|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Rozeznanie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Jestem!!!
![]() Kryzys za nami ![]() Praca ogarnieta, zęby wyszły, dziecko znowu szcześliwe-mama wraca na wizaz ![]() Gratuluje 3 mgr!!!!!!!!!!!!!!Patik,Zm alowana i Nowa mamusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zadomowienie
|
Hej hej, tesknil ktos za mna?
![]() u nas przygotowania pelna para i oczywiscie cos musialo sie przydazyc. ja juz u kresow wytrzyamalosci, moj fryzjer, ktory mial przyjechac i malowac mi wlosy w piatek. wczoraj odwolal i oczywiscie musialam na gwalt znalexc kogos(znalazlam zrobil dobra robote ![]() ![]() mojej siostrze odwolali lot- jedzie busem z Belgii ![]() mojego znajomego z wawy nie moga odebrac znajomi, bo sie przeziebii i musialam wynajac osobe po jego odbior. kolejen kilka setek lzejsza jestem ![]() ludzie zmieniaja zdanie co chwila ![]() nie mielismy czasu pocwiczyc walca ![]() emil ma calkowicie rozwalona rutyne i chodzi poddenerwowany aha i najwazniejsze nie wyrobimy sié z konkordatowym, wiec cay wysiek na nic- jakis sedzia dopatrzyl sie braku kolejnego papierka ![]() ![]() ![]() no i to chyba tyle ze zych rzeczy jak sie zdaza dobre to napisze ![]() a tak w ogole to strasznie sie stesknilam za wami, ale brak czasu i neta ![]() ![]() to w sobote wychodze za maz i jak wyjde to wroce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Lipa z tym konkordatowym ![]() Pociesze Cie troszkę, wyczerpiesz limit pecha teraz i ślub i wesele pójdzie gładko jak po maśle ![]() W sobotę bede trzymać kciuki, i czekamy na Ciebie i foty of course ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Żaba śpi. Padł jak nieprzytomny po kąpieli, nawet ssać nie miał siły. Katar dalej wielki, pokasłuje, ale myślę, że to od tej wydzieliny, a nie od chorego gardziołka. No i taka jakby gorączka się pojawiła. O 17 miał 38-38,2. Ale wieczorem już tylko 37,2. Bez zbijania, więc fajnie sobie organizm z tym radzi
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co studiowałaś? Cytat:
![]() Łączę się w bólu, bo u nas podobnie: katar, zęby, temperatura podwyższona. Brrr, mam tremę razem z Tobą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale masz nerwówkę ![]() ![]() A ile osób w sumie będzie?
![]() |
#2285 |
Zadomowienie
|
Zanim będę na bieżąco to:
Carmela, jeszcze nie ma czapy. ![]() ![]() Brumku, taka dwójka początkujących chodziarzy wyglądałaby uroczo. ![]() ![]() ![]() ![]() Poniżej zdjęcia Henia w nowym fryzie ![]() ![]() Nie próżnowałyście z pisaniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje!!! Cytat:
nie wiem co, mam przeczucie ale powiem wam jak się okaże, co będzie ![]() Przynajmniej długo Cię już nie będą męczyć ![]() ![]() a niech bierze ile tylko chce ![]() Kajool, za tydzień? Super! jasne że nie tajemnica, doświadczenie żywieniowe do mojej pracy (to w wielkim skrócie, żeby nie zanudzać ![]() ![]() Łobuz padł, a ja idę chyba pod kołderkę z książką, wciągnęłam się w Camillę Lackberg i od niedzieli kończę już drugą powieść ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- no pewnie ![]() To pojutrze Wasz wielki dzień? No i popatrz, o Kwaśniewskiej wszelkie portale trąbią, zamiast napisać że Agni bierze ślub ![]() Cytat:
ślicznotka!
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Wtajemniczenie
|
Aaniu pamiętasz co z Marzenką wróżyłyśmy? Dziewczynkę
![]()
![]() |
#2288 |
Wtajemniczenie
|
Brumku myśle ze chyba zimno jej było. Wzięłam ja do łóżka i pod kolderka przytulona do tz sie uspokoiła. Moze to objaw nadchodzącej choroby.
Wgl to zła jestem na moja sąsiadke ( pisałam Wam ze mam Polkę sąsiadke) ma ona dwuletnia córkę. I dzis sie dowiedziałam ze ona jest chora - ta córka ( ma katar i kaszel) i chora juz była w poniedziałek kiedy Bylysmy razem na tej grupie. Jestem pewna ze od niej Wiki to złapała. zła jestem bo powinna mnie uprzedzić i dac wybór czy sie z nią spotykać czy nie. A ona nic ( zwlaszcza teraz po szczepieniu kiedy organizm oslabiony) Juz drugi raz mnie tak załatwiła. Ostatni katar tez jej zawdzieczalam. Marzenko Heniu jest boski ![]() Zdrowko dla smarkacza Tymusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka ![]() u nas kiepsko albo jeszcze gorzej , już temp ponad 39 ![]() zbijamy ale moje dziecko oczywiscie czopka po 2 minutach się pozbyło ... ciezka noc przed nami idę do mojego maluszka aaaa Henio śliczny ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-09-20 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Wtajemniczenie
|
Biedny Denisek, dla niego rownież zdroweczko
![]() Moja przed snem miała juz 38.1. Dałam ibum. Niby śpi ale wierci sie co chwile. Daje jej czas do północy i bedzie Polka-galopka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Wtajemniczenie
|
Oj biedactwa male, ale chorowitków...zdrowiejcie maluchy!
Antos tez jakis chyba cieplejszy. Przed spaniem mial 37,2 niby nic, ale marudzil juz od popoludnia. Mam nadzieje, ze to zab sie przebija, a nie nawrot choroby... Ide spac, bo nie wiem jaka bedzie noc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Wtajemniczenie
|
Dziubku Zuz też szybko pozbywa się czopka :/, dlatego daję jej w syropku. Ucałuj urwiska i zdrówka.
Stronczku co to jest polka-galopka? ![]() U nas przełom, aż się boję zapeszyć... Kuba lubi chodzić do przedszkola! Ale Ciiiiii, nie pisałam tego ![]()
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę ,że więcej chorowitków znowu Wiki, Antoś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
U nas tez Agata zakatarzona. Nasmarowałam pulmexem, dałam ibubrom (nie ma gorączki, ale na przeziębienie daje co 8 godz.) i śpi spokojnie.
Zdrówka dla dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Wtajemniczenie
|
O matko ile dzieciaczków choruje
![]() ![]() ![]() ![]() U nas na szczęście Szymon zdrowy tfu, tfu...
#2296 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nerwowka rzeczywiscie jest.a narzeczony nie jest zbyt pomocny, bo poza zajmowaniem sié Emilem i wozeniem mnie z miejsca w miejsce ie wiele moze poradzic. Siedzi i uczy sie slow przysiegi po polsku, a wyglada to tak: ja, t. bire siebie agnieszka za zone i slubuche czi miloszk, wirnoszk i uswinskok malzenka.... chyba padne w kosciele ![]() Cytat:
![]() ![]() a po koscielnym musimy wziasc cywilny obojetnie gdzie, czy w UK czy w Polsce. ![]() Cytat:
![]() ![]() za to na wizazu pisza o mnie ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie sie muszą nacierpieć te dzieciaki, zanim dorosną... Fryz cudny ![]() ![]() ![]() Haniołek ma włoski jak złota pszenica ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja mama nie lepsza - mieliśmy iść na tę dużą imprezę w sobotę. I mówię jej że nie wiem czy pojedziemy, bo Tymuś chory. A ona że to tylko katar, więc można. Mówię, ze tak, wychodzc można, ale tam będzie kilkoro małych dzieci (takich przed-przedszkolnych), więc nie chcę ich narażać. A one nie rozumie ![]() A wiem po sobie, że jak ktoś chce mi się w odwiedziny zwalić z zakatarzonym dzieckiem, to wściekła jestem. Cytat:
![]() U nas jednak łagodniej, bo ta temperatura to chwilowa jakas była. teraz jest ok. No i śpi od 20 bez przerwy. Trzymajcie się oboje z Deniskiem ![]() Cytat:
![]() Nie do wiary. Co za epidemia! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia Agni ![]() Niech to będzie najpiekniejszy dzien w życiu ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-09-20 o 23:37 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za gratulacje i komplementy dla Henia.
![]() ![]() Eve, trzy ślicznotki-rewelacyjne spotkanie. ![]() ![]() Pieleszko, ![]() Beata, poszło. ![]() Dziubku, biedny Denis- zdrówka ![]() Cookie, brawa dla chodzącej Zuzki. ![]() ![]() Madziulka, Jaki elegancki z niego facet. Hanula, gratulacje! ![]() Adrij, całus w guzioła dla Jaśka. ![]() ![]() Shira, oby czas do poniedziałku szybko Wam zleciał. ![]() Aania, super, że wyniki dobre. ![]() Stronczku, Scio, i kolejne chore maluchy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Żaneta, świetne umiejętności- ![]() Isia, Agni, miło Was widzieć. ![]() ![]() Patik, ale się zaśliniłam. I jak wyszło? ![]() Agawoo, to ja, to ja. ![]() ![]() Brumku, strzyżenie poszło jak po maśle. Chyba fryzjerka była bardziej przejęta od Hani. ![]() ![]() Co do nowych słów, to Hania zaczęła za nami powtarzać różne wyrazy, ale chyba ich nie zapamiętuje bo to takie pojedyncze wybryki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Wtajemniczenie
|
A kto jeszcze nie śpi i wisi samiutenki na pasku? JA, JA - Justynka
![]() ![]() a światło zapali.... Stronczek tak strzelam ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór? Dzień dobry?
Wczoraj się dowiedziałam, że w czwartek na 17 30 obrona i w prawie całej pracy poprawki ![]() ![]() Padam na twarz, ryczeć mi się chce... Trzymajcie kciuki ![]() ![]() Żeby było śmieszniej dopadło mnie paskudne grypsko i ledwo widzę na oczy, z nosa leci ciurkiem. Idę dalej kończyć, jeszcze mi trochę zostało. Mój kręgosłup od tego siedzenia woła o pomstę... Trzymajcie się, wrócę niebawem! Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-09-21 o 00:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Zapalam światło, w zastępstwie Stronczka ![]() no to zobaczymy czy się kula nie popsuła ![]() a więc tak ![]() przez miesiąc szczurki będą karmione dietą o różnej zawartości kwasu foliowego, z antybiotykiem który ma przyspieszyć powstanie niedoboru tej witaminy. Po miesiącu część z nich dostanie z dietą jeszcze fruktany, bo muszę zbadać, czy wpłyną one na wyższy poziom kwasu foliowego w organizmie ![]() Jak chcesz więcej szczegółów to nap[iszę na pw, żeby nie zanudzić reszty ![]() Cytat:
nie odważymy się ![]() ![]() Cytat:
oj, biedaku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ekstra czapa. Juz zapisane w ulubionych. maz mnie niedługo wyrzuci z domu za te zakupy ![]() Cytat:
![]() ![]() I co ja team jeszcze pamietam: EVE udała ci sie córka ![]() AGNi tak jak dzieczyny pisza wyczerpałas limit pecha. Trzymam kciuki, zeby wszytsko było tak jak to sobie wymarzyliście ![]() Dobry ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Zdrówka dla wszytskich chorowitków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |||||
Raczkowanie
|
Witam się z nad kubka bardzo porannej kawy jak rzadko kiedy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Aania a masz jakos inaczej zupelnie niż w pierwszzej ciąży? że wiesz niby na chłopaka ostre czy na dziewczynke slodkie albo ze mięso a teraz nie? albo jeszcze coś innego ![]() ![]() chociaz moja siotra cioteczna urodzila teraz drugą córeczke i cały czas mówila ze w pierwszej ciąży tylko slodycze, a teraz ostre i kielbaaasa ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
zdrówka dla wszystkich chorowitków
![]() i mój Maks dołączył do grona zakatarzonych ... już drugą nockę nie spałam ![]() mam pytanie : mój synek ma kilka drobnych krosteczek obok kącika ust ... co to może być? takie drobne czerwone krostki nie swędzą, nie opryszczka .. już są 2 tygodnie i nie znikają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Raczkowanie
|
a my dziś wyjezdzamy na zakończenie urlopowe sezonu dzialkowego
tylko troche zimno na weekend :/ nie moge się zdecydować ale przekonuje mnie grzybobranie ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- P.S. wczoraj o pomidorach zapomnialam dodać istotnego trzeba je posolić! (na oko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzis jak odprowadzilismy Marys, pani ucieszona i mowi do nas, a wie pani ze ona nam wlazi na stoliki - ja mowie ze nie dziwi mnie to, usmiala sie i poszla. ![]() Ja juz z kawusia. TZ w pracy, kolo 13 odbiore Marysie. Ogladacie DDTVN - jest o maluchach na basenie ![]() brumku zdrowka dla Tymka ![]()
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Ahoj.
Tarta nie wyszła ![]() ![]() Marzena śliczna Hania, ja ją ładnie ubierasz. Agni myślałam o Tobie, zawirowania masz ale wszystko pójdzie cacy. Uśmiałam się z przysięgi tż. ![]() Natka ale Cię promotorka załatwiła, co za małpa. Całkiem podobna jak moja. Oni się nic a nic nie liczą ze studentami i ich czasem.. Zdrówka.! Ania ciekawie brzmią badania...ale szczury ![]() Ja jakoś od tygodnia nie czytałam, chodzę spać 20-21. Skończyłam ostatnio tess gerritsen osaczona i mi się spodobała. Biedne chorowitki nasze ![]()
#2308 |
Wtajemniczenie
|
Hejo
Justyna prawie trafiałas. Mogłam pstrykac o 2 o 3 o 4 nawet 5 i 6 tez. O 7 juz wstalam bo dość tej mordegi. Polka- galopka była oczywiscie. Nosek zapchany i cieżko oddychać ze smokiem w buzi. Nie wchodzilam na forum bo wiedziałam ze i tak nikogo nie ma. Wszyscy śpią oprócz mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Wtajemniczenie
|
Adrji no właśnie strasznie niski ten rowerek, ale i kuba i filip uli uwielbiają na nim jeździć. ja swój musiałam kupić po wizycie uli u nas, bo kubie się tak spodobał, że po nocach mu się śnił
![]() ![]() Zuza jeszcze nie ogarnia, na razie tylko sobie na nim siedzi albo tak jak piszesz stoi i popycha. jeszcze trochę i maluchy zaskocza ![]()
![]() |
#2310 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może któraś z Was ma tego skoczka:
http://allegro.pl/e-d-nadmuchiwane-s...618921035.html Chciałam kupić jakiegoś Sarence, a boję się że jakiś śmierdziel mi sie trafi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.