![]() |
#2131 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
![]() Princess dj tiesto uwielbiam ![]() ![]() młody śpi aja mam do was pytanie: co kupić dziewczynce, która ma 1rok i 2 m-ce? jakąś zabawkę? pchacza?(ubrań ma full) no ale ogranicza mnie budżet do 100zl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zadomowienie
|
Heeej
![]() Piękny letnio jesienny dzień, no kocham te klimaty ![]() ![]() ![]() Seonko jestem pewna że tata wyzdrowieje, modlę sie o to, i grunt o masa pozytywnych mysli emocji które trzeba tacie przekazać, będzie na pewno dobrze ![]() ![]() ![]() I nie podziwiaj mnie, ja już taka jestem ![]() ![]() ![]() Dziś już na 8 byliśmy w przedszkolu, na 8.30 w domu. Zjadłam śniadanko z Miłoszkiem i położyłam go na drzemkę, ogarnę chatkę i siadam z szyciem ![]() Nikuś hmmm, nie mam pojecia bo ja z samymi facetami mam do czynienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak sama sie już nie mogę doczekać kiedy wyślę pierożka na kolonię ![]() bardzo, ale to bardzo mocno trzymam kciuki za pwrót taty do zzdrowia ![]() ![]() Dziś dzień moje dziecko powiedziało mi Dzień Dobry o 4,40 ![]() ![]() ![]() Bigos wstawiony, zupka też, więc mam czas na śniadanko i kawcię z Wami ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Frencz ?? i jak sie sprawdzają pazurki przy dzieciach ? ja mam ochotę na frencza ![]() ![]()
![]() |
#2134 |
Rozeznanie
|
![]() Baha Ja polecam shellac, chyba goldi mi go plecila i jestem zadowolona. Seona duuużo zdrówka dla Taty!!!
28.11.2011 ![]() ![]() Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-09-04 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Rozeznanie
|
seona
![]() u nas ze zdrowiem teściowej znowu gorzej... Cytat:
zgadza się, pieniążki są konkretne ale trzeba też bardzo dużo inwestować.... Jak sobie pomyślę ze w tym roku kupili z teściem sprzęt o równowartości naszego wymarzonego domku to szlag mnie trafia... A zwróci się za xxxxx lat. ja początkowo byłam bardzo przeciwna temu żeby tż przejal ziemię po tesciach, teraz trochę inaczej na to patrzę bo jakby nie było jest u siebie, nie jest murzynem u prywaciarza jak o kiedyś princ napisała ![]() niunia śpi a ja idę ogarnąc mieszkanko, a tak mi się dzisiaj nie chce nic ![]()
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2137 |
Zadomowienie
|
Witam...
seona dużo zdrówka dla taty...teraz będzie tylko lepiej ![]() basiula też oglądam perfekcyjna panią domu i powiem Ci że ten program bardzo motywuje mnie do prac domowych:-D:-D:-D wiadomo czasem nie mam czasu czegoś zrobić ze względu na młodego ale nie wyobrażam sobie takiego syfu w domu jak mają te kobity??? Ja rozumie że się dzień czy dwa nie ma czasu na nic ale nie ogarniam jak można tak chałupę zapuścić... szok...choć przyznam że oglądałam wersję angielską i przyznam że tam bywa gorzej hehe Princtak dziś Filipa święto-kończy 10miesięcy...kiedy to zleciało ![]() Nocka straszna...dużo pobudek i płaczu...jestem mega nie wyspana ale nieważne.nad ranem młody miał 36,6 więc się ucieszyłam ale przed 8 temp już była 38,2 dałam czopka a Filip przed 9 zrobił kupę i tu moje pytanie: czy ten czopek zdążył się rozpuścić i zacząć działać czy poszedł z kupą w pieluche??? Co prawda jak mu mierzyłam po zmianie pieluchy to miał 37,7 więc trochę spadło. Apetyt ma zjadł całą miseczke kaszki jak zwykle... Kurde ja już nie wiem co jest... Jeśli temp będzie się utrzymywać jutro(mam nadzieję że nie) to pójdę jeszcze raz do lekarza... Młody zasypia,mógłby pospać trochę bo mam kuchnię do ogarniecia,siebie i chciałam trochę rzeczy na allegro zrzucić może jakaś kasa wpadnie ;-) było by na nowe rzeczy hehe
#2138 |
Rozeznanie
|
Owieczko nasz jak nawet zrobił kupkę 15 min po podaniu czopka to tempka spadała.
Owieczko my mamy pojutrze czwartą rocznicę ![]()
28.11.2011 ![]() ![]() Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-09-04 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Zadomowienie
|
seonko duzzzo zdrowia dla taty,i tak jak dziewczyny pisza,teraz to juz musi byc tylko lepiej,jak juz doszedl po czesci do siebie
owieczko ![]() ![]() jak czopek byl kolo godzinki to sie powinien rozpuscic,zreszta jakby sie nie rozpuscil caly albo w ogole,to bys go w kupce znalazla Dzien dobry moj aniolek o 6 sie obudzil,teraz spi juz od 8:45,niech spi heh zaczela bardzo ladnie siadac,jedynie jeszcze jedna raczka sie podpiera a no i cos powoli sie zabiera do raczkowania ![]() ![]() ![]()
#2140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Wariateczko nic w kupce nie widziałam więc chyba się rozpuścił ;-) a co do rocznicy to coś napewno wymysłe;-) Gratki za postępy malutkiej:-*
![]() |
#2141 |
Rozeznanie
|
A z czego czopki?Paracetamolu?Jakby nie spadła to teraz mozesz coś podać z ibuprofenem.(paracetamol co 6 h, coś na ibuprofenie co 8h-można zamiennie).
![]() |
#2142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Yyy może pchacz, jak nie ma ![]() ![]() Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-09-04 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie!!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Zadomowienie
|
tak, od 6 do 14. wraca, zje obiad, chwilkę odpocznie i leci do swoich 'zabawek'. przychodzi o 18:45, kąpiel i zajmuje się niunią do 20...cały dzień z niunią spędza tylko w ndz, no i w sb stara się szybciej przychodzić do domu...poza tym teraz jest okres że robi się coś tam w polu, ale później już tej pracy nie ma. tż chce zmodernizować gospodarkę żeby mieć więcej czasu dla nas. na wiosnę rusza z czymś innym - zobaczymy jak to pójdzie. niby lepsza kasa i mniej roboty, ale czy faktycznie tak będzie...
ahh i dla chcącego nic trudnego, bo zawsze jest czas żeby wyskoczyć do znajomych - jak wczoraj, czy jakiegoś grilla czy nawet week gdzies tam... ![]() Edytowane przez pokszyfka Czas edycji: 2012-09-04 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś u okulisty, bo tydzień temu w oku czułam jakiś piasek, ale okazało się, że wszystko ok, to musi być jakaś alergia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Rozeznanie
|
Seona to był normalny pokój, w którym urzędują 2 maluchy
![]()
#2147 |
Zakorzenienie
|
Wklejam jeszcze raz, ku pokrzepieniu serc
![]() ![]() Najgorzej, że ja mam zabawki (klocki, które Pati uwielbia i takie mniejsze rzeczy) w takich koszykach. I Lili z uporem maniaka te koszyki wysypuje ![]() ![]() Ale połowę zabawek wyniosłam na poddasze, część wyrzuciłam i jest mniej. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Ela ja też mogłabym nie pracować (ale mam chwilę, że brakuje mi tego wyjścia do pracy, ubierania się, makijażu, rozmów w pracy, bo nawet na pole z dziećmi to też się maluję, ale to co innego ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Dziewczyny z Podkarpacia, jak macie jakąś znajomą ciężarówkę, to powiedzcie im o takich warsztatach dla kobiet w ciąży ![]() ![]() Założyłam wątek. W innych miastach też są, może Wasze znajome zechcą skorzystać? http://bezpieczny-maluch.com.pl/?page_id=20 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=642135 |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zadomowienie
|
no faktycznie trzeba mieć talent żeby tak chałpe zapuścić i co najważniejsze umieć tam mieszkać ja jakaś maniaczka nie jestem ale lubie jak jest porządek choć czasami z nim różnie......ta panna jakaś dziwna wszędzie wkładki i podpaski miała to w szufladzie to w zabawkach to w umywalce szok normalnie heheheh owieczko ja chyba oglądałam raz coś takiego angielskiego to faktycznie dopiero była masakra jakies jedzenie zapleśniałe za łóżkiem a najgorsze miały chyba kuchnie kilogramy tłuszczu spalonego weźźźźź i jak tam jeść coś raz to chyba babka miała nawet robaki już w kuchni bleeeeeee kurde ide sprzątać wiesz, że faktycznie motywujące to jest i fajne rady babka daje......
#2149 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do czego on jest bo zapomniałam o co pytałam ![]()
![]() |
#2151 |
Rozeznanie
|
![]()
#2152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tesciufka kupila Tygryskowi taka ksiazeczke o wsi i on jest nia zachwycony, gdy ja ogladamy. siedzi bez ruchu gdy opowiadam o ziwerzatkach i je nasladuje. mysle ze roczna dziewczynka tez bedzie zadowolona http://www.wydawnictwoolesiejuk.pl/w...iwania/194462/ ksiazka jest b ladna z kolorowymi obrazkami.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Wtajemniczenie
|
Malutka wstała, dam jej kaszkę i na spacerek
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Mi się też podobały książeczki w Biedrze, takie duże, twarde okładki, śliczne we środku po 13,90zł chyba, o kształach, liczbach - można kilka takich kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2155 |
Zadomowienie
|
Fifi spał ponad 2 godziny i wstał jakiś marudny... może za długo spał czy co??? przy jedzeniu też coś marudny był ale ładnie zjadł. niech to już minie... znowu cały dzień w domu siedzimy bo gorączka nadal jest... jak jutro nadal będzie to idę w czwartek do lekarza ponownie
#2156 |
Zakorzenienie
|
bylam wczoraj w wawie i w empiku na marszalkowskiej w kącie jest przecena ksiazek, tam w koszach sa super ksiazeczki dla dzieci, twarde, kolorowe, niektore maja grajace elementy. wydalam 100zl (a ksiazeczki sa po 99gr, 5zl, 9,99zl). niektore sa super bo sa o zwierzaczkach i maja piszczalke w ksztlcie glowy danego zwierzaka na srodku ksiazeczki. kazada strona ma dziure wiec dziecko ciagle te glowke widzi i mze sobie naciskac. ledwie je do domu dotargalam, takie ciezkie
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Podczytuję Was od rana, ale jakośńie mam weny żeby pisać . . ..
#2158 |
Zadomowienie
|
Witam.
Nawet się nie przyznaję do której dziś z małym spaliśmy bo mnie zlinczujecie hehehe............. ![]() ![]() Pokszyfko co do tych metrów sprzątania to chętnie, tylko że ja lubię duże przestrzenie a mało rzeczy w nich, nie cierpie półeczek itp bo właśnie wtedy wiecej sprzątania jest. My u nas mielismy tylko szafe zabudowana, komode i tv na scianie no i wypoczynek, takze kurze w pokoju to bylo 10 sekund powycierac ![]() ![]() ![]() Seona och toż to tylko zabawki porozwalane ![]() ![]() ![]() Owieczko mam nadzieję,że nie będziesz musiała iść z małym jeszcze raz na wizytę do lekarza ![]() ![]() Dygotko mój to ani targać książki nie chce, jakoś go to nie interesuje, daje mu książkę żeby jakoś się tam na swój sposób z nią oswoił ale on ją omija szerokim łukiem ![]() Princ fajne nutki, mój gust ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Wariateczko brawo za osiągnięcia małej ![]() ![]() ![]()
#2159 |
Zakorzenienie
|
to ta ksiazeczka, te glowki sa gumowe i piszcza. Juniorowi bardzo sie podobaja http://www.empik.com/moje-wiejskie-z...0002,ksiazka-p
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.