Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 08:23   #2131
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Princess
dj tiesto uwielbiam

młody śpi aja mam do was pytanie: co kupić dziewczynce, która ma 1rok i 2 m-ce? jakąś zabawkę? pchacza?(ubrań ma full) no ale ogranicza mnie budżet do 100zl
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 08:38   #2132
ela3010
Zadomowienie

Heeej

Piękny letnio jesienny dzień, no kocham te klimaty, idę rano z dzieciakami do przedszkola i wącham powietrze, taki intensywny zapach.

Seonko jestem pewna że tata wyzdrowieje, modlę sie o to, i grunt o masa pozytywnych mysli emocji które trzeba tacie przekazać, będzie na pewno dobrze.
I nie podziwiaj mnie, ja już taka jestem, mój sens życia to dzieci pranie sprzątanie gotowanie, choć nie ukrywam że poszłabym do pracy, do przedszkola.

Dziś już na 8 byliśmy w przedszkolu, na 8.30 w domu. Zjadłam śniadanko z Miłoszkiem i położyłam go na drzemkę, ogarnę chatkę i siadam z szyciem.

Nikuś hmmm, nie mam pojecia bo ja z samymi facetami mam do czynienia, ale np moi chłopcy maja takie pianinko które gra ale ma też rózne kształty zwierząt które po naciśnięciu wydają dźwięki, Mateusz dzięki temu szybko nauczył się co które zwierzątko robi. Ale może ta dziewczynka już to umie.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 08:41   #2133
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
bahamadia, owieczka, jak bym zjadła!! miałam ćwiczyć a siedzę tu i czytam. a zaraz perfekcyjna pani domu.

olka, bahamadia, a mi już się tęskni za szaleństwami już czekam aż dzieci podrosną i wyślę je na jakąś kolonię "wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni"

Operacja Taty trwała 4 godziny. Wybudził się ładnie i zaraz później dzwonił do mnie. Głos miał zachrypnięty, ale to przez tą rurkę, którą miał w gardle. Ale powiedział, że czuje się, bardzo źle, słabo, boli go ramię i jest dużo gorzej niż po tej operacji 4 m-ce temu No ale był bardzo głodny, więc apetyt ma No ale skoro rak szybko po operacji zadzwonił to znaczy, że nie jest źle! Bo wtedy to normalnie gadał i chodził jakby był u kosmetyczki a teraz głos miał faktycznie słaby O 17 dzwoniłyśmy z Mamą jeszcze raz, to już chodził, był w wc sam, więc nie jest źle, tylko mówił, że kręci mu się w głowie (ale to po narkozie na pewno!) i że słabo się czuje i boli go ręka

Jezu, no żeby doszedł do siebie. Kompletnie nie wyobrażam sobie, że trzeba będzie nim się opiekować, że sam nigdzie nie pójdzie Zapalony rowerzysta, nie usiedzi w miejscu.

Ale to może tak po operacji tylko Jeszcze nabierze sił, kondycji

Oj tak sama sie już nie mogę doczekać kiedy wyślę pierożka na kolonię

bardzo, ale to bardzo mocno trzymam kciuki za pwrót taty do zzdrowia skoro ma tak dobrą kondycję, na pewno szybko wróci do zdrowia

Dziś dzień moje dziecko powiedziało mi Dzień Dobry o 4,40 wszystko byłoby ok, gdyby się smiał itp, a on biedny jęczał z bólu, po 30 min dałam czopek, przytuliłam włożyłam do nas do łóżka z nadzieją, że zaśnie a on już nie mógł przed 7 dałam butlę już mu było lepiej, poszedł spać po 8

Bigos wstawiony, zupka też, więc mam czas na śniadanko i kawcię z Wami

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
a ja zrobiłam sobie pazurki dzisiaj juz najwyższy czas był bo mi 4 odpadły

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Frencz ?? i jak sie sprawdzają pazurki przy dzieciach ? ja mam ochotę na frencza może pod koniec września sobię zrobię, bo akurat będę mieć urodzinki no i na wesele akurat będzie
Stary 2012-09-04, 08:41   #2134
saaraa_lub
Rozeznanie

Baha
Ja polecam shellac, chyba goldi mi go plecila i jestem zadowolona.

Seona duuużo zdrówka dla Taty!!!

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-09-04 o 08:44
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 08:42   #2135
olka1610
Rozeznanie

seona będzie dobrze, musi być

u nas ze zdrowiem teściowej znowu gorzej...

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość

olka mój tż to też taki zapalony rolnik...trochę też z sentymentu, ale nie ma co się oszukiwać, jak ktos potrafi zrobić użytek z tego co ma, to dostanie ładny pieniążek - chociaż nie ma co, trzeba się narobić...sąsiad niedawno dostał dotację i kupił pewnie coś takiego - ciągnik jaki wy macie. tż chodził i podziwiałpowiedzi ał, że jakby taki miał, to by w nim nawet spał
ale Twój tż pracuje oprócz tego zawodowo?

zgadza się, pieniążki są konkretne ale trzeba też bardzo dużo inwestować.... Jak sobie pomyślę ze w tym roku kupili z teściem sprzęt o równowartości naszego wymarzonego domku to szlag mnie trafia... A zwróci się za xxxxx lat.
ja początkowo byłam bardzo przeciwna temu żeby tż przejal ziemię po tesciach, teraz trochę inaczej na to patrzę bo jakby nie było jest u siebie, nie jest murzynem u prywaciarza jak o kiedyś princ napisała

niunia śpi a ja idę ogarnąc mieszkanko, a tak mi się dzisiaj nie chce nic
Stary 2012-09-04, 08:42   #2136
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Stary 2012-09-04, 08:45   #2137
owieczka86
Zadomowienie

Witam...
seona dużo zdrówka dla taty...teraz będzie tylko lepiej
basiula też oglądam perfekcyjna panią domu i powiem Ci że ten program bardzo motywuje mnie do prac domowych:-D:-D:-D wiadomo czasem nie mam czasu czegoś zrobić ze względu na młodego ale nie wyobrażam sobie takiego syfu w domu jak mają te kobity??? Ja rozumie że się dzień czy dwa nie ma czasu na nic ale nie ogarniam jak można tak chałupę zapuścić... szok...choć przyznam że oglądałam wersję angielską i przyznam że tam bywa gorzej hehe
Princtak dziś Filipa święto-kończy 10miesięcy...kiedy to zleciało a jutro mamy z tztem 3rocznicę ślubu...:-D

Nocka straszna...dużo pobudek i płaczu...jestem mega nie wyspana ale nieważne.nad ranem młody miał 36,6 więc się ucieszyłam ale przed 8 temp już była 38,2 dałam czopka a Filip przed 9 zrobił kupę i tu moje pytanie: czy ten czopek zdążył się rozpuścić i zacząć działać czy poszedł z kupą w pieluche??? Co prawda jak mu mierzyłam po zmianie pieluchy to miał 37,7 więc trochę spadło. Apetyt ma zjadł całą miseczke kaszki jak zwykle... Kurde ja już nie wiem co jest... Jeśli temp będzie się utrzymywać jutro(mam nadzieję że nie) to pójdę jeszcze raz do lekarza...
Młody zasypia,mógłby pospać trochę bo mam kuchnię do ogarniecia,siebie i chciałam trochę rzeczy na allegro zrzucić może jakaś kasa wpadnie ;-) było by na nowe rzeczy hehe
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-04, 08:52   #2138
saaraa_lub
Rozeznanie

Owieczko nasz jak nawet zrobił kupkę 15 min po podaniu czopka to tempka spadała.
Owieczko my mamy pojutrze czwartą rocznicę

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-09-04 o 08:59
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 08:58   #2139
wariateczka88
Zadomowienie

seonko duzzzo zdrowia dla taty,i tak jak dziewczyny pisza,teraz to juz musi byc tylko lepiej,jak juz doszedl po czesci do siebie

owieczko i rocznica fiu fiu to sie bedzie dzialo
jak czopek byl kolo godzinki to sie powinien rozpuscic,zreszta jakby sie nie rozpuscil caly albo w ogole,to bys go w kupce znalazla

Dzien dobry
moj aniolek o 6 sie obudzil,teraz spi juz od 8:45,niech spi heh
zaczela bardzo ladnie siadac,jedynie jeszcze jedna raczka sie podpiera
a no i cos powoli sie zabiera do raczkowania wiem ze wy te etapy macie juz za soba,ale moja najmlodsza chyba tu,wiec duzo przed nami ale tak slodko wygladaja te jej proby wskoczenia na wyzszy level

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:03   #2140
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Owieczko nasz jak nawet zrobił kupkę 15 min po podaniu czopka to tempka spadała.
Ja też nie dawałam... młody poszedł spać.znacze co będzie jak wstanie...

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Wariateczko nic w kupce nie widziałam więc chyba się rozpuścił ;-) a co do rocznicy to coś napewno wymysłe;-)
Gratki za postępy malutkiej:-*
Stary 2012-09-04, 09:03   #2141
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Ja też nie dawałam... młody poszedł spać.znacze co będzie jak wstanie...
A z czego czopki?Paracetamolu?Jakby nie spadła to teraz mozesz coś podać z ibuprofenem.(paracetamol co 6 h, coś na ibuprofenie co 8h-można zamiennie).
Stary 2012-09-04, 09:12   #2142
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Princess
dj tiesto uwielbiam

młody śpi aja mam do was pytanie: co kupić dziewczynce, która ma 1rok i 2 m-ce? jakąś zabawkę? pchacza?(ubrań ma full) no ale ogranicza mnie budżet do 100zl
Eee to tyż masz gusta muzycznego

Yyy może pchacz, jak nie ma Albo jakieś takie cintrum, gdzie maluch siedzi i coś kmini - stolik interaktywny

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-09-04 o 09:13
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:12   #2143
Seona
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie!!

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
hmmm też był w takim kiepskim stanie???? jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić
wklejałam zdjęcia w poprzednim wątku pochwalę się jak znajdę, bo gdzieś mi z kompa uciekły

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:13   #2144
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość

ale Twój tż pracuje oprócz tego zawodowo?
tak, od 6 do 14. wraca, zje obiad, chwilkę odpocznie i leci do swoich 'zabawek'. przychodzi o 18:45, kąpiel i zajmuje się niunią do 20...cały dzień z niunią spędza tylko w ndz, no i w sb stara się szybciej przychodzić do domu...poza tym teraz jest okres że robi się coś tam w polu, ale później już tej pracy nie ma. tż chce zmodernizować gospodarkę żeby mieć więcej czasu dla nas. na wiosnę rusza z czymś innym - zobaczymy jak to pójdzie. niby lepsza kasa i mniej roboty, ale czy faktycznie tak będzie...
ahh i dla chcącego nic trudnego, bo zawsze jest czas żeby wyskoczyć do znajomych - jak wczoraj, czy jakiegoś grilla czy nawet week gdzies tam...

Edytowane przez pokszyfka
Czas edycji: 2012-09-04 o 09:16
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:13   #2145
Seona
Zakorzenienie

Byłam dziś u okulisty, bo tydzień temu w oku czułam jakiś piasek, ale okazało się, że wszystko ok, to musi być jakaś alergia dostałam krople.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-09-04, 09:14   #2146
saaraa_lub
Rozeznanie

Seona to był normalny pokój, w którym urzędują 2 maluchy!
Stary 2012-09-04, 09:29   #2147
Seona
Zakorzenienie

Wklejam jeszcze raz, ku pokrzepieniu serc jakby któraś narzekała, że ma bałagan https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4380

Najgorzej, że ja mam zabawki (klocki, które Pati uwielbia i takie mniejsze rzeczy) w takich koszykach. I Lili z uporem maniaka te koszyki wysypuje no ale jak wysypie to w nich grzebie i się ładnie bawi

Ale połowę zabawek wyniosłam na poddasze, część wyrzuciłam i jest mniej.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Ela ja też mogłabym nie pracować (ale mam chwilę, że brakuje mi tego wyjścia do pracy, ubierania się, makijażu, rozmów w pracy, bo nawet na pole z dziećmi to też się maluję, ale to co innego )ale boję się o emeryturę. Co będzie jak nie będę mieć lat pracy, z czego to żyć to mnie przeraża

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Dziewczyny z Podkarpacia, jak macie jakąś znajomą ciężarówkę, to powiedzcie im o takich warsztatach dla kobiet w ciąży Ja byłam rok temu, fajnie było

Założyłam wątek.

W innych miastach też są, może Wasze znajome zechcą skorzystać?

http://bezpieczny-maluch.com.pl/?page_id=20

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=642135

Ślub
Pati
Lili
Stary 2012-09-04, 09:37   #2148
basiula19
Zadomowienie

no faktycznie trzeba mieć talent żeby tak chałpe zapuścić i co najważniejsze umieć tam mieszkać ja jakaś maniaczka nie jestem ale lubie jak jest porządek choć czasami z nim różnie......ta panna jakaś dziwna wszędzie wkładki i podpaski miała to w szufladzie to w zabawkach to w umywalce szok normalnie heheheh owieczko ja chyba oglądałam raz coś takiego angielskiego to faktycznie dopiero była masakra jakies jedzenie zapleśniałe za łóżkiem a najgorsze miały chyba kuchnie kilogramy tłuszczu spalonego weźźźźź i jak tam jeść coś raz to chyba babka miała nawet robaki już w kuchni bleeeeeee kurde ide sprzątać wiesz, że faktycznie motywujące to jest i fajne rady babka daje......

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:42   #2149
dygotka8
Zakorzenienie

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:47   #2150
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość

Baha Ja polecam shellac, chyba goldi mi go plecila i jestem zadowolona.

!

a do czego on jest bo zapomniałam o co pytałam
Stary 2012-09-04, 10:01   #2151
saaraa_lub
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
a do czego on jest bo zapomniałam o co pytałam
manicure hybrydowy-lakier utwardzany lampą, trzyma się 2-3 tyg,błyszczy nie matowieje,nie odpryskuje.
Stary 2012-09-04, 10:37   #2152
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
co kupić dziewczynce, która ma 1rok i 2 m-ce? jakąś zabawkę? pchacza?(ubrań ma full) no ale ogranicza mnie budżet do 100zl
sa pchacze do 100zl, mozesz kupic taki sortownik ksztaltow, nie wiem jaka jest wlasciwa nazwa po polsku, klocki roznych ksztaltow dopasowac do dziury.
tesciufka kupila Tygryskowi taka ksiazeczke o wsi i on jest nia zachwycony, gdy ja ogladamy. siedzi bez ruchu gdy opowiadam o ziwerzatkach i je nasladuje. mysle ze roczna dziewczynka tez bedzie zadowolona http://www.wydawnictwoolesiejuk.pl/w...iwania/194462/

ksiazka jest b ladna z kolorowymi obrazkami.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:49   #2153
princessskaa
Wtajemniczenie

Malutka wstała, dam jej kaszkę i na spacerek

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Mi się też podobały książeczki w Biedrze, takie duże, twarde okładki, śliczne we środku po 13,90zł chyba, o kształach, liczbach - można kilka takich kupić
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:19   #2154
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
sa pchacze do 100zl, mozesz kupic taki sortownik ksztaltow, nie wiem jaka jest wlasciwa nazwa po polsku, klocki roznych ksztaltow dopasowac do dziury.
tesciufka kupila Tygryskowi taka ksiazeczke o wsi i on jest nia zachwycony, gdy ja ogladamy. siedzi bez ruchu gdy opowiadam o ziwerzatkach i je nasladuje. mysle ze roczna dziewczynka tez bedzie zadowolona http://www.wydawnictwoolesiejuk.pl/w...iwania/194462/

ksiazka jest b ladna z kolorowymi obrazkami.
moja rwie się do każdej książki i najchętniej by podarła więc trzeba szybko ją odkładać lub mała powstrzymywać.....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:31   #2155
owieczka86
Zadomowienie

Fifi spał ponad 2 godziny i wstał jakiś marudny... może za długo spał czy co??? przy jedzeniu też coś marudny był ale ładnie zjadł. niech to już minie... znowu cały dzień w domu siedzimy bo gorączka nadal jest... jak jutro nadal będzie to idę w czwartek do lekarza ponownie
Stary 2012-09-04, 11:43   #2156
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

bylam wczoraj w wawie i w empiku na marszalkowskiej w kącie jest przecena ksiazek, tam w koszach sa super ksiazeczki dla dzieci, twarde, kolorowe, niektore maja grajace elementy. wydalam 100zl (a ksiazeczki sa po 99gr, 5zl, 9,99zl). niektore sa super bo sa o zwierzaczkach i maja piszczalke w ksztlcie glowy danego zwierzaka na srodku ksiazeczki. kazada strona ma dziure wiec dziecko ciagle te glowke widzi i mze sobie naciskac. ledwie je do domu dotargalam, takie ciezkie

Kuchnia Tygryska
Stary 2012-09-04, 11:44   #2157
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry

Podczytuję Was od rana, ale jakośńie mam weny żeby pisać . . ..

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:54   #2158
janeczka7891
Zadomowienie

Witam.
Nawet się nie przyznaję do której dziś z małym spaliśmy bo mnie zlinczujecie hehehe.............

Pokszyfko co do tych metrów sprzątania to chętnie, tylko że ja lubię duże przestrzenie a mało rzeczy w nich, nie cierpie półeczek itp bo właśnie wtedy wiecej sprzątania jest. My u nas mielismy tylko szafe zabudowana, komode i tv na scianie no i wypoczynek, takze kurze w pokoju to bylo 10 sekund powycierac A tak z drugiej strony to jak sie ma wieksza przestrzen to jakos ja umię się lepiej zorganizować a w takich mniejszych to już bywa to gorzej, bo wiecznie mi miejsca brakuje Też nie cierpie jak coś mi TZ z kąta w kąt przekłada : potem to zrobie. Dostaje furiii

Seona och toż to tylko zabawki porozwalane ) nie było aż tak źle ) po prostu nieład )

Owieczko mam nadzieję,że nie będziesz musiała iść z małym jeszcze raz na wizytę do lekarza U nas już lepiej Zaczyna krzyczeć tzn że gardło go już nie boli hehe

Dygotko mój to ani targać książki nie chce, jakoś go to nie interesuje, daje mu książkę żeby jakoś się tam na swój sposób z nią oswoił ale on ją omija szerokim łukiem

Princ fajne nutki, mój gust chociaż ja to też wszystkiego slucham chyba oprócz opery i jazzu )

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Wariateczko brawo za osiągnięcia małej no miedzy naszymi bąblami jest 9 dni różnicy Także my też z tych najmłodszych na wątku )
Stary 2012-09-04, 11:56   #2159
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

to ta ksiazeczka, te glowki sa gumowe i piszcza. Juniorowi bardzo sie podobaja http://www.empik.com/moje-wiejskie-z...0002,ksiazka-p

Kuchnia Tygryska
Stary 2012-09-04, 11:58   #2160
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
to ta ksiazeczka, te glowki sa gumowe i piszcza. Juniorowi bardzo sie podobaja http://www.empik.com/moje-wiejskie-z...0002,ksiazka-p
fajna , tylko nie ma ceny.....

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości