Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-20, 13:20   #2251
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Hejo

Jestem, żyję, czytam
dopiero dzisiaj włączyłam laptopa i mogę na spokojnie czytać.
Choć zaraz zmykam do pracy.

Adrij Emilie w żłobku uczy się codziennie nowych rzeczy, póki co znosi żłobek bardzo dobrze, nawet przebrać butów nie chce tylko ucieka na sale w kurtce.Ładnie je śpi i się rozwiaj. Nauczyła się pokazywać jak myje rączki, obkręca się wokół własnej osi,co raz wiecej słów potrafi.Ponoć je łyżeczką zupę sama, w domu jeszcze tego nie sprawdziłąm bo nie było okazji Dzisia przyniosła piersze swoje arcydzieło sklejoną kurkę ) aaa i wie do czego służy nocnik, bo jak go widzi to mówi "si si" ale nasikała tylko raz do niego

Zmalowana Patik gratuluję

Brumek bardzo piękny filmik )

Marina cieciecieciereiie Gustavo Lima moja Emilie uwielbia ta piosenkę

Youyou powodzenia w pracy

i nie pamiętam..

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:26   #2252
83monia
Zakorzenienie

mam prywate od koleżanki, cytuję:
moja porabana szkoła ściga, że niby czesnego niezapłaciłam? Firma windykacyjna wysyłała normalne listy z wezwaniem do zapłaty do moich rodziców. Ja olewałam bo raz, że przychodziły na stary adres, na stare nazwisko, kwoty jakieś z kosmosu, nie będe płaciła za czasne skoro nie chodziłam, zresztą z tego co czytałam jak minie ileś tam lat to się sprawa przedawna i własnie minęlo tyle lat co powinno. No i przed chwilą zapukał facet z wezwaniem od komornika. Mam się stawić w poniedziałek. Dziewczyny co mam robić?? Może iść do prawnika się poradzić. To jest jakaś masakra Bo jeszcze faktycznie jak bym jakies długi miała, a tu takie coś z kosmosu wzięte, dla mnie to bezprawne. Nie dość , ze mnie nachodzą od kilku lat i nękają tymi listami to teraz jeszcze ten sąd. Jakim prawem oni mi jeszcze jakieś odsetki licza skoro nawet nie mają dowodu , ze wczesniejsze listy mi przychodziły, wysyłane normalnym listem a nie poleconym, poza tym nie na mój adres...
Pomocy! To jest sprawa sprzed 10 lat!!!

co z tym fantem zrobić? któreś tu były biegłe w prawie, pomożecie?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:33   #2253
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
-zrobiłam juz przetwory z pomidorów sosy na spagetthi ze skrzynki pomidorów 20kg

O i ja też bym chciała wiedzieć jak je robisz

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no to choróbsko nr 2
katar kaszel stan podgorączkowy
właśnie tż poszedł do lekarza a ja czekam na gościa

Sztućce wysłane, mam nadzieję,że nie pomyliłam kolorów
Biedny Szymek
Mój bratanek już drugi raz choruje odkąd do przedszkola poszedł

Dziubek ile kasy przelać za sztućce?

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moja porabana szkoła ściga, że niby czesnego niezapłaciłam? Firma windykacyjna wysyłała normalne listy z wezwaniem do zapłaty do moich rodziców. Ja olewałam bo raz, że przychodziły na stary adres, na stare nazwisko, kwoty jakieś z kosmosu, nie będe płaciła za czasne skoro nie chodziłam, zresztą z tego co czytałam jak minie ileś tam lat to się sprawa przedawna i własnie minęlo tyle lat co powinno. No i przed chwilą zapukał facet z wezwaniem od komornika. Mam się stawić w poniedziałek. Dziewczyny co mam robić?? Może iść do prawnika się poradzić. To jest jakaś masakra Bo jeszcze faktycznie jak bym jakies długi miała, a tu takie coś z kosmosu wzięte, dla mnie to bezprawne. Nie dość , ze mnie nachodzą od kilku lat i nękają tymi listami to teraz jeszcze ten sąd. Jakim prawem oni mi jeszcze jakieś odsetki licza skoro nawet nie mają dowodu , ze wczesniejsze listy mi przychodziły, wysyłane normalnym listem a nie poleconym, poza tym nie na mój adres...

Przed chwilą mówili o tych windykatorach w radio.
Niewiele z tego pamiętam bo niezbyt uważnie słuchałam. Współczuję koleżance, zwłaszcza tych nerwów

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Ale poradzić się i tak musi prawnika bądź radcy prawnego.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:39   #2254
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Hejo

Jestem, żyję, czytam

Adrij Emilie w żłobku uczy się codziennie nowych rzeczy, póki co znosi żłobek bardzo dobrze, nawet przebrać butów nie chce tylko ucieka na sale w kurtce.Ładnie je śpi i się rozwiaj. Nauczyła się pokazywać jak myje rączki, obkręca się wokół własnej osi,co raz wiecej słów potrafi.Ponoć je łyżeczką zupę sama, w domu jeszcze tego nie sprawdziłąm bo nie było okazji Dzisia przyniosła piersze swoje arcydzieło sklejoną kurkę ) aaa i wie do czego służy nocnik, bo jak go widzi to mówi "si si" ale nasikała tylko raz do niego

Zmalowana Patik gratuluję

Brumek bardzo piękny filmik )

Marina cieciecieciereiie Gustavo Lima moja Emilie uwielbia ta piosenkę

Youyou powodzenia w pracy

i nie pamiętam..
no brawo dla emilie za nowe umiejetnosci - moja jak na razie zadnych umiejetnosci nie zdobyla. Chodzi jak nie wiem, caly czas gdzies rusza, klapnie na tylek i dalej leci
dziubek zdrowka zyczymy
oliweczko daj znac jak Julka

Moja z tym odciaganiem kataru miala roznie (raz dala, a raz nie) ale my odpukac puk puk dwano nie mialysmy kataru.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:40   #2255
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Stronczku przymiarka zrobiona

edit.: Wszystkie zdjęcia porozmazywane wyszły, bo dziecko ciągle w ruchu.
Slicznie
rozmiar trafiony idealnie

Cytat:
no to choróbsko nr 2
katar kaszel stan podgorączkowy
właśnie tż poszedł do lekarza a ja czekam na gościa
biedaczek

my rowniez dolaczamy do chorowitkow. Katar sie zaczyna. o 11.30 temperatura 38.7, zbilam. Noc w polowie tylko przespana. Ok 3 nad ranem Wiki dostala jakiejs trzesiawki. Temperatury nie miala. Zabralam ja do nas, okrylam kołdrą i leżała, ogladala mango. Ale nas wystraszyla tym trzesieniem . Do tej pory nie wiem co to bylo, ale wygladalo przerazajaco....
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 13:51   #2256
patik87
Zakorzenienie

Co za pora roku, połowa dzieci chora:// bidulki.
Stronczek może z gorączki ją trzęsło..

Adrij podaj przepis na te pomidory! Ja nie do spagetti ( bo mój pan nie lubi) ale do pomidorówki też się nada, co?

Oliweczka nie odciągsz kataru? Nie boisz się że spływa do gardła? nie wiem czy to na dobre wychodzi, jak wodnisty to ok, ale potem gęsty to IMO trzeba odciągać. A gruszka to do niczego się nie nadaje. Co najwyżej do twardych kóz.

Ania za wizytę. Może brzuszek pokażesz? Oliweczka Ty też!

Zrobiłam segregacje u Sary w ciuchach. Cały worek próżniowy, w szafkach pustki.
Stary 2012-09-20, 14:01   #2257
iustyna1
Wtajemniczenie

No właśnie Oliweczka wywal tę gruszkę, bo to badziewie nic nie daje. Kup coś innego.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:13   #2258
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ania za wizytę. Może brzuszek pokażesz? Oliweczka Ty też!

na razie nie ma co

Przybywa chorowitków....zdrówka maluchy!

chyba obejrzę rozmowy w toku

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-09-20 o 14:18
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:18   #2259
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam nie odniose sie do postow, ale bede samolubna i opowiem o nas
No wiec Marysia chetnie poszla do zlobka, przyszla z placzem (pani ja od czegos "oderwala"), ponadto powiedziala ze jest kaskaderka, bo tylko ulamek sekundy a ona juz z krzeselka na stol, po szafkach sie wspina i tylko na parapecie dzis nie byla powiedzialy ze do jedzenia to wzor. Je wszystko i chetnie.
Potwierdzam, Maryś to niezła kaskaderka

Agata tez zakatarzona. Ale nie wiem czy ją coś bierze, czy to od zębów (3 tuż tuż)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 14:28   #2260
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

no to po kolei..
co to znaczy, ze nie chodzila? to byly studia zaoczne? bo jest tak.. na studiach zaocznych placisz czesne, nawet jesli nei chodzisz na zajecia, to do momentu pisemnej rezygnacji albo wykreslenia odgórnego z listy studentow, oficjalnie do szkoy 'uczeszczala' i powinna za to koszty ponisic. Nie wiem ile tam lat mialoby minac i czy w ogole to prawda, ale nawet jesli, to sprawy sie przedawniaja po ilus tam latach, pod warunkiem ze nikt przed uplywem tego czasu tej sprawy nie odkopal i nie podjal krokow w celu odzyskanai naleznosci. A do momentu splaty calkowitej dlugu odsetki sa naliczane. Listy przychodzily na adres i nazwisko figurujace w papierach ze szkoly, a ze nie poleconym, to dziwne. bo z poleconym jest tak, ze nieodebrany przez iles tam czasy/razy uznany jest za doreczony.
ale moge sie mylic!!!
Co zrobic? isc do prawnika
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:06   #2261
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

dokladnie jesli chodzi o studia zaoczne, placisz dopoki nie zlozysz pisemnej rezygnacji lub cie nie wywala i wtedy scigaja cie za ten okres od niechodzenia do rezygnacji/wywalenia. A ze koszty rosna wraz z czasem i 10 lat to powiem ci ze suma mogla sie niezla uskladac. Wiecej nie wiem, tzreba by jakiego prawnika zapytac co i jak.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Potwierdzam, Maryś to niezła kaskaderka

Agata tez zakatarzona. Ale nie wiem czy ją coś bierze, czy to od zębów (3 tuż tuż)
u nas odpukac kataru nie ma, aczkolwiek maz wroci musi przepalic w piecu, bo sie wychldzoilo juz niezle. lece obudzic Mery

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 15:08   #2262
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1-9 i z katarem no to super moj dziś troche lepiej choć o 4 przebudka do idealnych nocek to to troche brakuje

i gratulujemy czyzby to pierwsza 'trójka'?

a własnie! szczepiliśmy priorixem, ciesze się jakoś że akurat tą mieli bo zalezy jak się trafi, ale pani powiedziala ze najmłodszym dzieciom starają się podawać tą.

A narazie dobrze dzień jak codzień
tylko na dodatek wczoraj Jasiek nabił sobie takigo guza na czole, dobrze ze nie bylam sama bo aż mi się słabo robiło jak rósł krwiak, ale o dziwo jakos troche zmalał zbladl nie jest tak źle uff
Tez bym chciała priorix, a nie wiem, czym u nas szczepią Chyba zadzwonię podpytać.
No trójka idzie ewidentnie. Już jakby jest, tylko jeszcze skórą przykryta
A biedny łebek proszę ucałować!

Monia, coś dużo czasu chyba masz

Cytat:
Emi Ci się naprawdę pięknie rozwija
Od dawna tak uważam.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
my rowniez dolaczamy do chorowitkow. Katar sie zaczyna. o 11.30 temperatura 38.7, zbilam. Noc w polowie tylko przespana. Ok 3 nad ranem Wiki dostala jakiejs trzesiawki. Temperatury nie miala. Zabralam ja do nas, okrylam kołdrą i leżała, ogladala mango. Ale nas wystraszyla tym trzesieniem . Do tej pory nie wiem co to bylo, ale wygladalo przerazajaco....
Ojej Ja bym poszła do lekarza jednak... Boję się wszelkich drgawek, bo to dość niepokojący objaw.

Kupiłam dziś (sorki, że tal późno) bidon. Poproszę o adres na PW Dokładnie mi wszystko napisz, bo nidy nic za granicę nie wysyłałam

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
nie kuś bo na dworzec mam blisko a pozniej tylko 2,5 h i musialabys popylac na centralny, bo ja stolice znam srednio
Wcale się nie boję

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Julka tak samo wedruje - na noc musze jej pajaca zakładac i body z krótkim pod spód - bo się rozkopuje w nocy i spi cała odkryta w łóżeczku, i bardzo często rano budzi sie z nogami tam gdzie powinna być głowa - śpi z nami - w sypialni ma łóżeczko a ja albo tak mocno śpię albo ona się tak bezszelestnie przemieszcza w nocy
A Tymuś w śpiworku śpi i wcale mu to w wędrowaniu nie przeszkadza

Zagłosowane

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ojjjjj działa ja nie mogę na zdechłe kurczaki wczoraj siedzę z małym na podłodze układamy sobie klocki z Żbikiem ta oczywiście z herbatą siedzi z nami w pokoju i buja się na naszym fotelu naglę woła "krzycho" i łup z całej siły rzuciłam wielką pluszową krową w małego w ostatniej chwili odbiłam zabawkę nogą czy to jest normalne???!!! dziecko ma doświadczać i uczyć się życia przez ból więc jak gdzieś wlezie to nie mam go łapać niech spadnie to się nauczy itd itd RATUNKUUUUUUU
Ciekawa osoba
Powiedz lepiej, kiedy wyjeżdża?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
1. Ten katarek to się do odkurzacza podłącza?

2. Julcia obudziła się o 5 z temperaturą-wypiła mleko i zwymiotowała strasznie się przejęłam...
Na 16 jadę z nią do lekarza, co prawda dla dorosłych, ale chociaż Ją osłucha.
Temperatury nie ma wysokiej, bo taka do 38 maksymalnie, ale rano była okropnie marudna-tylko na rączkach i się tuliła, nawet nie miałam jak Jej zrobic kaszkę-jak poszłam to się zwyła jak nigdy.

A ja wogóle nie odciągam kataru-niewiem czy dobrze? bo jak sięgam po gruchę to jest taka histeria, że tylko więcej się robi tego kataru, więc bez sensu.
1. Tak.
2. Ale biedna
U nas też z odciąganiem dramat, no ale go męczę, bo w tym nosie naprawdę tony tego są Naczytałam się, że nieodciągana spływa do gardła i może tam infekcję przenosić... Ale z drugiej strony, żeby to działało, to musiałabym go na stałe do odkurzacza podłączyć Bo tak to odciągam a po 3 minutach jest to samo.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dziękuję za wizyta ok, wyniki morfologii mam "jak facet co w rzeźni pracuje i tylko mięso je" (trafił, bo ja mam z mięsem nie po drodze ), dostałam skierowanie na usg, no i generalnie nakaz dalszego oszczędzania się i powinno być wszystko ok
Ja też z mięskiem na bakier
Aniu, a na uczelnie wiedzą, że znowu będziesz mamą?

Cytat:
-zrobiłam juz przetwory z pomidorów sosy na spagetthi ze skrzynki pomidorów 20kg
ale chyba zrobię ktoregoś jeszcze dnia jedną ture bo obiecuje sobie co roku ze więcej bo my tacy makaroniarze spagetthi moglibysmy jeśc codziennie i zawsze do polowy zimy starcza słoików
20kg!?! i

Cytat:

dasz radę

Zapomniałam napisać, zdziwienie położnej: jedno że miałam ciśnienie 100/60 a przyszłam po kawie, a drugie że mam mniej na wadze niż miesiąc temu a po swoich zachciankach powiedziałabym że będzie odwrotnie
U mnie też maksymalnie takie i to po kilku kawach
Stary 2012-09-20, 15:26   #2263
adrji
Raczkowanie

Shira Monia Lili Patik

a więc robie tak
robie takie klasyczne pomidory nie dodaje zadnych dodatków, zeby na swieżo wrzucić na co sie ma ochote
do sosikiu czosnek oregano bazylie itp

dlatego dobre jest nie tylko do każdego makaronu risotto leczo ale do pomidorówki też własnie do pizzy czy jak jakiś sosik dla malucha np klopsików zawsze to 100% pomidory

zrobiłam 20 litrowych słoików i z 1o takich malych po koncentracie własnie jak dla Jasia, to i się z Wami podziele przepisem

a więc procedura prosta (pewnie jest jakieś urządzenie co by jeszcze ułatwilo to wszystko bo najwięcej roboty to w sumie tylko przetarcie pomidorow tak się nad tym wczoraj zastanawialam co by tu)

-pomidory (najszybciej przekrojone na cwiartki) dusimy w garze, aż się uduszą tzn podchodzi dobrze skora i zrobi sie papka (ok 1/1,5 h)

-potem trzeba to przetrzeć przez sito żeby było bez skórki (i w zależności od sitka czy się woli rzadsze czy troche z miąższem pestakami)

-wlewamy do słoików zakręcamy i do piekarnika na 120st na 15 minut zapasterszowane

- finito gotowe

(jak mówie robota jest w sumie z tym przecieraniem, można niby zrobić troche prościej inaczej tez, na początku sparzyć pomidory szybko odchodzi skorka obrać i potem dopiero dusić zblenderować do słoikow pasteryzowac, tylko że lepszy jest ten wywar z całych bo aromat jest jednak w tej skorce i jak się tak w calosci podduszą to intensywniejsze troche)
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:26   #2264
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja też z mięskiem na bakier
Aniu, a na uczelnie wiedzą, że znowu będziesz mamą?

jeszcze nie
w sumie wolałabym na razie nie mówić, jeśli nie będę musiała, fakt że od 4.10 mam zacząć 2-miesięczne badania, przy których codziennie muszę być (weekend też). Niby nie jakieś bardzo męczące fizycznie, dlatego jeśli nie będzie widać i nie będę zmuszona z innego powodu to poczekam jeszcze jakiś czas choć moja prof twierdzi że ona takie rzeczy wyczuwa intuicyjnie, więc czekam kiedy mi wypali z pytaniem

Siedzę nad papierami właśnie (elektronicznymi ) wypiłam kawę, ale idzie mi ta praca jak po grudzie, odświeżam tylko wizaż co chwilę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:32   #2265
adrji
Raczkowanie

Cytat:
20kg!?! i
też tak myśle
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:38   #2266
Marina1
Zakorzenienie

A ja aniu oglądam rozmowy w toku i nie wierzę, że takie kobiety i.tnieją... ( powiedzcie, że to aktorki-amatorki, które bajdurzą za pieniądze pli... )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 15:47   #2267
patik87
Zakorzenienie

http://wino-i-oliwki.blogspot.com/20...alinami-i.html robię

Marina
są takie baby... wpisz w google zostane surogatką, pełno ogłoszeń...
Stary 2012-09-20, 16:01   #2268
iustyna1
Wtajemniczenie

Patik szalona! Ale tarta wygląda super.

Wiecie co, ja nie z tych, co mocno zachwycają się swoim dzieckiem, ale Zuz mnie ostatnio rozwala. Jest świetna, tyle rzeczy się w ostatnim tygodniu nauczyła, że jestem w głębokim szoku . Fajnie zaczęła niektóre rzeczy kojarzyć np. że bramka na schody musi być zamknięta i jak jest otwarta, to pokazuje mi na nią i biegnie sama zamknąć . No szok
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 16:53   #2269
patik87
Zakorzenienie

Justyna niestety nie będzie taka fajna bo nie miałam czerwonej galaretki tylko żółtą Nawet się zmusiłam pójść zapytać teściowej czy ma

Nie lubię takich ciast gdzie trezba czekać i studzić. Pewnie dzisiaj go nie zjemy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 16:53   #2270
Marina1
Zakorzenienie

e, nie wrzucę tego linka :P, gołą babę widzę. Bo znalazłam ciekawy link :P je.cze mnie zbanują :d
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-09-20, 16:54   #2271
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Patik, Brumku ona nie miała w nocy gorączki. Zimne czoło było. Tak sie trzesla, ale drgawki to nie były. Poobserwuje jeszcze. U lekarza mnie wysmieja. Taka polityka niestety.

Brumku dziekuje za bidon. Pozniej wyśle szczegółowe instrukcje. Dzis juz i tak wysyłać nie bedziesz.
Stary 2012-09-20, 17:19   #2272
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

dasz radę

Zapomniałam napisać, zdziwienie położnej: jedno że miałam ciśnienie 100/60 a przyszłam po kawie, a drugie że mam mniej na wadze niż miesiąc temu a po swoich zachciankach powiedziałabym że będzie odwrotnie
muszę aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Shira do poniedziałku jeszcze kupa czasu... biedaki
prawda ze jestem biedna!!!

Cytat:
Ciekawa osoba
Powiedz lepiej, kiedy wyjeżdża?

dopiero w poniedziałek to takie uciążliwe jest "wypijemy kawkę beatko" a tfuuuuu z twoją kawką

Cytat:
Shira Monia Lili Patik
thx

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Patik, Brumku ona nie miała w nocy gorączki. Zimne czoło było. Tak sie trzesla, ale drgawki to nie były. Poobserwuje jeszcze. U lekarza mnie wysmieja. Taka polityka niestety.

Brumku dziekuje za bidon. Pozniej wyśle szczegółowe instrukcje. Dzis juz i tak wysyłać nie bedziesz.
oojjj biedna mała a teraz ok?
Stary 2012-09-20, 17:39   #2273
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

oojjj biedna mała a teraz ok?
smarka sie troche, ale nie duzo... temeperatura narazie ok, ale czółko juz ciepławe sie robi. Na noc pewnie wroci...
Stary 2012-09-20, 18:05   #2274
Haniula
Zakorzenienie

Przepraszam ze się nie odniosę do innych postów ale przyszłam się tylko pochwalić, że jestem świeżo upieczoną Panią magister

Nie było tak strasznie, i co najważniejsze juuuż z głowy

więc stawiam jakies dobre wirtualne ciacho i kawusie i uciekam świętować
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:12   #2275
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Oliweczko, zdrówka dla Julki! A jak Ty się czujesz?[/COLOR]
Super, że u Ciebie wszystko ok-ciekawe co teraz będziesz miała??
Czuję się ogólnie ok, ostatnio aby pojawiły się spowrotem mdłości i zawroty głowy, ale na szczęście rzadko.
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Moje dziecko śpi od 10.40.... chyba pójde do niej zajrzeć bo zaczynam się martwic
Moja w dzień przeważnie śpi ok.3h za jednym razem
Cytat:

dasz radę

Wszystko dzidzia z Ciebie wysysa
Cytat:
Witam nie odniose sie do postow, ale bede samolubna i opowiem o nas
No wiec Marysia chetnie poszla do zlobka, przyszla z placzem (pani ja od czegos "oderwala"), ponadto powiedziala ze jest kaskaderka, bo tylko ulamek sekundy a ona juz z krzeselka na stol, po szafkach sie wspina i tylko na parapecie dzis nie byla powiedzialy ze do jedzenia to wzor. Je wszystko i chetnie.
To cudnie, że się tak zaklimatyzowała
Cytat:
Hejo

Jestem, żyję, czytam

O! I kolejna panienka zaklimatyzowana w żłobku
Cytat:
oliweczko daj znac jak Julka
Osłuchowo ok, gardło blade, uszy czyste, więc niewiadomo skąd ta gorączka? Do buzi nie da sobie zajrzeć, ale wychodzą Jej te ząbki jak grzybki, więc może to poniekąd przez to?
Cytat:
Oliweczka nie odciągsz kataru? Nie boisz się że spływa do gardła? nie wiem czy to na dobre wychodzi, jak wodnisty to ok, ale potem gęsty to IMO trzeba odciągać. A gruszka to do niczego się nie nadaje. Co najwyżej do twardych kóz.
Pewnie że się boję, ale odciąganie powoduje histerię i jeszcze większą ilość kataru. Spróbuję fridą.
Cytat:
No właśnie Oliweczka wywal tę gruszkę, bo to badziewie nic nie daje. Kup coś innego.
Spróbuję fridą.
Cytat:
Szalejesz

Julcię znowu rozwala temperatura teraz śpi obok- ciekawe co to w nocy będzie?

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Przepraszam ze się nie odniosę do innych postów ale przyszłam się tylko pochwalić, że jestem świeżo upieczoną Panią magister

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:18   #2276
Marina1
Zakorzenienie

brawo Haniula ! a czego .ię uczyła. ?
Stary 2012-09-20, 18:22   #2277
dziubek79
Zakorzenienie

tym razem egoistycznie

młody ma katar, kaszel, gorączkę i idą nam dwie 3
to się nachodził do żłobka...

jutro w domku , pytanie co do poniedziałku się wykluje jeszcze
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-20, 18:29   #2278
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
brawo Haniula ! a czego .ię uczyła. ?
Turystyka uzdrowiskowa i SPA
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-20, 18:58   #2279
patik87
Zakorzenienie

Haniula gratulacje! Cikeawy kierunek. Pracujesz gdzieś?
Stary 2012-09-20, 20:06   #2280
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

ja od nieruchomosci, wiec nie bardzopomoge

Cytat:
Patik szalona! Ale tarta wygląda super.

Wiecie co, ja nie z tych, co mocno zachwycają się swoim dzieckiem, ale Zuz mnie ostatnio rozwala. Jest świetna, tyle rzeczy się w ostatnim tygodniu nauczyła, że jestem w głębokim szoku . Fajnie zaczęła niektóre rzeczy kojarzyć np. że bramka na schody musi być zamknięta i jak jest otwarta, to pokazuje mi na nią i biegnie sama zamknąć . No szok
ja sie zachwycam ale moze nie czesto glosno. Szymon tez taki kumaty sie zrobil. Wczoraj mowie "pada", a on powtarza "pada"
Fajne te nasze dzieciaki i masz strasznie madra corke Justa

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

czesc czolem nowa mamo

Cytat:
tym razem egoistycznie

młody ma katar, kaszel, gorączkę i idą nam dwie 3
to się nachodził do żłobka...

jutro w domku , pytanie co do poniedziałku się wykluje jeszcze
bidoczek. robisz inhalacje?? Dziubku przepraszam, zapomnialam na smierc wiesz o czym. W weekend usiade i wysle.

Chcialam powiedziec, ze za tydzien mowie Willkommen Niemcy

Chcialam wam powiedziec, ze bobovita nowe kaszki wypuscila, bez cukru z pelnego ziarna. Ale Szymon nie chce ich jesc. I nie wiem czy sie lepiej oplaca niz zdrowy brzuszek, bo kosztuja 6 zeta ale wagowo duzo mniejsza paka. I co mnie wkurza, ze one tak pecznieja strasznie.
Widze, ze zdrowy brzuszek tez cos wypuscilo nowego.

A wiecie, ze firma Implast, ktora robila wozki, zbankrutowala. Firme przejal ktos inny i on dalej robi te wozki, ale juz ponoc nie takie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości