Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Piękna 13 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-26, 09:44   #4651
Tygrryska
Zakorzenienie

Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk

Dzien dobry

ale tu cisza
czas na kawke..

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
widziałam, tylko nie wiem jak to wyglada pod włosami ja bym chciała tylko taki trójkącik przy skroni, tu gdzie widać, ale nie wiem czy się zdecydować czy nie, jak mówiłąm, to już ostatnia szansa na szaleństwa
skoro tak Ci sie to podoba to zaszalej bo tak jak mowisz, ostatnia szansa na takie odwazne kroki

Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość
Nałożyłam Sese na włosy i czeka mnie pranie i porządek w szafie
ja sie zbieram do porzadkow w szafie od lipca

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Ty mnie wykończysz z tymi zdjęciami A nie masz fb? Byłoby łatwiej
ja probowalam Ciebie wyszukac wsrod znajomych zyskowej, ale Cie nie znalazlam

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
witajcie
chyba wraca lato, nie wiem jak u was.
zrobiłam sobie w końcu ten tonik olejek pichtowy + nafta. Śmierdzi niesamowicie ale po chwili przestaje,nic nie swędzi i nie piecze. Mam nadzieję że podziała - mam bardzo dużo ciemnych grudek fuu
i jak? dziala cos juz?

Cytat:
a ja mam jutro znowu wizytę i gina
w końcu się przełamałam
i bardzo dobrze

Tygrryska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 10:00   #4652
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk

witam
ale dzisiaj pospałam wstałam przed 8 i do tego z bólem głowy za dużo snu .

I mam dylemat teraz przy farbowaniu odrostów czy zostawić sobie mój bok w naturalny czy też polecieć go w kolor

No i wczoraj dostałam komplement na temat moich włosów od klientki i od razu po powrocie do domu zabrałam się za włosową pielęgnację Na tygodniu ogranicza się ona tylko do codziennego mycia, odżywki i jedwabiu na końcówki
Stary 2012-08-26, 11:27   #4653
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Napisane przez Tygrryska Pokaż wiadomość
skoro tak Ci sie to podoba to zaszalej bo tak jak mowisz, ostatnia szansa na takie odwazne kroki

ja probowalam Ciebie wyszukac wsrod znajomych zyskowej, ale Cie nie znalazlam

i bardzo dobrze
sama nie wiem, mam mieszane uczucia

to jak widać słabo szukałaś, bo Madzia tam jest

Stary 2012-08-28, 07:46   #4654
marta 85
Wtajemniczenie

Hej

Cytat:
hej
a ja mam jutro znowu wizytę i gina
w końcu się przełamałam
A ja dzisiaj się przełamuje i dzwonię się zarejestrować Daj znać, czy u Ciebie wszystko ok w tych sprawach

EDIT : Mam gin w poniedziałek, u faceta

Jakie plany na dziś ? Ja postanowiłam wypucować pokój

Miłego dnia

Edytowane przez marta 85
Czas edycji: 2012-08-28 o 08:40
marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 10:21   #4655
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Hej

A ja dzisiaj się przełamuje i dzwonię się zarejestrować Daj znać, czy u Ciebie wszystko ok w tych sprawach

EDIT : Mam gin w poniedziałek, u faceta

Jakie plany na dziś ? Ja postanowiłam wypucować pokój

Miłego dnia
Ja pierwszą wizytę miałam u faceta i było mi swobodniej niż z kobietą potem. Myślę, że dużo daje sposób bycia ginekologa, babka była wręcz chamska, a facet sympatyczny, żartował, choć mi oczywiście do śmiechu nie było
Stary 2012-08-28, 10:30   #4656
magda2109
Zakorzenienie

Helllołł

Ja u gin u faceta nigdy nie byłam... I choć wszyscy chwalą, trudno mi się przełamać
Stary 2012-08-28, 11:44   #4657
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja pierwszą wizytę miałam u faceta i było mi swobodniej niż z kobietą potem. Myślę, że dużo daje sposób bycia ginekologa, babka była wręcz chamska, a facet sympatyczny, żartował, choć mi oczywiście do śmiechu nie było
Zobaczymy jak to będzie zdam Wam relacje, na razie jednak mam stres

Pierwszy raz w życiu coś wygrałam A mianowicie na wizażu do testowania odżywkę i szampon Wella Pro Series

Stary 2012-08-28, 11:49   #4658
tylkokasia
Moderator

Witam
Co do włosów to ja swoje mooocno skróciłam. Z przodu mam dłuższe za to z tyłu całej szyi nie zakrywają - a miałam za zapięcie stanika

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 12:09   #4659
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Helllołł

Ja u gin u faceta nigdy nie byłam... I choć wszyscy chwalą, trudno mi się przełamać
ja nie miałam wyjścia, umawiam się na wizytę i nie wiem na kogo trafię

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Zobaczymy jak to będzie zdam Wam relacje, na razie jednak mam stres

Pierwszy raz w życiu coś wygrałam A mianowicie na wizażu do testowania odżywkę i szampon Wella Pro Series
gratulacje

Kasiu pokaż fryzurkę
Stary 2012-08-28, 12:10   #4660
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie miałam wyjścia, umawiam się na wizytę i nie wiem na kogo trafię
Ja też nie miałam wyjścia, bo zarejestrowałam się i na koniec pytam, który będzie lekarz, podała mi nazwisko, nic mi to nie mówiło czy kobieta czy facet, zobaczyłam w google i okazało się, że to drugie Ale to nic bo idę na NFZ, szkoda mi 150 zł znowu wydać prywatnie

Kasiu
kiedy pokażesz fryzurkę?

Zyś dziękuję

Edytowane przez marta 85
Czas edycji: 2012-08-28 o 12:13
Stary 2012-08-28, 12:15   #4661
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Ja też nie miałam wyjścia, bo zarejestrowałam się i na koniec pytam, który będzie lekarz, podała mi nazwisko, nic mi to nie mówiło czy kobieta czy facet, zobaczyłam w google i okazało się, że to drugie Ale to nic bo idę na NFZ, szkoda mi 150 zł znowu wydać prywatnie

Kasiu
kiedy pokażesz fryzurkę?

Zyś dziękuję

ja teraz dostałam leki na 3 miesiące i mam następną wizytę 20 grudnia, wyrwę się trochę od porządków i mam pierwszy numerek cudaśnie po prostu i nie wiem czy będę u kobiety czy faceta
Stary 2012-08-28, 12:26   #4662
tylkokasia
Moderator

Nie ma co pokazywać. Coś ala bob - z przodu dłuższe z tyłu krótsze. Cięcie proste bez cieniowania.
Co do gina to ja chodzę do faceta. U babki byłam tylko raz. I u mnie się sprawdza że facet jest delikatniejszy

Stary 2012-08-28, 12:51   #4663
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Nie ma co pokazywać. Coś ala bob - z przodu dłuższe z tyłu krótsze. Cięcie proste bez cieniowania.
Co do gina to ja chodzę do faceta. U babki byłam tylko raz. I u mnie się sprawdza że facet jest delikatniejszy
Jak nie ma, jak jest co pokazywać My tak łatwo nie odpuścimy

Stary 2012-08-28, 13:01   #4664
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Jak nie ma, jak jest co pokazywać My tak łatwo nie odpuścimy
Na szybko zmontowałam fotki. Ale wycięłam je z innych zdjęć dlatego takie a nie inne. Na obu zdjęciach włosy mam nieumyte i nieułożone więc wybaczcie. Na tym co mam długie pochylałam się do przodu więc wydają się krótsze niż były a na tym co mam krótkie siedzę przykurczona więc wydają się dłuższe. Ot i tyle. Nic specjalnego - same widzicie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moje włosy.jpg (22,6 KB, 71 załadowań)

Stary 2012-08-28, 13:36   #4665
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Na szybko zmontowałam fotki. Ale wycięłam je z innych zdjęć dlatego takie a nie inne. Na obu zdjęciach włosy mam nieumyte i nieułożone więc wybaczcie. Na tym co mam długie pochylałam się do przodu więc wydają się krótsze niż były a na tym co mam krótkie siedzę przykurczona więc wydają się dłuższe. Ot i tyle. Nic specjalnego - same widzicie.
jak dla mnie duża różnica i o wiele lepiej w krótkich. Tak 'rasowo' takie skojarzenie mi nachodzi, nie wiem czemu bardzo mi się podobają te krótkie długie takie pospolite
Stary 2012-08-28, 13:40   #4666
tylkokasia
Moderator

Cytat:
jak dla mnie duża różnica i o wiele lepiej w krótkich. Tak 'rasowo' takie skojarzenie mi nachodzi, nie wiem czemu bardzo mi się podobają te krótkie długie takie pospolite
Dziękuję. Właśnie oglądałam Twoje włosy na blogu. WOW
Powiedz mi jak stosujesz olejek alterra? bo kupiłam i zamierzam spróbować

Stary 2012-08-28, 13:49   #4667
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu jestem takiego samego zdania co Zyś, bardzo fajna zmiana

Stary 2012-08-28, 13:56   #4668
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Dziękuję pięknie Ja dobrze się czuję w takich włosach. Z przodu nadal mam dość długie a krótszy tył jest dla mnie teraz wygodniejszy. Mała przeokrutnie zaczyna szarpać za włosy.

Renatka co tam u Ciebie?

Stary 2012-08-28, 15:58   #4669
marta 85
Wtajemniczenie

PIELĘGNACYJNA MOC OLEJKU RYCYNOWEGO

Olej rycynowy pozyskuje się z nasion tropikalnego drzewa Ricinus communis - Rącznik pospolity. W naszym klimacie jest to roślina jednoroczna, uprawiana jako ozdoba, w tropikach skąd pochodzi osiąga 10 m wysokości. Należy do rodziny wilczomleczowatych i jest w całości trująca.

Jak to robili dawniej...

W dawnych czasach posługiwano się nią do niezbyt przyjaznych celów., np. chcąc pozbyć się bydła sąsiada wystarczyło je nakłuć gwoździem namoczonym w rycynie, albo też w Afryce podawano zupkę z nasion rącznika niechcianym dzieciom.
Ciekawostką jest, że był on podawany pracownikom w kopalniach diamentów ze względu na działanie przeczyszczające. Ewentualne próby wyniesienia diamentów w żołądku były więc niemożliwe.

Pielęgnacja olejkiem

Dziś olej rycynowy ma zastosowanie zarówno w medycynie jak i w przemyśle kosmetycznym. Jako lek służy w leczeniu przeciwko zaparciom (wzmaga ruchy perystaltyczne jelit). Jest składnikiem wielu maści i past używanych w leczeniu wrzodów skóry, oparzeń, wyprysków, plam, chorób pochwy i szyjki macicy oraz w okulistyce, przy złuszczającym zapaleniu powiek rogówki.

W przemyśle kosmetycznym używany jest do produkcji delikatnych mydeł, a kremom nadaje śnieżnobiały kolor. Jest też składnikiem szminek i błyszczyków, ze względu na najbardziej błyszczący olej roślinny. Olej rycynowy pielęgnuje włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Już nasze babki wiedziały jak można wykorzystać olejek rycynowy dla naszej urody i robiły różnego rodzaju mikstury z jego udziałem.

Jeżeli nasze włosy są zniszczone i wypadają zróbmy następującą kurację: 1 żóltko + 1 łyżka oleju rycynowego + 1 łyżka oliwy z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszać, lekko podgrzać i nanieść na włosy. Następnie nałożyć czepek, owinąć głowę ręcznikiem i taką maseczkę możemy trzymać nawet całą noc (ale wystarczy również godzinę). Następnie włosy myjemy, a do ostatniego płukania dodajemy sok z cytryny lub ocet jabłkowy. W przypadku, gdy nasze włosy mają tendencję do przetłuszczania, sok z cytryny możemy dodać także do maseczki.
Jeżeli mamy włosy pozbawione blasku zastosujmy mieszankę: w jednym litrze wody rozpuszczamy 100 ml soku jabłkowego, 100 ml octu jabłkowego, 10 g oleju rycynowego. Wszystko wymieszać i nanieść na umyte i wilgotne włosy. Po kilkunastu minutach spłukać czystą wodą.

Olejkiem rycynowym możemy również smarować zniszczone końcówki włosów, brwi i rzęsy. W przypadku zniszczonych i rozdwajających się paznokci pogrzejmy trochę olejku rycynowego w miseczce i zanurzmy w nim paznokcie.
Olejek rycynowy przyniesie ulgę również naszym stopom. Jeżeli na stopach skóra jest twarda i mamy uczucie "zmęczonych stóp" wówczas natrzyjmy je olejkiem rycynowym na noc. Po takich zabiegach zyskamy miękkie i aksamitne stopy. Olejek rycynowy ma tendencję prawie całkowitego rozpuszczania się w wodzie, możemy go więc zastosować do kąpieli. Dzięki takim kąpielom nasza skóra będzie doskonale nawilżona.

Stary 2012-08-28, 16:06   #4670
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Dziękuję. Właśnie oglądałam Twoje włosy na blogu. WOW
Powiedz mi jak stosujesz olejek alterra? bo kupiłam i zamierzam spróbować
dziękuję niestety teraz rzez wakacje się zaniedbałam trochę, ale nie jest to na pewno to co na początku
najczęściej myje włosy tak jak zwykle przy czym spłukuję ciepłą wodą na koniec, potem nakładam na ręce porcję olejku rozsmarowuję w rękach i wsmarowuje w poszczególne pasma. Czasami podgrzewam suszarką, ale najczęściej po prostu zostawiam na kilka godzin
Cytat:

Cytat:
Dziękuję pięknie Ja dobrze się czuję w takich włosach. Z przodu nadal mam dość długie a krótszy tył jest dla mnie teraz wygodniejszy. Mała przeokrutnie zaczyna szarpać za włosy.

Renatka co tam u Ciebie?
a własnie miałam pytać czy masz kontakt z Renatką i co u niej
Cytat:
PIELĘGNACYJNA MOC OLEJKU RYCYNOWEGO
zaraz poczytam dziękuję:cmok :
Stary 2012-08-28, 17:19   #4671
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję niestety teraz rzez wakacje się zaniedbałam trochę, ale nie jest to na pewno to co na początku
najczęściej myje włosy tak jak zwykle przy czym spłukuję ciepłą wodą na koniec, potem nakładam na ręce porcję olejku rozsmarowuję w rękach i wsmarowuje w poszczególne pasma. Czasami podgrzewam suszarką, ale najczęściej po prostu zostawiam na kilka godzin

a własnie miałam pytać czy masz kontakt z Renatką i co u niej

zaraz poczytam dziękuję:cmok :
Nie ma za co a włosy rzeczywiście masz bardzo ładne i to jak niewielkim kosztem

SPA WE WŁASNYM ŁÓŻKU - ŚPIJ I PIĘKNIEJ

W zabieganym, zapracowanym po ostatnią minutę świecie często brakuje nam czasu, by zadbać o siebie i trochę się rozpieścić. Dom, studia, praca, rodzina, dzieci, znajomi - wystarczy, by zapełnić więcej niż 24 godziny i to jeszcze na bardzo wysokich obrotach. I gdzie tu w tym napchanym grafiku upchnąć wizytę u manicurzystki, kilka relaksujących chwil podczas pedicure czy regularne odwiedziny u fryzjerki? Na szczęście sytuacja nie należy do tych bez wyjścia, a dzięki sprytnemu zaplanowaniu czasu możesz "wycisnąć" z doby trochę czasu, który będzie pracował tylko dla twojej urody. Kiedy? Podczas snu oczywiście!
Od dzisiaj więc zaplanuj sen. Nie rzucaj się padnięta nosem w poduszkę, tylko przemyśl jak wykorzystać nadchodzące godziny tak, by regenerujący się organizm zdrowiał i ... piękniał bez wizyt u kosmetyczek.

odżywione włosy

Bądź szczera - dbasz o włosy jak należy, odżywiasz, szczotkujesz, nawilżasz? A może szybko je myjesz, w jeszcze większym pośpiechu suszysz, stylizujesz i już spóźniona biegniesz do pracy? Jeżeli odpowiedź jest bliższa tej drugiej opcji, to wykorzystaj noc, by dostarczyć im czegoś dobrego. Odpłacą ci się zdrowiem, błyskiem i sprężystością. Co możesz zrobić? Z pomocą przyjdą ci odżywki bez spłukiwania, które możesz nałożyć na noc. Sięgnij również po naturalne olejki, które nawilżą włosy i zadbają o skórę głowy. Taka noc pod kompresem z ręcznika co jakiś czas zadziała tylko dla twojego dobra.

gładkie dłonie

Przesuszona skóra, kłopoty z paznokciami? To częsta kondycja skóry dłoni. Nic dziwnego. Podobnie jak twarz i szyja są najbardziej narażone na działanie czynników zewnętrznych. Do tego taplają się w wodzie, zmywają i sprzątają dom. Dużo tego jak na delikatną skórę. Ale nocą możesz im sprawić prawdziwe spa.Nałóż obficie krem do rąk, a od czasu do czasu wmasuj także kapsułkę witaminy A i E. Dla pełnego rozpieszczenia na paznokcie i skórki nałóż odpowiedni olejek. Znajdziesz ich wiele w ofercie firm kosmetycznych. A teraz masz dwie opcje - możesz odczekać chwilę, aż krem się wchłonie lub też nałożyć cieniutkie, bawełniane rękawiczki. Zapobiegną wytarciu kosmetyków w pościel i na dłużej zapewnią dłoniom nawilżenie.

miękkie, zadbane stopy

Podobne zabiegi jak na dłonie możesz z powodzeniem stosować na zmęczone całym dniem stopy. Po wieczornej toalecie i złuszczeniu zrogowaciałego naskórka, nałóż na nie obfitą porcję kremu lub aptecznej maści na bazie wazeliny oraz wspomnianych wcześniej witamin A i E oraz załóż cieniutkie, bawełniane skarpetki. A tym z was, którym za ciepło nocą w stopy, polecamy odcięcie palców ... w skarpetce oczywiście

precz z workami pod oczami

Sprytne zawodniczki mają i na to sposoby. Podobno świetnie sprawdza się spanie z uniesioną lekko głową. O spaniu na plecach ze sprężystą poduszką, która podtrzymuje dobrze ciało wiadomo nie od dzisiaj. To dobry sposób na zapobieganie powstawaniu zmarszczek i niechcianych linii na twarzy, która przez 8 godzin każdej nocy spoczywa ściśnięta w różnych, czasami bardzo dziwnych grymasach. Uniesienie głowy ułatwia cyrkulację krwi i innych płynów ustrojowych, więc taka zmiana pozycji podczas spania może rozwiązać twój problem. Unikaj zbyt ciężkich i tłustych kremów nakładanych bezpośrednio na skórę pod oczami, skłoń się raczej ku olejkom - te z awokado i migdałów mają wysokie działanie nawilżające.

gładkie usta

Peeling ust to zabieg ekspresowy. Wystarczy, że podczas mycia zębów wymasujesz wargi szczoteczką i nieco mocniej przetrzesz szorstkim ręcznikiem. A przed snem zaaplikuj na usta balsam! Najlepiej sprawdzą się te tłuste, z witaminami i woskiem pszczelim. Rano obudzisz się z ustami, które aż same prosić się będą o buziaki.

pryszcze precz

Żadna z nas ich nie lubi, ale co jakiś czas widzimy takiego intruza to tu, to tam na twarzy lub innych partiach ciała. Nie pozwól, by przez noc miały się za dobrze i potraktuj je czymś odpowiednim. Antybakteryjna maść z cynkiem lub olejek z drzewa herbacianego nałożone na pryszcz zapobiegną rozszerzaniu się infekcji i podleczą stan zapalny. W pielęgnacji skóry wypróbuj także olejek arganowy - ten marokański specyfik słynie z nawilżającego i antystarzeniowego wpływu, ale również leczy trądzik i problemy skórne.

Edytowane przez marta 85
Czas edycji: 2012-08-28 o 17:30
Stary 2012-08-28, 17:52   #4672
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Nie ma za co a włosy rzeczywiście masz bardzo ładne i to jak niewielkim kosztem
dziękuję

Skąd Ty bierzesz te artykuły zaraz przeczytam ten o SPA, a ten o olejku rycynowym już przeczytałam i właśnie mam go na włosach. Ciekawą ma historię i zastosowanie do stóp świetne, może jak przetestuję to opiszę moje wrażenia na blogu

a tak w ogóle zmieniłam wygląd bloga, co o tym myślicie? z założenia miało być klasycznie i prosto
Stary 2012-08-28, 22:26   #4673
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję

Skąd Ty bierzesz te artykuły zaraz przeczytam ten o SPA, a ten o olejku rycynowym już przeczytałam i właśnie mam go na włosach. Ciekawą ma historię i zastosowanie do stóp świetne, może jak przetestuję to opiszę moje wrażenia na blogu

a tak w ogóle zmieniłam wygląd bloga, co o tym myślicie? z założenia miało być klasycznie i prosto
Zyś, z bardzo różnych stron biorę artykuły i wybieram te najciekawsze, fajnie, że mogą Wam się przydać, a tym bardziej będę się cieszyła, jak jakiś patent wykorzystasz i opiszesz

Co do opinii Twojego bloga, to moim zdaniem, o ile był bardzo fajny, to teraz grafika jest jeszcze lepsza Tylko nie wiem, czy to ze zmęczenia, ale wydaje mi się, że czcionka troszkę jest za mala
I chciałabym więcej Twoich zdjęć, tzn. twarzy, makijażu

Stary 2012-08-28, 23:06   #4674
tylkokasia
Moderator

Wcześniej wymieniłam kilka smsów z Renatką ale potem poleciałam do PL i dopiero w niedzielę wróciłam. Jutro do niej napiszę i zapytam co tam u niej.

Stary 2012-08-29, 09:13   #4675
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Zyś, z bardzo różnych stron biorę artykuły i wybieram te najciekawsze, fajnie, że mogą Wam się przydać, a tym bardziej będę się cieszyła, jak jakiś patent wykorzystasz i opiszesz

Co do opinii Twojego bloga, to moim zdaniem, o ile był bardzo fajny, to teraz grafika jest jeszcze lepsza Tylko nie wiem, czy to ze zmęczenia, ale wydaje mi się, że czcionka troszkę jest za mala
I chciałabym więcej Twoich zdjęć, tzn. twarzy, makijażu
dziękuję kochana
jeśli chodzi o olejek rycynowy na stopy to WOW po jednej nocy średnio twarde skórki są miękkie, z twardymi na raz sobie nie poradził
zwiększę troszkę czcionkę a jeśli chodzi o zdjęcia to się trochę przełamuję ostatnio i dałam kawałek swojej twarzy w notce o miss sporty a makijażu ostatnio prawie nie robie, tylko zwykłe ale myślałam żeby taki mocniejszy ostatnio pokazać jak robiłam
Cytat:
Wcześniej wymieniłam kilka smsów z Renatką ale potem poleciałam do PL i dopiero w niedzielę wróciłam. Jutro do niej napiszę i zapytam co tam u niej.
i daj znać

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

zwiększyłam czcionkę i nie wiem czy już dobra czy dać jeszcze odrobinę większą

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

nie wiedziałam czy wybrać 18 czy 20, więc dałam 19 i faktycznie teraz wygląda lepiej w sąsiedztwie zdjęć. Dziękuję
Stary 2012-08-29, 10:33   #4676
marta 85
Wtajemniczenie

Hej
Cytat:
dziękuję kochana
jeśli chodzi o olejek rycynowy na stopy to WOW po jednej nocy średnio twarde skórki są miękkie, z twardymi na raz sobie nie poradził
zwiększę troszkę czcionkę a jeśli chodzi o zdjęcia to się trochę przełamuję ostatnio i dałam kawałek swojej twarzy w notce o miss sporty a makijażu ostatnio prawie nie robie, tylko zwykłe ale myślałam żeby taki mocniejszy ostatnio pokazać jak robiłam

i daj znać

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

zwiększyłam czcionkę i nie wiem czy już dobra czy dać jeszcze odrobinę większą

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

nie wiedziałam czy wybrać 18 czy 20, więc dałam 19 i faktycznie teraz wygląda lepiej w sąsiedztwie zdjęć. Dziękuję
O widzisz, to już wykorzystam Twój patent z olejkiem będę smarowała stopy TŻ, bo ma strasznie suche i twarde. I już możesz dać notkę o tym na blog

Czcionka jest już naprawdę w sam raz, nie potrzeba powiększać

Na skalp wtarłam wodę brzozowa a na długość olejek Sesa

DOMOWE SPOSOBY REGENERACJI WŁOSÓW

Zniszczone i osłabione włosy po zimie możemy pielęgnować gotowymi odżywkami i maskami. Możemy też pomóc im domowymi maseczkami odżywczymi.

Maseczki odżywcze i wzmacniające

maseczka 1:
  • 2 całe jajka
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki rumu
Wszystkie składniki energicznie ubijamy, nakładamy na włosy na 15 minut. Potem dokładnie spłukujemy i myjemy włosy delikatnym szamponem.
maseczka 2:
  • 1 całe jajko
  • 1 duża łyżka piwa
Dokładnie mieszamy i rozprowadzamy na umytych włosach. Owijamy głowę foliowym czepkiem, ręcznikiem i pozostawiamy na 15 minut. Dokładnie spłukujemy i ponownie myjemy włosy szamponem.
maseczka 3:
  • 100g świeżej pokrzywy
  • 0,5 l wody
  • o,5 l białego octu winnego

Wszystkie składniki gotować pół godziny, następnie wystudzić i przecedzić. Otrzymanym wywarem masować skórę głowy codziennie. Preparat jest bardzo skuteczny, ale niestety ma jedną wadę - dosyć nieprzyjemny zapach. Jeśli masz obawy co do tego zapachu, możesz sporządzić sobie wywar z majeranku - dwie garści majeranku na filiżankę wody, gotujesz to przez 10 minut. I tym wywarem masujesz skórę głowy.

Maseczki na przetłuszczające się włosy
maseczka 1:
  • 2 łyżeczki skrzypu polnego
  • 2 łyżeczki szałwii
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 litr wody
Wszystkie składniki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na 15 minut. Otrzymany napar studzimy, przecedzamy i spłukujemy umyte włosy. Można też nacierać skórę głowy naparem z szałwii - garść suchych lub świeżych liści zalać 1 filiżanką wrzątku. Bardzo dobre efekty przynosi również nacieranie sokiem z cytryny - kurację stosuj raz na tydzień.

Maseczki na włosy łamliwe i zniszczone
maseczka 1:
  • 1-2 banany
  • kilka kropli olejku migdałowego
Z bananów sporządzić papkę i połączyć z olejkiem. Gotową miksturę nałożyć na włosy na 15 minut. Owinąć folią i ręcznikiem. Następnie dokładnie spłukać i umyć włosy.
maseczka 2:
  • 0,25 filiżanki octu jabłkowego
  • 0,25 filiżanki miodu
  • 0,5 filiżanki oliwy z oliwek
Wszystkie składniki energicznie połączyć. Nakładać na wilgotne włosy i pozostawić po przykryciem na około 30 minut. Następnie włosy umyć. Kurację stosuj przed każdym myciem głowy.
maseczka 3:
  • 1 buteleczka olejku rycynowego
  • sok z połowy cytryny
Wszystko połączyć, nanieść na włosy, rozczesać rzadkim grzebieniem. Trzymać na włosach około 3 godziny. Po tym czasie dokładnie umyć włosy. Kuracja szczególnie polecana przy osłabionych cebulkach.

Maseczki przy wypadaniu włosów
maseczka 1:
  • 0,25 l octu
  • 100 g posiekanego korzenia lub liści pokrzywy
  • 0,5 l wody
Wszystkie składniki gotować przez pół godziny. Przecedzić, a otrzymany wywar zlać do butelki. Masować skórę głowy co wieczór przez 1-2 minuty.
maseczka 2:
  • garść rozmarynu
  • 1 litr białego wina
Rozmaryn wrzucić do wina i zostawić na 3 tygodnie. Po tym czasie wcierać macerat w skórę głowy dwa razy na tydzień.
maseczka 3:
  • filiżanka tymianku
  • 1 litr wody
Całość gotować do czasu, aż ilość zmniejszy się o połowę. Otrzymanym wywarem masować skórę głowy codziennie. Można przygotować taki sam wywar ze świeżych liści pokrzyw.

Maseczki przy włosach suchych
maseczka 1:
  • 4 łyżki naturalnego jogurtu
  • 1 jajko
Połączyć składniki, umyć włosy, a następnie nałożyć maseczkę. Trzymać około 10 minut, a następnie spłukać letnią wodą.
  • maseczka 2:
  • 0,5 l czerwonego wina
  • 30g kwitnących gałązek rozmarynu
Składniki macerować prze 3 tygodnie. Przecedzić, masować skórę głowy co najmniej przez 3 minuty.
maseczka 3:
  • 2 żółtka
  • 1 białko
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Składniki dokładnie łączymy, nakładamy na włosy, okręcamy głowę ręcznikiem i zostawiamy tak na dwie godziny. Następnie dokładnie spłukujemy i myjemy włosy szamponem.

Edytowane przez marta 85
Czas edycji: 2012-08-29 o 10:34
Stary 2012-08-29, 10:43   #4677
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Hej

O widzisz, to już wykorzystam Twój patent z olejkiem będę smarowała stopy TŻ, bo ma strasznie suche i twarde. I już możesz dać notkę o tym na blog

Czcionka jest już naprawdę w sam raz, nie potrzeba powiększać
to przecież Twój patent

ciekawa ta maseczka z winem, zapisuje je sobie i będę próbowac tylko pewnie od października jak będę miała dostęp do zielarskiego
Stary 2012-08-29, 10:57   #4678
marta 85
Wtajemniczenie

Cytat:
to przecież Twój patent

ciekawa ta maseczka z winem, zapisuje je sobie i będę próbowac tylko pewnie od października jak będę miała dostęp do zielarskiego
A waśnie, że Twój Bo go spraktykowałaś, a ja bym tego nie zrobiła gdybyś nie napisała,że fajnie działa na stopy

Stary 2012-08-29, 11:24   #4679
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
A waśnie, że Twój Bo go spraktykowałaś, a ja bym tego nie zrobiła gdybyś nie napisała,że fajnie działa na stopy
no to niech będzie nasza zaraz nałożę olejek jeszcze raz, na to folia i skarpetki i zobaczymy jak zadziała na te twardsze skórki
Stary 2012-08-29, 17:05   #4680
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

hej
Cytat:
dziękuję

mi się podoba, jest tak przejrzyściej

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości