![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Heja
Z góry dziękuję ze tak dużo nie piszecie.... ![]() Nocka świetna, dwie pobodki i spanie do 8.30 ![]() Coś domowy net mi szwankuje i pisze z kom-jednocześnie jest to test na moje liche nerwy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
z ryba trzeba tylko pamietac aby jej nei rzegotowac bo robi sie twarda i gumowata i to moze dziecku przeszkadzac. najlepiej na parze i tak aby tylko byla zrobiona i dala sie rozdzielac widelce. dobrze tez gotuje sie w mleku, jest wtedy bardzo delikatna. dawalam swiezego lososia i mrozona mirune bo to najzdrowsze. trzymac sie z dala od tilapi natotenii i co to trzecie bylo ....a panga.
Tygrys zjadl dzis jajecznice na parze. wcinal az mu sie uszy trzesly. jest babcia, przywiozla krolika, wiec szaleje w kuchni robiac zapasy
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
baha PACZ-chwilowy brak dostepu do neta i od razu czlowiek ma wiecej czasu
![]() ![]()
#94 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie-masakra jakas :P
Zaraz idę pranie jeszcze wiedząc i prasować .... Gdzie się podziewaja PRINC I GOLDI ? ? z tym wyjazdem pytałam się mamy. Oni jeżdżą do Pęgowa. Jedzie się jak na Oborniki, wjazd 5 PLN. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-08-10 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
thx ciekawe ile to
![]() ![]() buhahahahaha...... sesesese na bank zakwasy ![]() ![]() tuszka mój miał zielonkawe jak piłam wiecej karmi ![]() Aniolina pamietam ![]() ja lyzeczka poodaje wieczorna kaszke, ale potem jest cyc dzisiaj z dwoa kjolezankami rozmawiałm i obydwie zaczeły mnie straszyc ze bede miała problem z odsrawieniem młodego od piersi.... i ze powinnam juz to robic.... bo on juz duzy ia w nocy to stanie przyzwyczajem to budzenie sie jak tak dalej pójdzie, skoro otwieram mleczarnie na zyczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mala nadal karmie w nocy bo sie budzi,nawet nie chce wiedziec co tesciowa na to ze mala dalej jest na cycu ![]() oni mi wiecznie sugerowali ze mala powinna jesc konkrety a nie mleczko z cyca ![]() ![]() baha dziekuje ![]() ![]()
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Hej ho!
Ja tylko na sek bo dzisiaj nie jestem w domu. Tuszka mój z jedzeniem identycznie.Mógłby tylko na samym cycu być. Nikka mój w nocy tez ma dostęp do mleczarni i tez już się martwię co to będzie ale z drugiej strony...to też dla Maluszka bliskość,kiedy jak nie teraz? i nie chce mu tego póki co zabierać. aaa tez sobie obiecywałam jak jedzenie to jedzenie i nie ma wtedy zabawy ale życie zweryfikowało... ![]() I co tam jeszcze miałam,nie pamiętam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
nikaa-wyeliminowac nonce karmienie nie jest łatwo,a im dziecko starsze ty w ogóle trudniej odstawić bo ciągle do cycka leci...a przecież już takie 8 miesięczne dziecko potzrebuje czegoś bardziej treściwego pod względem skąłdników niż tylko cycka??no ja mam takie zdanie i pediatra mój też,ze w takim wieku to cycek słuzy tylko do napicia się
wariateczko,wzięlam się za klikanie,zebyś była o 1 miejsce wyżej ![]() ![]()
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
super wieści ![]() A co to za mały brudasek hehe ![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
BTW mailam jeszcze dwie sprawy poruszyc wlasnie ztym nocnym karmieniem,ostatnio tez sie zastanawialam czy mloda kiedys przestanie sie budzic,ale doszlam do wniosku ze skoro tego potrzebuje a nie ma musu zebym przestala ja w nocy karmic to bede to dalej robila,zwlaszcza ze teraz ona chyba rozdrazniona przez zeby i sie budzi,bo wczesniej potrafila przespac do 5 rano,czasem 6 od 21 bez pobudek
nie wiem jak to jest z narazeniem na prochnice u takich dzieci cycowych,bo napewno butli im lepiej w dziubku nie zostawiac a cyc w nocy?mlenio matki tez przeciez slodkie jest ![]() i jeszcze jedno cos pisalyscie o parowkach,ze tam glownie MOM i ze lepiej tego dzieciom nie dawac,a jak sie nie myle w sloiczkach ktorejs firmy z indykiem tez jest 30% MOM(chyba ze juz wycofali a nie wiem) ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- dygotko kochana dziekuje,ale szalejsz ![]() ![]()
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() princ miała urodzinki to pewnie jeszcze świętują ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Wariateczko ja też klikam ![]() My też poprosimy o kliki http://www.bobovita.pl/wakacje-na-5/galeria/1/541
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
wariateczko gerber mom dawał,ale teraz już chyba nie??
jakos swiadomośc,że jem kości,skórę i inne różne rzeczy w parówach mnie wystarczjaco odrzucają..bleeee.jestem anty parówkowa...a dzieci tak je lubią ![]() nettko klikniete.u wariateczki co 5 minut można klikać
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-08-10 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Z tym odstawianiem to prawda, będzie coraz gorzej...mi dzięki bogu poszło bez stresu, ale zaczęłam od nocnego karmienia, po ok 2tyg mm zagościło na stale. No i jak się przebudza w nocy wole dać smoka, bo z tego wyrośnie a nie wodę. Bo moje koleżanki nauczyły dzieci na wodę obecnie dzieci maja po 3latka i nadal się budzą....
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
dziękować ![]() aaaaaa to tyż wezmę się za klikanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Tylki sobie biedne poodbijaja
![]() Jeśli nie masz potrzeby,np powrot do pracy,to czemu mialabys odstawić?myśle,ze nie ma roznicy,czy dziecko ma 8,czy 12 miesięcy.ja bym chętnie jeszcze pokarmila ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Idę wam poklikac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
dygotko tak jak nettka mowila,tam nie ma ograniczen,chodzi tylko o to ze nie mozna czesciej niz 5 min glosowac
no z tym karmieniem to ja wiem ze ja to bardziej przezyje,bo mala w dzien jeszcze je ale spokojnie to mozna zastapic innymi poilkami,co do wody podawania no to sa rozne szkoly
#109 |
Zakorzenienie
|
![]()
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Jestem
![]() Witam Mamusie ![]() Nie było mnie dwa dni,bo prawie w domku mnie nie było, albo czasu na neta nie miałam. Ale już ogarnięte wszystko ![]() We środę byli rodzice, cały dzień z nimi spędziłyśmy z Roxy. Wczoraj miałam urodzinki, byliśmy u tż w pracy posiedzieć (żebym w ten wyjątkowy dzień nie siedziała sama z małą hehe), wieczorem zamówiliśmy moją ulubioną pizzę, przy świecach i lampce wina ją zjedliśmy, a potem... ![]() ![]() Dzisiaj byliśmy na bilansie z malutką - 9330g ![]() ![]() ![]() ![]() Potem byłyśmy na spacerze i dopiero wróciłyśmy, gotuję jej obiadek. Zaraz wypiję kawkę ![]() ![]() Kurdeeeee, z tym fotelikiem babka się pomyliła i ten różowy jest w xp i będzie enzo - ten z czerwonym (Baszka radziła jak dla dziewuszki) ![]() ![]() ![]() Kupiliśmy nocniczek i od wczoraj ją sadzam na chwilkę ![]() ![]() Jadę na 19 na rzęski, jutro mała jedzie do dziadków, a ja w poniedziałek raniutko do niej dołączę. We środę wrócę, ale mam neta u rodziców, więc luuuz ![]() Jutro jedziemy na grilla do znajomych i nocujemy u nich - mają jakiś domek na działce ![]() Nie wiem czy dam radę nadrobić wszystko, ale z tej części mam tylko 4 str to na bank dam radę ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Babka z przedszkola zaproponowała mi 4godzinki dziennie pracę jako logopeda od listopada.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
moja od poniedziałku przestała potrzbować karmienia noccnego, trzy dni piła wode a potem i to przestała narazie wiec za nami 5 pełnych nocy bez jedzenia, zjada wieczorem 210ml mm + 1 łyżeczka kleiku(20;00) i potem rano butla 210ml (koło 8;00)
ale nie zmiania to faktu ze wstaje po kilkanascie conajmniej razy w nocy... czasem juz przed 00;00 jestem tak zła, ze ![]() w ciągu dnia jest to samo, maksymalnie 30-40 minut spi... jakieś pomysły????? rady???? błagam.....
#113 |
Zakorzenienie
|
Princ,9330g-nieźle!!moja pewnie z kilogram mniej mimo,że kilka dni młodsza
![]() super,że urodziny się udały...że macie możliwośc wyjścia z tż w weekend... ja do toalety nie mogę wyjśc spokojnie,a co dopiero na dłużej...ehhh
#114 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Zmysł kurcze nie wiem co Ci doradzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
gdzie??
ja nie widziałam bo i tak nie patrzę nawet na parówki w sklepie
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też się cieszę, bo na wakacje już raczej nigdzie nie pojedziemy. Czekam na wyniki rekrutacji do nowo-powstającego przedszkola, co Wam pisałam, może w przyszłym tyg już się okaże.. Pewnie z 40 osób na jedno miejsce... Ale nadzieja umiera ostatnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
wakacje???a co to takiego
![]() ![]()
#120 |
Zadomowienie
|
princ gratki za wagę
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.