|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Dziewczyny
takie u mnie gorąco, że z tego gorąca i zmęczenia cały dzień chodzę jak pijana. Moja mama zresztą też. Ja chcę deszcz!! Andrea biedna cały dzień tylko je i śpi, bo też wykańcza ją to gorąco, a w nocy będzie pewnie balować.Wysyłałyście filmiki swoich pociech to i ja coś wrzucę ![]() Filmik1 Trochę mam niewprawną rękę filmowca i trzęsę telefonem . W tle odkurzacz A tu Andrea fika w wózeczku . I tak nie pokazała wszystkich swoich możliwości boksowania rękami i nóżkamiFilmik2 |
|
|
|
#572 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
już nie - w ciąży było ryzyko fenyloketonurii, teraz powinna się za wszelkie paskudztwa zabrać moja wątroba zanim dojdzie do cyca. Poza tym ileż tych orbitek zjadam, jedna na tydzień może
![]() Cytat:
), aromat kawkiznacie jakieś inne bezalkoholówki? Edytowane przez cottonpuma Czas edycji: 2012-06-01 o 17:50 Powód: błąd |
|
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://a09.cdn.a.pl/zdjecie-576517/b...330ml-Full.jpg zwykłe jest i moje ulubione pszeniczne, którego jestem posiadaczką w ilości sztuk 18 |
|
|
|
|
#574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
18 piwek.... uwazaj bo wpadniesz w alkoholizm |
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
ja welurowych uzywam jak jest chlodno w domu
tak jak dzis moje dziecie na dzien dziecka wzielo pierwszy raz grzechotke do reki zdjecia i film na mailu ![]() bavarie bardzo lubie
|
|
|
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#578 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cziqua u nas po kilku dniach mała odrzuciła Enfamil jak dokarmiałam - zaczęła nim wymiotować, podobnie było z Nanem, pojadła kilka porcji a kolejne już były oddawane. Dopiero Bebilon Comfort się sprawdził, ale już daaaaaawno nie dokarmiałam. Mam nadzieję, że Ty tez trochę tylko podokarmiasz i nie będziesz jednak musiała tak jak my
Cytat:
Ja po porodzie piłam litrami tymbark jabłko-mięta i stwierdziłam, że wpływał negatywnie na produkcję mleka a tak go uwielbiam ![]() Cytat:
to teraz zaczną się uśmiechy ![]() Ja nigdy nie widziałam tego piwa, można je normalnie w sklepie kupić czy w jakiś sieciówkach? Karmi uwielbiam, ale bardziej wolę kawowe niż te zwykłe, a malinowe tez takie sobie ![]() U nas nawrót ciemieniuchy ) i mam nadzieję, że może to podziała. Oliwienie i wyszesywanie skutkowało na dwa dni i potem nawrót... Nie mam na to siły. Kiedy to mija wreszcie? Macie jakieś info na ten temat?
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Evcia nam tez wracalo, ale juz jest spokoj... do ciemieniuchy potrzeba cierpliwosci ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia ja bavarie kupuje w simly(auschan)
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
są też w realu, w moim mieście ich nie ma , tż mi przywozi z marketów sieciowych
owocowe są takie se takie gazowane napoje owocowe Rybka nie bój żaby , tż mówi ,że to na euro mi kupił ![]() dziaciaczki zasnęły, zaraz usłyszę psss i bavaria będzie moja
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
co sadzicie o takich gryzakach?
http://allegro.pl/gryzak-elastyczny-...373183835.html http://allegro.pl/gryzak-z-grzechotk...376750976.html ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#585 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
O rany padam ze zmęczenia, moja Córa zrobiła sobie dziś prawdziwy Dzien Dziecka i od 13 nie spała..
A ja po nocy byłam już wykończona, bo jakoś się nie wyspałam i w dzien ciąg dalszy "rozrywki" ![]() Ale Mała posłała mi dziś parę pięknych uśmiechów i wszystko Jej wybaczyłam ![]() Cytat:
![]() wzrostu niet, bimbałków niet.. Konia aleee masz mleka, podziel się trochę tymi bimbałkami ![]() oo to tym bardziej podziwiam, mnie boli jak sciągam rękami.. Cytat:
![]() Na NFZ czeka się długo - mamy wizytę dopiero pod koniec czerwca. Ale byliśmy u pewnego rehabilitanta (znajomy znajomego) który podpowiedział nam parę sposobów noszenia Kai, (chyba Zariah o tym pisała, podobne wskazówki dostaliśmy), cwiczeń itp. Ale w sumie to powiedział,żeby cokolwiek powiedziec to jest za wcześnie (dziwił się że neurolog w takim "wieku" stwierdził że potrzebna rehabilitacja. Ale podobno - tak jak stwierdził - teraz moda na rehabilitację i niektórzy lekarze za bardzo panikują..) bo do 3 miesiąca wszelkie napięcia mogą byc fizjologiczne. Także jesteśmy z nim umówieni za jakiś czas znów, jak już Kaja będzie troszkę starsza i wtedy ewentualnie jeśli nic się nie zmieni to wdrożymy jakieś konkretne cwiczenia. Trzymam kciuki za Wasze cwiczonka, na pewno będzie dobrze! Noi super że Robio coraz lepiej sypia! ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() A jak przewijacie dzieciaczki po jedzeniu to nie ulewają Wam? ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- A byłam dziś w Techo i kupiłam Kai parę rzeczy nie mogłam się powstrzymac, no i były obniżki, więc tym bardziej![]() Desiu mam nadzieję, że humor się polepszy, ja dziś tez miałam do niczego, byłam tak padnięta i nerwowa, że opierniczyłam kasjerkę w Techo, aż mi potem głupio było ... Moja Kaja tez dosc czesto nadal ulewa.. Zaraz zobaczę fotki..! ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() Flower, nie martw się bilirubiną.. Na pewno powoli będzie spadac! Kaja też miała długo podwyższoną,cały czas powoli co prawda ale spada, i jest już niewiele ponad 2 (a najwięcej było w szpitalu - 15, po naświetlaniu spadło do 8, potem znów wzrosło do ok. 9 z kawałkiem i od tamten pory spada..) Trzymam kciuki
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-01 o 21:21 |
|||||||
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mogłam dziś w Techo zobaczyc, to zapomniałam.. Hehe to ja tez musze kupic zgrzewkę jakąś, co by nie odbiegac.. No bo jak się tak wstawisz tymi browarkami to będziesz tak strzelac wynikami że ja nie nadążę.. A miałyśmy razem obstawiac!
|
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
lena ja jak podniose malego po jedzeniu a pozniej zmieniam pieluszke to zdaza sie ze ulewa
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Desiu Biedulka Twoja Viki z tą wysypką, mam nadzieję,że szybko zejdzie
Ale ślicznie się usmiecha
|
|
|
|
#589 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale przewijam ją nad ranem bo czuję przez pajacyk że pielucha pełniutka więc jakoś nie mogę jej nie przewinąć... Ale ona zaraz i tak usypia pięknie zazwyczaj. Ale słuchajcie dziewuszki mam pytanie. Mnie niesamowicie dziwi że moje małe nie siusia wcale między 19 (kąpiel, usypianko) a 2 w nocy (albo i dłużej) Sprawdzam jej pieluchę jak się budzi w nocy na jedzonko - czyli zależy od dnia 0:30 - 2 w nocy i jest sucha jak wiór. Czy to nie dziwne? Pytałam pediatry ale ona twierdzi że to ok jest. Ale ona jest taka, że nie do końca jej ufam... A o 4-5 rano pielucha waży chyba z tonę. Ciekawe czy to normalne i czy jej tak już zostanie. A Wasze pociechy też siusiają mniej w nocy? rybka Jeśli teraz wyjadę to będzie już na zawsze .... to jest trochę straszne. taka ostateczna decyzja. Bo przecież mamy małą więc nie możemy tak swobodnie często zmieniać kraju... balbinko pisałaś o Londynie - nie cierpię tego miasta. Jest okropne. Dobrze, że nigdy nie musiałam tam mieszkać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) ale jeszcze nie załapała, że można je wkładać do buzi. Lena - robimy z Elizą ćwiczenia ale bez większego ciśnienia. Ona je bardzo lubi. Skoro mogą pomóc a nie zaszkodzą to robię. Mimo, że pewnie faktycznie te całe halo z napięciem mięśniowym u tak małych dzieciaków to moda jest chwilowa. Też wyczytałam, że dopiero u starszych dzieciaków można postawić diagnozę. Ale cieszę się że neurolog mi podpowiedziała w jaki sposób nosić Eli - sama bym nie wiedziała że na kulkę (lub rogalik ) jest tak zdrowo Na początku był problem. Jak małą przewinęłam po jedzeniu (bo kupa była podczas karmienia) to mi zwymiotowała dwa razy jak miała jakieś 2 tygodnie. Ale dowiedziałam się, że czysto cycowemu dziecku powinno się odbić w ciągu około 5 ma 10 min po karmieniu. Jeśli się nie odbije w tym czasie to pewnie już nie odbije się wcale. Więc przewijać należy nie wcześniej niż 10 min po karmieniu. I odkąd tę metodę stosuję to nic się nie wydarzyło. Ale...Eliza ogólnie nie jest ulewającym dzieckiem więc może to nie jest reguła - nie wiem. |
||||
|
|
|
#590 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Szymon dziś postanowil, ze nie da mamusi spokoju i dzis jestem jego osobistą krówką dójką
![]() Ssie mnie co 2 godziny a co najlepsze po porzadnym wykarmieniu wklada piąstki do buziaka ![]() I do tego niemilosiernie sie ślini... Pomyślałam o ząbkach, ale nie wiem, moze zwalę to na skok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To ja tez z tych mocno zakreconych, moj mąż ma mnie dosc bo pytam go o cos on odpowiada a ja tego nie pamietam. Albo przytakuje mu i tego tez nie pamietam i wypieram sie ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dobre wyniczki! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Ale mysle, ze moze dzieciaczki zaczynaja robic sobie przerwe w siusianiu jak śpią tak mocno, a te pierwsze godziny snu nocnego są takie, ze dziecko spi bardzo gleboko. Kurcze nie pamietam dokladnie jak to bylo u Filipka
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-06-01 o 22:24 |
|||||
|
|
|
#591 |
|
Rozeznanie
|
lena nie przewijam Małej od razu po karmieniu, kilkanaście minut poświęcam na odbijanie i chwilę jeszcze potrzymam Julcię albo w pionie albo na kolankach, czasem jeszcze kupka wtedy pójdzie i wtedy dopiero przewijam.
|
|
|
|
#592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o kuleczkę/rogalika to ja też nie miałam pojęcia że tak można Ale moja Kaja nie bardzo lubi te pozycję;/No i dzięki za to co napisałaś o odbijaniu u cycowych dzieci! ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- A co do siusiania w nocy to ja powiem szczerze nie zauważyłam różnicy, alemoże po prostu nie zwracałam uwagi czy jest mniej tego siusiu. Bo że jest to raczej zawsze, ale może rzeczywiście mniej.. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
I ulewa sporo ostatnio, nie wiem co się dzieje.. Czasem też wymiotuje (bo widzę że mleczko już bardziej strawione z grudkami), ale myślę, że to może przez tą flegmę, bo jeszcze ma trochę katarku.. |
||
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny tak pisałyście o tej Hogg że kupiłam dziś książkę lecę czytać ![]() PS. Oskar po włożeniu do łóżeczka oczy jak 5 zł ale zaczęłam czytac bajeczkę i oczy mu się zamknęły fakt że męczył się ok godz... wiercił ..otwierał oczka i zamykał... ale obyło się bez płaczu i bez wyciągania z łóżeczka ... leżał aż zasnął
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah moja Kaja też czasem ma takie przestoje z siusianiem w nocy, obserwuję , bo my mamy ten problem z nerką....ale myślę,że to jest normalne , ponoć wazopresyny wydziela się w nocy więcej ....moj urolog mówił,że z siusianiem u dzieci jest tak jak z raczkowaniem w stosunku do chodzenia, siusiania też się uczą
Lena to musisz piwko kupić, to jest w takich sześciopakach , dostałam 19 bo zawsze bierzemy jedno luzem, bo często kody z opakowania 6 nie wchodzą i potem jest zamieszanie przy kasie Przewijam po odbiciu, Kaja odbija bardzo szybko, ostatnio lekko Jej się ulewa, ale i tak dziękuję ,że nie wymiotuje jak Nina, poki co tylko 2-3 razy nam zwymiotowała i oby nigdy więcej ![]() Uciągnęłam znów porcję, mam pytanie , mleko w lodówce do ilu godzin? bo to na wieczór dla Mamy i na rano wolałabym niemrożone , a jeszcze mogę udoić coś teraz, jutro nie będę mieć czasu może ![]() Zjedliśmy pizze i pijemy piwka, jak stare dobre małżeństwo ....powolniak i stokrota Nikki dobrze ,że piszesz, muszę tż przypomnieć o bajkach , Ninie czytał, więc niech Młodej też czyta , ja nie lubię czytac na głos Super ,że Oskarek tak ładnie poszedł w kimono , niech śpi smacznie
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno do 4 dni nawet w lodowce w temp. 4 stopni.Ale ja trzymam góra 2 dni. ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Dziewczyny ktoras z Was kiedys jeszcze jak w ciazy bylysmy pisala o ozdabianiu lustra chyba kamyczkami? Chcialam tak przyozdobic lustro w łazience ale nie wiem za bardzo czy moga to byc takie kamyczki ozdobne z tworzywa sztucznego i czym jakby cos je przykleic?
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie jakie fajne:
http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...-niemowlat?p=2 Pierońsko drogie ale ja mysle zeby takie porobic Szymonkowi do łóżeczka sama ![]() Ostatnio mu robimy z Filipem zawieszki czarno-białe z papieru ktore juz przywisilismy na karuzelke, do bujaka oraz na karuzelke z maty i dluzej poleży i zabawi sie nimi (t.j. dłuzej pofika nóżkami i rączkami) ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() Moj byczek usnął na półsiedząco a mialam nadzieje, ze przytuli swoja krówke
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-06-01 o 23:50 |
|
|
|
|
#598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny bardzo duzo postow przybyło to pewnie przez ta pogodę. Nawet nie biorę się za nadrabianie bo jutro z rana wyjezdzamy i musze sie wyspac. A jak siade to mnie wciagnie i nici ze spania Tak więc, żegnam się na tydzień. Od jutra Przygoda, przygoda ... niestety pogoda taka sobie ma byc. Byle by nie padało ! Odezwe sie po powrocie napisze jak przezylismy pierwszy wyjazd z małym, co okazalo sie zbedna a o czym zapomniałam
|
|
|
|
|
#599 | ||
|
Gang Iren
|
Zrobilam sobie Dzien Dziecka i wypilam NORMALNE piwo alkoholowe i odrobinke Baileysa
.Mlody dostal flache z moim mlekiem.Ale nie starczylo mu,bylo 120 ml,myslalam,ze starczy.Wiec mamy za soba pierwsze mm,kupilam mu taki kartonik z mlekiem gotowy do jedzenia.Nie pogardzil,wypil ...100 ml ![]() Cytat:
Mysle,ze dobrze sie sprawdza. Cytat:
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-06-02 o 00:24 |
||
|
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Nadrobię Was w domu My nadal w Kielcach na noclegu, na szczęście mają net ![]() Wczoraj poszłam na jedne zajęcia, Madzia została z tatą i muszę go pochwalić, że sie spisał uśpił ją, potem nakarmił mleczkiem które im zostawiłam. Madzia miała dobrą nockę, umyliśmy ją po 20 i przed 21 już spała pobudka była o 2:30 i o 5:30 a potem o 7 wstaliśmy.Na 10 znowu na zajęcia a mąż będzie krążył gdzieś w okolicy uczelni bo na dziś nie mam odciągniętego mleczka więc będę karmić w samochodzie, ale damy radę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

takie u mnie gorąco, że z tego gorąca i zmęczenia cały dzień chodzę jak pijana. Moja mama zresztą też. Ja chcę deszcz!! Andrea biedna cały dzień tylko je i śpi, bo też wykańcza ją to gorąco, a w nocy będzie pewnie balować.
. I tak nie pokazała wszystkich swoich możliwości boksowania rękami i nóżkami

a tak go uwielbiam 
to teraz zaczną się uśmiechy
Karmi uwielbiam, ale bardziej wolę kawowe niż te zwykłe, a malinowe tez takie sobie
) i mam nadzieję, że może to podziała. Oliwienie i wyszesywanie skutkowało na dwa dni i potem nawrót... Nie mam na to siły. Kiedy to mija wreszcie? Macie jakieś info na ten temat?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)