|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
ładnie powiedziane.Cytat:
Moją nieraz wciągam w nasze kłótnie,czasem żałuje,że nie potrzebnie,ale przynajmniej wie,że on nie jest taki idealny,zresztą sama nieraz mówi,że jest gorszy niż ojciec ![]() Cytat:
tamlin pisała,że to 10min się trzyma.W ulotce jest 2-5min i działa.....Ja jeszcze użyje a co![]() Cytat:
to gin z Twojego szpitala?Mój mi pobrał i dodatkowo prócz wizyty zapłaciłam 50zł.Ale że inny za samo pobranie sobie zażyczył jak za wizytę![]() Cytat:
![]() A fryzurka fajna i dobrze Ci w niej.Sama chciałabym się odważyć i tak skrócić włosy,ale mi to by szczególnie nie pasowało. Cytat:
Cytat:
![]() Ja mojej narazie nie chce oglądać,mam spokój narazie. Cytat:
Sandra pokaż torcik i najlepsze życzenia urodzinowe dla Twojego 5-latkaCo się dzieje z Angel????
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo szczerze mówiąc to ta położna mi potrzebna jak do.. No Ciekawe kiedy Nam kilkucik odpadnie. Dzisiaj mamy 8dobę. Mnie bolało, tzn. nieprzyjemne było. A śmiałam się z tym bólem porodowym, bo na niego to gotowa byłam. Przy szwach to myślałam, że nic nie poczuje i się rozczarowałam No i ja jestem jeszcze od środka zszyta. Ale te szwy to podobno one będą wychodzić na zewnątrz około 12doby, więc wtedy będzie mi je ściągać dopiero. Aaa. I ja miałam te szwy takie strasznie grube Natomiast położna mówiła, że każda kobieta powinna być zszywana nićmi grubości włosa. aga_ton - Pytałaś o porównanie bólu porodowego. Hmm. Trzeba wziąć pod uwagę, że ja nie miałam bóli krzyżowych, to też może dlatego moje spojrzenie będzie troszkę inne. ![]() Ogólnie ból jest tylko w momentach skurczy. Pomiędzy, uwierzcie!, nie czuć nic . No i każdy skurcz się nasila, więc można psychicznie się do niego przygotować. Uczucie skurczy partych to tak jakby.. chciało się zrobić kupę
|
||
|
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
Bosze jaki dzis senny dzien
,chyba przez deszcz,ale wole to niz upalmłody babcie w zabawki wciągnął,wiec ja mam czas na leżakowanie .lukrecja ale Ty pikna jestes ![]() ja u fryzka nie bylam od marca i wygladam jak satre czupiradło,ale po porodzie sobie odbije ![]() zielona dawaj tu tżta swojego to go z checia ukatrupie,nosz ku...wa jak tak mozna
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
mi od 37 tc gin kazał odstawic wszystko łacznie z magnezem
|
|
|
|
#3995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() położna nam właśnie mówiła, że bóle parte odczuwa się jakby cały czas się kupę chciało... nie pisałam o tym wcześniej, bo myślałam, że głupoty wymyśla ale widzę, że to prawda. kurcze, a ja nigdy zaparć nie miałam, więc nadal nie wiem jak to jest
|
|
|
|
|
#3996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3997 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze mam pytanie odnośnie tego leżaczka tiny. do jakiego wieku dziecko będzie się mieściło w gondolkę? tam jest podana długość 70 cm więc mniej więcej do kiedy?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
ja mialam popekane zylki na powiekach i podbródku
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
dlatego trzeba je zaciskać przy parciu, bo inaczej naczynka mogą popękać. cholera, jak przeć z zamkniętymi oczami?
![]() i jeszcze dobrze jakby ktoś przyciągał brodę do klatki piersiowej, ale po co to już nie pamiętam... Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-08-31 o 17:46 |
|
|
|
#4000 |
|
Wtajemniczenie
|
oooooo to ja n ie wiedziałam ze na slepo trza przeć
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Gda widzisz a tak sie martwilas
spokojnie urodzisz sn Nam pepek odpadl w 8 dniu ale ciagle krwawi i nadal mamy robic octaniseptem Konczita a przy przepuklinie nie zalecaja duzo klasc na brzuszku? Moj tak uwielbia spac a co do spania to roznie czasami spi od karmienia do karmienia czasami godzinke jest aktywny a w nocy ladnie spi wigole nie placze jedynie przy kapieli
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjście dziecka, przytulenie Go wynagradza wszystko, cały ból i stres Z tą kupą to prawda Sama się dziwiłam gdy leżałam na porodówce, pod ktg w tym pierwszym szpitalu, jak babka krzyczała, że Ona przeć nie będzie, bo się zesra . Więc jak będzie Wam się chciało kupę to oznacza, że macie parte i bliżej niż dalej do końca. Warto przede wszystkim słuchać położnych. Gdy mówią żeby zmienić powietrze i przeć raz jeszcze to znaczy, że trzeba tak zrobić . Chyba, że skurcz się kończy - wtedy normalne, że Ona racji nie miała Ale to już trzeba dopasować indywidualnie.
|
|
|
|
|
#4003 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a no ja dziś też się złazilam jak debil i teraz mam najwyraźniej za swoje, nic tylko trza na dupie siąść w końcu i ograniczyć robotę i inne głupoty, tylko odpoczywać |
||
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie wiem po co
|
|
|
|
|
#4005 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do sn po cc. Jeśli nie ma przeciwwskazań typu zagrożenie pęknięciem macicy w miejscu blizny poród jest sn. Cytat:
Cytat:
Potwierdzam. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tak, ale wchodzi takie malutkie, a wychodzi 3 kilogramowe ![]() nam też położna tłumaczyła, że jak się odczuwa duże parcie na odbytnicę to coraz bliżej końca. poza tym mówiła, że właśnie w tym momencie wiele kobiet wpada w panikę i akcja porodowa stopuje bo babki zwyczajnie boją się, że zamiast dziecka wyjdzie co innego
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
o cholera musz isc dom osmetyczki stopy zrobic bo njeszcze piętą se twarz zarysuje
|
|
|
|
#4008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wizyt położnej to nie wiem .. mam nadzieje, że następnym razem zadzwoni, chociaż powiedziała że gdybym miała pytania to ja mam dzwonić do niej więc może już nas nie nawiedzi ? co do partych to się zgodzę ja myślałam, że sobie kupala strzeliłam a urodziłam Duśkę ![]() ![]() Cytat:
prawda prawda Cytat:
Szybciutko odpadł Wam Nic mi o tym nie mówiła pediatra ale kładę ją na brzuszku na bioderka zobaczymy na usg jak to się będzie kształtować w 4 tygodniu .... już się umówiłam oczywiście prywatnie bo na fundusz ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- A ja mam pytanie do naszych mamuś, Duśka dzisiaj strasznie się pręży jak ją noszę w pionie zasypia jak kładę ją to wówczas przeciąga się aż bordowa się robi i płacze ... ehh już nie wiem co to może być
|
|
#4009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Moja polozna to cudna babka
lubie jak mnie odwiedza tyle ze my sie umawiamy :pHmm brzuszek Duske boli? A te krople pomagaja wam? Bo jak ja nosisz w pionie to jwdnak jakis navisk na brzuszek jest i moze jej lepiej Tamlin my mamy bezplatnie ze wzgledu na wczesniactwo czyli dobry 1000 w kieszeni
|
|
|
|
#4011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo przecież, dlaczego kobieta ma sobie coś wkręcać skoro pozwolenie OD LEKARZA dostała? Przecież gdyby miało się coś stać to lekarz, by nie zezwolił na poród sn. Ale to tylko moje głośne przemyślenia ![]() Cytat:
Przede wszystkim powinno się słuchać położnych. One chcą dobrze, a jak się z Nimi współpracuje to też o wiele łatwiej Ja położnej, którą miałam przy porodzie, mówiłam prawie wszystko |
||
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie wiem co jest też myślę o brzuszku ale po czym? znowu mleko ??? dodawaliśmy kropelki i teraz je odstawiłam do tego karmienia bo może to po nich jest ? ehh sama już nie wiem właśnie ile pneumokoki kosztują??? Jaś też wcześniakiem ??? a ja myślałam, że się terminowo już załapaliście
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita - Właściwie dlaczego nie karmisz cycem? Tylko odciągasz i butlą?
Nie nadrabiałam, wiem tylko, że macie jakieś problemy brzuszkowe
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4014 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak relacja z teściami? Cytat:
ale grających się boiCytat:
i jak się czujesz?łapią Cię skurcze łydek? Cytat:
Cytat:
![]() a przypomnij mi proszę jaką masz maść na brodawki?coś z ziajki wspominałaś i czego nie trzeba zmywać przed karmieniem?bo właśnie nie wiem,co mam kupić.
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja kupiłam Bepanthen, ale położna laktacyjna powiedziała, że tę maść trzeba zmywać przed karmieniem. W sensie, nawet jak posmarowało się 2h przed podaniem cyca. Ile w tym prawdy, nie wiem. ![]() Poleciła mi Ziajkę Lano-maść. Z racji tego, że akurat wtedy odczuwałam spadek hormonów = ryczałam jak bóbr z powodu kp to zakupiłam ją. Mi przynosi ulgę, a jest o wiele tańsza niż Bepanthen. Za Bepanthen dałam 22zł, a za Ziajkę 7zł. Jedyny minus Ziajki to, to, że jest strasznie lepka. ![]() Natomiast Bepanthen zużywam aktualnie na rumień u Małej. |
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita a nie myslalas o jakims mleku HA ? Moze w tym tkwi problem?
Tak Jasia zaluczyli do wczesniakow mamy poradnie neanyoligiczna w zaleceniach i okluiste taki moj 2dniowy wczesniaczek Co do pneumokokow to polizna mowila ze za 4 dawki wychodzi kolo 1000 zl
|
|
|
|
#4017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Colds mała nie mogła się przystawić z powodu mych płaskich sutków, karmiłam ją przez osłonki ale pokarmu mało było i mała je ściągała i krzyczała więc zaczęłam ściągać pokarm i z dnia na dzień było go coraz mniej później dopadło mnie rozwolnienie i odstawiłam jej moje mleko a teraz jak ściągam to max 15 ml .. a z rana nic nie poleciało już ... więc moje karmienie dobiegło już chyba końca Cytat:
ale HA są dla dzieciaczków z refluksem czyż nie ? pediatra puki co nic nie mówił ... ale po nich chyba zatwardzenia są nie ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ledwo zmniejszyłam dawkę fenka a już odczuwam częstsze skurcze
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie mam i lecę czytać.
Powiedzcie mi jak to jest z tą herbatą z szałwii ? Nie chcę wstrzymać laktacji, ale położna zaleciła mi ją gdy będę mieć za dużo mleka. Ile można wypić aby mleczko było, ale w mniejszej ilości? |
|
|
|
#4020 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba zacząć w skarpetę zbierać...---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

ładnie powiedziane.

i najlepsze życzenia urodzinowe dla Twojego 5-latka

Bo szczerze mówiąc to ta położna mi potrzebna jak do.. No
Natomiast położna mówiła, że każda kobieta powinna być zszywana nićmi grubości włosa.
. No i każdy skurcz się nasila, więc można psychicznie się do niego przygotować.
,chyba przez deszcz,ale wole to niz upal

trzeba zacząć w skarpetę zbierać...