|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Hej dziewczyny
Chce zaczac diete 1000 kcal ![]() Teraz jak sie odchodzam poprostu jdzac niejsze porcje , ograniczenie słodyczy zero lodow itp, biały cheleb -tez nie Zaczelma jesc duzo warzyw Ale chce ułozyc sobie diete , bo chce w szybciej schudnac : ![]() Mam nadzieje ze mi pomozecie w ułozeniu jej, bo nie wiem na co moge sobie pozwolic , a poza tym ja zawsze mam problem bedac na zakupach spozywczych :p za duzo czasu spedzam w sklepie bo nigdy nie wiem co kupic , nie wiem co mi wolno , co powinnam jesc by bylo to zdorowe i w miare smaczne :P Zawsze mam dylematy ale jakbycie napisały co jadacie w ciagu dnia albo tygodnia calego to by i bardzo pomoglo wtedy ułozylabym sobie jakis plan i trwala bym w nim wiec mam straszna prosbe do was o to mam nadzieje ze pomozecie
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
tez mam taka nadzieje...bo tz juz chcial sie pakowac ileciec do polski...:/
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... Za fajna jesteś na takie smutanie
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i Paula moje gratulacje!!! Widze trzymanie kciukow na marne nie psozlo Chociaz to zbyteczne bylo bo ja przekonana bylam ze sie dostaniesz
|
|
|
|
|
#4416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkleję Ci moje "przykazania" żywieniowe. Trzymam się ich i od roku utrzymuję wagę 49kg - śniadanie: węglowodany - u mnie to zawsze owsianka, może czasami dodatek płatków fitness, np. Vitelle, Just Fit; biały chleba Cię nie zabije jeśli jadłaś i lubiłaś to jedz i spokojnie na śniadanie można zjeść kanapki.- węglowodany ogólnie jem rano, a białko (serki wiejskie, twaróg chudy, ryba, jogurt) wieczorem - jem więcej ryżu i kaszy gryczanej, a mniej ziemniaków (teraz to różnie bywa; ziemniaki dobrze zapychają i wcale nie mają dużo kcal!) - nie jem drożdżówek, chipsów, fast foodów - jem warzywa i owoce przynajmniej dwa razy dziennie - alkohol i słodycze piję/jem tylko raz w tygodniu w wybrany przeze mnie dzień, nie słodzę też kawy i herbaty - piję spore ilości wody i czerwonej herbaty 30min. po posiłku - codziennie staram się ćwiczyć (ciągle ćwiczę na twisterze i robię 8-minutówki - abs, legs, buns, stretch) "Przykazania" są sprzed roku, teraz trochę się u mnie pozmieniało. Cwicze z CHodakowską i Tiffany Rothe, mniej się ograniczam. Ale takie coś jest dobre na począte. Heloł ![]() A o mnie dziś pięknie Ech, ale znając życie wkrótce się pogoda popsuje.Cytat:
Trzymaj się kochana. Jak będziesz mogła to napisz krótko co się stało.Dogadajcie się jakoś Szkoda wyjazdu na kłótnie dobrze Mielnus mówi
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wogole hellol!!! W pracy jeszcze jestem i juz nie mooge wysiedziec. Powiem Wam ze moja kieroniczka zapytala mnie czy dobrze widzi
Czaicie juz widac po mnie ta ciaze![]() No przyznalam sie nei bede z siebie glupka robic![]() Wiec zaraz gruchnie wiadomosc
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja leżę plackiem z gorączką,ledwo rano wstałam żeby zawieźć małego do szkoły.
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Monia no niestety nie jest aż tak fajnie jak mi się wydawało. 2 razy w tygodniu muszę cały dom (3 piętrowy) pozamiatać (a miotła kijowa jak nie wiem :/), umyć podłogi, poodkurzać (odkurzać rozwalony, ledwo działa). Do tego codziennie prasowanie (taka kupa że w życiu tyle nie widziałam
, lekko na 5 h pracy), mycie blatów kuchennych, mycie kuchenki, wyjęcie naczyń ze zmywarki, włożenie nowych, wyjęcie prania z pralki, i poskładanie skarpet razem. I posprzątanie pokoju gościnnego i pokoju zabaw. To niby miało mi zająć 1-2 h dziennie ciekawe jakim cudem. Prawie wszystko zrobiłam tylko, że 1/10 prasowania i nie poskładałam skarpet. Jestem zmęczona. Przez 3,5 h to robiłam. O 14.30 przychodzi mały boli mnie kręgosłup. Może tylko teraz się tyle tego nazbierało, bo przez wakacje nie mieli au pair. Ale kurde no, strasznie dużo tego.Hehe ale jazda z tym lokatorem. Faceci są dziwni, tylko kobieta wyjedzie a oni imprezy ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Edytowane przez Cindy90 Czas edycji: 2012-09-17 o 13:49 |
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj będę to robić http://www.youthink.pl/ideas/1157-se...dzie-z-nutelli... ale nie zjem ani kawałka... Jutro do mnie kolezanki przyjdą i musze je poczęstować czymś. A tak wogóle to się znowu zapuściłam.. niedługo mam okres mieć i sobie tak pofolgowałam. Na szczęscie już wracam do siebie.... Ogólnie to dzisiaj też nie ma czym się chwalić...
I. 2 sandwiche z serem szynka pomidorem (mój tż mi zrobiła, nie umiem mu odmawiać jak się tak stara) II. mały naleśnik z mąki pełnoziarnistej+ dżem III. kołacz z serem+ kawa IV. gorący kubek+ ciemny chlebek .... wiem, porażka.. Ale wracam już do dietki
CEL - 56kg Edytowane przez mielnus Czas edycji: 2012-09-17 o 14:11 |
|
|
|
#4422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zooska, co się stało? ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Chyba mnie nie uduszą za to, że nie zrobiłam wszystkiego co? No nie dało rady
|
|
#4423 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Masakra jakaś. W sumei to się nie dziwie że nie rozpoznawała objawów ciąży. Tak jak ja ma czasami opóźnienie sporo okresu z racji wyjazdu, zmiany otoczenia, a w tym czasie była za granicą.Teraz to zrobi się głośnio na Twój temat. A ty widzisz jakieś różnice??? Cytat:
Cytat:
ładnie to wszystko spisałas
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z jedzeniem u mnie też za pięknie nie jest ale lepiej nie będzie.Śn- muesli z mlekiem i kawa z mlekiem 250 kcl? 2 śn- tost 2 stronny z serem i 2 plasterkami salami - 250 kcal? za chwilę zjem to samo jak mały wróci i ok. 19-20 kolacja oj przepraszam obiad
|
|
#4425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
No a z tym lokatorem niezly jezzz!!!! Edytowane przez czbasia Czas edycji: 2012-09-17 o 15:11 |
||
|
|
|
#4426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Ale widac po mnei. Zreszta wszyscy co juz wieza mowia ze widac. Ja tez tak uwazam No i kolejna kol juz dzis zapytala. Na wadze likogram wiecej niby mam. Ale brzusio wg mnie na 4 miesiac wygladaD:
|
||
|
|
|
#4427 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj coś mnie natchneło
Zajrzałam do starego kartonika a tam... przepisy dietetyczne, jadłospisy rozpisane na dni itd itp. Znalazłam róznież zeszyt z seri i postanowiłam poszukać tą książke. Wszytsko jest bardzo fajnie rozpisane. W książce każdy produkt jest przeanalizaowany. Co jeść, jak jeść, ile jeść. W zeszycie mam rozpisany konkretnie każdy dzień i jadłospis złożony z kosteczek (węgli, nabiału, mięsa warzyw i owoców oraz tłuszcz) w odpowiednich propocjach dziennego zapotrzebowania przy diecie 1000kcal normalnie jestem mega happy że wpadłam na tą książke Dostałam ją kiedyś gratis jak kupiłam książkę na stronie Świat Książki POlecam wszystkim które zaczynają diete... U mnie mocny start
CEL - 56kg Edytowane przez mielnus Czas edycji: 2012-09-17 o 15:53 |
|
|
|
#4428 |
|
Wtajemniczenie
|
Wycztałam że przy małe aktywnosci fizycznej z moją wagą i wiekiem potrzebuje 1900 kcal na dzień. Myślałam że mniej
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
mowi ze nie wyobraza sobie zycia ze mnq, ze jestem ograniczona, zachowuje sie jak gowniara o smarkula, ze nie wspieram go w chorobie, czyt.w cpaniu, ze nie jestesmy dla siebie, ze woli spedzac czas ze znajomymi, ze z nimi jest lepiej, ze to 1 i ostatnie wakacje wspolne.
|
#4430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj Zosia ,Zosia - wyjedzie niedługo , zatęsknicie albo i nie i sytuacja się wyklaruje w końcu.Cindy , no sporo masz tych zajęć jak na au pair , ciekawa jestem jak będą przebiegać twoje stosunki z tą rodziną , mam nadzieję ,że wszystko się ułoży |
|
|
|
|
#4431 |
|
Wtajemniczenie
|
zooska ja bym go zostawiła, serio. Może taki wstrząs będzie dobry... coś sobie uświadomi. Co to za związek, jak on takie rzeczy mówi?? Nie powinien tak robic!!! W końcu się kochacie, gdzie ta miłość?? Ja bym od niego odeszła.... nie pozwoliłabym na takie traktowanie.
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
Poważnie tak ci powiedział?Co za palant... to na pewno nie są słowa osoby która cię kocha,albo przynajmniej szanuje.Zerwałabym z nim bez chwili wahania,nie możesz sobie pozwolić na takie traktowanie.
mają przewagę liczebną Edytowane przez Like_a_women Czas edycji: 2012-09-17 o 17:44 |
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o masakra ;/ dobrze, że on sie zachowuje jak dorosły własnie pieknie to pokazał ze lepsi i ważniejsi sa znajomi i jego ,,choroba'' od Ciebie ![]() mielnus mniam mniam ten sernik koniecznie daj znać czy smakował to moze sie skusze i zrobie Ja chciałam zrobić tarte, ale nie mam foremki
|
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() Wróciłam po weekendzie obładowana wyrobami wiejskimi trochę wypoczęłam i naładowałam akumulatory ![]() Monia, super, że Kolin się powoli klimatyzuje! mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej nic, tylko się cieszyć no i Ty spokojna jesteś z tym kursem. Wszystko się układa co do wstawania, to Cię rozumiem widzisz jak ja się męczę? ![]() Booooże co ten koleś sobie myślał? jakiś nienormalny? Tak, kota nie ma, myszy harcują i jeszcze policja nawiedza Twoich rodziców no dramat ;/ dobrze, że szukacie kogoś nowego Zosiu, przykre jest to co piszesz jesteście na wakacjach, a on takim tekstem wali nigdy nie napisałam Ci wprost co masz zrobić, bo miłość nie wybiera... ale widzę jak się męczysz mielnus, Wy z TŻ-tem też nie lepsi dwa gagatki z Was może po tym co zrobiłaś TŻ ochłonie i następnym razem zastanowi się, że Ty może się martwisz. Sms nie zajmuje nie wiadomo ile czasu, by nie móc napisać, że będę później, bo pomagam mamie Co do wyboru pomiędzy "Tobą a furtką" to wiesz... co złego jest w pomocy? Złe jest tylko to, że Cię nie poinformował no i co kusisz sernikiem ![]() Cindy, no to Ci dowalili roboty ale mam nadzieję, że wszystko ogarniesz a jedzenie na Wyspach jest okropne także współczuję czbasia, mówisz, że już widać? hehe, dzidziuś rządzi teraz będziesz zbierać same gratulacje moja przyjaciółka jest w 12 tyg ciąży i prawie nic nie widać najlepsze było to, jak wszystkim mówili, że będą mieli bejbika to wszyscy jej gratulowali, a jej mąż się dopominał: "a ja?"
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#4435 |
|
Wtajemniczenie
|
heroine chyba w każdym związki sa lepsze i gorsze chwile. A u nas jest taka prawda ze ja mojemu TŻ mało uczuc pokazuje... Ja wiem że tak nie powinnam robić. Wydaje mi się ze jestem troche pod tym względem facetem w związku. Zawsze on się łasi przedemna.. Jestem przez to na siebie zła. Zoosce współczuje, serio
Apropos serniczka... to wiem że będzie pyszny. Moja ciocia taki robi i normalnie nie można się opanowac. Szybko się robi i łatwo. Bez pieczenia- tak lubie
|
#4436 |
|
Wtajemniczenie
|
Czubasia , ja się dowiedziałam w 8 tyg ,że jestem w ciąży ,ale bynajmniej nie po wielkości brzucha ,hehe. U mnie było widać dopiero ok 16 tyg. W ogóle to meega gratulacje ,bo jeszcze ci nie złożyłam!!!
Heroine Tobie tez za przedłużenie stażu gratki!!! No i Dzadze też się należą gratulacje !!! Nie no baby , szalejecie ![]() Ja właśnie zjadłam 3 garście orzeszków w panierce ,buuuu. |
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa skończyłam puzzle w końcu
Mają 96cm x 68cm ![]() Własnie pijemy z tż i znajomym wódke orzechowa z mlekiem skamuje jak monte
Edytowane przez Cocktailraspberry Czas edycji: 2012-09-17 o 20:31 |
|
|
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
poćwiczone
shape załątwiony. Kurcze moja mama przyniosła z urodzin znajomego takie pimidory faszerowane, normalnie cudo. W środku jest cos podobnego do makaronu ale nie mam pojecia co to jest. DO tego rodzynki i chyba coś ala majonez. Musze wziąść przepis![]() Aisza...orzeszki na noc to zło... Masz w dupsko';>
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się tam kochana![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Poczytalam Was ale już nie mam sil odp. Lece do lozeczka. Slodkich snow
|
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, sorki, nie zauważyłam posta (co wydaje się dziwne bo taki dłuuugi, ale gdzieś pewnie stronę przeskoczyłam). Więc dziękuję za gratki
A nio jakoś mi się udało dostac ![]() Kuurde, ale jazda z tym lokatorem. Ja obiecalam sobie że nigdy już nie wynajmę mieszkania, jak kiedyś mój współlokator któremu z moim TŻ wynajmowaliśmy naszą obecną sypialnię poszedł na uniwerek i zostawił drzwi zamknięte na łucznik, ale nie zamknięte same w sobie. Po prostu ich nie zatrzasnął a zamek przekręcił Do domu przez pół dnia mógł sobie wejść KAŻDY! Czemu ludzie są dziś tacy nieodpowiedzialni ![]() Mielnus, spoko, częstuj się moimi przykazaniami Tutaj możesz przejrzec sobie całego posta o moim odchudzaniu (tak jak nasza Medzik schudłam 16kg Którego Shape robisz? Ja ciągle skalpel. Innych mi się nie chce jakoś Basia, dziękuję I co, nowina już ogłoszona? ![]() Zosia, trzymaj się kochana Jesteś cudownym żuczkiem Ne zasłużyłaś na takie słowa. Musicie dojśc do jakiegoś konsensusu bo inaczej to Cię wykończy ![]() Heroine, no to super że wypoczęłaś! Ja jutro też wracam już do domciu. Ale w sumie cieszę się bo już się za TŻ stęskniłam. Znowu tyra i znów nie mamy dla siebie czasu Nawet mojego "dostania się" nie opiliśmy jeszcze. Aisza, dziękuję ![]() Cocktail, za puzzle Ty to masz cierpliwośc! ![]() Wódka orzechowa z mlekiem??? Noł łej! I mówisz że jak monte? O kurde - nie znam! ![]() Ja już spakowana. Miałam zakładac perełkę na zęby, ale gdzies mi podrażniła dziąsła trochę i musze zrobic dzień przerwy. Ale już widzę ze wybiela. Zrobiłam skalpel, na kolacje zjadlam pół cebularza z szynką i pomidorem. A jutro na śniadanie mam drożdżówkę z przeceny (byłyśmy w piekarni) to zmamlam ją z mlekiem ![]() Teraz idę gazetkę poczytac i pod kołdrą się zaszyc bo kurde zimno jest! Aaa jesień idzie
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

... Za fajna jesteś na takie smutanie
jeśli jadłaś i lubiłaś to jedz i spokojnie na śniadanie można zjeść kanapki.

Szkoda wyjazdu na kłótnie dobrze Mielnus mówi 
, lekko na 5 h pracy), mycie blatów kuchennych, mycie kuchenki, wyjęcie naczyń ze zmywarki, włożenie nowych, wyjęcie prania z pralki, i poskładanie skarpet razem. I posprzątanie pokoju gościnnego i pokoju zabaw. To niby miało mi zająć 1-2 h dziennie
ciekawe jakim cudem. Prawie wszystko zrobiłam tylko, że 1/10 prasowania i nie poskładałam skarpet. Jestem zmęczona. Przez 3,5 h to robiłam. O 14.30 przychodzi mały
boli mnie kręgosłup. Może tylko teraz się tyle tego nazbierało, bo przez wakacje nie mieli au pair. Ale kurde no, strasznie dużo tego.
a z jedzeniem u mnie też za pięknie nie jest ale lepiej nie będzie.
Moja mama wytłumaczyła im że ja tam nie mieszkam, że jesteśmy w Niemczech itd. że mieszkanie jest wynajmowane. Policja przyjechała, przeprowadzili przesłuchanie moich rodziców, była taka zadyma że szok. Mój tata próbował się dodzwonić telefonem do tego chłopaka co mieszka w moim mieszkaniu ale dopiero po 30 minutach on się "obudził" nawalony i zajarzył co się dzieje! Mój tata opier...olił go równo! Była 2 w nocy..... Mój mąż jeszcze nie wie o niczym, zaraz zadzwonię i mu powiem. Prawdopodobnie chyba mu umowę najmu wypowiemy. Ten chłopak mieszka tam z żoną i małym synkiem ale akurat żona z dzieckiem wyjechała do swojej matki więc on mógł sobie poszaleć..... no co za chamstwo! Dobrze, że policjanci to nasi znajomi bo inaczej miałabym pewnie spore nie przyjemności..... :/ szukam już nowych lokatorów! oczywiście jakiś normalniejszych.....
i jeszcze policja nawiedza Twoich rodziców 
a jedzenie na Wyspach jest okropne
także współczuję
za puzzle