![]() |
#181 |
BAN stały
|
Dot.: Poznańskie Sluby :D
Jeżeli chcesz mieć naprawdę dobre zdjęcia w studio to szukaj fotografa, który specjalizuje się w fotografii studyjnej (moda, fashion) . Zdecydowanie podaruj sobie typowe "kotlety" studyjne typu pan młody całujący pannę młodą w kolanko na tle jakiejś fototapety bo będziesz miała dyskomfort i uraz do zdjeć studyjnych jako takich. Do dobrych zdjęć w studio fotograf musi mieć doświadczenie (w komunikacji z modelami , perfekcyjnie opanowane operowanie światłem błyskowym, niebanalne pomysły) ale także dużo czasu. Wyjątkowo nie polecam w tym zakresie swoich usług
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
No własnie ja mam niesmak już teraz....... moim zdaniem to przezytek lub tez nie spotakałam sie ze zdjęciami studyjnym ktore by mnie powaliły na kolana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Poznańskie Śluby :D
Kasiag-01 ochłoń, ochłoń po tych targach, ja zalecam sobie to samo
![]() Jesli chodzi o studio i wszelkie inne tego typu sprawy, gdzie zawsze bedziesz miała masę doradców, to pamiętaj jest Wasz dzień i niech wszystko się odbędzie tak jak Wy sobie tego zyczycie!! Warto chyba czasem posłuchać bardziej profewsjonalistów co Oni myślą, co doradzą. Ja w ten sposób dowiedziałam się dzis od kamerzysty, że w Katedrze dobrze by było, zeby ktoś zaspiewał, jakiś kwartet bądź sekstet - w tak monumetalnym kosciele to robi po prostu wrażenie, jak to kamerzysta powiedział "ciarki po plecach". Pamiętaj, że w Katedrze jest trudne oświetlenie, światlo dzienne i dwa rodzaje sztucznego tam foto i kamere tzreba powierzyc profesjonalistom, pytaj fotografów czy robili tam zdjecia, spotykaj się z nimi, oglądaj ich prace. Takie spotkania do nizcego nie zobowiazują. A masz pewnośc ze powierzysz realizacje osobom któe się na tym znają. Czasem zaoszczedzisz trochę grosza a dostaniesz do ręki katastrofę a nie fotki. Dla mnie kwestia zdjęc jest bardzo wazna dlatego sie tak na ich temat rozpisałam. ![]() Ogromne znaczenie ma to, co jest dla Ciebie ważne, jaki efekt chcesz osiągnąć? określ sobie czy ważniejsze są zdjęcia czy film, Dj czy orkiestra itp. A co do Koscioła, cóż masz wolny wybór zaden ksiądz nie może Cie zmusić zebyś slubowała w swojej parafii. Cytat:
![]()
2009 rokiem podróżowania ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:48 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie zdjęcia to podstawa i juz wiem ze bede miec z tym nie lada kłopot......
W katedrze jest chór czy tylko organista??? rozumiem ze milo by było wynając jakiś "spiewaków" tudziez skrzypków??? myslałas o tym???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Ten chór co to jest na płycie o której Ci wczoraj pisałam, to chór akademicki UAM, w ogóle ten cały ślub trwał 2,5 godziny tyle mi powiedział Pan kamerzysta. Myślałam o skrzypcach chciałam zeby mi ktoś zagrał Ave Maria
![]() ![]() Pod wpływem sugestii kamerzysty podzwonie chyba po jakiś "słowikach" zorientuję się jakie mają ceny. Co do zdjęć to widzisz z Tobą podobnie jak ze mną, stąd też nastawiam się na profesjonalistów. Chce poswiecić trochę czasu na spotkania z nimi i obejrzę ich dzieła. Jest trochę czasu (choć kamerzysta ma zlecenia już na 2009 ![]()
2009 rokiem podróżowania ![]() Edytowane przez blanka2207 Czas edycji: 2007-01-16 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
My tez myslimy o zdjeciach w plenerze
-koscioł wybralismy sołacz wiec zdejcia myslelismy odrazu za jednym zamachem w parku sołackim (choc niektorzy uwazaja ze to zły pomysł!!!!!!). Mowiłam ze zdejcia zrobimy przed slubem ale coraz bardziej myslimy o zrobieniu ze spokojem w tygodniu pozniej (choc dochodza dodatkowe koszty makiijazu i fryzury) ![]() Na targach jak jakikolwiek fotograf pytał nas gdzie chcemy -nie robił za dobrej miny na mysl o sołaczu -ze tam para za para ![]() Mowa kościoła... Odrazy wiedzielismy ze nie bedziemy chcieli w swoich parafiach moja-ul. Nowina Ogrody, TZ-Górczyn. Nie szukalismy nie wiadomo czego -zalezało nam na schodach przy kosciele do zdjecia grupowego -wiec zaklepalismy na sołaczu, (choc przesżło nam jeszcze przez mysl:Bonin -tam tez sa schody ale ponoc latem maja byc w remoncie) Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:49 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Wtajemniczenie
|
No nigdy w zyciu nie pomyslałabym o schodach przy wyborze kościoła!!! ale ciesze sie ze padła kolejna sugestia
![]() ![]() Blanko!!! kojarzysz o jakiej firmy filmik chodzi???? poszukam w domku powtarzam pytanko! ![]() gdzie urzadzacie wesele??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
film jest firmy cda studio
![]() za dwa tygodnie jadę na rekonesans: Hotel Szablewski i Motel Podróżnik to nasze typy, drugi zwłaszcza pod wpływem Szanownej Wizazanki Maruuudy ![]()
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
dzięki własnie jestem na ich stronce, doszukałam sie nazwy na poprzedniej stronie forum.
Ale w katedrze swietny chór tak??? tak pisałaś |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aż wstyd się przyznać, ze kończyłam UAM ...... ![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
no to dupa blada
![]() generalnie na filmie katedra wygląda na bardzo duzą, para młoda tak mi się wydaje po karteczkach specjalnie usadziła tylko po 3 osoby w lawce by było wiecej osób. Własnie tego sie boje np w moim kościele który ma 4 spore rzedy ławek ze na filmie bedzie widac ławki ,ławki o tu sa goscie ![]() Kurcze czyli co ? dodatkowo chor, dodatkowo skrzypek??? o mamo!! obejrzalam tak w pospiechu, na spokojnie obejrze w domku. Helikopter i dorożka???? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fajnie zwazywszy na to ze w zyciu nigdy nie leciałam, ale czy za bardzo nie na pokaz??? tak jak np. linkoln ? Wiecie co juz sie ciesze ze mam na to wszystko tyle czasu!!! bo naprawde jest w czym wybierac ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:50 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Hehe no jest w czym wybierac to fakt
![]() Katedra nie tylko wydaje się być ogromnym Kościołem ale taka jest po prostu, to monumentalna gotycka budowla ![]() co do lincolna to zgadza się z Tobą, mnie również coś takiego nie urządza.
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
kurcze byłam jakies 1,5 tyg temu w Katedrze (Trzech Kroli) i oglądałam co i jak ale nie pod kątem slubu bo jeszcze nie miałam takiego pomysłu i naprawde na kasecie wydaje sie wieksza niz w rzeczywistości, fakt tez ze kamera z gory robi swoje no i wysokosc katedry../
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Kręcą film tak, żeby zrobić dobre wrażenie i spotęgować jej wielkość, choć uważam że Katedra jest na tyle duża ze te zabiegi są zupełnie niepotrzebne
![]() Piekne są ujecia na zdjęciach, robione z kolei odrobinę z dołu pod górę straaasznie mi się podobają ........ ![]()
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Kasiag -no wiec gdzie robimy wesele???
Z całej listy lokali jezdzenia i zwiedzania.. pod swoim kątem (wesele robimy na 100osob) wybralismy motel "Podróznik" w Koszutach (miedzy Kórnikiem a Srodą) maja swoją stronke wiec mozna szpeknac sobie. Mają 3sale: mała (30os), srednia (60os) i duza (250os) -mi sie bardzo spodobała -oczywiscie rzecz gustu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
stronkę oglądałam dzisiaj rano i generalnie duza sala wydaje się ok
![]() ja myslę o max. 60 osobach (chciałabym wszystkich-no ale finanse) i musiałabym zobaczyć nażywo mniejsza sale lub ich rozwiązanie na wesele, czyli stoły i miejsce do tanczenia bo na zdjęciach jest to na mniej osób. Ja również wolałabym w jakimś pałacyku czy hotelu ale bardzo się boje jak narazie kwesti autokaru zawążącego ludzi spod kościoła na wesele i z wesela, bo przecież nie mogę nakazać wszystkim bawić się do 4,00 bo autobus przyjedzie, a wiodamo ze mało kto nie bedzie pił i przyjechałby swoim samochodem. Jak rozwiązałyście kwestie dojazdu????? Czy przegladałyście oferty Poznańskich restauracji??? Ja wczoraj oglądnełam (CD) pałacyk pod Lipami w Swarzedzu i generalnie z zewnątrz robi większe wrażenie ![]() dziś dzwoniąc po kilku Poznanskich restauracjach dowiedziałam się ze za 105-120 robią wesele (wraz z pietrowym tortem i ciachem) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Ja ofert poznańskich restauracji nie przeglądałam bo 3/4 gości spoza Poznania bedzie i gdzieś musza przenocowac, naturalnym jest więc ze wesele bedzie w hotelu i spanko tyż
![]()
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Sztampowy Rogalin innym może się podobać
![]() [quote=kasiag-01;3469909]stronkę oglądałam dzisiaj rano i generalnie duza sala wydaje się ok ![]() ja myslę o max. 60 osobach (chciałabym wszystkich-no ale finanse) i musiałabym zobaczyć nażywo mniejsza sale lub ich rozwiązanie na wesele, czyli stoły i miejsce do tanczenia bo na zdjęciach jest to na mniej osób. Ja również wolałabym w jakimś pałacyku czy hotelu ale bardzo się boje jak narazie kwesti autokaru zawążącego ludzi spod kościoła na wesele i z wesela, bo przecież nie mogę nakazać wszystkim bawić się do 4,00 bo autobus przyjedzie, a wiodamo ze mało kto nie bedzie pił i przyjechałby swoim samochodem. Jak rozwiązałyście kwestie dojazdu????? Moje wesele bedzie szampańsko-winne bez wódki, mam nadzieje ze goście sie mocno nie ubzdryngolą ![]()
2009 rokiem podróżowania ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:50 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Dokładnie tak, w końcu to zielone i to zielone
![]() A tak poważnie, to marzą mi się np. fotki przy wielkich wiatrakach, gdzie są takie w Wlkp.?????
![]() |
#202 | |
BAN stały
|
Może rzeczywiście do Rogalina mam jakiś uraz od momentu jak zobaczyłem pewnej letniej soboty kilkudziesięcioosobową kolejkę nowożeńców do schodów od strony parku
![]() Cytat:
Te pierwsze w okolicach Międzychodu a te drugie na 100% w okolicach N. Tomyśla (http://mielcarek.net/d/2250-2/Nowy_Tomysl.jpg) i chyba też widziałem przy drodze na Gniezno ale pewien nie jestem ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:51 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no i pola ze słonecznikami ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Wiatraki-koło Kościana równiez
ja wczoraj przejrzałam filmiki i powiem wam szczerze ze mało co miśię podoba, generalnie pomysle w ogole nad Katedra ![]() Ja jestem bardzo wymagajaca i ten jedyny film jaki bedzie nakrecony z moim udziałem(bo aktorka nie jestem) powinien byc I D E A L N Y !!!!! W jednym z filmów (chyba Pan Oborny??) podobał mi się początek muzyka Rubika i zdjęcia dynamicznie się przenikające z dziedzinstwa.No ale za rok i bedzie co innego w modzie co innego na topie jesli chodzi o muzyke wiec w ogole sie nie kieruje tym, ale nikogo nie chciałabym znudzic swoim filmem wiec lepiej zrobic to ze smakiem niz wolno i nudząco i nie przesadzic z iloscią zdjęc na poczatku Jesli chodzi o plener to nawet niewiem jak Rogalinek wyglada na zywo zielony, generalnie powinna bardziej wybrac Sołacz bo własnie tam chodziliścmy z TZ na poczatku znajomosci co spotkanie na spacery nocne ![]() ![]() Zobaczymy ....generalnie ja mam tyle czasu ze u mnie koncepsje bede sie tworzyc a po chwili umierac ![]() ![]() Cytat:
wiatrak... a słoneczniki??? o mamo gdzie??? uwielbiam ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:52 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie, że co innego będzie w modzie, ale to samo jest ze zdjęciami, jeszcze parę lat temu Młodzi mieli zdjęcia studyjne ..... teraz szalejemy na punkcie albumów - książek (vel. fotoalbumów) za kilka lat każdy pewnie się bedzie z tego śmiał - jaki przeżytek. Gdyby tak podchodzić do sprawy, to najlepiej nie robić w ogóle wesela, bo sukienka wyjdzie z mody, bo inny Kosciół bedzie na fali ![]() Te pamiątki jak zdjęcia czy film mają poniekąd zatrzymać dla Ciebie czas, przypominać było tak i tak, nigdy nie sprostasz trendom i modzie dluzej niż na półtora sezonu. Chodziłaś z TŻ na spacery po parku sołackim, ok pamiętasz te chwile i zapamiętasz na zawsze początek Waszej znajomosci. A jest tyle fajnych plenerów, puść wodze fantazji, jak sobie wymyślisz sesję w Łebie, Kołobrzegu czy gdziekolwiek indziej to też z Tobą fotograf pojedzie ![]() A tego czasu do Waszego wesela wcale nie jest tak wiele ![]()
2009 rokiem podróżowania ![]() Edytowane przez blanka2207 Czas edycji: 2007-01-17 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
kasiag -jesli chodzi o kwestie transportu gosci..
My koscioł mamy na sołaczu a sala jak juz wyzej pisałam za Kornikiem. Wiekszosc mojej rodzinki jest z pod Poznania, wiec zeby nie robic nikomu klopotu ani nie narazac na koszty to zamierzamy zorganizowac autobus ktory zawiesie wszystkich (tych ktorzy beda chcieli) z pod koscioła na sale i prawdopodobnie spowrotem. Na poprawiny dla znajomych tak samo ![]() andrzejmielcarek -dziekuje za doradzenie co do pomysłu miejsca na zdjecia plenerowe ![]() Każdemu podoba sie co innego nieprawdaz kasiag ![]() ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:53 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
rozumiem ze poprawiny robisz w tym samym miejscu i zapraszasz najblizszych i znajomych??? Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:53 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#210 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może i w sumie za bardzo sie tym nie przejmowac bo skoro beda wiedzieli ze jest bus spowrotem a godz. nie bedzie im odpowiadała to zawsze moga sobie kogoś załatwic, co??? Kurcze tym autobusem sie przejełam ![]() Cytat:
wesele -Podroznik, plener-Rogalinek. rowniez bardzo latny ołtarz-nowoczesny jest w kosciele na Swobody Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-07-16 o 21:54 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:12.