|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo tak jak pisalam u nas karzą wprowadzać nowe produkty jak dziecko zacznie 6 miesiąc i dlatego mam zagłostkę Cytat:
ja to wiem, dlatego siedzę i się nad tym zastanawiam. Bo u nas mówią zupełnie co innego. Tutaj nie mam polskiego pediatry żeby się zapytać a wszyscy irlandcy lekarzą nie pozwalają karmić dziecka niczym innym jak mlekiem matki do 6 miesiąca |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zakorzenienie
|
kapukat, to jest bardzo fajny dokument, wyraźnie mówi co i jak, i ja się będę go trzymać.
![]() Drugi link https://www.google.pl/search?aq=f&su...PIERWSZYM+ROKU Co do glutenu: Początkowo (nie wcześniej niż w 5 miesiącu i nie później niż w 6 miesiącu): Stopniowe wprowadzanie niewielkiej ilości glutenu np. kaszka lub kleik zbożowy glutenowy (1x dziennie, pół łyżeczki, czyli ok. 2 - 3 g na 100 ml) w przecierze jarzynowym. Czyli gluten w 5.-6. miesiącu ![]() ![]()
![]() |
#2463 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do główki to dziecko powinno "ciągnąć" ją do przodu (tak jakby chciało się wychylić) i to jest dobry odruch. benka nie może być tak, że on będzie wtedy kiedy dziecko jest uśmiechnięte i chętne do zabaw. To jest WASZE dziecko i tak jak i jemu tak i tobie należy się chwila wytchnienia, chwila dla siebie. Karmisz cycem czy mm? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
JAk jest na Jezusa?
![]() ![]() Odnośnie Jezusa... Byliśmy wczoraj na spacerze, nieopodal koscioła, bo tak wiedzie jedna z naszych tras. Idzie książę w sutannie, pod pachą niesie jakiś worek. I zamiast chodnikiem na około, to na skróty po trawniku. Oszczędził może 10 metrów... Chłop nie wytrzymał i podszedł. Pyta "a ksiądz to tak musi po trawie chodzić?" "Z Panem Jezusem idę." "A to z Panem Jezusem razem po trawie musicie?" "Jak idę z Panem Jezusem to trzeba przyklęknąć!" I poszedł ![]()
![]() |
#2466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co to za chłop zwrócił uwagę księdzu? Jak to z Jezusem idzie? Chyba nie ogarniam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A "Pan Jezus" to chodzi o komunię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |||
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Dziś dziecię spokojniejsze, nawet udało mi się domek posprzątać ![]() Cytat:
![]() Ja nie lubię tego chlebka, ale widzę że jest już nowa strona Moje Wypieki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle witaminy D też tylko jedną kroplę dziennie mam dawać, a zanim wyleci jedna kropla to wylatuje wcześniej z 5, wycieram łyżeczkę i od nowa kapię ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Jeszcze odnośnie podnoszenia główki. Powiedziałam lekarce że Paulinka nie chce główki podnosić jak leży na brzuszku. Mam przed każdym karmieniem kłaść ją na brzuszku i "niech się drze, życie nie jest lekkie" następna nawiedzona ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Heloł!
![]() Zmogło mnie trochę przeziębienie, więc zamiast jak zwykle późnym wieczorem krzątać się po domu, zasiadłam do Was ![]() Coś mi się zdaje, że nie pisałam ze 2 tyg., bo było to przed pierwszym dokładnym ważeniem Kaja. Niestety moje obawy wtedy się potwierdziły. Było tak - na szczepieniu 5 tyg. temu 5480g (w ubraniu), 2 tyg. później 5600g (w ubraniu) i tu już mi się lampka ostrzegawcza włączyła, bo ja to raczej przy Maksiu jestem przyzwyczajona do takiej solidnej wagi i zaczęłam ważyć co tydzień... Do tego przeszłam na ścisłą dietą, bo zielone śluzowate kupy cały czas. I właśnie tydzień później było 5700g w ubraniu, 5560g nago, czyli patrząc na tą wagę w ubraniu, to niby 100g przybrał, ale to tak ciut za mało. Ale tydzień później to była już załamka - 5540g nago, czyli schudł mi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co, a raczej kto pomógł? Doradca laktacyjny ![]() ![]() Więc jeszcze raz Was zachęcam, jeśli macie jakieś problemy z karmieniem piersią i chcecie je naprawić, to wykręćcie nr i zapytajcie! I... przez ten ostatni tydzień znowu jadłam normalnie ![]() ![]() To w zasadzie najważniejsze wieści o nas. Mam nadzieję, że już tylko ku dobremu będzie szło. Kaj w zasadzie przez cały ten czas nie wyglądał na chorego ![]() ![]() W przyszłym tygodniu wybieramy się na małe kilkudniowe wakacje. Nie mogę się doczekać ![]() Skandalicznie mało piszecie, nie ma prawie co czytać ![]() ![]() ![]() Niestety nie mam zaufania do ujawniania się na fb po akcjach, które miałyśmy. Po zniknięciu poczty tyle pisałyśmy o pomysłach na jakąś selekcję, ale w zasadzie ciężko było cokolwiek ustalić, jak nie wiemy, kto bruździł. Teraz zdaje mi się, że każdy chętny może dołączyć do grupy na fb, więc boję się, że tam też jest porządek do czasu tylko. Nie chcę tu urazić nikogo, ale po prostu nie mam do tego zaufania. Może za jakieś 2 lata się zdecyduję ![]() A propos ciszy, gdzie się podziała nasza kochana gaduła millena??? Czyżby też na fb się przeniosła i wizaż porzuciła? Cytat:
![]() ![]() 2. Generalnie do 3 lat nie powinny pić krowiego. Są mm typu junior, to jeśli chodzi o samo mm, ale poza tym wiadomo, że nie podaje się go już przez smoka, tylko kubeczki, dzióbki. Jak dziecko nie chce mleka, to też nie ma problemu, trzeba tylko wtedy zadbać o odpowiednią ilość serków, jogurtów, itp. 3. Hmm, my do tych bez wody się nie zaliczamy, ale ja uważam, że trzeba proponować wodę przy upałach. Jak jest ponad 30 st, a Kaj marudny, choć pojedzony, wyspany, itp. to daję wodę raz dziennie. Czasem wypije 30ml, czasem 60. Poza tym wyłącznie pierś! Jednak dużo u nas takich wyłącznie piersiowych dzieci. Super! Cytat:
![]() Wiedziałam, że ktoś chętny się znajdzie ![]() A ja ostatnio słyszałam, że amerykańscy naukowcy stwierdzili, że amerykańscy naukowcy nie istnieją ![]() Cytat:
![]() Nasz system to śpiworek (jak jest upał, to pieluszka tetrowa zawinięta pod plecki, żeby nie skopywał sobie), pieluszka/kocyk przy buzi, smoczek i piesek pozytywka włączany tylko przy usypianiu. U nas np. branie na ręce, żeby Kaj się uspokoił nic nie daje, bo to wyglądało tak - podnoszę go cisza, pochylam się, żeby go odłożyć, ledwo plecy dotkną materaca - ryk, w górę - cisza, w dół - jeszcze większy ryk, więc w zasadzie sprowadzałoby się to do usypiania na rękach. Więc ja go kładę, nawet jak zaczyna płakać (jak mam pewność, że to nie z innego powodu płacze) i uspokajam mówieniem, głaskaniem po główce i po oczkach - tak z góry na dół, żeby je zamknął ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-08-24 o 23:29 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Masz rację. Chodzi mi tylko o to, że jak wpakuje łapkę do buzi po jedzeniu to czasem pociągnie go trochę na wymioty i ulewa czy wymiotuje i się krztusi.
![]() |
#2471 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jezusiczku gdzie ty sie podziewasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam się z rana z kawka pobudka dzisiaj 6.05 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam z cappucino!
![]() Ale dzis fajnie, wreszcie chłodniej! Dzięki Bogu!! Już mialam serdecznie dosc tego upału... ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() a może Twoj Kaj mial po prostu gorsze dni? upały były, mniej dzieci jadły no i więcej wypociły. Moja Hania jest tak aktywnym dzieckiem, ze spala większosc kalorii po jedzeniu w zabawie wlasnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- co do wagi... to juz tu wczesniej pisalam, ze mam 7kg do zrzucenia aby dojsc do mojej wagi srzed ciazy i do wagi, w ktorej mi najlepiej ale za diete biore sie po chrzcinach, przechodze na south beach, w pierwszej fazie mozna schudnac 4-6kg , no ciekawe czy tyle ze mnie zejdzie bo nie chce mi sie w to wierzyc troche ![]() ![]() Ale z kazdym tygodniem i tak jest lepiej, co pare dni mierze sie w pasie i juz "tylko" 7cm brakuje mi do moich wymiarow ![]()
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
Kism nie masz racji
![]() ![]() ![]()
#2474 | |
Raczkowanie
|
Witam i ja... dzis wyjatkowo z kawa
![]() Cytat:
Czyli rozumiem ze osoby, ktore nie dostaly dostepu do tajnej grupy byly potencjalnie uwazane za te ktore cos tam kiedys nabruzdzily, tak? dobrze wiedziec ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Wtajemniczenie
|
martula najprawdopodobniej nabruzdzil ktos, kto dolaczyl w najpozniejszym okresie bo wierzyc mi sie nie chce, zeby ktos kto jest od poczatku mogl tak namieszac, chociaz i tak nie wiem za bardzo o co wlasnie chodzilo z tą aferą z mailem bo wtedy malo sie udzielalam...ja nie udzielam sie na fb.
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- dzis jedziemy na urodziny kupmla, Hania zostaje u dziadkow, potem nas odbiera tesc i jedziemy do nich na noc ![]() mielismy zajawke zeby jechac jutro na stary kazimierz do kraka, pieknie tam jest ![]() ![]() papap milego weekendu ![]()
![]() |
#2476 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki ![]() Tak, czytałam (nie opuściałam ani 1 strony od samego początku naszych wątków ![]() ![]() Wiadomo do narkozy dziecko musi być na czczo i potem po narkozie 6 godz. nie może jeść ani pić ![]() ![]() U nas właśnie mija miesiąc po zabiegu. Maks był zdrowy cały czas ![]() Cytat:
![]() Hmm, w sumie to poprzednie upały nie przeszkadzały mu w tym, żeby przybrał w 1. i 2. miesiącu po 900g/mies. a potem nagle w 3. mies. ledwo 100g z kawałkiem, więc to chyba nie to, ale dzięki za pomysł. Cokolwiek to było mam nadzieję, że minęło. Ja tu głównie obstawiam, że to wina tego, że za dobrze mu się spało w nocy, bo mi spał po 8-10h, niby fajnie i można by mu było dać spać do bólu, gdyby dobrze przybierał, ale przez ten ostatni tydzień budziłam go raz na tłuste nocne mleczko ![]() To Hania przybrała mniej więcej tyle ile Kaj, bo on urodził się z wagą 3840g ![]() ![]() Powodzenia z dietą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() mamy dzisiaj dzień odwiedzin. przyjedzie mój brat, potem kuzynka męża a wieczorem idziemy na kolację rocznicową kawę wypiłam, napisałam maila na basen. spadam odkurzać, póki młoda śpi |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaznaczam jeszcze raz, że nie chcę robić przykrości ani urazić dziewczyn, które są z nami krócej, wiele z Was bardzo lubię, tylko po prostu chyba rozumiecie, że jeśli przez kilka miesięcy na naszej poczcie był porządek, a potem nagle takie jaja, to teraz jesteśmy dużo mniej ufne... ![]() Cytat:
Wiesz, ona wypytywała dokładnie o czas naszego karmienie, tzn. długość i odstępy, intensywność ssania, jak w dzień, jak w nocy, jak było po porodzie. Chwaliła, że starszego syna długo karmiłam i skoro Kaj przez 2 mies. świetnie przybrał, to założyła, że problem leży w czym innym niż technika karmienia (wypytała też o tą technikę zresztą - brak cmokania, kąt rozwarty ust, itd.). Główne założenia były takie, że Kaj jednak raczej nie najada się odpowiednio, pomimo że jest spokojny i zadowolony, tylko jest dobrze nawodniony, za mało jest intensywnego ssania, czyli za dużo z tego wychodzi picia, a za mało jedzenia. Na dodatek z tego robi się błędne koło, bo jeśli za mało się najada tym tłustszym mlekiem (bo krótko intensywnie ssie i nie je w nocy), to potem znowu nie ma tyle siły, żeby długo mocno ssać i znowu nie dostaje tłustszego mleka i tak koło się zamyka... Co miałam robić? Przede wszystkim budzenie raz w nocy, do tego każde karmienie przynajmniej "na dwie piersi" - na dwie, bo czasem można i więcej razy w trakcie jednego karmienia zmieniać pierś i karmić np. "na cztery piersi" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 200g to duży spadek ![]() ![]() Zgadzam się, że to przykre, ale gdybyś była na miejscu osób z początku wątku, to pewnie tez wolałabyś chronić swoją prywatność ![]() ![]() A propos doradców laktacyjnych... Ciekawe jak tam nasza missmalezji? Też nic się dawno nie odzywała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
martula czapeczke kupilam na ciuszkach i sliniaczek
![]() agata... ja etz rozwazam czy sprzedawac ciuszki czy nie... juz mam 2 pelne reklamowy... ale jakos mi szkoda? Hmmm boje sie, ze jak ebde miala drugie to znow mi sie nie bedzie chcialo latac po sklepach chyba.... z tym, ze nie wiem kiedy ebde miala drugie;/ takze jestem w kropce :P zreszta ciuszkow letnich bym teraz nie sprzedala juz bo juz nie sezon Leon juz w zasadzie lysy, wlosy mu wypadly :P z tylu jeszcze ma czarne i geste, przod to lysinka Agata czemu chodzisz do 100 letniej lekarki :P? leon nienawidzil lkezevc na brzuszku... tetaz uwielbia! ostatnio na spacerze zaczal strasznie plakac i probowal na brzuszek sie przekrecic... no to go bach na brzuch i po rownym chodniku tak jechal godzine do domu:d ludzie sie dziwnie patrzyli, ale maly sie smial i nie plakal;p kupilam dzis krzeselko do karmienia i w sumie tyle, nie mam chyba co pisac:P
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie z tego powodu o którym tu napisałaś ![]()
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() wybaczcie rzadko tu bywam, ale nie ogarniam ![]() dziecko mi się "zepsuło" strasznie marudny jest ostatnimi dniami nic w dzień nie chce spać (drzemki po 10minut) a wieczorem jest tak padnięty, że wszystko go drażni i zamiast się wyciszyć i usnąć to sie drze... mam więc wesoło, jeszcze tż po urlopie do pracy wrócił i muszę sobie sama radzić tak to zawsze jakaś pomoc... ooho już się obudził z drzemki 20minutowej lecem....
#2482 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kapukat;36102559]mi chodzi o gluten a nie o wprowadzenie kaszki, co prawda u mnie jest podawane nadal że do 6 miesiąca mam karmić tylko piersią dlatego taka konsternacja - nie mam zamiaru dawać dziecku kaszki jako jedzonka, tylko kaszki jako gluten. Ale jeszcze myślę nad tym
Napisałam Ci ze moja lekarka powiedziała że nie ma się co spieszyć z glutenem a jest on np. w kaszkach ale tez powiedziała mi że z kaszkami ostrożnie bo dzieci po nich tyją ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- [QUOTE=kism;36106989]Heloł! ![]() Zmogło mnie trochę przeziębienie, więc zamiast jak zwykle późnym wieczorem krzątać się po domu, zasiadłam do Was ![]() Coś mi się zdaje, że nie pisałam ze 2 tyg., bo było to przed pierwszym dokładnym ważeniem Kaja. Niestety moje obawy wtedy się potwierdziły. Było tak - na szczepieniu 5 tyg. temu 5480g (w ubraniu), 2 tyg. później 5600g (w ubraniu) i tu już mi się lampka ostrzegawcza włączyła, bo ja to raczej przy Maksiu jestem przyzwyczajona do takiej solidnej wagi i zaczęłam ważyć co tydzień... Do tego przeszłam na ścisłą dietą, bo zielone śluzowate kupy cały czas. I właśnie tydzień później było 5700g w ubraniu, 5560g nago, czyli patrząc na tą wagę w ubraniu, to niby 100g przybrał, ale to tak ciut za mało. Ale tydzień później to była już załamka - 5540g nago, czyli schudł mi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co, a raczej kto pomógł? Doradca laktacyjny ![]() ![]() Więc jeszcze raz Was zachęcam, jeśli macie jakieś problemy z karmieniem piersią i chcecie je naprawić, to wykręćcie nr i zapytajcie! I... przez ten ostatni tydzień znowu jadłam normalnie ![]() ![]() To w zasadzie najważniejsze wieści o nas. Mam nadzieję, że już tylko ku dobremu będzie szło. Kaj w zasadzie przez cały ten czas nie wyglądał na chorego ![]() ![]() W przyszłym tygodniu wybieramy się na małe kilkudniowe wakacje. Nie mogę się doczekać ![]() Skandalicznie mało piszecie, nie ma prawie co czytać ![]() ![]() ![]() Niestety nie mam zaufania do ujawniania się na fb po akcjach, które miałyśmy. Po zniknięciu poczty tyle pisałyśmy o pomysłach na jakąś selekcję, ale w zasadzie ciężko było cokolwiek ustalić, jak nie wiemy, kto bruździł. Teraz zdaje mi się, że każdy chętny może dołączyć do grupy na fb, więc boję się, że tam też jest porządek do czasu tylko. Nie chcę tu urazić nikogo, ale po prostu nie mam do tego zaufania. Może za jakieś 2 lata się zdecyduję ![]() A propos ciszy, gdzie się podziała nasza kochana gaduła millena??? Czyżby też na fb się przeniosła i wizaż porzuciła? Kism miło Cię widzieć a myślałam że ty też w tajnej grupie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Gaabbi;36013915]Ja przepraszam, jeśli kogoś urażę, ale ja jestem zdecydowanie na NIE jeśli chodzi o taką instytucję, jak kościół
![]() Cytat:
Nam przy ślubie też powiedział : "Co łaska, ale nie mniej niż 450 zł " ![]() ![]() ![]() W przyszłym tygodniu ide załatwiać nasze chrzciny, ciekawa jestem jak mi pojdzie ![]() ![]() dobra ide bo Borys beczy... a już myslalam ze nadrobie zaległości. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój to w dzień usypia ale w wózku i próbuje go tego oduczyć z marnym skutkiem natomiast na wieczór to uśnie ładnie w łóżeczku w dzień to śpi mało jak już uśnie to w łóżeczku to na 15 min w wózku z przerwami to na dłużej się zdarzy ale wolałabym żeby spał tylko w łóżeczku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szymon przez pierwsze 1,5 miesiąca tył 0,5kg tygodniowo ![]() Pochwal się, bo my się powoli rozglądamy za jakimś i nawet nie wiem na co zwracać uwagę. Byliśmy dziś na ślubie znajomych i łezka mi się w oku zakręciła, bo przypomniało mi się jak to było cudownie na swoim ślubie. Panna młoda suknie miała śliczną, pan młody dostojny....pobawilibyśmy się, ale Szymon wzywał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Generalnie do dzisiaj miałam z tym ogromny problem. Czasem jak nie mogł długo zasnąć, to po prostu kładłam się z nim w lóżku, wyjmowałam na wierzch stołówkę, i jakos razem udawało nam się czasem drzemnąć. Usypiam Borysa tak jak pisze martula , jeśli zauważe ziewnięcia albo tarcie oczek. Cytat:
![]() ![]() Co do przewijania, na pewno przewijam przy pierwszej pobudce po kąpieli, czyli po 5 godzinach snu. Potem karmię. I dalej po 3-4 godziach, zalezy ile się razy przebudzi w tym czasie. Teraz już nie robi kup w nocy więc też nie muszę go tak często przewijać. Borys sam sygnalizuje, ze już ledwie co wytrzymuje w mokrej pieluszce ![]() rinco Seba śliczny ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oo ja też wezme chyba tą maść pośladkową, bo Borys też robi koło 5-7 kup w ciągu dnia i co trochę dupsko czerwone. Staram sie tormentiolu używać jak najmniej, ale czasem nie da rady bez niego, bo ciągle się du.pa czerwieni.... Kurcze wiecie, po cystografii, kiedy to okazało się ze Borys w ciągu 16 dni przybrał 900 gram postanowiłam zaprzestać podawania w ciagu dnia mleka modyfikowanego, bo moje Bobo to na prawdę mała kluska , a i pani doktor kręciła oczami, ze tyle przybył w tak krótkim czasie. Okazało się, ze mam sporo mleka w piersiach, ale chyba jest mało kaloryczne, bo karmiłam młodego co 1,5 godziny no i zaczał sie w nocy budzić na karmienie o 12 w nocy, a już od kilku tygodni (może 2-3) przesypiał tą porę karmienia... I powiem Wam, wytrzymałam tydzień...o ile w dzień mogę się bujać co 1,5 godziny z dzieckiem z cycka na cycek, jakoś to znoszę, i jego marudzenie też, tak po takim dniu chce sobie odpocząć w nocy, a podanie na noc butli też nie pomagało i wróciłam do dokarmiania z tym, że podaje mu mniej i nie po każdym karmieniu. Tylko rano koło 9tej proponuje mu 60ml, potem koło 15 proponuje kolejne 60ml, i na sen 120ml. Zazwczyaj 60tki zjada całe, a na noc około 50-90ml. Dzięki temu odzyskałam znów uśmiechnięte dziecko. Jak skończy 3m-ce spróbuje znów ograniczyć mu dokarmianie, bo wtedy zaczne wprowadzać trochę więcej produktów do mojej diety, to moze i mleko bedzie bardziej kaloryczne. Do tej pory bardziej ciężkostrawne dania powodowały mega wzdęcia u Borysa, wiec sobie darowałam no to z czego to mleko miało nabrać kaloryczności. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Cytat:
ja wreszcie sie wybieram do doradcy w poniedziałek, bo byla na mega długim urlopie. Niestety przyjmuje ona w szpitalu w ktorym nie rodziłam i panie położne, z którymi rozmawialam miesiace temu były zle nastawione do mojej osoby i kazaly szukac pomocy w "moim" szpitalu, ale liczę na to, że pani doradca jest milsza ![]() Cytat:
![]() rzeczywiście na fejsie mi jakos latwiej wszystko ogarnąć , a na wizaż troche czasu brakuje, szczegolnie teraz jak Młody był na "diecie" ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Naprawdę dziewczyny ...tak mało czytania ??
![]() U nas dziś dzień spokojny ale bez spania. Dobrze że chociaż w nocy śpi. Jutro jedziemy na srebrne wesele. Bratu się pomyliło i wyszykowali się dziś ![]() ![]() dobrze że nie pojechali ![]() Cytat:
![]() ![]() Kupiłam jubilatom bon towarowy do sklepu z rzeczami do kuchni ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
ok nie rozpisuje sie bo ide sie kapciu kapciu, ale napisze ze ja kupowalam uzywane krzeselko.
Szukalam drewnanego i takie, ktore jest 2 w 1, krzeselko do karmienia, a pozniej mozna z niego zrobic stolik i male krzeselko dla dziecka. Dzis bylam na gieldzie i znalazlam takie- http://www.sadistic.pl/ptasior-na-rybach-vt134284.htm , tylko moje ma okragle oparcie. Jest drewniane, spodobalo mi sie i bylo tanie. Minusem jest, ze nie ma pasow zabezpieczajacych jak w plastikowych. ok ide sie myc, jutro tz ma sluzbe wiec doczytam dokladnie watek ![]() http://en.nomadinparis.com/A-4388-wo...rved-wood.aspx okragle o[arcie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-08-25 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kism teraz mi się przypomniało, że kiedyś miałam ci napisać co lekarz na moje podnoszenie małego za ręce do pozycji siedzącej. A więc...nie wolno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.