![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skuteczne odchudzanie - od 15.08 start!
Cytat:
![]() Brawo ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() Dziś Was trochę zaniedbałam, byłam cały dzień poza domem i nie mam dla Was zdjęć... Ale mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak: 1. śniadanie - 4 maleńkie kromeczki (coś jak dwie zwykłe) chleba pełnoziarnistego pieczonego przez moją mamę z szynką drobiową i ogórkiem + 100g surówki coleslaw 2. drugie śniadanie - jabłko + jogurt naturalny z otrębami orkiszowymi i jagodami goi 3. obiad - siedem pierogów ruskich 4. podwieczorek - jedna gałka sorbetu cytrynowego 5. kolacja - jajecznica z dwóch jaj + pół dużego pomidora Mam mieszane uczucia, więc chętnie dowiem się, co myślicie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, jestem wege ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#484 |
Konto usunięte
|
Dodam jeszcze, że zrobiłam dziś ok. 10km pieszo - najpierw 5km pieszo do TŻa, a potem sporo łażenia po mieście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36084445]
![]() ![]() Dziś Was trochę zaniedbałam, byłam cały dzień poza domem i nie mam dla Was zdjęć... Ale mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak: 1. śniadanie - 4 maleńkie kromeczki (coś jak dwie zwykłe) chleba pełnoziarnistego pieczonego przez moją mamę z szynką drobiową i ogórkiem + 100g surówki coleslaw 2. drugie śniadanie - jabłko + jogurt naturalny z otrębami orkiszowymi i jagodami goi 3. obiad - siedem pierogów ruskich 4. podwieczorek - jedna gałka sorbetu cytrynowego 5. kolacja - jajecznica z dwóch jaj + pół dużego pomidora Mam mieszane uczucia, więc chętnie dowiem się, co myślicie...[/QUOTE] Ładnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak myślałam ![]() ![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36084466]Dodam jeszcze, że zrobiłam dziś ok. 10km pieszo - najpierw 5km pieszo do TŻa, a potem sporo łażenia po mieście.[/QUOTE] No to pewnie Ci nogi do ![]() ![]() ![]() Ja już laski zmykam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolorowych snów laski! ![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc heroine
![]() a ja właśnie skończyłam robić moje ulubione ciasto ![]()
Edytowane przez BeeAnn Czas edycji: 2012-08-23 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
przepyszny przekładaniec z jagodami, kremem budyniowym, bitą śmietaną i czekoladą
![]() ![]() dobranoc! ![]()
![]() |
#489 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() Wróciłam ![]() ![]() Mój dzisiejszy: I. Kefir 350g z 3 łyżkami płatków orkiszowych, kawa z mlekiem, pół jabłka II. 2 kromki razowca z wędliną drobiową z warzywami, sałatą lodową i odrobiną ketchupu, biała kawa III. Pół torebki brązowego ryżu zapiekanego z jabłkiem i cynamonem wymieszane z wieśniakiem. deser: pół jabłka IV. Twarożek domowy + sałatka: sałata lodowa, pomidor, pół małej czerwonej papryki, pół łyżeczki oliwy V. Twarożek domowy (jedzony w drodze do klubu ![]() ok. 1400 kcal + skusiłam się jednak na tego Desperadosa red i na małego uszukanego drinka: cola + bacardi (głównie cola) Trening: orbitrek 65 min- 400 kcal. Poszłam za waszą radą, czyli zeszłam z mocą (z 90 do 40), z tętnem (do 65-75% tętna max) i obciążeniem ( ćwiczyłam na 2 z 25 możliwych). W ogóle nie czułam zmęczenia ![]() Dzięki za rady raz jeszcze ![]() rower jak zwykle do pracy, na siłkę i z powrotem. Tyle, że trasę na siłkę i z powrotem zaliczyłam dwukrotnie, bo zapomniałam adidasów ![]() ![]() No i potańcowałam w klubie ![]() (i zaliczyłam wjazd na parkiet z poślizgiem, bo nie zauważyłam stopnia ![]() Dziewczyny nie płacą mi, bo jestem tam jako praktykant i taką mam umowę. ![]() Mogłabym zbierać wtedy praktykę do uprawnień i trochę grosza by wpadło. Cięzko tylko się zebrać do tego "podpytywania". [/B] Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do menu to jest bardzo ładne. Super, że wdrożyłaś NNKT (orzechy) ![]() Ja bym ich tylko nie łączyła z węglami (jogurt, morele). Lepiej z twarożkiem lub homo (białko). Kolacja mała, ale zgaduję że przez bilans kaloryczny ograniczyłaś twarożek do 3 łyżek. Spokojnie zjadłabym cały. Od tego nie utyjesz, a białko na noc podkręca ponoć metabolizm.
A musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda Będę odchudzoną inżynierką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gaia Czas edycji: 2012-08-24 o 06:00 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
Dooobry
![]() ![]() ![]() BeeAnn i co kusisz tak z rana? ![]() ![]() ![]() gaia, ładne jedzonko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak myślałam, że praktyka ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej ja też już po śniadanku i zbieram się powoli do pracy. Ja jeszcze jestem na studiach. Teraz będę mieć ostatni semestr inżynierskich i w styczniu obrona, ale zajęć będę mieć mało, więc gdybym się spięła to połączyłabym to z pracą i pisaniem pracy jakoś. A prace mam na budowie ![]()
![]() |
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesu jak mi niedobrze ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36084445]
Dziś Was trochę zaniedbałam, byłam cały dzień poza domem i nie mam dla Was zdjęć... Ale mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak: 1. śniadanie - 4 maleńkie kromeczki (coś jak dwie zwykłe) chleba pełnoziarnistego pieczonego przez moją mamę z szynką drobiową i ogórkiem + 100g surówki coleslaw 2. drugie śniadanie - jabłko + jogurt naturalny z otrębami orkiszowymi i jagodami goi 3. obiad - siedem pierogów ruskich 4. podwieczorek - jedna gałka sorbetu cytrynowego 5. kolacja - jajecznica z dwóch jaj + pół dużego pomidora Mam mieszane uczucia, więc chętnie dowiem się, co myślicie...[/QUOTE] Odjęłabym 2 pierogi i dodała jakąś pasującą tu sałatkę ![]() Ale ogólnie ![]() Cytat:
![]() Kobieta na budowie? Ale chyba nie jako pracownik fizyczny? Wczoraj nie zdążyłam już wpaść i wpisać jadłospisu. Także oto on: Śniadanie: mała kromka z dżemem niskosłodzonym, kawałek banana, pół dużego jabłka Obiad1: 5 małych racuszków ![]() Obiad2: zupa pomidorowa z ryżem Kolacja: jabłko, serek wiejski z rzodkiewką Wiem, śmiesznie wyglądają dwa obiady ![]()
I CAN BECAUSE I THINK I CAN Edytowane przez letina Czas edycji: 2012-08-24 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() heroine86 zjadłaś coś niedobrego, że Ci nie dobrze? Popij wodą powinno pomóc. gaia miłej pracy ![]() Orlica spacery też są dobre ![]() Agulaaaa brawo za biegi, ja jakoś się nie mogę przemóc i cały czas szybko maszeruje. A dziś siłownia już za mną, zaliczyłam: 30 minut bieżnia 100 minut orbitrek 30 minut ćwiczenia siłowe 3km spacer na siłownie i z powrotem Czyli przez 5 dni zrobiłam: 300 minut na bieżni 330 minut na orbitreku 55 minut na rowerku (jakoś mi się on nudzi) 150 minut na siłowni 15 km spacer, żeby dotrzeć na miejsce ![]() Łącznie 835 minut ciągłego ruchu (nie wliczam przerw) i ponad 6 tysięcy spalonych kalorii na aerobach. A teraz pozwólcie nie ruszam się przez weekend ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Rozeznanie
|
Sikorka, a czemu w ogóle wyjechałaś do Chin? Życie tam wygląda jak życie w Polsce? Jest lepiej/gorzej?
Przepraszam, że tak wypytuję, ale to jest strasznie ciekawe... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Prasowanie to mój ulubiony obowiązek domowy, mogę cały dzień prasować ![]() Cytat:
![]() Uboga kolacja, ale wczoraj już byłam padnięta i nie ćwiczyłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja schudłam 1,5 kg w ciągu jednego dnia i to bez ćwiczeń wczoraj ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym firma opłaca nam mieszkanie, jedyne co jest w naszym zakresie to prąd, woda(opłaty niskie) i jedzenie więc warunki całkiem fajne. Ale nie miałam problemu z wyborem i nie żałuje. Dużo bardziej mi się podoba niż w Polsce. Jeśli będzie tylko możliwość zostać tutaj też nie będę się wahać ![]() Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2012-08-24 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36084445] Dziś Was trochę zaniedbałam, byłam cały dzień poza domem i nie mam dla Was zdjęć... Ale mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak: 1. śniadanie - 4 maleńkie kromeczki (coś jak dwie zwykłe) chleba pełnoziarnistego pieczonego przez moją mamę z szynką drobiową i ogórkiem + 100g surówki coleslaw 2. drugie śniadanie - jabłko + jogurt naturalny z otrębami orkiszowymi i jagodami goi 3. obiad - siedem pierogów ruskich 4. podwieczorek - jedna gałka sorbetu cytrynowego 5. kolacja - jajecznica z dwóch jaj + pół dużego pomidora Mam mieszane uczucia, więc chętnie dowiem się, co myślicie...[/QUOTE] W sumie jest ok, ale jak ktoś tu już pisał - też ujęłabym ze 2 pierogi na konto suróweczki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też bym była o tej porze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja mam dziś wolne ![]() I: cukinia faszerowana + rzodkiewki II: kubek kefiru, garść fasolki szparagowej ![]() III: = I IV: pewnie będzie sałatka z rukoli, pomidora, papryki, kiełków, ziaren dyni i słonecznika, dodam może trochę mozarelli lub serka włoskiego? V: jeśli nie cukinia to twaróg z warzywkami i może z odrobiną tuńczyka Oczywiście dużo wody i herbatki. Zważyłam się dziś rano i jest mały spadek: 55,3 ![]()
![]() |
![]() |
#499 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Oj..ja jeszcze zjem obiadek i zmykam do pracy. Tak mi się nie chce.... ![]()
![]() |
![]() |
#500 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No to trzymam ![]() ![]()
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bierz się bierz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i brawo za spadek ![]()
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
heroine86 chyba nic z tego bo męża to ja za bardzo rozpieściłam, wszystko pod nos ma więc chyba zamiana ról nie przejdzie
![]() Swoją drogą nici z obijania się przez weekend bo jutro z rana trzeba jechać na zakupy spożywcze a później pranie, sprzątanie, gotowanie... ![]() ![]() A w połowie października wracamy do Polski bo nam się wizy kończą i musimy wyrobić nowe, jeśli nie będzie problemów z nimi to zaraz wracamy. Teoretycznie jesteśmy tu do końca roku, praktycznie liczę, że będziemy dłużej. letina TŻ w pracy mówi zwykle po Polsku bo ma szefa polaka a z resztą osób po angielsku. A ja na migi, no chyba że zdarzy się ktoś kto mówi po angielsku. Dopiero wam narzekałam, że nie pracuje i tęsknie za pracą a tu chyba się to zmieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |||||
Zakorzenienie
|
no i prawidłowo!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a za ćwiczenia to prostu chylę czoła ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do prasowania... nie chcesz może studiować w Gdańsku i zamieszkać ze mną? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jadłospis bardzo smakowity (no oprócz tuńczyka, ale ja wege jestem, także wiesz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#505 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to fajnie, że macie znajomych ![]() ![]() no to trzymam kciuki by przedłużyli Wam pobyt i żebyście sprawnie załatwili te wizy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Rybek też nie jesz? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Taa spadło, na pewno ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Konto usunięte
|
ja dziś pomotałam w diecie...
Rano zjadłam jabłko, bo zapomniałam chleba rozmrozić, a właściwe śniadanie dopiero teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
BeeAnn widać różnice aczkolwiek jest to miasto w którym większość to bogacze co widać po samochodach, 70% to auta luksusowe. Zresztą jako ciekawostkę mogę dodać, że tutaj jest ograniczona ilość tablic rejestracyjnych sprzedawanych w ciągu miesiąca, przeprowadzana jest licytacja, jakoś miesiąc temu skończyłam się ona na ponad 30tys zł więc kogo stać na tablicę stać na super autko.
A Chinki rzeczywiście są niesamowicie szczupłe choć czasem zdarzają się wyjątki. heroine86 mój właśnie chyba ma za dobrze bo zostawia po sobie różne rzeczy i nawet mu wczoraj powiedziałam, że się bałaganiarz zrobił. Skarpetek nie zostawia na szczęście ale czasem jakiś ciuch na krześle zostawi i jak nie wezmę to będzie wisiał tydzień ![]() ![]() Ale nie narzekam na niego bo jak go poproszę to nigdy nie powie nie ![]() Poza tym całymi dniami go niema więc wieczorem należy mu się odopczynek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
a dziękuję, już się nie mogę doczekać degustacji
![]() ryb też nie, jestem dokładnie laktoowowegetarianką (nie jem mięsa i ryb, ale mogę jaja i nabiał ![]() ![]() dziś na śniadanie był jogurt naturalny z winogronami, borówkami i płatkami zdrowy błonnik i kawa z mlekiem, a na obiad pewnie standardowo zjem mrożone warzywa z dodatkami (mogłabym jeść je codziennie ![]() Sikorka, dzięki za odp ![]() ![]()
Edytowane przez BeeAnn Czas edycji: 2012-08-24 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Ej wiecie co ja zauwazyłam-dziwne, że dopiero teraz bo (po tych 12 kg), że mam ubrania 2 rozmiary mniejsze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.