|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Hejo
![]() Jestem, żyję, czytam dopiero dzisiaj włączyłam laptopa i mogę na spokojnie czytać. Choć zaraz zmykam do pracy. Adrij Emilie w żłobku uczy się codziennie nowych rzeczy, póki co znosi żłobek bardzo dobrze, nawet przebrać butów nie chce tylko ucieka na sale w kurtce.Ładnie je śpi i się rozwiaj. Nauczyła się pokazywać jak myje rączki, obkręca się wokół własnej osi,co raz wiecej słów potrafi.Ponoć je łyżeczką zupę sama, w domu jeszcze tego nie sprawdziłąm bo nie było okazji ![]() ![]() ![]() Zmalowana Patik gratuluję ![]() Brumek bardzo piękny filmik ![]() Marina cieciecieciereiie Gustavo Lima moja Emilie uwielbia ta piosenkę ![]() Youyou powodzenia w pracy ![]() i nie pamiętam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
mam prywate od koleżanki, cytuję:
moja porabana szkoła ściga, że niby czesnego niezapłaciłam? Firma windykacyjna wysyłała normalne listy z wezwaniem do zapłaty do moich rodziców. Ja olewałam bo raz, że przychodziły na stary adres, na stare nazwisko, kwoty jakieś z kosmosu, nie będe płaciła za czasne skoro nie chodziłam, zresztą z tego co czytałam jak minie ileś tam lat to się sprawa przedawna i własnie minęlo tyle lat co powinno. No i przed chwilą zapukał facet z wezwaniem od komornika. Mam się stawić w poniedziałek. Dziewczyny co mam robić?? Może iść do prawnika się poradzić. To jest jakaś masakra Bo jeszcze faktycznie jak bym jakies długi miała, a tu takie coś z kosmosu wzięte, dla mnie to bezprawne. Nie dość , ze mnie nachodzą od kilku lat i nękają tymi listami to teraz jeszcze ten sąd. Jakim prawem oni mi jeszcze jakieś odsetki licza skoro nawet nie mają dowodu , ze wczesniejsze listy mi przychodziły, wysyłane normalnym listem a nie poleconym, poza tym nie na mój adres... Pomocy! To jest sprawa sprzed 10 lat!!! co z tym fantem zrobić? któreś tu były biegłe w prawie, pomożecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O i ja też bym chciała wiedzieć jak je robisz ![]() Cytat:
![]() Mój bratanek już drugi raz choruje odkąd do przedszkola poszedł ![]() Dziubek ile kasy przelać za sztućce? ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Niewiele z tego pamiętam bo niezbyt uważnie słuchałam. Współczuję koleżance, zwłaszcza tych nerwów ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Ale poradzić się i tak musi prawnika bądź radcy prawnego. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziubek zdrowka zyczymy ![]() oliweczko daj znac jak Julka Moja z tym odciaganiem kataru miala roznie (raz dala, a raz nie) ale my odpukac puk puk dwano nie mialysmy kataru.
![]() |
#2255 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rozmiar trafiony idealnie Cytat:
![]() my rowniez dolaczamy do chorowitkow. Katar sie zaczyna. o 11.30 temperatura 38.7, zbilam. Noc w polowie tylko przespana. Ok 3 nad ranem Wiki dostala jakiejs trzesiawki. Temperatury nie miala. Zabralam ja do nas, okrylam kołdrą i leżała, ogladala mango. Ale nas wystraszyla tym trzesieniem . Do tej pory nie wiem co to bylo, ale wygladalo przerazajaco.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
Co za pora roku, połowa dzieci chora:// bidulki.
Stronczek może z gorączki ją trzęsło.. Adrij podaj przepis na te pomidory! Ja nie do spagetti ( bo mój pan nie lubi) ale do pomidorówki też się nada, co? Oliweczka nie odciągsz kataru? Nie boisz się że spływa do gardła? nie wiem czy to na dobre wychodzi, jak wodnisty to ok, ale potem gęsty to IMO trzeba odciągać. A gruszka to do niczego się nie nadaje. Co najwyżej do twardych kóz. Ania ![]() Zrobiłam segregacje u Sary w ciuchach. Cały worek próżniowy, w szafkach pustki. ![]()
#2257 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie Oliweczka wywal tę gruszkę, bo to badziewie nic nie daje. Kup coś innego.
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
na razie nie ma co ![]() ![]() Przybywa chorowitków....zdrówka maluchy! chyba obejrzę rozmowy w toku
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-09-20 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agata tez zakatarzona. Ale nie wiem czy ją coś bierze, czy to od zębów (3 tuż tuż) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co to znaczy, ze nie chodzila? to byly studia zaoczne? bo jest tak.. na studiach zaocznych placisz czesne, nawet jesli nei chodzisz na zajecia, to do momentu pisemnej rezygnacji albo wykreslenia odgórnego z listy studentow, oficjalnie do szkoy 'uczeszczala' i powinna za to koszty ponisic. Nie wiem ile tam lat mialoby minac i czy w ogole to prawda, ale nawet jesli, to sprawy sie przedawniaja po ilus tam latach, pod warunkiem ze nikt przed uplywem tego czasu tej sprawy nie odkopal i nie podjal krokow w celu odzyskanai naleznosci. A do momentu splaty calkowitej dlugu odsetki sa naliczane. Listy przychodzily na adres i nazwisko figurujace w papierach ze szkoly, a ze nie poleconym, to dziwne. bo z poleconym jest tak, ze nieodebrany przez iles tam czasy/razy uznany jest za doreczony. ale moge sie mylic!!! Co zrobic? isc do prawnika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
dokladnie jesli chodzi o studia zaoczne, placisz dopoki nie zlozysz pisemnej rezygnacji lub cie nie wywala i wtedy scigaja cie za ten okres od niechodzenia do rezygnacji/wywalenia. A ze koszty rosna wraz z czasem i 10 lat to powiem ci ze suma mogla sie niezla uskladac. Wiecej nie wiem, tzreba by jakiego prawnika zapytac co i jak.
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- u nas odpukac kataru nie ma, aczkolwiek maz wroci musi przepalic w piecu, bo sie wychldzoilo juz niezle. lece obudzic Mery
#2262 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No trójka idzie ewidentnie. Już jakby jest, tylko jeszcze skórą przykryta ![]() A biedny łebek proszę ucałować! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od dawna tak uważam. Cytat:
![]() Kupiłam dziś (sorki, że tal późno) bidon. Poproszę o adres na PW ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zagłosowane ![]() Cytat:
![]() ![]() Powiedz lepiej, kiedy wyjeżdża? ![]() Cytat:
2. Ale biedna ![]() U nas też z odciąganiem dramat, no ale go męczę, bo w tym nosie naprawdę tony tego są ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Aniu, a na uczelnie wiedzą, że znowu będziesz mamą? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2263 |
Raczkowanie
|
Shira Monia Lili Patik
a więc robie tak robie takie klasyczne pomidory nie dodaje zadnych dodatków, zeby na swieżo wrzucić na co sie ma ochote do sosikiu czosnek oregano bazylie itp dlatego dobre jest nie tylko do każdego makaronu risotto leczo ale do pomidorówki też własnie do pizzy czy jak jakiś sosik dla malucha np klopsików zawsze to 100% pomidory ![]() zrobiłam 20 litrowych słoików i z 1o takich malych po koncentracie własnie jak dla Jasia, to i się z Wami podziele przepisem ![]() a więc procedura prosta ![]() ![]() -pomidory (najszybciej przekrojone na cwiartki) dusimy w garze, aż się uduszą ![]() -potem trzeba to przetrzeć przez sito żeby było bez skórki (i w zależności od sitka czy się woli rzadsze czy troche z miąższem pestakami) -wlewamy do słoików zakręcamy i do piekarnika na 120st na 15 minut zapasterszowane - finito gotowe ![]() (jak mówie robota jest w sumie z tym przecieraniem, można niby zrobić troche prościej inaczej tez, na początku sparzyć pomidory szybko odchodzi skorka obrać i potem dopiero dusić zblenderować do słoikow pasteryzowac, tylko że lepszy jest ten wywar z całych bo aromat jest jednak w tej skorce i jak się tak w calosci podduszą to intensywniejsze troche) |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie ![]() ![]() ![]() Siedzę nad papierami właśnie (elektronicznymi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
A ja aniu oglądam rozmowy w toku i nie wierzę, że takie kobiety i.tnieją... ( powiedzcie, że to aktorki-amatorki, które bajdurzą za pieniądze pli... )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
http://wino-i-oliwki.blogspot.com/20...alinami-i.html robię
![]() Marina są takie baby... wpisz w google zostane surogatką, pełno ogłoszeń...
#2268 |
Wtajemniczenie
|
Patik szalona! Ale tarta wygląda super.
Wiecie co, ja nie z tych, co mocno zachwycają się swoim dzieckiem, ale Zuz mnie ostatnio rozwala. Jest świetna, tyle rzeczy się w ostatnim tygodniu nauczyła, że jestem w głębokim szoku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Justyna niestety nie będzie taka fajna bo nie miałam czerwonej galaretki tylko żółtą
![]() ![]() Nie lubię takich ciast gdzie trezba czekać i studzić. Pewnie dzisiaj go nie zjemy.
#2270 |
Zakorzenienie
|
e, nie wrzucę tego linka :P, gołą babę widzę. Bo znalazłam ciekawy link :P je.cze mnie zbanują :d
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Wtajemniczenie
|
Patik, Brumku ona nie miała w nocy gorączki. Zimne czoło było. Tak sie trzesla, ale drgawki to nie były. Poobserwuje jeszcze. U lekarza mnie wysmieja. Taka polityka niestety.
Brumku dziekuje za bidon. Pozniej wyśle szczegółowe instrukcje. Dzis juz i tak wysyłać nie bedziesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() prawda ze jestem biedna!!! ![]() dopiero w poniedziałek to takie uciążliwe jest "wypijemy kawkę beatko" a tfuuuuu z twoją kawką ![]() thx Cytat:
![]() |
#2273 |
Wtajemniczenie
|
smarka sie troche, ale nie duzo... temeperatura narazie ok, ale czółko juz ciepławe sie robi. Na noc pewnie wroci...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam ze się nie odniosę do innych postów ale przyszłam się tylko pochwalić, że jestem świeżo upieczoną Panią magister
![]() Nie było tak strasznie, i co najważniejsze juuuż z głowy ![]() więc stawiam jakies dobre wirtualne ciacho i kawusie i uciekam świętować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Super, że u Ciebie wszystko ok-ciekawe co teraz będziesz miała??
![]() Czuję się ogólnie ok, ostatnio aby pojawiły się spowrotem mdłości i zawroty głowy, ale na szczęście rzadko. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Osłuchowo ok, gardło blade, uszy czyste, więc niewiadomo skąd ta gorączka? Do buzi nie da sobie zajrzeć, ale wychodzą Jej te ząbki jak grzybki, więc może to poniekąd przez to? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Julcię znowu rozwala temperatura ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
brawo Haniula ! a czego .ię uczyła. ?
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
tym razem egoistycznie
młody ma katar, kaszel, gorączkę i idą nam dwie 3 ![]() to się nachodził do żłobka... jutro w domku , pytanie co do poniedziałku się wykluje jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Haniula gratulacje! Cikeawy kierunek. Pracujesz gdzieś?
#2280 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajne te nasze dzieciaki i masz strasznie madra corke Justa Cytat:
Cytat:
Chcialam powiedziec, ze za tydzien mowie Willkommen Niemcy Chcialam wam powiedziec, ze bobovita nowe kaszki wypuscila, bez cukru z pelnego ziarna. Ale Szymon nie chce ich jesc. I nie wiem czy sie lepiej oplaca niz zdrowy brzuszek, bo kosztuja 6 zeta ale wagowo duzo mniejsza paka. I co mnie wkurza, ze one tak pecznieja strasznie. Widze, ze zdrowy brzuszek tez cos wypuscilo nowego. A wiecie, ze firma Implast, ktora robila wozki, zbankrutowala. Firme przejal ktos inny i on dalej robi te wozki, ale juz ponoc nie takie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.