Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-25, 09:54   #2671
natusia167
Rozeznanie

GG do natusia167
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23

Dzieeeeen dobry Slodziaaaczki moje:-*

Sniadanko znsalatka mi uplynelo teraz pije moje 'siuski'.

Milenko tak zdecydowanie bardziej podeszly mi w proszku. Ale moze dlatego ze ktoregos razy bardzo przesadzilam z kropelkami. Teraz na allegro po wyplacie kupie w plynie ale moze tez i w proszku. Skoro wrocilam musze cos ze soba zrobic. Wazenie przeprowadze 10 wrzesnia.

W ogole to zalozylam sie z Tztem o pare spodni :-D do 1 listopada musze miec 60 kg trzymajcie kciuki bo ja chce te spodnie :-D tp oczywiscie jest tylko dodatkowa motywacja

Dbam o wlosy:

Nie prostuje 15.07.2011
Olej kokosowy 25.07.2011
natusia167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 09:54   #2672
martikaj
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, u mnie znów spadeczek i to bardzo ładny więc jestem w super nastroju. A już myślałam że dziś będzie tak sobie bo mnie brzuch już na @ pobolewa, więc może być zastój a nawet do produ, z tym sie trzeba liczyć.

Fasolino, Ty bez tej nutelki żyć nie możesz
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:47   #2673
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
i jak wizyta w KruKam? nieźle mają zaopatrzone mieszkanko w dukanowe rzeczy nie? Jakie aromaty kupiłaś?
a jakiego aromatu? Kup sobie kiedyś zabayone jak nie masz - ale dawkuj oszczędnie- mój faworyt zaraz po toffi, choć nie wiem czy nie wysuwa się na pierwszy plan.
Niezle zaopatrzone Az chcialam tam wszystkiego pomacac, facet bardzo mily Kupilam smietankowy, kokosowy, orzechowy, jagodowy i nugatowy raj. Do nutelki dodalam orzecha, ale wiem tez, ze nie wyszla dobra, bo robilam z przepisu na serku homo. Niezbyt to fajne... Tz dalam sprobowac i mowi, ze za duzo aromatu. Wiec ta zamrozilam, w razie W, a druga zrobilam juz bez serka i dalam tylko 2 krople orzecha i wyszlo idealne Tylko musze sie pilnowac, zeby nie jesc go duzo. Tylko jak bede miala masakryczna chcice

Cytat:
Napisane przez fasolinno Pokaż wiadomość
]a swoją drogą to ciekawe ile by takiej nutelki trzeba było zjeśc żeby się porzygać jak dla mnie to jest taka super że chyba wiadro
obawiam sie, ze tak, co njamniej wiadro...

Cytat:
Napisane przez natusia167 Pokaż wiadomość

W ogole to zalozylam sie z Tztem o pare spodni :-D do 1 listopada musze miec 60 kg trzymajcie kciuki bo ja chce te spodnie :-D tp oczywiscie jest tylko dodatkowa motywacja
Dobra motywacja
Stary 2012-08-25, 10:59   #2674
martikaj
Zakorzenienie

Dziewczyny a z jakigo przepisu wychodzi najlepsza nutelka? Jak ją robicie? Ja widziałam różne proporcje, i w łaśnie z serkiem homo też.
Stary 2012-08-25, 12:10   #2675
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny a z jakigo przepisu wychodzi najlepsza nutelka? Jak ją robicie? Ja widziałam różne proporcje, i w łaśnie z serkiem homo też.
z serkiem wychodzi jakas taka kwasnowata...

Mi smakuje z takiego przepisu:
7 lyzek odtluszczonego mleka w proszku
1,5 lyzeczki kakao
3 lyzki slodzika w proszku
4 krople aromatu orzechowego
4 plaskie lyzki mleka w plynie
1 zoltko.

Opcjonalnie mozna pominac zoltko, ja daje, jest bardziej kremowa...
Wszystko razem miksuje, scieram blenderem i dlugo mieszam az masa zacznie blyszczec.

Ale tu fasolino jest mistrzem nutelki, to sie pewnie wypowie

Edytowane przez Kruche Ciastko
Czas edycji: 2012-08-25 o 12:12
Kruche Ciastko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 12:42   #2676
Milennka03
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale pospałam dziś.. do 11,30
Już po śniadanku i częściowo po obiedzie- bo chciałam spróbować tego niby bigosu niby kapuśniaku- bo ani to takie ani takie ,nawet niezły wyszedł.
Ja nutelkę już nie robię z przepisu ale na oko, rąbię mleko w proszku , trochę zwykłego do rozcieńczenia , aromat i słodzik-rzadko daję kakao bo lubię białą teraz oraz nie daję serka bo nie podchodzi mi z nim. I zwykle rzadko daję żółto z takiej przyczyny że zwykle nie czekam aż stężeje ino zjadłam od razu po przyrządzeniu jedynie ucieram na gładką masę, czasem wstawiam na 15 min do zamrażarki (bo mi super szybko mrozi) żeby lekko "stężała" I voila. Dawniej jeszcze robiłam z żółtkiem i takie praliny ale teraz nie robię bo wiem że dawkę na 2 dni zjadła bym od razu więc lepiej nie kusić losu Co do ilości Fasolinno- to faktycznie trzeba dużo jej zjeść żeby się , przynajmniej ja, bo bardzo ją lubię

Kruche Ciastko
- daj znaka jak ten aromat jagodowy bo takowego nie mam. No facet miły- przyznaję- szkoda tylko że ostatnio nie dostaję gratisów- a powinnam bo piszą że do każdego zamówienia dają - zwykle kisiel lub budyń - co prawda jakbym pewnie pocztą brała to by był. Ja i tak budyniów nie lubię za bardzo ale zebrałabym z 20 i wysłała Fassolino która je kocha

A ja dziś będę czynić sernik na zimno bo mi się familia domagaSama też mam ochotę na niego.

Wszystkim które spadają z wagi to Ja póki co mam zastój - ale mogę sama sobie podziękować bo nutelka - a raczej jej ilość mnie zgubiła, tak że póki co nie robię .

Natusia- a jakie to porteczki Ci się zamarzyły że się o nie założyłaś???

Miłego dnia

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Edytowane przez Milennka03
Czas edycji: 2012-08-25 o 12:44
Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 12:51   #2677
menteuse
Raczkowanie

hej, dziewczyny

u mnie dziś (po jednym dniu białkowo-warzywnym i jednym białkowym) na wadze 52.7kg czyli na III zeszło mi już prawie 2 kg!

Milennka03, super te przyprawy! ile za nie dałaś ?
menteuse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 13:21   #2678
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Milenka, uzywalam go juz od razu po zakupie, bo tz najbardziej sie spodobal i dodal go do muffinek, smaku czuc za wiele nie bylo, ale zas to jaki zapach Dodalm tez smietankowego i idealnie sie to kombonowalo, mozna sobie bylo wyobrazic jagodowe babeczki
Stary 2012-08-25, 13:42   #2679
natusia167
Rozeznanie

GG do natusia167

Milcia pewnie jakies z h&m . Zalozylam sie bo chce mu pokazac :-D a przy okazji wzbogaze sie o pare spodni kiedy bede juz szczupluska

ja mam aromat jagodowy baaaaaaardzo go lubie. Dzis Tatus mi zrobil niespodzianke i powiedzial ze moge zamowic aromaty jakie tylko chce tak wiec prezent urodzinowy idealny

Dbam o wlosy:

Nie prostuje 15.07.2011
Olej kokosowy 25.07.2011
natusia167 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 13:56   #2680
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez menteuse Pokaż wiadomość
hej, dziewczyny

u mnie dziś (po jednym dniu białkowo-warzywnym i jednym białkowym) na wadze 52.7kg czyli na III zeszło mi już prawie 2 kg!

co do przypraw to ok 50 zł, niby dużo ale się opłaca przeliczając że do jednego pojemniczka wchodzą dwa standardowe opakowania przypraw(jak nie więcej) za np 1,50 to wychodzi 36zł za przyprawy (bo 12 przypraw) a reszta to koszt słoiczków oraz samej półki. Tak więc oki.
Jeszcze taka druga by się przydała na inne przyprawy ale był tylko jeden rodzaj kompletu

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez natusia167 Pokaż wiadomość
Milcia pewnie jakies z h&m . Zalozylam sie bo chce mu pokazac :-D a przy okazji wzbogaze sie o pare spodni kiedy bede juz szczupluska

ja mam aromat jagodowy baaaaaaardzo go lubie. Dzis Tatus mi zrobil niespodzianke i powiedzial ze moge zamowic aromaty jakie tylko chce tak wiec prezent urodzinowy idealny
aha- myślałam że masz już jakieś konkretne upatrzone
hm, kiedy masz urodzinki..? Fajowy prezent, to zaszalejesz z aromatami

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Milenka, uzywalam go juz od razu po zakupie, bo tz najbardziej sie spodobal i dodal go do muffinek, smaku czuc za wiele nie bylo, ale zas to jaki zapach Dodalm tez smietankowego i idealnie sie to kombonowalo, mozna sobie bylo wyobrazic jagodowe babeczki
No to następny będzie jagodowy u mnie do kolekcji

Ja już po konkretnym obiedzie- czyli tym kapuśniako- bigosie, bo to takie dziwne cóś wyszło, jednak mi to średnio smakuje- ale moja mama się zajada
Zrobiłam serniczek a teraz czekam aż stężeje by wylać galaretkę na niego.

Pora teraz na zalegnięcie na tarasie z książką, kawką i relaks. Pogoda w końcu super bo nie ma upału czyli dla mnie raj na ziemi.

Ps .znalazłam TAKĄ stronkę ,nie wiem jak z jakością aromatów, są po 6ml pakowane więc jakby nie podeszły to niewielka strata bo to nie 10ml, czy któraś z Was stąd coś zamawiała? Upatrzylam sobie piernikowy, rumowy ,miodowy, bananowy , marcepanowy i malaga... wysyłka ekonomiczna 9 zł... hm.. kusi

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Czas edycji: 2012-08-25 o 14:05
Stary 2012-08-25, 14:26   #2681
martikaj
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za przepisiki na nutelkę, czyli ja tak samo te czekoladki - pralinki robię o których wczoraj pisałam, tylko że jem 2 lub 3 , no max 4 i basta a one są malutkie więc luzik. A poza tym to bardzo rzadko je robię, musze mieć ogromną chęć na coś takiego, tak to wolę nie robić, jak nie ma to nie zjem

Milenka, kusząca cena tych aromatów, chyba zaraz zamówię, najwyżej będziemy klęły hehe że lipne, albo będą dla gości

Kupiłam dziś 5 kostek chudego białego sera, już szejka wciągnełam jednego tym razem ananas, zakochałam się, jest pyyyyszny

A na obiad robię kotlety mielone z białym serem, są fajnie wilgotne i smaczniusie, próbowałyście w ten sposób?
Stary 2012-08-25, 14:28   #2682
fasolinno
Rozeznanie

III

dziś na obiad makaron pełnoziarnisty - jem po raz pierwszy , no i sos z piersi kurczaka z pieczarkami cebulka i może koperku dodam
galaretka juz się chłodzi , emilke kupilam ale chyba sernik zrobię na proto czwartek, a dziś moze tego shejka bo ciągle jeszcze nie sporóbowałam

a co u was ?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny za przepisiki na nutelkę, czyli ja tak samo te czekoladki - pralinki robię o których wczoraj pisałam, tylko że jem 2 lub 3 , no max 4 i basta a one są malutkie więc luzik. A poza tym to bardzo rzadko je robię, musze mieć ogromną chęć na coś takiego, tak to wolę nie robić, jak nie ma to nie zjem

Milenka, kusząca cena tych aromatów, chyba zaraz zamówię, najwyżej będziemy klęły hehe że lipne, albo będą dla gości

Kupiłam dziś 5 kostek chudego białego sera, już szejka wciągnełam jednego tym razem ananas, zakochałam się, jest pyyyyszny

A na obiad robię kotlety mielone z białym serem, są fajnie wilgotne i smaczniusie, próbowałyście w ten sposób?
zrób karbonatki - są pycha
fasolinno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 14:33   #2683
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:

o tak -ananasowy jest pychota .Co do kotletów to słynne tzw karbonatki - ulubione danie Trufelki jak i moje tyle że ja już chwilowo nie mogę jeść mięsa indyczego , muszę zrobić z innym np wołowym lub z kuraka, karbonatki czyli kotleciki z serem białym

-fasolinno-

siestowo

Stary 2012-08-25, 14:35   #2684
fasolinno
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny, u mnie znów spadeczek i to bardzo ładny więc jestem w super nastroju. A już myślałam że dziś będzie tak sobie bo mnie brzuch już na @ pobolewa, więc może być zastój a nawet do produ, z tym sie trzeba liczyć.

Fasolino, Ty bez tej nutelki żyć nie możesz
dla mnie nutelka to jak powietrze : gotuje: żyć bez niej nie mogę

GRATULUJĘ SPADKU klask i:
no tak trzymac
Stary 2012-08-25, 14:35   #2685
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:

zrób karbonatki - są pycha
otoż to KARBONATKI

-fasolinno-

siestowo

Stary 2012-08-25, 14:43   #2686
fasolinno
Rozeznanie

nie mam babki czasu na pisanie , ale zaglądam do was i staram się choć skrobnąc - musicie mi wybaczyć ale praca , dom i Mały Bąk 8-mczny to jednak sporo do ogarnięcia no i jeszcze pichcnie dukanowe dla mnie , dla męża standard i dla małego ekozdrowo więc w kuchni szał

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
z serkiem wychodzi jakas taka kwasnowata...

Mi smakuje z takiego przepisu:
7 lyzek odtluszczonego mleka w proszku
1,5 lyzeczki kakao
3 lyzki slodzika w proszku
4 krople aromatu orzechowego
4 plaskie lyzki mleka w plynie
1 zoltko.

Opcjonalnie mozna pominac zoltko, ja daje, jest bardziej kremowa...
Wszystko razem miksuje, scieram blenderem i dlugo mieszam az masa zacznie blyszczec.

Ale tu fasolino jest mistrzem nutelki, to sie pewnie wypowie
ja tez robie z tego przepisu ale z żółtkiem nigdy nie próbowałam, za to nie mieszam wcale tylko dwa razy i nie czekam aż coś tam będzie błyszczeć tylko rzucam się od razu i micha mi się cieszy

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Ale pospałam dziś.. do 11,30
Już po śniadanku i częściowo po obiedzie- bo chciałam spróbować tego niby bigosu niby kapuśniaku- bo ani to takie ani takie ,nawet niezły wyszedł.
Ja nutelkę już nie robię z przepisu ale na oko, rąbię mleko w proszku , trochę zwykłego do rozcieńczenia , aromat i słodzik-rzadko daję kakao bo lubię białą teraz oraz nie daję serka bo nie podchodzi mi z nim. I zwykle rzadko daję żółto z takiej przyczyny że zwykle nie czekam aż stężeje ino zjadłam od razu po przyrządzeniu jedynie ucieram na gładką masę, czasem wstawiam na 15 min do zamrażarki (bo mi super szybko mrozi) żeby lekko "stężała" I voila. Dawniej jeszcze robiłam z żółtkiem i takie praliny ale teraz nie robię bo wiem że dawkę na 2 dni zjadła bym od razu więc lepiej nie kusić losu Co do ilości Fasolinno- to faktycznie trzeba dużo jej zjeść żeby się , przynajmniej ja, bo bardzo ją lubię

Kruche Ciastko
- daj znaka jak ten aromat jagodowy bo takowego nie mam. No facet miły- przyznaję- szkoda tylko że ostatnio nie dostaję gratisów- a powinnam bo piszą że do każdego zamówienia dają - zwykle kisiel lub budyń - co prawda jakbym pewnie pocztą brała to by był. Ja i tak budyniów nie lubię za bardzo ale zebrałabym z 20 i wysłała Fassolino która je kocha

A ja dziś będę czynić sernik na zimno bo mi się familia domagaSama też mam ochotę na niego.

Wszystkim które spadają z wagi to Ja póki co mam zastój - ale mogę sama sobie podziękować bo nutelka - a raczej jej ilość mnie zgubiła, tak że póki co nie robię .

Miłego dnia
Kochana moja dzieki za pomysł z budyniami mam całą szuflade ; malinowe , toffi , śmietankowe, czekoladowe, truskawkowe, waniliowe i jeszcze jakie tam w kauflandzie dostałam, ale miło że o mnie pomyślałaś , ja też lece nutelkę białą - musimy sie kiedyś spotkac na wspolną konsumpcje

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
hej, dziewczyny

noż jasna cholera , mi na III NIC NIE SPADA , ale ci zazdroszcze , uczty robisz i te wszystkie inne zasady też trzymasz , czy coś zmodyfikowałaś ?
Stary 2012-08-25, 14:48   #2687
martikaj
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie wiedziałam że te kotlety to karbonatki Ja jeszcze na P+W dodaję duszoną cebulkę, świetne są.

Fasolino, to i tak dajesz radę a z tym gotowaniem to u mnie już lepiej bo mała je to co my więc już luz.
Stary 2012-08-25, 14:58   #2688
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
n
---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------

ja tez robie z tego przepisu ale z żółtkiem nigdy nie próbowałam, za to nie mieszam wcale tylko dwa razy i nie czekam aż coś tam będzie błyszczeć tylko rzucam się od razu i micha mi się cieszy
tak też mi się zdarza i to często choć najbardziej lubię lekko stężałą i zimną

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
ja też lece nutelkę białą - musimy sie kiedyś spotkac na wspolną konsumpcje

ha, jak się przeprowadzę do Opola to do Wrocka będę mięc bliżej niż stąd to się umówimy na ucztę nutelkową ale potem na wagę przez miesiąc nie staniemy

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Dziewczyny, nie wiedziałam że te kotlety to karbonatki Ja jeszcze na P+W dodaję duszoną cebulkę, świetne są.

.
spokojnie cebule na P możesz dawać ale niewiele- bo dopuszczalna jako "przyprawa" czyli z połowę na luzie możesz dać. No karbonatki ,karbonatki Ja też zamówiłam te aromaty bo przegrzebałam inne forum i tam polecają ten sklep i ich aromaty, nawet przeczytałam że jedna dukanka zamówiła ich... 350 sztuk bo za granice żeby mieć zapas, a ja tu się chwalę moją skromną kolekcją...

-fasolinno-

siestowo

Stary 2012-08-25, 15:00   #2689
menteuse
Raczkowanie

Cytat:
noż jasna cholera , mi na III NIC NIE SPADA , ale ci zazdroszcze , uczty robisz i te wszystkie inne zasady też trzymasz , czy coś zmodyfikowałaś ?
przez ostatnie dwa tygodnie to byłam bardziej na IV fazie niż na III więc nie ma co mówić o trzymaniu zasad - bo nie trzymałam. i waga stała.
teraz przez dwa dni byłam grzeczna - same proteiny + warzywa, zero innych przywilejów (chce się trochę oczyścić po tym okresie rozpusty). i zleciało mi pół kilo.

no ale generalnie korzystam ze wszystkiego oprócz posiłków skrobiowych -makaron pełnoziornisty jadłam 2 razy, a jestem już na III ponad miesiąc.

ja też muszę zamówić aromaty na początku diety zamówiłam sobie niemały zapas (11 sztuk), ale teraz już mi się większość pokończyła.
gdzie kupowałyście aromaty w proszku?

Edytowane przez menteuse
Czas edycji: 2012-08-25 o 15:06
Stary 2012-08-25, 15:14   #2690
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:

ja też muszę zamówić aromaty na początku diety zamówiłam sobie niemały zapas (11 sztuk), ale teraz już mi się większość pokończyła.
gdzie kupowałyście aromaty w proszku?
z tego co wiem to dostępne są w Wypiekarni pl lub np na All

-fasolinno-

siestowo

Stary 2012-08-25, 15:21   #2691
menteuse
Raczkowanie

Cytat:
z tego co wiem to dostępne są w Wypiekarni pl lub np na All
wiem, gdzie są dostępne pytam, gdzie kupiłyście, bo chcę jakieś sprawdzone
Stary 2012-08-25, 15:24   #2692
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, gdzie są dostępne pytam, gdzie kupiłyście, bo chcę jakieś sprawdzone
a to sorki-faktycznie gapa ze mnie Wiem że dziewczyny chwaliły z Wypiekarni ale już nie zabieram głosu bo mi z niej nie podeszły , wiadomo co człowiek to inny gust

Menteuse- jeszcze raz podziękowania za przepis na SHAKE- to coś BOOOOSKIEGO

-fasolinno-

siestowo

Czas edycji: 2012-08-25 o 15:26
Stary 2012-08-25, 15:34   #2693
fasolinno
Rozeznanie

Cytat:
hej, dziewczyny

a od kiedy ty na tej 3 jestes ?
Stary 2012-08-25, 15:39   #2694
menteuse
Raczkowanie

Cytat:
a od kiedy ty na tej 3 jestes ?
22 lipca
Stary 2012-08-25, 16:40   #2695
Caramelli
Raczkowanie

Dziewczyny, u mnie 6 dzień uderzeniowej, już się napalam na jutro-pierwszy dzień PW
Zrobiłam na jutro leczo, przygotowałam cukinię do zapiekania z mięsem indyka, ukulałam pralinki

Dzis pierwszy raz zrobiłam bułeczki otrębowe z opiekacza, przepis z bloga "Z kotem w kuchni". OBŁĘD!!! wreszcie jakis substytut kanapki-zjadłam z serem Piórko, pyyyycha! wieczorem bede je piec w piekarniku bo w opiekaczu malusie wychodzą

Aaaa, i wreszcie kupiłam dzisiaj wagę-moją stara wagę pozyczyłam komus i nie pamietam komu :/ tak wiec jest nowa, spadki notuje od jutra, ale i bez wazenia widze ze po 6 dniach mój "Maciek" (czyli brzuch) się zmniejszył

KEEP GOING, DON'T STOP.

Caramelli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 16:48   #2696
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramelli Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u mnie 6 dzień uderzeniowej, już się napalam na jutro-pierwszy dzień PW
Zrobiłam na jutro leczo, przygotowałam cukinię do zapiekania z mięsem indyka, ukulałam pralinki

Dzis pierwszy raz zrobiłam bułeczki otrębowe z opiekacza, przepis z bloga "Z kotem w kuchni". OBŁĘD!!! wreszcie jakis substytut kanapki-zjadłam z serem Piórko, pyyyycha! wieczorem bede je piec w piekarniku bo w opiekaczu malusie wychodzą
na I ser Piórko? hm - luknij na 1 stronę wątku na listę dozwolonych- dobrze że to ostatni dzień I bo jest dopuszczalny dopiero od II

no to pięknie zaszalałaś z gotowaniem ,wyżerka będzie że ho ho podaj adres to wpadnę

-fasolinno-

siestowo

Stary 2012-08-25, 17:15   #2697
Caramelli
Raczkowanie

Cytat:
na I ser Piórko? hm - luknij na 1 stronę wątku na listę dozwolonych- dobrze że to ostatni dzień I bo jest dopuszczalny dopiero od II

no to pięknie zaszalałaś z gotowaniem ,wyżerka będzie że ho ho podaj adres to wpadnę
O Boże... co ja narobiłam?? faktycznie, Piórko jest niedozwolony na I fazie zjadłam 1/4 plasterka, ale to i tak żadne pocieszenie...)

Narobiłam różnych cudów na jutro, ale lekko się przyłamałam teraz... obiecałam sobie, że I faza będzie idealnie i zgodnie z zasadami najbardziej jak tylko się da.
Trudno. Od jutra II faza, 3mam się planu i chudnę dalej.

Milennka: nooo, jeżeli mieszkasz na Górnym Śląsku, to zapraszam w moje skromne progi!

KEEP GOING, DON'T STOP.

Stary 2012-08-25, 17:32   #2698
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
O Boże... co ja narobiłam?? faktycznie, Piórko jest niedozwolony na I fazie zjadłam 1/4 plasterka, ale to i tak żadne pocieszenie...)

Narobiłam różnych cudów na jutro, ale lekko się przyłamałam teraz... obiecałam sobie, że I faza będzie idealnie i zgodnie z zasadami najbardziej jak tylko się da.
Trudno. Od jutra II faza, 3mam się planu i chudnę dalej.

Milennka: nooo, jeżeli mieszkasz na Górnym Śląsku, to zapraszam w moje skromne progi!
Oj tam- niewiele zjadłaś więc nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem ,ważne że nie wtrąbiłaś kilka plastrów i to przez całą I Każdemu zdarzają się wpadki. Ale widzę że też go lubisz- ja też ,rzadko go jem ze wzgledu na zastoje ale niekiedy do zapiekanek daję ,jest pycha.Hm na Śląsku co prawda nie mieszkam ale użyję tego jako środka transportu i w mig będę Ty jutro pierwszy dzień PW a ja jutro ostatnie dzień PW a potem 5 dni P- z czego się bardzo cieszę Lubie warzywa ale wydaje mi się że chudnę tylko po P

-fasolinno-

siestowo

Stary 2012-08-25, 17:46   #2699
Caramelli
Raczkowanie

Cytat:
Oj tam- niewiele zjadłaś więc nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem ,ważne że nie wtrąbiłaś kilka plastrów i to przez całą I Każdemu zdarzają się wpadki. Ale widzę że też go lubisz- ja też ,rzadko go jem ze wzgledu na zastoje ale niekiedy do zapiekanek daję ,jest pycha.Hm na Śląsku co prawda nie mieszkam ale użyję tego jako środka transportu i w mig będę Ty jutro pierwszy dzień PW a ja jutro ostatnie dzień PW a potem 5 dni P- z czego się bardzo cieszę Lubie warzywa ale wydaje mi się że chudnę tylko po P
Ooo, idziesz 5/5? Podziwiam! Ja w zeszłym roku miałam sporo kłopotów z 5/5, nie daję rady tyle czasu bez warzyw więc bedę robić 1/1
naprawdę, juz odliczam godziny do jutra-mam ogród, a wnim pełno pysznych, organicznych warzyw (nie uzywamy żadnej chemii do hodowli): ogórki, cukinia, pomidory, papryka, no obłęd! Jak jutro wlezę w te krzaki, to wyjdę w poniedziałek

KEEP GOING, DON'T STOP.

Stary 2012-08-25, 17:51   #2700
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, idziesz 5/5? Podziwiam! Ja w zeszłym roku miałam sporo kłopotów z 5/5, nie daję rady tyle czasu bez warzyw więc bedę robić 1/1
naprawdę, juz odliczam godziny do jutra-mam ogród, a wnim pełno pysznych, organicznych warzyw (nie uzywamy żadnej chemii do hodowli): ogórki, cukinia, pomidory, papryka, no obłęd! Jak jutro wlezę w te krzaki, to wyjdę w poniedziałek
szłam i 1/1 i 2/2 ale dopiero na 5/5 czuję się dobrze choć mam podobnie jak TY- też tu w domu rodzinnym mamy warzywa nie pryskane,nie nawożone ,tak że pyszne Efekt taki że niestety zawsze dostaję od mamy takie zapasy cukini , pomidorów itp że muszę je spożyć w ciągu tych PW i wtedy więcej warzyw zamiast białeczka jem. Muszę jednak protein więcej spożywać na PW.
No to miłego siedzenia jutro w krzakach jutro

-fasolinno-

siestowo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości