|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brazil Butt Lift- podnosimy i kształtujemy pupę ! :D
Cytat:
![]() chodziło mi o to, że ćwiczenia siłowe trzeba dodawać bo same aeroby mogą w końcu zacząć palić mięśnie a jednak żeby tłuszcz się spalał te mięśnie są potrzebne |
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
enaiv widzę, że ćwiczysz pilates. To jakiś konkretny program dostępny na DVD czy kilka ćwiczeń zaczerpniętych z netu ?
|
#4443 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Widzisz ja bym wywaliła aeroby(aeroby nie są optymalnymi ćwiczeniami dla utraty tkanki tłuszczowej) a zajęła się treningiem siłowym plus interwały. Oczywiście aeroby na początku mają wiele zalet później tworzy się z tych ćwiczeń błędne koło. Nie czytałam żeby do spalania tkanki tłuszczowej potrzebne były mięśnie, możesz podrzucić na ten temat jakiś artykuł? |
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wam podrzucę artykuł warty poczytania który moze rozwieje wiele wątplowości, na temat chudnięcia tycia, budowania mięśni itd
http://www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81...y-t585708.html Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- aha Punkcik 10 w tym artykule mówi o mięśniach i ich udziale w spalaniu. |
|
|
|
|
#4445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
jakieś takie filmiki leg pilates ale to w ramach relaksu. Jest też taka dziewczyna, która ma swoją metodę POP pilates, ale dla mnie jej wszystkie ćwiczenia to hardcore ćwiczyłam ostatnio takie na wewnętrzną część ud to myślałam,że zejdę |
||
|
|
|
#4446 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
, nie czytałam jednak artykuły w którym była mowa właśnie, żeby potrzebne były mięśnie aby spalać tkankę tłuszczową, co wcale nie znaczy że się z tym nie zgadzam. Dzięki za link do art, też te forum czytam .
|
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie ta dziewczyna jest niesamowita, oglądałam też jakiś jej trening cardio, ja się zmęczyłam od samego oglądania a ta nawet zadyszki nie miała i ani na chwilę uśmiechu od twarzy nie odkleiła mocno od BBL zbaczamy
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4452 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
zazdroszczę wytrwałości. Sama chciałabym spróbować BBF, bo mam teraz dużo wolnego czasu No więc mam prośbę. Czy któraś z Was mogłaby mi wysłać na maila rozpiskę ćwiczeń i powiedzieć skąd mogę pobrać te filmiki? Byłabym bardzo wdzięczna. ![]() funkybox1@gmail.com |
|
|
|
#4453 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny tak trochę zbaczamy od wątku BBL, ale jeszcze chciałam spytać macie jakiś artykuł co powinno się jeść w ciągu dnia, jak się ćwiczy siłowo. Mam z tym trochę problemu
. Chodzi mi o jakieś przykładowe jadłospisy.
|
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
funkybox wszystko jest na chomikuj pl
Asiu niestety nie pomogę ale może na jakimś blogu coś znajdziesz, bo widziałam dużo dziewczyn ćwiczyących co prowadzi blogi również dają tam różne propozycje posiłków ![]() A jakie hantelki macie ? W sensie ile kg mają ?
BLOGUJĘ Edytowane przez Honey7 Czas edycji: 2012-05-31 o 12:01 |
|
|
|
#4455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/G_ula_/Fitness/f...,497623419.rar a tu filmy http://www.torrentdownloads.net/torr...azil+Butt+Lift tylko trzeba mieć jakiegoś programa do torrentów. Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- link z chomika mi zablokowało ale w tym drugim też chyba był kalendarz tylko nie wiem czy ten sam. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- ja teraz ćwiczę zależy co ale albo na 4, 5 albo na 2,5 kg. Jak nie daje rady 4,5 to zamieniam na 2,5. Muszę teraz dokupić ciężarki bo mam tylko obciążniki co 2 kg, ale na razie funduszów brak. |
||
|
|
|
#4456 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam na prawde różne od 1,25kg do 10kg. Plus sztanga i jeszcze nakłady, no ale to już nie hantle. Na inne blogi o odchudzaniu nie chcę wchodzić, raz weszła i dowiedziałam się że tłuszcz można zamieniać w mięśnie. Cytat:
Ja zaraz po treningu łapie za jajka bez żółtek plus węgle i tłuszcze. Może napisz co Ty jesz, może akurat coś nowego dodam do jadłospisu .EDIT: Funky nie na 60 którejś stronie tylko na 125. Wrzucam link https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=433088&page=125 post #3740 jak poszukasz wstecz znajdziesz jeszcze test ołówka. Edytowane przez asia di Czas edycji: 2012-05-31 o 12:40 |
||
|
|
|
#4457 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi
mam nadzieję, że dam radę.
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Asia
ja juz tak trochę przestałam zwracać uwagę na to czy robię dobrze czy nie. U mnie trening przypada na różne pory dnia i po prostu poza tym syropem domowej roboty za bardzo nie zwracam na to uwagi co kiedy jeść. Głowiłam się nad tym w zeszłym miesiącu i stwierdziłam że nie będę wydziwiać za bardzo. Przykład mojego jedzenia: rano jak wstaję to czasami jak mam ochotę na słodycze to wtedy dla mnie jest dobra pora, jak nie to nie, czasami wypiję szklankę mleka czasami zjem siemię lniane. takie normalne śniadanie jem o 10 Zazwyczaj są to kanapki z dodatkami, w dodatkach znajduje się jajko, ryba, ser żółty i biały, szczypiorek . Zależy co jest w lodówce. Inna opcja to musli z jogurtem albo płatki z mlekiem. No i jakis owoc 13 to u mnie jest pierwszy obiad. Czasami idą jakieś ziemniaczki, ryż, kasza gryczana lub makaron czasami z samymi warzywami a czasami z dodatkiem mięsa, albo jajka sadzone. o 16 drugi obiad ale to zazwyczaj taka przegryzka zazwyczaj jestem wtedy po treningu i wchłaniam coś z białkiem, ser biały z jogurtem lub śmietaną i 2 łyżeczki dżemu, kefir, jakis owoc. kolacja o 19 to zazwyczaj jakas rybka, najbardziej lubię makrelę, czasami szprotki z chlebem albo tuńczyk albo jajcownica, albo znowu ser biały, bo sera to dużo jem. Staram się jakieś warzywa do kolacji tez dodawac i w ciągu dnia też. Na wieczór jeszcze, jakieś mleko czasami dodaję odżywkę białkową jak w ciagu dnia było mało białka ale to tez nie przekraczam 15 g na dzień takiej odżywki. niby można do 40 ale wolę w pożywieniu dostarczyć. Na wieczór tez ograniczam węglowodany, prawie wcale ich nie jem po godzinie 16. Zadko kiedy się zdarza żbym jadła. ok. lecę na obiad
|
|
|
|
#4459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja troche ćwiczyłam z elastycznym paskiem, ale szkoda mi go bo jest świetny, a poza tym zjeżdżał mi z nóg. Wewnętrzne mięśnie ud jakoś nie dały mi popalić, jak tu dziewczyny piszą, więc musiałam źle ćwiczyć. W sumie najbardziej oberwało się udom, ale nie po wewnętrznej stronie. Co do jedzenia, to ja muszę poszukać co jeść na strzelające kości, bo jak ćwiczę to mi wszystko prztyka a zaczęło się to jak się wyniosłam na studia, nie miałam wfu, zaczęłam sama jeść i dopadło mnie "fit" zdrowe odżywianie Stawy mnie nie bolą, tylko wszystkie gnaty strzelają (wystarczy zakręcić nadgarstkiem)---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- W sumie tak pomyślałam, może to borelioza? Całe życie mieszkałam w lesie, złapałam dużo kleszczy, a to choroba zawodowa wszystkich leśników (mój tata był w klinice niedawno to leczyć) musiałabym się przebadać. W każdym razie nieprzyjemne jak się ćwiczy. |
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Asia
zapomniałam dopisać że żeby jak najbardziej ograniczyć zanik mięśni to trzeba ograniczać do minimum nocną głodówkę jaka mamy podczas snu, czyli przed snem tak 40 min trzeba sobie zapodać jakieś białko ale już bez zbędnych węglowodanów (ja osobiście lubię mleko, albo kefir, czasami z dodatkiem odżywki jak wspomniałam wcześniej). I oczywiście trzeba to uwzględnić w dziennym bilansie, żeby nie powodować zbędnych nadwyżek które zechcą się odłożyć w postaci nowych boczków. No i oczywiście po wstaniu nie zwlekać ze śniadaniem, góra półtorej godziny po wstaniu. Ja właśnie ze śniadaniem mam największy problem bo kiedyś wstawałam później i przywykłam do tego śniadania o 10 a teraz wstaję nawet o 6 czy 7 i często nie jestem głodna, ale staram się przyjąć jakieś kalorie. Z tym nocnym jedzeniem to też za bardzo nie lubię chodzić spać napchana, dlatego ograniczam się do tego mleka. Mały siwek używam takie coś http://www.bazarek.pl/produkt/209659...7-kolorow.html Znalazłam w domu, zawijam na nogi na 3 razy do tych leżących i na 2 razy do tych co się kroki robi. Na tych ćwiczeniach na stojąc to mogłam ją tak na butach zawijać że nie zjeżdżała przy mocniejszych wymachach. Mi tam w tym treningu to tyłek najbardziej daje popalić. Wewnętrznej strony ud to tak za bardzo nie używamy ale podpowiem że w treningu High & Tight jak się robi te ćwiczenia z ciężarkami to przy tych ćwiczeniach gdzie się opuszcza nogi na krzyż ta część wewnętrzna nieźle pracuje. jak ćwiczyłam z ciężarkami to przy tych krzyżach czułam te mięśnie bardziej niż jak się ćwiczyło te ćwiczenia na końcu co niby sa na wewnętrzną stronę ud. Ponoć te mięśnie są odpowiedzialne najbardziej za równowagę. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Siwek co do stawów to słyszałam że jedzenie galaretki na kościach jest dobre na wszelkie dolegliwości związane ze stawami. Galaretki, nóżki w galarecie i wszelkie produkty z żelatyną. Dla mnie to ble, bo galaretki to nawet na słodko nie lubię. Poza tym trzeba uzupełniać wapń, magnez, no chyba że trochę droższy biznes, uzupełniać kolagen. Mi kiedyś też strzykało w niektórych miejscach, teraz już tego nie zauważam, ale jak mój mąż się czasami przegnie i zacznie mu chrobolić w gnatach to aż mi ciarki przechodzą. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Oooo ![]() jednak mi ta choroba służy. Dzisiaj już się w miarę dobrze czułam więc zrobiła Bum Bum zamiast Axa z jedną małą przerwą na oddech i High & Tight. I dałam sobie po 2,5 kg na nogę i nawet dałam radę. Ale poszłam do lodówki po mój syrop ze śliwek i okazało się że nie ma. Szanowny małżonek musiał wypić wczoraj, a było jeszcze trochę ponad ćwierć litra. Nawet ja po treningu nie dałabym rady wypić więcej niż parę łyków bo to słodkie. No cóż muszę się zadowolić syropem na kaszel .
|
|
|
|
#4461 |
|
Raczkowanie
|
5 posilkow dziennie
snaidanie: glownie weglowodany-owsiaka, placki otrebowe, musli ect. II snaidanie: owoce obiad: mieso (glownie piers) gotowana lub pieczona bez tluszczu z warzywami/kuskus lub kasza gryczana podwiczorek: serek wiejski, twarog... kolacja: warzywa lub bialko Co do "puchniecia" miesni-przecwiczylam regularnie 4tyg, to ile im w koncu poteba czasu na "zejscie"? Poza tym, przed Turbo nie siedzialam na tylku, tylko biegalam co drugi dzien min 1h + dywanowki, takze organizm w szoku byc nie powinien. Az mi szkoda jak tak czytam o tylu sukcesach a ja, no coz. Chociaz w sumie, tyl moze mi troche urosnac
|
|
#4462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A właśnie! Już kiedyś zainteresowałam się galaretkami, ale wtedy unikałam cukru, a nie mogłam znaleźć żadnej niesłodzonej galaretki i wyleciało mi to z głowy. Wapń i magnez. Dzięki ![]() Ja dzisiaj jestem po bumbum i jeszcze kurcze coś bym sobie poćwiczyła. Może zrobię high and tight ale tylko część z obciążnikami i tummy, bo go pominęłam. Bierzesz 2,5 na nogę ; o szacun, ja mam 1,5 i więcej bym nie chciała
|
|
|
|
|
#4463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do moich 2,5 kg to dzisiaj postanowiłam spróbować i dało radę, tak to też brałam po 1,5 na nogę. Mam ciężarki na nogi 1,5 ale zamocowałam jeszcze hantle fitnesy kilogramowe do tego. Chyba wyglądałam przekomicznie z takim uzbrojeniem i cholernie niewygodne ale przecież w tym nie biegam. Miałam jeszcze opcję glany + ciężarki na nogi , chyba że wymyślę jak zamocować 2-kg krążek na nogę.
|
||
|
|
|
#4464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
albo serniczek na zimno- pysznie i zdrowo będzie. Narobiłam sobie smaku a tu tyle trzeba czekać aż to pozastyga, że aż sie odechciewa robić ![]() Ja ani myślę dokładać czegoś do moich 1,5 kg, z tymi tak akurat daje rade, z cięższymi już bym nie dała. Zrobiłam sobie jeszcze high and tight część z ciężarami i tummy. High jest dla mnie takie, że akurat daje rade, chociaż nie robiłam tej części z gumami, za to już widzę, że najbardziej nie będę lubiła tummy wychodzi na to, że nienawidzę katować brzucha, to bardzo nieprzyjemne. O ile ból w tyłku i nogach jest do przeżycia, to na tummy robiłam sporo króciutkich przerw żeby rozluźnić mięśnie. Nie lubie tego!
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Siwek
jak ty zaczniesz te deserki robić to ci sie tyłek wykształci nie tak jak trzeba ![]() Ja dzisiaj mam Tummy Tuck tylko że po tych moich napadach kaszlowych w ostatnim tygodniu to nie wiem czy potrzebuje specjalnego treningu na mięśnie brzucha. Jak chcesz podmienić Tummy to w wersji delux jest trening ABC Rapido, tam się robi mięśnie brzucha na stojąco i jest krótszy. W high and tight to właśnie te ćwiczenia z gumą dają chyba największy wycisk pośladkom. Ja po pierwszym treningu to myślałam że sobie coś ponaciągałam jak ćwiczyłam. Jeszcze jak kupujesz gumę w pasmanterii to kup jej większy kawałek tak żebyś mogła zawinąć tak 2, 3 razy. Jak 2, 3 razy będzie za dużo na początek to zawsze można ją związać w połowie. Ja właśnie wpadłam na to że przecież mogę sobie dwa ciężarki na nogę zarzucić bo się przecież jedną na raz nogę ćwiczy. Jak 2,5 pociągnęłam całkiem nieźle to 3 też chyba zrobię ale high and tight mam dopiero w przyszłym tygodniu więc może sie rozmyślę do tego czasu. Wczoraj jeszcze zauważyłam że na tym większym obciążeniu to sie bardziej skupiałam żeby jednak bardziej używać tych mięśni tyłka i czułam że ich używam bo na samej nodze ciężko było podnieść tyle. |
|
|
|
#4466 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
, Ty chyba jesz nabiał, a nie białko na noc(nie wliczając odżywki). Ja na śniadanie to jajecznice robię na maśle z ząbkiem czosnku. Na noc to jem jajka na twardo, chyba że to ryba lub gotowane mięso. Mleko to nabiał, a nie białko i może zalegać długo w żołądku proponowałabym coś innego zjeść na noc. W tym posiłku co napisałaś wyżej masz mało białko, za to dużo nabiału.Tak się jeszcze spytam, Ty masz zamiar budować mięśnie? Cytat:
"Jeżeli chcemy pozbyć się nadmiernej ilości tkanki tłuszczowej, to wymagany jest w diecie pewien niedobór energetyczny, oraz jej modyfikacja w kierunku pozyskiwania energii ze spożywanych białek. Białka są kiepskim źródłem energii, co zmusza nasz organizm do czerpania jej z zapasów tłuszczowych. Mówiąc prościej, równolegle z ograniczeniem liczby spożywanych kalorii, znacznie ograniczamy ilość spożywanych produktów wysokowęglowodanowych a zwiększamy produktów wysokobiałkowych"- z forum sdf. Ja ćwiczę już 1,5miesiąca i te puchnięcie to utrzymywało się do 3tyg. Próbowałaś interwałów? EDIT: Dziewczyny przecież w sklepie sportowym znajdziecie takie gumy do ćwiczeń. Edytowane przez asia di Czas edycji: 2012-06-01 o 09:45 |
||
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w sportowym takie gumy są za 15 złotych, ale wiecznie ktoś je wykupi gdy ja tam idę, dlatego gościu u mnie niezawodna guma z majt
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4469 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo możliwe, ale na początek bardziej się obawiam żeby nie jeść za mało Bo już raz tak zrobiłam- oczywiście w efekcie przytyłam ze 3 kg. Jak zauważę, że tyłek się nie kształci jak trzeba to wtedy będę odstawiać te węgle. W sumie to jem więcej niż mam ochotę- zmusiłam się do zjedzenia miseczki owsianki z otrębami, bananem, suszonymi śliwkami, daktylem i ziarnami słonecznika, dyni i siemienia na śniadanie. W sumie to jedyne na co mam apetyt ostatnio to różne przedstawienia makaronu pełnoziarnistego i lody i sok pomidorowy czasem. Serio, nic więcej mi się nie chce jeść. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
zobaczę ile kosztuje taka sportowa guma w poleconym podobno tanim sklepie, a jak będzie drogo to zaopatrzę się w pasmanterii. Ale to w przyszłym tyg, bo dzisiaj wracam do lasu.
Edytowane przez maly_siwek Czas edycji: 2012-06-01 o 10:32 |
|||
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Asia
tak sobie myślę. Twoim zdaniem powinnam nabiał zastąpić mięsem, jajkami, rybą, czym jeszcze? I czy te białka które są w nabiale to organizm traktuje inaczej? Niedawno się właśnie spotkałam z taka informacją na jakimś forum że właśnie niektórych rzeczy które mają białko nie powinno się wliczać do dziennego bilansu białek, bo sa zupełnie inaczej trawione. Ser biały chudy też niby nabiał a też słyszałam że powinno się go traktować jako białko i jest jak najbardziej wskazany przy budowie masy. Znowu nic nie wiem. Jak się zagłębiam w te dietetyczne tematy to tylko mam jeszcze większy mętlik w głowie. Do tej pory liczyłam wszystko jako białko. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

ćwiczyłam ostatnio takie na wewnętrzną część ud to myślałam,że zejdę
, nie czytałam jednak artykuły w którym była mowa właśnie, żeby potrzebne były mięśnie aby spalać tkankę tłuszczową, co wcale nie znaczy że się z tym nie zgadzam. Dzięki za link do art, też te forum czytam

a zaczęło się to jak się wyniosłam na studia, nie miałam wfu, zaczęłam sama jeść i dopadło mnie "fit" zdrowe odżywianie
Stawy mnie nie bolą, tylko wszystkie gnaty strzelają (wystarczy zakręcić nadgarstkiem)
a tu tyle trzeba czekać aż to pozastyga, że aż sie odechciewa robić