|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
MjM widziałam i już wiem o co wam chodziło. A mi jej szkoda w sumie.
#2672 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
a co ja mam powiedzieć, jak Tobie serce stanęło
![]() ![]() ![]()
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P0P niby żal dziewczyny bo została z niczym ale wcześniej ona skrupułów nie miała...
![]() |
#2674 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co ja nie miałam dylematu, bo nic jej takiego nie było, no trudno z każdym małym katarkiem na L4 latać....Co innego jak się ma kogoś pod ręką (jak ja będę miała babcię) Ale pomogło moje faszerowanie, dziś już nic nie pokasłuje, smarknęła ze dwa razy, także jest oki. Ale rano okazało się że tel.zapomniałam i się z pracy wracałam (akurat miałam iść pokserować coś, to miałam mały zapas czasu). Bałam się że gdyby jednak coś się wykluło, to ja nieosiągalna... Cytat:
![]() Ja kiedys też sobie myślałam no jak to z gilami te dzieci chodzą, ale teraz inaczej na to patrzę-no trudno co katarek na zwolnienia chodzić.... Cytat:
"ale ty jesteś ładna. Podobam ci się" ![]() co do mjm też oglądam i ja tą postać lubiłam na początku, a teraz cieszę się że tak ją wyrolował, i faktycznie te jej miny we wczorajszym odcinku mnie rozwaliły ![]() A co do "lekarzy" to mi tam greysami zalatuje, znaczy jakby się nieco inspirowali...nawet czołówka nieco podobna.... lind, sara, zdrówkeczka wam życzę ![]() nataszka, ale twoja amelka to taka mała dama ![]() ![]() Cytat:
![]() ale ona urosła znów ![]() ![]() Cytat:
![]() --- moje dziecko nadal bezboleśnie zostaje w przedszkolu, i do domu wracać nie chce-dziś ja po nią przyszłam akurat wychodzili od frontu na plac zabaw na tyłach, dzieci szły tworząc "pociąg" (trzymały się za ramionka)-ja mnie młoda zobaczyła, to z przerażeniem w oczach jeszcze mocniej złapała się dziecka przed nią i zaczęła przyspieszać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Bao mi przy pierwszym czopwyszedl 5dni przed porodem,a przy drugim z 3 dni. Taki zelek lub kawalki galaretki. To znak ze rozwarcie sie tobie robi. Oj jak wspolczuje tego bolu.
Megi jak nie masz duzo tluszczyku na brzuchu to moga byc juz ruchy. Szczyple osoby szybciej odczowala. Ja przy drugim w 14tc a przy pierwszym w 16tc
![]() |
#2676 |
Wtajemniczenie
|
Bao jak tam u Was?
Evi jak ja Ci zazdroszczę tego Lenkowego przedszkola... Marcus nadal płacze ![]() Zdrowka dla chorowitkow małych i dużych!
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-09-11 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co najgorsze też będę musiała przez to przejść... Aaaaaa nie chcę!!!!
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Evi niestety nadal nie podjęłam żadnej decyzji
![]() Bao mam wrażenie że zaraz urodzę ![]() ![]() Pewnie teraz jesteś bardziej wyczulona bo wiesz co i jak. To nie to samo co z Kubim. Megi ja też nie planuję ciąży ale ruchy były cudne, nawet jak bardzo mi się Zośka wierciła i cały brzuch "tańczył" a ludzie w autobusie się przyglądali z wielkim zaciekawieniem. Podobno przy drugiej ciąży ruchy są szybciej wyczuwalne. Zosia w okolicach 15-go ale doktor stwierdził że to niemożliwe (za wczesnie) Nataszka masz prawdziwą dziewczynkę w domu ![]() Asiulek kolor piękny i fuksja będzie jak najbardziej na miejscu. W końcu zasłonki to tylko akcent. Wercia rośnie jak na drożdżach
#2679 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/infoband-opaska-na...583783406.html ja to dzieciakom na wakacje kupiłam , żeby mi np gdzieś na lotnisku nie wsiąkły Cytat:
Cytat:
Bao - o kurde zaraz malutką będziemy witać . Super
![]() |
#2680 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała naprawde jest malą damą, nie wiem skąd jej sie to bierze, macie pojęcie ze ona nawet nie usiądzie w rozkroku tylko zawsze ma nozki złączone... kocha sukienki, KOCHA! i wszystko chce pod kolor, opaski itd jakas masakra. Dzis ją namówiłam na spodnie bo szła z dziadkiem na rower, szok ze ubrala, naprawde! Cytat:
Asiulek mała słodziutka! ![]() Bao jak tam?? Dziewczyny ponawiam pytanie z panienskim, co na prezent?? ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Nataszka
![]() ![]() ![]() Nataszka jeszcze nie wiem czy sie w kiecke zmieszcze i czy ja ubiore ![]() ![]() Ja to mam problemy ![]() Bao ale jaja, to juz tuz tuz , pamietaj przyj ![]() Evi fajnie ze na stale ![]() ![]() ![]() Mial ktos z was robony rezonans magnetyczny ? jakies uwagi? Moje gnidy w koncu spia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I o dziwo jak sobie olałam diety i jem normalnie ale bez obrzerania to nie tyję ,ale tez nie chudnę jednak specjalnie mi nie zależy ![]() Ty to masz przeżycia z chłopakami nie do pozazdroszczenia ![]() ja też ![]() Cytat:
Nataszka Asiulek dziewczyny śliczne Ja tam na razie nie mam dylematu z pokojem bo Mikołaj jeszcze swojego nie ma i na razie nie będziemy robić ,jego pokój będzie na górze a większą część dnia spędzamy na dole więc i tak ze swoimi gratami się ciągnie za mną Byliśmy dzisiaj na wizycie u okulisty i niestety moje obawy się potwierdziły ma lekkiego zeza ,lewe oczko mu do środka ucieka i będzie nosił okulary.Lekarz mówi że prawdopodobnie się wszystko cofnie będzie miał +1. No ciekawa jestem jak to będzie ,czy ja tych okularów nie będę szukała gdzieś w krzaczorach w ogrodzie ![]() Dzisiaj w mieście to dosłownie cyrki odstawiał ,ciągle mi uciekał a ja w butach na obcasie za nim latałam. Zaszliśmy do Bricomarche i miałam wózek z workami ziemi a ten zbir mały zwiał ja z tym wózkiem w korkach za nim ,po drodze rozwalił namioty były poukładane i na szczęście stało trzech pracowników w alejce w tych żółtych koszulkach i się wystraszył i zatrzymał. Taka umordowana wróciłam jakbym co najmniej na piechotę do tego miasta szła niosąc go na plecach. Dawno z nim nie byłam bo zostawiam u siostry i jadę zazwyczaj sama. Pokłony biję dla mam co mają dwójkę i idą do miasta na zakupy. Dzisiaj powyciągałam łóżeczko turystyczne i krzesełko do karmienia w celu umycia,wyprania bo chcę to wystawić na sprzedaż i wyczyściłam wszystko elegancko ,suszyło się na trawniku ,patrze przez drzwi a on rowerem jeździ po częściach od łóżeczka ![]() Później jeszcze się okazało że zamek zepsuł od tego wejścia ![]() ścisnęłam lekko kombinerkami i jedna strona działa ale w drugą się nie odpina ani nie zapina bo od razu się rozłazi. No święci pańscy,będę musiała dać teraz niższą cenę i napisać że zamek w połowie zepsuty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Nataszka a ile chce wydac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Co tam w tym MjM było bo nie oglądałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze bylas, wiesz co i jak, ja sie na tych plusach minusach nie znam , nie w temacie . Ciekawe jak z tymi okularami bedzie , hehe juz to widze , jak twoj zadek wystaje z krzakow, a ty w nich grzebierz za okularami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja na miasto SAMA Z DZIECKIEM w szpilach NIGDY nie chodze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze i tak jestes odważna, zamówiłaś z neta nie tanią kieckę:P daj znać jak na żywo... nie mam pojęcia, a masz jakiś pomysł? idę w sobote do klubu z 10 dziewczynami, ale się odstresuję, masakra. ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
hehe, ale agent mały, zrobił mamie test sprawności fizycznej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asiulek, Nataszka dziewczyny prześliczne ![]() Nataszka ja byłam niedawno na panieńskim, dziewczyny kupowały rózne rzeczy z sexshopu kajdanki, dyplomy wibrator ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Nataszka na all masz dużo rzeczy
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Nataszka niestety nie mogę pomóc bo nie chodzę na takie imprezy
Libra też masz "ubaw" nieziemski. Dzisiaj w lumpku widziałam mamy z dziećmi, one sobie szperały na wieszaczkach a dzieciaczki się spokojnie bawiły . Ciekawa jestem czy wogóle Miko będzie chciał mieć coś na nosku choć może to będzie taka ulepszona wersja Kapitana Haka. Koniecznie plastikowe oprawki i plastikowe szkła żeby sobie krzywdy nie zrobił w razie czego.
#2689 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie były typowe szpilki tylko koturny ale mimo wszystko to nie buty do biegania ![]() Spacerówkę mamy dużą i nie biorę jej ,no i on aż tak nie spierniczał nigdy ,aż mu koszulkę na plecach wyciągnełam od łapania Cytat:
a w marketach budowlanych to wiecie jakie wózki nie za bardzo jest gdzie dziecko wsadzić tam. Jakaś burza u nas idzie coś grzmi ,chyba się będę musiała na dół ewakuować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze koszulke nocna kupie w sklepie w bielizną, to sie zawsze przyda, ale takie smieszne gadzety tez by się przydały, muszę zadzwonić do kogoś zeby rozeznac sie co kto kupuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj też akyrat byłam w lumpku za materiałami i on na szczęście zajął się grzebaniem w koszu z misiami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie sie sprawdzaja przy malej te wózki z samochodzikiem z przodu, tam mala uwielbia jezdzić, w budowlanych są a w galeriach mozna wypozyczyc... lubią wasze dzieci? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Libra to niezłą jazdę masz z młodym
Oprawki fajne dla dzieci robi fisher price . http://allegro.pl/fisher-price-opraw...610924589.html z tyłu jest gumka co by dzieć miał to do głowy przytwierdzone ![]()
#2694 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
nie bedzie.. zawsze fuksja nie równa fuksji wybierz taka jasniejsza cieplejsza. bedzie bomba.. daj focie moze u siebie tez tak zrobię...
![]() Megi dawaj Go na miesiąc .. ja mam duuuuuzo cierpliwosci do nieswoich dzieci... ![]() ![]() Daria... prywatne przedszkole.. i niania.. to musisz ładnie zarobić bo ja bym nie zostawiła dzieci dla kilku stówek na czysto!! Powodzenia w szukaniu odpowiedniej kandydatki ahaaaa u nas płaca 5-6 zł.. 7 to juz jakas doswiadczona z referencjami.. a nawet do 10 zł/h wejdx na niania. pl tam mozesz szukac i dac ogłoszeinie i nawet kwote podać.. bao kiedy moge liczyc na smska od Was!!!! ![]() ![]() dobrej nocki
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Jak jesteśmy w castoramie to też zawsze bierzemy ten wózek chociaz cieżko jeździć tym ustrojstwem ale chwila spokoju
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Libra.. ja dzis byłam tez z Michalina na zakupach... a ostatnio z nia na wiekszych po mioesice byłam przed praca czyli w czrwcu...
koszmar!!! Poszłyśmy do TextilMarketu po niedrapki niebieskie dla malenstwaitp... a ona mi zwiała i krzyczała "mama szyukaj mnie".. ja po nia ide a ta lezy na podłodze na czworaka i ucieka pod wiekszxakami i tak sie 3 razy ganiała az odpuściłam bo wsyd i ja zostawiłam pod tymi wieszakami.. czułam spojrzenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- nataszka... ja dostałam bielzine sukienke erotyczna która miałam na sobie na drugiej nocy po-slubnej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2698 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
już widzę jak się będzie wściekał jak się będzie chciał w oko podrapać Cytat:
Życze szybkiego porodu,wiesz że natura tak to urządziła że kobiety najczęściej rodzą w nocy lub nad ranem bo jest największe prawdopodobieństwo ze będą w łóżkach dawniej jaskiniach legowiskach,więc może to już ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Aniu pokazalam tz te branzoletki,i od razu kazal kupic,ale jeszcze jutro ppczytam czy nie ma czegos z alarmem czy sama nie wiem. Boje sie ze on z rozpedu pod auto wpadnie czy choc rower.
Monka moj starszy synek mial rezonans. Musial isc na glodnego,dostal welflon w zyle i kontrast mu wstrzykneli. Po tym kontrascie jakis przymulony byl,taki jak po srodkach uspokajajacych. Tz sie smial ze moglam wziasc wiecej takich kontrastow na zapas takze dla mlodszego brata ![]() Libra mi kapusniak bez zasmazki bardzo smakuje ![]() Ale mam ograniczone ziemniaki i chleb. To waga w miejscu stoi,wiec i tak super. Megi drugi porod przewaznie jest latwiejszy. Obsluga nowego dziecka tez bezproblemowa. Gorzej jak ja nerwus jestem czasami a te moje zaczna w domu malpi gaj robic to wtedy zaluje ze ktos mi takiego duetu nie pozyczyl zanim w pierwsza ciaze zaszlam...ale kocham ich bardzo najbardziej teraz jak spia :P a ten moj mlody to mnie z tym bieganiem i uciekaniem zalamuje. Czasami jak wrocimy ze spaceru to biore gleboki oddech ze kolejny dzien przezyl tzn spacer.wnerwiaja mnie komentarze ze jmam sie cieszyc ze taki ruchliwy bo nikt prucz mnie nie wie jaki to stres ciagle go gonic pilnowac i ratowac. Pocieszam sie ze zdrowy i to najwazniejsze
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
plmadzia a może ku takie szelki z plecaczkiem jak Aga ma dla Karinki . widziałam na fotach . Naprawdę lepsze to niż ganianie za dzieckiem . Trudno że będzie na smyczy . To dla jego bezpieczeństwa . A może zakuma że jak się nie słucha to jest smycz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.