Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 11:44   #4321
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Zia to chudzinka z Twojej Ani . 4800 to Andrea miała 2 miesiące temu
Albo Ania to chudzinka,albo nasze szkraby to pulchne paczusie

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejka mamusie
nie wiem czy mnie ejszcze pamietacie, ale chciałam zameldowac ze i ja juz doczekałam sie swojej pociechy
Przedstawiam Wam moją Rozalie ur 11.07.2012 o godz 9 przez cc . z wagą 3220 i 54 cm
mam nadzieje z ebede ,mogła do Was zagladac po jakies porady, narazie sie siebie uczymy i nie powiem łatwo nie bylo juz w pierwszej nocy. Ale wczoraj juz ok

pozdrawiamy
Sliczna Rozalka i jakie piekne ma imie!
Stary 2012-07-16, 11:59   #4322
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
hejka mamusie
nie wiem czy mnie ejszcze pamietacie, ale chciałam zameldowac ze i ja juz doczekałam sie swojej pociechy
Przedstawiam Wam moją Rozalie ur 11.07.2012 o godz 9 przez cc . z wagą 3220 i 54 cm
mam nadzieje z ebede ,mogła do Was zagladac po jakies porady, narazie sie siebie uczymy i nie powiem łatwo nie bylo juz w pierwszej nocy. Ale wczoraj juz ok

pozdrawiamy
Gratulacje Śliczna córeczka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 12:23   #4323
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
W tej chwili, od jakichś10 dni jesteśmy na mieszanym, niestety z przewagą mm (Nan) gdyż podobnie Jak Zariah wywiązała mi się paskudna sytuacja rodzinna. Do tego stopnia paskudna, że w kacie obrony mego dziecięcia powiedziałąm siostrze,że nie jest u nas mile widziana, ona się mnie niby wyrzekła (żadna strata, nie potrzebuję nikogo, kto nazywa moje dziecko potencjalnym debilem) i poleciałą na skargę do mamusi (24lata!) mimo,że chciałam to zostwić między nami, i w fekcie rodzice poznali jej wersję, poelciały pod moim adresem straszliwe obelgi i nie utrzymujemy kontaktu. Podejrzewam,że to właśnie może mi powodować problemy z laktacją... Widocznie przejmujęsię tym bardziej niż zdaję sobei sprawę.
Na pewno się przejmujesz nawet jak się starasz zachować spokój - to naturalne no i niestety na laktacji się odbija
To zawsze smutne jak w rodzinie się nie układa.
Ja się już z mamą pogodziłam (tak szybko jak się pokłóciłam ) ale ja biorę poprawkę na mojej mamy charakter dramatyczny

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Zariah głowa do góry, ja jestem zdania, że każdy ma prawo chowac dziecko po swojemu i inni powinni to uszanowac, oczywiście rady są w porządku, ale nie powinno się nic narzucac
Buziaki dla Was!

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
O przypomnialas mi ze w poczekalni czeka na mnie ostatnia ksiazka Irvinga. Zaczytywalam sie nim w 'mlodosci' - jedynie 'metoda wodna' mi nie podeszla A najbardziej polecam 'Modlitwe za Owena' i 'Regulamin tloczni win'

Ostatnia noc w Twisted River? Bardzo mi się podobała Wątkowo jak zwykle mocno rozbudowana Bardzo lubię jego portrety kobiet! Genialne i wciągające.

Prince_Polo
Witaj Kochana!!!
Ależ masz śliczną córeńkę. Tak się cieszę. Pamiętam jak nie tak dawno dowiedziałam się że jesteś znów w ciąży a tu już Rozalka na świecie. Ściskam mocno i zapraszam do nas! My co prawda troszkę starsze ale nie dużo.

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:10   #4324
rybka13
Zakorzenienie

hej
Cieszylam sie ze corcia ma dwa zabki... ale to zaczyna mnie bolec :/ zwlaszcza w nocy... znow czesto jadla i podgryzala mnie. To chyba przez pozycje lezaca bo w dzien karmie na siedzaco i jest ok.

Nowaken i Ivonka gratki dla waszych coreczek z okazji kolejnych miesiecy

prince polo Gratulacje narodzin Rozalki, niech sie zdrowo chowa

karolca fajny sen poduszka pewnie usliniona byla hihi

Zia a mialam kiedys pytac, ale zapomnialam- uzywasz tego wiaderka do kapieli corci? Jak sie sprawuje? Bo to chyba Ty mialas to zakupic, czy sie myle?
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:11   #4325
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja Olivka robi zeza lewym oczkiem Czy mam się martwić i iść do lekarza czy to minie ?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Mojemu Sebie też ucieka prawe oko i ja (pracując u okulisty) zwlekam z wizytą a wszystko przez to że wiem co nas czeka, najpierw badanie dna oka żeby wykluczyć ew. chorobe, która może być przyczyną zeza, a jeśli się nic nie znajdzie to sie bedzie tylko obserwować i jak mały zacznie tuptać to okularki i zasłanianie oczka, jeśli któreś bedzie widziało gorzej mimo okularków. No a to badanie dna oka nie jest za przyjemne tzn dziecku się nic nie dzieje ale trzeba je na siłe trzymać żeby lekarz mógł zajrzeć wziernikiem do oczka.
Stary 2012-07-16, 13:14   #4326
Mravka
Zadomowienie

Dzien dobry
Niestety znowu z doskoku sie udzielam i poki co nie zapowiada sie,ze cokolwiek sie w tej materii zmieni. Takze nie za mocno...

prince gratulacje dla Ciebie i Malutkiej Rozalki! Poznacie sie i będzie z każdym dniem już tylko lepiej. Sliczną masz córcie! A jak Ty sie czujesz?

Lenka duzo zdrowka dla Ciebierozumiem,ze TZ siedzi teraz z Toba w domu, czy rodzice przyjechali pomoc? Bo jak Ty taka uziemniona to wlasciwie niewiele mozesz sama;/ .

Zariah dobrze,ze te trudną decyzje o powrocie macie juz za sobą. Przynajmniej wiadomo na czym sie stoi i w ktorym kierunku dalej dzialac

gosia poczekaj az Wiki przyjdzie z pierwszym kolega heh . Urodziwa dziewczynka, wiec na brak adoratorow nie bedzie narzekala. Sytuacja jedzeniowa opanowana po Waszej ostatniej rozmowie?

Desia ale Viki jest sliczna i ma taki "poczciwy' wyraz buziaka. Adas to Mały Przystojniak i tj dziewczyny pisza..rzesy jak marzenie! Bardzo udane masz dzieciątka!

Tynka, ale Ty masz super tereny spacerowe! Matuszek bedzie mial gdzie brykac

Monia czy ta "tracy hogg" juz u Was byla? bo jesli tak to przyslij ja do mnie ,bo ostatnio mam 3 swiaty z Robem ;p

Cytrynka oo pokazywali Wam to podnoszenie bokiem, czy jeszcze jakis inny sposob?

Emigra i jak poszukiwania domu? Wasz skok juz sie wyskakal, czy jakies nawroty widzisz?

_______

U nas nie ma sie czym chwalic..od kilku dni prawie nie spie,bo ten Mały Terrorysta budzi sie w nocy co chwile i praktycznie caly czas na nogach. Zasypia w wielkim placzu, budzi sie tak samo- nie wiem co sie z Nim porobilo. Drzemki to jakas masakra ,albo zasypia przy cycu, albo po wielkim ryku w lozeczku. Juz nie mam na Niego pomyslu
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:30   #4327
prince_polo
Zakorzenienie

dziekujemy

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

prince gratulacje dla Ciebie i Malutkiej Rozalki! Poznacie sie i będzie z każdym dniem już tylko lepiej. Sliczną masz córcie! A jak Ty sie czujesz?
ja czuje sie ok. rana jeszcze rwie dosc mocno ale po nocy, jak chodze to jest ok. za 2 dni sciagniecie szwów.

u nas była polozna i mam doła
mała ma pod pachami duzego takiego ropnego niewiem co to czy potówa czy jak...... i z 3 mniejsze i pod drugą tez i ona niewie co to mówi ze lepiej jak to lekarz oglądnie. i czekam na telefon, niewiem czy z małą bed emusiala isc sama czy doktorka przyjdzie sama na wizyte.
co to moze byc miały Wasze dzieciaczki cos takiego??? az sie popłakałam ze cos sie jej dzieje a Ona taka maleńka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-07-16 o 13:33
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:35   #4328
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

u nas nocka średnia, Mateuszkowi zalega jakas wydzielina na gardełku i znowu zwymiotowal w nocy, nie wiem moze za duzo je na noc, zobaczymy jak bedzie dzisiaj, nad ranem zasnal i pospalismy do 11.

Moj TZ kocha swoja teściowa))

Zia no faktycznie troche podobny do Norbiego

Prince pOlo gratulacje , przesliczna masz córeczke

Mam tyle roboty w domu, ze nie wiem od czego zaczac, a tu wypadaloby jescze na spacer z Mateuszkiem wyjsc..

Odwiedzili mnie moi rodzice, wymeczyli Mateuszka i dziecko śpi, poczekam az zje i dopiero ruszymy w teren

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:40   #4329
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:

U nas nie ma sie czym chwalic..od kilku dni prawie nie spie,bo ten Mały Terrorysta budzi sie w nocy co chwile i praktycznie caly czas na nogach. Zasypia w wielkim placzu, budzi sie tak samo- nie wiem co sie z Nim porobilo. Drzemki to jakas masakra ,albo zasypia przy cycu, albo po wielkim ryku w lozeczku. Juz nie mam na Niego pomyslu
Może skok?
U nas przez miesiąc było podobnie. Od wczoraj jest poprawa akurat skończyliśmy 19 tydzień. Każda próba uspania poprzedzona była rykiem, wieczorem nawet do godziny. Będzie lepiej. Trzeba przetrwać
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:41   #4330
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
hejka mamusie

pozdrawiamy
w moje imieniny gratuluje
Stary 2012-07-16, 13:42   #4331
Asika21
Rozeznanie

Hej Mamuśki Nie udzielam się bo u nas ciągle coś niedobrego się przytrafia Zuzia dostała jakiś dziwnych krostek, nie jest tego dużo, ale wygląda jak ospa, a w dodatku sąsiadka miała niedawno ospę Była u nas pani doktor i stwierdziła, że to nadkażone potówki i mam ją kąpać w nadmanganianie potasu i smarować zmiany maścią z neomycyną Zuzia od kilku dni jest strasznie marudna i jesteśmy 2 tyg po drugim szczepieniu a tu nadal siuśki dziwnie pachną, podobno tylko kilka dni może się taki zapach siuśków utrzymywać, a tu już 2 tyg i nadal jest Jak jedno przechodzi to co innego się zaczyna Może miałyście takie dziwne objawy po szczepionce :/ Ja już chodzę taka zestresowana, bo nie wiem co się dzieje mojemu Skarbkowi

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-16, 13:44   #4332
ewcisz
Raczkowanie

Cytat:
hejka mamusie

pozdrawiamy
Gratulacje, śliczna jest

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:46   #4333
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Zia to chudzinka z Twojej Ani . 4800 to Andrea miała 2 miesiące temu
Desia ja w PL to mnie nie zauważą
Cytrynka mi kiedyś wyłączył się laptop bez baterii (bo prądu zabrakło) przy wgrywaniu aktualizacji i też wszystko poszło się paść.
o ludzie! ale wpadka!
Przeciez wiem ze jestes w PL tylko zapomnialam

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 13:48   #4334
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry
NIe wiem czy Was nadrobię, bo mam tyły od piątku... my już po chrzcinach i wczoraj to już byłam niesamowicie zmęczona. Mama upiekła mi trzy ciasta a resztę zrobiłam sama i w sobotę wieczorem już padałam na twarz, a tu okazało się, że mam lipny przepis na masę do torta i musiałam w niedzielę od nowa torta robić, ale na szczęście się udał.
Hania nie spała od rana w niedzielę wcale i dlatego zaraz po polaniu wodą podczas chrztu zasnęła mi na rękach i przespała całą Mszę i powrót do domku. Potem karmienie i Hania stała się duszą towarzystwa... ok 15 się zmęczyła i przytuleniu po prostu zasnęła w łóżeczku...No i do 18 już spania nie było więc wykąpałam Ją szybciutko i zasnęła sobie słodko i spała do 3.30...
Za to dziś wrócił znów mój urwis, bo zasnęła od rana dopiero przed chwilą i już słyszę że się wierci....
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:11   #4335
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

No my po wizycie Antek ma jeszcze małą infekcję ale do podleczenia a Ania waży 5700 jest w 50 centylu rozwija się prawidłowo, główkę podnosi ładnie . Pani doktor ocenia ją bardzo dobrze

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
Ja to chyba zostanę tylko czytelniczka waszych przygód -bo nie mam jak nawet włączyć się do odpisywania, ale czytam was z przyjemnością.

Ewa dzisiaj skończyła 5 miesięcy i dzisiaj przywitaliśmy na powierzchni dziąsełek pierwszego ząbka! Także wrażeń co niemiara

Córcia nam rośnie i jest bardzo absorbująca-ale (tfu, tfu) nadal grzeczna Karmie piersią i od zeszłego tygodnia wprowadziłam jej warzywko na obiadek i przed snem kaszkę mleczno-ryżową (o naturalnym smaku) -ładnie je łyżeczką, otwiera buźkę i jak się spóźniam to niecierpliwi się kopiąc nóżkami

Ciekawa jestem jak to będzie z moim pokarmem jak teraz Ewa je dodatkowe jedzonko, zmniejszy się? Ktoś ma już z tym doświadczenie?
Zastanawiam się czy nie zacząć odciągać w porze tych posiłków...

Czy któraś z mam używających pieluszki Dada może mi powiedzieć jakie 3'ki mają wyłożenie w środku? Bo ja widziałam takie zielone z włókniny a u kuzynki która właśnie używa dada newborn- takie białe z dziurkami (jak w Pampers Premium Care). My używamy właśnie Premium-są jednak najbardziej suche ze wszystkich, nigdy nas nie zawiodły-ale ciekawa jestem czy dada też zmieniła wygląd w większych rozmiarach?

Na mailu same śliczne mamy i ich cudne dzieciaczki

Pozdrawiam

p.s. A wrzucę wam jeszcze Ewe z wczoraj
za 5 miesięcy ale ten czas leci na zdjęciu same piękności nawet nie zwróciłam uwagi jakie maja wyłożenie wiem że nie przeciekają po nocy i to się dla mnie liczy no i brawa za pierwszego ząbka
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja Olivka robi zeza lewym oczkiem Czy mam się martwić i iść do lekarza czy to minie ?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Ivonka śliczna ta Twoja córeczka. Gratulację z okazji 5 miesiąca ale ten czas leci.
Mi pediatra powiedział że jak będzie robiła zeza to należy się udać do okulisty i zrobić badanie dna oka

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
hejka mamusie

pozdrawiamy
Gratulacje cudna

Edytowane przez nowaken
Czas edycji: 2012-07-16 o 14:07
nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-16, 14:13   #4336
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
hejka mamusie

pozdrawiamy
Pamietam i serdeczie gratuluje
Sliczna coreczk, urodzona tego samego dnia co moja siostrzenica i syn Tz-ta. Wspaniali z nich ludzie

Cytat:
Dzien dobry
Niestety znowu z doskoku sie udzielam i poki co nie zapowiada sie,ze cokolwiek sie w tej materii zmieni. Takze nie za mocno...

Lenka duzo zdrowka dla Ciebierozumiem,ze TZ siedzi teraz z Toba w domu, czy rodzice przyjechali pomoc? Bo jak Ty taka uziemniona to wlasciwie niewiele mozesz sama;/ .

Zariah dobrze,ze te trudną decyzje o powrocie macie juz za sobą. Przynajmniej wiadomo na czym sie stoi i w ktorym kierunku dalej dzialac

gosia poczekaj az Wiki przyjdzie z pierwszym kolega heh . Urodziwa dziewczynka, wiec na brak adoratorow nie bedzie narzekala. Sytuacja jedzeniowa opanowana po Waszej ostatniej rozmowie?

Desia ale Viki jest sliczna i ma taki "poczciwy' wyraz buziaka. Adas to Mały Przystojniak i tj dziewczyny pisza..rzesy jak marzenie! Bardzo udane masz dzieciątka!

Tynka, ale Ty masz super tereny spacerowe! Matuszek bedzie mial gdzie brykac

Monia czy ta "tracy hogg" juz u Was byla? bo jesli tak to przyslij ja do mnie ,bo ostatnio mam 3 swiaty z Robem ;p

Cytrynka oo pokazywali Wam to podnoszenie bokiem, czy jeszcze jakis inny sposob?

Emigra i jak poszukiwania domu? Wasz skok juz sie wyskakal, czy jakies nawroty widzisz?

_______

Dziekuje, poczciwe z Niej dziecko
Wspolczuje problemow

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry

u nas nocka średnia, Mateuszkowi zalega jakas wydzielina na gardełku i znowu zwymiotowal w nocy, nie wiem moze za duzo je na noc, zobaczymy jak bedzie dzisiaj, nad ranem zasnal i pospalismy do 11.

Moj TZ kocha swoja teściowa))

Zia no faktycznie troche podobny do Norbiego

Prince pOlo gratulacje , przesliczna masz córeczke

Mam tyle roboty w domu, ze nie wiem od czego zaczac, a tu wypadaloby jescze na spacer z Mateuszkiem wyjsc..

Odwiedzili mnie moi rodzice, wymeczyli Mateuszka i dziecko śpi, poczekam az zje i dopiero ruszymy w teren
Biedny Mateuszek z ta wydzielina
Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki Nie udzielam się bo u nas ciągle coś niedobrego się przytrafia Zuzia dostała jakiś dziwnych krostek, nie jest tego dużo, ale wygląda jak ospa, a w dodatku sąsiadka miała niedawno ospę Była u nas pani doktor i stwierdziła, że to nadkażone potówki i mam ją kąpać w nadmanganianie potasu i smarować zmiany maścią z neomycyną Zuzia od kilku dni jest strasznie marudna i jesteśmy 2 tyg po drugim szczepieniu a tu nadal siuśki dziwnie pachną, podobno tylko kilka dni może się taki zapach siuśków utrzymywać, a tu już 2 tyg i nadal jest Jak jedno przechodzi to co innego się zaczyna Może miałyście takie dziwne objawy po szczepionce :/ Ja już chodzę taka zestresowana, bo nie wiem co się dzieje mojemu Skarbkowi
Ja mialam napady placzu po szczepionce, a nie mozesz dzwonic do przychodni i wypytac lekarki?
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
NIe wiem czy Was nadrobię, bo mam tyły od piątku... my już po chrzcinach i wczoraj to już byłam niesamowicie zmęczona. Mama upiekła mi trzy ciasta a resztę zrobiłam sama i w sobotę wieczorem już padałam na twarz, a tu okazało się, że mam lipny przepis na masę do torta i musiałam w niedzielę od nowa torta robić, ale na szczęście się udał.
Hania nie spała od rana w niedzielę wcale i dlatego zaraz po polaniu wodą podczas chrztu zasnęła mi na rękach i przespała całą Mszę i powrót do domku. Potem karmienie i Hania stała się duszą towarzystwa... ok 15 się zmęczyła i przytuleniu po prostu zasnęła w łóżeczku...No i do 18 już spania nie było więc wykąpałam Ją szybciutko i zasnęła sobie słodko i spała do 3.30...
Za to dziś wrócił znów mój urwis, bo zasnęła od rana dopiero przed chwilą i już słyszę że się wierci....
Brawo za chrzciny
A Hania niezle sie popisala

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:13   #4337
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
w moje imieniny gratuluje
To wszystkiego najlepszego Cytrynka

Stary 2012-07-16, 14:20   #4338
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
hej

Zia a mialam kiedys pytac, ale zapomnialam- uzywasz tego wiaderka do kapieli corci? Jak sie sprawuje? Bo to chyba Ty mialas to zakupic, czy sie myle?
ja mam tummy tub i cudowny, nie zamieniłabym go na nic innego. Eliza mi ani razu nie zapłakała w kąpieli. Zawsze nawet jak jest bardzo zmęczona to się wycisza i uspokaja. Na brzuszek jej pomaga Rewela
I spokojnie wszędzie sięgnę ręką i ją domyję dokładnie. No i nie marznie w kąpieli

Cytat:

u nas była polozna i mam doła
mała ma pod pachami duzego takiego ropnego niewiem co to czy potówa czy jak...... i z 3 mniejsze i pod drugą tez i ona niewie co to mówi ze lepiej jak to lekarz oglądnie. i czekam na telefon, niewiem czy z małą bed emusiala isc sama czy doktorka przyjdzie sama na wizyte.
co to moze byc miały Wasze dzieciaczki cos takiego??? az sie popłakałam ze cos sie jej dzieje a Ona taka maleńka
prince nie martw się takie Malutki to często mają jakieś krostki. Może to potówki a może poporodowe krosteczki. Pediatra zerknie i będzie ok.
Ja też się martwiłam wszystkim ( i nadal martwię tak to już jest jak się jest mamą ) i zawsze było ok.
Położne raczej mało wiedzą, także pediatra na pewno Cię uspokoi. I tak powinien przyjść z rejonu na pierwszą wizytę do Was do domu w ciągu 2tyg po porodzie. Tylko trzeba w przychodni to umówić. Wyślij TŻta niech załatwia.
Buziaki dla Rozalki.

Stary 2012-07-16, 14:22   #4339
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hej Iwonka - gratuluje zabka! Ewunia cud dziewczyna, bardzo 'doroslo' wyglada. Ale nie ma co sie dziwic, jest jedna z najstarszych na watku

Hej 88natka - u nas to samo, ale z prawym. GP zauwazyla w 6 tygodniu. Teraz w 3 miesaicu public nurse powiedziala ze do 3 miesaica powinno juz minac. Ale polska pediatra powiedziala ze nawet do 2 roczku moze sie zez niemowlecy utrzymac. Ja jeszcze poczytam ale pewnie postaram sie zdobyc skierowanie do okulisty jednak, szczegolnie ze strony TZ moga byc problemasy z oczami
ja może poczekam aż wrócimy do Polski, chyba że zacznie bardziej robić to wtedy pójdziemy tutaj. Dziękuję za odpowiedź
Cytat:
hejka mamusie

pozdrawiamy
gratuluję śliczna córeczka
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Mojemu Sebie też ucieka prawe oko i ja (pracując u okulisty) zwlekam z wizytą a wszystko przez to że wiem co nas czeka, najpierw badanie dna oka żeby wykluczyć ew. chorobe, która może być przyczyną zeza, a jeśli się nic nie znajdzie to sie bedzie tylko obserwować i jak mały zacznie tuptać to okularki i zasłanianie oczka, jeśli któreś bedzie widziało gorzej mimo okularków. No a to badanie dna oka nie jest za przyjemne tzn dziecku się nic nie dzieje ale trzeba je na siłe trzymać żeby lekarz mógł zajrzeć wziernikiem do oczka.
dziękuję za odpowiedź
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
super że była grzeczniutka na chrzcinach. Dobrze że udało się tort uratować
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
No my po wizycie Antek ma jeszcze małą infekcję ale do podleczenia a Ania waży 5700 jest w 50 centylu rozwija się prawidłowo, główkę podnosi ładnie . Pani doktor ocenia ją bardzo dobrze

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

za 5 miesięcy ale ten czas leci na zdjęciu same piękności nawet nie zwróciłam uwagi jakie maja wyłożenie wiem że nie przeciekają po nocy i to się dla mnie liczy no i brawa za pierwszego ząbka
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Mi pediatra powiedział że jak będzie robiła zeza to należy się udać do okulisty i zrobić badanie dna oka

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Gratulacje cudna
Dziękuję za odpowiedź Ale Ania pięknie przybiera Zdrówka dla Antka

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-16, 14:27   #4340
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Tak sytuacja opanowana,dzieki ze pytasz!A co do przyjscia Wiki z kolega,to wiem,ze jeszcze troche i sie zacznie,ale dziwnie mi jak pomysle,ze mam juz taka duza corke!Moze dlatego,ze ja sie mlodo czuje,jakbym miala ze 20 lat
Wspolczuje,ze u was tak ciezko z tym spaniem.Tez przyszlo mi do glowy,ze moze skok.Mam nadzieje,ze szybko minie i w koncu sie wyspisz!

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Wspolczuje kochana
Kurcze no ciagle cos,nie jest to sprawiedliwe,ze wciaz na was trafia!
Zycze,zeby w koncu los sie odmienil!
Stary 2012-07-16, 14:28   #4341
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

prince nie martw się takie Malutki to często mają jakieś krostki. Może to potówki a może poporodowe krosteczki. Pediatra zerknie i będzie ok.
Ja też się martwiłam wszystkim ( i nadal martwię tak to już jest jak się jest mamą ) i zawsze było ok.
Położne raczej mało wiedzą, także pediatra na pewno Cię uspokoi. I tak powinien przyjść z rejonu na pierwszą wizytę do Was do domu w ciągu 2tyg po porodzie. Tylko trzeba w przychodni to umówić. Wyślij TŻta niech załatwia.
Buziaki dla Rozalki.
polozna poinformowała ale jeszcze niewiem czy ona przyjdzie(doktorka) czy ja bedemusiala isc, ale raczej przyjdzie....
z nerwów boli mnie brzuch

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:34   #4342
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
polozna poinformowała ale jeszcze niewiem czy ona przyjdzie(doktorka) czy ja bedemusiala isc, ale raczej przyjdzie....
Spokojnie
Być może są to takie potówki.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:36   #4343
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
To wszystkiego najlepszego Cytrynka
dziekuje
Stary 2012-07-16, 14:37   #4344
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Nie denerwuj się za w czasu będzie dobrze

Stary 2012-07-16, 14:47   #4345
lena_mi
Zakorzenienie

Emigra buziaki dla Julki, oby bajeczki przynosiły Jej mimo wszystko frajdę!
właśnie przeczytałam dokładniej że to chodzi o baje w tv..
A ja mam na myśli czytane, jestem mega fanką czytania dzieciom

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość

Cytrynka jaką macie rehabilitację dla małej? Vojtę? Bobath?
My właśnie jesteśmy po 4 spotkaniu z fizjoterapeutą i nie wiem nawet jaka to metoda ;/ (dziś byłam pierwszy raz z Kajulką i mężem, no i normalnie jak głupia się wzruszyłam jak Kaja cwiczyła, eh .. )

Cotton, współczuję sytuacji w rodzinie, przykro że takie sytuacje się pojawiają, niestety bardzi często w rodzinie tak bywa..

Gosia dziwny lekarz co każe z gorączką chodzic do sszkoły, pewnie uznał że to wirusówka, trzydniówka, no ale lepiej wtedy wypocząc w domu .. Może jednak darujcie sobie szkołę.. Zdrówka dla Wiktorii!

aaa doczytałam że teraz fajne dni w szkole to pewnie Wiki chce isc

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-07-16 o 14:56
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:47   #4346
88natka
Zadomowienie

nadrabiam maila bo daaawno mnie nie było(wrzucam też coś od siebie)
cytrynka- super śmieszek z Twojego synka
karolca - ale Ewelinka ma piękne włoski, moja takie pewnie będzie miała jak roczek skończy
aguśka- Szymonek jest mamusiowy przystojniaczek, a Filip już taki duży chłopczyk, cały tata
konia- ale Kaja wcina nóżkę, super się razem bawią Twoje dziewczynki
roksape- śliczna ta Twoja córeczka, pięknie tam u Was jest i jaki synek zadowolony, super!
karo_z- ale mały śmieszek i śliczna mamuśka
tynka niezłe minki Twoich chłopaków
jolkaa- niezły przystojniaczek i jak już gryzaczek pożera
flower- ale te chłopaki są super, jeden ładniejszy od drugiego
zariah ślicznie Twoja córeczka wygląda w opasce i jak już nóżkę wcina
tiki- ale wystrojona Andrea-księżniczka
monia uwielbiam irokeza Hani
coton piękna Lenka
desia ale się fajnie razem kąpią

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 14:51   #4347
lena_mi
Zakorzenienie

Ewcisz, pięknie wyglądałyście

Nowaken kciuki za kontrolę Antosia i wszystkiego dobrego dla Ani z okazji 3 miesięcy!
Stary 2012-07-16, 14:57   #4348
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Kochana jak już mówiłam takim Maluszkom to często coś wyskakuje. Nie martw się zawczasu. Chociaż wiem że to ciężko - szczególnie zaraz po porodzie kiedy hormony szaleją. żebyś Ty widziała jak ja szalałam! A jak w 5 dniu życia żeśmy z TŻtem na ostry dyżur dzwonili bo mi termometr taki bezdodtykowy pokazał że mała ma 38,5 stopnia gorączki przez telefon lekarka bardzo miło i spokojnie kazała mi wziąć zwykły i zmierzyć Elizie w pupie a ja w ryk! Bo jak tu w taką małą pupkę cokolwiek włożyć. Ta końcówka od termometru wdawała mi się taka wielgaśna. Łzy mi leciały jak grochy
A Eliza zniosła badanie ze spokojem (zasnęła sobie ) i temperatura wyszła normalna.
Krostki też już przeżyłam. Naszczęście nie próbowali mi od razu wmawiać że z moim pokarmem coś jest nie tak. Tylko mnie uspokoili. To były potówki
Wiem, że to trudne ale będzie ok. Rozalka płacze mocno? Coś ją boli? Jeśli nie to znaczy że wszystko ok.

Dziewczyny
Eliza dziękuje za piękne komplementy

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2012-07-16 o 14:58
Stary 2012-07-16, 15:05   #4349
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Jestesmy juz tylko na mm,a wrocilam do palenia oczywiscie
i wlasnie bylo tak jakbym nigdy nie przestala palic
Co do trzech cycusiow Aguski to tez sobie to wyobrazilam i mnie to bardzo rozsmieszylo
Wiem , ze chlopaki bede sie dobrze bawic, wiem
Musze byc silna i nie myslec tyle o sobie, cieszyc sie ze Adas sie dobrze bawi, taki los matki!
Desiu, a dużo palisz? Ja też sobie pozwoliłam parę razy, ale staram się opanowac, bo nie powinnam palic.. No ale właśnie jest tak jakbym wcale nie rzucała.. Myśłałam że po roku nie palenia to jednak będzie inaczej.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
witam
bylismy na rehabilitacji tzn na spotkaniu z rehabilitantka ktora nam pokazala co i jak mamy robic w domu i jak ubierac prawidlowo i jak nosic, u Wiktorka sa nadal piastki zacisniete jak sie na brzuszku podnosi i musimy lewa reke cwiczyc zeby bark sie dobrze ukladal bo jak go podosimy to za bardzo pod paszki wladamy rece i jeden bark ma wyzej i jak lezy na brzuszku to lewa reka mu w tyl ucieka, to tyle w tym temacie
Cytrynka, nam dziś powiedziała że do pół roku ma prawo zaciskac piąstki (Kaja też często zaciska), ale to wszystko oczym pisałąś można wycwiczyc, nie martw się
Kaja też do tyłu rączki układa, no i na na to kazała zwracac uwagę - by zawsze rączki były ułożone do przodu (podczas noszenia, odbijania, czy trzymania Jej)

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Pronce Polo gratuluję cudnej Córeczki!!! Śliczna jest!
Stary 2012-07-16, 15:06   #4350
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Musze sie Wam do czegos przyznac. Wczoraj przez caly dzien mialam dziwne mdlosci i sie zeschizowalam, ze w ciazy jestem. Musialam zrobic test bo by mi to spokoju nie dalo. Na szczescie negatywny. Odetchnelismy z ulga z mezem, bo sie nie zabezpieczamy, chociaz uwazamy ale wiecie jak to jest.
Szymon ma dalej skok 19 tyg. bo je co 2 godziny, ciezko go ululać no i jęczy i skrzeczy, robi cyrki przed zasnieciem jak zawsze zasypial bez problemow...ciekawe ile to jeszcze potrwa
No i w koncu umowilam sie do gina na poniedzialek, bo przeciez po porodzie ja jeszcze na kontroli nie bylam

Zariah Jesli chodzi o mame, na pewno chciala dobrze, fajnie ze juz sie pogodzilyscieAle moim zdaniem racji nie miala. Dziecko ktore czegos sie boi, trzeba pocieszyc, przytulic, na pewno zostawienie go samemu sobie, do tego gdy placze nie rozwiaze problemu a go poglebi. Moj Filipek byl zawsze niesmialy, teraz juz jest smielszy do ludzi, ale byl czas, ze bal sie panow z wąsami (w tym mojego taty-panicznie, bo ma wąsy), bał sie dzieci, wyskakiwal z piaskownicy w panice i uciekał mi na kolana kiedy jakies dzieciaczki przychodzily sie pobawic. I nigdy go nie zmuszalam, ze ma sie bawic i ma sie nie bac, bylam po prostu przy nim, nigdy nie zmuszalam do zabawy z innymi, rowniez nie kazalam robic czegos na co nie mial ochoty lub co go przerazalo. I mysle, ze dzieki temu stal sie teraz pogodnym chlopcem, ktory lgnie do dzieci, jest towarzyski, rozmowny, codziennie pyta sie kiedy pojdziemy na dwor, bo chce isc do dzieci sie pobawic. A byl czas, kiedy nie chcial wychodzic wogole na spacery, nie chcial nawet patrzec na grupki bawiacych sie dzieciaczkow a takze byl czas kiedy bal sie moich tesciow szczegolnie tesciowej, gdy ona do nas przychodzila, mialam meksyk, bo chowal sie za mnie i nie chcial sie z nia bawic. Teraz jest inaczej, chociaz dystans do tesciowej mu pozostal, juz Ci kiedys chyba wspominalam o tym, ze ma do niej jakas awersje, nie wiem czemu, byc moze dlatego ze ona jest nachalna. Takze na pewno nic na sile, jesli dziecko nie chce, boi sie czegos, a dodatkowo jesli dziecko nie ma humoru bo tez przeciez moze miec gorszy dzien, bo takie dzialanie moze tylko pogorszyc sprawe. I wiadomo, nie mozna dziecku dac wejsc na glowe, ale oparcie w mamie i tacie powinno miec, bo inaczej moze byc nieufne.

desia hihih 3 piersi a nawet czasem 4 miewalam

gosiu ja tez narzekalam na to karmienie, a nie ma nic lepszego, wygodniejszego no i zdrowszego dla dziecka. No ale ja musze go odstawic calkiem przed powrotem do pracy...
Co do tej calej sluzby zdrowia, to brak słow naprawde...;/ A Wiki ma duzo tych plamek?

nowaken gratulacje dla Ani z okazji 3 mcy

lenka hihi oj te 3 cycorki robia furrore Co do karmienia, mam nadzieje ze Tobie sie uda jeszcze pokarmić Małą,zycze Ci tego z calego serduszka
Lenka co do wakacji, na razie nie mamy nic zaplanowanego, mamy za maly samochod zeby zabrac sie z dwojka dzieci i bagazami. Mąż od pol roku kupuje cos nowego i wybrac nie moze Jak nie kupi to niestety tym co mamy nie pojedziemy. Moze w sierpniu jesli cos kupimy to wyruszymy bo mąż ma przymusowy urlop. Tylko wiesz ja sie obawiam ze z dziecmi tak malusimi wakacje to raczej tyranie a nie wypoczynek. Co innego, jak konia jedzie z tesciami to zawsze moga gdzies wyskoczyc sami, a my nawet na randewu nie mielibysmy szans pojsc, takze musimy przemyslec.

princepolo gratuluje pieknej coreczki!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości