Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-21, 10:14   #3361
catro
Rozeznanie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
właśnie mi przypomniałyście żeby czapkę kupić tylko jaką

wogole będę musiała bardzo dużo rzeczy kupić na zimę raczej wszystko tak mi poszedł Daniel w górę,że wszystko za krótkie
a odwaliłam niezłe jajo,zapomniałam,że wystawiałm Daniela rzeczy na aukcję i sprzedałam ponad 150 rzeczy za 100zł
ja mojej kupiłam taką jesienną i taką zimową
kupiłam obie, bo o dziwo długie, zakrywają potylicę (?? - no nad karkiem )
Tylko że Ty to raczej mniej różowych szukasz

Ale mam za to zagwostkę z szalikiem - dziewczyny - co kupujecie pod szyję? Te szaliki z kompletów to strasznie długie i tak żeby schować pod płaszczyk się nie nadają

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:22   #3362
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Catro fajne czapki. Ja kupiłam na bazarku u nas podobną do tej drugiej zimowej tylko w wersji jesiennej .

Szalik to dla mnie średni pomysł bo mnie zawsze drażni jak toto długie jest a szyja i tak goła. U nas w grę wchodzą golfy i chyba kupię taki "golfik" tylko na szyję z kawałkiem sweterka. To fajnie wszystko zakrywa, nie rozwiązuje się

coś takiego http://allegro.pl/golfik-golf-szalik...620610395.html

Albo jeszcze lepiej, spróbuje zrobić sama

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-09-21 o 10:23
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 10:51   #3363
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
dzieki madziwnia
Pati.. no przestań .. napisałam że osobista sugestia.. bo u nas jest taaakie szmacisko.. że wybacz.. ale Ty mi sie kojarzysz z Pati.. i ładnie ale ona to Patrycja i nie dzierżę po prostu u nas tego imienia...

a wiesz przeciez że cie lubię a zdjęcia w Twoim wykonie kocham!!

Mam nadzieję że az takk tego do siebie nie wziełaś.. masz focha na mnie?
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Madziwinia jak Twoja psychika po zumbie i sambie ?
Endorfiny (czy inne) uwolnione ?
Salsa jest troszeczke trudniejsza bo sa szybsze kroki.. ale jest MEGA!!!! wydaje mi sie ze juz mnie tak dziecko nie drazni.. ale ciagle nad tym pracuje....

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:07   #3364
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moze ja tez wystawie w koncu ciuszki po Amelce mam tego spoooorooo przecież...

musze sie zorientować w cenach przesylek i tez jakas aukcje stworze,na razie na sieradzaku krzeselko do karmienia wystawilam...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 12:29   #3365
catro
Rozeznanie

Cytat:
Catro fajne czapki. Ja kupiłam na bazarku u nas podobną do tej drugiej zimowej tylko w wersji jesiennej .

Szalik to dla mnie średni pomysł bo mnie zawsze drażni jak toto długie jest a szyja i tak goła. U nas w grę wchodzą golfy i chyba kupię taki "golfik" tylko na szyję z kawałkiem sweterka. To fajnie wszystko zakrywa, nie rozwiązuje się

coś takiego http://allegro.pl/golfik-golf-szalik...620610395.html

Albo jeszcze lepiej, spróbuje zrobić sama
Ano widzisz kobitko jaki świetny pomysł! Olka miała taki w zeszłym roku, ale jakoś nie wpadłam na to, żeby w tym też takie coś jej sprawić

Stary 2012-09-21, 13:23   #3366
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ale miałyśmy przyjemny spacer Pogoda piękna, miło i ciepło. Oczywiście w słońcu bo w cieniu to już tak sobie.

Z leginów koszulka nie wyłazi, oczywiście wystarczająco długa

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Ano widzisz kobitko jaki świetny pomysł! Olka miała taki w zeszłym roku, ale jakoś nie wpadłam na to, żeby w tym też takie coś jej sprawić
Dla mnie to jedyne rozwiązanie na spacery, sanki, zakupy. Z wizytą do babci czy innej cioci będziemy zakładać jakieś szaliczki i chustki jak na małą damę przystało
Stary 2012-09-21, 13:26   #3367
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam laseczki

na początek- bao!! Witaj w domu!! jak tam nocka?? jak Ci mała śpi w nocy?

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
My właśnie po wizycie neonatologa, mała pięknie przytyła od nocy - 40 g, a wczoraj 60 gnie będzie już naświetlana bo nie ma potrzeby, jednak czekamy na wyniki bilirubiny i jak spadło ładnie to idziemy do domu mała ładnie je prosto z moich cycków - ale jajo no i wg pielęgniarek jest najgrzeczniejszym dzieckiem na oddziale
Nie chcę Cię straszyć ale moja tez była najgrzeczniejsza. cały czas spała, w ogóle nie płakała... wręcz dobudzić na karmienie jej nie szło... ale po kilku dniach w domu zdecydowanie NADROBIŁA - chociażby kolkami
W ogóle to przy żółtaczce podobno dzieci spokojne i dużo śpią...

u nas jak dziecko leżało pod lampami to w pokoju koło mamy. Mi przywieźli ten cały sprzęt i miałam ja koło łóżka...

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

U mnie dziś cud , Wstalam pierwsza , no szok , młodego musiałam budzić a mały jeszcze śpi
Głód mnie tak przycisnal ze nie mogłam juz spać . Zawsze tak mam jak juz na ssaniu jeste to wstaje na równe nogi a jak pojem to nie mogę oczu otworzyć
nie wkurzaj... ja o tej porze już myślę, kiedy mojego gada powalić na drzemkę

Cytat:
Super, tylko kiedy Ty na to wszystko znajdujesz czas.
Przy Tobie to właśnie się czuję taka leniwa i ... Szkoda gadać.
Wczoraj wyciągnęłam wełnę i zaczęłam sztrykowanie czapeczki dla Zosi. Ciekawe co z tego wyjdzie bo już parę razy prułam
A ja to chyba tu z tych najbardziej leniwych. Ograniczam się do pojscia do pracy a jak mam wolne to sprzątam, gotuję obiad i... siedzę na necie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
super perełki są z inglota albo z Avonu mam swoje ulubione rozswietlajace, zalezy czy chcesz uzyc je na cala twarz czy do modelażu twarzy, jako bronzer bardziej?

monce chyba chodzilo ogólnie o "perełki" kosmetyczne czyli cos co jest dla Ciebie super, a nie konkretnie o perełki do twarzy

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
U nas dziś sukces... Co prawda rano był spokój dopóki temat przedszkola się nie zaczął. Potem spokojnie mówił że nie chce i z takim proszącym wzrokiem się we mnie wlepiał... Jak mył zęby to mówił że już teraz chce jechać do przedszkola, potem kilka razy że nie... Jak się ubierał to 100razy zapytał gdzie jedziemy, w aucie 1000razy pytał... Przy wysiadaniu znów że on nie chce, ale spokojnie. W środku, z kręcącą się łezką ale jednak bez płaczu i krzyku (panie były w szoku, szczęki im poopadały i mi też) Rozebrałam, przebrałam kapcie, przytulasek, całusek i puścił mnie, złapał panią za rękę i zrobił papa... w tym momencie 3panie i ja zbierałyśmy szczęki z podłogi. Właścicielka stwierdziła że nagroda mi się należy

Brawa dla Michasia no i dla Ciebie rzecz jasna szybko poszło

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Oliwka nie cierpi spódniczek (a tyle ich mamy) najbardziej lubi leginsy.
wczoraj ubrałam ją w rajtuzki i spódniczkę dżinsowa i poszła do sąsiadów. Nie dość że wróciła oczywiście bez spódnicy to i w cudzych majtkach.
Weronika też nie przepada za spódniczkami. Ostatnio jej kilka razy załozyłam bo szkoda mi było, że leżą w szafie nieużywane. O ile na spacerze znosi kiecki tak w domu od razu ściąga "mamusiu, ściągnij mi spódniczkę bo mi przeszkadza"...

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Wow lala super! ale dla mnie cena kosmos...
u nas michalina nie zawołała nigdy mamo kup mi ...
czasami tylko w sklepie Mamus chce tego lizaka albo mamo tylko jednego .. "mamo tylko pół .. jajka kinder.. i tak smiesznie paluszkiem pokazuje jednego albo pół.. Albo inny chwyt.. "Mamo to ostatniego daj".. dzis ostatni juz :d
U nas też jedynie lizaka woła albo piciu
Tez uwielbia ten 'chwyt", że chce ostatni. Tylko to u niej wyglądało to zwykle tak :
W-"mamusiu, daj mi jeszcze żelka... proszę, ostatni"
ja- no dobrze, ale OSTATNI
w- tak, ostatni <zjada>
Mamusiu, jeszcze raz ostatni

Ostatnio już chyba zrozumiała sens tego słowa bo przestała się dopominać po ostatnim
Ale bardzo ladnie umie prosić, z takim żalem w głosie "ostatni, proszę tylko TRRRROSZECZKĘ"

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

A mój mały śpi 1 raz od paru dni.ALe wcześnie dzisiaj wstał bo o 7 coś się obudził..
następna...

Cytat:
Zakładacie już czapki ?
Właśnie o to samo miałam pytać, bo jak jestem z małą na spacerze to praktycznie WSZYSTKIE dzieci ida w czapkach. nawet takie starsze przedszkolne mi się wydaje, ze mi byloby za ciepło w czapie na glowie wiec i mojej nie zakładam... Dodam, ze wychodze najczęściej po 9 z domu, wcześniej to może bym założyła jak jest koło 0 stopni nad ranem... Dzis to nawet widzialam dzieci w takich grubych kurtkach, poopatulane w czapach, szaliczkach... w rajtkach pod spodniami to juz widziałam dzieci na placyku jakis czas temu jak moje dziecko na krótki rekaw biegało...
Dziś malej ubrałam podkoszulkę, długi rękaw i sweterek. na to kurtkę taką cieniutką, wiosenną i apaszkę pod szyjkę. Ale zaraz po wyjsciu tą kurtke zdjęlam bo uznalam ze za ciepło... ja w sweterku i skórze i było mi w sam raz...

mloda- co u was? nic nie piszesz... jak wakacje?? może jakieś zdjęcia??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-09-21 o 13:29
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:45   #3368
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Jak taka sierotka na tym zdjęciu wyglada hehe

W sobotę dokupie mu kapelusz i jakies buty a i koszule .
A ty w koncu w jakiej idziesz? A jak włosy mialas pokazać
Kiecke zaraz pokaze, chociaz pewnie bedzie nie w twoim stylu
a wlosy, hmmm zaraz cos wkleje, tak sie nie lubie na publike wystawiac

Asiu dzieki za wyjasnienie, jakas wczorajsza jestem ostatni
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 13:50   #3369
nataszka25
Zakorzenienie

Taka mam kieckę tylko czarną

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2012-09-26 o 15:04
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 14:37   #3370
madziwnia
Zakorzenienie

Libraaaa... pomożesz.. znasz sie na klonach palmowych.. mam sadzonke dość wysoko juz ma ok 70 cm w doniczce przysłali..nie wiem czy na zime ja zostawic w doniczce i pohodowac na strychu do wiosny czy na zime w ziemie.. czytałam różnie.. ale nie wiem ..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-09-21, 15:37   #3371
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Kolejna noc nie przespana. Nie wiem co się znowu dzieje z tym moim dzieckiem. Do tego ma pieluchę zlaną na maksa. Woła siku na spaniu ale nie daje się rozebrać ani posadzić a później się denerwuje bo mokro
Głowa mi pęka i czuję się fatalnie.

Co ona ci sie tak budzi? ale co placze? tak ze sie rozbudza? wielki krzyk czy pojekuje? czy jak to wyglada .
Ja mojego od 2 dni tez wysadzam na spiku , biore go na rece i na stojaco mi sika do malej konewki , specjalnie na siki , potek go odkladam i dalej kima . O wiele wiele latwiej odsikac chlopaka w nocy niz dziewczynke .

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam laseczki

Nie chcę Cię straszyć ale moja tez była najgrzeczniejsza. cały czas spała, w ogóle nie płakała... wręcz dobudzić na karmienie jej nie szło... ale po kilku dniach w domu zdecydowanie NADROBIŁA - chociażby kolkami

nie wkurzaj... ja o tej porze już myślę, kiedy mojego gada powalić na drzemkę

monce chyba chodzilo ogólnie o "perełki" kosmetyczne czyli cos co jest dla Ciebie super, a nie konkretnie o perełki do twarzy

Tak tak o takie perelki kosmetyczne mi chodzlo, ale primera do twarzy tez bede kupowac .
Moje od urodzenia spali super i w szpitalu i w domu , od poczatku wprowadzilam zasady z ksiazki jezyk niemowlaka . U nas sie sprawdzilo i to tego mialam grzeczne dzieci ( nacisk na mialam )

Jak ci mala spi w duzym lozku? lepiej jej? Wychodzi ci wieczorem czy cos? moj starszy strasznie mi wychodzil zanim zasnal, amaly super , odrazu idzie spac .

Cytat:
Taka mam kieckę tylko czarną
Fajna , na weselu fotki beda trzaskane to potem cos wklej
Mam podobna , chyba bo dawno jej na sobie nie mialam,a le cos mi sie tak kojarzy .

Cytat:
Kiecke zaraz pokaze, chociaz pewnie bedzie nie w twoim stylu
a wlosy, hmmm zaraz cos wkleje, tak sie nie lubie na publike wystawiac

Asiu dzieki za wyjasnienie, jakas wczorajsza jestem ostatni
dawaj dawaj , na chwile a potem usuniesz

Kupilam sobie wczoraj
http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...mb=Home~Beauty .
Takze jedno mam odchaczone z listy. Zaraz moje czubki wroca , zjedza i pojada do sklepu to siade i odswieze liste kosmetykow , ktore chce nabyc .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:12   #3372
ASIULEK_23
Zakorzenienie

monka- śpi dobrze. Raczej nie wyłazi. Bałam się bo zawsze jak mi chciała kombinować w szczebelkowym to groziłam, że włożę szczebelki i działało, a tu co bym miała jej powiedzieć?? ale nie zwiewa. Jak pora spania to ją kładę, buziak na dobranoc i wychodzę. Ona gada, wali nogami o ścianę jeszcze ze 20 minut ale ostatecznie zasypia bez mojej interwencji.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 16:29   #3373
P0P70
Zakorzenienie

Muszę Wam napisać ze mnie zdopingowałyście w temacie samodzielności. Bo tak poczytałam ile te Wasze dzieci same robią i przeprowadziłam rozmowę z domownikami. Od 3 dni Oliwka je sama. trwa to co prawda w nieskończoność ale je. Oczywiście trochę ją szantażujemy tzn. nie pójdzie do Mai jak nie zje.

A młodsza też już od paru dni je marchewkę. Wszystko już jest w tej marchewce i nabyła nową umiejętność: plucie.
Natasza dzisiaj skończyła 7 m-cy.

-----------------
Natszka sukienka fajna ale ta modelka okropna.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 20:14   #3374
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Nataszka kiecka fajna
Że też Wy możecie w takich chodzić (to zazdrość)

Pop tak niedawno to było a tu już 7 m-cy minęło.

Wczoraj oglądałam na TLC porodówkę i była dziewczyna lat 14 w 24 tc. z infekcją w macicy i skurczami. Musieli w końcu zrobić cc ale udało im się do 25 tc dociągnąć. Ale się uryczałam okropnie nie wiem jak się skończyło bo nie dałam rady dłużej oglądać ale mała walczyła. Tak sobie myślałam o Nataszce i Tobie.
Dzisiaj też oglądałam ale inne przypadki i znowu się poryczałam. Po co ja oglądam takie rzeczy ? - nie wiem. Były tez momenty piękne i dobrze zakończone
Stary 2012-09-21, 20:36   #3375
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Kolejna noc nie przespana. Nie wiem co się znowu dzieje z tym moim dzieckiem. Do tego ma pieluchę zlaną na maksa. Woła siku na spaniu ale nie daje się rozebrać ani posadzić a później się denerwuje bo mokro
Głowa mi pęka i czuję się fatalnie.
oj bidoku współczuję u nas też było na szczęście tylko kilka takich nocek że się wiercił budził ,nie mam pojęcia co było powodem ,minęło i oby wam też minęło szybko.
Cytat:
Ale mam za to zagwostkę z szalikiem - dziewczyny - co kupujecie pod szyję? Te szaliki z kompletów to strasznie długie i tak żeby schować pod płaszczyk się nie nadają
ja nie kupuję szalika w ogóle najczęsciej zakładam właśnie golfik albo taką bluzę zapinaną na zamek pod szyję
Cytat:
Libra super torebeczki szyjesz,jak potrezbujesz to mogę Ci załatwić zamki jakie tylko chcesz
Dzięki
Na razie zamków mam dość bo kupiłam 200szt tanio z likwidacji jakiejś hurtowni ale będę pamiętać jakby co
Ja też muszę praktycznie wszystko kupić na zimę,mamy kurtkę z tamtego roku to może październik i listopad zahaczy ,nie mam czapek,rękawiczek,skarpet grubszych ani rajtuz.

A właśnie kupujecie rajstopki ze stopami ?czy takie kalesonki bez stóp? bo wydaje mi sie ze chyba wygodniejsze bez stóp nie będą zjeżdżać
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
W ogóle to przy żółtaczce podobno dzieci spokojne i dużo śpią...

A ja to chyba tu z tych najbardziej leniwych. Ograniczam się do pojscia do pracy a jak mam wolne to sprzątam, gotuję obiad i... siedzę na necie
ale Ty do pracy chodzisz a ja nie więc jakoś wypełniam ten czas
Potwierdzam że po żółtaczce są spokojniutkie i śpią na okrągło ,ja mojego nawet do jedzenia musiałam budzić i jak go ktoś brał na ręce z łóżeczka to ten spał dalej
Co do wstawania to mały potrafi spać do 9.30 ,ale ja i tak niestety codziennie muszę wstać przed 6 bo młody do szkoły idzie i śniadanie mu robię no i muszę go dobudzac 5 razy bo sam nie wstanie.
Cytat:
Libraaaa... pomożesz.. znasz sie na klonach palmowych.. mam sadzonke dość wysoko juz ma ok 70 cm w doniczce przysłali..nie wiem czy na zime ja zostawic w doniczce i pohodowac na strychu do wiosny czy na zime w ziemie.. czytałam różnie.. ale nie wiem ..
wiesz co z tego co wiem to klony lubią przemarzać ,sama własnie nie mam klona z tego powodu chociaż są piękne ale już tyle roślin mi się zmarnowało takich delikatnych że nie chcę już więcej pieniedzy wyrzucać.
Jak go zostawisz w doniczce to przemarzną mu korzenie na 100% musiałabyś tą doniczkę postawić na grubym steropianie i dobrze opatulić jeszcze boki steropianem jak przesadzisz to będzie słaby i też może zmarznąć więc najlepiej jeśli masz gdzie to zabierz go do pomieszczenia i posadź na wiosnę wtedy do jesieni się zdąży dobrze ukorzenić i powinno być ok. chociaż młode rośliny i tak wymagają okrycia,najgorzej jak jest bezśnieżna zima.
Mi w tamtym roku 5 drzewek owocowych sadzonych jesienią zmarzło więc juz nic nie sadzę jesienią jednak lepiej na wiosnę.
Cytat:
Muszę Wam napisać ze mnie zdopingowałyście w temacie samodzielności. Bo tak poczytałam ile te Wasze dzieci same robią i przeprowadziłam rozmowę z domownikami. Od 3 dni Oliwka je sama. trwa to co prawda w nieskończoność ale je. Oczywiście trochę ją szantażujemy tzn. nie pójdzie do Mai jak nie zje.

A młodsza też już od paru dni je marchewkę. Wszystko już jest w tej marchewce i nabyła nową umiejętność: plucie.

-----------------
Wszystkiego najlepszego dla Nataszki:roza :
PoP ale Twoja chociaż zjada jak piszesz a u nas po kilku kęsach kromki na przykład ona ląduje gdzieś w kącie albo na fotelu i on już nie zje choćby go pokroili wtedy niestety ale muszę ugotować kaszę i go nakarmić chociaż nie lubi ale zje bo nie musi sam wiosłować ,jednak mi zależy żeby śniadanie zjadł i tak właśnie wygląda nauka samodzielnego jedzenia

A co do ubierania to ubierze dół sam ale ile przy tym mędzenia,jęczenia i ile to trwa no ale ubiera a górę staram się jak najmniej mu pomagać i jakoś ubiera też z jękami że on nie umie.

Nataszka mi się sukienka w ogóle nie podoba jak dla mnie za bardzo rozebrana ,no ale to Tobie ma się podobać a nie mi
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-21, 20:46   #3376
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra no mam nadzieję że te nocne wiercenia i budzenia minął szybko bo mam serdecznie dość no i Zośka jako że nie wyspana do końca to bardziej nakręcona

Ja mam kilka par rajstop tradycyjnych więc raczej nie będę kupowała. Mam jeszcze też rajtki po Wojtku . Musze dokupić jakieś bluzki i bieliznę, wyjściową czapkę i rękawiczki.
Od poniedziałku w lidlu mają być różne rzeczy na nasze maluchy i chyba trzeba polować
Stary 2012-09-21, 20:48   #3377
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ja mojej kupiłam taką jesienną i taką zimową
kupiłam obie, bo o dziwo długie, zakrywają potylicę (?? - no nad karkiem )
Tylko że Ty to raczej mniej różowych szukasz

Ja mam dla dzieciaków takie golfiki na rzepa
http://mamaija.waw.pl/sklep/pokaz_pr...hp?idprod=4928
na jesień , Olka ma apaszkę a Szymkowi to raczej bluzę pod szyję , potem Szymon też ma taki golf

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moze ja tez wystawie w koncu ciuszki po Amelce mam tego spoooorooo przecież...

musze sie zorientować w cenach przesylek i tez jakas aukcje stworze,na razie na sieradzaku krzeselko do karmienia wystawilam...
Ja wysyłam kurierem za 15,50 .
Poczty już nawet nie wpisuję bo ceny podobne a jak mam kwitnąć w kolejce do tego okienka to mi się sprzedawać odechciewa .

Cytat:

-----------------
W końcu się nauczy A i dla Ciebie będzie łatwiej jak sama zje . U nas w tej chwili kolacja jest zbiorowa . jemy zawsze razem w kuchni i dzieciaki jedzą same . Ja przynajmniej w tym samym czasie moge zjeść . Bo jakbym miała oboje rano karmić , to ja nie wiem ile szykowanie do przedszkole by trwało .

Ja dzieciakom czapek jeszcze nie zakładałam , ale chyba czas coś chociaż z szafy wyjąć . Czapki mam w sumie i chyba nawet dobre
Stary 2012-09-21, 20:53   #3378
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=MuVKbR
i kolejne strony
Stary 2012-09-21, 21:23   #3379
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra czy ty te torby sprzedajesz??
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-21, 21:38   #3380
libra777
Zakorzenienie

Darusia jeszcze nie ale mam zamiar wysłac zdjęcia do galerii rękodzielniczych,chcę jeszcze uszyć kilka z alkantary w stylu hobo i wtedy powysyłam ,będę czekać może im sie spodobają i będę mogła wystawić.
Stary 2012-09-21, 21:58   #3381
Darusiaaaa
Zakorzenienie

bo ja bym chciala ta brazowa z koniami na prezent a jakby byly dwie brazowe to i dla siebie ile sie cenia lacznie z kosmetyczka
A.Camus
Stary 2012-09-21, 22:11   #3382
libra777
Zakorzenienie

Ona nie jest brązowa tylko zgnita zieleń i druga czarna niestety więcej nie będzie z koniem bo nie mam więcej już tego materiału napiszę Ci na pw.
Stary 2012-09-21, 22:18   #3383
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to ja rezerwuje zgnita zielen i kosmetyczke tez ale dla siebie jak wiecej nie bedzie:-C uwielbiam konie ;-) duza jest nie?
A.Camus
Stary 2012-09-21, 22:22   #3384
libra777
Zakorzenienie

Nie taka ogromna jak "Guwernantka" ale spora napisałam Ci pw.
Stary 2012-09-22, 08:29   #3385
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Nie taka ogromna jak "Guwernantka" ale spora napisałam Ci pw.
Niedawno była u mnie Pani,która zaprojektowała torbę dla mam,taką żeby byłe do przewieszenia ale ma pełno praktycznych schowków,na chusteczki,pampersa,butel ki itd ma za nią wołać 270zł torba na ramię wielkości może 30x45

Catro ładne czapeczki,u dziewczynek chyba łatwiej coś znaleźć

Aniap muszę zajrzeć do mam i ja bo fajne te golfiki,pewnie lepiej niż szalik,bo on zawsze się odchyli i tak jest goła szyjka

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Madziwinia jak Twoja psychika po zumbie i sambie ?
Endorfiny (czy inne) uwolnione ?
Zumba to jest szaleństwo,oddychać po tych zajęciach nie mogłam,niezłą trzeba mieć kondycję
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 08:47   #3386
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Zumba to jest szaleństwo,oddychać po tych zajęciach nie mogłam,niezłą trzeba mieć kondycję
no własnie.. jak po zajęciach od razu zadzwonił T. kiedy wracam bo cos tamm.. to ja mówic nie mogłam.. tylko sapałam.. ale kocha takie tańce!!

Dziewczyny kto tu jest księgowa.. bo ma kilka pytań
CHODZi i o działanośc gospodarczą...
Kiedys aby sie rozliczyc z Avonu.. pamietacie.. musiałam otworzyć działalność taka na 2 miesiące tylko.. i zaraz ja zamknełam..
Czy mogę starac sie o dofinansowanie z urzedu pracy na nowa działalność.. i czy jak wtedy płąciłam 2 msc niski ZUs to czy on i nadal przysługiwac bedzie??

Czy ktoras otwierala cos swojego może?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-09-22, 14:55   #3387
catro
Rozeznanie

Cytat:
Libra no mam nadzieję że te nocne wiercenia i budzenia minął szybko bo mam serdecznie dość no i Zośka jako że nie wyspana do końca to bardziej nakręcona

Ja mam kilka par rajstop tradycyjnych więc raczej nie będę kupowała. Mam jeszcze też rajtki po Wojtku . Musze dokupić jakieś bluzki i bieliznę, wyjściową czapkę i rękawiczki.
Od poniedziałku w lidlu mają być różne rzeczy na nasze maluchy i chyba trzeba polować

Moja tak się wierci i budzi od dwóch lat Dzisiaj np miałam w nocy 5 pobudek.
Mam wrażenie, że jest w nocy bardziej pobudzona jak nie śpi w ciągu dnia

A te dzieciowe rzeczy w Lidlu to od czwartku raczej?

Ania - ten golfik na rzep to jeszcze fajniejsza sprawa

Libra - fajne te torby

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:

Czy mogę starac sie o dofinansowanie z urzedu pracy na nowa działalność.. i czy jak wtedy płąciłam 2 msc niski ZUs to czy on i nadal przysługiwac bedzie??
ja nic swojego jeszcze nie otwierałam, ale czy Ci się z urzędu pracy należy, to musisz tam spytać. Czasem są obostrzenia, że np daja tylko tym, co nigdy swojej działalności nie mieli.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-22, 15:37   #3388
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

melduję tylko, że żyję, nie mam czasu na neta/wizaż, weszłąm tylko zapłacić r-k, nie nadrabiam nawet bo szkoda mi czasu tracić przed kompem patrzeć bym godzinami mogla na moją Isię Kubuś zakochany w siostrze, ale też zazdrosny jak tż ją bierze na ręce wtedy on leci do mnie albo też spina się po tż. Nocki niby ok, chociaż mała znacznie lepiej spi w ciągu dnia, w nocy mruczy, wierci się, wybudza, mam wrażenie, ze lepiej jej się śpi w hałasie (w przeciwieństwie do Kubusia). Jeszcze tylko jutro tż jest z nami, a od pon idzie do pracy i popołudniami na fuchę więc będę sama, nie wiem jak się ogarnę Kubuś nie chce iść spać w dzień chyba się rozregulował jak mnie nie było

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-22, 20:14   #3389
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Niedawno była u mnie Pani,która zaprojektowała torbę dla mam,taką żeby byłe do przewieszenia ale ma pełno praktycznych schowków,na chusteczki,pampersa,butel ki itd ma za nią wołać 270zł torba na ramię wielkości może 30x45
O matko ! z kąd taka cena to z czego ona jest ,nawet za torby z prawdziwej skóry dziewczyny dużo mniej wołają i też mają różne kieszonki i bajery.

Cytat:
no własnie.. jak po zajęciach od razu zadzwonił T. kiedy wracam bo cos tamm.. to ja mówic nie mogłam.. tylko sapałam.. ale kocha takie tańce!!

Kiedys aby sie rozliczyc z Avonu.. pamietacie.. musiałam otworzyć działalność taka na 2 miesiące tylko.. i zaraz ja zamknełam..

Czy ktoras otwierala cos swojego może?
wiesz co najlepiej jakbys się dowiedziała w UP bo u nich ciągle się zmieniają programy a to mają powyżej 35lat a to poniżej 35 a to dla takich co są długo bezrobotni no różne i teraz od nowego roku pewnie tez nowe im wejdą ,tak jest u nas ,koleżanka się właśnie dowiadywała bo jej mąż chce otworzyć to tak mu babka powiedziała żeby się dowiadywać bo ciągle im się program zmienia.
Cytat:
Libra - fajne te torby [COLOR="Silver"]
Dzięki
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
melduję tylko, że żyję, nie mam czasu na neta/wizaż, weszłąm tylko zapłacić r-k, nie nadrabiam nawet bo szkoda mi czasu tracić przed kompem patrzeć bym godzinami mogla na moją Isię Kubuś zakochany w siostrze, ale też zazdrosny jak tż ją bierze na ręce wtedy on leci do mnie albo też spina się po tż. Nocki niby ok, chociaż mała znacznie lepiej spi w ciągu dnia, w nocy mruczy, wierci się, wybudza, mam wrażenie, ze lepiej jej się śpi w hałasie (w przeciwieństwie do Kubusia). Jeszcze tylko jutro tż jest z nami, a od pon idzie do pracy i popołudniami na fuchę więc będę sama, nie wiem jak się ogarnę Kubuś nie chce iść spać w dzień chyba się rozregulował jak mnie nie było
To dobrze ze się chociaż odhaczyłaś
Zorganizujesz się szybciej niż Ci się wydaje

U nas dzisiaj pogoda nie za bardzo a mimo to sie wybraliśmy na wycieczkę rowerową dosyć daleko i deszcz nas złapał po drodze ,schowaliśmy się pod drzewem a później jeszcze grzmiało.Burza we wrześniu???
Z noszeniem okularów coraz lepiej ,dzisiaj nosił prawie cały dzień i nie ściągał ,także się chyba przyzwyczaił.
Stary 2012-09-22, 20:32   #3390
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Bao fajnie ze wszystko się dobrze układa. Cóż Kubuś teraz też bardziej bedzie Isią zainteresowany i mamą też niż spaniem.
Trzymam kciuki za przyszły tydzień, będzie dobrze i dacie radę.
Spacerek już był ?
Madziwinia pewnie pytasz o dotację z UP. Musisz dokładnie zapoznać się z regulaminem bo każda gmina/miasto ma inny przyznawania dotacji. Znajdziesz na stronie UP. Nie słyszałam żeby jako warunek podawali kiedyś że nie możesz mieć żadnej działalności wcześniej ale być może tak jest w jakimś mieście. Jedno jest pewne - musisz być zarejestrowana w UP jako bezrobotna. Potrzebni są też żyranci (czy jak zwał) do podpisania weksla przy podpisywaniu umowy na dotację. Czasem wystarczy jeden a czasem trzeba mieć 2. Są miejsca gdzie nie wymagają i wystarczy jak sama podpiszesz weksel (oczywiście z Tż). Dobrze jest się załapać na program połączony z kursem pisania programów o przyznanie dotacji itp. Wszystkiego sie tam dowiesz dokładnie co i jak pisać, jak znaleźć coś co będzie dochodowe itd. Oni też zwykle mają większe możliwości i np. można dostać wyższą kwotę na dofinansowanie niż z UP. Dodatkowo też oferują pomoc w np. opłaceniu przez kilka miesięcy albo składek ZUS albo podatku. I jeszcze najważniejszy warunek żebyś nie musiała oddawać całej kasy to nie wolno CI zamknąć czy zawiesić działalności przed upływem 12-tu miesięcy.

Proponuję dokładnie przestudiować stronę Twojego UP.

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Libra fajnie że Miko tak dobrze toleruje okularki, są dobrze dobrane.

Ja niestety też mam dość drogą torbę (dostałam) niby do wózka ale na szczęście może slużyć i na inne okazje.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości