Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-23, 12:58   #4921
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

ja nie zbieram 5tek. ich brak czulabym w portfelu. ale te dostałam. 460 zł
soorry za jakosc zdjecia, ale u mnie zaciemnienie przeciwsloneczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-08-23 12.43.50.jpg (71,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-08-23 12.45.47.jpg (82,6 KB, 39 załadowań)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:01   #4922
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

PANI! czekamy na foto.

a ja inaczej oszczędzam tzn próbuje ten miesiac to jest szczegolne zaciskanie pasa bo chcemy wreszcie zamówic kuchnie , no i wyjazd + cos tam do auta jakies czesci ...o hamulce Tz robił wiec troche kasy nam poszło. ja robie tak zaraz po wypłacie opłacamy co mamy opłacic i blokuje na koncie kwote jaka chce oszczędzic a za reszte trzeba jakos zyc. Na razie jeszcz glodni nie chodzimy i mam nadizeje nie bedziemy. wyszło mi cos 25-30 zl dzienna stawka zywieniowa na 2 osoby. wiadomo czasami wydam troche wiecej innego dnia mniej i jakies tam zapasy w domu są.

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:03   #4923
bacharybnik
Zadomowienie

Dzień Dobry

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Powrót do pracy zbliża się wielkimi krokami i staram się wykorzystywać każdą chwilę na zabawę i spacery z Emilką.

A co u nas... Emilka od kilku dni pije mm z butelki. Pierś dostaje tylko w nocy. Ciężko mi z tym bardzo, bo lubiłam ją karmić. Wczoraj była bardzo marudna, nie mogła zasnąć, długo się męczyła....nie wytrzymałam, podałam jej pierś - w efekcie zasnęła w 5sekund

Z lepszych wiadomości - mamy dwie dolne jedynki Prawa wyszła w niedzielę, a lewa w poniedziałek
Ja nie wracam do pracy a też staram się wykorzystywać każdą chwilę z Tobiaszkiem.

Ja nie wiem jak to jest jak przechodzi się z (.)(.) na mm.

My mamy jedną dolną jedynkę, która wyszła w poniedziałek a druga jak na razie nie chce wyjść.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
My Izabella i Kamilek takie standardowe ale jednocześnie teraz mało dzieci ma tak na imię, a mi zalezy żeby nie było oblegane
Kamil mi też się podoba dlatego tak ma na imię mój synuś

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Basia jak na nowym mieszkaniu? Tobiasz uwodzi brawa za ząbek
Dobrze, już się przyzwyczaiłam. Tylko pies zawsze jak wracamy z dworu siedzi przed starym mieszkaniem i czeka aż go wpuszczę do środka

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
basiu Czekam na zdjęcia mieszkania.
Dzisiaj jak po południu Tobiasz będzie spał to będzie na Naszym forum mała parapetówa i będą zdjęcia nowego mieszkania. Tylko uprzedzam, że jeszcze nie jest wszystko skończone.

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Troche niewyspana
Ślicznie
Gratuluję utraty wagi, moja stoi już od jakiegoś czasu w miejscu

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
wesoły chłopczyk i rośnie jak na drożdżach, karmisz piersią?
Tak, cały czas karmię piersią. Oprócz (.) Tobiasz dostaje obiadek i na kolację kaszkę na moim mleku, które odciągam w nocy. Tobiasz już śpi całą noc więc ja muszę wstawać i odciągać pokarm. A że szkoda mi go jest wylewać to robię mu na nim kolację.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36053331]
Ja nie miałam w ogóle żadnego dylematu, ale Dawid był dzieckiem, które przeżyłoby, gdyby urodziło się żywe. 44 cm, 1020g.
Dla mnie Dawid jest realną osobą, członkiem rodziny, najukochańszym, moim kochanym synkiem. Nie wyobrażam sobie inaczej.
Zresztą Dawid figuruje w USC, mam jego akt urodzenia, formalnie więc (zresztą jak i w sercu) mam dziecko. Tyle, że na cmentarzu.
[/QUOTE]

Płakałam jak bóbr jak czytałam tego posta.

Cytat:
My po wizycie u pediatry, instynkt matki jest niezawodny. Darka powinna lepiej trzymać się w siedzeniu, mamy ćwiczyć, jak za miesiąc nie bedzie siedziała to rehabilitacja
Daria poniżej środka siatki centylowej ale lek. mówiła, że jest OK, wagowo nie ma tragedii.
Tobiasz też jeszcze nie siedzi
On woli raczkować albo chwycić się czegoś i stać.
Niżej zdjęcie mojego syna jaki jest dumny jak uda mu się samemu wstać

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
za tydzien konkubent konczy 3o lat... jak ja prezent kupie? mam nadzieje, ze wizyta poniedzialkowa mnie uskrzydli i dam rade podjechac gdzies...
Mój tak samo, za tydzień kończy 30 lat Tylko, że mojego nie będzie w ten dzień w domu

Cytat:
Z przyziemnych rzeczy to dostanę taki zegarek http://www.tayma.pl/allegro/Perfectsu1242a11.jpg z okazji powrotu do pracy
Fajny
Mi się podobają zegarki ale nie lubię w nich chodzić.

Jestem taki dumny bo umie już sam wstać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8230707.jpg (47,3 KB, 28 załadowań)

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek

Edytowane przez bacharybnik
Czas edycji: 2012-08-23 o 13:10
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:04   #4924
eseska
Zakorzenienie

FIO! to dziwne ze Ci nie powiedził o tym ze juz masz krótsza szyjke. a jakies zalecenia? masz lezec?

PANI! kwota imponująca a swinka rzeczywiście do miss do jej daleko!

BACHA! Tobiasz swietny! I jaki uśmiech!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2012-08-23 o 13:06
Stary 2012-08-23, 13:09   #4925
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
blokuje na koncie kwote jaka chce oszczędzic a za reszte trzeba jakos zyc.
tez tak robimy. u nas to stala kwota. na oszczednosciowym przynajmniej jakis % jest...

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Fio, moze szyjka sie skrocila?!

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
My mamy jedną dolną jedynkę, która wyszła w poniedziałek a druga jak na razie nie chce wyjść.

Cytat:
Mój tak samo, za tydzień kończy 30 lat Tylko, że mojego nie będzie w ten dzień w domu

Cytat:
a swinka rzeczywiście do miss do jej daleko!
Magi byloby mi zal rozbic. a taka - od strzala jeszcze satysfakcje mialam ze koszmarka trzasnelam

OK, przenosze sie na podczytywanie. nie ma kota, myszy harcuja

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:30   #4926
zebrawpaski
Zakorzenienie

zainspirowałyście mnie tymi świnkami...
chyba się zarażę świnką

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:32   #4927
Maga83
Zakorzenienie

Fiol a dużo masz szyjkę skróconą? Pewnie nieźle Cię to nerwów kosztowało, ze jechałaś do szpitala. Dobrze, że wszystko jest ok

Pani
ładna kwota się uzbierała świnka rzeczywiście urodą nie grzeszyła

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:48   #4928
fiolusiek
Zakorzenienie

W sumie lekarze zalecili mi tylko Asmag i nospę, a mój lekarz jeszcze kazał liczyć ruchy. gdybym wcześniej wiedziała o skróconej szyjce to więcej bym leżała. nie wiem jaka długa teraz jest, a zadzwonię w poniedziałek do mojego gina i postaram się przełożyć wizytę na tą środę i wtedy mam nadzieję, że wszystkiego się dowiem. chciałabym, żeby Staś zaczekał z wyjściem aż do skończonego chociaż 35 tc.. a teraz dopiero skończyłam 30 tc, więc jeszczę troche niech posiedzi w brzuchu, bo teraz jest za malutki na wyjście i pewnie jeszcze nie poradziłby sobie
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:52   #4929
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
My po wizycie u pediatry, instynkt matki jest niezawodny. Darka powinna lepiej trzymać się w siedzeniu, mamy ćwiczyć, jak za miesiąc nie bedzie siedziała to rehabilitacja
trzymam kciuki za Darię
a Ty po tyłku powinnaś dostać chociaż przyznam się, że ja też miewam takie myśli
Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Chyba nie mam co się oszukiwać, bo nie wytrzymam bez Was najwyżej będę się mniej udzielać
hihi,
Cytat:
mama wymienila mi w aptece drobniaki (3 kg bylo - stwierdzila, ze nie moge nosic takich ciezarow) na prezent + zaskorniaczki
3kg
aż z ciekawości zważyłam puszkę z groszami (tż zbiera od czasów technikum) wyszło 5,7kg
Cytat:
Napisane przez Tesiek83 Pokaż wiadomość

Maga bardzo ale to baaaaaaaaardzooooo dziękuję Ci za te wszystkie serdeczne słowa aż się zarumieniłam i tak mi się ciepło zrobiło na serduszku,bardzo się cieszę,że miałam to szczęście poznać Was wszystkie -wspaniałe i wyjątkowe,udzieląjace wpsarcia i rad.Wy również zasługujecie na podziw bo zmagacie się z tym samym i najlepiej wiecie ile nas to wszystko kosztuje
hihi, fajna jesteś
taki wątkowy słodziak
Cytat:

Dobrze, już się przyzwyczaiłam. Tylko pies zawsze jak wracamy z dworu siedzi przed starym mieszkaniem i czeka aż go wpuszczę do środka

biedna psinka

a Tobiasz jaki duuuuży. i pięknie stoi!! brawo

kupiliśmy dzisiaj Britę. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za opinie

my też zbieramy kasiorkę do skarbonki Emilka dostała od prababci taką butelkę i wrzucamy po 2zł. W tej chwili uzbierało się ok. 280zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1110188.jpg (93,3 KB, 28 załadowań)
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 13:54   #4930
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
W sumie lekarze zalecili mi tylko Asmag i nospę, a mój lekarz jeszcze kazał liczyć ruchy. gdybym wcześniej wiedziała o skróconej szyjce to więcej bym leżała. nie wiem jaka długa teraz jest, a zadzwonię w poniedziałek do mojego gina i postaram się przełożyć wizytę na tą środę i wtedy mam nadzieję, że wszystkiego się dowiem. chciałabym, żeby Staś zaczekał z wyjściem aż do skończonego chociaż 35 tc.. a teraz dopiero skończyłam 30 tc, więc jeszczę troche niech posiedzi w brzuchu, bo teraz jest za malutki na wyjście i pewnie jeszcze nie poradziłby sobie
trzymam kciuki za Stasia Stasiu, siedź u mamy w brzuszku jak najdłużej
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:08   #4931
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
STASIU! U mamy w brzuszku najlepiej jeszcze 10 tygodni i mozesz wyskakiwac!!!!

ZOSIA
Stary 2012-08-23, 14:25   #4932
anitaxas
Zadomowienie

Fajne te Wasze świnki. Chyba też sobie sprawię na oszczędzanie

Cytat:

chciałabym, żeby Staś zaczekał z wyjściem aż do skończonego chociaż 35 tc.. a teraz dopiero skończyłam 30 tc, więc jeszczę troche niech posiedzi w brzuchu, bo teraz jest za malutki na wyjście i pewnie jeszcze nie poradziłby sobie
Fiolusiek współczuję przeżyć, chyba musiałaś być okrutnie przerażona. Teraz musie więcej odpoczywać i słuchać swego ciała i Stasia. Oby jak najdłużej został w brzuszku! Trzymaj się kochana

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Czy Kundzia pisała o wynikach badań z glukozą? Bo albo przeoczyłam albo jej nie było ???? Tak się zastanawiam ..

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:

Ale słodziak
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:36   #4933
Maga83
Zakorzenienie

Lucy przebiłaś wszystkich z oryginalnością skarbonki
Mam nadzieję, że będziecie zadowolenia z Brity

Fiol może z szyjką nie jest tak źle. Spróbuj się nie zamartwiać. Stasiu jeszcze na pewno poczeka

Stary 2012-08-23, 14:39   #4934
fiolusiek
Zakorzenienie

Pociesza mnie to, że jakby z szyjką było źle to by mnie nie wypisali ze szpitala A teraz staram się dużo leżeć
Stary 2012-08-23, 14:49   #4935
Maga83
Zakorzenienie

No dokładnie. A powiedz, co się działo, że pojechałaś na IP?

Stary 2012-08-23, 14:51   #4936
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
MONIKA! Jak Agatka pisała no-spe mozna. a i prosze mdłosci sa
taa..10t2d i pierwszy raz wylądowałam tak blisko kibelka, ale na mdłościach się skończyło. no-spe wzięłam rano ale nie pomogła nic chyba, że na te 2 godziny kiedy spałam, ale pewności nie mam..

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Monika weź nospę spokojnie!! jest dozwolona w ciąży i nic Ci sie nie stanie jak ją weźmiesz.....można nawet chyba 3 w ciągu dnia wziąć!!
chyba zaraz jeszcze jedną wezmę...

Cytat:
dla mnie czytanie tej ksiazki to byl emocjonalny koszmar. zle sny, lzy. chlop mi zabral ksiazke. http://merlin.pl/Opowiesci-terapeuty.../1,564167.html
dla mnie naiwne historyjki, poruszajace acz... zycie prawdziwe jest tu na forum.i prawdziwa nadzieja.
ale kazy czegos innego potrzebuje.

wczoraj tak mialam. staralam sie nie schizowac. no spa i rozaniec.
ja dopiero się przymierzam do tej książki bo mnie nią zaintrygowałyście teraz.

ja tak na prawdę nie wiem co mnie kłuje tzn wiem w którym miejscu, ale nie jestem przekonana, czy to macica czy obok i chyba bardziej skłaniałabym się do tego obok, sama nie wiem, może na jelito uciska albo co cholera wie

Cytat:
Paniczko, moniko - kłucia to normalna sprawa na początku, i normalne jest schizowanie u AM - ale pała wam sie należy (wirtualna oczywiście )
Ściskam
tak mnie jeszcze nie kuło, wcześniej inaczej to odczuwałam, dlatego nie wiem co to

Cytat:
Dziewczyny nie wiem czy dobrze zrozumiałam niektóre wpisy,ale odniosłam wrażenie,że książki traktujące o poronieniu kupujecie (lub chcecie kupic ) w tajemnicy przed Tż???
tak, jak powiem mężowi co chcę kupić to będzie mi to próbował wybić z głowy. i tak czasem na mnie naskakuje, że na tym wątku siedzę i niepotrzebnie się nakręcam.

Cytat:
3 przystanki do Galerii Krak., blizej nie mam. a chce cos porzadnego. tak naprawde to jego by najbardziej kilka nowych koszul ucieszylo
mojego też

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
monika- a mąż nie chciał przeczytać tej książki?
nie wiem, nie wspomniałam mu nawet, sama dopiero wczoraj się o tej książce dowiedziałam i zaczęłam szukać na allegro, nie zamówiłam jeszcze.

Cytat:
witam tż przywiózł mnie od rodziców. cieszę się z jednej strony, że już wyszłam ze szpitala, ale z drugiej ciągle boje się o małego. wczoraj dowiedziałam się po badaniu, że mam skróconą szyjkę i poszłam o to zapytać mojego gina, a ten mi mówi, że mam się nie martwić bo już tak mam jakiś czas, to dlaczego ja o tym się dowiaduję teraz rozważam zmianę gina po porodzie
dobrze, że już w domu jesteście.

świetny pomysł z tymi świnkami, może mężowi na urodziny sprawię? za kilka dni ma a nie mam prezentu i chyba nie mam siły na żadne zakupy.

wzięłam drugą no-spę, efektów tamtej nie odnotowałam, ale i spałam potem ze 2 godziny to może wtedy nie bolało, nie wiem. generalnie nie jest to żaden silny ból, ale czuję go, tak z przerwami przez cały dzień i wczoraj po południu trochę, martwi mnie to. ale rozważam jeszcze opcję ucisku na jelita, lekkiego zaparcia, w sensie nie jestem przekonana czy to z macicy pochodzi.

powoli dochodzę do siebie, od rana leżę/śpię i jeszcze w piżamie siedzę. ledwo się zwlekłam z łóżka żeby sobie obiad odgrzać, bo sama jestem w domu. w głowie mi się kręciło i jakoś tak generalnie słabo mi trochę było, ale już lepiej. czas się ogarnąć. za to po dzisiejszym poranku po kawę chyba długo nie sięgnę. i pomyśleć, że tylko łyżeczkę zdążyłam oblizać...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 14:53   #4937
fiolusiek
Zakorzenienie

W sb wydawało mi się, że mały się mniej rusza. W niedzielę rano ruszałam brzuch i się nie chciał ruszać.. Jak byliśmy już kilka minut od szpitala to zaczął wariować, a jak położna podłączyła mi ktg to już szalał na całego i co chwila kopał, ale wolałam zostać na obserwacji i upewnić się, że jest ok
Stary 2012-08-23, 15:00   #4938
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
W sb wydawało mi się, że mały się mniej rusza. W niedzielę rano ruszałam brzuch i się nie chciał ruszać.. Jak byliśmy już kilka minut od szpitala to zaczął wariować, a jak położna podłączyła mi ktg to już szalał na całego i co chwila kopał, ale wolałam zostać na obserwacji i upewnić się, że jest ok
Heh mały uparciuch ale i tak dobrze, że pojechałaś i że Cię zostawili na obserwacji, a nie odesłali do domu

Stary 2012-08-23, 15:31   #4939
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

ja dopiero się przymierzam do tej książki bo mnie nią zaintrygowałyście teraz.

nie wiem, nie wspomniałam mu nawet, sama dopiero wczoraj się o tej książce dowiedziałam i zaczęłam szukać na allegro, nie zamówiłam jeszcze.
Cytat:
Jak czytałam "Ciszę..." to tylko zagadywał o czym jest ta książka(bo ja ogólnie uwielbiam czytac książki) i wyobraźcie sobie,że tak długo dociekał aż się przyznałam o czym jest
przepraszam monika- to o Teśka męża chodziło gdy pytałam czy nie chciał przeczytać

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Fioluśku wypoczywaj dużo i przełóż wizytę u gina
wszystko będzie ok - zobaczysz

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Lucy- skarbonka świetna

a sokoro już mowa o zaskórniakach to chciałam Was podpytać co mogę kupić Kasi na pamiątkę chrztu od Babci...?
Wspominałam Wam, Że Teściowej nie było na chrzcinach, przyjechała do Kasi tydzień później i przywiozła kopertę...
Te pieniążki, które Kasia dostała na chrzciny postanowiliśmy przeznaczyć m.in na szczepionki ale za te od Teściowej chciałabym kupić coś wyjątkowego co będzie pamiątką na całe życie (więc np krzesełko do karmienia odpada...) a oprócz kolczyków i łańcuszka nic do głowy mi nie przychodzi, macie jakieś pomysły?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-08-23 o 15:54
Stary 2012-08-23, 15:52   #4940
zebrawpaski
Zakorzenienie

kończy się powoli XIII wątek AM- dla mnie najszczęśliwszy- na nim w pierwszych postach witałyście Kasię
zawsze będę wracać do wątków XII/XIII i czytać o emocjach jakich Wam dostarczyłyśmy!
a każdej starającej się i oczekującej Mamie życzę aby miała kawałek "swojego wątku"
dziękuję, że jesteście

na to konto - częstuję mrożoną kawą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5593.jpg (128,1 KB, 22 załadowań)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-08-23, 15:54   #4941
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
kończy się powoli XIII wątek AM- dla mnie najszczęśliwszy- na nim w pierwszych postach witałyście Kasię
zawsze będę wracać do wątków XII/XIII i czytać o emocjach jakich Wam dostarczyłyśmy!
a każdej starającej się i oczekującej Mamie życzę aby miała kawałek "swojego wątku"
dziękuję, że jesteście

pyszna!! aaa zabiję normalnie!

Pokaż firankę

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 16:03   #4942
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

poszukałam trochę skarbonek na allegro, bo spodobał mi się ten pomysł, ale większość z nich urodą nie grzeszy, że tak powiem..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 16:08   #4943
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję, że jesteście

kawka wyglada pysznie!!!!!!!!!!!!

A co do prezentu to ....pomysle!

ZOSIA
Stary 2012-08-23, 16:29   #4944
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
pyszna!! aaa zabiję normalnie!

Pokaż firankę
za co mnie zabijesz?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-08-23, 16:39   #4945
aaaggusia
Rozeznanie

hej dziewczyny,
czytam ale z przerwami jak mały tylko mi da chwilę wolnego więc cytować nie będę.
fiol dobrze że z maluszkiem ok, uważaj na siebie teraz
inutil co z tej dyni będziesz robić - zarzuć jakimś przepisem bo też chcę właśnie dynię zamrozić małemu ale może zrobię od razu coś gotowego
lucy świetna Twoja skarbonka my też mamy taką dużą świnię i ciekawi mnie ile się w niej już nazbierało ale rozbijemy dopiero jak się zapełni. kilka razy na prezenty ślubne dawaliśmy takie duże śmieszne świnki i wrzucaliśmy kasę właśnie w drobniakach. znajomi dopełnili swojąwinię do końca też tylko drobniakami i jak rozbili to mieli ponad 5tyś, 2 lata zbierali ale warto było. ja mam sposób taki ze zawsze jak robię pranie to opróżniam tż spodnie i wrzucam wszystkie drobne i 10zł do świnki
zebra Miki dostał od chrzestnej oprócz kasy piękny skarbiec bajek w twardej skórzanej oprawie z wytłoczona dedykacją - świetna pamiątka wedlug mnie. od prababci dostał śliczny srebrny obrazek z aniołkami na pamiątkę chrztu i też z grawerem. wydaje mi się że coś z tych rzeczy możesz małej kupić
pani też ładnie napchana Twoja świnka była
a ja dzisiaj kupiłam Mikiemu na allegro kombinezon na zimę, zobaczymy jak przyjdzie mam nadzieję że w dobrym stanie ale podobał mi się on w cocodrillo ale nowy kosztuje prawie 300zł a wylicytowałam używany za 66...
http://allegro.pl/kombinezon-dwuczes...574942967.html
dziewczyny macie jakieśsprawdzone sposoby na wypadanie włosów po ciązy i przy karmieniu? dramat co się ze mna dzieje, niedługo chyba łysa będę i cały czas biorę pharmaton a to ponoć najmocniejsze witaminy...

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj

Edytowane przez aaaggusia
Czas edycji: 2012-08-23 o 16:40
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 16:43   #4946
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie zbieram 5tek. ich brak czulabym w portfelu. ale te dostałam. 460 zł
soorry za jakosc zdjecia, ale u mnie zaciemnienie przeciwsloneczne
- niezła kaska Będzie porządny zegarek

Cytat:

cudowny !

Cytat:
a teraz dopiero skończyłam 30 tc, więc jeszczę troche niech posiedzi w brzuchu, bo teraz jest za malutki na wyjście i pewnie jeszcze nie poradziłby sobie
- posiedzi posiedzi, ale trzymaj piecze nad tymi ginami i częściej chodź na wizyty

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za Darię
a Ty po tyłku powinnaś dostać chociaż przyznam się, że ja też miewam takie myśli

my też zbieramy kasiorkę do skarbonki Emilka dostała od prababci taką butelkę i wrzucamy po 2zł. W tej chwili uzbierało się ok. 280zł.

Kiedyś Mela miała podobną butlę

Cytat:
hehehe, no i Pan Zebra był the best
Dzięki za Kawę.

Ja załatwiłam sprawy w żłobku, na 18 idę z koleżanką na ploteczki.

P. ma dziś dyżur z dziewczynami

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
dziewczyny macie jakieśsprawdzone sposoby na wypadanie włosów po ciązy i przy karmieniu? dramat co się ze mna dzieje, niedługo chyba łysa będę i cały czas biorę pharmaton a to ponoć najmocniejsze witaminy...
- hormon odpowiedzialny za wypadanie włosów musi nadrobić okres ciążowy, kiedy to wstrzymuje się wypadanie włosów. Trzeba przeczekać. Mi przestały wypadać jakieś 2 misiące temu
Fajny kombinezonik, ja mam dla Darki jednoczęściowy.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-08-23 o 16:46
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 16:58   #4947
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny,
wczoraj odebralam wyniki glukozy, wyniki mam nastepujace:
glukoza na czczo 88 (norma do 100)
glukoza po 50gr 151 (norma do 140)
dzis jak bylam u endo powiedziaal ze pewnie moj gin mi zaleci jeszcze zbadanie glikozy po 75gr aby wykluczyc cukrzyce ciazowa - czy ktors miaal wynik podobny??!!
aaa i jeszcze mi przepisala zelazo, bo spadala mi hemoglobina i hematokryty, wiec od jutra bede sie zelazic...
tsh mam takie samo jak miesiac temu 1.98 powiedziaal ze oki, ale jesli mi bardzo skoczy za miesiac to trzeba bedzie wprowadzic eutyrox...

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Ktoras sie pytala jeszcze o imie na Malej, nie mamy jednego a kilka dla chlopca bylo jedno moze za 2 lata jak sie uda wykorzystamy to imie [COLOR="Silver"]

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:00   #4948
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
wczoraj odebralam wyniki glukozy, wyniki mam nastepujace:
glukoza na czczo 88 (norma do 100)
glukoza po 50gr 151 (norma do 140)
dzis jak bylam u endo powiedziaal ze pewnie moj gin mi zaleci jeszcze zbadanie glikozy po 75gr aby wykluczyc cukrzyce ciazowa - czy ktors miaal wynik podobny??!!
- w mojej okolicy ginekolodzy nie zlecają badania po 50 g - podobno sie od tego odchodzi - od razu robi się obciążenie po 75g po 2 h. Teraz musisz pić drugi raz - biedactwo.
Kundzia - który jesteś tydzień?

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-08-23 o 17:01
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:03   #4949
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
- w mojej okolicy ginekolodzy nie zlecają badania po 50 g - podobno sie od tego odchodzi - od razu robi się obciążenie po 75g po 2 h. Teraz musisz pić drugi raz - biedactwo.
Kundzia - który jesteś tydzień?
wypicie glukozy nie bylo dla mnie straszne, jak juz wczesniej napisalam porownalam to do coca coli (slodycz) jedynie po tem mi sie slabo zrobilo...
obecnie 20t5d

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-23, 17:03   #4950
Tesiek83
Raczkowanie

Cytat:
Dzień Dobry

basieńko CUDO

+ 02.06.2011

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku jest pamięć o wczorajszej radości...
Tesiek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości