|
|
#871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: w poszukiwaniu inspiracji & motywacji do zmian :)
Takimi zdjęciami moim zdaniem nie ma się co entuzjazmować - w większości przypadków znajduje się tam szalejący fotoszop, który modelki zmienia w postacie z gier komputerowych
Co do ćwiczeń i zmian żywieniowych to również muszę je na stałe wcielić w życie, wtedy staną się nawykiem i nie będą mnie tak odstraszać. Póki co zaczynam od likwidowania słodyczy i jak na razie idzie mi całkiem nieźle - w ciągu ostatnich dni miałam kilka okazji by skonsumować ciastka i się nie złamałam. |
|
|
|
|
#872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boooooże, taka mała rzecz a tak cieszy
|
|
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam za sobą Killera! Czuję się o niebo lżejsza
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
łe, to nie, bo ja nawet pierwszej na oczy nie widziałam
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Nie łączą się te obie płyty, przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo
|
|
#876 |
|
Raczkowanie
|
w ogóle ta Ewa Chodakowska pojawiła się tak nagle i od razu wszyscy o niej mówią.
aż spojrzę, co ona tam robi, bo wstyd nie wiedzieć, skoro wszędzie się o niej gada w samych superlatywach.
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
O, to nie tylko ja prawie nic o niej nie wiem
![]() Kurde, nic dzisiaj nie zrobiłam, ale w sumie spodziewałam się tego
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
nie przesadzaj i zregeneruj siły po wczorajszym.
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma opcji, zabieram się za naukę. Może i dużo nie zrobię już dzisiaj, ale zawsze coś do przodu będzie
Za kilka dni egzamin, a materiału naprawdę sporo... Damy radę A Wy się za bardzo nie leńcie w ten weekend
|
|
#882 |
|
Raczkowanie
|
ja tylko angielski sobie przerabiam. 3 działy z 15 za mną. może dam radę do połowy sierpnia i zabiorę się za kolejną część, czyli słuchanie. muszę wykorzystywać zbiory tych wszystkich książek, bo przez moje lenistwo to pieniądze wyrzucone w błoto. nie można mnie wpuścić do empiku, bo od razu snuję wizje edukacyjnej przyszłości i lecę do kasy.
Sumienie miała czyste. Nieużywane. 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 Edytowane przez hello_penny Czas edycji: 2012-07-27 o 22:51 |
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic ostatnio nie robię wczoraj tylko trochę popracowałam na działce, a dziś wzięłam psa na dłuższy spacer.
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
jak tutaj piszecie co robicie to aż motywujecie do działania
jutro koniecznie muszę dłużej nad angielskim posiedzieć ! nie ma bata !
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Bo o to chodzi
Chociaż ja mam wrażenie, że raczej bardziej demotywuję ostatnio
|
|
#886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tylko uporam się dzisiaj z codziennymi obowiązkami to biorę słownik w łapę i siadam do książki. Następnym razem muszę kupować na bieżąco, a nie na zapas
|
|
|
|
|
|
#887 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, mogę się przyłączyć?
Aktualnie nie brakuje mi motywacji do nauki (matura chucha mi w kark), w czerwcu zdałam CAE, więc z angielskiego osiągnęłam już to, co chciałam... Problemem jest raczej mój wakacyjny marazm- przytłoczyła mnie chyba trochę ilość wolnego czasu i nie umiem go zagospodarować Kończy się to tak, że w momencie kiedy nie jestem na spacerze, w stajni czy ze znajomymi- siedzę przy komputerze, choćbym nie miała co na nim robić. Sterta dobrych książek czeka na ruszenie, pokój na posprzątanie, tona starych notatek i zapisków na przejrzenie- a ja nie mogę się za nic zabrać Mogłabym przecież w tym czasie zrobić tyyyle rzeczy! Czy któraś z Was też tak ma?Najbardziej mi wstyd jak czytam blog Life Skills Academy
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-28 o 08:37 |
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj miałam ostro za angielski się wziąć, a wybieram sie na basen
ale to też coś, popływam i zrzucę parę kcal a wieczorem angielski I muszę się pochwalić, że znalazłam w końcu swój ulubiony serial w orginalnym języku i 1 odcinek już za mną. Dużo wyrażeń znałam (wybrałam opcję z polskimi napisami xD ), i martwi mnie trochę to, że muszę mieć to bardzo głośno by usłyszeć wszystko wyraźnie :/ Też tak macie gdy oglądacie coś w oryginale ?
|
|
#890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dni. i nie zakładaj przy tym, że spędzisz dziennie 5 godzin, bo w ten sposób się na pewno nie zmobilizujesz. ja też duuużo siedzę z laptopem. ale usprawiedliwiam się ciągle, mówiąc, że od września skończy się sielanka. ![]()
|
|
|
#891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja od sipernia zamierzam się zabrać za Mi Vida Loca - ponoć to świetny kurs hizpańskiego dla początkujących, któraś z was ma może jakieś doświadczenia z tym serialem? |
|
|
|
|
|
#892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ustawiam sobie głośność na maksa i jeszcze w słuchawkach słucham, bo przeszkadza mi hałas zza okna. Nawet, jak jest zamknięte
![]() dance makabre, witaj Ja też spędzam mnóstwo czasu przed komputerem nawet nie mając nic sensownego do roboty
|
|
#895 |
|
Raczkowanie
|
jestem jakaś zdechła dziś. straszna duchota na dworze, przydałby się przelotny deszcz.
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś też jestem zdechła, ale już nie tak, jak wczoraj Cały dzień próbuję się uczyć, ale jestem ciągle w jednym temacie - ciągnie się i ciągnie Końca nie widać... Ale ważne, że się uczę ![]() Za to słodkiego się nażarłam i tłustych prażonek, więc tłuszczyk mi się już pewnie odkłada Ale wmawiam sobie, że w trakcie sesji student sobie nie powinien niczego odmawiać (tak mi powiedziała starsza koleżanka na początku studiów, za co ją kiedyś zabiję Wracam do notatek, trzymajta się
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
he, a ja dzisiaj wykorzystałam słońce na maksa i cały dzień na basenie byłam
W dodatku tata mi powiedział, że to słońce to mi tłuszcz spaliło
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, można dołączyć?
![]() Na początek wypadałoby coś o mnie powiedzieć... Z tej strony Karolina, lat 18, tegoroczna maturzystka, która w październiku zaczyna studia na politechnice na kierunku chemia. ![]() Z powodu sfrustrowania swoim lenistwem, marazmem postanowiłam zacząć działać! Życie toczy się teraz, nie czeka na nikogo i jeśli chcę, by było idealne muszę zacząć działać. Założyłam bloga motywacyjnego o tematyce rozwoju osobistego - pomaga, ostatnio staram się regularnie pisać. Serdecznie zapraszam was na niego, może choć trochę motywacji znajdziecie [link w podpisie]. Moim największym problemem jest odwlekanie i prokrastynacja, ale walczę z tym. Jak? Wysłuchałam audiobooka Briana Tracy'ego pt. "Zjedz tę żabę" i stosuję się rad zawartych w tej książce i to działa! Podstawa to planowanie - zrobiłam sobie taki DIY mini-notatnik i tam codziennie wieczorem planuję kolejny dzień. Gdy coś wykonam to skreślam - mega satysfakcja! Jak chcecie coś więcej się dowiedzieć o tym audiobooku poczytajcie: http://produktywna.blogspot.com/2012...-recenzja.html 3/4 planu na dzisiaj wykonane, zostało mi jeszcze sprzątanie łazienki i parę innych drobnych spraw. Ale mogę się pochwalić, że z dniem dzisiejszym mój pokój został całkowicie wysprzątany - wspaniałe uczucie.Pozdrawiam
|
|
|
#899 |
|
Naczelny Hipster
|
Czeeeść.
Ale gorącoo. Czy galop poranny na fitballa liczy się jako zrobienie czegoś produktywnego? Niestety potem się obżerałam ![]() Nie mogę się zebrać do roboty, masakra. W dodatku cała się kleję, a jak wezmę prysznic to po chwili znowu tak będzie i mi się odechciewa czegokolwiek
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie też jest okrutnie gorąco, najbardziej wkurza mnie to w nocy - spać się nie da!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Boooooże, taka mała rzecz a tak cieszy
aż spojrzę, co ona tam robi, bo wstyd nie wiedzieć, skoro wszędzie się o niej gada w samych superlatywach. 

Aktualnie nie brakuje mi motywacji do nauki (matura chucha mi w kark), w czerwcu zdałam CAE, więc z angielskiego osiągnęłam już to, co chciałam... Problemem jest raczej mój wakacyjny marazm- przytłoczyła mnie chyba trochę ilość wolnego czasu i nie umiem go zagospodarować