|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
kupiłam obie, bo o dziwo długie, zakrywają potylicę (?? - no nad karkiem Tylko że Ty to raczej mniej różowych szukasz Ale mam za to zagwostkę z szalikiem - dziewczyny - co kupujecie pod szyję? Te szaliki z kompletów to strasznie długie i tak żeby schować pod płaszczyk się nie nadają |
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Catro fajne czapki. Ja kupiłam na bazarku u nas podobną do tej drugiej zimowej tylko w wersji jesiennej
.Szalik to dla mnie średni pomysł bo mnie zawsze drażni jak toto długie jest a szyja i tak goła. U nas w grę wchodzą golfy i chyba kupię taki "golfik" tylko na szyję z kawałkiem sweterka. To fajnie wszystko zakrywa, nie rozwiązuje się coś takiego http://allegro.pl/golfik-golf-szalik...620610395.html Albo jeszcze lepiej, spróbuje zrobić sama
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-09-21 o 10:23 |
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Pati.. no przestań .. napisałam że osobista sugestia.. bo u nas jest taaakie szmacisko.. że wybacz.. ale Ty mi sie kojarzysz z Pati.. i ładnie ale ona to Patrycja i nie dzierżę po prostu u nas tego imienia...
a wiesz przeciez że cie lubię a zdjęcia w Twoim wykonie kocham!! Mam nadzieję że az takk tego do siebie nie wziełaś.. masz focha na mnie? ![]() Cytat:
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
moze ja tez wystawie w koncu ciuszki po Amelce mam tego spoooorooo przecież...
musze sie zorientować w cenach przesylek i tez jakas aukcje stworze,na razie na sieradzaku krzeselko do karmienia wystawilam...
|
|
#3365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałyśmy przyjemny spacer
Z leginów koszulka nie wyłazi, oczywiście wystarczająco długa ![]() Cytat:
|
|
#3367 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam laseczki
![]() na początek- bao!! Witaj w domu!! jak tam nocka?? jak Ci mała śpi w nocy? Cytat:
- chociażby kolkami ![]() W ogóle to przy żółtaczce podobno dzieci spokojne i dużo śpią... u nas jak dziecko leżało pod lampami to w pokoju koło mamy. Mi przywieźli ten cały sprzęt i miałam ja koło łóżka... Cytat:
nie wkurzaj... ja o tej porze już myślę, kiedy mojego gada powalić na drzemkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
szybko poszło Cytat:
![]() Cytat:
Tez uwielbia ten 'chwyt", że chce ostatni. Tylko to u niej wyglądało to zwykle tak : W-"mamusiu, daj mi jeszcze żelka... proszę, ostatni" ja- no dobrze, ale OSTATNI w- tak, ostatni <zjada> Mamusiu, jeszcze raz ostatni ![]() Ostatnio już chyba zrozumiała sens tego słowa bo przestała się dopominać po ostatnim Ale bardzo ladnie umie prosić, z takim żalem w głosie "ostatni, proszę tylko TRRRROSZECZKĘ" Cytat:
![]() Właśnie o to samo miałam pytać, bo jak jestem z małą na spacerze to praktycznie WSZYSTKIE dzieci ida w czapkach. nawet takie starsze przedszkolne mi się wydaje, ze mi byloby za ciepło w czapie na glowie wiec i mojej nie zakładam... Dodam, ze wychodze najczęściej po 9 z domu, wcześniej to może bym założyła jak jest koło 0 stopni nad ranem... Dzis to nawet widzialam dzieci w takich grubych kurtkach, poopatulane w czapach, szaliczkach... w rajtkach pod spodniami to juz widziałam dzieci na placyku jakis czas temu jak moje dziecko na krótki rekaw biegało...Dziś malej ubrałam podkoszulkę, długi rękaw i sweterek. na to kurtkę taką cieniutką, wiosenną i apaszkę pod szyjkę. Ale zaraz po wyjsciu tą kurtke zdjęlam bo uznalam ze za ciepło... ja w sweterku i skórze i było mi w sam raz... mloda- co u was? nic nie piszesz... jak wakacje?? może jakieś zdjęcia??
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-09-21 o 13:29 |
||||||||
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wlosy, hmmm zaraz cos wkleje, tak sie nie lubie na publike wystawiac ![]() Asiu dzieki za wyjasnienie, jakas wczorajsza jestem ostatni |
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Taka mam kieckę tylko czarną
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2012-09-26 o 15:04 |
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Libraaaa... pomożesz.. znasz sie na klonach palmowych.. mam sadzonke dość wysoko juz ma ok 70 cm w doniczce przysłali..nie wiem czy na zime ja zostawic w doniczce i pohodowac na strychu do wiosny czy na zime w ziemie.. czytałam różnie.. ale nie wiem ..
|
|
#3371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojego od 2 dni tez wysadzam na spiku , biore go na rece i na stojaco mi sika do malej konewki , specjalnie na siki , potek go odkladam i dalej kima . O wiele wiele latwiej odsikac chlopaka w nocy niz dziewczynke . Cytat:
Moje od urodzenia spali super i w szpitalu i w domu , od poczatku wprowadzilam zasady z ksiazki jezyk niemowlaka . U nas sie sprawdzilo i to tego mialam grzeczne dzieci ( nacisk na mialam Jak ci mala spi w duzym lozku? lepiej jej? Wychodzi ci wieczorem czy cos? moj starszy strasznie mi wychodzil zanim zasnal, amaly super , odrazu idzie spac . Fajna , na weselu fotki beda trzaskane to potem cos wklej Mam podobna , chyba bo dawno jej na sobie nie mialam,a le cos mi sie tak kojarzy . Cytat:
Kupilam sobie wczoraj http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...mb=Home~Beauty . Takze jedno mam odchaczone z listy. Zaraz moje czubki wroca , zjedza i pojada do sklepu to siade i odswieze liste kosmetykow , ktore chce nabyc . |
|||
|
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
monka- śpi dobrze. Raczej nie wyłazi. Bałam się bo zawsze jak mi chciała kombinować w szczebelkowym to groziłam, że włożę szczebelki i działało, a tu co bym miała jej powiedzieć??
ale nie zwiewa. Jak pora spania to ją kładę, buziak na dobranoc i wychodzę. Ona gada, wali nogami o ścianę jeszcze ze 20 minut ale ostatecznie zasypia bez mojej interwencji.
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę Wam napisać ze mnie zdopingowałyście w temacie samodzielności. Bo tak poczytałam ile te Wasze dzieci same robią i przeprowadziłam rozmowę z domownikami. Od 3 dni Oliwka je sama. trwa to co prawda w nieskończoność ale je. Oczywiście trochę ją szantażujemy tzn. nie pójdzie do Mai jak nie zje.
A młodsza też już od paru dni je marchewkę. Wszystko już jest w tej marchewce i nabyła nową umiejętność: plucie. ![]() Natasza dzisiaj skończyła 7 m-cy. ----------------- Natszka sukienka fajna ale ta modelka okropna.
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka kiecka fajna
Że też Wy możecie w takich chodzić (to zazdrość )Pop tak niedawno to było a tu już 7 m-cy minęło. Wczoraj oglądałam na TLC porodówkę i była dziewczyna lat 14 w 24 tc. z infekcją w macicy i skurczami. Musieli w końcu zrobić cc ale udało im się do 25 tc dociągnąć. Ale się uryczałam okropnie nie wiem jak się skończyło bo nie dałam rady dłużej oglądać ale mała walczyła. Tak sobie myślałam o Nataszce i Tobie.Dzisiaj też oglądałam ale inne przypadki i znowu się poryczałam. Po co ja oglądam takie rzeczy ? - nie wiem. Były tez momenty piękne i dobrze zakończone
|
#3375 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Na razie zamków mam dość bo kupiłam 200szt tanio z likwidacji jakiejś hurtowni ale będę pamiętać jakby co ![]() Ja też muszę praktycznie wszystko kupić na zimę,mamy kurtkę z tamtego roku to może październik i listopad zahaczy ,nie mam czapek,rękawiczek,skarpet grubszych ani rajtuz. A właśnie kupujecie rajstopki ze stopami ?czy takie kalesonki bez stóp? bo wydaje mi sie ze chyba wygodniejsze bez stóp nie będą zjeżdżać Cytat:
![]() Potwierdzam że po żółtaczce są spokojniutkie i śpią na okrągło ,ja mojego nawet do jedzenia musiałam budzić i jak go ktoś brał na ręce z łóżeczka to ten spał dalej Co do wstawania to mały potrafi spać do 9.30 ,ale ja i tak niestety codziennie muszę wstać przed 6 bo młody do szkoły idzie i śniadanie mu robię no i muszę go dobudzac 5 razy bo sam nie wstanie. Cytat:
Jak go zostawisz w doniczce to przemarzną mu korzenie na 100% musiałabyś tą doniczkę postawić na grubym steropianie i dobrze opatulić jeszcze boki steropianem jak przesadzisz to będzie słaby i też może zmarznąć więc najlepiej jeśli masz gdzie to zabierz go do pomieszczenia i posadź na wiosnę wtedy do jesieni się zdąży dobrze ukorzenić i powinno być ok. chociaż młode rośliny i tak wymagają okrycia,najgorzej jak jest bezśnieżna zima. Mi w tamtym roku 5 drzewek owocowych sadzonych jesienią zmarzło więc juz nic nie sadzę jesienią jednak lepiej na wiosnę.Cytat:
PoP ale Twoja chociaż zjada jak piszesz a u nas po kilku kęsach kromki na przykład ona ląduje gdzieś w kącie albo na fotelu i on już nie zje choćby go pokroili wtedy niestety ale muszę ugotować kaszę i go nakarmić chociaż nie lubi ale zje bo nie musi sam wiosłować ,jednak mi zależy żeby śniadanie zjadł i tak właśnie wygląda nauka samodzielnego jedzenia ![]() A co do ubierania to ubierze dół sam ale ile przy tym mędzenia,jęczenia i ile to trwa no ale ubiera a górę staram się jak najmniej mu pomagać i jakoś ubiera też z jękami że on nie umie. Nataszka mi się sukienka w ogóle nie podoba jak dla mnie za bardzo rozebrana ,no ale to Tobie ma się podobać a nie mi
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Libra no mam nadzieję że te nocne wiercenia i budzenia minął szybko bo mam serdecznie dość no i Zośka jako że nie wyspana do końca to bardziej nakręcona
![]() Ja mam kilka par rajstop tradycyjnych więc raczej nie będę kupowała. Mam jeszcze też rajtki po Wojtku . Musze dokupić jakieś bluzki i bieliznę, wyjściową czapkę i rękawiczki.Od poniedziałku w lidlu mają być różne rzeczy na nasze maluchy i chyba trzeba polować
|
#3377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://mamaija.waw.pl/sklep/pokaz_pr...hp?idprod=4928 na jesień , Olka ma apaszkę a Szymkowi to raczej bluzę pod szyję , potem Szymon też ma taki golf Cytat:
Poczty już nawet nie wpisuję bo ceny podobne a jak mam kwitnąć w kolejce do tego okienka to mi się sprzedawać odechciewa . Cytat:
Ja dzieciakom czapek jeszcze nie zakładałam , ale chyba czas coś chociaż z szafy wyjąć . Czapki mam w sumie i chyba nawet dobre
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=MuVKbR
i kolejne strony
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
libra czy ty te torby sprzedajesz??
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia jeszcze nie ale mam zamiar wysłac zdjęcia do galerii rękodzielniczych,chcę jeszcze uszyć kilka z alkantary w stylu hobo i wtedy powysyłam ,będę czekać może im sie spodobają i będę mogła wystawić.
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja bym chciala ta brazowa z koniami na prezent
a jakby byly dwie brazowe to i dla siebie ile sie cenia lacznie z kosmetyczka
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Ona nie jest brązowa tylko zgnita zieleń i druga czarna niestety więcej nie będzie z koniem bo nie mam więcej już tego materiału napiszę Ci na pw.
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
to ja rezerwuje zgnita zielen i kosmetyczke tez ale dla siebie jak wiecej nie bedzie:-C uwielbiam konie ;-) duza jest nie?
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Nie taka ogromna jak "Guwernantka" ale spora napisałam Ci pw.
|
|
|
|
#3385 |
|
Wtajemniczenie
|
Niedawno była u mnie Pani,która zaprojektowała torbę dla mam,taką żeby byłe do przewieszenia ale ma pełno praktycznych schowków,na chusteczki,pampersa,butel ki itd ma za nią wołać 270zł
Catro ładne czapeczki,u dziewczynek chyba łatwiej coś znaleźć ![]() Aniap muszę zajrzeć do mam i ja bo fajne te golfiki,pewnie lepiej niż szalik,bo on zawsze się odchyli i tak jest goła szyjka ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Zumba to jest szaleństwo,oddychać po tych zajęciach nie mogłam,niezłą trzeba mieć kondycję |
|
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny kto tu jest księgowa.. bo ma kilka pytań CHODZi i o działanośc gospodarczą... Kiedys aby sie rozliczyc z Avonu.. pamietacie.. musiałam otworzyć działalność taka na 2 miesiące tylko.. i zaraz ja zamknełam.. Czy mogę starac sie o dofinansowanie z urzedu pracy na nowa działalność.. i czy jak wtedy płąciłam 2 msc niski ZUs to czy on i nadal przysługiwac bedzie?? Czy ktoras otwierala cos swojego może?
|
|
|
#3387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja tak się wierci i budzi od dwóch lat Dzisiaj np miałam w nocy 5 pobudek. Mam wrażenie, że jest w nocy bardziej pobudzona jak nie śpi w ciągu dnia A te dzieciowe rzeczy w Lidlu to od czwartku raczej? Ania - ten golfik na rzep to jeszcze fajniejsza sprawa Libra - fajne te torby ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- ja nic swojego jeszcze nie otwierałam, ale czy Ci się z urzędu pracy należy, to musisz tam spytać. Czasem są obostrzenia, że np daja tylko tym, co nigdy swojej działalności nie mieli. |
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
melduję tylko, że żyję, nie mam czasu na neta/wizaż, weszłąm tylko zapłacić r-k, nie nadrabiam nawet bo szkoda mi czasu tracić przed kompem
wtedy on leci do mnie albo też spina się po tż. Nocki niby ok, chociaż mała znacznie lepiej spi w ciągu dnia, w nocy mruczy, wierci się, wybudza, mam wrażenie, ze lepiej jej się śpi w hałasie (w przeciwieństwie do Kubusia). Jeszcze tylko jutro tż jest z nami, a od pon idzie do pracy i popołudniami na fuchę Kubuś nie chce iść spać w dzień chyba się rozregulował jak mnie nie było
|
#3389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to z czego ona jest ,nawet za torby z prawdziwej skóry dziewczyny dużo mniej wołają i też mają różne kieszonki i bajery.Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
![]() Zorganizujesz się szybciej niż Ci się wydaje U nas dzisiaj pogoda nie za bardzo a mimo to sie wybraliśmy na wycieczkę rowerową dosyć daleko i deszcz nas złapał po drodze ,schowaliśmy się pod drzewem a później jeszcze grzmiało.Burza we wrześniu??? Z noszeniem okularów coraz lepiej ,dzisiaj nosił prawie cały dzień i nie ściągał ,także się chyba przyzwyczaił. |
|||
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Bao fajnie ze wszystko się dobrze układa. Cóż Kubuś teraz też bardziej bedzie Isią zainteresowany i mamą też niż spaniem.Trzymam kciuki za przyszły tydzień, będzie dobrze i dacie radę. Spacerek już był ? Madziwinia pewnie pytasz o dotację z UP. Musisz dokładnie zapoznać się z regulaminem bo każda gmina/miasto ma inny przyznawania dotacji. Znajdziesz na stronie UP. Nie słyszałam żeby jako warunek podawali kiedyś że nie możesz mieć żadnej działalności wcześniej ale być może tak jest w jakimś mieście. Jedno jest pewne - musisz być zarejestrowana w UP jako bezrobotna. Potrzebni są też żyranci (czy jak zwał) do podpisania weksla przy podpisywaniu umowy na dotację. Czasem wystarczy jeden a czasem trzeba mieć 2. Są miejsca gdzie nie wymagają i wystarczy jak sama podpiszesz weksel (oczywiście z Tż). Dobrze jest się załapać na program połączony z kursem pisania programów o przyznanie dotacji itp. Wszystkiego sie tam dowiesz dokładnie co i jak pisać, jak znaleźć coś co będzie dochodowe itd. Oni też zwykle mają większe możliwości i np. można dostać wyższą kwotę na dofinansowanie niż z UP. Dodatkowo też oferują pomoc w np. opłaceniu przez kilka miesięcy albo składek ZUS albo podatku. I jeszcze najważniejszy warunek żebyś nie musiała oddawać całej kasy to nie wolno CI zamknąć czy zawiesić działalności przed upływem 12-tu miesięcy. Proponuję dokładnie przestudiować stronę Twojego UP. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Libra fajnie że Miko tak dobrze toleruje okularki, są dobrze dobrane. Ja niestety też mam dość drogą torbę (dostałam) niby do wózka ale na szczęście może slużyć i na inne okazje.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

tylko jaką

.

szybko poszło 

. Nie wiem co się znowu dzieje z tym moim dzieckiem. Do tego ma pieluchę zlaną na maksa. Woła siku na spaniu ale nie daje się rozebrać ani posadzić a później się denerwuje bo mokro