|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV
raczej taki "miekki" plastik,czy jak to nazwac
|
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Rozeznanie
|
princessskaa - widze że jesteś z Lublina, w baby fancie są podobne krzesełka w cenie 229zł więc myślę że to ogłoszenie z tablicy to mało atrakcyjne
coś link się źle wkleja, jeśli chcesz to zobacz sobie na stronie internetowej Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-06-14 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie nie każdy ją ma. Mój ma wkładkę z pianki. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Ja pinkole, ale różnica ![]() Ciężko powiedzieć, bo ładnemu we wszystkim ładnym. W Twoim przpadku tu i tu jest super, ale zostałabym jednak przy ciemnym, no ew dorobiłabym małe refleksy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Zadomowienie
|
KASIA
![]() No i dylemat z głowy- ugotowałam zupkę, ale młody podniósł taki wrzask, ze pozszła butla w końcu. nigdy nie zdarzyło mi się by tak protestował pzred zjedzeniem obiadku ![]()
#4025 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() jak dla mnie teraz wygladasz lepiej i mlodziej! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Wtajemniczenie
|
Oliveira moje przemyślenia w klubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Zakorzenienie
|
nie wiem co to
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() haha Baha Ty ciagle o tych refleksach ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4028 |
Wtajemniczenie
|
Hm.. Wkładka z pianki? Kurcze, a jaki Ty masz Baszka ten fotelik? Przy zakupie dzięki Tobie będę wiedzieć, na co zwracać uwagę
![]() ![]() Byłam ostatnio w Baby Fancie i zawrotu głowy dostałam, tyle tego było. A z nóg mnie zwalił Chicco za 600zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Nadrobić nie dam rady, ale witam nową mamusię ![]() U nas znowu leje, dziś byliśmy na rehabilitacji, na szczęście nie padało i pojechałyśmy wozkiem. No i mamy nowe postępy wspinamy się do góry, co akurat mnie juz tak nie cieszy. Wczoraj przyłapałam ją w łóżeczku jak stała chwiejąc sie jak pijany zająć. Trzeba obniżyć łóżeczko na najniższy poziom. Ugotowałam Małej zupke i nie chciała zjeść. Mam nerwa na Tż ![]() Cytat:
dygotka8 my na początku dostaliśmy instrukcje do ćwiczeń z przewrotami, noszenie tak jak wy krzesełko tylko właśnie uczulono nas żeby odchylić się do tyłu, żeby nie obciążać placków dziecka. Takie zabawy przełożyć dziecko przez noge, żeby ręce poszły w przód dac coś do zabawy, np w miske wrzucić makaron, kasze, kulki itd, zeby stymulować rączki do otwierania. Skarpetki kolorowe na nogi i zachęcać do łapania najpierw kolanek, nóżek, głaskać rączkami różne faktury materiałów. Łapiemy rączki dziecka za nadgarstki i łapiemy najpierw uda i kołyszemy na boki, potem kolanka i to samo i za jakiś czas za stopy i kołyszemy - robimy taką kołyskę. Mamy piłkę to ćwiczenia na piłce na brzuchu. Jak Mała załapała przewroty to przestaliśmy ćwiczyć, na piłce też rzadko juz ćwiczę bo ona próbuje po niej raczkować ![]()
![]() |
#4030 |
Zadomowienie
|
Hej
Jak wracam do domu i patrzę ile napisałyście to padam, niedam rady poodpowiadać ![]() Piszecie o ruchliwości dzieci, jeny, Miłosz łazi po całym domu, raczkuje jak strzała ![]() ![]() A ja go gonię i gonię. Siedzi już pięknie, tak od razu, ale posadzony, sam próbuje siadać ale nie umie złapać pionu, jakoś krzywo tak się usadawia, na jednym półdupku, upsss, pośladku ![]() Ale super streszczenie dnia było, Dominej to zrobiła ![]() ![]() ![]() I już mały woła. |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
taaaaa! 30 kg chyba na uszach Ci przybyło ![]()
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
Princ pokazalam Twoje zdjecia Tztowi. Bez namyslu powiedzial, ze lepiej wygladasz w czarnych wlosach i ogolnie teraz oh, ah az w leb chcialam mu dac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zadomowienie
|
Tylko 8 godzin mnie nie było i 8 stron do nadrabiania
![]() ![]() Przyznać się która teraz pierwsza w rankingu??>?> ![]() Nie daję rady już 3 dzień, mały marudny, nie chce jeśc, jeszcze mleko czy z butli czy z cycka jakoś przejdzie, ale na obiadki się obraził i paszczę skutecznie zaciska, a potem jest ryk ![]() ![]() A żeby tego było mało, to popiernicza po calym domu, kręgosłup to mi siada, ale musze się pochwalić Dzisiaj po raz pierwszy Piotruś zaczął raczkować, zrobił 5 kroczków na kolankach ![]() ![]() ![]() Wariateczko ja mam alergika, Twoja niuńka to tak jakbym o swoim czytała, tzn nie przybieranie na wadze. Okazało się, że mały jest uczulony na gluten, wyszło to dopiero jak zaczęłam podawać mu kaszę mannę, bo wcześniej stężenie glutenu w moim mleku było dużo mniejsze, dlatego nie było tak znacznych objawów jak po podaniu manny. Odstawiłam gluten i niego i u siebie i waga poszła pięknie do góry. Jeszcze 6 tygodni temu Pituś ważył 6800g, a w poniedziałek ważyła go położna i pokazało 7580g ![]() ![]() Dodam, że wyniki krwi małego nie pokazały żadnych zmian, ma idealne, co też bardzo zastanawiało dr czemu on nie przybiera na wadze |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4035 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no bo jak dziewczyna chce zmiany to ją dzięki nim będzie miała, ![]() a z drugiej str bardzo Ci ładnie Princ w czarnych, więc jak dołożysz refleksa nie ruszysz czerni, a zmienisz fryza ![]() zrobisz jak będziesz chciała ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() oj dziękuję i służę pomocą, wiesz ![]() Ja mam zwykłe z Biedronki ![]() ![]() tzn nie jest do końca takie zwykłe bo można później z niego zrobić stolik i krzesełko ha! ![]() Może znajdę na All to zaraz wrzucę linka. Teściówka poszła z młodym na spacer więc mam chwilkę jeeeeeeee ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Zakorzenienie
|
Baha spacer o tej godz? Moj juz wykapany po kolacji i spi od 10min
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() P.S. pretekst aby nie było tiru riru sesese ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
sesesese ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
nie no dzis bedzie tiru riru bo nawet i ja mam chetke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
jaja sobie robisz? ![]() ![]() o 21 idziespać ![]() do 20 mam wolne ![]() Idę do klubu zobaczyć co u Naszej Oli słychać ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- wow i co zamenisz się w dziką tygrysicę ? ja też mam chętkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Rozeznanie
|
Jagooda_ u nas dokładnie tak samo to wyglądało tzn te ćwiczenia to była forma zabawy. Uspokoiłaś mnie że i Wam pozwolono ćwiczyć bo po tym co napisała Dygotka nabrałam wątpliwości że może faktycznie więcej z tego krzywdy niż pożytku. Możesz mi napisać jak wygląda teraz rehabilitacja kiedy dziecko już samo się przekręca, raczkuje? Chodzi mi o to co wykonuje rehabilitant.
Moja mała też już wykąpana, najedzona, leży i rozmawia karuzelą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4045 |
Zakorzenienie
|
nie, chrupasy tylko dodatkowo utwardza ja, lepiej jablko
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zadomowienie
|
princ jaka z Ciebie laska!!!
![]() dobrze ze reszty z was nie widzialam bo juz calkiem popadne w kompleksy ![]() molaa a ten gluetn jest w zbozach?czyli musiala bym wyeliminowac make pieczywko i takie tam?bo mala mi znowu zaczela ulewac,no i jak ja przebieram i widze jakie ma maciupenkie raczki i nozki to ohh ... agulan nie wiem czy to Ty pisalas,wiem ze jak post jest niezgodny z regulaminem to sie go zglasza,chodzilo mi o to ze one zglaszaly polowe,a moderatkorki dwaly bana ...
#4047 |
Rozeznanie
|
![]() poszalałyście tyle pisać... ja tylko sie witam i spadam na Giunessika. Jutro wracamy do domku, wyjeżdzamy na noc wiec w sobote rano bedziemy w Krakowie. Helena ma katar, nie wiem czy nie przez basen który uwielbia. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4048 |
Zadomowienie
|
O Domiks, już się samobiczuję
![]() ![]() ![]() Wybaczysz ![]() ![]() ![]() ![]() Baha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zadomowienie
|
WARIATECZKA gluten jest w pszenicy, orkiszu, jęczmieniu, owsie i życie. Ja bym na razie odstawiła tylko pieczywo bo może ulewac przez mleko w nim zawarte (kupne pieczywo z regu ły ma mleko, serwatki lub maślankę - u nas ulewał póki jadłam ale my jednak i na gluten uczuleni)
KASIK jak MARTYSIA - wysypki zlikwidowane?
#4050 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki wszystkie dzisiaj napalone
![]() Ja już się wykąpałam, mała śpi, obejrzymy mecz (obstawiam, że wytrzyma do przerwy) - będę leżeć bezkarnie z gołym tyłkiem, założyłam króciuteńką koszulinke, tak się położe, żeby miał chłop dobry widok ![]() ![]() Baha krzesełko co zamienia się na stoliczek na 99zł to mega wypas ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Wariateczka a kysz z kompelsami ![]() Zmykam Kochane, do jutra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.