![]() |
#61 |
zuy mod
|
Dot.: Owsiki :(
zastanawia mnie w takim razie jak nasze babcie przeżyły stosując tego typu metody.
![]()
![]() |
![]() |
#62 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
A wcześniej, przeżywalność był mniejsza. Jak byś złapała gronkowca czy paciorkowca nie leczyłabyś się samym czosnkiem i herbatą malinową, lecz przyjmowała antybiotyk, i wspomagała domowymi metodami. Tak samo w tym przypadku. Domowe metody można uzyć, ale leki przede wszystkim. Nie jestem przeciwna domowemu leczeniu, ale nie zawsze będzie skuteczne. Co by od razu rozwiać wątpliwości- nie sięgam po antybiotyki przy katarze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
zuy mod
|
Nie twierdzę, że nie warto brać leków - sama je wzięłam. Ale pestki z dyni/sok z kiszonej kapusty/ogórków pomaga zwalczać owsiki i zapobiega ich nawrotom. Warto wspomagać leczenie takimi domowymi sposobami, bo to nie jest jakieś tam widzimisię tylko faktycznie działające sposoby
![]()
![]() |
![]() |
#64 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Nie jestem bardz0 stara, ale jak byłam dzieckiem to lekarze zalecali właśnie pestki z dyni zamiast leków, dokładne mycie rąk, nieobgryzanie paznokci. Trzy razy miałam owsiki i pestki z dyni wybiły je doszczętnie.
![]() Proszę, nie porównujcie gronkowca i paciorkowca do owsików.
96.....82....73,5.....68... cel: 60 kg walka trwa od 05.2013 coraz bliżej do celu numer 1! Edytowane przez hebanowe noce Czas edycji: 2012-09-14 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Rzucałaś w nie pestkami? Nie no wybacz.... W 21 wieku chyba lepiej skorzystać z pewnej metody, jaką daje farmakologia. Ludową medycyna można się wspomagać. Ja też za "starą" się nie uważam, ale jak w przedszkolu miałam owsicę, to mama do apteki po pyrantelum poszła- wtedy jeszcze bez recepty |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Pestki z dyni jadłam, przetestowane nie tylko na mnie i to na prawdę działa.
![]() Teraz jest cała masa leków, ale nie zawsze warto poddawać się tej medykalizacji.
![]() |
#68 |
Oby do wiosny
|
Jasne, że nie zawsze. Np pochopne zażywanie antybiotyków jest szkodliwe. Ale nie w tym przypadku. Tu lepiej łyknać tabletkę i pozbyć się problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Myślę, że każdy zrobi jak uważa. Ja zjadłabym pestki i dopiero jeśli nie odniosłoby skutku, kupiłabym lek.
Nie wszystko co jest stare jest złe. Przykładowo, już tyle razy brałam Prazol na problemy żołądkowe (jestem typem wrzodowca, refluks i te sprawy) i pomogło mi dopiero regularne picie lnu. Nie wszystkie te ludowe posoby są dobre i skuteczne (choćby ocet na wszy jest o d*** potłuc, ale niektóre działają w 100% i dlaczego by je odrzucać tylko dlatego, że teraz mamy masę leków).
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
A ja tak. To takie dziwne
![]() ![]() Ale raz jeszcze: robale to nie tylko "choroba brudnych rąk". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Zgadzamy się co do jednego: nadmiar chemii nie jest dobry. Nie zgadzamy natomiast w kwestii zabijania zamieszkujących w nas robaków. Nie czekałabym, bo nie ma na co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam ten sam problem!
Otóż ponad 2 tygodnie temu byłam u znajomych, mających małe dzieci. Dzieci ogólnie chodzą brudne, łykają wszystko co mogą, a toaleta, w której byłam do najczystszych nie należała. Moim zdaniem zaraziłam się stamtąd tym świństwem. W sobotę zaczęłam się dziwnie czuć, strasznie swędział mnie odbyt. W poniedziałek zobaczyłam te białe owsiki. Poszłam do lekarza, dostałam tabletki ZENTEL, i po nich myślałam, że "umrę" ze świądu. Nic mnie tak w życiu nie swędziało. Oczywiście nie drapałam... ale jak długo będzie mnie jeszcze swędzieć? Robię pranie wszystkich ubrań, dom można powiedzieć prawie zdezynfekowałam, codziennie myję podłogi wodą z domestosem a meble wodą z octem. Czuję się okropnie a odbyt dalej swędzi, czy to normalne? kiedy przestanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
posmaruj tyłek wazeliną albo linomagiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
+1 Vermox - https://euhealth247.com/pl/drug/vermox Byłam pozytywnie zaskoczona, jak szybko i skutecznie lek działał. Już po kilku dniach zauważyłam znaczną poprawę, a po drugiej dawce objawy całkowicie zniknęły.
Edytowane przez elzvolooo Czas edycji: 2024-12-12 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.