|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
a ja po wejściu na tamten wątek na samym początku zauważyłam jak to mówią"patologię" hehe a mianowicie, że dziecko wisi na cycku 2 lub 3 godzinę jak dla mnie to kardynalny błąd wychowawczy heheheheh
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- mój idzie na noc do pracy ale i tak go wykorzystam przed heheh co bym lepsze spanie miała hihihihihh
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
moja "przyszła żona" Twojego syna
identico ale bedą mieli wspomnień za parenaście lat
|
#4053 |
|
Raczkowanie
|
Dygotko my też cwiczymy w domu, też ta metoda Bobath. I to 2 razy dziennie conajmniej....
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
moja dzisiaj od 13:30 nie spała
zasneła jak aniołek przy cycu bez żadnych ceregieli - bo ostatnio jak sobie poje, to troche się kręci zanim zaśnie
|
#4055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
eh eh mnie tez cos dol lapie,juz sama nie wiem co mam z ta moja ninuka robic,szukam jakiegos alergologa na fundusz,ale obawiam sie ze jak znajde jakis termin blizej niz za 3 miechy to bedzie cud ...
|
#4057 | |||
|
Raczkowanie
|
WITAM
![]() Cytat:
Cytat:
![]() przy WNM czy asymetrii? a jabłko nie zatwardza? Cytat:
![]() a jak się ta alergia objawia poza niską wagą i ulewaniem? |
|||
|
|
|
#4058 | ||
|
Zadomowienie
|
jakoś was nadrobiłam ale tylko po łebkach że tak powiem, humor dzis do d...;/popakowalam sie troche bo jutro wieczorem jedziemy, jakos wcale sie z tego nie ciesze;/chyba ide sie prysznicować
Cytat:
Cytat:
![]() no to narazie spadam, wroce jeszcze potem
|
||
|
|
|
#4059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przez tego zęba co dopiero się przebija, padam na pyszczek. Nie zdązyłam Was do końca doczytać Moze jutro się uda ... ![]() Princ... ja mam to siedzisko, mała w nim siedzi i dobrze się bawi Ja jednak i tak częściej kładę ją na puzle piankowe na podłogę ... tak mi kazali na rehabilitacji.Lecę obierać truskawki, jeść kolację, łazienka i lulu ... hmmm.. pewnie do tego czasu królewna sie obudzi na jedzonko
|
|
#4060 |
|
Rozeznanie
|
witam, wieczorową porą.
rano nakrobałam długiego posta, ale córeczka ślicznie mi go wykasowała ![]() jestem zmęczona, moje dziecię nie spi ostatnio w nocy, ciągle sie budzi i marudzi, nawet spanie ze mną jest "BE", po dzisiejszej nocy wstałam wściekła i zmotywowana, śpię dziś na kanapie, młoda ma swój pokoik dla siebie i nie biorę jej do łózka BŁAGAM, pomóżcie mi wytrwać, musze bo juz nie daje rady wogole to dobijacie mnie ztym triu triu wołam tz. pod wspólny prosznic, on nie może gra... wychodzę otulona w wode, reakcji brak naszew dziecko ma 6 miesięcy i tydzień a my az 1 raz... porażkaaaaaaaajutro mogę ziać ogniem po ciezkiej nocy bo na taką sie nastawiam (moze będzie niespodzianka?)
|
#4061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() princessskaa- jaka laska z Ciebie , w obu tych kolorkach włosów wyglądasz super, naprawdę ciężko coś doradzić ![]() Bahamadia_25- w avatarze masz swoje zdjęcie? Pewnie tak, też śliczna jesteś normalnie już całkiem tu w kompleksy wpadnęA ja mam takie pytanie. Wpadło mi trochę dodatkowej kasy i chcę kupić sokowirówkę albo jakieś urządzenie wielofunkcyjne, zależy mi na tym żeby można było robić koktajle owocowe, warzywne. Ma może któraś z Was coś takiego, polecicie coś? Zmotywowałam się jakoś jak Was poczytałam i też idę tż-ta kusić, a co
|
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby co dzień nie chodził za mną, nie prosił
|
|
#4063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmysłkobiety - odnośnie ilości możemy sobie podać ręce- tylko u mnie to z mojej winy
|
|
|
|
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
olka ja mam zwykla sokowirówkę z mulinexu o taka
http://www.ceneo.pl/2936651 i jest rewelacyjna a koktajle to zawsze robilam zwyklym blenderem ![]() ehh spadam bo na nic nie mam sily dobranoc ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- a jeszcze mi sie przypomnialo,jedziemy samochodem i mowie do tz: -moje wlosy sa beznadziejne a on na to -a z jakim nadzieniem bys je chciala?truskawkowym?
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o ktorej wstaje?moje dziecko to jeszcze bobasek ale budzi sie ok 6.wow i co zamenisz się w dziką tygrysicę ? ja też mam chętkę ![]() w co sie dzis zamienie to moja tajemnica sesese |
|
|
|
|
#4066 |
|
Zadomowienie
|
wy tu wszystkie o tiru riru a mi przez glupote tza odechcialo sie na miesiac. Bosheee szlag mnie trafi kiedys... wariateczko ja musialam odstawic z pieczywa kajzerki i bialy chleb. Po ciemnym pieczywie Pitkowi nic nie jest. A jesli dajesz malej gluten (kasza manna biszkopty lub kaszka zbozowa) to tez musisz odstawic. W naszym przypadku musialam zrezygnowac z nabialu (mleko jajka jogurty sery biale i zolte kajzerki i chleb bialy) reszte jem mqlemu nic nie jest. Powiem Ci ze z alergologiem to moze byc ciezko bo ja szukalam w akcie desperacji prywatnie bdb alergologa i czas oczekiwania to 1,5tyg.
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o ktorej wstaje?moje dziecko to jeszcze bobasek ale budzi sie ok 6.wow i co zamenisz się w dziką tygrysicę ? ja też mam chętkę ![]() w co sie dzis zamienie to moja tajemnica sesese |
|
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
Co Wy zrobilyscie ze swoimi dziecmi?Tyle napisac???ponad godz czytalam.NIKA ja mam peg perego i chwale.PRINC moj by tylko hymnu wysluchal...ja jestem super chrzestna bo swoich mam ... Bez komentarza.i dlatego pamietam i daje prezenty na kazda okazje i bez.ide spac
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż niedawno dzieci uspał, tzn ja cycowałam Michałka, ale wcześniej robiłam paznokcie i nie mogłam się niczego tknąć więc każdy gest za mnie wykonał
Podziwiam Was, że piszecie o tym tiru riru tak bezpośrednio, ja jakoś nie mogę pisać co robiłam lub będę, nie przeszłoby mi to przez klawiaturę lepiej, żeby to zostało między mną a Tż zreszta wiem, że dużo ludzi czyta i możliwe, że ktoś znajomy mnie podczytuje ![]() zmysł mój synek też CAŁĄ noc przy cycu, no odwrócic sie nie mogę narazie śpi, kolo 24 wstanie i do rana mnie nie opusci Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2012-06-15 o 07:43 |
|
|
|
#4070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Domi7ks, Ty rób takie streszczenia "odcinka" z całego dnia
coś takiego jak opis "Mody na sukces" lub "Klanu" w gazecieBasiula, my też byłyśmy w Kościele. Pati zobaczyła taką dziewczynkę w jej wieku - 3 lata!! i siedziała w wózku A Pati na cały głos: "Taka duża dziewczynka a w wózku siedzi jak dzidziuś" No ale naprawdę, małe dzieci u nas biegają, ksiądz nie burzy się, wręcz każe rodzicom puszczać dzieci a ta siedzi Zaraz po tym widziałam, że matka wysadziła ją z tego wózka. A jak dostawała obrazek to do księdza: "Jeszcze jeden dla Lilianki" Bo byłam bez Lili, bo zasnęła w domu i już jej nie brałam. No i oczywiście na koniec były słodycze, więc jeszcze czekoladkę zjadła więc wyjście udaneCoś miałam pisać i zapomniałam. |
|
|
|
#4072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- princ w czarnych najlepiej ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Moje dziecko samo zasypia
|
|
#4073 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Czyżbym była pierwsza![]() Co Wy wszystkie śpicie? - Jeśli tak to zazrdoszczę... Ja już w pracy, a w sumie to od 4 nie śpię bo mała zrobiła pobudkę na jedzenie.... Basiula, Seona wczoraj cały dzień olanowałam wyjście z Dobruśka do kościoła - bo u nas tez jest błogosławieństwo dzieciaków. Nakarmiłam ją nawet ubrałam i tuż przed naszym wyjściem tak zaczęło lać, że zrezygnowałam.... Bo nei wiem jak byśy dotarły do kścioła. Poza tym nie wyobrażam sobie jak dzieci wytrzymały w kściele - zawsze jak jest ładn apogoda, to wszyscy przed kościołem i na końcu błogosławieństwo też zawsze na dworze... Dziewczyny, napiszcie mi proszę, jak Wy cytujecie wypowiedzi innych, że jeden cytat pod drugim Wam wyskakuje???? Ja jak cytuję to potem od razu - po jednym cytacie już się pojawia moa wypowiedź... - Jej jaka ja jestem tępa, że nie ogarniam takich rzeczy
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
witam
o jaka tu pustka jeszcze, wczoraj sie dziewczyny wypisały to dziś odpoczywają nocka taka sobie, kurcze nie rozumiem tego moj mały juz budzil sie tylko raz w nocy dojedzenia nad ranem, a potem do 7 jeszcze spał a teraz juz przed pólnoca si ebudzi i jeszcze 2 razy i o 6 pobudka;/ co si estało?dzis to przynajmniej w miare wyspany i jeszcze nie marudzi, ale wczoraj to nie wiedzialam czy ja mam wyjśc czy jego za drzwi wystawic;/dzis humor lepszy, wyjezdzam dzis nad morze!!! w sumie to zaczynam sie juz ciezyc, mam nadzieje ze bedzie fajnie. ale czuje sie od was uzalezniona normalnie nie wyobrazam sobie was nie czytac przez 10 dni!aaa Princ - w czarnym lepiej ![]() nad bankami tez sie zastanawiałam kiedys zeby kupić bo u mnie celulit na nogach to też zmora;/ale boje sie ze nie bede umiała tego używac;/ łatwo sie to zasysa do nogi?? musiaal bym sie jakoś zmobilizować bo puki co waga fajnie spada po ciązy ale ujedrnienia brak![]() pije kawke, ktoś sie przyłącza?? i ide tego kartofla wyciągnąć z łożeczka bo woła mame
|
|
|
|
#4075 |
|
Rozeznanie
|
domi7ks moja córa na mm od 4 tygodnia życia i spała juz całkiem fajnie tj. koło 20 kolacja i budziła sie dopiero koło2 czy 3 na jedzenie, potem spała do 5 lub 6 najczęsciej juz ze mna. A teraz budzi sie juz koło 22 i jęczy juz do rana oczywiście z przerwami, nawet branie jej do łóżka przestało pomagać. Dziś walczyłyśmy tj. wstawałam z milion razy ale nie wziełam jej do siebie, najpierw glaskałam robiłam ciii, a jak i to przestało działac to brałam na rece lulałam i odkładałam, najdłuzej spała 13 minut
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja tez nie spie, tzn zasnelam z mlodym na drzemke, ale tz mnie obudzil, zebym drzwi zamknela za nim i pospane
![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- no i znalazlam przyczyne jekow i krecenia sie mlodego: Pampersy Aktive Fit na dzien to one moze i dobre, bo cieniutkie takie, nie przeszkadzaja mlodemu chodzic, ael na noc:porazka. 2h po zasnieciu codzien byly jazdy, wczoraj ryk jak poparzony, zdjelam pieluche: kilo jak nic, zalozylam druga, nalal od razu i przestal sie drzec i zasnal. Ta druga od razu tez zmienilam, bo byla tak naompowana, ze zaraz znowu bylby ryk... to ja juz wole tanie toujuorki |
|
|
|
#4077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem czy dość jasno to napisałam
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też patologiczna matka, bo czasem pozwalałam oglądać małemu tv a tu pani założycielka pisze :Tak sobie czasem z nudów, jak mała wisi na piersi 2 czy 3 godzinę ------- no przepraszam, 3 godziny wisi na cycku i w tym czasie obok trzyma laptopa- to przecież promieniowanie, szkodliwe fale no tak, ale tv gorszy
|
|
|
#4079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez kasia_aa Czas edycji: 2012-06-15 o 08:14 |
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

Udanych tiru tiru 

identico
zasneła jak aniołek przy cycu

Moze jutro się uda ...
wołam tz. pod wspólny prosznic, on nie może gra... wychodzę otulona w wode, reakcji brak

Zaraz po tym widziałam, że matka wysadziła ją z tego wózka.