Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 20:06   #3211
elf27
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Tż-ta kolegi rodzice mieli sady z jabłkami i takie jabłka do sprzedaży czy na skup były pryskane...14 razy!!!Dla siebie tylko 4
Elf u mnie też papka-gęściocha raczej
Czy wasze dzieci w nocy przekręcają się przez sen na brzuch i na wszystkie mozliwe strony?Mój wczoraj przespał rekordowe 3 godziny w łóżeczku i moze spałby dłużej ale od 3 nocy przekręca sie przez sen na brzuch i w zasadzie po tym sie wybudza,wczoraj dodatkowo zarył w szczebelki.
no właśnie, a te słoiczki jakieś tam kontrole przechodzą
najlepiej mieć własny ogródek
Stary 2012-06-11, 20:10   #3212
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ta moja koleżanka 3 miesiące temu urodziła córeczkę w 17 tc i mała zmarła oczywiście. 5 lat starań prawie! Ciąża po ivf. Druga, bo pierwsza obumarła w 8 tc. Dzisiaj wróciła od gin. i niestety jest przed okresem, nie zaskoczyło samoistnie pewnie znowu ivf w pzryszłym m-cu.
Matko i gdzie tu sprawiedliwosc a taka gowniara zajdzie w kiblu na dyskotece i usunie...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a ma któraś niekapek TT?
jo mam, taki z zaworkiem co trzeba zassac, ale mozna go wyjac dla wiekszego i samo leci. Mlody nie wie o co kaman, gryzie ustnik i tyle. Dostal od tesciowki taki niekapek z ikei, ale tez nie lapie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:12   #3213
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Matko i gdzie tu sprawiedliwosc a taka gowniara zajdzie w kiblu na dyskotece i usunie...[COLOR="Silver"]
Dokładnie to samo miałam pisać.
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:12   #3214
muffinka90
Zakorzenienie

elfie ja dawalam krolika, ale to chyba bez roznicy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-06-11, 20:14   #3215
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Kurcze Wy tu o eko produktach, a ja kupuję w zwykłym sklepie, bo wyjścia bardzo nie mam.. A na zakupy w sklepie ekologicznym to mnie nie stać..
a może spróbuj na targu, moja mam ma jakąś kobitkę u której często robi zakupy i nam ostatnio przywiozła trochę marchewki, pietruszki, selera, ale takiej z zeszłego roku

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
ja nie kupuję u mnie tż w farmera się bawi i mam piękny ogródek z własną marchewką,brokułami,pietr uszką,burakami,cukinią,ko prem,kalarepą,słonecznika mi i niew eim czym jeszcze tż choduje też dla młodego króliki ale trzymamy je u moich rodziców bo mają więcej miejsca przed domem
foty ogródka robione przed chwilką
śliczny macie ten ogórdek, mi się marzy mieć swój, choć ja się wogóle na tym nie znam, bo ja typowy mieszczuch, nawet babci na wsi nie miałam. Chcemy kupić taki mały ogródek działkowy, obok naszego przyszłego lokum takie są to będzie gdzie pójść posiedzieć z małą
Cytat:
Napisane przez aisulo Pokaż wiadomość
hihih jestem jestem, podczytuję Was u małego w porzadku, chociaż mamy juz prawie 7,5 miesiąca to nadal jesteśmy bezzębni i mały przestał w nocy marudzić, więc nie wiem czy to było spowodowane zebolami
Adaś rośnie, apetyt mu dopisuje, zje wszystko co dostanie, jednak nie możemy jeść bananka i pomidorka bo małego uczula.
Wody mały też nie lubi pic i podaje tak jak ty muffinka- bardzo rozczienczone soczki bo lepiej to niz nic

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
oj mam mam kilka kompleksów a na fb to jestem Ania J.

ja planuję jutro Filipkowi ugotować mam kilka przepisów z gazety "mamo to ja" zobaczymy czy będzie jadł jak matka ugotuje
ja tez mam kompleksy, po ciąży moje nogi wyglądaj nie najlepiej, mnóstwo pękniętych naczynek, wystające żyły, wieczorem mnie bolą, babcia ma żylaki to pewnie i mnie dopadnie - oj już chyba krótkich spódniczek nie ponoszę Wogóle cała żylasta jestem, w lecie to już maskara jak jest upał

Cytat:

Magdalena, a ile Ty babciu masz lat? ja wróciłam dzisiaj ze spotkania z kumpelą boshe jak mi brakowało takiego wyjścia. Zjadłam obiad na mieście, pochodziłam po sklepach. Takie piękne są te studentki, gimnazjalistki a ja już nadgryziona zębem czasu
hahato i mnie chyba ten czas lekko nadgryzł, bo my chyba w podobnym wieku jesteśmy

Cytat:

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Ta moja koleżanka 3 miesiące temu urodziła córeczkę w 17 tc i mała zmarła oczywiście. 5 lat starań prawie! Ciąża po ivf. Druga, bo pierwsza obumarła w 8 tc. Dzisiaj wróciła od gin. i niestety jest przed okresem, nie zaskoczyło samoistnie pewnie znowu ivf w pzryszłym m-cu.

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Paulinka właśnie zwymiotowała już drugi raz w odstępie 15min dałam jej bananka ale nie był twardy
może jej zaszkodził, czasem tak bywa, moja dziś ulewała jabłkiem a jadła juz kilka razy i nic nie było

Cytat:
może jej nie posłużył?

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

jakie mięsko dać na początek? indor czy królik?
ja dałąm królika, a w drugiej kolejności indyka

Ale się czuje masakrycznie, jakby mnie grypa brała, bolą mnie wszyskie kości i mięśnie, temp lekko podwyższoną. Żeby to tylko nie było jakieś zapalenie piersi, bo i pierś mnie boli od spodu, chyba przygniotłam sobie gdzieś w nocy.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:23   #3216
elf27
Zadomowienie

JAGODA jak usypianie?
Stary 2012-06-11, 20:24   #3217
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
moja zupka to bardziej papka niż zupka

oj moja zdecydowanie tyż

Muff, świetnie by było, gdyby Ci się udało
Ja jestem "działkowym dzieckiem" i wiem jaka to frajda, a do tego masz swoje warzywa/owoce.
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 20:30   #3218
elf27
Zadomowienie

i wiesz co dziecku dajesz
Stary 2012-06-11, 20:31   #3219
muffinka90
Zakorzenienie

do tego dzialka po drugiej stronie ulicy ale znajac zycie g wyjdzie i nie ma co sie napalac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-06-11, 20:39   #3220
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
tzn?
Elf mi sie teraz juz nie chce rozpisywać...
wolę poczytać jak mam chwilkę...
teraz czytam jakie niekapki macie bo może bym kupiła

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
robicie mi smaka a nie chce jesc po 18
jedz po 18 chyba,że spać chodzisz o 20??

mięsko gotuujemy oddzielnie i warzywka oddzielnie dla naszych maluchów

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:39   #3221
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
JAGODA jak usypianie?
tfu tfu żeby nie zapeszyć robimy postępy, od soboty próbuję jej pomóc zasypiac samej, no i na początku był bunt, łapki do góry i wołała mama, ale dziś na noc poszło już naprawdę ładnie, nie było płaczu, pokręciła się ja ją kiziałam i zasnęła. No i dziś na spacerze zasnęła sama w wózku, co jej się od dawna nie zdarzyło. Nie powiem kosztuje mnie dużo wysiłku, bo ja ją uwielbiam nosić i tulić i serce mi się kraja, ale mój kręgosłup już mi wysiada. Zreszta wiem, że nie dzieje jej się krzywda, bo ją tulę, uspokajam i odkładam, masuje, głaszczę, śpiewam i cały czas jestem z nią, normalnie wiszę nad tym łózeczkiem. No jak już zaśnie to śpi nawet z 1,5godz ciągiem, a nie jak wczesniej 30min.

Paulo Coelho

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 20:47   #3222
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
A ja miałam nie jeść kolacji, ale były na obiad mielone i są bułki, więc jak tu nie zjeść hamburgera domowej roboty
jedz jedz, bo Ty chudzina
Cytat:
Paulinka właśnie zwymiotowała już drugi raz w odstępie 15min dałam jej bananka ale nie był twardy
może jej nie dawaj narazie, może jej nie służy taki

Cytat:
Mnie się wydaje,ze na początku to się daje mięsko ugotowane oddzielnie (bez wywaru mięsnego),p otem zmiksować z jarzynami.
dokładnie

a mnie dół brzucha pobolewa i nie wiem czy nie zaczyna już tam wracać do normalności i za jakiś czas nie zaskoczy @ a tak fajnie jet bez

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:49   #3223
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
do tego dzialka po drugiej stronie ulicy ale znajac zycie g wyjdzie i nie ma co sie napalac

Nie bądź taką pesymistką, może akurat się uda. Kręć się koło tego miejsca, aż się ktoś napatoczy
Stary 2012-06-11, 20:50   #3224
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a mnie dół brzucha pobolewa i nie wiem czy nie zaczyna już tam wracać do normalności i za jakiś czas nie zaskoczy @ a tak fajnie jet bez
Mnie też coś pobolewa;(a tak dobrze było bez...
Stary 2012-06-11, 20:51   #3225
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
tfu tfu żeby nie zapeszyć robimy postępy, od soboty próbuję jej pomóc zasypiac samej, no i na początku był bunt, łapki do góry i wołała mama, ale dziś na noc poszło już naprawdę ładnie, nie było płaczu, pokręciła się ja ją kiziałam i zasnęła. No i dziś na spacerze zasnęła sama w wózku, co jej się od dawna nie zdarzyło. Nie powiem kosztuje mnie dużo wysiłku, bo ja ją uwielbiam nosić i tulić i serce mi się kraja, ale mój kręgosłup już mi wysiada. Zreszta wiem, że nie dzieje jej się krzywda, bo ją tulę, uspokajam i odkładam, masuje, głaszczę, śpiewam i cały czas jestem z nią, normalnie wiszę nad tym łózeczkiem. No jak już zaśnie to śpi nawet z 1,5godz ciągiem, a nie jak wczesniej 30min.

dzielna mamuśka.
Teraz będzie już z górki

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
jedz jedz, bo Ty chudzina

Dobrze Mamo
Stary 2012-06-11, 20:55   #3226
Magdalena512
Raczkowanie

saaraa_lub a co konkretnie kupiłas w tym estien? Bo się zdecydować nie mogę, to może od Ciebie zgapię

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:58   #3227
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
oj weźcie , idę wstawić nos do lodówy, może mam coś dobrego

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

w ogóle gdzie Wam się mieszczą te bomby kaloryczne? musicie nocami ostro zrzucać

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

to który niekapek najlepszy?
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Elf mi sie teraz juz nie chce rozpisywać...
wolę poczytać jak mam chwilkę...
teraz czytam jakie niekapki macie bo może bym kupiła

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

jedz po 18 chyba,że spać chodzisz o 20??

mięsko gotuujemy oddzielnie i warzywka oddzielnie dla naszych maluchów

My mamy niekapek NUKa i bardzo sobie chwala. Mały bez problemu z niego zaczął pić, teraz sam potrafi sobie go potrzymać i się napić.
http://allegro.pl/butelka-kubek-disn...345620364.html
kupiony w tesco.

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:03   #3228
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena512 Pokaż wiadomość
saaraa_lub a co konkretnie kupiłas w tym estien? Bo się zdecydować nie mogę, to może od Ciebie zgapię
http://allegro.pl/algi-botoks-szybki...343926282.html
http://allegro.pl/algi-oczyszczajace...348660504.html
http://allegro.pl/korund-mikrodermab...352114526.html
http://allegro.pl/shea-lips-z-witami...367732009.html
http://allegro.pl/olej-kokos-duzy-12...373685558.html
http://allegro.pl/duzy-kwas-hialuron...390086506.html
http://allegro.pl/zestaw-do-alg-mise...390087577.html

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Zazdroszczę, tak trzymać ja za mojego muszę się wziąć ale strraszny z niego nerwus.
Stary 2012-06-11, 21:05   #3229
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Tż-ta kolegi rodzice mieli sady z jabłkami i takie jabłka do sprzedaży czy na skup były pryskane...14 razy!!!Dla siebie tylko 4
Elf u mnie też papka-gęściocha raczej
Czy wasze dzieci w nocy przekręcają się przez sen na brzuch i na wszystkie mozliwe strony?Mój wczoraj przespał rekordowe 3 godziny w łóżeczku i moze spałby dłużej ale od 3 nocy przekręca sie przez sen na brzuch i w zasadzie po tym sie wybudza,wczoraj dodatkowo zarył w szczebelki.
Cytat:
super

nasz w wózku śpi jak ma ochoteęę i w ogóle jest boski na spacerkach, na noc zasypia przesłodko ale w dzień na drzemki...

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Wasze maluszki wołaja już mama lub tata? mój jeszcze nie
Stary 2012-06-11, 21:09   #3230
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze Mamo
choć ja nigdy hamburgerów domowej roboty nie jadłam
a Wy tu jakieś wynalazki wymyślacie- chleb w jajku ja znałam tylko bułke w jajku z serem żółtym

o łał, ile rzeczy

Ja dziś użyłam te perły Clarena na cyce, bo podobno kobiety karmiące też mogą je używać

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
super

u mnie już woła mama, tata, baba, pupa, ała i jeszcze inaczej łączy spółgłoski- dosłownie wiadomo, że to nieświadomie, ale tak to brzmi
kurde jak to ktoś z zewnatrz przeczyta, to sobie pomyśla, że ściemniam, a ja sobie go nagram wtedy i Wam wkleje
Polusie mam nagrana jak ma 5,5 miesiaca, leży w leżaczku i woła: maamaaa

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-06-11 o 21:15
Stary 2012-06-11, 21:10   #3231
dygotka8
Zakorzenienie

Amarantas-dzięki
lecęd o klubiku jeszcze bo problemik mam,a potem do łóżeczka

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:11   #3232
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
s

[/COLOR]Wasze maluszki wołaja już mama lub tata? mój jeszcze nie
No pewnie, dodatkowo pies,kot i piłkaTaaa jasne mój to tylko piszczy jak narazieA mówię cały czas mamamama ale jakoś nie moze załapać.

Cytat:
c

o łał, ile rzeczy
A coNabotoksuję się to dopiero będe lachonhaha
Domi jak Twój Synek?Jeszcze gorączkuje?To jakieś zatrucie było?wirus?

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-06-11 o 21:14
Stary 2012-06-11, 21:13   #3233
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
banan bananowi nierówny...

niby tak

już jest ok, razem 4 razy zwymiotowała dałam jej wode żeby się nie odwodniła.

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:16   #3234
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Sara to żesz zaszalałaś

Dzisiaj w Pytaniu na śniadanie wypowiadała się Hinduska, że z oleji najlepsze są:
- musztardowy,
- kokosowy.

Więc po migdałowym zaopatruje sie w musztardowy

Domi, nic trudnego. W bułe pakujesz sałatę, mielonego, na to pomidor, majonez, musztarda, sól, pieprz i gotowe

Mykam spać
Stary 2012-06-11, 21:17   #3235
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
A coNabotoksuję się to dopiero będe lachonhaha
Domi jak Twój Synek?Jeszcze gorączkuje?To jakieś zatrucie było?wirus?

dzięki, że pytasz własnie nic a nic nie gorączkuje, jak gdyby wczoraj się nic nie działo i tak szczerze to zaczynam podejrzewać, że to może być przez ząbki, bo nie wiem czy mu na górze jedynka nie idzie, bo poczułam takie ostre :/ no chyba, że to reakcja po szczepieniu w piątek..nie wiem, ale bardzo dziwna sytuacja, bo mu ta gorączka tak skakała. Nawet nie podaje mu paracetamolu tego co lekarka przepisała, bo nie ma sensu.

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-06-11 o 21:18
Stary 2012-06-11, 21:17   #3236
elf27
Zadomowienie

SAAra padłam
Stary 2012-06-11, 21:21   #3237
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
dzięki, że pytasz własnie nic a nic nie gorączkuje, jak gdyby wczoraj się nic nie działo i tak szczerze to zaczynam podejrzewać, że to może być przez ząbki, bo nie wiem czy mu na górze jedynka nie idzie, bo poczułam takie ostre :/ no chyba, że to reakcja po szczepieniu w piątek..nie wiem, ale bardzo dziwna sytuacja, bo mu ta gorączka tak skakała. Nawet nie podaje mu paracetamolu tego co lekarka przepisała, bo nie ma sensu.
No w sumie i szczepienie i ząbki prawdopodobne ale współczuje takiej jazdy.Zdrówka!

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
SAAra padłam
Stary 2012-06-11, 21:25   #3238
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
No w sumie i szczepienie i ząbki prawdopodobne ale współczuje takiej jazdy.Zdrówka!

dziękuję

Ja mam masło shea z Mydlarni świetego Franciszka- pomarańcza z chilli, super jest

Stary 2012-06-11, 21:26   #3239
Seona
Zakorzenienie

Jagooda, a jak Twoja woła mama? tzn. że chce do Ciebie na ręce czy jak?

U mnie ostatnie 2 dni to jakaś masakra. Jak nie zaśnie wcześniej niż Pati, to we dwójkę teraz nie ma szans

Lili zasypiała wcześniej niż Pati, bo już koło 19-20. Zjadała, bekała, (przepraszam - odbija jej się), kładłam ją do łóżeczka, miziałam za uszkiem, po pleckach a jak się wierciła to kładłam ją na duże łóżko, przytulałam i odkładałam jak zasnęła do swojego.

Wtedy zaczynałam usypianie z Pati, tzn. czytałam jej książeczkę, pacierz i spała. (wcześniej kolacja, kąpanie, zęby).

Ale jak Lili jest wyspana i nie chciała zasypiać wcześniej to kładłam się z nimi obiema, jak mama kwoka , ja w środku, te dwie po bokach, czytałam książeczki i zasypiały.

A teraz to normalnie ona raczkuje, pełza, włazi na mnie, na Pati, łapie książeczkę, chce ją gryźć, wczoraj złapała i rozdarła kartkę, to Pati w ryk, bo jej podarła książeczkę. Więc mąż zabiera Lili i próbuje usypiać sam lub nosi, a ja czytam i czekam aż Pati zaśnie i jak już prawie śpi to wtedy Lili zaczyna ryczeć, sorry, płakać , że chce do nas jak mąż ją znowu przynosi to ta zaczyna zjadanie bajeczki i ani jedna nie śpi ani druga

a tak fajnie było jak zasypiały mi razem

która pytała o kubek tt? ja miałam ten: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=144&next=1
i nie polecam

Poruszam drażliwy temat stolców naszych niemowląt wybaczcie, ale muszę zapytać
Widzicie różnicę w słoiczkach śliwka z jabłkiem Gerber/Bobovita/Hipp? Po którejś jest efekt natychmiastowy?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:32   #3240
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
dzielna mamuśka.
Teraz będzie już z górki
Cytat:
Zazdroszczę, tak trzymać ja za mojego muszę się wziąć ale strraszny z niego nerwus.
oj wiecie pierwsza jaskółka wiosny nie czyni, zobaczymy co czas pokaże. Ale tak sobie tłumaczę, ze lepiej teraz, bo potem może być dużo gorzej.Sis nosi cały czas soją 1,5 roczną córkę, jak chce się koło niej położyć i tak ją uśpić to wstaje i ucieka, no i oczywiście płacz, ryk itd.
Cytat:
super

nasz w wózku śpi jak ma ochoteęę i w ogóle jest boski na spacerkach, na noc zasypia przesłodko ale w dzień na drzemki...

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

wiesz ja nie wiem czy to jest do końca świadome łączy spólgłoski mama, tata, ale np jak mąż ją weźmie na ręce a ja wyjdę z pokoju to woła mama, odwrotnie się nigdy nie zdarzyło. Z tym gadaniem to różnie bywa sis 1,5 roczna córka mówi tylko nie, baba, mama i tata i nic więcej, a jej druga córka w tym wieku już mówiła bardzo dużo. Tak naprawdę nie masz się czym martwić

Seona
teraz jak zaczęłam ją usypiać w łóżeczku to wyciąga rączki do góry i powtarza mamama i chce żeby ją wziąśc na ręce, bo tak była wczesniej usypiana, ale ja naprawdę nie wiem czy ona to robi świadomie, ale mnie to bierze za serce. Może po prostu ma teraz fazę na powtarzanie akurat tego, niemniej brzmi cudownie

Paulo Coelho

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości