|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Dziewczyny
![]() Wysyłałyście filmiki swoich pociech to i ja coś wrzucę ![]() Filmik1 Trochę mam niewprawną rękę filmowca i trzęsę telefonem ![]() ![]() A tu Andrea fika w wózeczku ![]() Filmik2 |
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
już nie - w ciąży było ryzyko fenyloketonurii, teraz powinna się za wszelkie paskudztwa zabrać moja wątroba zanim dojdzie do cyca. Poza tym ileż tych orbitek zjadam, jedna na tydzień może
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() znacie jakieś inne bezalkoholówki? Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-06-01 o 16:50 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://a09.cdn.a.pl/zdjecie-576517/b...330ml-Full.jpg zwykłe jest i moje ulubione pszeniczne, którego jestem posiadaczką w ilości sztuk 18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 18 piwek.... uwazaj bo wpadniesz w alkoholizm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zakorzenienie
|
ja welurowych uzywam jak jest chlodno w domu
![]() moje dziecie na dzien dziecka wzielo pierwszy raz grzechotke do reki ![]() ![]() bavarie bardzo lubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
![]() ![]() |
![]() |
#578 | ||
Wtajemniczenie
|
Cziqua u nas po kilku dniach mała odrzuciła Enfamil jak dokarmiałam - zaczęła nim wymiotować, podobnie było z Nanem, pojadła kilka porcji a kolejne już były oddawane. Dopiero Bebilon Comfort się sprawdził, ale już daaaaaawno nie dokarmiałam. Mam nadzieję, że Ty tez trochę tylko podokarmiasz i nie będziesz jednak musiała tak jak my
![]() Cytat:
Ja po porodzie piłam litrami tymbark jabłko-mięta i stwierdziłam, że wpływał negatywnie na produkcję mleka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nigdy nie widziałam tego piwa, można je normalnie w sklepie kupić czy w jakiś sieciówkach? ![]() ![]() U nas nawrót ciemieniuchy ![]() ![]()
![]() |
#579 |
Zakorzenienie
|
Evcia nam tez wracalo, ale juz jest spokoj... do ciemieniuchy potrzeba cierpliwosci ...
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
evvcia ja bavarie kupuje w simly(auschan)
|
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Zakorzenienie
|
są też w realu, w moim mieście ich nie ma , tż mi przywozi z marketów sieciowych
owocowe są takie se ![]() Rybka nie bój żaby , tż mówi ,że to na euro mi kupił ![]() ![]() dziaciaczki zasnęły, zaraz usłyszę psss i bavaria będzie moja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
co sadzicie o takich gryzakach?
http://allegro.pl/gryzak-elastyczny-...373183835.html http://allegro.pl/gryzak-z-grzechotk...376750976.html ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |||||||
Zakorzenienie
|
O rany padam ze zmęczenia, moja Córa zrobiła sobie dziś prawdziwy Dzien Dziecka i od 13 nie spała..
![]() A ja po nocy byłam już wykończona, bo jakoś się nie wyspałam i w dzien ciąg dalszy "rozrywki" ![]() Ale Mała posłała mi dziś parę pięknych uśmiechów i wszystko Jej wybaczyłam ![]() Cytat:
![]() wzrostu niet, bimbałków niet.. Konia aleee masz mleka, podziel się trochę tymi bimbałkami ![]() oo to tym bardziej podziwiam, mnie boli jak sciągam rękami.. Cytat:
![]() ![]() Na NFZ czeka się długo - mamy wizytę dopiero pod koniec czerwca. Ale byliśmy u pewnego rehabilitanta (znajomy znajomego) który podpowiedział nam parę sposobów noszenia Kai, (chyba Zariah o tym pisała, podobne wskazówki dostaliśmy), cwiczeń itp. Ale w sumie to powiedział,żeby cokolwiek powiedziec to jest za wcześnie (dziwił się że neurolog w takim "wieku" stwierdził że potrzebna rehabilitacja. Ale podobno - tak jak stwierdził - teraz moda na rehabilitację i niektórzy lekarze za bardzo panikują..) bo do 3 miesiąca wszelkie napięcia mogą byc fizjologiczne. Także jesteśmy z nim umówieni za jakiś czas znów, jak już Kaja będzie troszkę starsza i wtedy ewentualnie jeśli nic się nie zmieni to wdrożymy jakieś konkretne cwiczenia. Trzymam kciuki za Wasze cwiczonka, na pewno będzie dobrze! Noi super że Robio coraz lepiej sypia! ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() A jak przewijacie dzieciaczki po jedzeniu to nie ulewają Wam? ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- A byłam dziś w Techo i kupiłam Kai parę rzeczy ![]() ![]() Desiu ![]() ![]() Moja Kaja tez dosc czesto nadal ulewa.. Zaraz zobaczę fotki..! ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() Flower, nie martw się bilirubiną.. Na pewno powoli będzie spadac! Kaja też miała długo podwyższoną,cały czas powoli co prawda ale spada, i jest już niewiele ponad 2 (a najwięcej było w szpitalu - 15, po naświetlaniu spadło do 8, potem znów wzrosło do ok. 9 z kawałkiem i od tamten pory spada..) Trzymam kciuki ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-01 o 20:21 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mogłam dziś w Techo zobaczyc, to zapomniałam.. ![]() Hehe to ja tez musze kupic zgrzewkę jakąś, co by nie odbiegac.. No bo jak się tak wstawisz tymi browarkami to będziesz tak strzelac wynikami że ja nie nadążę.. A miałyśmy razem obstawiac! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Zakorzenienie
|
lena ja jak podniose malego po jedzeniu a pozniej zmieniam pieluszke to zdaza sie ze ulewa
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Zakorzenienie
|
Desiu Biedulka Twoja Viki z tą wysypką, mam nadzieję,że szybko zejdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale przewijam ją nad ranem bo czuję przez pajacyk że pielucha pełniutka więc jakoś nie mogę jej nie przewinąć... Ale ona zaraz i tak usypia pięknie zazwyczaj. Ale słuchajcie dziewuszki mam pytanie. Mnie niesamowicie dziwi że moje małe nie siusia wcale między 19 (kąpiel, usypianko) a 2 w nocy (albo i dłużej) ![]() ![]() ![]() Czy to nie dziwne? Pytałam pediatry ale ona twierdzi że to ok jest. Ale ona jest taka, że nie do końca jej ufam... A o 4-5 rano pielucha waży chyba z tonę. Ciekawe czy to normalne i czy jej tak już zostanie. A Wasze pociechy też siusiają mniej w nocy? rybka ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli teraz wyjadę to będzie już na zawsze .... to jest trochę straszne. taka ostateczna decyzja. Bo przecież mamy małą więc nie możemy tak swobodnie często zmieniać kraju... balbinko pisałaś o Londynie - nie cierpię tego miasta. Jest okropne. Dobrze, że nigdy nie musiałam tam mieszkać. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Lena - robimy z Elizą ćwiczenia ale bez większego ciśnienia. Ona je bardzo lubi. Skoro mogą pomóc a nie zaszkodzą to robię. Mimo, że pewnie faktycznie te całe halo z napięciem mięśniowym u tak małych dzieciaków to moda jest chwilowa. Też wyczytałam, że dopiero u starszych dzieciaków można postawić diagnozę. Ale cieszę się że neurolog mi podpowiedziała w jaki sposób nosić Eli - sama bym nie wiedziała że na kulkę (lub rogalik ![]() ![]() Na początku był problem. Jak małą przewinęłam po jedzeniu (bo kupa była podczas karmienia) to mi zwymiotowała dwa razy jak miała jakieś 2 tygodnie. Ale dowiedziałam się, że czysto cycowemu dziecku powinno się odbić w ciągu około 5 ma 10 min po karmieniu. Jeśli się nie odbije w tym czasie to pewnie już nie odbije się wcale. Więc przewijać należy nie wcześniej niż 10 min po karmieniu. I odkąd tę metodę stosuję to nic się nie wydarzyło. Ale...Eliza ogólnie nie jest ulewającym dzieckiem więc może to nie jest reguła - nie wiem. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |||||
Zakorzenienie
|
Szymon dziś postanowil, ze nie da mamusi spokoju i dzis jestem jego osobistą krówką dójką
![]() Ssie mnie co 2 godziny a co najlepsze po porzadnym wykarmieniu wklada piąstki do buziaka ![]() I do tego niemilosiernie sie ślini... Pomyślałam o ząbkach, ale nie wiem, moze zwalę to na skok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja tez z tych mocno zakreconych, moj mąż ma mnie dosc bo pytam go o cos on odpowiada a ja tego nie pamietam. Albo przytakuje mu i tego tez nie pamietam i wypieram sie ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dobre wyniczki! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() Ale mysle, ze moze dzieciaczki zaczynaja robic sobie przerwe w siusianiu jak śpią tak mocno, a te pierwsze godziny snu nocnego są takie, ze dziecko spi bardzo gleboko. Kurcze nie pamietam dokladnie jak to bylo u Filipka ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-06-01 o 21:24 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Rozeznanie
|
lena nie przewijam Małej od razu po karmieniu, kilkanaście minut poświęcam na odbijanie i chwilę jeszcze potrzymam Julcię albo w pionie albo na kolankach, czasem jeszcze kupka wtedy pójdzie i wtedy dopiero przewijam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kuleczkę/rogalika to ja też nie miałam pojęcia że tak można ![]() No i dzięki za to co napisałaś o odbijaniu u cycowych dzieci! ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- A co do siusiania w nocy to ja powiem szczerze nie zauważyłam różnicy, alemoże po prostu nie zwracałam uwagi czy jest mniej tego siusiu. Bo że jest to raczej zawsze, ale może rzeczywiście mniej.. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
I ulewa sporo ostatnio, nie wiem co się dzieje.. Czasem też wymiotuje (bo widzę że mleczko już bardziej strawione z grudkami), ale myślę, że to może przez tą flegmę, bo jeszcze ma trochę katarku.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny tak pisałyście o tej Hogg że kupiłam dziś książkę ![]() ![]() PS. Oskar po włożeniu do łóżeczka oczy jak 5 zł ale zaczęłam czytac bajeczkę i oczy mu się zamknęły fakt że męczył się ok godz... wiercił ..otwierał oczka i zamykał... ale obyło się bez płaczu i bez wyciągania z łóżeczka ... leżał aż zasnął ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Zariah moja Kaja też czasem ma takie przestoje z siusianiem w nocy, obserwuję , bo my mamy ten problem z nerką....ale myślę,że to jest normalne , ponoć wazopresyny wydziela się w nocy więcej ....moj urolog mówił,że z siusianiem u dzieci jest tak jak z raczkowaniem w stosunku do chodzenia, siusiania też się uczą
Lena to musisz piwko kupić, to jest w takich sześciopakach , dostałam 19 bo zawsze bierzemy jedno luzem, bo często kody z opakowania 6 nie wchodzą i potem jest zamieszanie przy kasie Przewijam po odbiciu, Kaja odbija bardzo szybko, ostatnio lekko Jej się ulewa, ale i tak dziękuję ,że nie wymiotuje jak Nina, poki co tylko 2-3 razy nam zwymiotowała i oby nigdy więcej ![]() Uciągnęłam znów porcję, mam pytanie , mleko w lodówce do ilu godzin? bo to na wieczór dla Mamy i na rano wolałabym niemrożone , a jeszcze mogę udoić coś teraz, jutro nie będę mieć czasu może ![]() Zjedliśmy pizze i pijemy piwka, jak stare dobre małżeństwo ....powolniak i stokrota ![]() Nikki dobrze ,że piszesz, muszę tż przypomnieć o bajkach , Ninie czytał, więc niech Młodej też czyta , ja nie lubię czytac na głos Super ,że Oskarek tak ładnie poszedł w kimono , niech śpi smacznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja trzymam góra 2 dni. ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Dziewczyny ktoras z Was kiedys jeszcze jak w ciazy bylysmy pisala o ozdabianiu lustra chyba kamyczkami? Chcialam tak przyozdobic lustro w łazience ale nie wiem za bardzo czy moga to byc takie kamyczki ozdobne z tworzywa sztucznego i czym jakby cos je przykleic? ![]()
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Zakorzenienie
|
Patrzcie jakie fajne:
http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...-niemowlat?p=2 Pierońsko drogie ale ja mysle zeby takie porobic Szymonkowi do łóżeczka sama ![]() Ostatnio mu robimy z Filipem zawieszki czarno-białe z papieru ktore juz przywisilismy na karuzelke, do bujaka oraz na karuzelke z maty i dluzej poleży i zabawi sie nimi (t.j. dłuzej pofika nóżkami i rączkami) ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() Moj byczek usnął na półsiedząco a mialam nadzieje, ze przytuli swoja krówke ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-06-01 o 22:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny bardzo duzo postow przybyło to pewnie przez ta pogodę. Nawet nie biorę się za nadrabianie bo jutro z rana wyjezdzamy i musze sie wyspac. A jak siade to mnie wciagnie i nici ze spania ![]() Tak więc, żegnam się na tydzień. Od jutra Przygoda, przygoda ... niestety pogoda taka sobie ma byc. Byle by nie padało ! Odezwe sie po powrocie napisze jak przezylismy pierwszy wyjazd z małym, co okazalo sie zbedna a o czym zapomniałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 | ||
Gang Iren
|
Zrobilam sobie Dzien Dziecka i wypilam NORMALNE piwo alkoholowe i odrobinke Baileysa
![]() ![]() Cytat:
![]() Mysle,ze dobrze sie sprawdza. Cytat:
![]()
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-06-01 o 23:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Nadrobię Was w domu ![]() My nadal w Kielcach na noclegu, na szczęście mają net ![]() Wczoraj poszłam na jedne zajęcia, Madzia została z tatą i muszę go pochwalić, że sie spisał ![]() Madzia miała dobrą nockę, umyliśmy ją po 20 i przed 21 już spała ![]() Na 10 znowu na zajęcia a mąż będzie krążył gdzieś w okolicy uczelni bo na dziś nie mam odciągniętego mleczka więc będę karmić w samochodzie, ale damy radę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.