|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start!
Cytat:
![]() Brawo
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
|
#482 |
|
Konto usunięte
|
Dziś Was trochę zaniedbałam, byłam cały dzień poza domem i nie mam dla Was zdjęć... Ale mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak: 1. śniadanie - 4 maleńkie kromeczki (coś jak dwie zwykłe) chleba pełnoziarnistego pieczonego przez moją mamę z szynką drobiową i ogórkiem + 100g surówki coleslaw 2. drugie śniadanie - jabłko + jogurt naturalny z otrębami orkiszowymi i jagodami goi 3. obiad - siedem pierogów ruskich 4. podwieczorek - jedna gałka sorbetu cytrynowego 5. kolacja - jajecznica z dwóch jaj + pół dużego pomidora Mam mieszane uczucia, więc chętnie dowiem się, co myślicie... |
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, jestem wege a tofu to samo w sobie jest takie nijakie, nie ma wyrazistego smaku, ale pod wpływem warzyw, przypraw itp., dopasowuje się do potrawy i zazwyczaj nawet nie czuję, że je jem
|
|
|
#484 |
|
Konto usunięte
|
Dodam jeszcze, że zrobiłam dziś ok. 10km pieszo - najpierw 5km pieszo do TŻa, a potem sporo łażenia po mieście.
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36084445]
Dziś Was trochę zaniedbałam, byłam cały dzień poza domem i nie mam dla Was zdjęć... Ale mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak: 1. śniadanie - 4 maleńkie kromeczki (coś jak dwie zwykłe) chleba pełnoziarnistego pieczonego przez moją mamę z szynką drobiową i ogórkiem + 100g surówki coleslaw 2. drugie śniadanie - jabłko + jogurt naturalny z otrębami orkiszowymi i jagodami goi 3. obiad - siedem pierogów ruskich 4. podwieczorek - jedna gałka sorbetu cytrynowego 5. kolacja - jajecznica z dwóch jaj + pół dużego pomidora Mam mieszane uczucia, więc chętnie dowiem się, co myślicie...[/QUOTE] Ładnie w ogóle smacznie! Cytat:
![]() Tak myślałam i wszyscy mi mówili, że.... nijako [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36084466]Dodam jeszcze, że zrobiłam dziś ok. 10km pieszo - najpierw 5km pieszo do TŻa, a potem sporo łażenia po mieście.[/QUOTE] No to pewnie Ci nogi do brawo ![]() Ja już laski zmykam w zasadzie już od ponad godziny powinnam smacznie spać ja to jestem udana Kolorowych snów laski! ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc heroine
a ja właśnie skończyłam robić moje ulubione ciasto
Edytowane przez BeeAnn Czas edycji: 2012-08-24 o 00:06 |
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
przepyszny przekładaniec z jagodami, kremem budyniowym, bitą śmietaną i czekoladą
![]() dobranoc!
|
|
#489 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() Wróciłam Było bardzo fajnie Odpiszę szybko teraz, bo jutro może nie być kiedy.Mój dzisiejszy: I. Kefir 350g z 3 łyżkami płatków orkiszowych, kawa z mlekiem, pół jabłka II. 2 kromki razowca z wędliną drobiową z warzywami, sałatą lodową i odrobiną ketchupu, biała kawa III. Pół torebki brązowego ryżu zapiekanego z jabłkiem i cynamonem wymieszane z wieśniakiem. deser: pół jabłka IV. Twarożek domowy + sałatka: sałata lodowa, pomidor, pół małej czerwonej papryki, pół łyżeczki oliwy V. Twarożek domowy (jedzony w drodze do klubu )ok. 1400 kcal + skusiłam się jednak na tego Desperadosa red i na małego uszukanego drinka: cola + bacardi (głównie cola) Trening: orbitrek 65 min- 400 kcal. Poszłam za waszą radą, czyli zeszłam z mocą (z 90 do 40), z tętnem (do 65-75% tętna max) i obciążeniem ( ćwiczyłam na 2 z 25 możliwych). W ogóle nie czułam zmęczenia Dzięki za rady raz jeszcze rower jak zwykle do pracy, na siłkę i z powrotem. Tyle, że trasę na siłkę i z powrotem zaliczyłam dwukrotnie, bo zapomniałam adidasów Szczęście w nieszczęściu No i potańcowałam w klubie ![]() (i zaliczyłam wjazd na parkiet z poślizgiem, bo nie zauważyłam stopnia Dziewczyny nie płacą mi, bo jestem tam jako praktykant i taką mam umowę. Ale umowa kończy mi się pod koniec miesiąca. Planuję ich dyskretnie podpytać, czy są zadowoleni ze mnie i czy może nie mogłabym tam zostać na dłużej za jakąś małą stawkę.Mogłabym zbierać wtedy praktykę do uprawnień i trochę grosza by wpadło. Cięzko tylko się zebrać do tego "podpytywania". [/B] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do menu to jest bardzo ładne. Super, że wdrożyłaś NNKT (orzechy) Są bardzo ważne zwłaszcza w diecie. Ja sama jestem w pełni świadoma, że w mojej jest ich za mało. Ja bym ich tylko nie łączyła z węglami (jogurt, morele). Lepiej z twarożkiem lub homo (białko). Kolacja mała, ale zgaduję że przez bilans kaloryczny ograniczyłaś twarożek do 3 łyżek. Spokojnie zjadłabym cały. Od tego nie utyjesz, a białko na noc podkręca ponoć metabolizm.
Edytowane przez gaia Czas edycji: 2012-08-24 o 07:00 |
||||||
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Dooobry
jestem nieprzytomna ![]() BeeAnn i co kusisz tak z rana? to z jakiejś okazji, czy bez okazji? ![]() gaia, ładne jedzonko ja tak nie umiem ![]() Tak myślałam, że praktyka No to staraj się staraj o tą pracę! Zawsze to jakiś grosz
|
|
|
|
|
#491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej ja też już po śniadanku i zbieram się powoli do pracy. Ja jeszcze jestem na studiach. Teraz będę mieć ostatni semestr inżynierskich i w styczniu obrona, ale zajęć będę mieć mało, więc gdybym się spięła to połączyłabym to z pracą i pisaniem pracy jakoś. A prace mam na budowie
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesu jak mi niedobrze
|
|
|
|
|
|
#493 | |
|
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36084445]
Dziś Was trochę zaniedbałam, byłam cały dzień poza domem i nie mam dla Was zdjęć... Ale mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak: 1. śniadanie - 4 maleńkie kromeczki (coś jak dwie zwykłe) chleba pełnoziarnistego pieczonego przez moją mamę z szynką drobiową i ogórkiem + 100g surówki coleslaw 2. drugie śniadanie - jabłko + jogurt naturalny z otrębami orkiszowymi i jagodami goi 3. obiad - siedem pierogów ruskich 4. podwieczorek - jedna gałka sorbetu cytrynowego 5. kolacja - jajecznica z dwóch jaj + pół dużego pomidora Mam mieszane uczucia, więc chętnie dowiem się, co myślicie...[/QUOTE] Odjęłabym 2 pierogi i dodała jakąś pasującą tu sałatkę ![]() Ale ogólnie Cytat:
![]() Kobieta na budowie? Ale chyba nie jako pracownik fizyczny? Wczoraj nie zdążyłam już wpaść i wpisać jadłospisu. Także oto on: Śniadanie: mała kromka z dżemem niskosłodzonym, kawałek banana, pół dużego jabłka Obiad1: 5 małych racuszków (jeden liczę jako 50kcal..nie wiem czy dobrze ;p)Obiad2: zupa pomidorowa z ryżem Kolacja: jabłko, serek wiejski z rzodkiewką Wiem, śmiesznie wyglądają dwa obiady
I CAN BECAUSE I THINK I CAN Edytowane przez letina Czas edycji: 2012-08-24 o 13:40 |
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Aż mam ochotę coś słodkiego zjeść dobrze, że do tych słodkości co w domu mam mnie jakoś nie ciągnie (chińczycy praktycznie nie jedzą słodkiego więc te produkty które są, niekoniecznie są smaczne a te dobre najczęściej są drogie np kinder bueno 10-20zł )heroine86 zjadłaś coś niedobrego, że Ci nie dobrze? Popij wodą powinno pomóc. gaia miłej pracy Kurcze tak żałuje, że nie mam jak tutaj pracować...jeszcze pół roku temu nie sądziłam, że to powiem ale tęsknie za pracą, aż mi się w nocy nawet śniła...Orlica spacery też są dobre Agulaaaa brawo za biegi, ja jakoś się nie mogę przemóc i cały czas szybko maszeruje. A dziś siłownia już za mną, zaliczyłam: 30 minut bieżnia 100 minut orbitrek 30 minut ćwiczenia siłowe 3km spacer na siłownie i z powrotem Czyli przez 5 dni zrobiłam: 300 minut na bieżni 330 minut na orbitreku 55 minut na rowerku (jakoś mi się on nudzi) 150 minut na siłowni 15 km spacer, żeby dotrzeć na miejsce ![]() Łącznie 835 minut ciągłego ruchu (nie wliczam przerw) i ponad 6 tysięcy spalonych kalorii na aerobach. A teraz pozwólcie nie ruszam się przez weekend
|
|
|
|
|
|
#495 |
|
Rozeznanie
|
Sikorka, a czemu w ogóle wyjechałaś do Chin? Życie tam wygląda jak życie w Polsce? Jest lepiej/gorzej?
Przepraszam, że tak wypytuję, ale to jest strasznie ciekawe...
|
|
#496 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), jutro będzie wynik, może się coś wyjaśni Ale nie poddam się ta łatwo, będę walczyć![]() Cytat:
Ja nie chciałam robić prawa jazdy, ale rodzice tak naciskali, że w końcu uległamPrasowanie to mój ulubiony obowiązek domowy, mogę cały dzień prasować ![]() Cytat:
![]() Uboga kolacja, ale wczoraj już byłam padnięta i nie ćwiczyłam ![]() Cytat:
Ja schudłam 1,5 kg w ciągu jednego dnia i to bez ćwiczeń wczoraj
|
||||
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w innych rejonach jest podobno tanio, ja mam to "szczęście" być w najdroższym mieście w Chinach.Poza tym firma opłaca nam mieszkanie, jedyne co jest w naszym zakresie to prąd, woda(opłaty niskie) i jedzenie więc warunki całkiem fajne. Ale nie miałam problemu z wyborem i nie żałuje. Dużo bardziej mi się podoba niż w Polsce. Jeśli będzie tylko możliwość zostać tutaj też nie będę się wahać Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2012-08-24 o 10:12 |
|
|
|
|
|
#498 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36084445] Dziś Was trochę zaniedbałam, byłam cały dzień poza domem i nie mam dla Was zdjęć... Ale mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak: 1. śniadanie - 4 maleńkie kromeczki (coś jak dwie zwykłe) chleba pełnoziarnistego pieczonego przez moją mamę z szynką drobiową i ogórkiem + 100g surówki coleslaw 2. drugie śniadanie - jabłko + jogurt naturalny z otrębami orkiszowymi i jagodami goi 3. obiad - siedem pierogów ruskich 4. podwieczorek - jedna gałka sorbetu cytrynowego 5. kolacja - jajecznica z dwóch jaj + pół dużego pomidora Mam mieszane uczucia, więc chętnie dowiem się, co myślicie...[/QUOTE] W sumie jest ok, ale jak ktoś tu już pisał - też ujęłabym ze 2 pierogi na konto suróweczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też bym była o tej porze ![]() Cytat:
Ja Cię szalenie podziwiam za tyle ćwiczeń. Weekend leniwy jak najbardziej się należy!Cytat:
![]() A ja mam dziś wolne I: cukinia faszerowana + rzodkiewki II: kubek kefiru, garść fasolki szparagowej III: = I IV: pewnie będzie sałatka z rukoli, pomidora, papryki, kiełków, ziaren dyni i słonecznika, dodam może trochę mozarelli lub serka włoskiego? V: jeśli nie cukinia to twaróg z warzywkami i może z odrobiną tuńczyka Oczywiście dużo wody i herbatki. Zważyłam się dziś rano i jest mały spadek: 55,3
|
|
|
#499 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do zabierania się do jazd nie mam żadnego problemu, uwielbiam jeździć ![]() Cytat:
![]() Oj..ja jeszcze zjem obiadek i zmykam do pracy. Tak mi się nie chce....
|
|
|
#500 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zwał tak zwał racuchyyyy smak dzieciństwa Cytat:
normalne śniadanie jak zawsze ale szybko przeszło Cytat:
szacun przez weekend to Ty masz NAKAZ leżenia do góry tyłkiem i nic-nie-robienia niech mąż Cię obsługuje ![]() Cytat:
czuję się jak przemiał ![]() No to trzymam żeby wsio się wyjaśniło
|
||||
|
|
|
|
#501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie zapraszam do mnie będę Ci gotować, sprzątać i co tam zechcesz, a Ty zajmiesz się prasowaniem, co? boooony, najgorsza czynność w małżeńskich obowiązkach Cytat:
na pewno ![]() Cytat:
są tam jacyś Polacy blisko Was? a na razie na ile planujecie zostać? ![]() Bierz się bierz ![]() Cytat:
ja bym nie dała rady dodaj dodaj ten serek no i brawo za spadek
|
||||
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
heroine86 chyba nic z tego bo męża to ja za bardzo rozpieściłam, wszystko pod nos ma więc chyba zamiana ról nie przejdzie
![]() Swoją drogą nici z obijania się przez weekend bo jutro z rana trzeba jechać na zakupy spożywcze a później pranie, sprzątanie, gotowanie... A co do początków to właśnie zaklimatyzowałam się od razu. Właśnie wybieramy się w weekend do znajomych rodaków![]() A w połowie października wracamy do Polski bo nam się wizy kończą i musimy wyrobić nowe, jeśli nie będzie problemów z nimi to zaraz wracamy. Teoretycznie jesteśmy tu do końca roku, praktycznie liczę, że będziemy dłużej. letina TŻ w pracy mówi zwykle po Polsku bo ma szefa polaka a z resztą osób po angielsku. A ja na migi, no chyba że zdarzy się ktoś kto mówi po angielsku. Dopiero wam narzekałam, że nie pracuje i tęsknie za pracą a tu chyba się to zmieni
|
|
|
|
|
#503 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no i prawidłowo!
a jeszcze siłownia, rower i taniec, więc już dawno to spaliłaś![]() Cytat:
twierdzi, że to najlepsze ciasto, jakie jadła, więc sobie zażyczyła na urodziny no i przepraszam Was dziewczyny, wiem, że bomba kaloryczna, ale jednak będę jadła już mi ślinka ciekła podczas robienia, a że dawno nie grzeszyłam, więc dziś wieczorem trochę sobie odpuszczę najwyżej jutro mi dacie niezłe baty![]() Cytat:
to ja się nie dziwię, że te Chinki takie chude są, skoro tam są takie ceny za słodycze!![]() a za ćwiczenia to prostu chylę czoła ![]() Cytat:
dlatego jak najszybciej go zmieniłam![]() co do prasowania... nie chcesz może studiować w Gdańsku i zamieszkać ze mną? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jadłospis bardzo smakowity (no oprócz tuńczyka, ale ja wege jestem, także wiesz ). no i gratuluję spadku
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wstałam dzisiaj o 11.30, a i tak byłam jakaś taka niewyspana
|
|
|
#505 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kuchnia to moje królestwo pod względem sprzątania, nie zostawiania skarpetek gdzie popadnie, nie rozwalania ubrań, wynoszenia śmieci... nawet koszule często sam prasuje ![]() No to fajnie, że macie znajomych ![]() no to trzymam kciuki by przedłużyli Wam pobyt i żebyście sprawnie załatwili te wizy ![]() Cytat:
sama bym pożarła, bo dawno nie jadłam ciacha ![]() Cytat:
Cytat:
co za kretyn! Rybek też nie jesz? to Ty taka ortodoksyjna wege od dawna? ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#506 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, całe liceum wstawałam niewiele późnie- o 5:50, a bywało, że i przed 5. Teraz się rozleniwiłam, od maja mam wakacje, wstaję przeważnie o 10 ![]() Dziękuję Cytat:
![]() Taa spadło, na pewno ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#507 |
|
Konto usunięte
|
ja dziś pomotałam w diecie...
Rano zjadłam jabłko, bo zapomniałam chleba rozmrozić, a właściwe śniadanie dopiero teraz
|
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
BeeAnn widać różnice aczkolwiek jest to miasto w którym większość to bogacze co widać po samochodach, 70% to auta luksusowe. Zresztą jako ciekawostkę mogę dodać, że tutaj jest ograniczona ilość tablic rejestracyjnych sprzedawanych w ciągu miesiąca, przeprowadzana jest licytacja, jakoś miesiąc temu skończyłam się ona na ponad 30tys zł więc kogo stać na tablicę stać na super autko.
A Chinki rzeczywiście są niesamowicie szczupłe choć czasem zdarzają się wyjątki. heroine86 mój właśnie chyba ma za dobrze bo zostawia po sobie różne rzeczy i nawet mu wczoraj powiedziałam, że się bałaganiarz zrobił. Skarpetek nie zostawia na szczęście ale czasem jakiś ciuch na krześle zostawi i jak nie wezmę to będzie wisiał tydzień Prasuje ja jak jest w pracy ale nie przeszkadza mi to bo lubię to robić. A co do śmieci to jak mu zapakuje to zniesie na dół![]() Ale nie narzekam na niego bo jak go poproszę to nigdy nie powie nie ![]() Poza tym całymi dniami go niema więc wieczorem należy mu się odopczynek
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
a dziękuję, już się nie mogę doczekać degustacji
![]() ryb też nie, jestem dokładnie laktoowowegetarianką (nie jem mięsa i ryb, ale mogę jaja i nabiał ) a od kiedy? hmm... jakieś 8 lat chyba, ciężko mi dokładnie powiedzieć, ale gdyby nie mama, która początkowo zmuszała mnie do jedzenia, to pewnie byłabym wegetarianką praktycznie od urodzenia![]() dziś na śniadanie był jogurt naturalny z winogronami, borówkami i płatkami zdrowy błonnik i kawa z mlekiem, a na obiad pewnie standardowo zjem mrożone warzywa z dodatkami (mogłabym jeść je codziennie )Sikorka, dzięki za odp nie ma to jak wiadomości z pierwszej ręki
Edytowane przez BeeAnn Czas edycji: 2012-08-24 o 15:04 |
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
A ja dzisiaj rano zjadłam bułkę, jajko i pomidora, na 2 śniadanie nektarynke i kilka kulek winogron, obiad właśnie zjadłam i była rybka(mintaj-100g), kasza jęczmienna i kapusta kiszona, na podwieczorek będzie grejfrut, a na kolacje pół serka grani i moze coś do niego jeszcze dodam )Ej wiecie co ja zauwazyłam-dziwne, że dopiero teraz bo (po tych 12 kg), że mam ubrania 2 rozmiary mniejsze Ale sie fajnie robi zakupy )
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

zawsze daję dużo warzyw
będzie ciężko, ale nie mogę się poddaćL

jak smacznie
jesteś wege? 
w zasadzie już od ponad godziny powinnam smacznie spać 

)
Ale umowa kończy mi się pod koniec miesiąca. Planuję ich dyskretnie podpytać, czy są zadowoleni ze mnie i czy może nie mogłabym tam zostać na dłużej za jakąś małą stawkę.
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
jestem nieprzytomna 

żeby wsio się wyjaśniło
na pewno
pod względem sprzątania, nie zostawiania skarpetek gdzie popadnie, nie rozwalania ubrań, wynoszenia śmieci...