|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk
Dzien dobry
ale tu cisza czas na kawke.. Cytat:
![]() ja sie zbieram do porzadkow w szafie od lipca ja probowalam Ciebie wyszukac wsrod znajomych zyskowej, ale Cie nie znalazlam Cytat:
![]() i bardzo dobrze
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk
witam
![]() ale dzisiaj pospałam wstałam przed 8 i do tego z bólem głowy za dużo snu .I mam dylemat teraz przy farbowaniu odrostów czy zostawić sobie mój bok w naturalny czy też polecieć go w kolor ![]() No i wczoraj dostałam komplement na temat moich włosów od klientki i od razu po powrocie do domu zabrałam się za włosową pielęgnację Na tygodniu ogranicza się ona tylko do codziennego mycia, odżywki i jedwabiu na końcówki
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jak widać słabo szukałaś, bo Madzia tam jest
|
|
#4654 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() A ja dzisiaj się przełamuje i dzwonię się zarejestrować ![]() EDIT : Mam gin w poniedziałek, u faceta ![]() Jakie plany na dziś ? Ja postanowiłam wypucować pokój ![]() Miłego dnia
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2012-08-28 o 08:40 |
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Helllołł
![]() Ja u gin u faceta nigdy nie byłam... I choć wszyscy chwalą, trudno mi się przełamać
|
#4657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdam Wam relacje, na razie jednak mam stres ![]() Pierwszy raz w życiu coś wygrałam
|
|
#4658 |
|
Moderator
|
Witam
![]() Co do włosów to ja swoje mooocno skróciłam. Z przodu mam dłuższe za to z tyłu całej szyi nie zakrywają - a miałam za zapięcie stanika
|
|
#4659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() Kasiu pokaż fryzurkę
|
|
#4660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to nic bo idę na NFZ, szkoda mi 150 zł znowu wydać prywatnie ![]() Kasiu kiedy pokażesz fryzurkę? Zyś dziękuję
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2012-08-28 o 12:13 |
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz dostałam leki na 3 miesiące i mam następną wizytę 20 grudnia, wyrwę się trochę od porządków i mam pierwszy numerek cudaśnie po prostu i nie wiem czy będę u kobiety czy faceta
|
|
#4662 |
|
Moderator
|
Nie ma co pokazywać. Coś ala bob - z przodu dłuższe z tyłu krótsze. Cięcie proste bez cieniowania.
Co do gina to ja chodzę do faceta. U babki byłam tylko raz. I u mnie się sprawdza że facet jest delikatniejszy
|
|
#4663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tak łatwo nie odpuścimy
|
|
#4664 |
|
Moderator
|
Na szybko zmontowałam fotki. Ale wycięłam je z innych zdjęć dlatego takie a nie inne. Na obu zdjęciach włosy mam nieumyte i nieułożone więc wybaczcie. Na tym co mam długie pochylałam się do przodu więc wydają się krótsze niż były a na tym co mam krótkie siedzę przykurczona więc wydają się dłuższe. Ot i tyle. Nic specjalnego - same widzicie.
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi się podobają te krótkie
|
|
#4666 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Powiedz mi jak stosujesz olejek alterra? bo kupiłam i zamierzam spróbować
|
|
|
#4667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4668 |
|
Moderator
|
Dziękuję pięknie
Renatka co tam u Ciebie?
|
|
#4669 |
|
Wtajemniczenie
|
PIELĘGNACYJNA MOC OLEJKU RYCYNOWEGO
Olej rycynowy pozyskuje się z nasion tropikalnego drzewa Ricinus communis - Rącznik pospolity. W naszym klimacie jest to roślina jednoroczna, uprawiana jako ozdoba, w tropikach skąd pochodzi osiąga 10 m wysokości. Należy do rodziny wilczomleczowatych i jest w całości trująca. Jak to robili dawniej... W dawnych czasach posługiwano się nią do niezbyt przyjaznych celów., np. chcąc pozbyć się bydła sąsiada wystarczyło je nakłuć gwoździem namoczonym w rycynie, albo też w Afryce podawano zupkę z nasion rącznika niechcianym dzieciom. Ciekawostką jest, że był on podawany pracownikom w kopalniach diamentów ze względu na działanie przeczyszczające. Ewentualne próby wyniesienia diamentów w żołądku były więc niemożliwe. Pielęgnacja olejkiem Dziś olej rycynowy ma zastosowanie zarówno w medycynie jak i w przemyśle kosmetycznym. Jako lek służy w leczeniu przeciwko zaparciom (wzmaga ruchy perystaltyczne jelit). Jest składnikiem wielu maści i past używanych w leczeniu wrzodów skóry, oparzeń, wyprysków, plam, chorób pochwy i szyjki macicy oraz w okulistyce, przy złuszczającym zapaleniu powiek rogówki. W przemyśle kosmetycznym używany jest do produkcji delikatnych mydeł, a kremom nadaje śnieżnobiały kolor. Jest też składnikiem szminek i błyszczyków, ze względu na najbardziej błyszczący olej roślinny. Olej rycynowy pielęgnuje włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Już nasze babki wiedziały jak można wykorzystać olejek rycynowy dla naszej urody i robiły różnego rodzaju mikstury z jego udziałem. Jeżeli nasze włosy są zniszczone i wypadają zróbmy następującą kurację: 1 żóltko + 1 łyżka oleju rycynowego + 1 łyżka oliwy z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszać, lekko podgrzać i nanieść na włosy. Następnie nałożyć czepek, owinąć głowę ręcznikiem i taką maseczkę możemy trzymać nawet całą noc (ale wystarczy również godzinę). Następnie włosy myjemy, a do ostatniego płukania dodajemy sok z cytryny lub ocet jabłkowy. W przypadku, gdy nasze włosy mają tendencję do przetłuszczania, sok z cytryny możemy dodać także do maseczki. Jeżeli mamy włosy pozbawione blasku zastosujmy mieszankę: w jednym litrze wody rozpuszczamy 100 ml soku jabłkowego, 100 ml octu jabłkowego, 10 g oleju rycynowego. Wszystko wymieszać i nanieść na umyte i wilgotne włosy. Po kilkunastu minutach spłukać czystą wodą. Olejkiem rycynowym możemy również smarować zniszczone końcówki włosów, brwi i rzęsy. W przypadku zniszczonych i rozdwajających się paznokci pogrzejmy trochę olejku rycynowego w miseczce i zanurzmy w nim paznokcie. Olejek rycynowy przyniesie ulgę również naszym stopom. Jeżeli na stopach skóra jest twarda i mamy uczucie "zmęczonych stóp" wówczas natrzyjmy je olejkiem rycynowym na noc. Po takich zabiegach zyskamy miękkie i aksamitne stopy. Olejek rycynowy ma tendencję prawie całkowitego rozpuszczania się w wodzie, możemy go więc zastosować do kąpieli. Dzięki takim kąpielom nasza skóra będzie doskonale nawilżona.
|
#4670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najczęściej myje włosy tak jak zwykle przy czym spłukuję ciepłą wodą na koniec, potem nakładam na ręce porcję olejku rozsmarowuję w rękach i wsmarowuje w poszczególne pasma. Czasami podgrzewam suszarką, ale najczęściej po prostu zostawiam na kilka godzin ![]() Cytat:
![]() zaraz poczytam
|
|
#4671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a włosy rzeczywiście masz bardzo ładne i to jak niewielkim kosztem ![]() SPA WE WŁASNYM ŁÓŻKU - ŚPIJ I PIĘKNIEJ W zabieganym, zapracowanym po ostatnią minutę świecie często brakuje nam czasu, by zadbać o siebie i trochę się rozpieścić. Dom, studia, praca, rodzina, dzieci, znajomi - wystarczy, by zapełnić więcej niż 24 godziny i to jeszcze na bardzo wysokich obrotach. I gdzie tu w tym napchanym grafiku upchnąć wizytę u manicurzystki, kilka relaksujących chwil podczas pedicure czy regularne odwiedziny u fryzjerki? Na szczęście sytuacja nie należy do tych bez wyjścia, a dzięki sprytnemu zaplanowaniu czasu możesz "wycisnąć" z doby trochę czasu, który będzie pracował tylko dla twojej urody. Kiedy? Podczas snu oczywiście! Od dzisiaj więc zaplanuj sen. Nie rzucaj się padnięta nosem w poduszkę, tylko przemyśl jak wykorzystać nadchodzące godziny tak, by regenerujący się organizm zdrowiał i ... piękniał bez wizyt u kosmetyczek. odżywione włosy Bądź szczera - dbasz o włosy jak należy, odżywiasz, szczotkujesz, nawilżasz? A może szybko je myjesz, w jeszcze większym pośpiechu suszysz, stylizujesz i już spóźniona biegniesz do pracy? Jeżeli odpowiedź jest bliższa tej drugiej opcji, to wykorzystaj noc, by dostarczyć im czegoś dobrego. Odpłacą ci się zdrowiem, błyskiem i sprężystością. Co możesz zrobić? Z pomocą przyjdą ci odżywki bez spłukiwania, które możesz nałożyć na noc. Sięgnij również po naturalne olejki, które nawilżą włosy i zadbają o skórę głowy. Taka noc pod kompresem z ręcznika co jakiś czas zadziała tylko dla twojego dobra. gładkie dłonie Przesuszona skóra, kłopoty z paznokciami? To częsta kondycja skóry dłoni. Nic dziwnego. Podobnie jak twarz i szyja są najbardziej narażone na działanie czynników zewnętrznych. Do tego taplają się w wodzie, zmywają i sprzątają dom. Dużo tego jak na delikatną skórę. Ale nocą możesz im sprawić prawdziwe spa.Nałóż obficie krem do rąk, a od czasu do czasu wmasuj także kapsułkę witaminy A i E. Dla pełnego rozpieszczenia na paznokcie i skórki nałóż odpowiedni olejek. Znajdziesz ich wiele w ofercie firm kosmetycznych. A teraz masz dwie opcje - możesz odczekać chwilę, aż krem się wchłonie lub też nałożyć cieniutkie, bawełniane rękawiczki. Zapobiegną wytarciu kosmetyków w pościel i na dłużej zapewnią dłoniom nawilżenie. miękkie, zadbane stopy Podobne zabiegi jak na dłonie możesz z powodzeniem stosować na zmęczone całym dniem stopy. Po wieczornej toalecie i złuszczeniu zrogowaciałego naskórka, nałóż na nie obfitą porcję kremu lub aptecznej maści na bazie wazeliny oraz wspomnianych wcześniej witamin A i E oraz załóż cieniutkie, bawełniane skarpetki. A tym z was, którym za ciepło nocą w stopy, polecamy odcięcie palców ... w skarpetce oczywiście ![]() precz z workami pod oczami Sprytne zawodniczki mają i na to sposoby. Podobno świetnie sprawdza się spanie z uniesioną lekko głową. O spaniu na plecach ze sprężystą poduszką, która podtrzymuje dobrze ciało wiadomo nie od dzisiaj. To dobry sposób na zapobieganie powstawaniu zmarszczek i niechcianych linii na twarzy, która przez 8 godzin każdej nocy spoczywa ściśnięta w różnych, czasami bardzo dziwnych grymasach. Uniesienie głowy ułatwia cyrkulację krwi i innych płynów ustrojowych, więc taka zmiana pozycji podczas spania może rozwiązać twój problem. Unikaj zbyt ciężkich i tłustych kremów nakładanych bezpośrednio na skórę pod oczami, skłoń się raczej ku olejkom - te z awokado i migdałów mają wysokie działanie nawilżające. gładkie usta Peeling ust to zabieg ekspresowy. Wystarczy, że podczas mycia zębów wymasujesz wargi szczoteczką i nieco mocniej przetrzesz szorstkim ręcznikiem. A przed snem zaaplikuj na usta balsam! Najlepiej sprawdzą się te tłuste, z witaminami i woskiem pszczelim. Rano obudzisz się z ustami, które aż same prosić się będą o buziaki. pryszcze precz Żadna z nas ich nie lubi, ale co jakiś czas widzimy takiego intruza to tu, to tam na twarzy lub innych partiach ciała. Nie pozwól, by przez noc miały się za dobrze i potraktuj je czymś odpowiednim. Antybakteryjna maść z cynkiem lub olejek z drzewa herbacianego nałożone na pryszcz zapobiegną rozszerzaniu się infekcji i podleczą stan zapalny. W pielęgnacji skóry wypróbuj także olejek arganowy - ten marokański specyfik słynie z nawilżającego i antystarzeniowego wpływu, ale również leczy trądzik i problemy skórne.
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2012-08-28 o 17:30 |
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd Ty bierzesz te artykuły ![]() a tak w ogóle zmieniłam wygląd bloga, co o tym myślicie ? z założenia miało być klasycznie i prosto
|
|
#4673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do opinii Twojego bloga, to moim zdaniem, o ile był bardzo fajny, to teraz grafika jest jeszcze lepsza Tylko nie wiem, czy to ze zmęczenia, ale wydaje mi się, że czcionka troszkę jest za mala I chciałabym więcej Twoich zdjęć, tzn. twarzy, makijażu
|
|
#4674 |
|
Moderator
|
Wcześniej wymieniłam kilka smsów z Renatką ale potem poleciałam do PL i dopiero w niedzielę wróciłam. Jutro do niej napiszę i zapytam co tam u niej.
|
|
#4675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o olejek rycynowy na stopy to WOW ![]() zwiększę troszkę czcionkę a makijażu ostatnio prawie nie robie, tylko zwykłe ale myślałam żeby taki mocniejszy ostatnio pokazać jak robiłam![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- zwiększyłam czcionkę i nie wiem czy już dobra czy dać jeszcze odrobinę większą ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- nie wiedziałam czy wybrać 18 czy 20, więc dałam 19 i faktycznie teraz wygląda lepiej w sąsiedztwie zdjęć. Dziękuję
|
|
#4676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
będę smarowała stopy TŻ, bo ma strasznie suche i twarde. I już możesz dać notkę o tym na blog ![]() Czcionka jest już naprawdę w sam raz, nie potrzeba powiększać ![]() Na skalp wtarłam wodę brzozowa a na długość olejek Sesa ![]() DOMOWE SPOSOBY REGENERACJI WŁOSÓW Zniszczone i osłabione włosy po zimie możemy pielęgnować gotowymi odżywkami i maskami. Możemy też pomóc im domowymi maseczkami odżywczymi. Maseczki odżywcze i wzmacniające maseczka 1:
maseczka 2:
maseczka 3:
Wszystkie składniki gotować pół godziny, następnie wystudzić i przecedzić. Otrzymanym wywarem masować skórę głowy codziennie. Preparat jest bardzo skuteczny, ale niestety ma jedną wadę - dosyć nieprzyjemny zapach. Jeśli masz obawy co do tego zapachu, możesz sporządzić sobie wywar z majeranku - dwie garści majeranku na filiżankę wody, gotujesz to przez 10 minut. I tym wywarem masujesz skórę głowy. Maseczki na przetłuszczające się włosy maseczka 1:
Maseczki na włosy łamliwe i zniszczone maseczka 1:
maseczka 2:
maseczka 3:
Maseczki przy wypadaniu włosów maseczka 1:
maseczka 2:
maseczka 3:
Maseczki przy włosach suchych maseczka 1:
maseczka 3:
Edytowane przez marta 85 Czas edycji: 2012-08-29 o 10:34 |
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawa ta maseczka z winem, zapisuje je sobie i będę próbowac tylko pewnie od października jak będę miała dostęp do zielarskiego
|
|
#4678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo go spraktykowałaś, a ja bym tego nie zrobiła gdybyś nie napisała,że fajnie działa na stopy
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz nałożę olejek jeszcze raz, na to folia i skarpetki i zobaczymy jak zadziała na te twardsze skórki
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.

za dużo snu .
Na tygodniu ogranicza się ona tylko do codziennego mycia, odżywki i jedwabiu na końcówki 

? z założenia miało być klasycznie i prosto