|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Albo Ania to chudzinka,albo nasze szkraby to pulchne paczusie
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
|
|
#4323 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To zawsze smutne jak w rodzinie się nie układa. Ja się już z mamą pogodziłam (tak szybko jak się pokłóciłam ) ale ja biorę poprawkę na mojej mamy charakter dramatyczny Cytat:
Cytat:
Ostatnia noc w Twisted River? Bardzo mi się podobała Bardzo lubię jego portrety kobiet! Genialne i wciągające. Prince_Polo Witaj Kochana!!! |
|||
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cieszylam sie ze corcia ma dwa zabki... ale to zaczyna mnie bolec :/ zwlaszcza w nocy... znow czesto jadla i podgryzala mnie. To chyba przez pozycje lezaca bo w dzien karmie na siedzaco i jest ok. Nowaken i Ivonka gratki dla waszych coreczek z okazji kolejnych miesiecy ![]() prince polo Gratulacje narodzin Rozalki, niech sie zdrowo chowa ![]() karolca fajny sen poduszka pewnie usliniona byla hihiZia a mialam kiedys pytac, ale zapomnialam- uzywasz tego wiaderka do kapieli corci? Jak sie sprawuje? Bo to chyba Ty mialas to zakupic, czy sie myle? |
|
|
|
#4325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wszystko przez to że wiem co nas czeka, najpierw badanie dna oka żeby wykluczyć ew. chorobe, która może być przyczyną zeza, a jeśli się nic nie znajdzie to sie bedzie tylko obserwować i jak mały zacznie tuptać to okularki i zasłanianie oczka, jeśli któreś bedzie widziało gorzej mimo okularków. No a to badanie dna oka nie jest za przyjemne tzn dziecku się nic nie dzieje ale trzeba je na siłe trzymać żeby lekarz mógł zajrzeć wziernikiem do oczka.
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Niestety znowu z doskoku sie udzielam i poki co nie zapowiada sie,ze cokolwiek sie w tej materii zmieni. Takze nie za mocno... prince gratulacje dla Ciebie i Malutkiej Rozalki! Poznacie sie i będzie z każdym dniem już tylko lepiej. Sliczną masz córcie! A jak Ty sie czujesz? Lenka duzo zdrowka dla Ciebie Zariah dobrze,ze te trudną decyzje o powrocie macie juz za sobą. Przynajmniej wiadomo na czym sie stoi i w ktorym kierunku dalej dzialac gosia poczekaj az Wiki przyjdzie z pierwszym kolega heh . Urodziwa dziewczynka, wiec na brak adoratorow nie bedzie narzekala. Sytuacja jedzeniowa opanowana po Waszej ostatniej rozmowie?Desia ale Viki jest sliczna i ma taki "poczciwy' wyraz buziaka. Adas to Mały Przystojniak i tj dziewczyny pisza..rzesy jak marzenie! Bardzo udane masz dzieciątka! Tynka, ale Ty masz super tereny spacerowe! Matuszek bedzie mial gdzie brykac Monia czy ta "tracy hogg" juz u Was byla? bo jesli tak to przyslij ja do mnie ,bo ostatnio mam 3 swiaty z Robem ;pCytrynka oo pokazywali Wam to podnoszenie bokiem, czy jeszcze jakis inny sposob? Emigra i jak poszukiwania domu? Wasz skok juz sie wyskakal, czy jakies nawroty widzisz? _______ U nas nie ma sie czym chwalic..od kilku dni prawie nie spie,bo ten Mały Terrorysta budzi sie w nocy co chwile i praktycznie caly czas na nogach. Zasypia w wielkim placzu, budzi sie tak samo- nie wiem co sie z Nim porobilo. Drzemki to jakas masakra ,albo zasypia przy cycu, albo po wielkim ryku w lozeczku. Juz nie mam na Niego pomyslu
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy
![]() Cytat:
u nas była polozna i mam doła ![]() mała ma pod pachami duzego takiego ropnego niewiem co to czy potówa czy jak...... i z 3 mniejsze i pod drugą tez i ona niewie co to mówi ze lepiej jak to lekarz oglądnie. i czekam na telefon, niewiem czy z małą bed emusiala isc sama czy doktorka przyjdzie sama na wizyte.co to moze byc miały Wasze dzieciaczki cos takiego??? az sie popłakałam ze cos sie jej dzieje a Ona taka maleńka
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-07-16 o 14:33 |
|
|
|
|
#4328 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
u nas nocka średnia, Mateuszkowi zalega jakas wydzielina na gardełku i znowu zwymiotowal w nocy, nie wiem moze za duzo je na noc, zobaczymy jak bedzie dzisiaj, nad ranem zasnal i pospalismy do 11. Moj TZ kocha swoja teściowa ))Zia no faktycznie troche podobny do Norbiego ![]() ![]() Prince pOlo gratulacje , przesliczna masz córeczke Mam tyle roboty w domu, ze nie wiem od czego zaczac, a tu wypadaloby jescze na spacer z Mateuszkiem wyjsc.. Odwiedzili mnie moi rodzice, wymeczyli Mateuszka i dziecko śpi, poczekam az zje i dopiero ruszymy w teren
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas przez miesiąc było podobnie. Od wczoraj jest poprawa akurat skończyliśmy 19 tydzień. Każda próba uspania poprzedzona była rykiem, wieczorem nawet do godziny. Będzie lepiej. Trzeba przetrwać |
|
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje |
|
|
|
|
#4331 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamuśki
Nie udzielam się bo u nas ciągle coś niedobrego się przytrafia Zuzia dostała jakiś dziwnych krostek, nie jest tego dużo, ale wygląda jak ospa, a w dodatku sąsiadka miała niedawno ospę Była u nas pani doktor i stwierdziła, że to nadkażone potówki i mam ją kąpać w nadmanganianie potasu i smarować zmiany maścią z neomycyną Zuzia od kilku dni jest strasznie marudna i jesteśmy 2 tyg po drugim szczepieniu a tu nadal siuśki dziwnie pachną, podobno tylko kilka dni może się taki zapach siuśków utrzymywać, a tu już 2 tyg i nadal jest Jak jedno przechodzi to co innego się zaczyna Może miałyście takie dziwne objawy po szczepionce :/ Ja już chodzę taka zestresowana, bo nie wiem co się dzieje mojemu Skarbkowi
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeciez wiem ze jestes w PL tylko zapomnialam
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
NIe wiem czy Was nadrobię, bo mam tyły od piątku... my już po chrzcinach i wczoraj to już byłam niesamowicie zmęczona. Mama upiekła mi trzy ciasta a resztę zrobiłam sama i w sobotę wieczorem już padałam na twarz, a tu okazało się, że mam lipny przepis na masę do torta i musiałam w niedzielę od nowa torta robić, ale na szczęście się udał. Hania nie spała od rana w niedzielę wcale i dlatego zaraz po polaniu wodą podczas chrztu zasnęła mi na rękach i przespała całą Mszę i powrót do domku. Potem karmienie i Hania stała się duszą towarzystwa... ok 15 się zmęczyła i przytuleniu po prostu zasnęła w łóżeczku...No i do 18 już spania nie było więc wykąpałam Ją szybciutko i zasnęła sobie słodko i spała do 3.30... Za to dziś wrócił znów mój urwis, bo zasnęła od rana dopiero przed chwilą i już słyszę że się wierci.... |
|
|
|
#4335 | |||
|
Zakorzenienie
|
No my po wizycie Antek ma jeszcze małą infekcję ale do podleczenia
a Ania waży 5700 jest w 50 centylu rozwija się prawidłowo, główkę podnosi ładnie . Pani doktor ocenia ją bardzo dobrze ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
no i brawa za pierwszego ząbka ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-07-16 o 15:07 |
|||
|
|
|
#4336 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sliczna coreczk, urodzona tego samego dnia co moja siostrzenica i syn Tz-ta. Wspaniali z nich ludzie ![]() Cytat:
Wspolczuje problemow Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Hania niezle sie popisala
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4338 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I spokojnie wszędzie sięgnę ręką i ją domyję dokładnie. No i nie marznie w kąpieli Cytat:
Ja też się martwiłam wszystkim ( i nadal martwię tak to już jest jak się jest mamą ) i zawsze było ok. Położne raczej mało wiedzą, także pediatra na pewno Cię uspokoi. I tak powinien przyjść z rejonu na pierwszą wizytę do Was do domu w ciągu 2tyg po porodzie. Tylko trzeba w przychodni to umówić. Wyślij TŻta niech załatwia. Buziaki dla Rozalki. |
||
|
|
|
#4339 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
śliczna córeczkaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka dla Antka |
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4340 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Wspolczuje,ze u was tak ciezko z tym spaniem.Tez przyszlo mi do glowy,ze moze skok.Mam nadzieje,ze szybko minie i w koncu sie wyspisz! Cytat:
Kurcze no ciagle cos,nie jest to sprawiedliwe,ze wciaz na was trafia! Zycze,zeby w koncu los sie odmienil!
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z nerwów boli mnie brzuch
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może są to takie potówki.
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra buziaki dla Julki, oby bajeczki przynosiły Jej mimo wszystko frajdę!
![]() właśnie przeczytałam dokładniej że to chodzi o baje w tv.. ![]() A ja mam na myśli czytane, jestem mega fanką czytania dzieciom ![]() My właśnie jesteśmy po 4 spotkaniu z fizjoterapeutą i nie wiem nawet jaka to metoda ;/ (dziś byłam pierwszy raz z Kajulką i mężem, no i normalnie jak głupia się wzruszyłam jak Kaja cwiczyła, eh .. ) Cotton, współczuję sytuacji w rodzinie, przykro że takie sytuacje się pojawiają, niestety bardzi często w rodzinie tak bywa.. ![]() Gosia dziwny lekarz co każe z gorączką chodzic do sszkoły, pewnie uznał że to wirusówka, trzydniówka, no ale lepiej wtedy wypocząc w domu .. Może jednak darujcie sobie szkołę.. Zdrówka dla Wiktorii! aaa doczytałam że teraz fajne dni w szkole to pewnie Wiki chce isc
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-07-16 o 15:56 |
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
nadrabiam maila bo daaawno mnie nie było(wrzucam też coś od siebie)
![]() cytrynka- super śmieszek z Twojego synka ![]() karolca - ale Ewelinka ma piękne włoski, moja takie pewnie będzie miała jak roczek skończy ![]() aguśka- Szymonek jest mamusiowy przystojniaczek ![]() konia- ale Kaja wcina nóżkę ![]() roksape- śliczna ta Twoja córeczka, pięknie tam u Was jest i jaki synek zadowolony, super! ![]() karo_z- ale mały śmieszek i śliczna mamuśka ![]() tynka niezłe minki Twoich chłopaków ![]() jolkaa- niezły przystojniaczek i jak już gryzaczek pożera ![]() flower- ale te chłopaki są super, jeden ładniejszy od drugiego ![]() zariah ślicznie Twoja córeczka wygląda w opasce ![]() tiki- ale wystrojona Andrea-księżniczka monia uwielbiam irokeza Hani coton piękna Lenka desia ale się fajnie razem kąpią
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcisz, pięknie wyglądałyście
![]() Nowaken kciuki za kontrolę Antosia i wszystkiego dobrego dla Ani z okazji 3 miesięcy!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przez telefon lekarka bardzo miło i spokojnie kazała mi wziąć zwykły i zmierzyć Elizie w pupie a ja w ryk! Bo jak tu w taką małą pupkę cokolwiek włożyć. Ta końcówka od termometru wdawała mi się taka wielgaśna. Łzy mi leciały jak grochy A Eliza zniosła badanie ze spokojem (zasnęła sobie ) i temperatura wyszła normalna. Krostki też już przeżyłam. Naszczęście nie próbowali mi od razu wmawiać że z moim pokarmem coś jest nie tak. Tylko mnie uspokoili. To były potówki Wiem, że to trudne ale będzie ok. Rozalka płacze mocno? Coś ją boli? Jeśli nie to znaczy że wszystko ok. ![]() ____________________ Dziewczyny Eliza dziękuje za piękne komplementy Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2012-07-16 o 15:58 |
|
|
|
|
#4349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() Kaja też do tyłu rączki układa, no i na na to kazała zwracac uwagę - by zawsze rączki były ułożone do przodu (podczas noszenia, odbijania, czy trzymania Jej) ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Pronce Polo gratuluję cudnej Córeczki!!! Śliczna jest! |
||
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Musze sie Wam do czegos przyznac. Wczoraj przez caly dzien mialam dziwne mdlosci i sie zeschizowalam, ze w ciazy jestem. Musialam zrobic test bo by mi to spokoju nie dalo. Na szczescie negatywny. Odetchnelismy z ulga z mezem, bo sie nie zabezpieczamy, chociaz uwazamy ale wiecie jak to jest. ![]() Szymon ma dalej skok 19 tyg. bo je co 2 godziny, ciezko go ululać no i jęczy i skrzeczy, robi cyrki przed zasnieciem jak zawsze zasypial bez problemow...ciekawe ile to jeszcze potrwa No i w koncu umowilam sie do gina na poniedzialek, bo przeciez po porodzie ja jeszcze na kontroli nie bylam ![]() Zariah Jesli chodzi o mame, na pewno chciala dobrze, fajnie ze juz sie pogodzilyscie Ale moim zdaniem racji nie miala. Dziecko ktore czegos sie boi, trzeba pocieszyc, przytulic, na pewno zostawienie go samemu sobie, do tego gdy placze nie rozwiaze problemu a go poglebi. Moj Filipek byl zawsze niesmialy, teraz juz jest smielszy do ludzi, ale byl czas, ze bal sie panow z wąsami (w tym mojego taty-panicznie, bo ma wąsy), bał sie dzieci, wyskakiwal z piaskownicy w panice i uciekał mi na kolana kiedy jakies dzieciaczki przychodzily sie pobawic. I nigdy go nie zmuszalam, ze ma sie bawic i ma sie nie bac, bylam po prostu przy nim, nigdy nie zmuszalam do zabawy z innymi, rowniez nie kazalam robic czegos na co nie mial ochoty lub co go przerazalo. I mysle, ze dzieki temu stal sie teraz pogodnym chlopcem, ktory lgnie do dzieci, jest towarzyski, rozmowny, codziennie pyta sie kiedy pojdziemy na dwor, bo chce isc do dzieci sie pobawic. A byl czas, kiedy nie chcial wychodzic wogole na spacery, nie chcial nawet patrzec na grupki bawiacych sie dzieciaczkow a takze byl czas kiedy bal sie moich tesciow szczegolnie tesciowej, gdy ona do nas przychodzila, mialam meksyk, bo chowal sie za mnie i nie chcial sie z nia bawic. Teraz jest inaczej, chociaz dystans do tesciowej mu pozostal, juz Ci kiedys chyba wspominalam o tym, ze ma do niej jakas awersje, nie wiem czemu, byc moze dlatego ze ona jest nachalna. Takze na pewno nic na sile, jesli dziecko nie chce, boi sie czegos, a dodatkowo jesli dziecko nie ma humoru bo tez przeciez moze miec gorszy dzien, bo takie dzialanie moze tylko pogorszyc sprawe. I wiadomo, nie mozna dziecku dac wejsc na glowe, ale oparcie w mamie i tacie powinno miec, bo inaczej moze byc nieufne.desia hihih 3 piersi a nawet czasem 4 miewalam gosiu ja tez narzekalam na to karmienie, a nie ma nic lepszego, wygodniejszego no i zdrowszego dla dziecka. No ale ja musze go odstawic calkiem przed powrotem do pracy... ![]() Co do tej calej sluzby zdrowia, to brak słow naprawde...;/ A Wiki ma duzo tych plamek? nowaken gratulacje dla Ani z okazji 3 mcy lenka hihi oj te 3 cycorki robia furrore Co do karmienia, mam nadzieje ze Tobie sie uda jeszcze pokarmić Małą,zycze Ci tego z calego serduszkaLenka co do wakacji, na razie nie mamy nic zaplanowanego, mamy za maly samochod zeby zabrac sie z dwojka dzieci i bagazami. Mąż od pol roku kupuje cos nowego i wybrac nie moze ![]() princepolo gratuluje pieknej coreczki! ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

. 4800 to Andrea miała 2 miesiące temu 

) ale ja biorę poprawkę na mojej mamy charakter dramatyczny
poduszka pewnie usliniona byla hihi
Czy mam się martwić i iść do lekarza czy to minie
?
nie za mocno...
i z 3 mniejsze i pod drugą tez i ona niewie co to mówi ze lepiej jak to lekarz oglądnie. i czekam na telefon,