Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 00:10   #4081
alex1989
Zadomowienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
a właśnie: glut zasycha na włosach, używany jako stylizator wystarczy odgnieść i mięsistość włosów wróci, także nie obawiać się, że włosy trzeba ponownie myć, bo obciążył, strąków narobił czy coś
A propo gluta jako stylizatora. Teraz jak randkowałam nie miałam czasu go ugotowac i co się okazało że on mi rozprostowuje moje pseudo loki jak zamiast niego uzyłam pianki z Isany to mi sie loki 4 dni trzymały także u mnie teraz glut będzie dodawany tylko do maski jako nawilżacz

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ja czekam na zielone łupiny Rodzice mają wielkiego orzecha i już się doczekać nie mogę. Mam nadzieję, że będzie widać jakieś przyciemnienie, bo pewnie włoski mi zjaśnieją od słońca, czego bardzo nie lubię

Oj i nie z tego randkowania nie będzie?
Włoski się nie obrażają z takich powodów i na pewno ich stan się nie pogorszy, a taka minimalizacja raz na jakiś czas może wyjść na dobre
kurde a ja mam cały worek orzechów laskowych i nie wiem co z nimi zrobić

no raczej nic ja mam serio pecha do facetów
ale na pierwsze randce usłyszałam że mam piekne loki więc i tak jest dobrze

Cytat:
No to dziewczyny wstawiam zdjęcia

1. Zrobione miesiąc temu, kilka dni przed farbowaniem.
2 i 3 zrobione dzisiaj, miesiąc po farbowaniu, dwa miesiące po podcięciu.

Jeszcze nie podcinałam po farbowaniu, bo chcę zapuścić włoski, a końcówki nie są ani rozdwojone ani suche

Nie wiem tylko co mam zrobić z tymi krótszymi włoskami, które widać jak odstają na 3 zdjęciu

Część z nich to pewnie bejbiki, które się pojawiły prawie rok temu, a część to może jakieś resztki cieniowania, chociaż myślałam, że zeszłam z całego
jak zwykle walą blaskiem na kilometr
dobrze że je pofarbowałaś bo wyglądają nieziemsko

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 00:11   #4082
kamelka33
Zadomowienie

Kobietki a ja troszkę z innej beczki, czy któraś może mi coś powiedzieć o tych maskach Ziaji? Zastanawiam się, czy nie spróbować, na KWC mają dobre opinie, ale nie jest ich też tak dużo
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ie.html&next=1
kamelka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 00:19   #4083
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
kurde a ja mam cały worek orzechów laskowych i nie wiem co z nimi zrobić
zjeść, zrobić ciasto, granole... peeling do ciała
ja tam bym nie miała problemów żeby wykorzystać

A facetami sie nie przejmuj - kiedyś sam się znajdzie ten właściwy

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kamelka33 Pokaż wiadomość
Kobietki a ja troszkę z innej beczki, czy któraś może mi coś powiedzieć o tych maskach Ziaji? Zastanawiam się, czy nie spróbować, na KWC mają dobre opinie, ale nie jest ich też tak dużo
nie wiem, nie stosowałam

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 00:22   #4084
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
zjeść, zrobić ciasto, granole... peeling do ciała
ja tam bym nie miała problemów żeby wykorzystać

A facetami sie nie przejmuj - kiedyś sam się znajdzie ten właściwy
do jedzenia to wiem jak wykorzystać chodziło mi raczej o cele pielęgnacyjne zwłaszcza włosowe

może się znajdzie a jak nie to będę stara panną z 5 kotami ale co tam lubię koty

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
Stary 2012-07-12, 00:25   #4085
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Pewnie każde włoski w jakiś sposób reagują na ingerencję w ich stan
najwazniejsze, że wracają do normy i sa takie śliczne
No już się bałam, że będę musiała ścinać, a takim ciągłym podcinaniem nigdy ich nie zapuszczę
Na szczęście póki co nie muszę i mam nadzieję, że do przyszłego lata już będą długie

Z cieniowania zeszłam, więc na pewno nie czeka mnie już takie drastyczne cięcie

Cytat:
no raczej nic ja mam serio pecha do facetów
ale na pierwsze randce usłyszałam że mam piekne loki więc i tak jest dobrze

jak zwykle walą blaskiem na kilometr
dobrze że je pofarbowałaś bo wyglądają nieziemsko
Oj nie przejmuj się, najwyraźniej nie był wart
No, ale przynajmniej docenił piękno Twoich włosków
Przyjdzie ten czas, że nie spodziewanie znajdziesz tego jedynego, a może on znajdzie Ciebie, tak jak mnie mój mąż

No i dziękuję za komplement

A kolor też mi się podoba i mógłby taki już zostać
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 00:38   #4086
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
do jedzenia to wiem jak wykorzystać chodziło mi raczej o cele pielęgnacyjne zwłaszcza włosowe

może się znajdzie a jak nie to będę stara panną z 5 kotami ale co tam lubię koty
no to chyba ciężko laskowca do włosów
i masz rację, kotki sa słodkie
Cytat:
No już się bałam, że będę musiała ścinać, a takim ciągłym podcinaniem nigdy ich nie zapuszczę
Na szczęście póki co nie muszę i mam nadzieję, że do przyszłego lata już będą długie
To za to żeby szybko rosły

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 07:26   #4087
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
nie używałam tej maski, ale w składzie nie podoba mi sie ten silikon i pq
gdyby nie to, to chyba mogłaby być całkiem simpatico

musze zaopatrzyć się w jakiś olej w końcu wczoraj wykończyłam z pestek z winogron i jestem bez olejów

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 08:52   #4088
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
No ale po co ktoś miałby sobie samemu coś zamawiać, zalewać tym całą paczkę i robić aferę? takie typowo polskie myślenie ja myślę, że jak sklep jest spoko to powinni odesłać nowy olej czy co to tam się wylało to powinno być wliczone w ryzyko prowadzenia sklepu internetowego
zobaczymy jak to będzie następnym razem i tak chyba zamówię na zsk, ale gdyby wysłali nowy olej to zawsze dobrze o nich świadczy. buteleczka miała zepsutą nakrętkę(taką, która się cały czas przekręca i nie trzyma ), więc to jest wina sklepu a nie kuriera czy moja.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ciezko wytlumaczyc
Z przystanku tramwajowego przy Realu/Alfie musisz isc Kolobrzeską w kierunku morza. Po jakims czasie skrecasz w prawo w ul. Opolską (jest oznaczenie). Idziesz prosto, po lewej stronie bedzie Biedronka, przy ktorej skrecasz w lewo. Tam jest ciag sklepow, z ktorych jednym bedzie wlasnie ta drogeria

Mnie tez Leclerc pozytywnie zaskakuje - super wyposazone stoisko apteczne
Jesli chodzi o inne sklepy, to lubie wlasnie zielarski w Lotni (duzo perelek wizazowych) i Fragarie, o ktorej juz pisalyscie.
dziękuję bardzo muszę koniecznie sprawdzić. dobrze, że na razie mnie nie ma w Gdańsku, bo do końca lipca mam zakaz kupowania kosmetyków Wczoraj prawie złamałam, bo chciałam kupić balsam pottersa do mycia, ale w końcu zdrowy rozsądek wygrał Najpierw muszę wykończyć babydream.

izus
masz piękne włoski!
Cytat:
Moje wlosy sa w fatalnym stanie Od ponad tygodnia z koniecznosci nie uzywam suszarki i efekt jest beznadzijeny.
Zbijaja sie w straki, pocieniowane koncowki sa rozdwojone, suche.. Poza tym wywijaja sie na wszystkie strony swiata i sa jakies takie puszyste, niezdyscyplinowane.
Nie wiem czy to wina ostatnich upalow, tego, ze ciagle je wiaze, czy tez tego, ze ostatnio malo o nie dbam...

Dzis nawet nie pomogl miod wymieszany z Garnierem AiK (na szczescie dobilam dna!!) i Pottersem (nic innego nie mam pod reka), a zawsze swietnie sie spisywal.
te upały i wiatr są straszne dla włosów, moje też są bardziej przesuszone. ale nie martw się, na pewno niedługo wrócą do formy

Wczoraj umyłam psa szamponem Babydream (skończył mi się psi szampon). Strasznie szkoda, że na mnie nie daje takich efektów ! Sierść miała tak błyszczącą i miękką, że jakbym wam wstawiła zdjęcia przed i po to byście nie poznały, że to ten sam pies
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 09:16   #4089
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Moje wlosy sa w fatalnym stanie Od ponad tygodnia z koniecznosci nie uzywam suszarki i efekt jest beznadzijeny.
Zbijaja sie w straki, pocieniowane koncowki sa rozdwojone, suche.. Poza tym wywijaja sie na wszystkie strony swiata i sa jakies takie puszyste, niezdyscyplinowane.
Nie wiem czy to wina ostatnich upalow, tego, ze ciagle je wiaze, czy tez tego, ze ostatnio malo o nie dbam...

Dzis nawet nie pomogl miod wymieszany z Garnierem AiK (na szczescie dobilam dna!!) i Pottersem (nic innego nie mam pod reka), a zawsze swietnie sie spisywal.
Doskonale Cię rozumiem, ja bez suszarki też mam beznadziejne włosy. Ja bym pewnie pognała to jakiegoś hipermarketu i kupiła najtańszą

Cytat:
A propo gluta jako stylizatora. Teraz jak randkowałam nie miałam czasu go ugotowac i co się okazało że on mi rozprostowuje moje pseudo loki
To coś dla mnie a jakie są włosy po tym? miękkie czy usztywnione raczej? jak to nakładać, na mokre włosy?

Cytat:
Też się czaję, ale na nawilżającą

Po mojej wczorajszej mieszance (eliksir GP, oliwa z oliwek -> mycie GP, Isana babassu, eliksir GP), włosy spoko, do połowy długości powiedziałabym nawet, że piękne fajnie się wyprostowały, nie wiem czy od oliwy czy od Isany, ale końcówki dramat... nałożyłam serum Pantene bo sie plątały, jedno wielkie siano.
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 09:27   #4090
say-hello
Zakorzenienie

jestem przerażona ilością włosów jakie mi dziś wypadły... na noc miałam olej sezamowy, rano zmywałam go dwa razy babydreamem... masakra. później nałożyłam garniera awokado i karite i po kolejnym zmyciu znowu pełno włosów. najgorzej było później przy czesaniu...
często mam tak po olejach, ale tym razem specjalnie nie nakładałam na skalp... a może to faktycznie ten babydream nie jest za dobry.
Stary 2012-07-12, 09:35   #4091
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
No to dziewczyny wstawiam zdjęcia

1. Zrobione miesiąc temu, kilka dni przed farbowaniem.
2 i 3 zrobione dzisiaj, miesiąc po farbowaniu, dwa miesiące po podcięciu.
Jaka opalona laska!
Włoski są śliczne! I jak szybko rosną Nie podcinaj, jeżeli nie musisz - jeszcze trafisz na tępe nożyczki i dopiero będzie
I jeżeli farba jest zbliżona do twojego naturalnego koloru, to rzeczywiście słońce bardzo szybko rozjaśnia ci włosy, z takim naturalnym rozjaśnieniem jeszcze się nie spotkałam. Co nie zmienia faktu, że nawet rozjaśnione były bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez riendo Pokaż wiadomość
Polskie myślenie, ale i polskie zachowanie. Nie takie rzeczy ludzie robią, a sprzedawcy są coraz bardziej podejrzliwi.
Niestety, ale dokładnie
Niemniej jednak - zamawiam via net przeróżne rzeczy - od kosmetyków po jedzenie dla kotów - i jeżeli cokolwiek przyjdzie uszkodzone/ niepełne/ zamienione, to trzeba to zgłaszać Na spokojnie, bez kłótni (no chyba, że sklep wykaże się jakimś perfidnym niedbalstwem). I zazwyczaj nie chodzi mi nawet o zwrot pieniędzy czy zadośćuczynienie (no ok, nie walczę o to, kiedy chodzi o małe sumy), ale o zwrócenie uwagi na np. nie dość dobrze zabezpieczoną paczkę - jeżeli firma otrzyma ileśtam takich zgłoszeń, weźmie to pod uwagę - w końcu lepiej owinąć produktu w dodatkową warstwę folii bąbelkowej niż stracić choć kilku klientów

Cytat:
A propo gluta jako stylizatora. Teraz jak randkowałam nie miałam czasu go ugotowac i co się okazało że on mi rozprostowuje moje pseudo loki jak zamiast niego uzyłam pianki z Isany to mi sie loki 4 dni trzymały także u mnie teraz glut będzie dodawany tylko do maski jako nawilżacz
U mnie żel lniany działa podobnie, niestety Mam po nim raczej fale niż loki, no i zawsze taaaak długo na mnie schnie
W piankę i ja się zaopatrzyłam, może dziś wypróbuję

Ahh, no i w końcu zdecydowałam się kupić Gliss Kur, jakąś odżywkę w spreju. Chodziła za mną już odkąd mocniej zaczęło przyświecać słońce, a teraz dodatkowo trzeba mi jeszcze lekkiego obciążenia, no i promocja w Rossmannie...
Stary 2012-07-12, 09:46   #4092
Kaveri
Spaceroholiczka

izus_86 - śliczne włoski, łącznie z opalenizną

Wczoraj miałam chyba jakiś bad hair day. Po umyciu (Isana, Facelle, Gloria) w ogóle się nie pokręciły, odstawały w każdą stronę, a na wieczór były PROSTE, jedynie z wywiniętymi końcówkami

Zastanawiam się jeszcze nad zakupem nożyczek, coby obcinać te zniszczone końce. W Rossie znajdę jakieś odpowiednie bądź może któraś z Was ich używa?
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 09:51   #4093
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
izus_86 - śliczne włoski, łącznie z opalenizną

Wczoraj miałam chyba jakiś bad hair day. Po umyciu (Isana, Facelle, Gloria) w ogóle się nie pokręciły, odstawały w każdą stronę, a na wieczór były PROSTE, jedynie z wywiniętymi końcówkami

Zastanawiam się jeszcze nad zakupem nożyczek, coby obcinać te zniszczone końce. W Rossie znajdę jakieś odpowiednie bądź może któraś z Was ich używa?
ja mam te z Rossa za 16 zł, ale wydaje mi się że są tępe. obcinam nimi końcówki grzywki, którą zapuściłam już do długości włosów i przez to jest bardzo zniszczona. jak obetnę końcówkę, to wydaje mi się, że ma takie lekkie zgrubienie na końcu (mniejsze od tych białych kropeczek na zniszczonych końcach).
Stary 2012-07-12, 10:42   #4094
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
jestem przerażona ilością włosów jakie mi dziś wypadły... na noc miałam olej sezamowy, rano zmywałam go dwa razy babydreamem... masakra. później nałożyłam garniera awokado i karite i po kolejnym zmyciu znowu pełno włosów. najgorzej było później przy czesaniu...
często mam tak po olejach, ale tym razem specjalnie nie nakładałam na skalp... a może to faktycznie ten babydream nie jest za dobry.
Spróbuj czegoś innego niż BD, i będziesz wiedzieć.

Chociaż ja nie jestem obiektywna, bo go przeklinam
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:07   #4095
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
zobaczymy jak to będzie następnym razem i tak chyba zamówię na zsk, ale gdyby wysłali nowy olej to zawsze dobrze o nich świadczy. buteleczka miała zepsutą nakrętkę(taką, która się cały czas przekręca i nie trzyma ), więc to jest wina sklepu a nie kuriera czy moja.
moim zdaniem Ci przyślą nową butelkę - a ile ml zamawiałaś?

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

a jak tam testy Alterry 2w1??
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 11:09   #4096
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
a jak tam testy Alterry 2w1??
Trwają, bo miałam przymusową przerwę - zapomniałam wziąć na wyjazd
Stary 2012-07-12, 11:11   #4097
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Oj nie przejmuj się, najwyraźniej nie był wart
No, ale przynajmniej docenił piękno Twoich włosków
Przyjdzie ten czas, że nie spodziewanie znajdziesz tego jedynego, a może on znajdzie Ciebie, tak jak mnie mój mąż

No i dziękuję za komplement

A kolor też mi się podoba i mógłby taki już zostać
spoko minie tydzień może dwa i zapomne o złamanym sercu

a będziesz farbować odrost? czy już nie zamierzasz uzywać farb?

Cytat:
To coś dla mnie a jakie są włosy po tym? miękkie czy usztywnione raczej? jak to nakładać, na mokre włosy?
nie rozumiem... masz kręcone włosy i chcesz z nich zrobic pseudo loki ?
nakłada się na mokre włosy i jak one wyschną to są lekko sztywne i wtedy trzeba je odgnieśc leciutko mokrym t-shirtem ale gołą reką i po usztywnieniu ani ślad nie zostanie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
U mnie żel lniany działa podobnie, niestety Mam po nim raczej fale niż loki, no i zawsze taaaak długo na mnie schnie
W piankę i ja się zaopatrzyłam, może dziś wypróbuję
właśnie też zauważyłam że bez lnianego jakoś szybciej mi włosy schną
pianka + żel mrożacy =

moje włosiaki

Stary 2012-07-12, 11:29   #4098
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
nie rozumiem... masz kręcone włosy i chcesz z nich zrobic pseudo loki ?
nakłada się na mokre włosy i jak one wyschną to są lekko sztywne i wtedy trzeba je odgnieśc leciutko mokrym t-shirtem ale gołą reką i po usztywnieniu ani ślad nie zostanie
Moje włosy nie do końca są kręcone falowane, ale ja mimo wszystko kocham proste włosy, więc jeśli coś może mi w tym pomóc to czemu by nie spróbować

Dzięki za opis, a mogłabyś sprecyzować o co chodzi z tym mokrym tshirtem i gołą ręką?
Stary 2012-07-12, 11:36   #4099
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie apropo tej pianki z isany, bo czytałam na wątku zakręconym, że teraz wielki bum na nią, a co to w ogóle za pianka? jest zgodna z cg? ma alkohol w składzie?
teraz też jest jakaś moda kładzenia gluta lnianego jako stylizatora i na to dopiero drogeryjny stylizator
Stary 2012-07-12, 11:50   #4100
blackberry8
Zakorzenienie

Lethie pytałaś czy farbuję. Farbowałam raz u fryzjera na ciemny brąz i później farbą 3N Color&Soin jakieś 4 miesiące temu. Włosy urosły a ja nie mam odrostów
Może mi naturalki ściemniały przez zmianę pielęgnacji?

Miałam proroczy sen
Poszłam do fryzjera, się ścięłam, po wyjściu nikt mnie nie poznał i gliny mnie zamknęły za podszywanie się pod kogoś innego.
Czyżby to była jakaś przestroga ?
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 12:09   #4101
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie też zauważyłam że bez lnianego jakoś szybciej mi włosy schną
pianka + żel mrożacy =
Dla mnie lniany jest o wiele bardziej "mokry" niż mrożący
Żel sobie dziś darowałam i schnę tylko z pianką. Zobaczymy co z tego wyjdzie Niektóre pasma są już suche i całkiem-całkiem jest

Cytat:
Moje włosy nie do końca są kręcone falowane, ale ja mimo wszystko kocham proste włosy, więc jeśli coś może mi w tym pomóc to czemu by nie spróbować
Hmm, nie wiem czy dobrze rozumiem: zmierzasz teraz do prostych, tak? W takim razie omawiana pianka czy żel lniany nie są dla ciebie, one służą do stylizacji loków i fal - podkreślają skręt i go utrzymują

Cytat:
właśnie apropo tej pianki z isany, bo czytałam na wątku zakręconym, że teraz wielki bum na nią, a co to w ogóle za pianka? jest zgodna z cg? ma alkohol w składzie?
teraz też jest jakaś moda kładzenia gluta lnianego jako stylizatora i na to dopiero drogeryjny stylizator
To ta pianka Zgodna z CG.
Ta moda trwa już jakiś czas A to dlatego, że żel lniany stylizuje i nawilża, a żele drogeryjne mogą trochę przesuszać. To fajny sposób (nie trzeba się bać suchości i loki są utrwalone), ale moje włosy się buntują z powodu lnianego

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Miałam proroczy sen
Poszłam do fryzjera, się ścięłam, po wyjściu nikt mnie nie poznał i gliny mnie zamknęły za podszywanie się pod kogoś innego.
Czyżby to była jakaś przestroga ?
Uwielbiam takie sny za ich całkowite oderwanie od rzeczywistości Czasem się zastanawiam co siedzi nam w głowach, że jesteśmy w stanie coś takiego uroić (mnie, na przykład, regularnie śni inwazja zombie)
Stary 2012-07-12, 12:19   #4102
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Oj na pewno nie jest źle

Może to tylko chwilowy kryzys Ta pogoda ostatnio jest dziwna i zmienna, więc pewnie to minie
Jest jest, tragedia.
Moje wlosy zawsze sa okropne po samodzielnym schnieciu (bez suszarki).

Cytat:
dziękuję bardzo muszę koniecznie sprawdzić. dobrze, że na razie mnie nie ma w Gdańsku, bo do końca lipca mam zakaz kupowania kosmetyków Wczoraj prawie złamałam, bo chciałam kupić balsam pottersa do mycia, ale w końcu zdrowy rozsądek wygrał Najpierw muszę wykończyć babydream.
W tym sklepie jest na pewno Vatika, Amla i jedwab CHI. Jest tez pare produktow z Joanny i inne tego typu kosmetyki.

Wytrwalosci zycze

Cytat:
Doskonale Cię rozumiem, ja bez suszarki też mam beznadziejne włosy. Ja bym pewnie pognała to jakiegoś hipermarketu i kupiła najtańszą
Czyli jestesmy skazane na suszarke?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 12:30   #4103
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Ja posiadam ,,Intensywna odbudowa". Silikon w skladzie, pq. Uzywam raz w miesiacu przed oczyszczaniem, poniewaz na codzien unikam silikonow jak ognia lecz z racji, iz zostala mi polowa mecze ja. Nie zauwazylam, aby miala jakis zbawienny wplyw na wlosy. Moze troche wygladza, ale zdarzylo mi sie, iz lekko mnie obciazyla.
(Wybaczcie brak polskich znakow, ale jeszcze nie ,,ogarniam" tableta )
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-12, 12:36   #4104
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:

To ta pianka Zgodna z CG.
a ta pianka nie ma alkoholu w składzie?
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 12:40   #4105
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
a ta pianka nie ma alkoholu w składzie?
też właśnie mnie to interesuje, bo składu nie ma...
chociaż są opinie, że wysusza
Stary 2012-07-12, 13:09   #4106
Dzikun
Zakorzenienie

Dziewczyny, co aktualizacja to piękniejsze włosy

Ja dziś miałam pierwszy raz w nocy z olejem lnianym, potem maźnęłam je delikatnie makadamią.
Po lnianym mieciutkie, fajne itp., ale odrzuca mnie ten zapach na nich.
Strasznie nie lubię tego zapachu i zbiera mnie na wymioty
A jakoś zapach nie zmył się szamponem.
No nic, wytrzymam
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 13:14   #4107
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
też właśnie mnie to interesuje, bo składu nie ma...
chociaż są opinie, że wysusza
Nie ma alko, a ja już ją od pół roku stosuję i nie widzę przesuszu.
Stary 2012-07-12, 13:14   #4108
anoska
Zakorzenienie

co do zapachów: robiłam płukankę z l-cysteiną w postaci psikadła, co to był za smród, na drugi dzień też włosy mi capiły wczoraj na to dołożyłam gluta lnianego na noc. Tak leżę w łóżku, próbuję zasnąć, ale ciągle mi śmierdzi jakby ktoś gotował kapustę kiszoną środkiem nocy. Wącham włosy, a to one

kascysko - a wrzucisz skład?
Stary 2012-07-12, 13:19   #4109
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

zobaczymy, może zrobię drugie podejście od mycia odżywką, wypróbuję ten żel babydream dla mam albo facelle. jak to nie wypali to już nie wiem czym myć te włosy

Cytat:
moim zdaniem Ci przyślą nową butelkę - a ile ml zamawiałaś?

60g. na razie nic nie odpisują. jak coś się ruszy to zdam wam relację
Stary 2012-07-12, 13:22   #4110
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, nie wiem czy dobrze rozumiem: zmierzasz teraz do prostych, tak? W takim razie omawiana pianka czy żel lniany nie są dla ciebie, one służą do stylizacji loków i fal - podkreślają skręt i go utrzymują
Z tego co czytam na necie to żel lniany proste prostuje, kręcone "kręci", zobaczymy co wyjdzie na falowanym nie wiadomo czym, fortuny nie stracę, spróbować można

Cytat:
Czyli jestesmy skazane na suszarke?
Na to wygląda, ale ja nienawidzę czekać aż mi włosy wyschną więc nie narzekam

Muszę kupić jedwab CHI, miałam przed Biosilkiem i go uwielbiałam, biosilka kupiłam z lenistwa w rossmanie, nie wiedziałam że tak się różnią składem...
Poza tym przeanalizowałam skład mojej ulubionej maski z Welli, okazuje się, że te wszystkie "alcohole" w niej zawarte to emolienty, także spoko, już się bałam, że pójdzie do kosza.

No i jednak zmieniam zdanie co do moich dzisiejszych włosów, są koszmarne, ciekawe przez co, obstawiam Isanę i brak silikonów...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości