|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Dzieeeeen dobry Slodziaaaczki moje:-*
Sniadanko znsalatka mi uplynelo teraz pije moje 'siuski'. ![]() Milenko tak zdecydowanie bardziej podeszly mi w proszku. Ale moze dlatego ze ktoregos razy bardzo przesadzilam z kropelkami. Teraz na allegro po wyplacie kupie w plynie ale moze tez i w proszku. Skoro wrocilam musze cos ze soba zrobic. Wazenie przeprowadze 10 wrzesnia. W ogole to zalozylam sie z Tztem o pare spodni :-D do 1 listopada musze miec 60 kg trzymajcie kciuki bo ja chce te spodnie :-D tp oczywiscie jest tylko dodatkowa motywacja
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, u mnie znów spadeczek i to bardzo ładny więc jestem w super nastroju. A już myślałam że dziś będzie tak sobie bo mnie brzuch już na @ pobolewa, więc może być zastój a nawet do produ, z tym sie trzeba liczyć.
Fasolino, Ty bez tej nutelki żyć nie możesz
|
#2673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
obawiam sie, ze tak, co njamniej wiadro...Cytat:
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a z jakigo przepisu wychodzi najlepsza nutelka? Jak ją robicie? Ja widziałam różne proporcje, i w łaśnie z serkiem homo też.
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi smakuje z takiego przepisu: 7 lyzek odtluszczonego mleka w proszku 1,5 lyzeczki kakao 3 lyzki slodzika w proszku 4 krople aromatu orzechowego 4 plaskie lyzki mleka w plynie 1 zoltko. Opcjonalnie mozna pominac zoltko, ja daje, jest bardziej kremowa... Wszystko razem miksuje, scieram blenderem i dlugo mieszam az masa zacznie blyszczec. Ale tu fasolino jest mistrzem nutelki, to sie pewnie wypowie
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2012-08-25 o 12:12 |
|
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale pospałam dziś.. do 11,30 ![]() Już po śniadanku i częściowo po obiedzie- bo chciałam spróbować tego niby bigosu niby kapuśniaku- bo ani to takie ani takie ,nawet niezły wyszedł. Ja nutelkę już nie robię z przepisu ale na oko, rąbię mleko w proszku , trochę zwykłego do rozcieńczenia , aromat i słodzik-rzadko daję kakao bo lubię białą teraz oraz nie daję serka bo nie podchodzi mi z nim. I zwykle rzadko daję żółto z takiej przyczyny że zwykle nie czekam aż stężeje ino zjadłam od razu po przyrządzeniu ![]() jedynie ucieram na gładką masę, czasem wstawiam na 15 min do zamrażarki (bo mi super szybko mrozi) żeby lekko "stężała" I voila. Dawniej jeszcze robiłam z żółtkiem i takie praliny ale teraz nie robię bo wiem że dawkę na 2 dni zjadła bym od razu więc lepiej nie kusić losu Co do ilości Fasolinno- to faktycznie trzeba dużo jej zjeść żeby się , przynajmniej ja, bo bardzo ją lubię![]() Kruche Ciastko - daj znaka jak ten aromat jagodowy bo takowego nie mam. No facet miły- przyznaję- szkoda tylko że ostatnio nie dostaję gratisów- a powinnam bo piszą że do każdego zamówienia dają - zwykle kisiel lub budyń - co prawda jakbym pewnie pocztą brała to by był. Ja i tak budyniów nie lubię za bardzo ale zebrałabym z 20 i wysłała Fassolino która je kocha ![]() A ja dziś będę czynić sernik na zimno bo mi się familia domaga Sama też mam ochotę na niego.Wszystkim które spadają z wagi to Ja póki co mam zastój - ale mogę sama sobie podziękować bo nutelka - a raczej jej ilość mnie zgubiła, tak że póki co nie robię .Natusia- a jakie to porteczki Ci się zamarzyły że się o nie założyłaś??? Miłego dnia
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-08-25 o 12:44 |
|
|
|
#2677 |
|
Raczkowanie
|
hej, dziewczyny
u mnie dziś (po jednym dniu białkowo-warzywnym i jednym białkowym) na wadze 52.7kg Milennka03, super te przyprawy! ile za nie dałaś ?
|
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Milenka, uzywalam go juz od razu po zakupie, bo tz najbardziej sie spodobal i dodal go do muffinek, smaku czuc za wiele nie bylo, ale zas to jaki zapach
Dodalm tez smietankowego i idealnie sie to kombonowalo, mozna sobie bylo wyobrazic jagodowe babeczki
|
#2679 |
|
Rozeznanie
|
Milcia pewnie jakies z h&m
. Zalozylam sie bo chce mu pokazac :-D a przy okazji wzbogaze sie o pare spodni kiedy bede juz szczupluska![]() ja mam aromat jagodowy baaaaaaardzo go lubie. Dzis Tatus mi zrobil niespodzianke i powiedzial ze moge zamowic aromaty jakie tylko chce tak wiec prezent urodzinowy idealny
|
#2680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do przypraw to ok 50 zł, niby dużo ale się opłaca przeliczając że do jednego pojemniczka wchodzą dwa standardowe opakowania przypraw(jak nie więcej) za np 1,50 to wychodzi 36zł za przyprawy (bo 12 przypraw) a reszta to koszt słoiczków oraz samej półki. Tak więc oki. Jeszcze taka druga by się przydała na inne przyprawy ale był tylko jeden rodzaj kompletu ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() hm, kiedy masz urodzinki..? Fajowy prezent, to zaszalejesz z aromatami![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() Ja już po konkretnym obiedzie- czyli tym kapuśniako- bigosie, bo to takie dziwne cóś wyszło, jednak mi to średnio smakuje- ale moja mama się zajada ![]() Zrobiłam serniczek a teraz czekam aż stężeje by wylać galaretkę na niego. Pora teraz na zalegnięcie na tarasie z książką, kawką i relaks. Pogoda w końcu super bo nie ma upału czyli dla mnie raj na ziemi. Ps .znalazłam TAKĄ stronkę ,nie wiem jak z jakością aromatów, są po 6ml pakowane więc jakby nie podeszły to niewielka strata bo to nie 10ml, czy któraś z Was stąd coś zamawiała? Upatrzylam sobie piernikowy, rumowy ,miodowy, bananowy , marcepanowy i malaga... wysyłka ekonomiczna 9 zł... hm.. kusi
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-08-25 o 14:05 |
|||
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za przepisiki na nutelkę, czyli ja tak samo te czekoladki - pralinki robię o których wczoraj pisałam, tylko że jem 2 lub 3 , no max 4 i basta a one są malutkie więc luzik. A poza tym to bardzo rzadko je robię, musze mieć ogromną chęć na coś takiego, tak to wolę nie robić, jak nie ma to nie zjem
![]() Milenka, kusząca cena tych aromatów, chyba zaraz zamówię, najwyżej będziemy klęły hehe że lipne, albo będą dla gości Kupiłam dziś 5 kostek chudego białego sera, już szejka wciągnełam jednego tym razem ananas, zakochałam się, jest pyyyyszny A na obiad robię kotlety mielone z białym serem, są fajnie wilgotne i smaczniusie, próbowałyście w ten sposób?
|
#2682 | |
|
Rozeznanie
|
III
dziś na obiad makaron pełnoziarnisty - jem po raz pierwszy , no i sos z piersi kurczaka z pieczarkami cebulka i może koperku dodam galaretka juz się chłodzi , emilke kupilam ale chyba sernik zrobię na proto czwartek, a dziś moze tego shejka bo ciągle jeszcze nie sporóbowałam a co u was ? ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak i moje tyle że ja już chwilowo nie mogę jeść mięsa indyczego , muszę zrobić z innym np wołowym lub z kuraka, karbonatki czyli kotleciki z serem białym
|
|
#2684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() : gotuje: żyć bez niej nie mogę ![]() GRATULUJĘ SPADKU ![]() ![]() klask i:![]() no tak trzymac
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
otoż to KARBONATKI
|
#2686 | ||
|
Rozeznanie
|
nie mam babki czasu na pisanie , ale zaglądam do was i staram się choć skrobnąc - musicie mi wybaczyć ale praca , dom i Mały Bąk 8-mczny to jednak sporo do ogarnięcia no i jeszcze pichcnie dukanowe dla mnie , dla męża standard i dla małego ekozdrowo
więc w kuchni szał---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
i nie czekam aż coś tam będzie błyszczeć tylko rzucam się od razu i micha mi się cieszy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- noż jasna cholera , mi na III NIC NIE SPADA , ale ci zazdroszcze , uczty robisz i te wszystkie inne zasady też trzymasz , czy coś zmodyfikowałaś ?
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiedziałam że te kotlety to karbonatki
Ja jeszcze na P+W dodaję duszoną cebulkę, świetne są.Fasolino, to i tak dajesz radę a z tym gotowaniem to u mnie już lepiej bo mała je to co my więc już luz.
|
#2688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to często choć najbardziej lubię lekko stężałą i zimną---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
|
|
#2689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc nie ma co mówić o trzymaniu zasad - bo nie trzymałam. i waga stała.teraz przez dwa dni byłam grzeczna - same proteiny + warzywa, zero innych przywilejów (chce się trochę oczyścić po tym okresie rozpusty). i zleciało mi pół kilo. no ale generalnie korzystam ze wszystkiego oprócz posiłków skrobiowych -makaron pełnoziornisty jadłam 2 razy, a jestem już na III ponad miesiąc. ja też muszę zamówić aromaty na początku diety zamówiłam sobie niemały zapas (11 sztuk), ale teraz już mi się większość pokończyła. gdzie kupowałyście aromaty w proszku? Edytowane przez menteuse Czas edycji: 2012-08-25 o 15:06 |
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to dostępne są w Wypiekarni pl lub np na All
|
#2691 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że dziewczyny chwaliły z Wypiekarni ale już nie zabieram głosu bo mi z niej nie podeszły , wiadomo co człowiek to inny gust![]() Menteuse- jeszcze raz podziękowania
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-08-25 o 15:26 |
|
|
|
|
#2693 |
|
Rozeznanie
|
a od kiedy ty na tej 3 jestes ?
|
#2694 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2695 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, u mnie 6 dzień uderzeniowej, już się napalam na jutro-pierwszy dzień PW
![]() Zrobiłam na jutro leczo, przygotowałam cukinię do zapiekania z mięsem indyka, ukulałam pralinki ![]() Dzis pierwszy raz zrobiłam bułeczki otrębowe z opiekacza, przepis z bloga "Z kotem w kuchni". OBŁĘD!!! wreszcie jakis substytut kanapki-zjadłam z serem Piórko, pyyyycha! wieczorem bede je piec w piekarniku bo w opiekaczu malusie wychodzą ![]() Aaaa, i wreszcie kupiłam dzisiaj wagę-moją stara wagę pozyczyłam komus i nie pamietam komu :/ tak wiec jest nowa, spadki notuje od jutra, ale i bez wazenia widze ze po 6 dniach mój "Maciek" (czyli brzuch) się zmniejszył
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm - luknij na 1 stronę wątku na listę dozwolonych- dobrze że to ostatni dzień I bo jest dopuszczalny dopiero od II ![]() no to pięknie zaszalałaś z gotowaniem ,wyżerka będzie że ho ho podaj adres to wpadnę
|
|
#2697 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zjadłam 1/4 plasterka, ale to i tak żadne pocieszenie...)Narobiłam różnych cudów na jutro, ale lekko się przyłamałam teraz... obiecałam sobie, że I faza będzie idealnie i zgodnie z zasadami najbardziej jak tylko się da. Trudno. Od jutra II faza, 3mam się planu i chudnę dalej. Milennka: nooo, jeżeli mieszkasz na Górnym Śląsku, to zapraszam w moje skromne progi!
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdemu zdarzają się wpadki. Ale widzę że też go lubisz- ja też ,rzadko go jem ze wzgledu na zastoje ale niekiedy do zapiekanek daję ,jest pycha.Hm na Śląsku co prawda nie mieszkam ale użyję tego Ty jutro pierwszy dzień PW a ja jutro ostatnie dzień PW a potem 5 dni P- z czego się bardzo cieszę Lubie warzywa ale wydaje mi się że chudnę tylko po P
|
|
#2699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc bedę robić 1/1 ![]() naprawdę, juz odliczam godziny do jutra-mam ogród, a wnim pełno pysznych, organicznych warzyw (nie uzywamy żadnej chemii do hodowli): ogórki, cukinia, pomidory, papryka, no obłęd! Jak jutro wlezę w te krzaki, to wyjdę w poniedziałek
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Efekt taki że niestety zawsze dostaję od mamy takie zapasy cukini , pomidorów itp że muszę je spożyć w ciągu tych PW i wtedy więcej warzyw zamiast białeczka jem. Muszę jednak protein więcej spożywać na PW. No to miłego siedzenia jutro w krzakach jutro
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

teraz pije moje 'siuski'.
--->69-->67-->65-->63!!! 

Kup sobie kiedyś zabayone jak nie masz - ale dawkuj oszczędnie- mój faworyt zaraz po toffi, choć nie wiem czy nie wysuwa się na pierwszy plan.
obawiam sie, ze tak, co njamniej wiadro...
, przynajmniej ja, bo bardzo ją lubię
Ja póki co mam zastój - ale mogę sama sobie podziękować bo nutelka - a raczej jej ilość mnie zgubiła, tak że póki co nie robię .
?

Dodalm tez smietankowego i idealnie sie to kombonowalo, mozna sobie bylo wyobrazic jagodowe babeczki 

klask i:
więc nie ma co mówić o trzymaniu zasad - bo nie trzymałam. i waga stała.
zjadłam 1/4 plasterka, ale to i tak żadne pocieszenie...)