|  2012-06-20, 13:42 | #4051 | ||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: Bydgoszczy wiejskie okolice :) 
				 | 

Dot.: Koty część IV

Cytat: 
   Cały czas niezmiennie mnie to bawi  Cytat: 
  widzę to oczyma wyobraźni  Ja nie miałam jeszcze do czynienia z kotami z hodowli i szczerze mówiąc zdziwiłam się, że tak szybko trzeba dokonać wyboru. Trochę takie... kupowanie kota w worku  nie podoba mi się ta praktyka.   
				__________________ Przeniosłam się na nowe konto   | ||
|     | 
|  2012-06-20, 13:51 | #4052 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
  To nie jest wybór tylko rezerwacja. Nie znam się za dobrze na hodowli - ale np. w niektórych ocenia się kociaki dopiero jak skończą jakiś wiek np kilka tygodni. I wtedy niektóre są na sprzedaż, niektóre zostają w hodowli. Niektóre sprzedaje się jako "na kolanka" inne jako hodowlane. Taka hodowla to skomplikowana sprawa   
				__________________ "Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy." Faith Resnick Mój facebook   | |
|     | 
|  2012-06-20, 13:52 | #4053 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-05 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  Tak słyszałam  Gdy szukaliśmy naszego brysia, to ledwo co miot się pojawiał już wszystkie kocięta zarezerwowane  a jeszcze zaliczkę trzeba wpłacać... Udało nam się znaleźć hodowlę, w której jeszcze dwa kocurki nie były zajęte i na podstawie opisu pani z hodowli wybraliśmy naszego. Ale będąc u nich jeszcze mogliśmy zmienić zdanie, choć po zobaczeniu małego Talarka (który ma rodowodowe imię Penny, ale nam się nie podobało) od razu zmiękły nam serducha  Mały jeszcze wtedy lubił siedzieć na kolanach i siedział u mnie, oj jaki był słodki...   | |
|     | 
|  2012-06-20, 13:55 | #4054 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 To nie jest tak że już trzeba tego wyboru dokonać. Chcemy rudziaka, urodziły się dwa a jest jeszcze inna para zainteresowana a że my byliśmy pierwsi jeśli chodzi o kontakt, mamy pierwszeństwo wyboru. Po miesiącu właścicielka hodowli powrzuca pewnie zdjęcia każdego kociaka z osobna z imionami i będzie można dokonać rezerwacji no więc wtedy jest tak, że kto pierwszy ten lepszy. Wpłacasz zaliczkę i masz gwarancję że kotek jest Twój. Im później się zdecydujesz tym mniej jest kotków do wyboru. Np. jedna z Warszawskich hodowli za 3 tygodnie będzie miała kotki do wydania i zostały już tylko 3 do rezerwacji a 4 już są zarezerwowane. Zależy od hodowli, lokalizacji. Więc jeśli możemy dokonać wyboru już i śledzić jego rozwój poprzez dostawanie zdjęć i wizyty w hodowli od małego to czemu nie  Nie wiadomo czy we wrześniu można by było dokonać rezerwacji bo wszystkie mogłyby się rozejść i czekaj znów kolejne 3 miesiące albo dłużej na miot i historia się powtarza. 
				__________________  | |
|     | 
|  2012-06-20, 13:55 | #4055 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-05 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  I raczej nikt Ci tej kasy nie zwróci, jak stwierdzisz, że jednak chcesz innego kociaka. A takie zaliczki to koszt rzędu 100-200zł. | |
|     | 
|  2012-06-20, 14:01 | #4056 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Cytat: 
 Z zarejestrowanym hodowcą podpisuje się umowę - wpłacam zaliczkę lub zadatek. Obowiązują przepisy KC więc w razie rezygnacji zaliczka przepada, zadatek jest zwrotny. Wszystko zależy jaką umowę podpiszesz. 
				__________________ "Ludzie, którzy nienawidzą kotów, w swoim następnym życiu wrócą jako myszy." Faith Resnick Mój facebook   | |
|     | 
|  2012-06-20, 14:02 | #4057 | 
				 | 

Tak. Rezerwację robisz tylko na danego kociaka i to jego już adoptujesz. U mnie taka zaliczka to 300 zł. Później o te 300 zł płacisz mniej za kociaka.

__________________  | 
|     | 
|  2012-06-20, 14:09 | #4058 | 
| Nie depcze krokusów Zarejestrowany: 2004-08 
				 | 

Bo oba miesięczne kociaki będą wyglądać i zachowywać się bardzo podobnie.

__________________ - Rób swoje, wiedźminie. Resztą się nie turbuj. Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. | 
|     | 
|  2012-06-20, 14:24 | #4059 | |
| Elwirka-Elmirka :D Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Dolina Pałaców i Ogrodów :) 
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------  To teraz napisz ile masz kotów, bo pisałaś, że miałaś od zawsze   
				__________________ Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki | |
|     | 
|  2012-06-20, 14:25 | #4060 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-08 Lokalizacja: WWA 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  2012-06-20, 14:34 | #4061 | |
				 | 

Cytat: 
  Ale o pupie nie myślałam. O co chodzi? 
				__________________  | |
|     | 
|  2012-06-20, 14:52 | #4062 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-07 Lokalizacja: Bydgoszczy wiejskie okolice :) 
				 | 

Właśnie dziwi mnie to, że rezerwuje się, nie znając jeszcze tak naprawdę charakteru kociaka. Myślałam po prostu, że w hodowlach nie ma AŻ takiego parcia na szkło   co mi po pięknym kocie z hodowli, jeśli będę siedzieć 15h w pracy, a on będzie towarzyski i będzie się męczył w zamkniętym domu? Mój Srajtek taki jest. Jak wracam do domu to przybiega, opowiada, barankuje na dzień dobry, nie wyobrażam sobie go zostawić na dłuższy czas  Albo na odwrót- odłożę ciężką kasę na sybiraka- przytulaka, a on wyrośnie na indywidualistę i znów oboje będziemy nieszczęśliwi. Niepojęte dla mnie. Ale pewnie nie wszędzie tak jest   
				__________________ Przeniosłam się na nowe konto   | 
|     | 
|  2012-06-20, 14:55 | #4063 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

w przyszlym tygodniu odbieram swojego kocurka, bo teraz jestem na wakacjach. Do wyboru juz nie mam, biore ostatniego, ktory zostal, maly rudzielec, najprawdopodobniej dziewczynka, zobaczymy co weterynarz powie. wstawie wam zdjecie: ten ktory siedzi obudzony i patrzy mam treme   
				__________________   Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2012-06-20 o 14:56 | 
|     | 
|  2012-06-20, 14:59 | #4064 | ||
| KOTerator Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Cytat: 
 To nie parcie na szkło  , hodowcy też chcą mieć zabezpieczenie, że ktoś czeka na kociaka, że go odbierze, że będzie o niego dbał i kochał. Ja bym nie mogła mieć hodowli, nie oddałabym maluszków, a jak już bym miała oddać to chyba tylko po dokładnym sprawdzeniu człowieka (wiecie - testy psychologiczne, zaświadczenie o niekaralności, test wiedzy o kotach, wyciąg z konta itp    ) - to był żart oczywiście  , ale tak by mogło być  . ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat: 
  . Piękny, kolejny rudy  . A to nie jest tak, że jak rudy to kocur  Będzie dobrze, nie stresuj się, masz przecież wszystko przygotowane  . | ||
|     | 
|  2012-06-20, 15:09 | #4065 | |
				 | 

Cudna, już się cieszę Twoim szczęściem! Monika - niedawno pisałam o rudych kotkach, to jak najbardziej normalne, choć jest ich mniej niż rudych kocurów. Cytat: 
 Biorąc zwierzę trzeba się liczyć z tym, że charakter może się zmienić w nowym domu. Ale nie martw się, jeśli będzie samotnikiem w głośnym domu, to wystarczy zapewnić mu poczucie odosobnienia, na przykład na szczycie szafy, a jeśli będzie przytulakiem, to poświęcać mu dużo czasu w trakcie pobytu w domu. 
				__________________ - Rób swoje, wiedźminie. Resztą się nie turbuj. Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-06-20 o 15:10 | |
|     | 
|  2012-06-20, 15:23 | #4066 | |
| Kazar Lady Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

Cytat: 
  ale myślę, że przez to ze łepek mu sie przestał mieścic do szklanki mości Hrabia | |
|     | 
|  2012-06-20, 15:25 | #4067 | 
				 | 

nie, ja miałąm całą ruda kotkę  one tez chodzą po świecie tylko jest ich ciut mniej, bo muszą mieć matke rudą bądź szylkretkę   | 
|     | 
|  2012-06-20, 15:29 | #4068 | ||
				 | 

Cytat: 
  . ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat: 
    . ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Hrabia jest tylko jeden    . Piękny    , i co, pije wodę ze szklanki  ? | ||
|     | 
|  2012-06-20, 15:31 | #4069 | |
				 | 

Cytat: 
   Tak, Moniko ze szklanki Hrabia sobie życzy  u Rybiorka tez takie Hrabiostwo   | |
|     | 
|  2012-06-20, 15:32 | #4070 | |
				 | 

Cytat: 
 A z wiekiem się może charakter zmienić?  Milka na początku była taka ,,przepraszam, że żyję, to ja sobie może tutaj kucnę i nie zabiorę dużo miejsca, będę grzeczna, to może mnie nie wyrzucą" a teraz ,,Pańcia, a dlaczego Ty śpisz na moim łóżku, jesz przy moim stole i patrzysz przez moje okna?!". | |
|     | 
|  2012-06-20, 15:34 | #4071 | |||
				 | 

Cytat: 
  wygląda, jakby został przyłapany na próbie wcielenia w życie jakiegoś niecnego zamiaru  (Ja piję z wielkich kubków  ) Cytat: 
  ja się też trochę denerwowałam jak przygarniałam swoje, ale przy doprowadzeniu malucha do pierwszego mruczenia wszystko minie  Cytat: 
  dziękuję  A ja myślałam, że zmniejszenie miziowatości Srajtka to jakaś jego fanaberia   
				__________________ Przeniosłam się na nowe konto   | |||
|     | 
|  2012-06-20, 15:34 | #4072 | ||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  , wszystkie kociatka z miotu wyszly rude, niektore z bialymi plamkami na lapach. W sumie jakby sie okazalo, ze jest kocur to tez sie nie zmartwie. Cytat: 

__________________   | ||||
|     | 
|  2012-06-20, 15:37 | #4073 | |
				 | 

Cytat: 
 nawet kubek do mycia zębów jest lepszy od miski z wodą   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-06-20, 15:54 | #4074 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ - Rób swoje, wiedźminie. Resztą się nie turbuj. Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. | |
|     | 
|  2012-06-20, 16:27 | #4075 | |
				 | 

Cytat: 
  zmuszę go, albo miska albo usychamy    Kiedyś też patrzyłam jak standardowo wsadza mi łeb w kubek a tam- niespodzianka! Kawa!  nawet nie zanurkował do końca  no ale ja czarnego szatana piję. Teraz mam jakąś orzechową 3 w 1 to już będę pilnować, bo łajza lubi słodkie. W ogóle tak sobie myślę, jak moje koty diametralnie się od siebie różnią. Ciągle piszę o Srajtku, a Tygrys? Jest tak zwyczajny, że ja nie mogę  przyjdzie, połasi się do nóg, zje, zawibruje i idzie dalej spać na dywanik. Jedyną jego interesującą cechą jest to wibrowanie właśnie  aha, i to, że nigdy nie zdarza mu się skądś spaść czy czegoś zrzucić, choć to akurat powinna być norma  Jak myślicie, jest możliwe, żeby Srajtek się "uczłowieczył", uczył od nas przez to, że wzięliśmy go tak szybko i traktowaliśmy jak dziecko?   
				__________________ Przeniosłam się na nowe konto   | |
|     | 
|  2012-06-20, 16:29 | #4076 | 
				 | 

Siejka ma takiego, więc to całkiem możliwe.

__________________ - Rób swoje, wiedźminie. Resztą się nie turbuj. Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. | 
|     | 
|  2012-06-20, 16:35 | #4077 | 
				 | 

Tygrys mi właśnie przyniósł prawie do łóżka zaduszoną mysz i wibrując żąda pochwały i pieszczot   Chyba mnie lubi  ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- O  może się w przyszłości wypowie  Jeśli tak jest to według mnie w gruncie rzeczy to raczej smutne. 
				__________________ Przeniosłam się na nowe konto   | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-06-20, 16:41 | #4078 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
 w tych wszystkich książkach o kotach piszą, żeby brać kociaka z czystymi oczkami itp. ale kurcze, jak nikt takiego nie weźmie, to co z nim będzie? Przecież to nie cielak, że się go nie opłaca leczyć, można wziąć chorego i go wyleczyć po prostu. Niby dobra rada, ale trochę bez serca... | |
|     | 
|  2012-06-20, 16:43 | #4079 | 
				 | 

Czemu smutne? Jemu to wszystko jedno...

|     | 
|  2012-06-20, 16:53 | #4080 | |
				 | 

Cytat: 
  . Może świadomie kota z białaczką bym nie wzięła, jak mam inne koty zdrowe, ale co to za rada w książce, żeby nie brać kota z kk czy biegunką  Inna sprawa, że mowa była o kociaku z hodowli, to jest jeden przypadek na sto, żeby kot był niewyjściowy  . ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Skąd wiesz  ?  Ja zgadzam się z Olivvek, ale nie potrafię wyjaśnić dlaczego to smutne... ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Esfira mogę prosić o wstawienie większego Ravika w okularach      ? Napatrzyć się na niego nie mogę, boski jest. | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.