|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
Cytat:
chociaż znam jeszcze lepszą pannę- wychodzi z domu z kg szpachli i przy każdym lustrze w galerii handlowej/ na przystanku/ w restauracji dokłada nowe warstwy ![]() Cytat:
)Cytat:
ale analizowanie każdego słowa i gestu chłopa jest dla mnie nierefolmowalne.
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Co do płacenia kartą w sklepach... Kiedyś tam płaciłam kartą w małym sklepie spożywczym. Facet za mną do ekspedientki zaczął ryczeć "rusz się głupia ku*** ile będę stał i czekał aż skasujesz tą gówniarę...." Transakcja trwała kilka sekund, ale jaśnie pana już tak nóżki rozbolały, że musiał nas wyzwać
Powiedziałabym mu coś, ale zwyczajnie sie bałam
|
|
|
|
#603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba się powinnam cieszyć, że ostatnio nie wywołałam żadnej burzy, gdy przy kasie w markecie babka nie chciała przyjąć zapłaty niemoją kartą i musiałam podskoczyć do bankomatu ![]() A co ona na to??
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie mam problemu poczekać chwilę dłużej przy kasie i nie złorzeczę jak komuś się zdarzy zapomnieć zważyć ogórki czy inne takie Ale ostatnio wspaniałomyślnie przepuściłam jakiegoś chłopaka, który miał jedną rzecz i chciał zapłacić cudzą kartą . Kasjerka jej nie przyjęła, on miał skoczyć tylko do bankomatu niedaleko kas. Nie wrócił. Długo tam stałam...
|
|
|
|
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem, co bym w takiej sytuacji zrobiła, rzeczywiście nie wiadomo czy nie lubi facet kobietom buziek obijać tak jak swoją drzeć ![]() Co do drugiej sytuacji to Tż miał kiedyś podobnie wzięłam mu z rana kartę z portfela żeby zobaczyć w mieście czy wypłata już jest i nic nie powiedziałam; u niego w pracy wszyscy obkupieni czyli przelewy były- to chciał zwyczajowo po robocie przywieźć nam kolację z maca. Babka stoi z pełną torbą a tu zonk, karty ni ma też "do bankomatu" poszedł
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niegrzeczny ten Twój tż ! ![]() |
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie ostatnio w osiedlowym sklepie jakaś babka zaczęła wyzywac ekspedientkę od ku&w i innych tylko dlatego, że był kwadrans pod 8 a sklep otwarty od 8 i ekspedientka nie miała wydać jej z 200 zł a ta kupiła 5 bułek
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze ? Jak ktoś się w moim sklepie o takie coś sapie, to zawsze mówię, że tak działa system i nie mam wpływu ani na to, żeby działał szybciej, ani na to, że 5 osób pod rząd płaci kartą ![]() A jak jakiś buc jest w stosunku do mnie czy reszty ekipy wulgarny, to po prostu mu mówię, że go nie obsłużę. Nie ma prawa mnie obrażać, a jak ma problem, to bardzo chętnie zadzwonię po policję, żeby mu ten problem rozwiązała.
|
|
|
#609 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I niegrzeczna ja tak brać cudze jak swoje ![]() Cytat:
Przypomniała mi się w ogóle odwrotna sytuacja w naszym wiejskim sklepiku- poszłam z koleżanką rano po coś z drobniakami i usłyszałam od baby, że "takich drobnych to ona nie przyjmuje." W T F ??? Ale załatwiłyśmy ją, zaraz wróciłyśmy z dwusetką- "nie mam wydać". I ostatecznie na tych fochach straciła
Edytowane przez Olivvek Czas edycji: 2012-06-17 o 02:28 |
||
|
|
|
#610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No nieładnie Ja często daję swoją kartę tż żeby mi zrobił zakupy, ale tylko tam gdzie panie ekspedientki dobrze nas znają i przyjmują moją karte z jego rąk
|
||
|
|
|
#611 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie moja koleżanka, która często chwali się, że wstawała o 4, żeby się pouczyć na sprawdzian i wszystko umie. Tylko, że potem dostaje niedostateczny...
Albo ta sama koleżanka plotkuje, że X mówi ile to się nie uczy, a potem dostaje jedynki, a sama tak samo się zachowuje. |
|
|
|
#612 | |
|
Zadomowienie
|
No ja się tydzień temu dowiedziałam, ze cudzej karty w ogóle nie powinny ekspedientki przyjmować
ciekawe, czy jakbym miała np. mamy, poprosiłyby o dowód ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
albo może wiedzy chce sobie mieleniem ozorem dodać całe szczęście, znałam tylko jedną taka osobę i to w gim.
|
|
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#614 |
|
kobieta za ladą
|
prawo bankowe nie pozwala na posługiwanie sie czyjąś kartą ,jest złamanie prawa
w tesco nie wbijasz np pinu przy niektórych kartach tylko sie podpisujesz podpisem z karty także to jest jakby podwójne złamanie prawa no i karta może być kradziona i na przykłąd jeśli właściciel zakwestionował by potem wydruk bankowy ze są tam zakupy które on nie robił to za to odpowiada skleptakże nie powinno to nikogo dziwić
|
#615 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomysł z przyklejeniem kartki już wykonany i zaczyna się roznosić po piętrze. Mam wielką nadzieję, że dojdzie i do panny syfiary.Co do faceta wyklinającego kasjerkę - byłam świadkiem podobnej sytuacji, gdzie dobrze ubrani i nobliwi starsi państwo zaczęli wyzywać kasjerkę w Tesco od służących i "dziewek do krów, którym się szybciej ruszać łapskami nie chce". No zgroza. Dziewczyna miała łzy w oczach. Następna klientka - pani ok. 40 - spojrzała tylko ze współczuciem i powiedziała, że przykro jej, że takich ludzi trzeba obsługiwać; na co dziewczyna odparła, że gdy klient ją bluzga, ona nie ma prawa zareagować w żaden sposób, bo klient nasz pan, i ONA miałaby nieprzyjemności
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie zastanawia, CO kieruje takimi ludźmi, dlaczego się przez pół sekundy nad sobą (i nad tym, czy chcieliby, żeby ktoś zwracał się w ten sposób np. do ich matki siedzącej za kasą) nie zastanowią. |
|
|
|
|
#619 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziwi mnie, że w niektórych sklepach źle jest wyliczona cena za kilogram
Jak jest cena za paczkę, powiedzmy 400 ml, to pod tym w marketach są informacje o tym, ile wynosi cena za litr. I jeden sklep regularnie ma źle wyliczone ceny ![]() Wiecie gdzie mogłabym to zgłosić? Do jakiej instytucji mogę się udać? Bo sklepowi zgłaszać nie będę
|
|
#620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) bo powiedział, ze taką ładną dziewczynę to zawsze przepuści w kasie. Dodam, ze facet miał pewnie z 45 lat, i na pewno już wcześniej coś pił. Cytat:
Też bym tak zrobiła. ![]() Cytat:
Masakra jakaś.. A wspomnę tylko, że generalnie to tam jest jedna wielka patologia na zachodzie*, a wujek z żoną mieszkają w Niemczech i są normalni. A dzieci są bez rodziców i już normalne nie są. ![]() *generalizuje pisząc na zachodzie, ale mam tam rodzinę ( ) i oni wszyscy są nienormalni i tyle w tym temacie.
|
|||
|
|
|
#621 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koszmar ooo tak!
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej jak wynajmujący nie są uprzedzeni, że właściciel będzie korzystał z wolnego pokoju, który teoretycznie tez jest do wynajęcia tyle, że aktualnie stoi wolny. Wszystko to kwestia odpowiedniego poinformowania i dogadania się obu stron
|
|
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo pokój stał pusty z moimi rzeczami. Ja miałam być raz na rok, może rzadziej. I naprawdę nie wyobrażam sobie bym miała ich zawsze informować, że przyjadę :P No przykro mi.
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś tego typu pani w dużym centrum handlowym rzuciła w ekspedientkę banknotami płacąc za stertę ciuchów. Są ludzie i...
|
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musi być bardzo przykre, ktoś kogoś wyzywa a tłum ludzi nie reaguje.
Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2012-06-17 o 14:43 |
|
|
|
|
#626 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)Ale przyznam szczerze, że ja to akurat często obserwuję właśnie na odwrót - czyli pełną solidarność. Zaczyna się zwykle po chwili wielka awantura na całą Pocztę przykładowo, bo jedna pani śmiała coś nieuprzejmie powiedzieć do urzędniczki i reszta kolejki staje w obronie. Ale może to dlatego, że ja mówię bardziej o osiedlowych sklepach i urzędach, gdzie ludzie znają ekspedientki i urzędniczki, pewnie często darzą je sympatią. W dużych marketach często ludzie są z góry negatywnie nastawieni do kas, kasjerek, kolejek i zakupów ogółem, więc nie mają ochoty bronić biednej kasjerki, pewnie na 10-tej godzinie zmiany, użerającej się już z klientem setny raz tego dnia...
13.03.2013 Prawo jazdy 30.03.2013 Pierwszy własny samochód Edytowane przez lagerfeldised Czas edycji: 2012-06-17 o 15:19 |
|||
|
|
|
#627 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za to mam totalna blokade na sikanie w toaletach pociagowych, od miliarda lat tego tam nie robie. nawet podczas trasy trwajacej 11 godzin...
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-06-17 o 15:47 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
ja natomiast nie rozumiem ludzi, którzy na facebooku opisują całe swoje życie.
np. - Warszawa - wesele - impreza z moimi - dzisiaj z misiaczkiem - spacerek - ble ble ble jednego dnia tysiącpięćsetczterdzieści trzy zmiany statusu, żeby oczywiście wszyscy wiedzieli co w danym momencie właśnie robię. -.-' A dzisiaj kompletnie rozwaliła mnie dziewczyna, która spodziewając sie dziecka napisała " Jednak jesteśmy w domu ) Odesłali nas z powrotem, bo rozwarcie jest na 4 cm więc jest szansa, że samo się zacznie )"nigdy w życiu nie pisałabym o swoim 'rozwarciu' publicznie.
|
|
#629 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
13.03.2013 Prawo jazdy 30.03.2013 Pierwszy własny samochód Edytowane przez lagerfeldised Czas edycji: 2012-06-17 o 16:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

Obrzydza mnie sama myśl, że mam usiąść na desce na której siedziało milion innych osób..

)
ale analizowanie każdego słowa i gestu chłopa jest dla mnie nierefolmowalne.

Ale ostatnio wspaniałomyślnie przepuściłam jakiegoś chłopaka, który miał jedną rzecz i chciał zapłacić cudzą kartą . Kasjerka jej nie przyjęła, on miał skoczyć tylko do bankomatu niedaleko kas. Nie wrócił. Długo tam stałam...

Ja często daję swoją kartę tż żeby mi zrobił zakupy, ale tylko tam gdzie panie ekspedientki dobrze nas znają i przyjmują moją karte z jego rąk