Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 21:39   #3241
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Jagooda, a jak Twoja woła mama? tzn. że chce do Ciebie na ręce czy jak?

U mnie ostatnie 2 dni to jakaś masakra. Jak nie zaśnie wcześniej niż Pati, to we dwójkę teraz nie ma szans

Lili zasypiała wcześniej niż Pati, bo już koło 19-20. Zjadała, bekała, (przepraszam - odbija jej się), kładłam ją do łóżeczka, miziałam za uszkiem, po pleckach a jak się wierciła to kładłam ją na duże łóżko, przytulałam i odkładałam jak zasnęła do swojego.
kulturka kochana, kulturka

Cytat:
Poruszam drażliwy temat stolców naszych niemowląt wybaczcie, ale muszę zapytać
Widzicie różnicę w słoiczkach śliwka z jabłkiem Gerber/Bobovita/Hipp? Po którejś jest efekt natychmiastowy?

Ja miałam tylko śliwki z Hippa i jak mój synek nie lubi czasemm wypróżnianiać się przez kilka dni to po tych śliwkach już po paru godzinach był difikejt

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-06-11 o 21:40
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:43   #3242
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

jedz po 18 chyba,że spać chodzisz o 20??
spać chodzę o 23-24 a dlaczego mam jeść po 18?

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
My mamy niekapek NUKa i bardzo sobie chwala. Mały bez problemu z niego zaczął pić, teraz sam potrafi sobie go potrzymać i się napić.
http://allegro.pl/butelka-kubek-disn...345620364.html
kupiony w tesco.
ja dostałam taki nie kapek od szwagierki na spróbowanie czy małej podpasuje i jak na razie coś z niego pije

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:45   #3243
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Seona teraz jak zaczęłam ją usypiać w łóżeczku to wyciąga rączki do góry i powtarza mamama i chce żeby ją wziąśc na ręce, bo tak była wczesniej usypiana, ale ja naprawdę nie wiem czy ona to robi świadomie, ale mnie to bierze za serce. Może po prostu ma teraz fazę na powtarzanie akurat tego, niemniej brzmi cudownie
qrcze, moja coś zaczęła gugać, ale tak jak Pati w tym w czasie to nie ostatnio nauczyła się tak gadać jak Nergal i takim gardłowym głosem jak z zaświatów coś tak rzęzi

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja miałam tylko śliwki z Hippa i jak mój synek nie lubi czasemm wypróżnianiać się przez kilka dni to po tych śliwkach już po paru godzinach był difikejt
Hipp, mówisz, to spróbuję bo mąż kupił zgrzewkę z Gerbera i one czasem pomagają czasem nie. Czasem puści ją dopiero po 2 dniach, a przez te 2 dni to tak robi po kawałku kilka razy dziennie

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:45   #3244
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

Wasze maluszki wołaja już mama lub tata? mój jeszcze nie

codziennie jej powtarzam mama i się śmieje z tego

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:48   #3245
Seona
Zakorzenienie

Domi, a Ty usypiasz swoje dzieci razem? czy oddzielnie? Olusia a Ty? Glam, to pewnie osobno, trójkę naraz

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-06-11, 22:02   #3246
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi, a Ty usypiasz swoje dzieci razem? czy oddzielnie? Olusia a Ty? Glam, to pewnie osobno, trójkę naraz
Jak jestem sama to rodzice często biorą popołudniu Polusie i przywoża mi ją koło 21- wtedy Michałek już spi. A jeśli jej nie biorą to czasem sama zasypia jak jest padnięta, czasem leżę z nią (jak Michałek spi), czasem jestem z nia w pokoiku a jego na stojąco karmie...Różnie to bywa. Ale jak Tz jest to on idzie usypiac, alb zabawia Michałka i ja idę- zależy też kogo sobie Polusia zażyczy

Stary 2012-06-11, 22:25   #3247
Seona
Zakorzenienie

Pokszyfka, zagłosowane

Ślub
Pati
Lili

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 22:42   #3248
Magdalena512
Raczkowanie

Cytat:
qrcze, moja coś zaczęła gugać, ale tak jak Pati w tym w czasie to nie ostatnio nauczyła się tak gadać jak Nergal i takim gardłowym głosem jak z zaświatów coś tak rzęzi
Padłam:ha haha:
Pytałaś ile babcia Magdalena ma lat......w październiku skończę 33 ale jakos ostatnio wydaje mi się, że mam więcej.

saaraa_lub- dzięki wielkie troszkę zgapiłam, a troszkę z własnej inicjatywy, jutro zamawiam. Może stanę się młodsza od tych mazideł

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 05:34   #3249
fatal21
Wtajemniczenie

Mamy 6 miesiecy Nika 6,Princ 7 gratulujemy!

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ----------

Nika Z. zajada deserki owocowe wszystkie smaki bez musu brzoskwiniowego bo brzuszek bolal.banana jej skrobie.warzywka w zupce ale brokul byl bee.mieska nie dawalam.moja pije soczki rozcienczone bo wody nie tyka samej.

---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Nika Z. zajada deserki owocowe wszystkie smaki bez musu brzoskwiniowego bo brzuszek bolal.banana jej skrobie.warzywka w zupce ale brokul byl bee.mieska nie dawalam.moja pije soczki rozcienczone bo wody nie tyka samej.
Stary 2012-06-12, 05:42   #3250
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

helooooo
nie spimy od 3ciej:b rzydal: kto nas pobije kto?:P
młoda juz ziewa ale nie dam jej a co bede wredna niech sie meczy do 8 moze??
kurde wiem jedno dluzej niz 2 godxzine drzemki nie moze miec bo dupa ze spaniem...

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 06:15   #3251
Bahamadia_25
Zakorzenienie

dla solenizantów

Dobry

My od 5.50 na nogach

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:

Michaś tak się śmieje

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
helooooo
nie spimy od 3ciej:b rzydal: kto nas pobije kto?:P
młoda juz ziewa ale nie dam jej a co bede wredna niech sie meczy do 8 moze??
kurde wiem jedno dluzej niz 2 godxzine drzemki nie moze miec bo dupa ze spaniem...

przepraszam, już nie narzekam na Michałka ....
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 06:17   #3252
dominej
Raczkowanie

Witajcie
Od razu przyznaję - nie doczytałam wszystkiego co napisałyście od wtorku - wczoraj czytałam cały dzień, ale nie dałam rady - tyle tego naskrobałyście

Dobrusia kończy dzisiaj 8 miesięcy!!!!!! Jejku jak czas szybko leci....

Magdalena152 ja też w październiku końćzę 33 lata Właśnie sobie to uświadomiłam....
Seona moja mała też cały czas mówi do nas głosem Nergala - mam wrażenie, że sobie gardło zedrze - a ją to cieszy niesamowicie

Idę trochę Was poczytać jeszcze...

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-06-12 o 06:42
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 06:25   #3253
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny jak trafiłyście na wizaż, na ten wątek na poczekalni? szukałyście jakiegoś i specjalnie się zarejestrowałyście czy piszecie dlatego, że macie tu już konto na wizażu?
ja trafilam na wizaz szuajac stylizacji slubnych

Cytat:
Dziewczynki jakie warzywka podajecie/ bo nie mam już pomysłów... myślę nad groszkiem ale to mrożony chyba?

młody po śliwkach i szpinaku zrobił czarno-niebieską kupę
nie smutaj, ułoży się, to tylko przejściowa faza
po zestawie szpinak sliwka to chyba normalny kolor
ja podaje mrozonki tez

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
W tym tygodniu mam zamiar ugotować małemu rosołek z gołębia (hodowli mojego taty) zobaczymy czy mu zasmakuje
tez mam 3 golabki w zamrazarce i sie zastanawiam kiedy podac, to ciemne mieso wiec nie wiem jak to bedzie z jego uczulalnoscia

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
hello
Mam pytanko czy wasze dzieciaczki wychodzą z wanienki?? Bo nie wiem co z Niską robić łapie, za brzeg wanienki i dupka do góry i staje...
jest zachwycona, nową umiejętnością (wanny nie mamy, a prysznic za wąski, stary i ochydny) może wystarczy większa wanienka?? Bo kupiłam jej kaczuszki na odwrócenie uwagi, ale przeraźliwie sie ich boi hheeh i ucieka z wanienki jeszcze szybciej jak je widzi hehe.
wstaje, ale mu juz kapiemy w brodziku i tam nie ma problemu. w sumie to latwiej umyc stojace niz lezace dziecko

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
widzialam i sama sie zaslinilam i zlapalam milion kompleksow. chce taka pupe
to odchudzanie w tym nie pomoze

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Sądzicie, że ten WAX jest orginalny?

http://allegro.pl/wax-henna-maska-od...380080855.html

tu jest napisane, że to jakiś odżywczy wosk, na mojej sarej jest tylko napisane REGENERUJĄCA MASKA DO WŁOSÓW. I nie wiem o co kaman, ale cena kusi

W takim razie skupię się na Peg perego, skoro tak polecacie
mialam ta henne wax kiedys chyba ok byla
peg perego sa chyba jednymi z drozszych spacerowek, inglesina i chicco tez chyba robia ok spacerowki

Cytat:
Ja nawet w to nie wnikam, bo nerwy by mi nie pozwolily zostawić tego bez komentarza

Który jest lepszy Peg Perego Pliko P3, czy XLander ?
xlandery chyba sa ciezkie w wiekszosci, ja mam xq i Kasia lubi, ale to nie jest lekka spacerowka

Cytat:
BASZKA ugotować w zupie czy osobno?
wywar miesny bardziej uczula, na poczatek sie go nie podaje

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Czy wasze dzieci w nocy przekręcają się przez sen na brzuch i na wszystkie mozliwe strony?Mój wczoraj przespał rekordowe 3 godziny w łóżeczku i moze spałby dłużej ale od 3 nocy przekręca sie przez sen na brzuch i w zasadzie po tym sie wybudza,wczoraj dodatkowo zarył w szczebelki.
u nas sa przewrotki czeste z jednej strony lozeczka w druga, nawet czasem spi z nogami na szczebelkach, strasznie slodkie to jest

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
tfu tfu żeby nie zapeszyć robimy postępy, od soboty próbuję jej pomóc zasypiac samej, no i na początku był bunt, łapki do góry i wołała mama, ale dziś na noc poszło już naprawdę ładnie, nie było płaczu, pokręciła się ja ją kiziałam i zasnęła. No i dziś na spacerze zasnęła sama w wózku, co jej się od dawna nie zdarzyło. Nie powiem kosztuje mnie dużo wysiłku, bo ja ją uwielbiam nosić i tulić i serce mi się kraja, ale mój kręgosłup już mi wysiada. Zreszta wiem, że nie dzieje jej się krzywda, bo ją tulę, uspokajam i odkładam, masuje, głaszczę, śpiewam i cały czas jestem z nią, normalnie wiszę nad tym łózeczkiem. No jak już zaśnie to śpi nawet z 1,5godz ciągiem, a nie jak wczesniej 30min.
super, ze lepiej z zasypianiem, fajnie sie tuli maluszka, ale to dla niej dobrze, zeby umiala sama zasypiac i dzieki temu jak sie wybudzi to moze sama zasnac znow. My etap nauki samodzielnego zasypiania mieslimy jak miala jakos 2-3 miesiace. Bylo podnies poloz i czasem histeria. Teraz jest roznie czasem przy cycu, czasem z marszu jak tylko sie ja polozy, czasem sie potrafi jeszcze godzine bawic. Ale w koncu zasypia

Cytat:

Wasze maluszki wołaja już mama lub tata? mój jeszcze nie
moja miala faze na mamama i baba jakis czas temu ale juz od 2 tygodni nic zapomniala albo jej sie znudzilo

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość

fatal pamietam jak pisalas, ze wracasz do pracy w ciezkim okresie dla dziecka.
ja faktycznie teraz zauwazam, ze Kasia zrobila sie bardziej wrazliwa na to czy jestem czy mnie nie ma. Bylismy na weekend u rodzicow i ja bylam jeszcze na imprezie to potem miala bunt na butelke. NIe chciala z niej jesc kaszki, tylko piers. Czasem jak jest w nowym otoczeniu i mnie nie widzi to zaczyna troche plakac, wczesniej tak nie bylo. Jak teraz chce cos w domu porobic to ona za mna caly czas chodzi zamiast bawic sie z TZtm.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 06:30   #3254
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Anilina, dziękuję za odp. Sprawdzę jeszcze w takim razie Inglesine i Chicco
Stary 2012-06-12, 06:56   #3255
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Basiula gdzie kupowałaś ten kubeczek? zapodaj sklepik?ja kupiłam małej taką nakładkę do Lovi ale krztusi się strasznie! Ona nawet ze smoczka 2 Lovi się krztusi. Przeszłam na 2 TT bo z tego jakoś pije.

Będę zamawiać to nosidełko: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=477&next=1

Dzisiaj byłam w pracy zanieść pismo o urlop wychowawczy. Wpisałam na 2 lata. Ale pewnie całość wykorzystam i dopiszę później jeszcze o rok.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Ta moja koleżanka 3 miesiące temu urodziła córeczkę w 17 tc i mała zmarła oczywiście. 5 lat starań prawie! Ciąża po ivf. Druga, bo pierwsza obumarła w 8 tc. Dzisiaj wróciła od gin. i niestety jest przed okresem, nie zaskoczyło samoistnie pewnie znowu ivf w pzryszłym m-cu.
daj znać jak to nosidełko się sprawuje

o boże, jak ja jej współczuje

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Seona poszukaj na allegro bo ja z allegro zamawiałam wpisałam nazwe kubeczka tam ich za wiele nie było dałam 24 zł + 5 zł wysyłka......szałowo to on nie wygląda taki zwykły krzywy kubek niewiem za co te 24 zł wołają no ale cóż ciesze sie, że własnie małemu spasował i kasa na darmo nie wywalona.......wogóle takie gażety to powinni wysyłać na spróbe taką wersje demo heheh

to na tamtym atku tak elegancko piszą???? a u nas to sie zasrałki obesrywają po pachy

a mam jeszcze pytanie bo pisałyście coś o dzieciach po oksy o co to chodziło????? bo mój miko to po końskiej dawce oksy jest i wogól wydaje mi się, że mi wpisali że niby mniej jej dostałam a ja wziełam jedną całą szczykawe (położna na początku podania jak spytałam czy mam to całe przyjąć powiedziała, że nie, że to tylko troche sie daje) no ale u mnie widocznie większa była potzreba bo wiem, że później zakładali drugą i z tej drugiej też troche pociągnełam......
ja zem pisała... rehabilitantka mi mówiła ze dzieci po oxy są nadpobudliwe,wzmożone napięcie mięśniowe mają... nie pamiętam co jeszcze...
ale mówiła też że po rehab będzie lepiej spał a tu guzik, sypia tak jak do tej pory czyli sie ciagle budzi w nocy do cyca
a o co chciałaś zapytac?
Cytat:
BASZKA ugotować w zupie czy osobno?
podobnież w mądrej ksiażce czytałam , żeby na poczatku gotowac osobno i nie podawać tego wywaru z miesa bo zawiera trudno trawione i alergizujące "białko" chyba.... czyli gotowac osobno a dopiero później można pisać tak jak Baszka mówi ale widać ze życie weryfikuje ksiażkowe madrości bo u Bahy się nie sprawdziło no ale co dziecko to...

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
niby tak

już jest ok, razem 4 razy zwymiotowała dałam jej wode żeby się nie odwodniła.
daj znac czy już lepiej królewnie

Cytat:

Hipp, mówisz, to spróbuję bo mąż kupił zgrzewkę z Gerbera i one czasem pomagają czasem nie. Czasem puści ją dopiero po 2 dniach, a przez te 2 dni to tak robi po kawałku kilka razy dziennie
ooo! to mój tak samo robi.... a kiedyś mówił mamamamama... a teraz tylko gada tak jakby odprawiał mszę okultystyczną z zaświatów

Cytat:

time
gratulujemy również
od dzisiaj oficjalnie mamy pół roczku

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Witajcie
Od razu przyznaję - nie doczytałam wszystkiego co napisałyście od wtorku - wczoraj czytałam cały dzień, ale nie dałam rady - tyle tego naskrobałyście

nawet nie "leci" tylko zapiernicza

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-06-12 o 07:02
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 07:04   #3256
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Mała przebudziła się o 5, ale smoka dałam, chwilę poleżała, powkładała nogi między szczebelki, a jak wróciłam z wc to już cwaniak mały spał I pobudka 6:47

Najlepszego dla Dobrusi

Boże, wieczorem dostane chyba szału.. Mecz Polska-Rosja Bo wiecie, ja sie wczuwam na 100% Garść uspokajaczy chyba powinnam zażyć

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
.
Świętujemy Dziewczyny

Jeju, ale moje dzieciątko jest duzie
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 07:09   #3257
lina84
Rozeznanie

WItam kochane )
Widze ze nie tylko ja jestem nie wyspana .
Mój Maciuś ostatnio kilka razy w nocy budzi się z wrzaskiem i cieżko go ululać spowrotem.
Dziewczyny macie może jakieś namiary na noclegi nad morzem -najlepiej w Miedzyzdrojach ale nie koniecznie- odzwoniłam kilka miejsc i pozajmowane są już pokoje.Będę wdzięczna.

Kupiłam spacerówkę graco mirage venus -dzisiaj sprawdze jaka jest w użytkowaniu .
pozdrawiamm
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 07:21   #3258
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie może jakieś namiary na noclegi nad morzem -najlepiej w Miedzyzdrojach ale nie koniecznie- odzwoniłam kilka miejsc i pozajmowane są już pokoje.Będę wdzięczna.

Kupiłam spacerówkę graco mirage venus -dzisiaj sprawdze jaka jest w użytkowaniu .
pozdrawiamm
Mam rodzinke nad morzem (rodzinne str mojej mamy), ale nad samym morzem to w Jantarze ciocia wynajmuje pokoje, ale raczej zarezerwowane.
Stary 2012-06-12, 07:29   #3259
pokszyfka
Zadomowienie

nabrałam ochoty na to do ust i olejek kokosowy zapytam dziś tż czy mogę, bo już poczyniłam plany odnośnie moich drobniaków na ten miesiąc...o i jeszcze zamówienie zrobiłam w oriflame
Cytat:
Pokszyfka, zagłosowane

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

od dzisiaj oficjalnie mamy pół roczku
no dziewczynki imprezka imprezka
Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Boże, wieczorem dostane chyba szału.. Mecz Polska-Rosja Bo wiecie, ja sie wczuwam na 100% Garść uspokajaczy chyba powinnam zażyć
o której jest ten mecz?

mója cudna córeczka przespała dzisiaj calutka noc. Po 5 wzięłam ją na śpiocha bo cycki miałam tak pełne, aż mnie zaczęły boleć...
tż załatwił odkurzacz, db że wczoraj posprzatałam. obiad też wczorajszy...co ja ze sobą pocznę cały dzień i do tego tż po pracy odrazu jedzie gdzieś tam po szybę do mojej fury więc czort jeden wie, o której przybędzie...ale laba...
a jutro popołudniu jedziemy na szoping zamawiamy meble, wykładzinę i pigmenty...i jak coś zostanie to może jakieś dodatki
i też taki bardziej babski szoping. muszę kupić sobie nową bieliznę...
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 07:35   #3260
kasia_aa
Zadomowienie

witam sie, wczoraj was doczytywałam wieczorem i zaznaczyłam cytaty a potem wyłaczyłam kompa i sie poszło...
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
do tego dzialka po drugiej stronie ulicy ale znajac zycie g wyjdzie i nie ma co sie napalac
badz dobrej mysli byłoby super!!!

aaa jeszcze Princ chciałam napisac ze super wypasiona wersje tego chleba w jajku robi a ze spalaniem tego chyba nie ma probllemów

dzisiaj znowu ten cholerny mecz...wszyscy beda trabic i budzic mi dziecko. ehhh a tz bewnie wybedzie wieczorem, ale to w zasadzie lepiej bo by sie tu darł w domu ja pewnie sobie włacze po cichu i podpatrze troche
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 07:35   #3261
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dużo wit S sprzyja ładnej figurze i kondycji

Cytat:
[/COLOR]jakie mięsko dać na początek? indor czy królik?
jedno i drugie delikatne mięsko
najpierw powinno się dawać samo mięso, a potem dopiero na wywarze. Nie pamiętam dokładnie od którego miesiąca życia dziecka.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 07:38   #3262
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Ja mam nad morze jakies 800 km więc mi się opłaca bardziej jechać w ciepłe kraje ale za to w Bieszczady bluziutko nad morzem byłam tylko raz w życiu

u nas też mnóstwo pobudek

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
nabrałam ochoty na to do ust i olejek kokosowy zapytam dziś tż czy mogę, bo już poczyniłam plany odnośnie moich drobniaków na ten miesiąc...o i jeszcze zamówienie zrobiłam w oriflame
no co Ty, pytasz się o takie rzeczy? wchodzisz i zamawiasz i tyle

Cytat:
mója cudna córeczka przespała dzisiaj calutka noc. Po 5 wzięłam ją na śpiocha bo cycki miałam tak pełne, aż mnie zaczęły boleć...
tż załatwił odkurzacz, db że wczoraj posprzatałam. obiad też wczorajszy...co ja ze sobą pocznę cały dzień i do tego tż po pracy odrazu jedzie gdzieś tam po szybę do mojej fury więc czort jeden wie, o której przybędzie...ale laba...
a jutro popołudniu jedziemy na szoping zamawiamy meble, wykładzinę i pigmenty...i jak coś zostanie to może jakieś dodatki
i też taki bardziej babski szoping. muszę kupić sobie nową bieliznę...
do mnie jedziesz czy w inne strony?

czy jest jakas mamuska i jakis jej Tz, którzy meczy nie oglądają? U nas ten piątkowy z Grecją leciał w tle i gdyby nie zaczęli trąbić za oknem, to byśmy gola nie zauważyli

gdzie się podziewaja: Oliviera, truskafka, Glam, myszeczka86, darusia?

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-06-12 o 07:41
Stary 2012-06-12, 07:44   #3263
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
ooo ja jade w piątek do Miedzyzdroi, mam gdzies linka do tych domków tylko musze tzta podpytac i Ci zaraz podeśle

swoją droga jak ja wytrzymam bez was tyle czasu??? raczej bede bez neta porazka, nawet nie ma opcji zebym was potem nadrobiła...
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 07:44   #3264
fatal21
Wtajemniczenie

Zobacznie jak sie zlozylo gra Polska-Rosja a sedzia bedzie Niemiec...
Stary 2012-06-12, 07:49   #3265
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Anilina, dziękuję za odp. Sprawdzę jeszcze w takim razie Inglesine i Chicco
a Baha ale wiesz to jest tak, ze firma robi dobre spacerowki, ale np jeden model jest super a inny bubel, wiec to tez ciezko tak powiedziec no i nie wiadomo na czym Ci najbardziej zalezy w spacerowce

Gratki dla polroczniaczkow

obawiam sie ciut tego meczu dzisiejszego, na poprzednim bylismy na wsi to bylo cicho, ale w bloku to moga sie dzieci budzic. Mecz jest o 20:45 chyba

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:

czy jest jakas mamuska i jakis jej Tz, którzy meczy nie oglądają? U nas ten piątkowy z Grecją leciał w tle i gdyby nie zaczęli trąbić za oknem, to byśmy gola nie zauważyli

gdzie się podziewaja: Oliviera, truskafka, Glam, myszeczka86, darusia?
i mszpilki cos ostatnio nie ma

ja ten poprzedni tak ogladalam srednio, bo Mloda trzeba bylo umyc, uspac na meczu i to na innym pietrze niz tv, ale dzis sie bede wczuwac

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

a i jeszcze co do piwka i winka to ten licznik alkoholu jest fajny nie trzeba wiele liczyc i pokazuje o ktorej godzinie mozna karmic. jak jest zielone to juz mozna

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

http://www.kazdypromil.pl/index.php
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 07:50   #3266
fatal21
Wtajemniczenie

Kobietki jak defekacja u Waszych niemowlat?kurde nie mam zupki dla malej bo nie kupilam warzyw.hmmm za 29dni do pracy i juz mam poczucie winy.
Stary 2012-06-12, 07:51   #3267
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

pozdrawiamm

Będę wdzięczna za zdanie relacji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-12, 07:54   #3268
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
a
i mszpilki cos ostatnio nie ma

ja ten poprzedni tak ogladalam srednio, bo Mloda trzeba bylo umyc, uspac na meczu i to na innym pietrze niz tv, ale dzis sie bede wczuwac

jaj akbym zaczęła oglądać to pewnie też bym się stresowała itp
jak mieszkałam z rodzicami to z tatą mecze oglądałam i mówiłam to Tż ostatnio, a o do mnie, że pewnie oglądaliśmy i komentowalismy "ten fajny, tamten ma fajną klate" taa z tatą

Stary 2012-06-12, 07:56   #3269
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Poruszam drażliwy temat stolców naszych niemowląt wybaczcie, ale muszę zapytać
Widzicie różnicę w słoiczkach śliwka z jabłkiem Gerber/Bobovita/Hipp? Po którejś jest efekt natychmiastowy?
podbijam pytanie?

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość
Pytałaś ile babcia Magdalena ma lat......w październiku skończę 33 ale jakos ostatnio wydaje mi się, że mam więcej.
Babciu Magdaleno to ja niewiele młodsza, 30-tka na karku a wiesz, że są starsi ludzie od Ciebie? i one też dzieci mają

Cytat:
Michaś tak się śmieje
Cytat:
Seona moja mała też cały czas mówi do nas głosem Nergala - mam wrażenie, że sobie gardło zedrze - a ją to cieszy niesamowicie
No właśnie ja też tak sobie myślę normalnie jej to aż z wątroby ten głos jakoś idzie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ooo! to mój tak samo robi.... a kiedyś mówił mamamamama... a teraz tylko gada tak jakby odprawiał mszę okultystyczną z zaświatów
Baha, Nikaa, już myślałam, że tylko moja tak gada.

Cytat:
Ja mam nad morze jakies 800 km więc mi się opłaca bardziej jechać w ciepłe kraje
Od nas też gdzieś tyle, ale mamy ambitny plan jechać w tym roku

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-06-12, 08:04   #3270
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
o której jest ten mecz?
coś 20:40

Dziewczyny znalazłam ta piosenkę i powyłam się
http://www.youtube.com/watch?v=sb8ihMBvuQc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości