|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
jak zamiast niego uzyłam pianki z Isany to mi sie loki 4 dni trzymały ![]() Cytat:
![]() no raczej nic ja mam serio pecha do facetów ale na pierwsze randce usłyszałam że mam piekne loki więc i tak jest dobrze ![]() Cytat:
![]() dobrze że je pofarbowałaś bo wyglądają nieziemsko
|
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki a ja troszkę z innej beczki, czy któraś może mi coś powiedzieć o tych maskach Ziaji? Zastanawiam się, czy nie spróbować, na KWC mają dobre opinie, ale nie jest ich też tak dużo
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ie.html&next=1 |
|
|
|
#4083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam bym nie miała problemów żeby wykorzystać ![]() A facetami sie nie przejmuj - kiedyś sam się znajdzie ten właściwy ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
|
|
#4084 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może się znajdzie a jak nie to będę stara panną z 5 kotami ale co tam lubię koty
|
|
|
#4085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście póki co nie muszę i mam nadzieję, że do przyszłego lata już będą długie Z cieniowania zeszłam, więc na pewno nie czeka mnie już takie drastyczne cięcie ![]() Cytat:
No, ale przynajmniej docenił piękno Twoich włosków ![]() Przyjdzie ten czas, że nie spodziewanie znajdziesz tego jedynego, a może on znajdzie Ciebie, tak jak mnie mój mąż ![]() No i dziękuję za komplement A kolor też mi się podoba i mógłby taki już zostać
|
|
#4086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i masz rację, kotki sa słodkie Cytat:
za to żeby szybko rosły
|
|
#4087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gdyby nie to, to chyba mogłaby być całkiem simpatico musze zaopatrzyć się w jakiś olej w końcu wczoraj wykończyłam z pestek z winogron i jestem bez olejów
|
|
#4088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
następnym razem i tak chyba zamówię na zsk, ale gdyby wysłali nowy olej to zawsze dobrze o nich świadczy. buteleczka miała zepsutą nakrętkę(taką, która się cały czas przekręca i nie trzyma ), więc to jest wina sklepu a nie kuriera czy moja.Cytat:
muszę koniecznie sprawdzić. dobrze, że na razie mnie nie ma w Gdańsku, bo do końca lipca mam zakaz kupowania kosmetyków Wczoraj prawie złamałam, bo chciałam kupić balsam pottersa do mycia, ale w końcu zdrowy rozsądek wygrał Najpierw muszę wykończyć babydream. izus masz piękne włoski! Cytat:
Wczoraj umyłam psa szamponem Babydream (skończył mi się psi szampon). Strasznie szkoda, że na mnie nie daje takich efektów ! Sierść miała tak błyszczącą i miękką, że jakbym wam wstawiła zdjęcia przed i po to byście nie poznały, że to ten sam pies
|
|
#4089 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jakie są włosy po tym? miękkie czy usztywnione raczej? jak to nakładać, na mokre włosy?Cytat:
![]() Po mojej wczorajszej mieszance (eliksir GP, oliwa z oliwek -> mycie GP, Isana babassu, eliksir GP), włosy spoko, do połowy długości powiedziałabym nawet, że piękne fajnie się wyprostowały, nie wiem czy od oliwy czy od Isany, ale końcówki dramat... nałożyłam serum Pantene bo sie plątały, jedno wielkie siano.
|
|||
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
jestem przerażona ilością włosów jakie mi dziś wypadły... na noc miałam olej sezamowy, rano zmywałam go dwa razy babydreamem... masakra. później nałożyłam garniera awokado i karite i po kolejnym zmyciu znowu pełno włosów. najgorzej było później przy czesaniu...
często mam tak po olejach, ale tym razem specjalnie nie nakładałam na skalp... a może to faktycznie ten babydream nie jest za dobry.
|
#4091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Włoski są śliczne! I jak szybko rosną ![]() I jeżeli farba jest zbliżona do twojego naturalnego koloru, to rzeczywiście słońce bardzo szybko rozjaśnia ci włosy, z takim naturalnym rozjaśnieniem jeszcze się nie spotkałam. Co nie zmienia faktu, że nawet rozjaśnione były bardzo ładne Cytat:
![]() Niemniej jednak - zamawiam via net przeróżne rzeczy - od kosmetyków po jedzenie dla kotów - i jeżeli cokolwiek przyjdzie uszkodzone/ niepełne/ zamienione, to trzeba to zgłaszać ), ale o zwrócenie uwagi na np. nie dość dobrze zabezpieczoną paczkę - jeżeli firma otrzyma ileśtam takich zgłoszeń, weźmie to pod uwagę - w końcu lepiej owinąć produktu w dodatkową warstwę folii bąbelkowej niż stracić choć kilku klientów![]() Cytat:
Mam po nim raczej fale niż loki, no i zawsze taaaak długo na mnie schnie![]() W piankę i ja się zaopatrzyłam, może dziś wypróbuję ![]() Ahh, no i w końcu zdecydowałam się kupić Gliss Kur, jakąś odżywkę w spreju. Chodziła za mną już odkąd mocniej zaczęło przyświecać słońce, a teraz dodatkowo trzeba mi jeszcze lekkiego obciążenia, no i promocja w Rossmannie...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4092 |
|
Spaceroholiczka
|
izus_86 - śliczne włoski, łącznie z opalenizną
![]() Wczoraj miałam chyba jakiś bad hair day. Po umyciu (Isana, Facelle, Gloria) w ogóle się nie pokręciły, odstawały w każdą stronę, a na wieczór były PROSTE, jedynie z wywiniętymi końcówkami ![]() Zastanawiam się jeszcze nad zakupem nożyczek, coby obcinać te zniszczone końce. W Rossie znajdę jakieś odpowiednie bądź może któraś z Was ich używa? |
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja nie jestem obiektywna, bo go przeklinam
|
|
#4095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak tam testy Alterry 2w1??
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Trwają, bo miałam przymusową przerwę - zapomniałam wziąć na wyjazd
|
#4097 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a będziesz farbować odrost? czy już nie zamierzasz uzywać farb? Cytat:
![]() nakłada się na mokre włosy i jak one wyschną to są lekko sztywne i wtedy trzeba je odgnieśc leciutko mokrym t-shirtem ale gołą reką i po usztywnieniu ani ślad nie zostanie ![]() Cytat:
pianka + żel mrożacy =
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
falowane, ale ja mimo wszystko kocham proste włosy, więc jeśli coś może mi w tym pomóc to czemu by nie spróbować ![]() Dzięki za opis, a mogłabyś sprecyzować o co chodzi z tym mokrym tshirtem i gołą ręką? |
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz też jest jakaś moda kładzenia gluta lnianego jako stylizatora i na to dopiero drogeryjny stylizator
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Lethie pytałaś czy farbuję. Farbowałam raz u fryzjera na ciemny brąz i później farbą 3N Color&Soin jakieś 4 miesiące temu. Włosy urosły a ja nie mam odrostów
![]() Może mi naturalki ściemniały przez zmianę pielęgnacji? Miałam proroczy sen Poszłam do fryzjera, się ścięłam, po wyjściu nikt mnie nie poznał i gliny mnie zamknęły za podszywanie się pod kogoś innego. Czyżby to była jakaś przestroga ?
|
|
|
|
#4101 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żel sobie dziś darowałam i schnę tylko z pianką. Zobaczymy co z tego wyjdzie Niektóre pasma są już suche i całkiem-całkiem jestCytat:
Cytat:
Zgodna z CG.Ta moda trwa już jakiś czas A to dlatego, że żel lniany stylizuje i nawilża, a żele drogeryjne mogą trochę przesuszać. To fajny sposób (nie trzeba się bać suchości i loki są utrwalone), ale moje włosy się buntują z powodu lnianego![]() Cytat:
Czasem się zastanawiam co siedzi nam w głowach, że jesteśmy w stanie coś takiego uroić (mnie, na przykład, regularnie śni inwazja zombie )
|
|
#4102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje wlosy zawsze sa okropne po samodzielnym schnieciu (bez suszarki). Cytat:
Wytrwalosci zycze ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4103 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
(Wybaczcie brak polskich znakow, ale jeszcze nie ,,ogarniam" tableta |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
też właśnie mnie to interesuje, bo składu nie ma...
chociaż są opinie, że wysusza
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co aktualizacja to piękniejsze włosy
![]() Ja dziś miałam pierwszy raz w nocy z olejem lnianym, potem maźnęłam je delikatnie makadamią. Po lnianym mieciutkie, fajne itp., ale odrzuca mnie ten zapach na nich. Strasznie nie lubię tego zapachu i zbiera mnie na wymioty ![]() A jakoś zapach nie zmył się szamponem. No nic, wytrzymam
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
co do zapachów: robiłam płukankę z l-cysteiną w postaci psikadła, co to był za smród, na drugi dzień też włosy mi capiły
wczoraj na to dołożyłam gluta lnianego na noc. Tak leżę w łóżku, próbuję zasnąć, ale ciągle mi śmierdzi jakby ktoś gotował kapustę kiszoną środkiem nocy. Wącham włosy, a to one kascysko - a wrzucisz skład?
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 60g. na razie nic nie odpisują. jak coś się ruszy to zdam wam relację
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na to wygląda, ale ja nienawidzę czekać aż mi włosy wyschną więc nie narzekam ![]() Muszę kupić jedwab CHI, miałam przed Biosilkiem i go uwielbiałam, biosilka kupiłam z lenistwa w rossmanie, nie wiedziałam że tak się różnią składem... Poza tym przeanalizowałam skład mojej ulubionej maski z Welli, okazuje się, że te wszystkie "alcohole" w niej zawarte to emolienty, także spoko, już się bałam, że pójdzie do kosza. No i jednak zmieniam zdanie co do moich dzisiejszych włosów, są koszmarne, ciekawe przez co, obstawiam Isanę i brak silikonów... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

jak zamiast niego uzyłam pianki z Isany to mi sie loki 4 dni trzymały 

ja mam serio pecha do facetów 

za to żeby szybko rosły

muszę koniecznie sprawdzić. dobrze, że na razie mnie nie ma w Gdańsku, bo do końca lipca mam zakaz kupowania kosmetyków
Od ponad tygodnia z koniecznosci nie uzywam suszarki i efekt jest beznadzijeny.

wczoraj na to dołożyłam gluta lnianego na noc. Tak leżę w łóżku, próbuję zasnąć, ale ciągle mi śmierdzi jakby ktoś gotował kapustę kiszoną środkiem nocy. Wącham włosy, a to one