|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
kupiłam obie, bo o dziwo długie, zakrywają potylicę (?? - no nad karkiem ![]() Tylko że Ty to raczej mniej różowych szukasz ![]() Ale mam za to zagwostkę z szalikiem - dziewczyny - co kupujecie pod szyję? Te szaliki z kompletów to strasznie długie i tak żeby schować pod płaszczyk się nie nadają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Catro fajne czapki. Ja kupiłam na bazarku u nas podobną do tej drugiej zimowej tylko w wersji jesiennej
![]() Szalik to dla mnie średni pomysł bo mnie zawsze drażni jak toto długie jest a szyja i tak goła. U nas w grę wchodzą golfy i chyba kupię taki "golfik" tylko na szyję z kawałkiem sweterka. To fajnie wszystko zakrywa, nie rozwiązuje się ![]() coś takiego http://allegro.pl/golfik-golf-szalik...620610395.html Albo jeszcze lepiej, spróbuje zrobić sama
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-09-21 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | |
Zakorzenienie
|
Pati.. no przestań .. napisałam że osobista sugestia.. bo u nas jest taaakie szmacisko.. że wybacz.. ale Ty mi sie kojarzysz z Pati.. i ładnie ale ona to Patrycja i nie dzierżę po prostu u nas tego imienia...
a wiesz przeciez że cie lubię a zdjęcia w Twoim wykonie kocham!! Mam nadzieję że az takk tego do siebie nie wziełaś.. masz focha na mnie? ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Zakorzenienie
|
moze ja tez wystawie w koncu ciuszki po Amelce mam tego spoooorooo przecież...
musze sie zorientować w cenach przesylek i tez jakas aukcje stworze,na razie na sieradzaku krzeselko do karmienia wystawilam...
![]() |
#3365 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 | |
Zakorzenienie
|
Ale miałyśmy przyjemny spacer
![]() Z leginów koszulka nie wyłazi, oczywiście wystarczająco długa ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3367 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witam laseczki
![]() na początek- bao!! Witaj w domu!! jak tam nocka?? jak Ci mała śpi w nocy? Cytat:
![]() ![]() W ogóle to przy żółtaczce podobno dzieci spokojne i dużo śpią... u nas jak dziecko leżało pod lampami to w pokoju koło mamy. Mi przywieźli ten cały sprzęt i miałam ja koło łóżka... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez uwielbia ten 'chwyt", że chce ostatni. Tylko to u niej wyglądało to zwykle tak : W-"mamusiu, daj mi jeszcze żelka... proszę, ostatni" ja- no dobrze, ale OSTATNI w- tak, ostatni <zjada> Mamusiu, jeszcze raz ostatni ![]() Ostatnio już chyba zrozumiała sens tego słowa bo przestała się dopominać po ostatnim ![]() Ale bardzo ladnie umie prosić, z takim żalem w głosie "ostatni, proszę tylko TRRRROSZECZKĘ" ![]() Cytat:
![]() Właśnie o to samo miałam pytać, bo jak jestem z małą na spacerze to praktycznie WSZYSTKIE dzieci ida w czapkach. nawet takie starsze przedszkolne ![]() Dziś malej ubrałam podkoszulkę, długi rękaw i sweterek. na to kurtkę taką cieniutką, wiosenną i apaszkę pod szyjkę. Ale zaraz po wyjsciu tą kurtke zdjęlam bo uznalam ze za ciepło... ja w sweterku i skórze i było mi w sam raz... mloda- co u was? nic nie piszesz... jak wakacje?? może jakieś zdjęcia??
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-09-21 o 13:29 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wlosy, hmmm zaraz cos wkleje, tak sie nie lubie na publike wystawiac ![]() Asiu dzieki za wyjasnienie, jakas wczorajsza jestem ostatni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
Taka mam kieckę tylko czarną
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2012-09-26 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Zakorzenienie
|
Libraaaa... pomożesz.. znasz sie na klonach palmowych.. mam sadzonke dość wysoko juz ma ok 70 cm w doniczce przysłali..nie wiem czy na zime ja zostawic w doniczce i pohodowac na strychu do wiosny czy na zime w ziemie.. czytałam różnie.. ale nie wiem ..
![]() |
#3371 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojego od 2 dni tez wysadzam na spiku , biore go na rece i na stojaco mi sika do malej konewki ![]() ![]() Cytat:
Moje od urodzenia spali super i w szpitalu i w domu , od poczatku wprowadzilam zasady z ksiazki jezyk niemowlaka . U nas sie sprawdzilo i to tego mialam grzeczne dzieci ( nacisk na mialam ![]() Jak ci mala spi w duzym lozku? lepiej jej? Wychodzi ci wieczorem czy cos? moj starszy strasznie mi wychodzil zanim zasnal, amaly super , odrazu idzie spac . Fajna , na weselu fotki beda trzaskane to potem cos wklej ![]() Mam podobna , chyba bo dawno jej na sobie nie mialam,a le cos mi sie tak kojarzy . Cytat:
![]() Kupilam sobie wczoraj http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...mb=Home~Beauty . Takze jedno mam odchaczone z listy. Zaraz moje czubki wroca , zjedza i pojada do sklepu to siade i odswieze liste kosmetykow , ktore chce nabyc . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
Zakorzenienie
|
monka- śpi dobrze. Raczej nie wyłazi. Bałam się bo zawsze jak mi chciała kombinować w szczebelkowym to groziłam, że włożę szczebelki i działało, a tu co bym miała jej powiedzieć??
![]()
#3373 |
Zakorzenienie
|
Muszę Wam napisać ze mnie zdopingowałyście w temacie samodzielności. Bo tak poczytałam ile te Wasze dzieci same robią i przeprowadziłam rozmowę z domownikami. Od 3 dni Oliwka je sama. trwa to co prawda w nieskończoność ale je. Oczywiście trochę ją szantażujemy tzn. nie pójdzie do Mai jak nie zje.
A młodsza też już od paru dni je marchewkę. Wszystko już jest w tej marchewce i nabyła nową umiejętność: plucie. ![]() Natasza dzisiaj skończyła 7 m-cy. ----------------- Natszka sukienka fajna ale ta modelka okropna.
#3374 |
Zakorzenienie
|
Nataszka kiecka fajna
![]() Że też Wy możecie w takich chodzić (to zazdrość ![]() Pop tak niedawno to było a tu już 7 m-cy minęło. Wczoraj oglądałam na TLC porodówkę i była dziewczyna lat 14 w 24 tc. z infekcją w macicy i skurczami. Musieli w końcu zrobić cc ale udało im się do 25 tc dociągnąć. Ale się uryczałam okropnie ![]() Dzisiaj też oglądałam ale inne przypadki i znowu się poryczałam. Po co ja oglądam takie rzeczy ? - nie wiem. Były tez momenty piękne i dobrze zakończone ![]()
#3375 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na razie zamków mam dość bo kupiłam 200szt tanio z likwidacji jakiejś hurtowni ale będę pamiętać jakby co ![]() Ja też muszę praktycznie wszystko kupić na zimę,mamy kurtkę z tamtego roku to może październik i listopad zahaczy ,nie mam czapek,rękawiczek,skarpet grubszych ani rajtuz. A właśnie kupujecie rajstopki ze stopami ?czy takie kalesonki bez stóp? bo wydaje mi sie ze chyba wygodniejsze bez stóp nie będą zjeżdżać Cytat:
![]() Potwierdzam że po żółtaczce są spokojniutkie i śpią na okrągło ,ja mojego nawet do jedzenia musiałam budzić i jak go ktoś brał na ręce z łóżeczka to ten spał dalej Co do wstawania to mały potrafi spać do 9.30 ,ale ja i tak niestety codziennie muszę wstać przed 6 bo młody do szkoły idzie i śniadanie mu robię no i muszę go dobudzac 5 razy bo sam nie wstanie. Cytat:
Jak go zostawisz w doniczce to przemarzną mu korzenie na 100% musiałabyś tą doniczkę postawić na grubym steropianie i dobrze opatulić jeszcze boki steropianem jak przesadzisz to będzie słaby i też może zmarznąć więc najlepiej jeśli masz gdzie to zabierz go do pomieszczenia i posadź na wiosnę wtedy do jesieni się zdąży dobrze ukorzenić i powinno być ok. chociaż młode rośliny i tak wymagają okrycia,najgorzej jak jest bezśnieżna zima. Mi w tamtym roku 5 drzewek owocowych sadzonych jesienią zmarzło ![]() Cytat:
![]() ![]() PoP ale Twoja chociaż zjada jak piszesz a u nas po kilku kęsach kromki na przykład ona ląduje gdzieś w kącie albo na fotelu i on już nie zje choćby go pokroili wtedy niestety ale muszę ugotować kaszę i go nakarmić chociaż nie lubi ale zje bo nie musi sam wiosłować ,jednak mi zależy żeby śniadanie zjadł i tak właśnie wygląda nauka samodzielnego jedzenia ![]() A co do ubierania to ubierze dół sam ale ile przy tym mędzenia,jęczenia i ile to trwa no ale ubiera a górę staram się jak najmniej mu pomagać i jakoś ubiera też z jękami że on nie umie. Nataszka mi się sukienka w ogóle nie podoba jak dla mnie za bardzo rozebrana ,no ale to Tobie ma się podobać a nie mi ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3376 |
Zakorzenienie
|
Libra no mam nadzieję że te nocne wiercenia i budzenia minął szybko bo mam serdecznie dość no i Zośka jako że nie wyspana do końca to bardziej nakręcona
![]() Ja mam kilka par rajstop tradycyjnych więc raczej nie będę kupowała. Mam jeszcze też rajtki po Wojtku ![]() Od poniedziałku w lidlu mają być różne rzeczy na nasze maluchy i chyba trzeba polować
#3377 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://mamaija.waw.pl/sklep/pokaz_pr...hp?idprod=4928 na jesień , Olka ma apaszkę a Szymkowi to raczej bluzę pod szyję , potem Szymon też ma taki golf Cytat:
Poczty już nawet nie wpisuję bo ceny podobne a jak mam kwitnąć w kolejce do tego okienka to mi się sprzedawać odechciewa . Cytat:
![]() Ja dzieciakom czapek jeszcze nie zakładałam , ale chyba czas coś chociaż z szafy wyjąć . Czapki mam w sumie i chyba nawet dobre ![]()
![]() |
#3378 |
Zakorzenienie
|
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=MuVKbR
i kolejne strony
#3379 |
Zakorzenienie
|
libra czy ty te torby sprzedajesz??
![]() |
#3380 |
Zakorzenienie
|
Darusia jeszcze nie ale mam zamiar wysłac zdjęcia do galerii rękodzielniczych,chcę jeszcze uszyć kilka z alkantary w stylu hobo i wtedy powysyłam ,będę czekać może im sie spodobają i będę mogła wystawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Zakorzenienie
|
bo ja bym chciala ta brazowa z koniami na prezent
![]()
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
Ona nie jest brązowa tylko zgnita zieleń i druga czarna niestety więcej nie będzie z koniem bo nie mam więcej już tego materiału napiszę Ci na pw.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zakorzenienie
|
to ja rezerwuje zgnita zielen i kosmetyczke tez ale dla siebie jak wiecej nie bedzie:-C uwielbiam konie ;-) duza jest nie?
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
Nie taka ogromna jak "Guwernantka" ale spora napisałam Ci pw.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 |
Wtajemniczenie
|
Niedawno była u mnie Pani,która zaprojektowała torbę dla mam,taką żeby byłe do przewieszenia ale ma pełno praktycznych schowków,na chusteczki,pampersa,butel ki itd ma za nią wołać 270zł
![]() Catro ładne czapeczki,u dziewczynek chyba łatwiej coś znaleźć ![]() Aniap muszę zajrzeć do mam i ja bo fajne te golfiki,pewnie lepiej niż szalik,bo on zawsze się odchyli i tak jest goła szyjka ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Zumba to jest szaleństwo,oddychać po tych zajęciach nie mogłam,niezłą trzeba mieć kondycję |
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny kto tu jest księgowa.. bo ma kilka pytań CHODZi i o działanośc gospodarczą... Kiedys aby sie rozliczyc z Avonu.. pamietacie.. musiałam otworzyć działalność taka na 2 miesiące tylko.. i zaraz ja zamknełam.. Czy mogę starac sie o dofinansowanie z urzedu pracy na nowa działalność.. i czy jak wtedy płąciłam 2 msc niski ZUs to czy on i nadal przysługiwac bedzie?? Czy ktoras otwierala cos swojego może?
![]() ![]() |
![]() |
#3387 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja tak się wierci i budzi od dwóch lat ![]() Mam wrażenie, że jest w nocy bardziej pobudzona jak nie śpi w ciągu dnia A te dzieciowe rzeczy w Lidlu to od czwartku raczej? Ania - ten golfik na rzep to jeszcze fajniejsza sprawa ![]() Libra - fajne te torby ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- ja nic swojego jeszcze nie otwierałam, ale czy Ci się z urzędu pracy należy, to musisz tam spytać. Czasem są obostrzenia, że np daja tylko tym, co nigdy swojej działalności nie mieli. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
melduję tylko, że żyję, nie mam czasu na neta/wizaż, weszłąm tylko zapłacić r-k, nie nadrabiam nawet bo szkoda mi czasu tracić przed kompem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3389 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
![]() Zorganizujesz się szybciej niż Ci się wydaje ![]() U nas dzisiaj pogoda nie za bardzo a mimo to sie wybraliśmy na wycieczkę rowerową dosyć daleko i deszcz nas złapał po drodze ,schowaliśmy się pod drzewem a później jeszcze grzmiało.Burza we wrześniu??? Z noszeniem okularów coraz lepiej ,dzisiaj nosił prawie cały dzień i nie ściągał ,także się chyba przyzwyczaił. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Bao fajnie ze wszystko się dobrze układa. Cóż Kubuś teraz też bardziej bedzie Isią zainteresowany i mamą też ![]() Trzymam kciuki za przyszły tydzień, będzie dobrze i dacie radę. Spacerek już był ? Madziwinia pewnie pytasz o dotację z UP. Musisz dokładnie zapoznać się z regulaminem bo każda gmina/miasto ma inny przyznawania dotacji. Znajdziesz na stronie UP. Nie słyszałam żeby jako warunek podawali kiedyś że nie możesz mieć żadnej działalności wcześniej ale być może tak jest w jakimś mieście. Jedno jest pewne - musisz być zarejestrowana w UP jako bezrobotna. Potrzebni są też żyranci (czy jak zwał) do podpisania weksla przy podpisywaniu umowy na dotację. Czasem wystarczy jeden a czasem trzeba mieć 2. Są miejsca gdzie nie wymagają i wystarczy jak sama podpiszesz weksel (oczywiście z Tż). Dobrze jest się załapać na program połączony z kursem pisania programów o przyznanie dotacji itp. Wszystkiego sie tam dowiesz dokładnie co i jak pisać, jak znaleźć coś co będzie dochodowe itd. Oni też zwykle mają większe możliwości i np. można dostać wyższą kwotę na dofinansowanie niż z UP. Dodatkowo też oferują pomoc w np. opłaceniu przez kilka miesięcy albo składek ZUS albo podatku. I jeszcze najważniejszy warunek żebyś nie musiała oddawać całej kasy to nie wolno CI zamknąć czy zawiesić działalności przed upływem 12-tu miesięcy. Proponuję dokładnie przestudiować stronę Twojego UP. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Libra fajnie że Miko tak dobrze toleruje okularki, są dobrze dobrane. Ja niestety też mam dość drogą torbę (dostałam) niby do wózka ale na szczęście może slużyć i na inne okazje.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.