piecze się w piekarniku mmm jak pachnie. Poszedł po ananasa bo to będzie torcik ananasowy z kremem. Mmmmm za dobrze ja z nim mam ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dziś mam na kolację truskawki ze śmietaną i makaronem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- To spróbuj kefir lub jogurt naturalny, powinny zadziałać podobnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja unikam serów pleśniowych ( bo to jednak pleśń, nie musi wpływać dobrze na dziecko), surowego mięsa, którego i tak nie lubię oraz pasztetu. Z zastrzeżeniem, że jeśli będę miała ochotę na pasztet to zjem, bo będzie to oznaczało, że organizm czegoś potrzebuje. Staram się też unikać konserwantów i jeść jak najmniej przetworzone produkty. Ja się zastanawiam skąd się biorą niektóre rewelacje odnośnie żywienia. Nikt chyba nie faszeruje kobiety w ciąży np. rabarbarem i czeka aż poroni. Poza tym to, że ktoś poronił nie musiało mieć związku akurat z nim. Niektóre informacje są też przekręcane. Czytałam gdzieś, że podobno ananas szkodzi, a potem zaczęłam głębiej szukać i okazało się, że chodzi o zielonego, niedojrzałego ananasa, którego kobiety w plemionach afrykańskich używały aby poronić. Dojrzałego ananasa można spokojnie jeść. To samo z malinami. Ja słyszałam, że lepiej na początku nie pić herbatki z liści malin, a potem słyszę, żeby nie jeść malin. A to przecież różnica: liście czy owoce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jakoś raz na miesiąc mam "chcicę" na ser pleśniowy i zjadam kawałeczek taki tyci tyci ![]() ![]() ale mi ochoty na jajko z majonezem i szczypiorkiem teraz zrobiłaś ![]() Cytat:
![]() sama sobie kupiłam mp3 hehe no niestety w tym roku nie ma za bardzo czasu na takie cuda... ale ja zawsze lubiłam takie kulki z arbuza wyjadać i maczać w płynnej czekoladzie.... chyba dzisiaj sobie kupię owocki, rozpuszczę czoko i zrobię wieczór przyjemności ![]()
![]() |
#1155 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki jem borowki cale 2 duze opakowania zaraz popije mlekiem i niech sie w koncu ruszy
![]()
#1156 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja z innej beczki: czy bierzecie i jesli tak - jakie - preparaty witaminowe dla kobiet w ciązy? Ja biorę zwykły Prenatal Classic i prosze, okazuje sie, że on w ogóle nie zawiera magnezu, musze go brac osobno. A kolezanki, które sa w ciązy mówia, ze koniecznie jeszcze Omega3. Babka w aptece to samo, że to bardzo wazne w kazdym trymestrze... zgłupiałam i sama juz nie wiem: czy to tylko taki chwyt marketingowy, te Omega3, czy rzeczywiście trzeba te 40 zł na 30tablketek wydac, bo warto? Jesli warto, to ja wydam, ale nie chce sie niepotrzebnie tabletami faszerować. Może któras z Was ma na ten temat jakies rzetelne info?
#1157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest kucharzem? ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale na nast. wizycie chcę skonsultować z ginekolog zmianę witamin. Myślałam o Pharmaton Matruelle, właśnie z kwasami DHA ![]() Tylko za Prenatal za 90 tabletek zapłaciłam niecałe 30 zł, a Pharmaton za 90 kapsułek kosztuje prawie 80. No ale cóż, skoro to ma pomóc, bo jednak nie jem tyle ryb, żeby dostarczyć te kwasy w diecie, a są one potrzebne do rozwoju mózgu i oka ![]() Mój brzuś jest coraz bardziej widoczny dla otoczenia ![]() Dziś, po obiedzie u babci, poszłam po mamę do pracy, bo miałam po drodze i wszyscy już mówią, że widać i chcą macać ![]() A i koleżanka mamy stwierdziła, że będzie synek, nie wiem po czym, ale tak powiedziała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
to super!!!! mój też widać trochę, chociaż nie jest jeszcze taki okrągły i można powiedzieć, że wyglądam jakbym się porządnie najadła ![]()
![]() |
#1159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój kolega stwierdził, że w koncu widać, że jestem w ciąży i że nie żartowałam ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1160 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obrzydliwość. Jak chce się truć proszę bardzo, ale tylko siebie, nie innych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny też jak kichacie to Was szarpie w dole brzucha?
Bo mnie normalnie masakrycznie ![]() A na kolacje dziś jem wielgaśną milke z herbatnikami i jakimś nadzieniem białym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Raczkowanie
|
A propos palenia to ta kolezanka co cala ciaze paliła, urodziła w 35 tyg. ciazy. Nie wiem czy to przez papierosy ale tak mi sie wydaje, nie mowie juz o rehabilitacji ktora mały musi teraz miec. W ogole to co chwila u lekarza musza byc, jak nie szmery na serduszku to jeszcze co innego. Az mi zal tego malenstwa
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o daj trochę ![]() Cytat:
![]() Biedne dziecko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
![]() agasobo ja też gratuluję zdolnego Tż-ta ![]() meiadeleite ja biorę Doppel herz aktiv Mama, aptekarka poleciła bo zawiera DHA, podobno to nowość i miała w promocji za 60 tabl. 22zł tyle że jest napisane żeby dziennie brać 2x1 tabl. ale ja biorę różnie, rano codziennie pamiętam ale wieczorem czasem zapominam ![]() ![]() ginka mówiła żebym brała Pregna Plus ale jak zobaczyłam cenę to zwątpiłam: kuracja miesięczna 30tabl. prawie 40zł ![]() jak dla mnie palenie fajek i picie alkoholu w ciąży to nieodpowiedzialność - mówię o nałogu, bo jak wypije się łyka czy dwa piwa lub wina raz na miesiąc to nic się nie stanie, ale papierosy to absolutny zakaz, nie ma dla mnie tłumaczenia że dziewczyna będąc w ciąży musi zapalić bo nie może wytrzymać itp. mam koleżankę, która paliła całą swoją pierwszą ciążę, teraz jej synek ma 7 lat i od zawsze miał jakieś alergie, przeziębienia, katar i nikt mi nie powie, że papierosy nie miały na to wpływu, z kolei przy drugiej ciąży nie paliła wcale i córka okaz zdrowia, nie choruje, nie zaraża się od brata. Więc nie wierzę, że palenie papierosów w ciąży nie ma żadnego wpływu na dziecko - zawsze ma wpływ tylko u jednych dzieci większy u innych mniejszy, a my nie wiemy do której grupy bedziemy się zaliczać więc lepiej nie ryzykować ![]() a ja właśnie żeżarłam miseczkę truskawek z pola mojej teściowej ![]() ![]() ![]() ![]()
#1167 |
Zakorzenienie
|
Prosze czekoladke
![]() ![]() Dzieki za rade, też sie bede zginac, bo boje sie, że coś sie stanie dzidziusiowi jak bede mu robiła takie tsunami ![]() A co do witamin, to też musze czegoś poszukac z DHA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki, uspokoiłyście mnie z tymi jedzeniowymi "mądrościami" - też myślę, że do wszystkiego trzeba podejść z głową. Zwłaszcza, że wiele z tych informacji jest poprzeinaczanych, zasłyszanych gdzieś - jak tym sokiem z malin i serami. Gdyby stosować się do wszystkiego, to musiałybyśmy zrezygnować z większości potraw...I jeszcze jednocześnie dostarczać witamin i odpowiednich substsancji, oczywiście
![]() Krewetki właśnie się robią na patelni ![]()
#1169 |
Zakorzenienie
|
ja biore prenatal complex.bo tak mi kupil tż jak polecial do apteki gdy wymiotowalam
![]() madzius jak masz ciemniejszy sluz to faktycznie lepiej beirz tyle co bralas, ja sie balam jak odstawilam duphaston ale byc moze u mnie to od wspolzycia to inny powod po prostu .luteine biore ale po jednej tylko .wczoraj na przyklaqd jej zapomnailam bo mam ją brac na noc a czasem wczesniej zasyypiam i tak wychodzi ale nic sie nie dzieje wiec chyba odstawie ja tez bo bez sensu wogole bylam w tesco i kupilam tą bavarię jablkowe to piwo i faktycznie ma 0 procent niby wstawilam do lodowki i sobie sprobuje pozniej ![]() co do palenia ja nie powiem mam ochote zapalic czasami bo jednak palilam ponad 8 lat paczke dziennie ale nigdy bym tego nei zrobila nawet maszka bym nie wziela o to glupota od razu widze to biedne dziecko cale w dymie |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
odpisuję na świeżo, później was nadrobię ; p
ja już po badaniach! maluszek posłuchał się mamy i tym razem pięknie się ułożył do badania! : ) przezierność jak najbardziej odpowiednia 1,5 : ). główka ma odpowiednią wielkość, są dwie rączki i nóżki, serduszko bije prawidłowo i jest umiejscowione po lewej stronie, krew płynie idealnie : ))) nie pamiętam tam z głowy tych specjalnych nazw i dokładnych pomiarów. a i mamy już 4,84 cm : )) a jaki grzeczniutki maluszek podczas badań był : ) aż lekarz stwierdził, że grzeczne dziecko... oby takie i było po porodzie ; p ale ulżyło mi, gin kazał mi się cieszyć ciążą, bo nie mam się czym martwić mam wzorowego malca : )))) focie dam jutro jak zeskanuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.