|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - kandydatki, studentki, absolwentki - cz
Cytat:
|
|
|
#2462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - kandydatki, studentki, absolwentki - cz
Cytat:
Cytat:
Safia, myślę że nie powinno być prolemu jeśli powiesz o tym pracodawcy z praktyk ale to ryzyk fizyk co powieA i rada tak ogólnie, praktyki to naprawdę okazja żey się dużo nauczyć, więc jeśli tylo ędziesz miała możliwość "odbyć" praktyki a nie je "podpisać" to bierz to pierwsze |
||
|
|
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi co mam zrobić?
Wpłaciłam pieniądze za studia na zły nr konta. Myślicie ze da sie je przelać na ten prawidłowy? Do kogo mam z tym iść? Do dziekanatu czy do Uniwersytetu na Norwida?
Edytowane przez kasiaczek141 Czas edycji: 2012-09-22 o 09:55 |
|
|
|
#2464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale sporo zajmowało mi np kilkadziesiat zadan z matmy które miałam do domu, własnie jakieś głupoty typu historia bo co lekcje kobieta robiła kartkowke dla 5 osób, jakiś głupi WOK gdzie nam powiedziała że z WOKu mozemy miec 2 bo ona za nic nam 4 nie postawi. Z WOSu i geografii mialam nauczycielke ktora ponoc sie leczyła, pytała czasem z tematu który za chwile robiła dopiero w 3 klasie jak te głupoty odpadły mogłam sie uczyć w spokoju chemii, biologii itp. U was po prostu na te mało ważne przedmioty nie zwracali uwagi i powiem że szli wam na ugodne jak pisałaś że zapowiedziane kartkówki. U nas wiedzieli że PO, WOS, WOK, historia, geografia sie nam na nic nie przydaja ale problemów z tym było najwiecej i chcac nie chcac musiałam nad tym siedzieć
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, dajcie już sobie spokój... Naprawdę warto wbić sobie do głowy, że przyjmiecie zupełnie inny tryb nauki, jak do liceum. Tutaj już nie ma 'lekcji', będziecie siedzieć w laboratorium, same zobaczycie, z czego warto się uczyć, z czego nie i w jakiej ilości. Wątek jest o studiach - są też wątki o liceum, kto jak miał (przecież każde jest inne
). I tyle
|
|
#2466 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
możesz zapłacić za ubezpieczenie, jeśli chcesz być ubezpieczona. na tym wydatki się kończą. oddzielną pulą wydatków są przybory - kalki, cienkopisy, rapidografy - ale to zależnie od kierunku i wymagań, jakie stawiają prowadzący.
|
|
|
#2467 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z historii mieliśmy znać podstawy. Matma to była tragi komedia. Baba siadała i nic nie robiła, zdarzalo sie , że nie umiala zadania jakiegoś to był tekst,, zróbcie" w domu a na następnej lekcji pytała czy ktoś zrobił , najczęsciej nikt tego nie miał więc ,,to lecimy dalej" . Nic nie zadawała a jak zadała to nikt tego nie robił- ludzie w 3 klasie sie pubudzili z rękami w nocnikach i 80% klasy płaciło slono za korki u najlepszej matematyczki w mieście , żeby zdać maturę ![]() ![]() . Ja czasami robiłam jakieś zad z czystej przyjemności , bez przymusu, którego nie było i tylko dzieki temu mature napisałam na ponad 90. W klasie na szczęscie wszyscy zdali i to całkiem nieźle- chyba nie było nic poniżej 60. Ale ile zdrowia stracili i czasu to tylko oni wiedzą. Tak to jest z tymi nauczycielami- połowa z nich nie powinna ,,uczyć" >![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#2468 |
|
Przyczajenie
|
witam, jak rozłożyć oplate za studia niestacjonarne na raty? Trzeba udać się osobiście z prośbą, jak to zrobić technicznie? I jak to później wygląda, są jakieś odsetki czy coś?
|
|
|
|
#2469 |
|
na przekór do celu
|
|
|
#2470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego też nie załamuje się, bo nie ja jedna studiuje i dziewczyny niektóre dodatkowo pracują więc pewnie się da w końcu zobacze laboratorium i jakas praktyke z chemii a nie jak dotychczas pania poplamiona odczynnikiem "Boże moja ulubiona koszula ! " zero jakichkolwiek doświadczen, jedynie ogród chemiczny robiłam
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wpłaciłam tak jak kazali na to samo konto co opłate rekrut. Po jakimś czasie Viva dała linka, gdzie można nr konta wygenerować- chciałam sobie spr. Okazało się, że różnią się jedną cyferką. Co za tym idzie- olać. Kasa do nich dotrze więc nie przejmuj się :P No chyba, ,,że całkiem na inny numer kase puściłaś:P
|
|
|
#2472 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
to są konta, z których korzysta tylko UP, więc pan Jan Kowalski pieniędzy nie dostanie trzeba tylko trzymać potwierdzenie wpłaty i można zadzwonić za jakiś czas, czy opłata już doszła i wiedzą od kogo doszła (czy przelew został odpowiednio podpisany itp.)
|
|
|
#2473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ile takie ubezpieczenie wynosi ? warto zaplacic?
|
|
|
|
|
#2474 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
ja ostatnio nie zapłaciłam, taki ryzyk fizyk. jakby mi się coś stało na uczelni, to nie dostałabym za to odszkodowania. odpukać
|
|
|
#2475 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2477 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
w zeszłym roku yło 50n zeta
PZU jaky kogo interesowało![]() viva, jam nie taka odważna jak Ty
|
|
|
|
#2479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skrypty są dostępne w bibliotece, a to z nich będziecie korzystać. Szkoda pieniędzy na kupowanie a jeśli nawet nie zdążysz wypożyczyć, to od czego są ksera
|
|
|
#2480 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
mam w pokoju koleżanke z biotech to najwyzej bedziemy się wymieniać, nie trzeba wszystkiego podwójnie
|
||
|
|
|
#2481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2482 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
gorsze są nazwy niektórych związków, jakie będą
|
|
#2484 |
|
Rozeznanie
|
To jest konto z wirtualnego konta bankowego. Jak wpisywałam nr id. to nie wyświetlało mi się zaakceptuj dane więc kliknęłam ze jako inna osoba z tym samym kierunkiem czyli GPNST i na nie wpłaciłam.
|
|
|
|
#2485 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2486 | |
|
.
|
Cytat:
wszystkie uczelnie maja chyba tak samo, a na uwmie placilismy jakos 40-45zl. nie pamietam dokladnie.
|
|
#2487 |
|
Raczkowanie
|
witam was,
mam pytanie odnośnie tej legitymacji i indeksu Pani w dziekanacie powiedziała mi, że mam wpłacić 21 zł na konto podane przy rejestracji. Tyle że nie widzę tego numeru konta, na które wpłacałam te opłaty i nie jestem pewna czy na nie wpłacać... Byłam na tej stronie: http://wenus.up.wroc.pl/konta/bank/index.php ale nie wiem skąd mam wziąć swój identyfikator :/ Poza tym na stronie: http://www.csk.up.wroc.pl/els/proced...ji-studenckiej jest napisane, by najpierw wypełnić jakiś formularz, więc sama nie wiem już co robić... przepraszam, że o to pytam i nie myślcie, że jakaś niekumata idzie na studia, ale po prostu nie chcę zrobić czegoś źle, wysłać opłatę nie tam gdzie trzeba. |
|
|
|
#2488 | |||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ha, po prostu (znów odpukać) nigdy nic mi się nie stało. nigdy nie miałam nic złamanego, tym bardziej na terenie szkoły/uczelni. a ubezpieczenie płaciłam. więc w tamtym roku machnęłam ręką ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
ja płaciłam jako "inna osoba" za legitkę i indeks i nie było żadnych problemówsą zależy też w jakim budynku ale są ze zwykłym układem ławek (coś jak w kościele tylko że kolejny rząd jest wyżej od poprzedniego ) i są też takie gdzie ławki ułożone są w półkola
|
|
|
#2489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko moja obecność na niej rozpoczęła się na dniu wstępnym.. i tam się zakończyła (odbywają się tam wykłady?)
|
|
|
#2490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.

i musielismy, bo taka była nauczycielka z WOKu. To chyba nie świadczy, że ja byłam tępa tylko były takie wymagania, bo uczyłam się szybko, ale nie miałam luzów nawet z głupich przedmiotów. Skoro jednego działu uczyłaś się 5 h, to ja miałam poza biologią jeszcze z 5 takich przedmiotów na które musiałam umieć 

ale to ryzyk fizyk co powie
Wpłaciłam pieniądze za studia na zły nr konta. Myślicie ze da sie je przelać na ten prawidłowy? Do kogo mam z tym iść? Do dziekanatu czy do Uniwersytetu na Norwida?
dopiero w 3 klasie jak te głupoty odpadły mogłam sie uczyć w spokoju chemii, biologii itp. U was po prostu na te mało ważne przedmioty nie zwracali uwagi i powiem że szli wam na ugodne jak pisałaś że zapowiedziane kartkówki. U nas wiedzieli że PO, WOS, WOK, historia, geografia sie nam na nic nie przydaja ale problemów z tym było najwiecej i chcac nie chcac musiałam nad tym siedzieć 

wszystkie uczelnie maja chyba tak samo, a na uwmie placilismy jakos 40-45zl. nie pamietam dokladnie.