|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Heja
Z góry dziękuję ze tak dużo nie piszecie.... Nocka świetna, dwie pobodki i spanie do 8.30 ![]() Coś domowy net mi szwankuje i pisze z kom-jednocześnie jest to test na moje liche nerwy ale za to zrobiłam juz zupę i sałatkę jarzynową jeee
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
z ryba trzeba tylko pamietac aby jej nei rzegotowac bo robi sie twarda i gumowata i to moze dziecku przeszkadzac. najlepiej na parze i tak aby tylko byla zrobiona i dala sie rozdzielac widelce. dobrze tez gotuje sie w mleku, jest wtedy bardzo delikatna. dawalam swiezego lososia i mrozona mirune bo to najzdrowsze. trzymac sie z dala od tilapi natotenii i co to trzecie bylo ....a panga.
Tygrys zjadl dzis jajecznice na parze. wcinal az mu sie uszy trzesly. jest babcia, przywiozla krolika, wiec szaleje w kuchni robiac zapasy
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
baha PACZ-chwilowy brak dostepu do neta i od razu czlowiek ma wiecej czasu
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie-masakra jakas :P
Zaraz idę pranie jeszcze wiedząc i prasować .... Gdzie się podziewaja PRINC I GOLDI ? ? z tym wyjazdem pytałam się mamy. Oni jeżdżą do Pęgowa. Jedzie się jak na Oborniki, wjazd 5 PLN. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-08-10 o 12:55 |
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
thx ciekawe ile to
))))))) taki prawie duzy słoiczek...to chyba zjada wiecej w ciagu dnia ![]() buhahahahaha...... sesesese na bank zakwasy ![]() tuszka mój miał zielonkawe jak piłam wiecej karmi ![]() Aniolina pamietam ja lyzeczka poodaje wieczorna kaszke, ale potem jest cyc dzisiaj z dwoa kjolezankami rozmawiałm i obydwie zaczeły mnie straszyc ze bede miała problem z odsrawieniem młodego od piersi.... i ze powinnam juz to robic.... bo on juz duzy ia w nocy to stanie przyzwyczajem to budzenie sie jak tak dalej pójdzie, skoro otwieram mleczarnie na zyczenie ((((((((((((((((((((((( ((((((((((((((((((((((((( ((((((((((((((((((((((((( ((((((((((
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mala nadal karmie w nocy bo sie budzi,nawet nie chce wiedziec co tesciowa na to ze mala dalej jest na cycu ![]() oni mi wiecznie sugerowali ze mala powinna jesc konkrety a nie mleczko z cyca ![]() baha dziekuje
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Hej ho!
Ja tylko na sek bo dzisiaj nie jestem w domu. Tuszka mój z jedzeniem identycznie.Mógłby tylko na samym cycu być. Nikka mój w nocy tez ma dostęp do mleczarni i tez już się martwię co to będzie ale z drugiej strony...to też dla Maluszka bliskość,kiedy jak nie teraz? i nie chce mu tego póki co zabierać. aaa tez sobie obiecywałam jak jedzenie to jedzenie i nie ma wtedy zabawy ale życie zweryfikowało... ![]() I co tam jeszcze miałam,nie pamiętam. |
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
nikaa-wyeliminowac nonce karmienie nie jest łatwo,a im dziecko starsze ty w ogóle trudniej odstawić bo ciągle do cycka leci...a przecież już takie 8 miesięczne dziecko potzrebuje czegoś bardziej treściwego pod względem skąłdników niż tylko cycka??no ja mam takie zdanie i pediatra mój też,ze w takim wieku to cycek słuzy tylko do napicia się
wariateczko,wzięlam się za klikanie,zebyś była o 1 miejsce wyżej
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super wieści ![]() A co to za mały brudasek hehe
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
BTW mailam jeszcze dwie sprawy poruszyc wlasnie ztym nocnym karmieniem,ostatnio tez sie zastanawialam czy mloda kiedys przestanie sie budzic,ale doszlam do wniosku ze skoro tego potrzebuje a nie ma musu zebym przestala ja w nocy karmic to bede to dalej robila,zwlaszcza ze teraz ona chyba rozdrazniona przez zeby i sie budzi,bo wczesniej potrafila przespac do 5 rano,czasem 6 od 21 bez pobudek
nie wiem jak to jest z narazeniem na prochnice u takich dzieci cycowych,bo napewno butli im lepiej w dziubku nie zostawiac a cyc w nocy?mlenio matki tez przeciez slodkie jest ![]() i jeszcze jedno cos pisalyscie o parowkach,ze tam glownie MOM i ze lepiej tego dzieciom nie dawac,a jak sie nie myle w sloiczkach ktorejs firmy z indykiem tez jest 30% MOM(chyba ze juz wycofali a nie wiem) ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- dygotko kochana dziekuje,ale szalejsz
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
princ miała urodzinki to pewnie jeszcze świętują ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Wariateczko ja też klikam ile razy dziennie można?My też poprosimy o kliki http://www.bobovita.pl/wakacje-na-5/galeria/1/541
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
wariateczko gerber mom dawał,ale teraz już chyba nie??
jakos swiadomośc,że jem kości,skórę i inne różne rzeczy w parówach mnie wystarczjaco odrzucają..bleeee.jestem anty parówkowa...a dzieci tak je lubią nettko klikniete.u wariateczki co 5 minut można klikać
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-08-10 o 14:33 |
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym odstawianiem to prawda, będzie coraz gorzej...mi dzięki bogu poszło bez stresu, ale zaczęłam od nocnego karmienia, po ok 2tyg mm zagościło na stale. No i jak się przebudza w nocy wole dać smoka, bo z tego wyrośnie a nie wodę. Bo moje koleżanki nauczyły dzieci na wodę obecnie dzieci maja po 3latka i nadal się budzą....
|
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
dziękować aaaaaa to tyż wezmę się za klikanie
|
#107 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylki sobie biedne poodbijaja
Jeśli nie masz potrzeby,np powrot do pracy,to czemu mialabys odstawić?myśle,ze nie ma roznicy,czy dziecko ma 8,czy 12 miesięcy.ja bym chętnie jeszcze pokarmila .chyba se strzele jeszcze jednego bobasa,żeby pokarmic :cieszy:.oczywiscie żartuje ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Idę wam poklikac
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
dygotko tak jak nettka mowila,tam nie ma ograniczen,chodzi tylko o to ze nie mozna czesciej niz 5 min glosowac
no z tym karmieniem to ja wiem ze ja to bardziej przezyje,bo mala w dzien jeszcze je ale spokojnie to mozna zastapic innymi poilkami,co do wody podawania no to sa rozne szkoly
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#111 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem
Witam Mamusie Nie było mnie dwa dni,bo prawie w domku mnie nie było, albo czasu na neta nie miałam. Ale już ogarnięte wszystko ![]() We środę byli rodzice, cały dzień z nimi spędziłyśmy z Roxy. Wczoraj miałam urodzinki, byliśmy u tż w pracy posiedzieć (żebym w ten wyjątkowy dzień nie siedziała sama z małą hehe), wieczorem zamówiliśmy moją ulubioną pizzę, przy świecach i lampce wina ją zjedliśmy, a potem... ![]() Dzisiaj byliśmy na bilansie z malutką - 9330g ![]() Potem byłyśmy na spacerze i dopiero wróciłyśmy, gotuję jej obiadek. Zaraz wypiję kawkę Ktoś dołączy? ![]() Kurdeeeee, z tym fotelikiem babka się pomyliła i ten różowy jest w xp i będzie enzo - ten z czerwonym (Baszka radziła jak dla dziewuszki) Byliśmy wczoraj w sklepie na żywo obejrzeć kolorki i rzeczywiście inne to dla chłopców, a ten choć kolorowy Mała nawet siedziała w nim chwile ![]() Kupiliśmy nocniczek i od wczoraj ją sadzam na chwilkę Niech się przyzwyczaja do tronu hehe![]() Jadę na 19 na rzęski, jutro mała jedzie do dziadków, a ja w poniedziałek raniutko do niej dołączę. We środę wrócę, ale mam neta u rodziców, więc luuuz ![]() Jutro jedziemy na grilla do znajomych i nocujemy u nich - mają jakiś domek na działce Nie wiem czy dam radę nadrobić wszystko, ale z tej części mam tylko 4 str to na bank dam radę ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Babka z przedszkola zaproponowała mi 4godzinki dziennie pracę jako logopeda od listopada.. Ale w klubie szczegóły.
|
|
|
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
moja od poniedziałku przestała potrzbować karmienia noccnego, trzy dni piła wode a potem i to przestała narazie wiec za nami 5 pełnych nocy bez jedzenia, zjada wieczorem 210ml mm + 1 łyżeczka kleiku(20;00) i potem rano butla 210ml (koło 8;00)
ale nie zmiania to faktu ze wstaje po kilkanascie conajmniej razy w nocy... czasem juz przed 00;00 jestem tak zła, ze w ciągu dnia jest to samo, maksymalnie 30-40 minut spi... jakieś pomysły????? rady???? błagam.....
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Princ,9330g-nieźle!!moja pewnie z kilogram mniej mimo,że kilka dni młodsza
![]() super,że urodziny się udały...że macie możliwośc wyjścia z tż w weekend... ja do toalety nie mogę wyjśc spokojnie,a co dopiero na dłużej...ehhh
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że to tylko zły sen..![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Zmysł kurcze nie wiem co Ci doradzić Może za dużo bodzców ma przed snem, za dużo wrażeń w ciągu dnia?
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie??
ja nie widziałam bo i tak nie patrzę nawet na parówki w sklepie
|
#118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też się cieszę, bo na wakacje już raczej nigdzie nie pojedziemy. Czekam na wyniki rekrutacji do nowo-powstającego przedszkola, co Wam pisałam, może w przyszłym tyg już się okaże.. Pewnie z 40 osób na jedno miejsce... Ale nadzieja umiera ostatnia
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
wakacje???a co to takiego
:confuse d:
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
princ gratki za wagę
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

ale za to zrobiłam juz zupę i sałatkę jarzynową jeee

))))))) taki prawie duzy słoiczek...to chyba zjada wiecej w ciagu dnia 
((((((((((((((((((((((( ((((((((((((((((((((((((( ((((((((((((((((((((((((( ((((((((((

.schodzilas w takich ogromnych szpilach ze schodów z mala na ręku.na pierwszym schodził się zachwialas,a z drugiego spadlas