|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |||
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tez probowalam kiedys a6w.Ciezko jest.Wytrwalam 2 tygodnie ![]()
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Dzień dobry
![]() Oskar zasnął mi w 20 min wczoraj ![]() ![]() ![]() No i od 5-7 walka ręce -łóżeczko. Najpierw było trochę noszenia jak zobaczyłam że zasypia to myk do łóżeczka tam otworzył oczy i zamknął i pospał - 5 min i ryk nie dało się go uspokoić ani szuszenie ani nic. i tak w kółko przez 2 godz. w końcu dałam za wygraną i spał u mnie na brzuchu do 9. Później karmienie zmiana pampersa ( ostatnio nie opłaca mi się zmieniać przed karmieniem bo w trakcie zazwyczaj Oska ku.. robi ![]() No i znów płacz i marudzenie. Mam nadzieję że po chrzcie będzie lepiej - jak to się mówi że wypędzimy tego diabła - i wróci mój wesoły Oskarek ![]() Teraz sobie śpi .... mam okazje coś porobic ale mi się nie chce... a musiałabym posprzątać na imprezę. ooo... jednak się obudził po 20min |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
Ja też, ja też
![]() Nocka ok. Zasnęła chyba w 5 minut, pokręciła się nieco, ale już na śpiąco. Za to ja spać nie moglam ![]() Dziś rano Ewelinka wydobywała z siebie nowe dźwięki ![]() ![]() Kazdy dzień przynosi coś nowego, naprawdę jest to cos niezwykłego ![]() TŻ chyba zaczyna żałować, że nie zajmował się do tej pory mała, bo jak dostał serię usmiechów to nawet chętniej do niej podchodzi jak zapłacze ![]() Ode mnie również wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków. Przede wszystkim nieskończenie wiele usmiechów na buźkach i powodów do tych usmieszków. Załącznik 4701225
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-07-30 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
Karolca u nas od kad wiktorek sie czesciej usmiecha to maz tez chetniej nim sie zajmuje
![]() jak ktoras robi zakupy w lidlu to polecam ubranka ktore tam dla dzieci maja dobra jakosc naprawde ![]() ja pieluche roznie zmieniam jak jest duzo nasikane to przed karmieniem a jak nie to po bo po jedzeniu zazwyczaj siku robi Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-06-01 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
na maila wrzuciłam zdjęcie 10-tygodniowej Ewelinki
![]() No i jak zwykle same piekności ![]()
#517 |
Rozeznanie
|
hehe ja też...ale dobre i to
![]() Nocka u nas średnia. Piotruś zasnął o 21.30 spał do 1 potem pobudki o 3, 5 i wtedy go wzięłam do siebie do łóżka i spał do do 7.30 ciekawe czy dziś mi się uda go nakarmić śpiącego o 23...może wtedy pośpi trochę dłużej... kurcze a już była taka noc, że spał 7 godzin ![]() tak by to w sumie wychodziło biorąc pod uwagę że urodził się 3 tyg wcześniej... ![]()
![]() |
#518 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja zaczelam zmieniac po karmieniu,bo tak to zawsze mialam dwie do zmiany,jedna przed i jedna po ![]() U nas pogoda sie zepsula ![]()
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Chyba jadę do Mam talent ......umiem się przemieniać w krowę
![]() Odciągnęłam dwie porcje mleka na niedzielę,po 14o ml, wczoraj czas operacyjny 7 minut, dzisiaj 5 minut, każdy "udój " z jednej piersi ![]() dzisiaj jeszcze 2 porcje i jutro dwie , muszę dużo dużo pić... ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ja zmieniam po karmieniu pieluszkę, no chyba że jest przepełniona to wtedy niezależnie od karmienia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis rozbawiasz mnie do łez ![]() My tez dzis siedzimy w domku, bo leje i wieje... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas tez dzis deszczowo wiec chyba darujemy sobie spacer |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 | ||
Rozeznanie
|
Wszystkiego naj naj naj dla naszych ![]() ![]() Myślałam, że jak się dzieciaczki porodzą do mniej będziecie miały czasu na pisanie a tu znów potop słów - moje gadulinki A mnie jakoś tak zawsze wychodzi, że czasu nie mam - może dlatego że mój TŻ ciągle w domu. Ze mną razem spędza macierzyński ![]() I chwilowo sobie siedzimy z dzieciem w domu. Do końca czerwca musimy się ostatecznie zdecydować a pojęcia nie mam co robić ![]() Jak TŻ gdzieś wyjdzie to jakoś ze wszystkim się wyrabiam raz dwa a jak jest ze mną to wszystko się jakoś rozwleka i nic zrobić nie mogę ![]() Cytat:
![]() U mnie jakoś wolno leci - mam ręczny z Aventu, a teraz w sumie nie mam wcale bo pożyczyłam przyjaciółce - idzie do szpitala w niedzielę z małym na kontrolę po operacji. ![]() ![]() z opóznieniem sporym ale ... odpowiadam na dwa posty - lepiej późno niż wcale ![]() ewelajna25 pisałaś parę dni temu o chustach i nosidłąch - ja mam babasling i jak dla mnie to jest masakra. Ani razu nie udało mi się w to Elizy włożyć. Albo mnie niewygodnie, albo jej, ten materiał wszędzie wisi bez sensu. Jak dla mnie straszna kicha - wystawiam na allegro i kupuję chustę lub normalne nosidełko. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() katarzynka a ten szum to nie jest nagrana suszarka? Troche lepszy dzwiek niz ten ktory ja nagralam, ale i tak sie u nas niesprawdza ![]() Ja stalam w kolejce po wzrost no i po rozum oczywiscie hahah ![]() ![]() Koniakonia ale masz produkcje? Nie myslalas zeby oddac mleko do banku? Slyszalyscie o tym? Ja to mam tylko na potrzeby wlasnego dziecka, ale Ty moglabys zarobic ![]() Wszystkiego najlepszego dla NASZYCH POCIECH z OKAZJI DNIA DZIECKA ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
U Nas też leje i wieje więc spacer sobie darujemy.
Na 17 idziemy na spowiedź przed chrztem zostawiamy Oskara z babcią i potem przyjeżdżamy po niego i na zakupy. W ogóle to już nie wiem co Oskarowi jest jak nie spi i nie je to płacze. I ten płacz nie jest z bólu tylko z marudzenia. i tak dzień w dzień. Najedzony, przebrany a i tak płacze.Ma tak któraś z Was?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trza sobie jakoś to życie uprzyjemniać ![]() wczoraj pożarłam się z Mamą, a nie znoszę być w takim klimacie , a już się dogadałyśmy i jest dobrze, pewnie stąd mam dobry humor ![]() no i że jest piątek się cieszę, że 2 dni z tż spędzimy razem ![]() i że dzieci ma póki co zdrowe, że siedzę z nimi w domu i że jeszcze trochę z nimi pobędę ![]() no i że zżarłam kilo truskawek ![]() dzisiaj tż będzie dopiero o 19 , więc jestem uwięziona , ale zamówiona chusta i dostawka do wozka już są w drodze, do poniedziałku będę mogła śmigać sama z Młodymi na dół i na górę kiedy mi się zachce ![]() a ogólnie to ja bym mogła też u drzyzgi wystąpić albo w uwadze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Ladnie Konia!A ile procent? 3,2? ![]() Cytat:
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
Obiadek wstawiony
![]() ![]() A Szymon dzis je co 2 godziny. Filip bawi sie ciastoliną (brawa dla tego kto ja wymyslił ![]() konia super ze bedziesz sie juz niedlugo motac w chuste ![]() Co do mamy, moja mam wrazenie ze ciezko przechodzi menopauze, bywa złośliwa, gorzej z jej pamiecia, koncentracja, bywa ze chodzi smutna, na pewno ma mniej wigoru niz kiedys... No ale nas tez to czeka ![]()
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas to wcale tego pewnie nie ma, malo kto karmi wlasna piersia to jeszcze mialby podawac czyjes mleko... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to w sumie fajnie macie ,że możecie posiedzieć razem z tż w domu, z tym że wiadomo,że na życie trzeba pracować , ale póki co cieszcie się chwilą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ktore posiadaja konika FP, czy te melodyjki moga grac wszystkie ciagiem przez 5minut? Bo widze tylko regulacje glosnosci i wylacznik...
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Gang Iren
|
Zamowilam chuste w koncu,taka:
http://www.ebay.co.uk/itm/1807132851...84.m1439.l2648 Mam nadzieje,ze bedzie dobrze nosilo sie w niej Eryczka.Bo na rekach to juz troche ciezko,bo moj klusek przekroczyl juz 5 kg ![]()
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np. wiem,że przez to ściąganie to może mi się więcej naprodukować na jutro czy pojutrze, ale jak potem ściągnę tylko tyle co wypija Kaja ( bo w niedziele nie będzie cyca ) i wszystko powinno wrócić do normy ...już raz tak zrobiłam jak szłam na wesele za czasów Niny i wszystko grało i buczało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kobietki
![]() podzielam dzisiaj opinie na temat du...tej pogody. W stolicy deszczowo i chlodno-idealna pogoda na spanie. Musze się dziś pochwalić, bo moje dziecko zrobilo prezent (nam tez przy okazji) sobie...jak wczoraj poszedł spac po kąpieli o 20..tak wstał na karmienie o 2..a potem o 6:30 ![]() ![]() ![]() ![]() Na 9 zajechalismy do neurologa i mamy skierowanie na rehabilitacje. Pan dr powiedzial,ze to nic takiego..ale lepiej juz za wczasu zapobiegac,bo teraz to tzw "małe piwo" i najprawdopodobniej rozejdzie sie samo po kosciach,ale jak mozna pomoc to pomozemy. Rob w zwiazku z tym spaniem na brzuszku tylko ma bardziej "odwiedzione" barki i tym samym nie sklada łapek jak do modlitwy. Nie ciagnie takze glowki tj trzeba(ale na to podobno jeszcze czas ma). Za to oczywiscie w pozycji "brzuszkiem w dol" ladnie na sztywno ta głowka chodzi. Takze dostalismy zalecenie aby sie przejsc na 5 spotkac z rehabilitantnem i pokaze nam co robic,aby Robcia "rozkrecic" ![]() Poza tym wszystko super i zachowywal sie na wizycie na medal! usmiechal sie jak szalony i zagadywał dr. Potem puszczal lansiarskie usmiechy do kobiet w poczekalni- moj Maly Bajerant ![]() konia Ty to masz spust z tym mlekiem ![]() ![]() ahh i spoznione gratulacje z okazji rocznicy slubu ![]() ![]() Monia grartulacje z okazji sukcesow spaniowych Hanki ![]() ![]() ps. dalej nie pozwalasz Hani spac w dzien dluzej niz 2 h? evcia zdjecia nie wrzuce niestety,bo sa tak fatalne,ze az szkoda;/ wszyscy pstrykali..a suma sumarum wyszło naprawde kiepsko- takze zadnej sensownej pamiatki nie bedziemy mieli. Tak to jest jak sie ma aparat ,a nie ma bladego pojecia o kompozycji zdjecia. Zeby bylo smieszne mam duzo takich z samymi głowami ![]() ![]() nowaken pisalas,ze Robcio moze jest glodny..a ja Ci powiem,ze odkrylam druga strone Jego tajemnicznej natury..On chyba wlasnie glodny nie byl i sie wkurzał,ze mu matka cyca ładuje w paszcze ![]() Od wczoraj karmie co ok 3,5h i je az milo..Takze chyba tu tkwil problem,ze Moj Ksiąze chcial sobie pociumkac ,a nie jesc i sie wkurzał,bo lecialo. ZObaczymy przez najblizsze dni jak to bedzie wygladalo ![]() ah wczoraj byl sukces..Tomek wzial Rob'a na spacer w spacerowce(polozonej prawie na płasko). Dostal moje blogoslawienstwo i poszli na spacer. Mija 20min i dzwoni (wiec odbieram pewna,ze bedzie syrena w tle) a T.pyta o ktorej maja wrocic ![]() ![]() Skubany zasnal sobie i spedzili na dworze 45min. Jest swiatelko w tunelu ! Ahh musze sie do czegos przyznac...w jedna z ostatnich nocy przebudzilam sie (T.spał u Roba) i zaczełam tulic do snu..sliniak i pieluszke..Szuszałam i wziełam nawet na rece ![]() ![]() _________________________ ____ Emigra gratuluje uciekajacych kg ![]() ![]() Musze cos podobnego znalezc,a nie mam pojecia jak sie to fachowo nazywa Tynka Tobie to kobieto pomnik by sie nalezal za te przejscia od samego poczatku ;/ Przykre to,ze non stop macie pod górke, ale wierze,ze juz bedzie lepiej...buziaki Gosia ciesze sie,ze komunia Wiki tak dobrze wypadla i wszyscy jestescie zadowoleni. Eryczek sie spisal na medal(notabene Rob'a ortopeda ma na imie Eryk i musze powiedziec,ze niezle ciacho z Niego ![]() Lenka nie wiem,czy nie doczytałam w tym natloku nadrabiania i mi umknelo,czy nie pisalas. Co zrobiliscie z ta rehabilitacja, juz cos macie na oku? dziewczyny dziekuje za odpowiedz w sprawie karmienia ![]() Ktoras z Was juz szczepila drugą turą? jakies efekty uboczne były?(ponoc te drugie szczepionki dzieci gorzej znosza).
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nina bawi się w zabawę taką,że wrzuca pod szafkę tik taka i każe mi wyciagać krzycząc kierki kierki ( co znaczy cukierki , bo ona nie mówi pierwszych sylab często) ma radochę jak biorę łyżkę do butów i latarkę i ryję tam pod szafką z tyłkiem wypiętym jak Giewont. Ale zaraz Jej zapodam farbek plakatowych na talerzyk, pędzelki i kartki i będzie miodzio ![]() A z Mamą to się pożarłam w temacie "klaps wychowawczy" i "po co prezent dla niemowlaka dziecka na dzień dziecka? ", było ostro , ale już jest wszystko jak trzeba.Mamy zupełnie różne charaktery i czasem iskrzy no i czasem jest dym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
tak graja ciagiem 5 minut chyba ze wylaczysz uciskajac "brzuszek" konika a ten wylacznik z tylu wylacza go calkowicie ze sie go nie wlaczy z przodu
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale ale okazało się że jest tu baaardzo drogo. Na jedzenie idzie prawie cała moja wypłata, reszta na czynsz - dobrze że babcia z nami mieszka to się dokłada. Oszczędności stopniały bo przeprowadzka byłą mega droga ![]() ![]() ![]() z pracą w Łodzi kiepsko i wcale tak często rodziny i przyjaciół nie widujemy jak myśleliśmy - każdy ma swoje życia i jakoś tak jest ogólnie smutno. Macierzyński mi się kończy pod koniec października ale muszę dać znać szefowi pod koniec czerwca że rezygnuję z pracy jeśli zdecydujemy się zostać na stałe w PL. Ech nie wiem już co robić. W UK się żyje łatwiej dużo ale jest się zawsze tym obcym.A tu jest ciężko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Za rehabilitacje trzymam kciuki. Już sobie wyobrażam jaki z Robsona będzie Casanova ![]() ![]() A no i ja od początku Małą pilnuje z regularnością jedzenia, co 3 godziny min, chyba że jest upał i u mnie też się to sprawdziło ![]() A że sobie potulisz trochę śliniaczek czy pieluszkę to nic, taki przywilej matkowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
A moj niemowlak na dzien dziecka ma zamowiona chuste ![]() Nie kupowalam mu zabawki,bo on ma juz kilka zabawek do przywieszania,kilka grzechotek,mate edukacyjna,lezaczek i chustawke i w sumie to bez sensu kupowac.Mam upatrzonych duzo zabawek,ktore chce mu kupic,ale jest na nie za maly,wiec teraz na sile kupowac nie bede.Za to Wiki dostala duzy samochod terenowy zdalnie sterowany,bo ona lubi takie chlopiece zabawki.Samochod byl drogi,ale szwagier i tesciowa sie dolozyli.Jak nie popsuje to moze Eryk w przyszlosci jeszcze sie nim nacieszy,bo siora jest kochana i na pewno uzyczy braciszkowi ![]() Cytat:
![]() Smutne to,ze tak jest.Dlaczego czlowiek nie moze zyc we wlasnym kraju.Przeciez to normalne,ze gdyby w Pl bylo dobrze,to nikt by nie wyjezdzal.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.