Poznańskie Śluby :D - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-16, 08:23   #181
andrzejmielcarek
BAN stały

Dot.: Poznańskie Sluby :D

Cytat:
Napisane przez kasiag-01 Pokaż wiadomość
a studio???
Jeżeli chcesz mieć naprawdę dobre zdjęcia w studio to szukaj fotografa, który specjalizuje się w fotografii studyjnej (moda, fashion) . Zdecydowanie podaruj sobie typowe "kotlety" studyjne typu pan młody całujący pannę młodą w kolanko na tle jakiejś fototapety bo będziesz miała dyskomfort i uraz do zdjeć studyjnych jako takich. Do dobrych zdjęć w studio fotograf musi mieć doświadczenie (w komunikacji z modelami , perfekcyjnie opanowane operowanie światłem błyskowym, niebanalne pomysły) ale także dużo czasu. Wyjątkowo nie polecam w tym zakresie swoich usług (po prostu to nie moja działka).
andrzejmielcarek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 08:41   #182
kasiag-01
Wtajemniczenie

No własnie ja mam niesmak już teraz....... moim zdaniem to przezytek lub tez nie spotakałam sie ze zdjęciami studyjnym ktore by mnie powaliły na kolana
kasiag-01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 08:43   #183
blanka2207
Raczkowanie

GG do blanka2207 Send a message via Skype™ to blanka2207
Poznańskie Śluby :D

Kasiag-01 ochłoń, ochłoń po tych targach, ja zalecam sobie to samo

Jesli chodzi o studio i wszelkie inne tego typu sprawy, gdzie zawsze bedziesz miała masę doradców, to pamiętaj jest Wasz dzień i niech wszystko się odbędzie tak jak Wy sobie tego zyczycie!! Warto chyba czasem posłuchać bardziej profewsjonalistów co Oni myślą, co doradzą. Ja w ten sposób dowiedziałam się dzis od kamerzysty, że w Katedrze dobrze by było, zeby ktoś zaspiewał, jakiś kwartet bądź sekstet - w tak monumetalnym kosciele to robi po prostu wrażenie, jak to kamerzysta powiedział "ciarki po plecach".
Pamiętaj, że w Katedrze jest trudne oświetlenie, światlo dzienne i dwa rodzaje sztucznego tam foto i kamere tzreba powierzyc profesjonalistom, pytaj fotografów czy robili tam zdjecia, spotykaj się z nimi, oglądaj ich prace. Takie spotkania do nizcego nie zobowiazują. A masz pewnośc ze powierzysz realizacje osobom któe się na tym znają. Czasem zaoszczedzisz trochę grosza a dostaniesz do ręki katastrofę a nie fotki. Dla mnie kwestia zdjęc jest bardzo wazna dlatego sie tak na ich temat rozpisałam.
Ogromne znaczenie ma to, co jest dla Ciebie ważne, jaki efekt chcesz osiągnąć? określ sobie czy ważniejsze są zdjęcia czy film, Dj czy orkiestra itp.
A co do Koscioła, cóż masz wolny wybór zaden ksiądz nie może Cie zmusić zebyś slubowała w swojej parafii.

Cytat:
No własnie ja mam niesmak już teraz....... moim zdaniem to przezytek lub tez nie spotakałam sie ze zdjęciami studyjnym ktore by mnie powaliły na kolana
więc jeśli Twoim zdaniem to przeżytek to ..... wytłumacz to mamie delikatnie, że owszem kiedys sie robiło ale teraz sa np. przepiękne plenery na które warto pswiecic czas który spędziłabyś w studio. Na pewno Ciebie zrozumie w końcu Jej tez zalezy na tym, zebyś się tego dnia czuła Wyjątkowa

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-16 o 21:48 Powód: post pod postem
blanka2207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 08:51   #184
kasiag-01
Wtajemniczenie

Dla mnie zdjęcia to podstawa i juz wiem ze bede miec z tym nie lada kłopot......

W katedrze jest chór czy tylko organista???

rozumiem ze milo by było wynając jakiś "spiewaków" tudziez skrzypków???
myslałas o tym????
Stary 2007-01-16, 09:00   #185
blanka2207
Raczkowanie

Ten chór co to jest na płycie o której Ci wczoraj pisałam, to chór akademicki UAM, w ogóle ten cały ślub trwał 2,5 godziny tyle mi powiedział Pan kamerzysta. Myślałam o skrzypcach chciałam zeby mi ktoś zagrał Ave Maria w Katerdzre jest organista, podobno słabiutki

Pod wpływem sugestii kamerzysty podzwonie chyba po jakiś "słowikach" zorientuję się jakie mają ceny.

Co do zdjęć to widzisz z Tobą podobnie jak ze mną, stąd też nastawiam się na profesjonalistów. Chce poswiecić trochę czasu na spotkania z nimi i obejrzę ich dzieła. Jest trochę czasu (choć kamerzysta ma zlecenia już na 2009 )więc na pewno ze zdjęciami będę ostro walczyć.

Edytowane przez blanka2207
Czas edycji: 2007-01-16 o 10:27
Stary 2007-01-16, 11:45   #186
maruuuda
Raczkowanie

GG do maruuuda

My tez myslimy o zdjeciach w plenerze
-koscioł wybralismy sołacz wiec zdejcia myslelismy odrazu za jednym zamachem w parku sołackim (choc niektorzy uwazaja ze to zły pomysł!!!!!!). Mowiłam ze zdejcia zrobimy przed slubem ale coraz bardziej myslimy o zrobieniu ze spokojem w tygodniu pozniej (choc dochodza dodatkowe koszty makiijazu i fryzury)

Na targach jak jakikolwiek fotograf pytał nas gdzie chcemy -nie robił za dobrej miny na mysl o sołaczu -ze tam para za para wiec dziewczyny dorazdzie mi moze jakie miejsce proponujecie na zdjecia plenerowe?????

Mowa kościoła...
Odrazy wiedzielismy ze nie bedziemy chcieli w swoich parafiach
moja-ul. Nowina Ogrody, TZ-Górczyn. Nie szukalismy nie wiadomo czego -zalezało nam na schodach przy kosciele do zdjecia grupowego -wiec zaklepalismy na sołaczu, (choc przesżło nam jeszcze przez mysl:Bonin -tam tez sa schody ale ponoc latem maja byc w remoncie)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-16 o 21:49 Powód: post pod postem
maruuuda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-16, 12:33   #187
kasiag-01
Wtajemniczenie

No nigdy w zyciu nie pomyslałabym o schodach przy wyborze kościoła!!! ale ciesze sie ze padła kolejna sugestia ja jestem początkująca wiec na wszelakie sugestie otwarta

Blanko!!!
kojarzysz o jakiej firmy filmik chodzi????
poszukam w domku

powtarzam pytanko!
gdzie urzadzacie wesele???

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-16, 12:39   #188
blanka2207
Raczkowanie

film jest firmy cda studio
za dwa tygodnie jadę na rekonesans: Hotel Szablewski i Motel Podróżnik to nasze typy, drugi zwłaszcza pod wpływem Szanownej Wizazanki Maruuudy
Stary 2007-01-16, 12:42   #189
kasiag-01
Wtajemniczenie

dzięki własnie jestem na ich stronce, doszukałam sie nazwy na poprzedniej stronie forum.
Ale w katedrze swietny chór tak??? tak pisałaś
Stary 2007-01-16, 12:46   #190
blanka2207
Raczkowanie

Cytat:
dzięki własnie jestem na ich stronce, doszukałam sie nazwy na poprzedniej stronie forum.
Ale w katedrze swietny chór tak??? tak pisałaś
heh no właśnie naiwnie myślałam, ze to chór katedralny moje nadzieje okazały sie płonne, kamerzysta rozwiał moje wątlpiwości, to chór UAM-u.

Aż wstyd się przyznać, ze kończyłam UAM ......
Stary 2007-01-16, 13:07   #191
kasiag-01
Wtajemniczenie

no to dupa blada
generalnie na filmie katedra wygląda na bardzo duzą, para młoda tak mi się wydaje po karteczkach specjalnie usadziła tylko po 3 osoby w lawce by było wiecej osób.
Własnie tego sie boje np w moim kościele który ma 4 spore rzedy ławek ze na filmie bedzie widac ławki ,ławki o tu sa goscie
Kurcze czyli co ? dodatkowo chor, dodatkowo skrzypek??? o mamo!!

obejrzalam tak w pospiechu, na spokojnie obejrze w domku.
Helikopter i dorożka????
fajnie zwazywszy na to ze w zyciu nigdy nie leciałam, ale czy za bardzo nie na pokaz??? tak jak np. linkoln ?
Wiecie co juz sie ciesze ze mam na to wszystko tyle czasu!!!
bo naprawde jest w czym wybierac

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-16 o 21:50 Powód: post pod postem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-16, 14:48   #192
blanka2207
Raczkowanie

Hehe no jest w czym wybierac to fakt

Katedra nie tylko wydaje się być ogromnym Kościołem ale taka jest po prostu, to monumentalna gotycka budowla

co do lincolna to zgadza się z Tobą, mnie również coś takiego nie urządza.
Stary 2007-01-16, 14:53   #193
kasiag-01
Wtajemniczenie

kurcze byłam jakies 1,5 tyg temu w Katedrze (Trzech Kroli) i oglądałam co i jak ale nie pod kątem slubu bo jeszcze nie miałam takiego pomysłu i naprawde na kasecie wydaje sie wieksza niz w rzeczywistości, fakt tez ze kamera z gory robi swoje no i wysokosc katedry../
Stary 2007-01-16, 15:03   #194
blanka2207
Raczkowanie

Kręcą film tak, żeby zrobić dobre wrażenie i spotęgować jej wielkość, choć uważam że Katedra jest na tyle duża ze te zabiegi są zupełnie niepotrzebne .
Piekne są ujecia na zdjęciach, robione z kolei odrobinę z dołu pod górę straaasznie mi się podobają ........
Stary 2007-01-16, 15:20   #195
maruuuda
Raczkowanie

GG do maruuuda

Kasiag -no wiec gdzie robimy wesele???

Z całej listy lokali jezdzenia i zwiedzania..
pod swoim kątem (wesele robimy na 100osob) wybralismy motel "Podróznik" w Koszutach (miedzy Kórnikiem a Srodą) maja swoją stronke wiec mozna szpeknac sobie. Mają 3sale: mała (30os), srednia (60os) i duza (250os) -mi sie bardzo spodobała -oczywiscie rzecz gustu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-16, 16:09   #196
kasiag-01
Wtajemniczenie

stronkę oglądałam dzisiaj rano i generalnie duza sala wydaje się ok jest bogata sama w sobie choć probowałabym inaczej ulożyc stoły , no tak ale te filary....
ja myslę o max. 60 osobach (chciałabym wszystkich-no ale finanse)
i musiałabym zobaczyć nażywo mniejsza sale lub ich rozwiązanie na wesele, czyli stoły i miejsce do tanczenia bo na zdjęciach jest to na mniej osób.

Ja również wolałabym w jakimś pałacyku czy hotelu ale bardzo się boje jak narazie kwesti autokaru zawążącego ludzi spod kościoła na wesele i z wesela, bo przecież nie mogę nakazać wszystkim bawić się do 4,00 bo autobus przyjedzie, a wiodamo ze mało kto nie bedzie pił i przyjechałby swoim samochodem.
Jak rozwiązałyście kwestie dojazdu?????

Czy przegladałyście oferty Poznańskich restauracji???
Ja wczoraj oglądnełam (CD) pałacyk pod Lipami w Swarzedzu i generalnie z zewnątrz robi większe wrażenie , za to Cztery Korony zainteresowały mnie ceną 110 zł.... -Śrem
dziś dzwoniąc po kilku Poznanskich restauracjach dowiedziałam się ze za 105-120 robią wesele (wraz z pietrowym tortem i ciachem)
Stary 2007-01-16, 18:01   #197
blanka2207
Raczkowanie

Ja ofert poznańskich restauracji nie przeglądałam bo 3/4 gości spoza Poznania bedzie i gdzieś musza przenocowac, naturalnym jest więc ze wesele bedzie w hotelu i spanko tyż
Stary 2007-01-16, 22:20   #198
andrzejmielcarek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maruuuda Pokaż wiadomość
... dorazdzie mi moze jakie miejsce proponujecie na zdjecia plenerowe?????
Ja zawsze polecam mój ukochany Rogalinek (nie mylić ze sztampowym pałacem i parkiem w Rogalinie). Chodzi o rozlewiska Warty usiane starymi dębami. Fakt, że nie ma tam komfortowych warunków: komary podmokły teren itp. ale przy ładnym świetle , o odpowiedniej porze dnia jest tam pięknie przez cały rok:
wiosna:
http://mielcarek.net/portfolio/pejzaz/IMG_6206.jpg.html
http://mielcarek.net/portfolio/pejzaz/10_G.jpg.html

lato:
http://mielcarek.net/portfolio/pejzaz/IMG_1776.jpg.html
http://mielcarek.net/portfolio/fauna/IMG_8402.jpg.html

jesień/zima
http://mielcarek.net/portfolio/pejzaz/IMG_3758.jpg.html
http://mielcarek.net/plenerki/canon-..._3862.jpg.html

A z Młodymi tak:
http://mielcarek.net/portfolio/slubn..._0995.jpg.html
http://mielcarek.net/portfolio/slubn..._1058.jpg.html
http://mielcarek.net/portfolio/slubn..._1045.jpg.html
http://mielcarek.net/portfolio/slubn..._0996.jpg.html
http://mielcarek.net/portfolio/slubn..._9317.jpg.html
http://mielcarek.net/portfolio/slubn..._9312.jpg.html
http://mielcarek.net/portfolio/slubn..._9294.jpg.html
Stary 2007-01-17, 07:00   #199
blanka2207
Raczkowanie

Sztampowy Rogalin innym może się podobać

[quote=kasiag-01;3469909]stronkę oglądałam dzisiaj rano i generalnie duza sala wydaje się ok jest bogata sama w sobie choć probowałabym inaczej ulożyc stoły , no tak ale te filary....
ja myslę o max. 60 osobach (chciałabym wszystkich-no ale finanse)
i musiałabym zobaczyć nażywo mniejsza sale lub ich rozwiązanie na wesele, czyli stoły i miejsce do tanczenia bo na zdjęciach jest to na mniej osób.

Ja również wolałabym w jakimś pałacyku czy hotelu ale bardzo się boje jak narazie kwesti autokaru zawążącego ludzi spod kościoła na wesele i z wesela, bo przecież nie mogę nakazać wszystkim bawić się do 4,00 bo autobus przyjedzie, a wiodamo ze mało kto nie bedzie pił i przyjechałby swoim samochodem.
Jak rozwiązałyście kwestie dojazdu?????

Moje wesele bedzie szampańsko-winne bez wódki, mam nadzieje ze goście sie mocno nie ubzdryngolą

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-16 o 21:50 Powód: post pod postem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-17, 07:14   #200
andrzejmielcarek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blanka2207 Pokaż wiadomość
Sztampowy Rogalin innym może się podobać
Park Sołacki również
Stary 2007-01-17, 07:15   #201
blanka2207
Raczkowanie

Dokładnie tak, w końcu to zielone i to zielone

A tak poważnie, to marzą mi się np. fotki przy wielkich wiatrakach, gdzie są takie w Wlkp.?????
Stary 2007-01-17, 07:19   #202
andrzejmielcarek
BAN stały

Może rzeczywiście do Rogalina mam jakiś uraz od momentu jak zobaczyłem pewnej letniej soboty kilkudziesięcioosobową kolejkę nowożeńców do schodów od strony parku

Cytat:
Dokładnie tak, w końcu to zielone i to zielone

A tak poważnie, to marzą mi się np. fotki przy wielkich wiatrakach, gdzie są takie w Wlkp.?????
Ale chodzi Ci o nowoczesne elektrownie wiatrowe czy o drewniane stylizowane na stare młyny?

Te pierwsze w okolicach Międzychodu a te drugie na 100% w okolicach N. Tomyśla (http://mielcarek.net/d/2250-2/Nowy_Tomysl.jpg) i chyba też widziałem przy drodze na Gniezno ale pewien nie jestem.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-16 o 21:51 Powód: post pod postem
Stary 2007-01-17, 07:41   #203
blanka2207
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez andrzejmielcarek Pokaż wiadomość
Ale chodzi Ci o nowoczesne elektrownie wiatrowe czy o drewniane stylizowane na stare młyny?

Te pierwsze w okolicach Międzychodu a te drugie na 100% w okolicach N. Tomyśla (http://mielcarek.net/d/2250-2/Nowy_Tomysl.jpg) i chyba też widziałem przy drodze na Gniezno ale pewien nie jestem.
Ten wiatraczek z linku niczego sobie właśnie takich poszukuję
no i pola ze słonecznikami
Stary 2007-01-17, 07:51   #204
kasiag-01
Wtajemniczenie

Wiatraki-koło Kościana równiez

ja wczoraj przejrzałam filmiki i powiem wam szczerze ze mało co miśię podoba, generalnie pomysle w ogole nad Katedra a po za tym to albo kamerzyscie sie reka trzesie albo wchodzi w Pana mlodego, lub ten zachacza go ramieniem, lub tez przy wsiadaniu do samochodu nie ma podkładu tylko słychać jak mowią (a nie mówią przeciez nic ciekawego)
Ja jestem bardzo wymagajaca i ten jedyny film jaki bedzie nakrecony z moim udziałem(bo aktorka nie jestem) powinien byc I D E A L N Y !!!!!
W jednym z filmów (chyba Pan Oborny??) podobał mi się początek muzyka Rubika i zdjęcia dynamicznie się przenikające z dziedzinstwa.No ale za rok i bedzie co innego w modzie co innego na topie jesli chodzi o muzyke wiec w ogole sie nie kieruje tym, ale nikogo nie chciałabym znudzic swoim filmem wiec lepiej zrobic to ze smakiem niz wolno i nudząco i nie przesadzic z iloscią zdjęc na poczatku

Jesli chodzi o plener to nawet niewiem jak Rogalinek wyglada na zywo zielony, generalnie powinna bardziej wybrac Sołacz bo własnie tam chodziliścmy z TZ na poczatku znajomosci co spotkanie na spacery nocne ale juz sie naogladałam sie zdjec z nim.....
Zobaczymy ....generalnie ja mam tyle czasu ze u mnie koncepsje bede sie tworzyc a po chwili umierac i zmieniac sie o 180 stopni

Cytat:
Ten wiatraczek z linku niczego sobie właśnie takich poszukuję
no i pola ze słonecznikami
tak tak....
wiatrak... a słoneczniki??? o mamo gdzie??? uwielbiam

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-16 o 21:52 Powód: post pod postem
Stary 2007-01-17, 07:58   #205
blanka2207
Raczkowanie

Cytat:
Wiatraki-koło Kościana równiez

ja wczoraj przejrzałam filmiki i powiem wam szczerze ze mało co miśię podoba, generalnie pomysle w ogole nad Katedra a po za tym to albo kamerzyscie sie reka trzesie albo wchodzi w Pana mlodego, lub ten zachacza go ramieniem, lub tez przy wsiadaniu do samochodu nie ma podkładu tylko słychać jak mowią (a nie mówią przeciez nic ciekawego)
Ja jestem bardzo wymagajaca i ten jedyny film jaki bedzie nakrecony z moim udziałem(bo aktorka nie jestem) powinien byc I D E A L N Y !!!!!
W jednym z filmów (chyba Pan Oborny??) podobał mi się początek muzyka Rubika i zdjęcia dynamicznie się przenikające z dziedzinstwa.No ale za rok i bedzie co innego w modzie co innego na topie jesli chodzi o muzyke wiec w ogole sie nie kieruje tym, ale nikim nie chciałabym znudzic swoim filmem wiec lepiej zrobic to ze smakiem niz wolno i nudząco i nie przesadzic z iloscią zdjęc.

Jesli chodzi o plener to nawet niewiem jak Rogalinek wyglada na zywo zielony, generalnie powinna bardziej wybrac Sołacz bo własnie tam chodziliścmy z TZ na poczatku znajomosci co spotkanie na spacery nocne ale juz sie naogladałam sie zdjec z nim.....
Zobaczymy ....generalnie ja mam tyle czasu ze u mnie koncepsje bede sie tworzyc a po chwili umierac i zmieniac sie o 180 stopni

Pewnie, że co innego będzie w modzie, ale to samo jest ze zdjęciami, jeszcze parę lat temu Młodzi mieli zdjęcia studyjne ..... teraz szalejemy na punkcie albumów - książek (vel. fotoalbumów) za kilka lat każdy pewnie się bedzie z tego śmiał - jaki przeżytek. Gdyby tak podchodzić do sprawy, to najlepiej nie robić w ogóle wesela, bo sukienka wyjdzie z mody, bo inny Kosciół bedzie na fali .
Te pamiątki jak zdjęcia czy film mają poniekąd zatrzymać dla Ciebie czas, przypominać było tak i tak, nigdy nie sprostasz trendom i modzie dluzej niż na półtora sezonu.
Chodziłaś z TŻ na spacery po parku sołackim, ok pamiętasz te chwile i zapamiętasz na zawsze początek Waszej znajomosci. A jest tyle fajnych plenerów, puść wodze fantazji, jak sobie wymyślisz sesję w Łebie, Kołobrzegu czy gdziekolwiek indziej to też z Tobą fotograf pojedzie

A tego czasu do Waszego wesela wcale nie jest tak wiele

Edytowane przez blanka2207
Czas edycji: 2007-01-17 o 10:00
Stary 2007-01-17, 08:51   #206
andrzejmielcarek
BAN stały

Cytat:
Ten wiatraczek z linku niczego sobie
Akurat ten posiada pewien mankament.... połączone z nim zabudowania gospodarcze, które nie specjalnie się prezentują. Na tym zdjęciu zostały wyretuszowane
Stary 2007-01-17, 12:46   #207
maruuuda
Raczkowanie

GG do maruuuda

kasiag -jesli chodzi o kwestie transportu gosci..

My koscioł mamy na sołaczu a sala jak juz wyzej pisałam za Kornikiem. Wiekszosc mojej rodzinki jest z pod Poznania, wiec zeby nie robic nikomu klopotu ani nie narazac na koszty to zamierzamy zorganizowac autobus ktory zawiesie wszystkich (tych ktorzy beda chcieli) z pod koscioła na sale i prawdopodobnie spowrotem. Na poprawiny dla znajomych tak samo

andrzejmielcarek -dziekuje za doradzenie co do pomysłu miejsca na zdjecia plenerowe. Musze przedyskutowac ta sprawe ze swoim TZ -bo moze on ma jakas koncepcje. W parku sołackim zdejcia tez zamierzamy zrobic -skoro tam bierzemy slub.

Każdemu podoba sie co innego nieprawdaz kasiag to samo tyczy wyboru koscioła -niektorzy patrza na dekoracje, inni na ksiedza a my na schody do zdjecia grupowego

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-16 o 21:53 Powód: post pod postem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-17, 13:20   #208
kasiag-01
Wtajemniczenie

Cytat:
andrzejmielcarek -dziekuje za doradzenie co do pomysłu miejsca na zdjecia plenerowe. Musze przedyskutowac ta sprawe ze swoim TZ -bo moze on ma jakas koncepcje. W parku sołackim zdejcia tez zamierzamy zrobic -skoro tam bierzemy slub.

Każdemu podoba sie co innego nieprawdaz kasiag to samo tyczy wyboru koscioła -niektorzy patrza na dekoracje, inni na ksiedza a my na schody do zdjecia grupowego
ależ oczywiście!!!!!

Cytat:
kasiag -jesli chodzi o kwestie transportu gosci..

My koscioł mamy na sołaczu a sala jak juz wyzej pisałam za Kornikiem. Wiekszosc mojej rodzinki jest z pod Poznania, wiec zeby nie robic nikomu klopotu ani nie narazac na koszty to zamierzamy zorganizowac autobus ktory zawiesie wszystkich (tych ktorzy beda chcieli) z pod koscioła na sale i prawdopodobnie spowrotem. Na poprawiny dla znajomych tak samo
mnie właśnie martwi droga spowrotem, bo tak dziwnie nakazac czekac gosciom za autobusem, i niewiem jak to rozwiązać, (najwyzej mozna poinformowac ze autobus jest o 4,00 a jesli ktos chce wyjsc wczesniej to musi na wlasna reke???)
rozumiem ze poprawiny robisz w tym samym miejscu i zapraszasz najblizszych i znajomych???

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-16 o 21:53 Powód: post pod postem
Stary 2007-01-17, 13:53   #209
blanka2207
Raczkowanie

Cytat:
mnie właśnie martwi droga spowrotem, bo tak dziwnie nakazac czekac gosciom za autobusem, i niewiem jak to rozwiązać, (najwyzej mozna poinformowac ze autobus jest o 4,00 a jesli ktos chce wyjsc wczesniej to musi na wlasna reke???)
rozumiem ze poprawiny robisz w tym samym miejscu i zapraszasz najblizszych i znajomych???
Myślę, że goście wybierając się na wesele liczą się z taką ewentualnością, ze moze zajśc potzreba wzięcia taksówki. Więc jeśli nie będą chcieli czekac na busa pozostaje im po prostu taxi, nie są to chyba aż tak wielki wydatki zeby nie skorzystać
Stary 2007-01-17, 13:56   #210
kasiag-01
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że goście wybierając się na wesele liczą się z taką ewentualnością, ze moze zajśc potzreba wzięcia taksówki. Więc jeśli nie będą chcieli czekac na busa pozostaje im po prostu taxi, nie są to chyba aż tak wielki wydatki zeby nie skorzystać
Ze Śremu czy z Kórnika???? no można ale.... to zawsze koszt
Może i w sumie za bardzo sie tym nie przejmowac bo skoro beda wiedzieli ze jest bus spowrotem a godz. nie bedzie im odpowiadała to zawsze moga sobie kogoś załatwic, co??? Kurcze tym autobusem sie przejełam

Cytat:
Napisane przez andrzejmielcarek Pokaż wiadomość
Akurat ten posiada pewien mankament.... połączone z nim zabudowania gospodarcze, które nie specjalnie się prezentują. Na tym zdjęciu zostały wyretuszowane
Para ktora fotografowałes- Ola i Krzysztof w jakim kosciele brali slub???
wesele -Podroznik, plener-Rogalinek.
rowniez bardzo latny ołtarz-nowoczesny jest w kosciele na Swobody

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-07-16 o 21:54 Powód: post pod postem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości