|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
![]() Rozważałam zrobienie owej płukanki, ale recenzje "zapachowe" mnie skutecznie zniechęciły. Umyłam dziś pierwszy raz włosy Facelle i jestem zadowolona - gdyby nie wizaż nigdy nie wpadłabym na to, zeby włosy myć płynem do higieny intymnej ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- [QUOTE=say-hello;35251733]zobaczymy, może zrobię drugie podejście od mycia odżywką, wypróbuję ten żel babydream dla mam albo facelle. jak to nie wypali to już nie wiem czym myć te włosy ![]() mi też bd nie podpasował - hipp i facelle już tak
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to bardzo sie lubie z suszarka, a teraz nie uzywam, bo zapomnialam jej ze soba zabrac. Na szczescie jutro juz bedzie ze mna ![]() ![]() Zapomnialabym! Izus, Twoje wlosy sa coraz ladniejsze
|
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że próbuj ![]() Włosy po piance już wyschły, musiałam je też ciut odgnieść. I cóż... tam gdzie dotarła są zajedwabiste! Ciut luźniejsze niż moje naturalne, ale ta objętość, gładkość i lekkość - miód na moje serce!Tylko, no właśnie, mam problem z docieraniem stylizatorów Żeby pokryć nimi całe włosy, muszę nałożyć ich całą górę, a wcale nie mam gęstych włosów...
|
|
#4114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie dziękuję
Dziękuję Wam Cytat:
Co do farbowania odrostu, to mam nadzieję, że mi tak mocno nie zjaśnieją od słońca i nie będę musiała farbować ![]() Moje naturalne mam minimalnie jaśniejsze od tych co po farbowaniu, więc odrost by nie był widoczny, ale za to przez słońce mi jaśnieją strasznie, co było widać na wcześniejszych zdjęciach ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Póki co nie podcinam, może trochę po wakacjach dopiero ![]() Farba jest minimalnie ciemniejsza od moich naturalnych, a włoski mi zjaśniały przez słońce i przez to, że jakiś czas myłam szamponem BD ![]() Nie cierpię tego efektu, ale mam nadzieję, że przez farbę, aż tak mocno mi nie zjaśnieją i długość z odrostem nie będzie tworzyć kontrastu ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Aha i ktoś pytał o nożyczki z Rossmanna. Ja miałam te Eva Schmidt i po 4 podcięciach samych końcówek się stępiły ![]() Przy ostatnim podcięciu miałam pełno białych kropek i musiałam iść do fryzjera
|
|
#4115 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale możesz zobaczyć co z tego będzie. Ja uzywam t-shirtu albo satynowej sukienki bo jakos mam wtedy pewnośc że sie nie spusza ale możesz samą ręką też je odcisnąć. Schylasz głowe w dół twierasz normalnie dłon łapiesz kosmyki włosów i ściskasz i znów otwierasz i ściskasz i tak pare razy aż stylizator odpuści i nie będzie strączków ![]() Cytat:
a co do kładzenia najpierw żel lnianego a potem stylizatora to jak dla mnie to nie moda od początku tak stosuję bo sam laniny był za "lekki" a znowu po dużej ilości żelu miałam przyklapnięte włosy ![]() Cytat:
co do nie farbowania odrostu to ciężko to widze nie chce być złym prorokiem ale na zdjęciach ta róznica w kolorze jest dość spora ![]() oby nie było tak że do pewnej dł odrostu będzie ok bo będzie mało widoczny a potem się okaże się co innego
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję jednak, że tak się nie stanie ![]() Te poprzednie zdjęcia, to są włoski mocno rozjaśnione przez słońce i przez rumianek w BD, normalnie mam dużo ciemniejsze Teraz unikam rumianku we wszystkim, na słońce staram się dawać silikony, coś z ochroną UV (obecnie spray Schauma z masłem karite, które jest naturalnym filtrem) i wiązać włoski, a nigdy wcześniej tego nie robiłam
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-07-12 o 15:24 |
|
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Skład pianki do loków Isany:
aqua, butane, propane, isobutane, acrylates, copolymer, cocotrimonium methosulfate, vp/,ethacryylamide/vinyl imidazole copolymer, aminomethyl propanol, parfum, panthenol, phenoxyethanol, benzophenone-4, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, isobutylparaben, propylparaben, linalool, benzyl alcohol, buthylphenyl methylpropional.
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam skład odżywki John Frieda Brilliant Brunette (chocolate to espresso czyli wersja dla ciemniejszego brązu):
Cytat:
Jutro pierwsze testy razem z szamponem
|
|
|
|
|
#4119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zanalizujcie mi proszę teraz - bo ja ciemna jestem!!!!
|
|
#4120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Możliwe, że od farbowania Ci naturalne ściemniały bo ja miałam podobnie jak farbowałam szamponem na brąz to później nie musiałam bo różnicy nie było widać a włosy były ciemne
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Lepiej wyglądam w ciemnym brązie i lepiej się czuję. Jakby ktoś miał w planach farbowanie to polecam farby Color&Soin |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4122 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie może czy do nafty można dodawać kofeine
|
|
|
|
#4123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie straszcie!!! ![]() Bo ja mam z natury jasny blond, a miesiąc temu pofarbowałam na ciemny blond, a teraz na jasny brąz i już żałuje, chce wrócić do naturalnych!!!
|
|
|
|
|
#4124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko schodzenie z tych kolorów to już masakra, 2 lata juz trwa i dalej konce zrudziałe
|
|
|
|
|
#4125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla mnie najgorszy jest chyba zapach rybek Dermogal - ni to mokry pies ni to brudna szmata.
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym strasznie dużo tego olejku jest w jednej rybce, nie lubię być aż tak tłusta nadmiar wcieram w Tżta
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Na fb tego sklepiku z Sopotu napisali:
Nawiązaliśmy współpracę z BingoSpa! Pierwsza dostawa już we wtorek, a w niej m.in.: -maski błotne do twarzy (różne rodzaje), błota kolagenowe i algowe do ciała; -sole i solanki; -koncentraty ujędrniająco-wyszczuplające na bazie cynamonu i kofeiny; -seria serum czekoladowe z dodatkami (papaja,limonka, morela) i inne do pielęgnacji ciała; -kuracje i maski do włosów; -oraz borowinowe, mleczne oraz kokosowe kąpiele. Czaje sie na maske blotna
|
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuleczkka - silikon dość wysoko, co fajniejsze składniki dalej. Widzę też drugi. Do tego konserwanty mało fajne.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa! ciekawe jakie będą mieć ceny - takie jak na stronie bingo spa, czy takie jak w tesco i innych marketach
|
|
#4131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jeszcze pytanie o tą piankę - doda ona objętości cienkim prostym i rzadkim włoskom?
|
|
#4132 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam prostych włosów - mam cienkie, kręcone i chyba takie średniorzadkie - mi dodaje.
|
|
#4134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki - może się skuszę na piankę.
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoś podawał wcześniej, ale nie mogę znaleźć
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Rozeznanie
|
zastanawiam się, co domówić z paatala, żeby mieć tę maskę WAX gratis
![]() bo kupuję już paletkę Sleeka i tak może amla..?
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie bedzie dwa razy drozej, to z pewnoscia cos capne ![]() I to chyba juz niedlugo, bo dzis wracam do Trojmiasta. Cytat:
|
||
|
|
|
#4140 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
płukanka z siemienia bardzo pomaga przynajmniej mi wygładzac włoski, a jak się ma żel jako stylizaor do prostych to nie mam pojęcia ![]() Cytat:
i czy jakos wplwaja na włosy? Cytat:
a mi skądś rosna bejbiki nie mam pojecia od czego
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

wczoraj na to dołożyłam gluta lnianego na noc. Tak leżę w łóżku, próbuję zasnąć, ale ciągle mi śmierdzi jakby ktoś gotował kapustę kiszoną środkiem nocy. Wącham włosy, a to one 

Żeby pokryć nimi całe włosy, muszę nałożyć ich całą górę, a wcale nie mam gęstych włosów...
za to żeby szybko rosły

nie chce być złym prorokiem ale na zdjęciach ta róznica w kolorze jest dość spora 

może amla..?