|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Madzia ja to sie cieszę ze nie musze z nim chodzić na spacery tylko mam wybieg przed domem i święty spokój bo tak to by pewnie to samo było co u Ciebie.
Jak idziemy na rolki czy biegać to on w wózku jest pasami przypięty bo pewnie by w locie skakał ![]() Taa pierwszy poród jest łatwiejszy pod warunkiem ze się tez rodziło a nie miało cesarkę jak ja ,dla mnie drugi poród był jak u pierwiastki ,z reszta po tylu latach i tak by jak pierwiastkę traktowali. Teraz sobie nie mogę wyobrazić jak ja mogłam to wszystko wytrzymać brrrr O już pada ,no i dobrze bo grzyby nie rosną ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Ania ja też mam właśnie taką smycz z szelkami i zapomniałam o niej całkiem,ale dla uciekiniera to faktycznie super. Mam takiego sąsiada teraz już ma 16 lat ale jak był mały to tak zwiewał że szok ,kilka razy dziennie się rozlegało darcie Miiichał! i najpierw sprintem michał przemknął a za chwilę za nim babcia ,śmialiśmy się z tego ale taraz wiem co kobiecina musiała się strachu najeść |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Pisalam ci juz czy nie
![]() ![]() Cytat:
http://www.annsummers.com/c/gifts-gi...1&pageSize=100 , albo z takiego ze smiesznymi gadzetami , otworzyli nie dawno i cuda tam maja. Baw sie dobrze. Oj lubia lubia , nie daj pech jak jest tylko jeden ![]() Madzia dzieki, bo nic mi koles nie mowil , ale moze jak mi list wysla z data to napisza co i jak . TY wez kup sobie ten pecaczek z ta smycza , albo zwykle szelki, czy szmycz , poszukaj na alegro moze jakies za grosze maja , zapniesz malego i spokoj. U nas pelno ludzi chodzi tak z dzieciakami . http://allegro.pl/listing.php/search...ecak+ze+smycza Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-09-11 o 22:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne te co Ania pokazała tylko jednak lepiej kupić coś na miejscu, poprzymierzać, dobrać dobrze rozstaw. Cytat:
![]() Skurcze też mnie męczyły z tym ze dokładnie w momencie jak się kładłam jak łaziłam to był spokój Cytat:
Bransoletki są super i jak dla mnie bardzo pomocne. Sama bym założyła. W uciekaniu to własnie największy problem jest z możliwością wpadnięcia pod kola samochodu. Zosia chwilowo reaguje dobrze na hasło "STOP". Niestety ma "problemy" ze słuchem czasem
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
Monka mi chodziło o Aśke ,co tej jej Jan wywinął
Ale ceny za te plecaczki ,szelki ze smyczą coś ok. 14zł w każdym dzieciowym ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Iza ,tak właśnie myslałam coby przymierzyć ,przecież dzieci też mają różnej wielkości głowy może zacznę nosić też swoje żeby mu raźniej było mojemu tez coś na uszy pada chyba jeszcze się do laryngologa wybiorę ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Dzisiaj czytałam w gazecie że chłopiec wybiegł na ulicę prosto pod samochód i kierowca chcąc uniknąć potrącenia dziecka skręcił kierownicą i zjeżdżając w bok uderzył w ojca chłopca który za nim leciał masakra jakaś . |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Na sprawie rozwodowej powiedział że rozpad małżeństwa Asi i Pawła to wyłącznie jej wina i że mieli romans...
#2706 |
Zakorzenienie
|
Libra to może być dobry pomysł z noszeniem swoich
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- A później jej powiedział że to była zemsta
#2707 |
Zakorzenienie
|
Libra no co ty ajjjj , aż mnie ciarki przeszły.
A ogląda ktoś serial "rodzinka " , właśnie oglądam to chyba powtórka , kiedy on normalni leci ? Uwielbiam ten serial . Micha mi się cieszy od napisów do napisów ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 | ||
Zakorzenienie
|
Monkafajny sklep, te majtki z cukierków, fajne
![]() jak patrze na te plecaczki ze smycza to dziekuje ze moja taka spokojna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- O i jestem pierwsza dzis ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zakorzenienie
|
Nataszka - jesteś pierwsza
![]() Dzisiaj mi się śniło, że jestem na porodówce i mam skurcze i już lekko krwawię, a na łóżku porodowym leży koło mnie i tuli się i usypia Igor. Obudziłam się z tego koszmaru, ale okazało się, że w rzeczywistości mam takie jakby skurcze czy jakieś rozciąganie - cholera coś w tym stylu i już zasnąć nie mogłam. DZIĘKI BAO ![]() W nocy przydreptał Igor i zrobił finalnie pobudkę przed 6 ![]() Madziwnia - a bierz go ![]()
#2710 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale on ma taki nawrót od kilku tyg. Z 3 mc było fajnie bo uciekał tylko tyle ile go zawołałam, teraz mnie usłysze to przyspiesza. Problem z niektórymi marketami, bo jak nie ma wózka z siedzeniem dla dziecka to ten lata po sklepie pod naszym czujnym okiem, ale czasami jak przy kasie znajdzie lukę to wybiega przed drzwi sklepowe w sekundę. Już nie raz koszyk rzucałam i leciałam ponad bramkami przy kasach żeby go dogonić. Cytat:
Co do porodów to ja dziewczyny pocieszam a Ty je tak straszysz ![]() ![]() ![]() Nawet nie pomyślałam że turystyczne mogę sprzedać, a lezy na strychu. Choć u mnie wszystko na wnuki czeka ![]() ![]() Moje dzieci już po śniadaniu.
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
Madzia - to mnie tymi wnukami rozbawiłaś
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Dziewczyny fajnie się czyta o ucieczkach Waszych dzieci. Wyobraziłam sobie jak MAdzia ciągnie na smyczy Erina. JA tak swojego Igora ciągnę bo on na smyczy nie chce chodzić a nie pomyślałam żeby mu deskorolkę podstawić ![]() Oczywiście tak fajnie to nie jest jak własne ucieka. Nam już parę razy dziecko zginęło w sklepie. Zaplecze w biedronce też mamy opanowane. Najgorzej jest jak jesteśmy z TZ razem bo wtedy jakoś tak jedno ogląda się na drugie a Oliwka ucieka. A wracając do przedszkola to Oliwka chyba jakoś się stresuje. Już dwa razy nam się zesikała w przedszkolu a w domu jej się to nie zdarza a może to dlatego że tam wiele ciekawych rzeczy i na srodku nie stoi nocnik ![]() B ao - urodziłaś??
#2713 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tak występowałam w knajpie na swoim panieńskim ![]() Cytat:
![]() A okulary widziałam kiedyś takie fajne elastyczne - takie, że lekko się wyginają w każdą stronę, bezpieczniejsze dla takich małych uciekinierów, choć pewnie ich cena by mnie w ziemię wbiła. Po waszych wpisach dot. kapuśniaku - jak mój kręgosłup dojdzie do siebie - od razu robię ![]() A powiem wam - kręg mi się przesunął - od czwartku siedzieć nie mogę, leżeć nie mogę, łażę pochylona dopóki się nie rozchodzę. Poszłam do masażysty, to w poniedziałek zejść z tego łóżka do masażu nie mogłam, taki ból. Pan stwierdził, że mam dodatkowo jakiś stan zapalny i do lekarza wysłał (szkoda, że męża nie posłuchałam i od razu w piątek po jakieś leki nie poleciałam, ale pierwszy raz takie coś mnie złapało) Starzeje się ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() A co do Oliwki to pewnie dlatego, że tam jest tyle fajnych rzeczy i się zapomina - może poprosicie panie, żeby od czasu do czasu pytały Oliwkę, czy nie chce na nocnik? ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- monka - serial rodzinka.pl można obejrzeć tu: http://www.tvp.pl/vod/seriale/komediowe/rodzinkapl (ale nie wiem, czy nie wstawili jakiś ograniczeń i czy za granicą ta strona też śmiga) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Catro - współczuję bólu kręgosłupa.
Okap myłam Cifem. Tą kratkę/filtr druciany przez który jest wyciąg powietrza to zdjęłam i zalałam Cifem. Rozprowadziłam go szczoteczką i zostawiłam na około 5 minut a potem szczoteczką wyszorowałam. I mi ładnie schodzi wszytko.
#2715 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ![]() Cytat:
![]() a bo ja wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- pospaliśmy z Kubusiem prawie do 10ej...ja zasnęłam dopiero koło 5 rano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2716 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzieki idzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
Witam!!!
a ja dostałam sms o 6.30 że pojawił sie na świecie kolejny członek rodziny! folipek jest juz na świecie Kasia -zona chrzestnego Miśki nie dosc że chudzielec niziutki i tylko mała piłeczka to mały ważył 3950 i 56 cm! ![]() Ma czarne długie włoski!! Bao nie moge sie doczekac twojej córeczki! ![]() ![]()
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bao, ewidentnie młoda się szykuje do wyjścia, ale może po prostu jeszcze wszystkiego nie spakowała ![]() ![]() Aha-moje dziecko nam nie ucieka-ani na spacrach ani w sklepie. Oczywiście bywa, że nudzi ją siedzenie w koszyku i trzeba trochę uważać na nią jak sama po sklepie łazi, ale to bardziej dlatego, że nie patrzy i na ludzi wpada albo na koszyki, ana spacerach sama łapkę podaje jak jesteśmy blisko ulicy.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2012-09-12 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dobrze że moje dziecko nie ucieka. Jak wchodzimy do sklepu to łapie się koszyka i tak chodzimy. Zdarzyło się też że sobie poszła gdzieś, ale nie uciekała
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mrowak - niech się nie szykuje tak bo piękne kreacje to na nią tutaj czekają, niech tylko wyjdzie już ![]()
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam dzisiaj bilans dwulatka , ciekawe co powie . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Oj Bao-no jakbyś była chłopem, to rozumiem, że byś nie kumała, ale jak Ty szykujesz się na wielkie wyjście to czy TZ nie mówi Ci "oj, już chodź, pięknie wyglądasz" a Ty wiesz lepiej, że jeszcze tu włoski, tu może inne rajstopki czy kolczyki? A maluda ma przed sobą największe "wyjście" w życiu-daj jej święty spokój
![]()
#2723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uszy fajne, musze sie przejsc po sklepach i cos wybrac. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
tak, tak-czasem zdarza mi się sypnąć jakąś niezwykła mądrością
![]()
#2725 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy na bilansie , mały ma 89 cm i 12, 9 kg . Expresowa wizyta , bo nie było czego sie czepic
![]() Nataszka no co ty , nie masz co robić? Tak ci sie nudzi ze zachorowalas? ![]() ![]() Jak tam twój kolor włosów? Odrosty? Ja chyba sie tutaj wybiore na farbowanie , a w pl tylko podreperuje fryzurę . Chce sie na jasny przefarbowac , muszę pogadać z fryzjerka , problem w tym ze nie mam tutaj sprawdzonej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Jednak nie pojechałam. Doszłam ostatecznie do wniosku że za dużo stresu, zachodu przy i tak już wiadomej ostatecznej decyzji pracodawców. Dzisiaj miał być test merytoryczny a dla tych którzy go przejdą test komputerowy w piątek i na koniec rozmowa kwalifikacyjna. Śnił mi się dzisiaj ogromny dom mojej cioci (mają normalne mieszkanie ![]() Wczoraj kupiłam Zosi tran który Asia polecała i zapłaciłam 27,90. Mam tylko jedno pytanie co robicie jak mijają 3 m-ce od momentu otwarcia ? Jest cały zużyty czy zostaje coś ? Wypijacie sami ? Z uciekaniem to jest u nas tak że Zosia właściwie nie ucieka tylko czasami "traci" słuch na moje STOP. My tak samo jak mrówka mieszkamy tak że z klatki schodowej jest wyjście prawie bezpośrednie na ulicę więc ostrożność trenujemy od początku. Ja się tylko boję co będzie jak zwieje ![]() rodzinka.pl oglądałam czasami ale zmienili porę emisji i klops bo albo nie pasuje albo nie pamiętam kiedy. Teksty dzieciaków są rozbrajające ![]() Madziwinia gratulacje i zdrowia dla obojga Daria ja Wam życzę jak najlepiej ale koszty utrzymania szykują Wam się bardzo duże i wynajem domu (piękny i duzy) to początek bo jeszcze prąd, meble, firany itp a sprzątanie tych metrów , ojć ... Niania i nas bierze od 5 pln wzwyż przy jednym dziecku. Madzia i weź tu nie trenuj i nie utrzymuj się w dobrej formie jak masz takiego uciekiniera ![]() Z szelkami i smyczą dla pieska dziecko ma swobodę ruchów tylko Ty nią sterujesz. Może warto coś spróbować przynajmniej jako straszak. Przez ulicę czasami biorę pod pachę mój słodki "worek ziemniaków" - lepsze niż wijący wisielec. Pop bardzo możliwe że Oliwka jest bardziej zajęta i po prostu nie pamięta o tym żeby zawołać siku. U nas się to zdarzyło właśnie jak Zosia bardzo intensywnie bawiła się z dzieciakami.
#2729 |
Wtajemniczenie
|
Bao daj Ty Małej spokój - marudzisz jakbyśmy była tydzień po terminie
![]() ![]() Madziwnia zdrowia dla Malucha i Mamy! Ja wzięłam dzisiaj pól dnia urlopu żeby Marciego wcześniej odebrać. Dzisiaj jest proba czy sie w ogóle chociaż na chwile położy bo od poniedziałku musi na całe dnie zostawac. Siedzę w domu i na niczym sie skupić nie mogę. Mój biedny mały Misiun ![]() ![]() ![]() ![]()
#2730 |
Zakorzenienie
|
Igor przeszedł do grupy przedszkolaków i też jakiś marudny jest. Chyba mu się w grupie żłobkowej bardziej podobało.
No i dzisiaj kontaktowałam się z poleconym psychologiem. Zobaczymy, czy mój Miś jest taki oryginalny ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.