XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 09:17   #631
klaudusk_a
Zakorzenienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

poprawiłyscie mi humor tymi wymówkami
nam ze strony Tżta odmówiło już 8 osób (cała rodzina którą zaprosilismy 2 tyg temu) a najgorsze jest to, że nie mieli odwagi do nbas zadzwonić tylko zadzwonili do teściowej która jest w Niemczech

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:20   #632
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Przeczytałam właśnie relację Kindzi i się wzruszyłam... Wyglądałaś pięknie: makijaż, fryzura, suknia I trzymam kciuki za orzeszka upragnionego...

Zubi: współczuję...

Ze spraw ślubnych:
* w sobotę o 11.00 mam przymiarkę
* 6.06 o 11.00 idziemy spisywać protokół

Jak chcecie się pośmiać to czytajcie mimo, że długie
Dziś odmówiła mi jedna z najbliższych koleżanek, znamy się z liceum... Podała tak głupi powód, że aż się chce Jak na razie odmówiło bardzo mało osób, liczę jednak, że to grono się powiększy (w moim przypadku stawiam na "im mniej tym taniej")... Jej odmowa jakoś po mnie spłynęła, ale później się wku*rwiłam, bo po niej się nie spodziewałam odmowy. I przebijam tutaj Kawę z najgłupszą wymówką - może zróbmy sobie ranking Już był na najbrzydszy kościół i wielka Matka Boska wygrała
Więc tak - koleżanka nie przyjdzie na moje wesele, bo jej mamie (żonie policjanta) zabrali prawko za alkohol, a 28 lipca idą na wesele do rodziny do miejscowości X i nie ma kto ich zawieść i przywieść - nie może to być taksówkarz, bo za drogo (śpią na kasie), ani nikt inny i to koniecznie musi być moja kumpela....
Jak dla mnie ta wymowka popwinna znalezc sie na miejscu 1 w rankingu
Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
dziewczyny muszę sie pochwalić

...byliśmy wczoraj na sali spisć szczegółową umowę...

wesele będzimy mieć na 75 osób w tym techniczni (kamera, foto, zespół) - niestety nie będzie na tej sali co początkowo mysleliśmy ponieważ deklarowaliśmy 120 osóbn a te 75 by w tej sali tak się rozproszylo ze by było pusto... ale ta mniejsza sala tez jest fajna - przytulna z bardzo fajnym barem w rogu a takżen miejscem na orkiestrę

zapłaciliśmy mniej niz myslelismy i jestem przeszczęsliwa ze nie musieliśmy płacić za puste talerze

będziemy mieć tez zamiast pieczonego prosiaczka wielkie golony - część męska się ucieszy zapewne

a jak zobaczyliśmy ten bar to od razu pierwsza myśl - w sobotę jedziemy dokupić alko na drinki

własciciel jest mega super człowiekiem - wyrozumiały wszytsko da rade zalatwić...

z noclegami dla gości też nie będzie problemu

...jestem mega szczęśliwa...

pytanie do dziewczyn które kupowały alko na drinki:

ile czego kupiłyście??
a kto Wam bedzie robic te drinki? Ja mam takie zestawienie od barmana czego mamy ile kupic na 89 osob pijacych alkohol, wiec jak chcesz to Ci moge napisac, ale to dopiero popoludniu jak bede w domku bo nie mam teraz tej kartki przy sobie

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Kieeeedyś do was się odezwałam kilka razy, ale to było tak dawno, że aż wstyd się przyznać Ale, żeby była jasność- cały czas was czytam, CAŁY CZAS (kto zerka na dół strony na pewno nie raz mnie zobaczył ;-) )
Mój ślub- 4 sierpnia i zbliża się coraz większymi krokami

Chciałabym pogratulować Jagodzi i Kindzi ślubnego looku. Wyglądałyście RE WE LA CYJ NIE!!! CUDOWNIE! A po waszych relacjach poryczałam się ze wzruszenia jak większość dziewczyn.

Kindziu mam do Ciebie ogrooooomną prośbę. Przy swojej sukni planuję szarfę i Twoja mi się tak spodobała, że aż mi szczena opadła w związku z czym mam 3 pytanka- czy ona jest tak "pomarszczona" naturalnie, czy ma zrobione zaszewki? Co to za błyskotki są na niej i przede wszystkim- jak ona jest "zamontowana" Nie widzę żadnej kokardy ani nic w tym stylu i właśnie o taki efekt mi chodzi. Baaardzo Cię proszę Kochana o odpowiedź.
Witaj ponownie
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:23   #633
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
poprawiłyscie mi humor tymi wymówkami
nam ze strony Tżta odmówiło już 8 osób (cała rodzina którą zaprosilismy 2 tyg temu) a najgorsze jest to, że nie mieli odwagi do nbas zadzwonić tylko zadzwonili do teściowej która jest w Niemczech

ostro!!! ale paskudniki jedne

u mnie licze ze z 30 osob odmowi

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:24   #634
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
odnośnie tego potwierdzania to ja się dowiedziałam, że już z 118 osób mamy 87 i dodam, że nikt nie pofatygował się żeby nam dać znać tylko to własnie takie przekazywane ludzie są beznadziejni

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

A mam jeszcze pytanie do was o DZIEŃ SKUPIENIA
Jesteśmy już po protokole i po zapowiedziach dostaliśmy kartki do spowiedzi i o dniu skupienia nikt nam nic nie mówił. Myślicie, że nie musimy już go załatwiać? Kiedy oddawałyście jakieś kartki z potwierdzeniem?
MY wszystko mamy na jednej kartce.... Nauki, poradnię, spowiedzi i dzień skupienia.

Cytat:
Przeczytałam właśnie relację Kindzi i się wzruszyłam... Wyglądałaś pięknie: makijaż, fryzura, suknia I trzymam kciuki za orzeszka upragnionego...

Zubi: współczuję...

Ze spraw ślubnych:
* w sobotę o 11.00 mam przymiarkę
* 6.06 o 11.00 idziemy spisywać protokół

Dziś odmówiła mi jedna z najbliższych koleżanek, znamy się z liceum... Podała tak głupi powód, że aż się chce Jak na razie odmówiło bardzo mało osób, liczę jednak, że to grono się powiększy (w moim przypadku stawiam na "im mniej tym taniej")... Jej odmowa jakoś po mnie spłynęła, ale później się wku*rwiłam, bo po niej się nie spodziewałam odmowy. I przebijam tutaj Kawę z najgłupszą wymówką - może zróbmy sobie ranking Już był na najbrzydszy kościół i wielka Matka Boska wygrała
Więc tak - koleżanka nie przyjdzie na moje wesele, bo jej mamie (żonie policjanta) zabrali prawko za alkohol, a 28 lipca idą na wesele do rodziny do miejscowości X i nie ma kto ich zawieść i przywieść - nie może to być taksówkarz, bo za drogo (śpią na kasie), ani nikt inny i to koniecznie musi być moja kumpela....
Twoja koleżanka wymiata Ciekawe jakie powody będą u nas....

Cytat:
nie bagatelizuj tego idź do weterynarza jak najszybciej - ja bym tak nie mogła jakby sie stalo mojemu kotu... tym bardziej bym szukała jakiegoś czynnego weta aby krocej cierpiał - to ze przestał miauczec to nie oznacza ze juz wszystko ok.....

to tak jakbys posprzatała pokój zmiatajac ścmiecie pod dywan - nie widać to problem z głowy....

....sorry ale ja jestem wielbicielką zwierząt i nie cierpie i mnie wkurza olewcze podejście do zwierząt....
Oj nie, nie mam olewczego podejścia do zwierząt Dla tego kota zrobiłabym wszystko O 12 przychodzi weterynarz do domu go zobaczyć, jak stwierdzi, że trzeba jakieś badania porobić to jedziemy do kliniki.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:24   #635
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie ta wymowka popwinna znalezc sie na miejscu 1 w rankingu

a kto Wam bedzie robic te drinki? Ja mam takie zestawienie od barmana czego mamy ile kupic na 89 osob pijacych alkohol, wiec jak chcesz to Ci moge napisac, ale to dopiero popoludniu jak bede w domku bo nie mam teraz tej kartki przy sobie

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Witaj ponownie
obsługa z naszego wesela - pan stwierdził ze jak tam jest bar to postaraja sie fajnie zorganizować prace
Stary 2012-05-30, 09:34   #636
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ostro!!! ale paskudniki jedne

u mnie licze ze z 30 osob odmowi
jakoś się nie przejęłam faktem, że odmówili, ich strata, tylko teściowa wymysliła żeby zaprosić na ich miejsce inną rodzinę a zarzekała się, że nie będzie prosić nikogo na miejsce innych a ja nawet bym się cieszyła jeżeli kilka osób by odmówiło

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-05-30, 09:36   #637
a u d r e y
Wtajemniczenie

Dziewczyny macie jakąś listę o to o co zapytać menagera sali?
Mam zapisane na kartce kilka rzeczy ale obawiam się że to i tak będzie mało
Stary 2012-05-30, 09:37   #638
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś się nie przejęłam faktem, że odmówili, ich strata, tylko teściowa wymysliła żeby zaprosić na ich miejsce inną rodzinę a zarzekała się, że nie będzie prosić nikogo na miejsce innych a ja nawet bym się cieszyła jeżeli kilka osób by odmówiło
u mnie sala na 100 osob a my 130 zaprosilismy

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:45   #639
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie kochane!

Ja nie mogłam spać ale to pewnie przez stres...dzisiaj mam ten zabieg wymrażanie i strasznie się boje. Na szczęście Tż wziął wolne i będzie ze mną. Też proszę was o kciuki.

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Dziś wizyta !!!!! Przezierność i te sprawy.. proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez Letike Pokaż wiadomość
Hej, hej,
jakiś czas już Was podczytuje i stwierdziłam, że wypadałoby się wreszcie odezwać i przywitać

Tym bardziej, że mój luby zaciągnie mnie do ołtarza już niedługo tzn. 14 lipca .

A Straplessa też posiadam - założyłam go i prawie chciałam uciekać od brafiterki żeby mi go przypadkiem nie zabrała. Dla mnie jest wyśmienity, mój mały biuścik dzięki niemu zyskał z jakiś rozmiar - a nadmienię, że to nie jest żaden push up tylko zwykły biustonosz tudzież podstawka pod biust jak to określiła Pani ze sklepu
Witaj

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:47   #640
kooocur
Zakorzenienie

Kindzia pindzia moja ślicznotka

Super relacja i pieknie wygladałas...

Zubi bardzo mi przykro kochana....

Ja własnie sie ogranełam, ze zostało 17 dni...boje sie ze o czyms zapomniałam....aaaaaaaaaa aa

MicaKicia- TRZYMAM KCIUKASY!!!!

wklejam Wam zdjecie sukni juz dopasowanej..nie patrzcie na bałagan bo krawcowa miała tam wszystko....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (45,8 KB, 152 załadowań)

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś

Edytowane przez kooocur
Czas edycji: 2012-05-30 o 09:48
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:48   #641
Post_Blue
Rozeznanie

Dzień dobry

A nam jak na złość nikt prawie nie odmawia... Za to rośnie liczba dzieci do lat 10 i stąd moje pytanie: Dzieci 1,5 roczne nie mają swojego krzesła przy stole? Jak zapewnić dzieciom rozrywkę?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:

wklejam Wam zdjecie sukni juz dopasowanej..nie patrzcie na bałagan bo krawcowa miała tam wszystko....
Jest bosko! Też chcem takom!!!!
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:54   #642
ibyza
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość

Sadysta! Teraz będziesz cały czas o nich myśleć... i jak nam się nimi pochwalisz?
http://www.bizuteriadebica.pl/images/K21.jpg

to nasze, moja 3mm a TŻ 4 tylko tak mogę się nimi pochwalić

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

pięęęknie
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:54   #643
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja własnie sie ogranełam, ze zostało 17 dni...boje sie ze o czyms zapomniałam....aaaaaaaaaa aa

pierwotnie to miała być moja suknia
piękna!
Stary 2012-05-30, 09:59   #644
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
obsługa z naszego wesela - pan stwierdził ze jak tam jest bar to postaraja sie fajnie zorganizować prace
aaa to fajnie :0 my mam osobno barmana za ktorego dosc troche placimy...no ale bedzie fajnie

Cytat:

Slicznie wygladasz
Stary 2012-05-30, 10:00   #645
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A nam jak na złość nikt prawie nie odmawia... Za to rośnie liczba dzieci do lat 10 i stąd moje pytanie: Dzieci 1,5 roczne nie mają swojego krzesła przy stole? Jak zapewnić dzieciom rozrywkę?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Jest bosko! Też chcem takom!!!!
Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
http://www.bizuteriadebica.pl/images/K21.jpg

to nasze, moja 3mm a TŻ 4 tylko tak mogę się nimi pochwalić

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

pięęęknie
Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
pierwotnie to miała być moja suknia
piękna!
Dziekuje za komplementy..

Musze sie teraz czyms wysmarowac brazujacym bo taka blada do slubu nie pojde...

Mm do niej ten długi welon i piekna bizuterie..mam nadzieje, ze nie ebdzie zbyt skromnie

Synuś
Stary 2012-05-30, 10:00   #646
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
A ja się zastanawiam.. Bo zaprosiliśmy 167 osób... I teraz jestem wściekła bo na bank nie będzie wszystkich i prawdopodobnie 160 gości się nie uzbiera, a w momencie gdy ich tylu nie będzie ze 185 zł za talerzyk robi się 200 zł
I teraz pojawia się temat dopraszania gość czego jestem zdecydowaną przeciwniczką i w ogóle mi się to nie podoba, a zanosi się że tak będzie trzeba zrobić. Bo lepiej doprosić kilku gości, niż płacić więcej za stokilkadziesiąt osób, za co tak czy śmak wyjdzie min. 2000zł
Optymistycznie podpisaliście umowę, chyba że nie mieliście innej możliwości? Może uda się coś wynegocjować? Im bliżej do wesela tym łatwiej pewne rzeczy ugrać, dużo zależy od menagera sali. My dzień przed wynegocjowaliśmy brak korkowego i darmowy parking dla wszystkich gości. Warto spróbować.

Nasz znajomy miał też taki sposób że negocjując z menagerem powiedział mu, że jak uda mu się obniżyć koszty, to podzielą się oszczędnościami po połowie, im się udało w ten sposób dość dużo wynegocjować i dostać kilka dodatków gratis.

Cytat:

cieszę się że temat wymówek mam już za sobą.

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
No mowie Wam! Mowil ze zrobi jakies slajdy z MOIMI zdjeciami *nie moimi i TZ tylko samymi moimi, ze wyswietli je na jakims projektorze/ rzutniku, ciul wie na czym, i ze beda wyswietlane jak tlo na jakims bialym materiale! Mowie wam wizje mial z kosmosu
nie wiemtylko kto mial za to placic

ten koles kiedys mnie podrywal. Boje sie do dzis, ze wbiegnie do kosciola i krzyknie NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Jak w hamerykańskim filmie byś miała atrakcje.

Cytat:
Z takich rzeczy nie do końca oczywistych mi się przypomina:
- sposób podawania wina (kelner, bar, stoły)
- ile osób z obsługi kelnerskiej obsługuje przyjęcie (warto zapoznać się z szefem sali i upewnić się że ma wiedzę o wszystkich uzgodnionych detalach jak brak fajerwerków w torcie )
- godziny posiłków
- gdzie siedzi foto, DJ itp.
- czy własciciel/menager jest na sali w czasie przyjęcia

Cytat:
Śliczna

U nas dziecko 1,5 roczne miało takie specjalne krzesełko, a w praktyce całe popołudnie i wieczór biegało z dziadkami po ogrodzie.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać

Edytowane przez iceflower
Czas edycji: 2012-05-30 o 10:02
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:03   #647
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:

podawałam ostatnio tego linka - myslę że ci sie przyda - opracowane gotowe pytania

http://artelis.pl/artykuly/19379/o-c...estaw-50-pytan
Stary 2012-05-30, 10:18   #648
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Kindziu mam do Ciebie ogrooooomną prośbę. Przy swojej sukni planuję szarfę i Twoja mi się tak spodobała, że aż mi szczena opadła w związku z czym mam 3 pytanka- czy ona jest tak "pomarszczona" naturalnie, czy ma zrobione zaszewki? Co to za błyskotki są na niej i przede wszystkim- jak ona jest "zamontowana" Nie widzę żadnej kokardy ani nic w tym stylu i właśnie o taki efekt mi chodzi. Baaardzo Cię proszę Kochana o odpowiedź.
szarfa miała z tyłu kokardę ale generalnie szarfa została przyszyta do gorsetu i została pomarszczona tak jak chciałam i punktowo przyszyte do gorsetu, błyskotki to zwykłe świecidełka (żadne Swarki ) z tyłu miałam zrobioną kokardę i na szarfie wszyto mi mały zatrzask, który zapinało się na gorsecie i VOILA

kooocur będziesz piękną PM i zarazem mamuśką
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:27   #649
klaudusk_a
Zakorzenienie

kocur pięknie wyglądasz mój styl: prostota i elegancja

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-05-30, 10:34   #650
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
szarfa miała z tyłu kokardę ale generalnie szarfa została przyszyta do gorsetu i została pomarszczona tak jak chciałam i punktowo przyszyte do gorsetu, błyskotki to zwykłe świecidełka (żadne Swarki ) z tyłu miałam zrobioną kokardę i na szarfie wszyto mi mały zatrzask, który zapinało się na gorsecie i VOILA

Cytat:
Bałam sie, ze napiszecie mi, ze jestem brzydka....ze mało slubna..

Synuś
Stary 2012-05-30, 10:37   #651
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!

Ja nie mogłam spać ale to pewnie przez stres...dzisiaj mam ten zabieg wymrażanie i strasznie się boje. Na szczęście Tż wziął wolne i będzie ze mną. Też proszę was o kciuki.

Witaj

Cytat:

Ślicznie wyglądasz

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:40   #652
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
chyba żartujesz, piękna jest

Zapraszam na mój blog
Stary 2012-05-30, 10:44   #653
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty Takie suknie nie w moim stylu były, ale jak zobaczyłam Cię w niej to mi się baaardzo spodobała

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:48   #654
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

Cudowna
To był również mój pierwszy typ, już nawet ją mierzyłam. Bardzo trafia w mój gust - prosta, elegancka. Ostatecznie wybrałam inną, ale bardzo podobną do tej.

Cytat:
podawałam ostatnio tego linka - myslę że ci sie przyda - opracowane gotowe pytania

http://artelis.pl/artykuly/19379/o-c...estaw-50-pytan
Bardzo przydatny link

Cytat:
Chyba zwariowałaś, wyglądasz przepięknie!
Na pewno nie będzie zbyt skromnie, ja wyznaję zasadę, że mniej znaczy więcej.

Nie załatwiliśmy nic w USC . Nie mieliśmy ze sobą odpisów aktów urodzenia, wrr... Dzisiaj może jeszcze uda mi się wyciągnąć ten papierek w mieście w którym się urodziłam i mam nadzieję, że do końca tyg załatwimy formalności bo w niedzielę jesteśmy z księdzem umówieni.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 11:17   #655
chocolate muffin
Rozeznanie

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
radziłabym się szybko zorientować, bo u nas te spotkania są tylko 4 razy w roku, co 3 miesiące
Dobrze że mi przypomniałaś

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

Macie takie przypadki, gdy ktoś zasugerował/wspomniał, że fajnie będzie na waszym weselu lub coś podobnego, a wcale nie zamierzałyscie tej osoby zapraszać?[COLOR=Silver]
Taaa np. teściowa siostry tż-a. Rozwala mnie ta kobieta
Chciała nam się wprosić na wesele. Już raz się wprosiła do drugiej siostry tż-a ale u nas nie ma szans.
Najlepsze było to, że ona się wprosiła na wesele tej starszej kiedy ta młodsza z jej synem nie byli nawet jeszcze zaręczeni
I tak wkręciła moich teściów, że już jej nie umieli odmówić.

Cytat:

Cytat:
Kocur toś mnie rozwaliła
Suknia jest boska i prześlicznie w niej wyglądasz. I suknia na Tobie podoba mi się 100 razy bardziej niż na modelce. I w którym miejscu ona jest mało ślubna ?
Stary 2012-05-30, 11:32   #656
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
poszłam ostatnio do sąsiadki pożyczyć pół kieliszka pieprzu i mówię, że odkupię a ona mi na to, że nie trzeba- odtańczy na weselu
hahahaha dooobre. Ale wiecie co, z takimi ludźmi to później trochę głupio, bo po weselu pewnie będą krzywo patrzeć. No ale cóz... ich sprawa. Mi by nie przyszlo do głowy, by komuś się wpraszać po chamsku na wesele. Nie dał zaproszenia,to nie, przecież nie będę dopytywac.

A dziś mialam znowu podobną sytuację. Idę rano do pracy, spotkałam moją przyjaciółkę, która oczywiście przychodzi na moje wesele. No i ona mi mówi, że ostatnio taki jeden pan z naszej miejscowości, z którm mam zerowy kontakt powiedział do niej "a to się wybawimy na weselu naszej sąsiadeczki, co?"
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.

Wstałam i ledwo żyje gardło mnie boli mam katar kaszel masakra. A tu na uczelnie trzeba jechać bo to ostatni praktycznie tydzień zajęć
ojej mnie też coś pobolewa, ale wczoraj wypiłam dwa zimne piwa i to pewnie przez nie
Cytat:
Dziś wizyta !!!!! Przezierność i te sprawy.. proszę o kciuki
trzymamy!!!!

Cytat:
Kili tak na prawdę Nasza paczka liczy ok 20 osób, z tym, że taki bardzo bliskich z którymi widujemy się także w tygodniu a nie tylko imprezujemy jest 9. I tych zaprosiliśmy, więc alternatywą jest doproszenie tamtych bo te chcieliśmy aby byli na weselu, ale jednak nie chcieliśmy robić imprezy na 200 osób więc limit wyznaczyliśmy na 160, a i tak prosiliśmy 170. Poza tym TŻt chciałby zaprosić 2 kolegów którzy byli jego najlepszymi przyjaciółmi w dzieciństwie, później kontakt się urwał a od jakiegoś czasu znowu mają kontakt..

Co do wpraszania się, opowiadałam Wam już kiedyś, że byliśmy u mojej dalszej ciotki która ma sklep, bo kupowaliśmy u niej kilka rzeczy (to jest tak: moja mama i jej mama to były siostry, więc to kuzynka mojej mamy, ale takiej rodziny nie prosimy bo moi rodzice mają sporo rodzeństwa więc taka rodzina odpada, bo wtedy byśmy mieli wesele na 300 osób )
No i wchodzimy do tego sklepu a ona: "O! dzień dobry chyba z zaproszeniami to jeszcze za wcześnie?" (był marzec ) mnie zatkało i odpowiedziałam że nawet ich jeszcze nie zamówiliśmy
o kurcze, sporą macie rodzinę masz rację, jakby tak zapraszać wszystkich spokrewnionych, to by było nie wiem jakie wesele. A co do wpraszania - kolejny brak taktu no jak tak mozna się dopraszać o zaproszenie

Cytat:

o żesz w mordę wyglądasz OBŁĘDNIE!!! JAK GWIAZDA FILMOWA

Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość

Taaa np. teściowa siostry tż-a. Rozwala mnie ta kobieta
Chciała nam się wprosić na wesele. Już raz się wprosiła do drugiej siostry tż-a ale u nas nie ma szans.
Najlepsze było to, że ona się wprosiła na wesele tej starszej kiedy ta młodsza z jej synem nie byli nawet jeszcze zaręczeni
I tak wkręciła moich teściów, że już jej nie umieli odmówić.
pffff chyba lubi się bawić ta kobieta.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 11:33   #657
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Co to za rok ,że tyle osób odmawia... ;/

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 11:38   #658
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny muszę sie pochwalić

...byliśmy wczoraj na sali spisć szczegółową umowę...

wesele będzimy mieć na 75 osób w tym techniczni (kamera, foto, zespół) - niestety nie będzie na tej sali co początkowo mysleliśmy ponieważ deklarowaliśmy 120 osóbn a te 75 by w tej sali tak się rozproszylo ze by było pusto... ale ta mniejsza sala tez jest fajna - przytulna z bardzo fajnym barem w rogu a takżen miejscem na orkiestrę

zapłaciliśmy mniej niz myslelismy i jestem przeszczęsliwa ze nie musieliśmy płacić za puste talerze

będziemy mieć tez zamiast pieczonego prosiaczka wielkie golony - część męska się ucieszy zapewne

a jak zobaczyliśmy ten bar to od razu pierwsza myśl - w sobotę jedziemy dokupić alko na drinki

własciciel jest mega super człowiekiem - wyrozumiały wszytsko da rade zalatwić...

z noclegami dla gości też nie będzie problemu

...jestem mega szczęśliwa...

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!

dla Ciebie
Cytat:

Dziekuje
jeeejku prześlicznie wyglądasz!!
Cytat:
Dziekuje za komplementy..

Musze sie teraz czyms wysmarowac brazujacym bo taka blada do slubu nie pojde...

Mm do niej ten długi welon i piekna bizuterie..mam nadzieje, ze nie ebdzie zbyt skromnie
też planuję do mojej sukn i długi welon bo jest skromna i biżu jakąś super
no i balsamy brazujące pójdą w ruch tak samo

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

jak dobrze, że mi się nikt nie wprasza (jak narazie...)
sorry, moja koleżanka kiedyś coś napomknęła, że chyba może liczyć na zaproszenie ;];]

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 11:43   #659
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość

Ślicznie wyglądasz
Cytat:
chyba żartujesz, piękna jest
Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
No co Ty Takie suknie nie w moim stylu były, ale jak zobaczyłam Cię w niej to mi się baaardzo spodobała
Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Cudowna
To był również mój pierwszy typ, już nawet ją mierzyłam. Bardzo trafia w mój gust - prosta, elegancka. Ostatecznie wybrałam inną, ale bardzo podobną do tej.

Bardzo przydatny link

Chyba zwariowałaś, wyglądasz przepięknie!
Na pewno nie będzie zbyt skromnie, ja wyznaję zasadę, że mniej znaczy więcej.

Nie załatwiliśmy nic w USC . Nie mieliśmy ze sobą odpisów aktów urodzenia, wrr... Dzisiaj może jeszcze uda mi się wyciągnąć ten papierek w mieście w którym się urodziłam i mam nadzieję, że do końca tyg załatwimy formalności bo w niedzielę jesteśmy z księdzem umówieni.
Cytat:
Napisane przez chocolate muffin Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Dobrze że mi przypomniałaś

Kocur toś mnie rozwaliła
Suknia jest boska i prześlicznie w niej wyglądasz. I suknia na Tobie podoba mi się 100 razy bardziej niż na modelce. I w którym miejscu ona jest mało ślubna ?
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość

o żesz w mordę wyglądasz OBŁĘDNIE!!! JAK GWIAZDA FILMOWA

pffff chyba lubi się bawić ta kobieta.
Cytat:

dla Ciebie

Dziekuje
jeeejku prześlicznie wyglądasz!!

też planuję do mojej sukn i długi welon bo jest skromna i biżu jakąś super
no i balsamy brazujące pójdą w ruch tak samo

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

jak dobrze, że mi się nikt nie wprasza (jak narazie...)
sorry, moja koleżanka kiedyś coś napomknęła, że chyba może liczyć na zaproszenie ;];]
CO JA BYM BEZ WAS ZROBIŁA???????

: cmok:

Kochane jestescie....własnei robie liste czy o czym nie zapomniałam

Chyba mi sie stres właczył.....maskara....:m ur:

Synuś
Stary 2012-05-30, 11:47   #660
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
CO JA BYM BEZ WAS ZROBIŁA???????

: cmok:

Kochane jestescie....własnei robie liste czy o czym nie zapomniałam

Chyba mi sie stres właczył.....maskara....:m ur:
Jeszcze ja ejszcze ja pochwalilam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości