Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 22:11   #2701
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Madzia ja to sie cieszę ze nie musze z nim chodzić na spacery tylko mam wybieg przed domem i święty spokój bo tak to by pewnie to samo było co u Ciebie.
Jak idziemy na rolki czy biegać to on w wózku jest pasami przypięty bo pewnie by w locie skakał

Taa pierwszy poród jest łatwiejszy pod warunkiem ze się tez rodziło a nie miało cesarkę jak ja ,dla mnie drugi poród był jak u pierwiastki ,z reszta po tylu latach i tak by jak pierwiastkę traktowali.
Teraz sobie nie mogę wyobrazić jak ja mogłam to wszystko wytrzymać brrrr

O już pada ,no i dobrze bo grzyby nie rosną

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Ania ja też mam właśnie taką smycz z szelkami i zapomniałam o niej całkiem,ale dla uciekiniera to faktycznie super.

Mam takiego sąsiada teraz już ma 16 lat ale jak był mały to tak zwiewał że szok ,kilka razy dziennie się rozlegało darcie Miiichał! i najpierw sprintem michał przemknął a za chwilę za nim babcia ,śmialiśmy się z tego ale taraz wiem co kobiecina musiała się strachu najeść
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:12   #2702
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Co tam w tym MjM było bo nie oglądałam
Pisalam ci juz czy nie hehe, Mirka wyszla ze szpitala, corka sedziny ma jakiegos guza , wrocila ta mlodociana matka ktora zostawila Agnieszcze coreczke yyy wiecej nie pamietam, bo skladalam lego

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

kurcze i tak jestes odważna, zamówiłaś z neta nie tanią kieckę:P daj znać jak na żywo...

nie mam pojęcia, a masz jakiś pomysł?
idę w sobote do klubu z 10 dziewczynami, ale się odstresuję, masakra.j
Ja bym kupowala cos z tego sklepu
http://www.annsummers.com/c/gifts-gi...1&pageSize=100 , albo z takiego ze smiesznymi gadzetami , otworzyli nie dawno i cuda tam maja.
Baw sie dobrze.

Cytat:
lubią wasze dzieci?
Oj lubia lubia , nie daj pech jak jest tylko jeden

Madzia dzieki, bo nic mi koles nie mowil , ale moze jak mi list wysla z data to napisza co i jak . TY wez kup sobie ten pecaczek z ta smycza , albo zwykle szelki, czy szmycz , poszukaj na alegro moze jakies za grosze maja , zapniesz malego i spokoj.
U nas pelno ludzi chodzi tak z dzieciakami .
http://allegro.pl/listing.php/search...ecak+ze+smycza

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-09-11 o 22:17
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:22   #2703
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
tak wlaśnie myślałam zeby plastikowe,no nie wiem jak to będzie z tym noszeniem,lekarz mówi że najpierw powoli przyzwyczajac np. do oglądania bajek żeby nie zrazić ,pewnie z 250 zabule jak nie lepiej.
Właśnie na spokojnie i powoli. U nas takie właśnie fajne plastikowe z gumeczkami czy zausznikami na sprężynkach to same oprawki od 250 wzwyż a do tego jeszcze szkła.
Fajne te co Ania pokazała tylko jednak lepiej kupić coś na miejscu, poprzymierzać, dobrać dobrze rozstaw.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jeszcze się trzymam...nie pojechaliśmy do szpitala bo te skurcze/bóle cichną jak się kładę teraz sie wykąpałam, polewałam brzuchol ciepłym prysznicem - ulga nie z tej ziemi, więc chyba jeszcze trochę poczekamy serio wolałabym mieć powtórkę z Kubusia - wody siup i wszystko jasne a tu takie pieprzenie się z tymi skurczami, czy to to czy to nie to - zwariowac idzie...a jak siadam na kibel to brzuch sobie do góry musze podnieść bo nie idzie się wysikać
Bao podobnie miałam ale z chodzeniem po schodach. Normalnie jak miałam nawet małą siateczkę to wejść nie mogłam bo ręce zajęte i nie było czym brzucha podtrzymać
Skurcze też mnie męczyły z tym ze dokładnie w momencie jak się kładłam jak łaziłam to był spokój

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Aniu pokazalam tz te branzoletki,i od razu kazal kupic,ale jeszcze jutro ppczytam czy nie ma czegos z alarmem czy sama nie wiem. Boje sie ze on z rozpedu pod auto wpadnie czy choc rower.
Madzia kiedyś Zawadzka radziła założyć szelki i normalną smycz dla piesków, taką długą. Odcinek był o uciekających dzieciach.
Bransoletki są super i jak dla mnie bardzo pomocne. Sama bym założyła. W uciekaniu to własnie największy problem jest z możliwością wpadnięcia pod kola samochodu. Zosia chwilowo reaguje dobrze na hasło "STOP". Niestety ma "problemy" ze słuchem czasem
Stary 2012-09-11, 22:29   #2704
libra777
Zakorzenienie

Monka mi chodziło o Aśke ,co tej jej Jan wywinął

Ale ceny za te plecaczki ,szelki ze smyczą coś ok. 14zł w każdym dzieciowym

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Iza ,tak właśnie myslałam coby przymierzyć ,przecież dzieci też mają różnej wielkości głowy
może zacznę nosić też swoje żeby mu raźniej było

mojemu tez coś na uszy pada chyba jeszcze się do laryngologa wybiorę

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Dzisiaj czytałam w gazecie że chłopiec wybiegł na ulicę prosto pod samochód i kierowca chcąc uniknąć potrącenia dziecka skręcił kierownicą i zjeżdżając w bok uderzył w ojca chłopca który za nim leciał masakra jakaś .
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:30   #2705
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Na sprawie rozwodowej powiedział że rozpad małżeństwa Asi i Pawła to wyłącznie jej wina i że mieli romans...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 22:37   #2706
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra to może być dobry pomysł z noszeniem swoich

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Na sprawie rozwodowej powiedział że rozpad małżeństwa Asi i Pawła to wyłącznie jej wina i że mieli romans...
A później jej powiedział że to była zemsta
Stary 2012-09-11, 22:37   #2707
monka23
Zakorzenienie

Libra no co ty ajjjj , aż mnie ciarki przeszły.

A ogląda ktoś serial "rodzinka " , właśnie oglądam to chyba powtórka , kiedy on normalni leci ? Uwielbiam ten serial . Micha mi się cieszy od napisów do napisów .
Stary 2012-09-11, 23:01   #2708
nataszka25
Zakorzenienie

Monkafajny sklep, te majtki z cukierków, fajne

jak patrze na te plecaczki ze smycza to dziekuje ze moja taka spokojna maskara jakas, tak uciekają te wasze pociechy, nie krakam bo jutro mi mala tez gdzies wyfrunie

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

A ogląda ktoś serial "rodzinka " , właśnie oglądam to chyba powtórka , kiedy on normalni leci ? Uwielbiam ten serial . Micha mi się cieszy od napisów do napisów .
ja nie ogladam, kiedys lecial w srody, teraz nie wiem, nie mam pojecia

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:

Ale ceny za te plecaczki ,szelki ze smyczą coś ok. 14zł w każdym dzieciowym

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Iza ,tak właśnie myslałam coby przymierzyć ,przecież dzieci też mają różnej wielkości głowy
może zacznę nosić też swoje żeby mu raźniej było

mojemu tez coś na uszy pada chyba jeszcze się do laryngologa wybiorę

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Dzisiaj czytałam w gazecie że chłopiec wybiegł na ulicę prosto pod samochód i kierowca chcąc uniknąć potrącenia dziecka skręcił kierownicą i zjeżdżając w bok uderzył w ojca chłopca który za nim leciał masakra jakaś .
masakra, brak słów...

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

O i jestem pierwsza dzis
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 06:24   #2709
megi-megi
Zakorzenienie

Nataszka - jesteś pierwsza

Dzisiaj mi się śniło, że jestem na porodówce i mam skurcze i już lekko krwawię, a na łóżku porodowym leży koło mnie i tuli się i usypia Igor. Obudziłam się z tego koszmaru, ale okazało się, że w rzeczywistości mam takie jakby skurcze czy jakieś rozciąganie - cholera coś w tym stylu i już zasnąć nie mogłam. DZIĘKI BAO

W nocy przydreptał Igor i zrobił finalnie pobudkę przed 6
Madziwnia - a bierz go
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 06:26   #2710
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
plmadzia a może ku takie szelki z plecaczkiem jak Aga ma dla Karinki . widziałam na fotach . Naprawdę lepsze to niż ganianie za dzieckiem . Trudno że będzie na smyczy . To dla jego bezpieczeństwa . A może zakuma że jak się nie słucha to jest smycz
Mam te szelki. Tylko z nimi problem ten sam co z trzymaniem za rączkę, wisielca mi robi i wyjeOn nawet jak przechodzimy przez ulice to ręce do tyłu zapłata bo wie że go za rączkę biorę, a tak choć w ten sposób mi utrudni, bo te chude ramionka do ciała tak przyciśnie ze mam problem swoją rękę wcisnąć. W szelkach to tylko wył i leżał musiałabym mu coś pod spód podkładać żeby łatwiej się ciągneło
Ale on ma taki nawrót od kilku tyg. Z 3 mc było fajnie bo uciekał tylko tyle ile go zawołałam, teraz mnie usłysze to przyspiesza. Problem z niektórymi marketami, bo jak nie ma wózka z siedzeniem dla dziecka to ten lata po sklepie pod naszym czujnym okiem, ale czasami jak przy kasie znajdzie lukę to wybiega przed drzwi sklepowe w sekundę. Już nie raz koszyk rzucałam i leciałam ponad bramkami przy kasach żeby go dogonić.
Cytat:
Madzia ja to sie cieszę ze nie musze z nim chodzić na spacery tylko mam wybieg przed domem i święty spokój bo tak to by pewnie to samo było co u Ciebie.
Jak idziemy na rolki czy biegać to on w wózku jest pasami przypięty bo pewnie by w locie skakał

Taa pierwszy poród jest łatwiejszy pod warunkiem ze się tez rodziło a nie miało cesarkę jak ja ,dla mnie drugi poród był jak u pierwiastki ,z reszta po tylu latach i tak by jak pierwiastkę traktowali.
Teraz sobie nie mogę wyobrazić jak ja mogłam to wszystko wytrzymać brrrr
Ja bym była bardzo szczęśliwa jakby on wózkiem jeździł.

Co do porodów to ja dziewczyny pocieszam a Ty je tak straszysz Ja pierwszego 3h rodziłam tych takich solidnych skurczy, a drugiego 8h takich już mega skurczyAle i tak uważam że jest łatwiej bo nie ma tej nieznanej.A u dziewczyn już tak mała różnica między dziećmi to za jednym razem prawie idzieU mnie 6 lat

Nawet nie pomyślałam że turystyczne mogę sprzedać, a lezy na strychu. Choć u mnie wszystko na wnuki czeka A u Ciebie Libra to pewnie szybciej się doczekasz
Moje dzieci już po śniadaniu.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 06:35   #2711
megi-megi
Zakorzenienie

Madzia - to mnie tymi wnukami rozbawiłaś Uważaj, bo sobie wykraczesz. Babciu Madziu
Stary 2012-09-12, 07:47   #2712
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Dziewczyny fajnie się czyta o ucieczkach Waszych dzieci. Wyobraziłam sobie jak MAdzia ciągnie na smyczy Erina. JA tak swojego Igora ciągnę bo on na smyczy nie chce chodzić a nie pomyślałam żeby mu deskorolkę podstawić.
Oczywiście tak fajnie to nie jest jak własne ucieka. Nam już parę razy dziecko zginęło w sklepie. Zaplecze w biedronce też mamy opanowane. Najgorzej jest jak jesteśmy z TZ razem bo wtedy jakoś tak jedno ogląda się na drugie a Oliwka ucieka.

A wracając do przedszkola to Oliwka chyba jakoś się stresuje. Już dwa razy nam się zesikała w przedszkolu a w domu jej się to nie zdarza a może to dlatego że tam wiele ciekawych rzeczy i na srodku nie stoi nocnik.

B ao - urodziłaś??

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:31   #2713
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Od Perfekcyjnej nauczyłam się składać prześcieradło z gumką. Ja z natury jestem bałaganiara ale nie lubię brudu. Czyli pełno rzeczy mam porozrzucanych ale po czystej podłodze.
Tak a propos okapu ( o którym Megi wspomniała) to właśnie wczoraj go szorowałam dokładnie.
A tak wracając do PPD, to czym szorowałaś okap? Mnie najbardziej wkurzają te kratki - ciężko to domyć. Może powinnam zastosować coś mocniejszego?

Cytat:
ide w sobote na Panienski
co kupic młodej>>?? pomóżcie, pojecia nie mam!
Uszy króliczka na opasce i ogonek przyczepiany
Ja tak występowałam w knajpie na swoim panieńskim (oj ciężki był poranek po)

Cytat:
Byliśmy dzisiaj na wizycie u okulisty i niestety moje obawy się potwierdziły ma lekkiego zeza ,lewe oczko mu do środka ucieka i będzie nosił okulary.Lekarz mówi że prawdopodobnie się wszystko cofnie będzie miał +1.
No ciekawa jestem jak to będzie ,czy ja tych okularów nie będę szukała gdzieś w krzaczorach w ogrodzie.
Tak wcześnie wykryta i korygowana wada może się cofnąć
A okulary widziałam kiedyś takie fajne elastyczne - takie, że lekko się wyginają w każdą stronę, bezpieczniejsze dla takich małych uciekinierów, choć pewnie ich cena by mnie w ziemię wbiła.

Po waszych wpisach dot. kapuśniaku - jak mój kręgosłup dojdzie do siebie - od razu robię Ja robię podobnie jak Pl_madzia, a dokładnie z tego przepisu

A powiem wam - kręg mi się przesunął - od czwartku siedzieć nie mogę, leżeć nie mogę, łażę pochylona dopóki się nie rozchodzę. Poszłam do masażysty, to w poniedziałek zejść z tego łóżka do masażu nie mogłam, taki ból. Pan stwierdził, że mam dodatkowo jakiś stan zapalny i do lekarza wysłał (szkoda, że męża nie posłuchałam i od razu w piątek po jakieś leki nie poleciałam, ale pierwszy raz takie coś mnie złapało)
Starzeje się

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Witam,

Dziewczyny fajnie się czyta o ucieczkach Waszych dzieci. Wyobraziłam sobie jak MAdzia ciągnie na smyczy Erina. JA tak swojego Igora ciągnę bo on na smyczy nie chce chodzić a nie pomyślałam żeby mu deskorolkę podstawić.
Oczywiście tak fajnie to nie jest jak własne ucieka. Nam już parę razy dziecko zginęło w sklepie. Zaplecze w biedronce też mamy opanowane. Najgorzej jest jak jesteśmy z TZ razem bo wtedy jakoś tak jedno ogląda się na drugie a Oliwka ucieka.

A wracając do przedszkola to Oliwka chyba jakoś się stresuje. Już dwa razy nam się zesikała w przedszkolu a w domu jej się to nie zdarza a może to dlatego że tam wiele ciekawych rzeczy i na srodku nie stoi nocnik.

B ao - urodziłaś??
Moja bezwzględnie jeździ w wózku w sklepach i mam spokój (dodatkowo dzięki temu mniej rzeczy mi dorzuca do koszyka)

A co do Oliwki to pewnie dlatego, że tam jest tyle fajnych rzeczy i się zapomina - może poprosicie panie, żeby od czasu do czasu pytały Oliwkę, czy nie chce na nocnik?

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

monka - serial rodzinka.pl można obejrzeć tu:
http://www.tvp.pl/vod/seriale/komediowe/rodzinkapl
(ale nie wiem, czy nie wstawili jakiś ograniczeń i czy za granicą ta strona też śmiga)

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 08:46   #2714
P0P70
Zakorzenienie

Catro - współczuję bólu kręgosłupa.
Okap myłam Cifem. Tą kratkę/filtr druciany przez który jest wyciąg powietrza to zdjęłam i zalałam Cifem. Rozprowadziłam go szczoteczką i zostawiłam na około 5 minut a potem szczoteczką wyszorowałam. I mi ładnie schodzi wszytko.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:17   #2715
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzisiaj mi się śniło, że jestem na porodówce i mam skurcze i już lekko krwawię, a na łóżku porodowym leży koło mnie i tuli się i usypia Igor. Obudziłam się z tego koszmaru, ale okazało się, że w rzeczywistości mam takie jakby skurcze czy jakieś rozciąganie - cholera coś w tym stylu i już zasnąć nie mogłam. DZIĘKI BAO
zawsze możesz na mnie liczyć

Cytat:
B ao - urodziłaś??
nie
Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość

A powiem wam - kręg mi się przesunął - od czwartku siedzieć nie mogę, leżeć nie mogę, łażę pochylona dopóki się nie rozchodzę. Poszłam do masażysty, to w poniedziałek zejść z tego łóżka do masażu nie mogłam, taki ból. Pan stwierdził, że mam dodatkowo jakiś stan zapalny i do lekarza wysłał (szkoda, że męża nie posłuchałam i od razu w piątek po jakieś leki nie poleciałam, ale pierwszy raz takie coś mnie złapało)
Starzeje się
osz kurde, współczuję - znam ten ból

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
bao kiedy moge liczyc na smska od Was!!!!
a bo ja wiem

Cytat:
Życze szybkiego porodu,wiesz że natura tak to urządziła że kobiety najczęściej rodzą w nocy lub nad ranem bo jest największe prawdopodobieństwo ze będą w łóżkach dawniej jaskiniach legowiskach,więc może to już
aleś mnie rozbawiła

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Megi drugi porod przewaznie jest latwiejszy. Obsluga nowego dziecka tez bezproblemowa. Gorzej jak ja nerwus jestem czasami a te moje zaczna w domu malpi gaj robic to wtedy zaluje ze ktos mi takiego duetu nie pozyczyl zanim w pierwsza ciaze zaszlam...ale kocham ich bardzo najbardziej teraz jak spia :P
a ten moj mlody to mnie z tym bieganiem i uciekaniem zalamuje. Czasami jak wrocimy ze spaceru to biore gleboki oddech ze kolejny dzien przezyl tzn spacer.wnerwiaja mnie komentarze ze jmam sie cieszyc ze taki ruchliwy bo nikt prucz mnie nie wie jaki to stres ciagle go gonic pilnowac i ratowac. Pocieszam sie ze zdrowy i to najwazniejsze
tiaaaa póki co nie zauważyłam

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

pospaliśmy z Kubusiem prawie do 10ej...ja zasnęłam dopiero koło 5 rano a tak to się walałam z boku na bok, latałam do kibla i wypiłam butelkę wody - 1,75 l skurcze znikły, śladów czopa nie ma, brzuch i plecy w porównaniu do tego co było to właściwie nie bolą...co jest do cholery tż obstawia, ze urodzę 14ego - wtedy Kubi kończy równo 2,5 roku jezuuuu już mam tak dość

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:21   #2716
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]O i jestem pierwsza dzis

Cytat:
A tak wracając do PPD, to czym szorowałaś okap? Mnie najbardziej wkurzają te kratki - ciężko to domyć. Może powinnam zastosować coś mocniejszego?

[/COLOR]monka - serial rodzinka.pl można obejrzeć tu:
http://www.tvp.pl/vod/seriale/komediowe/rodzinkapl
(ale nie wiem, czy nie wstawili jakiś ograniczeń i czy za granicą ta strona też śmiga)
tez mnie ta kratka wkurza , taka zatluszczona, wsadzam do zmywary ale nie daje rady

Dzieki idzie , musze wypolowac kiedy jest w tv, bo lubie cwiczyc przy serialach .
Stary 2012-09-12, 09:27   #2717
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!!

a ja dostałam sms o 6.30 że pojawił sie na świecie kolejny członek rodziny!
folipek jest juz na świecie Kasia -zona chrzestnego Miśki nie dosc że chudzielec niziutki i tylko mała piłeczka to mały ważył 3950 i 56 cm!
Ma czarne długie włoski!!

Bao nie moge sie doczekac twojej córeczki!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:30   #2718
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
ja obstawiam wiele atrakcji na raz-miejsce, dzieci, zabawy, zabawki-no jak ona ma pamietac o tak przyziemnych sprawach, jak siku? Nie ma na to czasu-niech panie podpytują co jakiś czas. Moja nawet w domu jak się zabawi to nie pamięta-nie zsika się w majtki, ale jak jej zapytasz to powie, że nie, a po chwili leci na kibelek albo od razu mówi, że chce.

Bao, ewidentnie młoda się szykuje do wyjścia, ale może po prostu jeszcze wszystkiego nie spakowała wiesz jak baby potrafią się szykować, nie? Makijaż, fryzura, paznokcie trzeba zrobić, pięc par butów zapakować...no, z butami to przegięłam

Aha-moje dziecko nam nie ucieka-ani na spacrach ani w sklepie. Oczywiście bywa, że nudzi ją siedzenie w koszyku i trzeba trochę uważać na nią jak sama po sklepie łazi, ale to bardziej dlatego, że nie patrzy i na ludzi wpada albo na koszyki, ana spacerach sama łapkę podaje jak jesteśmy blisko ulicy.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2012-09-12 o 09:31
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 09:31   #2719
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

w piątek teraz leci rodzinka, też bardzo lubie ten serial

jak dobrze że moje dziecko nie ucieka. Jak wchodzimy do sklepu to łapie się koszyka i tak chodzimy. Zdarzyło się też że sobie poszła gdzieś, ale nie uciekała

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 09:42   #2720
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

jak dobrze że moje dziecko nie ucieka. Jak wchodzimy do sklepu to łapie się koszyka i tak chodzimy. Zdarzyło się też że sobie poszła gdzieś, ale nie uciekała
mój też nie uciekauciekał rok temu, teraz już nie

Mrowak - niech się nie szykuje tak bo piękne kreacje to na nią tutaj czekają, niech tylko wyjdzie już

Stary 2012-09-12, 09:49   #2721
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Kurde w piątki szkoda bo przeważnie jakieś bajki lecą na TVN albo Polsacie to robie moim seanse z popcornem . Będę musiała powtórki oglądać .

Mam dzisiaj bilans dwulatka , ciekawe co powie .
Stary 2012-09-12, 09:57   #2722
mrowak
Zakorzenienie

Oj Bao-no jakbyś była chłopem, to rozumiem, że byś nie kumała, ale jak Ty szykujesz się na wielkie wyjście to czy TZ nie mówi Ci "oj, już chodź, pięknie wyglądasz" a Ty wiesz lepiej, że jeszcze tu włoski, tu może inne rajstopki czy kolczyki? A maluda ma przed sobą największe "wyjście" w życiu-daj jej święty spokój
Stary 2012-09-12, 10:58   #2723
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Uszy króliczka na opasce i ogonek przyczepiany
Ja tak występowałam w knajpie na swoim panieńskim (oj ciężki był poranek po)

Po waszych wpisach dot. kapuśniaku - jak mój kręgosłup dojdzie do siebie - od razu robię Ja robię podobnie jak Pl_madzia, a dokładnie z tego przepisu

Starzeje się

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Bidula, no to kuruj się
uszy fajne, musze sie przejsc po sklepach i cos wybrac.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Oj Bao-no jakbyś była chłopem, to rozumiem, że byś nie kumała, ale jak Ty szykujesz się na wielkie wyjście to czy TZ nie mówi Ci "oj, już chodź, pięknie wyglądasz" a Ty wiesz lepiej, że jeszcze tu włoski, tu może inne rajstopki czy kolczyki? A maluda ma przed sobą największe "wyjście" w życiu-daj jej święty spokój
Mądre podejście:P
Stary 2012-09-12, 11:19   #2724
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Mądre podejście:P
tak, tak-czasem zdarza mi się sypnąć jakąś niezwykła mądrościąa szczególnie, że piszę to jako NIEciężarna
Stary 2012-09-12, 11:25   #2725
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
tak, tak-czasem zdarza mi się sypnąć jakąś niezwykła mądrościąa szczególnie, że piszę to jako NIEciężarna
to drobnym druczkiem bardzo istotne,

ja dziś też już kicham, smarkam się, gardło boli... witam w gronie choruszków...
Stary 2012-09-12, 12:07   #2726
monka23
Zakorzenienie

Byliśmy na bilansie , mały ma 89 cm i 12, 9 kg . Expresowa wizyta , bo nie było czego sie czepic .

Nataszka no co ty , nie masz co robić? Tak ci sie nudzi ze zachorowalas? kupuj sie bo na panienskim masz sie bawić a nie kochać i prychac .
Jak tam twój kolor włosów? Odrosty?
Ja chyba sie tutaj wybiore na farbowanie , a w pl tylko podreperuje fryzurę . Chce sie na jasny przefarbowac , muszę pogadać z fryzjerka , problem w tym ze nie mam tutaj sprawdzonej i trochę boje sie zaryzykować .
Stary 2012-09-12, 12:20   #2727
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy na bilansie , mały ma 89 cm i 12, 9 kg . Expresowa wizyta , bo nie było czego sie czepic .

Nataszka no co ty , nie masz co robić? Tak ci sie nudzi ze zachorowalas? kupuj sie bo na panienskim masz sie bawić a nie kochać i prychac .
Jak tam twój kolor włosów? Odrosty?
Ja chyba sie tutaj wybiore na farbowanie , a w pl tylko podreperuje fryzurę . Chce sie na jasny przefarbowac , muszę pogadać z fryzjerka , problem w tym ze nie mam tutaj sprawdzonej i trochę boje sie zaryzykować .
toś jej poradziła a z POPowych literówek sie zbijacie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 12:23   #2728
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Jednak nie pojechałam. Doszłam ostatecznie do wniosku że za dużo stresu, zachodu przy i tak już wiadomej ostatecznej decyzji pracodawców. Dzisiaj miał być test merytoryczny a dla tych którzy go przejdą test komputerowy w piątek i na koniec rozmowa kwalifikacyjna.

Śnił mi się dzisiaj ogromny dom mojej cioci (mają normalne mieszkanie). Był przeogromny ... miał mnóstwo zakamarków i pokoi ? A na działce obok była stara zabytkowa fabryka taka trochę z Ziemi Obiecanej. Nie dowiedziałam się jaka bo się obudziłam. Ciekawe co to ?

Wczoraj kupiłam Zosi tran który Asia polecała i zapłaciłam 27,90. Mam tylko jedno pytanie co robicie jak mijają 3 m-ce od momentu otwarcia ? Jest cały zużyty czy zostaje coś ? Wypijacie sami ?

Z uciekaniem to jest u nas tak że Zosia właściwie nie ucieka tylko czasami "traci" słuch na moje STOP. My tak samo jak mrówka mieszkamy tak że z klatki schodowej jest wyjście prawie bezpośrednie na ulicę więc ostrożność trenujemy od początku. Ja się tylko boję co będzie jak zwieje . W sklepie to zwykle wsadzam do wózka albo się trzyma koszyka. Niestety w castoramie czy innych budowanych ciężko gnoma tam zapakować

rodzinka.pl oglądałam czasami ale zmienili porę emisji i klops bo albo nie pasuje albo nie pamiętam kiedy. Teksty dzieciaków są rozbrajające

Madziwinia gratulacje i zdrowia dla obojga

Daria ja Wam życzę jak najlepiej ale koszty utrzymania szykują Wam się bardzo duże i wynajem domu (piękny i duzy) to początek bo jeszcze prąd, meble, firany itp a sprzątanie tych metrów , ojć ... Niania i nas bierze od 5 pln wzwyż przy jednym dziecku.

Madzia i weź tu nie trenuj i nie utrzymuj się w dobrej formie jak masz takiego uciekiniera. Ja się jeszcze oprócz ucieczek pod samochód boję właśnie w marketach tego że coś może się przewrócić, coś może pożreć itd.
Z szelkami i smyczą dla pieska dziecko ma swobodę ruchów tylko Ty nią sterujesz. Może warto coś spróbować przynajmniej jako straszak. Przez ulicę czasami biorę pod pachę mój słodki "worek ziemniaków" - lepsze niż wijący wisielec.

Pop bardzo możliwe że Oliwka jest bardziej zajęta i po prostu nie pamięta o tym żeby zawołać siku. U nas się to zdarzyło właśnie jak Zosia bardzo intensywnie bawiła się z dzieciakami.
Stary 2012-09-12, 12:53   #2729
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Bao daj Ty Małej spokój - marudzisz jakbyśmy była tydzień po terminie mrowak dobrze prawi, Ona musi sie wyszykowac

Madziwnia zdrowia dla Malucha i Mamy!

Ja wzięłam dzisiaj pól dnia urlopu żeby Marciego wcześniej odebrać. Dzisiaj jest proba czy sie w ogóle chociaż na chwile położy bo od poniedziałku musi na całe dnie zostawac. Siedzę w domu i na niczym sie skupić nie mogę. Mój biedny mały Misiun za jakaś h po Niego pójdę. Płacze nadal, już od samego rana ryczał przez godzinę odkąd go przyprowadzilam i pózniej co chwile poplakiwal jak siebie przypomniał szkoda mi Go strasznie. I zaczynam wątpić w to ze kiedykolwiek polubi przedszkole

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-12, 12:59   #2730
megi-megi
Zakorzenienie

Igor przeszedł do grupy przedszkolaków i też jakiś marudny jest. Chyba mu się w grupie żłobkowej bardziej podobało.
No i dzisiaj kontaktowałam się z poleconym psychologiem. Zobaczymy, czy mój Miś jest taki oryginalny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości