|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() ![]() Moja mama niedawno zapaliła gaz a czajnik wstawila do lodówki. Szukała go dość długo aż zrezygnowała ze zrobienia sobie kawy ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Ewelinka dostała dwie pary skarpetek, jedne ażurkowe a drugie z koroneczką. Dziś jeszcze dostanie matę FP Rainforest ![]()
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Starsza dostała plecak , dostanie koszulkę na euro i piłkę euro 2012 ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-01 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (a że mata trafiła się okazyjnie to czemu nie kupić)
![]() |
#544 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() niby to nie ma znaczenia że TŻ zarabia mniej, nigdy mi to nie przeszkadzało ale teraz mi przykro, że to nie ja zostanę z Elizą - jestem zazdrosna ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() no to mam nauczkę na przyszłość i zmieniam po. ok. 10 minut po karmieniu (tzn jak ją potrzymam do odbicia) Cytat:
![]() najgorsze to jest to że my bardzo chcieliśmy wrócić do PL bo myśleliśmy że może coś się zmieniło i że z przyjaciółmi się będziemy często widywać. A tu rozczarowanie. Z pracą kiepsko, dotacje na otwarcie firmy tylko w styczniu a potem już nie ma. W sklepach straaasznie drogo. Jak chcę kupić dobre jakościowo jedzenie to kosztuje to majątek ![]() ![]() ![]() Po prostu masakra ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytrynko to jak go wlaczasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#547 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 |
Gang Iren
|
Musze pochwalic Eryka,bo juz coraz wiecej w nocy przesypia.Dzis bylo 5 godzin ciagiem
![]() No i ogolnie fajne dziecko mi sie trafilo,pogodne takie,malo placzace.Wiki zreszta tez fajna jest,no jak byla malutka to przez kolki plakala,ale to nie jej wina.A oprocz tego to nie plakala wcale.Teraz troche zaczynam miec z nia problemow i niestety jest to duza wina babci,bo mimo ze ja mowie,zeby babcia czegos nie robila,to ona to robi.Np karmi Wiktorie!Nie wiem po co,przeciez ona ma prawie 9 lat i potrafi juz sobie kanapke sama zrobic,a co dopiero jesc.I tlumaczy potem,ze np nie chciala,zeby jej ostyglo,a Wiki za dlugo je.Wiele jest takich rzeczy,ze np mowie,zeby czegos nie robila,a ona robi na przekor!
#549 |
Zakorzenienie
|
Ja kupilam konika na dzien dziecka, ale nie umiem ga wlaczyc, zeby gral dluzej jak pol minuty
![]() Jest!!! Rozgryzlam go! Trzeba pociagnac za blaszke, ktora ja schowalam do srodka. Brawa dla rybki ![]() Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2012-06-01 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Takie cudaki często się mamie zdarzają
![]() Kiedyś portfel w lodówce trzymała ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Zamawiacie odbitki przez internet? Jaką firmę polecacie?
#551 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co na to Wiki jak ja babcia karmi na przyklad, skoro wczesniej jadla sama? Czasem u starszych dzieci, ktore maja malutkie rodzenstwo tak sie dzieje, ze chca aby sie nimi opiekowac, karmic, poswiecac duzo uwagi... Moja bratanica przez swoja mlodsza siostrzyczke zaczela nagle seplenic... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że jak nie dostanę to przez produkcję mleka, a nie przez co innego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zmokłam cała przez swoją wyprawę. Robię herbatę i wskakuję do dziecka do łóżka się grzać, bo przez tę pogodę mała cały czas śpi i jej się dobudzić nie da, nawet na śpiąco je... Już czuję jaka będzie ciężka noc ![]()
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do klapsa, to Twoja mama jest za? Bo moja uwaza ze w klapsie nic zlego nie ma, ze stanie w kącie jest gorsze ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- gosiu ja z mama mam inne relacje niz Ty, ale tez sie z nia spinam, bo ona lubi karmic Filipa a ja jestem za tym, zeby jadl sam, bo czesto jest tak ze zdaze mu cos naszykowac ale Szymon wzywa wiec kaze mu samemu zaczac jesc a reszte mu pomagam.. I potrafi zjesc sam pol obiadu, pol kromki chleba, reszte mu trzeba juz pomoc, ale uwazam, ze to moja zasluga mimo iz czasem tez wolalabym zeby to szybciej szlo, bo jedzenie stygnie czy czasu nie ma. No ale moj Filip ma 3 lata a Wiki 9. Wiec rozumiem Twoja irytacje. ![]()
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
od 11 byla u mnie tesciowa.... jestem wyczerpana psychicznie ... ona jest dobra na pol h - gora godzine a nie ponad 4
![]() zaraz maz wroci z pracy, przywiezie gyrosa czyli nie musze gotowac ! za to marze o prysznicu i duzej paczce tic tack'ow ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#555 | ||
Rozeznanie
|
Dziękujemy za życzonka (tzn. Julcia dziękuje
![]() Dla Waszych dzieciaczków samych słonecznych dni i uśmiechów szerokich od ucha do ucha. Cytat:
![]() ![]() No ja niestety dostałam tę cholerną szybką przemianę materii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() konia do Mam talent to powinnaś pojechać jako komik, bo tak nas rozśmieszasz że hej... ![]() Cytat:
A pogoda taka barowa, że siedzimy w domku ![]() Dziś kończymy 6 tygodni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
Julliczka najlepszego z okazji 6 tygodni
![]() Wszystkiego najlepszego oczywiście dla naszych Wszystkich dzieciaczków, niechaj zdrowo rosną i się duuużo uśmiechają ! Aguśkaa Twój Szymonek sam tak podkłada rączki pod siebie i unosi główkę, czy mu w tym pomagasz? Ja Basi podkładam rączki, ale ona zaraz je na boki spowrotem odsuwa. Nie wiem czy mam się martwić, czy podkładać sama ![]()
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
tak
![]() Cytat:
![]() ![]() zrobilismy sobie z Wiktorkiem drzemke popoludniowa 1,5h ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, melduje sie tylko ze zyjemy
![]() Ale brak czasu przeplata sie z brakiem weny i jeszcze dochodzi brak humoru jakis ![]() Nadal walczymy z ta skaza, tzn ja niedojadam bo nie wiem co mam jesc, a Viki skorka wcale nie lepiej, dodam kilka zdjec na maila zeby bylo widac, dziewczyny, ktore maja podobny problem, Viki teraz tez zrobily sie takie krostki i plamki, ktore robia sie straszliwie czerwone pod wplywem goraca! i ma to na buzce,piersiach i karku i dosyc mocno za uszami. Do tego zaczyna nam sie ciemieniucha. We wtorek jedziemy do alergologa, mam nadzieje ze do tego czasu jakos wytrzymamy. No w najgorszym wypadku umowie pediatre do domu, ale wole zeby alergolog to obejrzal. I do tego nadal mi tak ulewa za boje sie Ja w nocy odkladac do spania zeby sie nie zakrztusila, zamowilam juz sobie taka specjalnie wyprofilowana poduszke - klin dla niemowlat, ktora zapobiega ulewaniu. Lekarka mi polecila i sprobuje czy to pomoze! Acha - Emigra , Julka chyba miala jakies specjalne mleko przeciw ulewaniu? Emigra , pytalas o wage - mi zostalo jeszcze tylko 9 kg do wagi sprzed ciazy ![]() Mam juz 16 na minusie ![]() No ale ja jak zaszlam w ciaze to juz mialam nadwage, wiec 9 kg to tylko przystanek, docelowo jest wiele wiecej! Przepraszam ze nie odpisuje wiecej ale nie jestem w stanie, tyle naprodukowalyscie ![]() U nas na forum to trzeba byc w miare na biezaco, jak juz ma sie tyly to robi sie to przytlaczajace, bo nie wiadomo komu najpierw odpisywac ![]() ![]() Katarzynka i Karo - dodajcie zdjecia jak to u Was wyglada z tym uczuleniem? Lenka i dodalam zdjecie Viki, mamy chyba te same kapelusiki dla dziewczynek - tylko Viki ma rozowy ![]() Konia, jestes boska, rozbawiasz mnie do lez ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-06-01 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mravko, juz ci mialam wczoraj odpisac na to twoje pytanie o mniejszy apetyt Robsonka - ze wlasnie moze to byc znak ze on nei potrzebuje juz tak czesto zajadac. Czy on skonczyl juz 3 miesiace? Bo jesli trzymac sie rozkladu pani Hogg ![]() http://www.babywhispererforums.com/i...?topic=63161.0 http://www.babywhispererforums.com/i...6652#msg476652 Daj znac po wizycie u neurologa co powiedzial i jakie cwiczenia zalecil. A co lekarz powiedzial na problemy brzuchowe Robsonka? Bo u Ani tez glozno slychac przelewanie w brzuszku, ale to wlasnie zazwyczaj przy jedzeniu/kupie albo produkcji bakow. Tylko odpukac Ania dostaje z 3 razy na dobe Infacol i raczej juz jej brzuchowe sprawy nie mecza. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny poratujcie wiedza
![]() powiedzcie mi po jakim czasie od podania mm dziecko może negatywnie na to zareagowac typu wdęcia, kolki itd? bo niestety u mnie to chyba nie był tylko kryzys laktacyjny ale powoli zacznam miec coraz mniej pokarmu chociaż dalej walczę ale nie mogę patrzec jak Filip placze z glodu i podałam mu dzisiaj pierwszy raz 40ml mm po karmieniu piersią na "dobicie" ok 3h temu i jak na razie jest ok.
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Rozeznanie
|
Ja zawsze brałam z fotoprint, teraz chyba skuszę się na Empik albo lokalnego fotografa, bo też można wysyłać foty przez internet.
Cytat:
Mnie powstrzymała cena proszku plus to, co zobaczyłam na ściankach smoczków-mm zostawia osad, a mleko naturalne nie, więc za każdym razem, gdy daję minimalną ilość mm, mam wizję, że to paskudztwo oblepia ścianki żołądka. Ale ja tam mam tendencja do popadania w paranoję. Jednym słowem-wszystko jest dla ludzi, nie zadręczaj się, bo nakręcisz stres, mleka ubędzie i powstanie błędne koło. A na zwiększenie laktacji polecam meliskę i karmi kawowe-od razu zaznaczam, że na karmi pozwalam sobie tylko gdy wiem, że mam przynajmniej 4-6 godzin do karmienia i mm w pogotowiu, żeby mała nie dostała nawet jednej tysięcznej promila z tego śmiesznego pół procenta alkoholu. A z ciekawostek-gdy nałogowo żułam orbitki łagodna mięta w okolicach 3tygodnia, pokarmu było połowę mniej! Czyżby mięta w tak małej ilości miała na to wpływ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() a tak ogólnie to nie boisz się słodzika z gum orbit itp.? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedz ![]() ![]() karmi kawowe wcale mi nie podchodzi ju wole te zwykle ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Robson bedzie pewnie wyrywał lachony na spojrzenie "poczciwca",ale już mama zrobi z Niego porządnego człowieka żeby to bajerowanie serc nie łamało na potęge ;-) Do tej pory jadł co 3h i wlasciwie od kilku dni te karmienia to był koszmar,bo rzucał się jak opetany. Niby chciał,a za chwile wyginał się w kazda strone. Łapał, popił troche i wrzask. Od wczoraj daje Mu jesc co ok 3,5h niby głupie 30min pozniej,ale chyba robi Mu to jakas roznice,bo sie delektuje ![]() ![]() Ty wybudzasz Kaje,czy sama sie budzi z głodem na ustach? ![]() Heh no to tez jestes zakrecona niezle, dobrze,ze człowiek gorszych "szalenstw" nie robi ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do Wiki i mamy..ciezko pewnie zapanowac nad Nia,bo zawsze moze jedno powiedziec,a swoje zrobic. Nie zmienia to faktu,ze powinna sluchac Ciebie,bo przeciez to Ty jestes mama i sama wiesz najlepiej co dla Malej jest najlepsze. Mysle,ze karmienie 9 latki to rzeczywiscie przesada..przeciez to duza dziewczynka. Moze uswiadom mame,ze skoro Wiki sama wyjezdza na wycieczke to raczej nikt Jej tam przeciez nie karmi Cytat:
![]() Juliczka to ladnie "polecialas" z waga! Mysle,ze jeszcze Twoj zabiegany tryb zycia sprawił, ze tak Cie "ubyło". Ja tez jestem mniejsza niz przed ciaza..wprawdzie tylko o kg ![]() ![]() Cytat:
Kochana..po wizycie wlasnie zalecenie rehabilitacji,ale to nic "groznego". Wlasnie umowilam sie z jakas pania na jutro ,przyjedzie do Nas i zobaczy co tam w trawie piszczy. Prawdopodobnie problem by sie sam rozwiazal,ale lekarz stwierdzil,ze na pewno cwiczenia Mu nie zaszkodza. W pn tez idziemy do pediatry,bo chcemy z Malym chodzic na basen..a wczesniej wskazana jest konsultacja lekarza,czy nie ma przeciwskazan. Na brzuchowe niestety niewiele..ale podpytamy jeszcze pediatre. Niestety niedojrzalosc ukladu pokarmowego poprostu musi minac...kropelki moga pomoc,wesprzec..ale czasem nie da sie caliem wyeliminowac. Dzis jest znacznie lepiej..wczorajsza mega ku...pa odblokowała chyba zawory ![]() Infacol tez u nas byl, ale niestety nie pomogl. Teraz jedziemy na Delicolu. Pewnie nie dawalabym nic, ale Jego te baki budzily ze snu..płakał i bylo widac,ze Go to boli. Najgorsza taka bezsilnosc,bo nie mozna dziecku pomoc. A super,ze tak dzielnie pracujesz z Anulka nad zasypianiem, to zaowocuje zobaczysz ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#566 | |
Zadomowienie
|
Gosia który kolor Moby Wrap wzięłaś?
Konia to ładnie mleczka naściągałaś ![]() Mravka raz dwa się nauczycie jak ćwiczyć z Robciem i będzie idealnie.. Zariah to pewnie troszkę żałujecie przeprowadzki do pl...no niestety życie tu jest trudne...ceny często wyższe niż za granicą a wyplaty dużo niższe...ech...macie jeszcze kilka miesięcy na podjęcie decyzji co dalej ![]() Cytat:
![]() A co do zabawek to moja mama tez dziś do mnie że za rok mu kupię bo teraz to i tak nie wie o co chodzi..ale ja mu matę edu zamówię w końcu bo chyba się zdecydowałam po kilku miesiącach wybierania. Wczoraj robiłam małemu to pobieranie krwi no i bilirubina wyszła 7 przy normie do 1...ech...w poniedziałek idziemy na oddział do naszego pediatry bo chce mu zrobić bilirubinkę z podziałem na frakcje i próby wątrobowe...mam nadzieję że wyjdą dobrze... A dziś w prezencie Morfik pierwszy raz rozdał nam kilka prawdziwych uśmieszków (bo do tej pory to tylko przez sen)...co najśmieszniejsze zaraz po tym jak podczas przewijania wystrzelił kupą w tatę i na podłogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 | ||||||
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi! I dużo uśmiechu i słodyczy z okazji Dnia Dziecka dla Waszych maluszków!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję że nie bo ja jem dziennie ok 6-7...i mleko mam...może bez jakichś szaleństw ale małemu starcza..
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#570 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() I my tez!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Slate grey.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.