Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-24, 21:05   #661
bmma
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

To ja też za dobrym przykładem, do łóżeczka idę.
Jutro zakupy, żurawina... nie zaszkodzi
Dobranoc

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 21:23   #662
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
liczne bakterie i liczne pasma śluzu
tez mialam. 'nie liczne'. moj doktorek powiedzial, ze to norma przy luteinie dopochwowej i zeby kolejnym razem pamietala o zbieraniu srodkowego strumienia (tia... ciurkam jak emeryt ciekawe jak mam ten ranny sik dzielic...)

i bravka za 13stke!

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
biorę femisept uro
ja tez.
(strasznie mi pietrucha wali )

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 21:42   #663
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

strippi uff! mistrzyni suspensu

Też wlazłam tylko żeby sprawdzić czy ok i mogę uciekać znowu
Stary 2012-09-24, 21:52   #664
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Dziękuję za kciuki
A więc tak, znowu mam krwiaka i stąd te krwawienie. Mam brać duphaston 2 razy dziennie i zgłosić się do niej za miesiąc.
Dodatkowo mam dużo leżeć i się oszczędzać (jak ja wytrzymam).
Z lepszych rzeczy to na 1000% będzie synek, więc potwierdzone, że Michał będzie Michałem
Dobry jej tekst "takie jaja, że mi oczy wybije" Z każdej strony ten siusiak było widać i jajka
Waży 194g więc jest duży Dodatkowo widzieliśmy jak otwiera buźkę i macha rączka, jakby wołał "tu jestem, wszystko u mnie dobrze"
Serce też pięknie biło. A najlepiej jak mi ciśnienie skoczyło na 145 "syndrom białego fartucha" heh, ale zaraz było normalne.
Strippi, bardzo się cieszę! No, to już będzie dobrze, tylko leżeć tam

Cytat:
Kochane Kobietki, dziś odebrałam wyniki badań i wszystko chyba w porządku oprócz wyników moczu, wyszły : liczne bakterie i liczne pasma śluzu czy któraś w Was tak miała? rozumiem że to oznacza jakieś zapalenie?? w środę mam wizytę i mega stresa!
Mi wyszły w posiewie moczu nieliczne bakterie. Zalecenie: brać preparat z żurawiny (biorę jakiś Prenatal Uro Care) i wit. C 3 razy dziennie oraz pić dużo wody. Wyniki szybko się poprawiły.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-24, 22:13   #665
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
strippi uff! mistrzyni suspensu

Też wlazłam tylko żeby sprawdzić czy ok i mogę uciekać znowu
że aż takie napięcie było??

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Strippi, bardzo się cieszę! No, to już będzie dobrze, tylko leżeć tam
no będę będę
Stary 2012-09-24, 23:18   #666
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dziewczyny, podczytywałam Was na tel, bo już nie chcialo mi się kompa otwierać... Pozaznaczałam sobie, zaczęłam odpisywac i oczywiście pod koniec wszystko mi się skasowało Tak więc otworzylam kompa, bo już nie mam cierpliwości na tel, ale odpisze ogólnie
Strippi, strasznie sie cieszę, że z Michalkiem wszystko dobrze no i tak w ogóle to brawa za jajeczka Strasznie się martwiłyśmy o Was
A co do Waszych różnych teorii odnośnie większego przelewu na L4, to nie będe się sprzeczac, bo po prostu nie jestm pewna z czego to wynika. Najważniejsze, że tak jest Nie wydaje mi się jednak by wynikało to ze średniej z premii i 13stek.. bo tak jak wspomniałam, przestudiowałam odcinki RMUA i z nivh wyraźnie wynika, że na L4 skladka zdrowotna (i jakas jeszcze, ale zapomniałam) jest odprowadzana w duuużo mniejszej ilości. No ale - jesli faktycznie byłaby to średnia z 13stek, itp, to i tak po 3 m-cach na L4 zwróci mi się ta część 13stki, której mniej dostanę w styczniu...
Stary 2012-09-25, 05:05   #667
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

nie mogę spać

Cytat:
Napisane przez 22Paula22 Pokaż wiadomość
Mi również wyszły liczne bakterie ale moj lekarz to zignorował tzn póki co stwierdzil że to nie groźne i będziemy "obserwować" ale zauważyłam że mega dużo dziewczyn w ciązy też ma wykryte bakterie w moczu.

Ja ok 10 tyg odczuwałam straszny dyskomfort tam na dole, piekło mnie okropnie, swędziało i w ogóle takie dziwne uczucie a przy sikaniu to już w ogóle. Myślałam, że to zapalenie pęcherza... Do tego pojawiły się zielonkawe upławy. Lekarz zrobił cytologię i zalecił irygacje tamtum rosa raz na 3 dni... nic to nie pomagało... no może jedynie upławów się pozbyłam (tzn. wróciłam do tych niby normalnych białych). ponad 2,5 tygodnia mi się to ciągnęło dzień przed wizytą przeszło, a badania moczu wykazały że wszystko jest ok... więc do dziś tak właściwie nie wiem co to było na cytologii wyszła mi 2 grupa, ale gin kazal sie nie przejmowac, bo to niby dlatego, że mam nadżerkę i było zapalenie. Teraz ciągle się boję czy znowu to coś mnie nie złapie

Te bakterie wychodziły wam w badaniu ogólnym moczu? czy jest jeszcze coś innego?

a tak przy okazji skoro jesteśmy przy tym temacie? też macie te białe upławy prawda?

z innej beczki- ostatnio zauważyłam u siebie nowy objaw ciąży. mówiąc najprościej jak się da: głupia się robię a nawet bym powiedziała, że tępa takie gafy zdarza mi sie strzelić, że aż sama się z siebie śmieje, do tego na niczym nie mogę się skupić, zero koncentracji, pamięć co raz gorsza, w robocie przestaje wszystko ogarniać mówią, że to dziecko mózg zabiera niech ma na zdrowie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-25, 06:32   #668
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
a tak przy okazji skoro jesteśmy przy tym temacie? też macie te białe upławy prawda?

z innej beczki- ostatnio zauważyłam u siebie nowy objaw ciąży. mówiąc najprościej jak się da: głupia się robię a nawet bym powiedziała, że tępa takie gafy zdarza mi sie strzelić, że aż sama się z siebie śmieje, do tego na niczym nie mogę się skupić, zero koncentracji, pamięć co raz gorsza, w robocie przestaje wszystko ogarniać mówią, że to dziecko mózg zabiera niech ma na zdrowie
Prawda. Ja mam dużo białych i to takich rzadkich, coraz bardziej wodnistych.

Ja też już zgłupiałam, jak mam pomysleć o czymś trudnym, to zajmuje mi to 5 razy więcej czasu, żeby coś sensownego wymyśleć.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 06:44   #669
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry ) Ja po śniadanku, mąż mi kupił pyszne bułeczki na śniadanie i jestem w 7 niebie jak to łatwo mnie uszczęśliwić

Cytat:
Taaak !

Cytat:
n

Ja mam białe i dużo i ponoć norma

Ja na razie póki co jakoś funkcjonuję, ale czytałam że to normalne, że się na czas ciąży IQ obniża ale potem wraca do normy więc bez stresu
Stary 2012-09-25, 06:55   #670
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Strippi Cieszę się, że z małym wszystko w porządku i super że już wiecie jaka płeć maleństwa mój to chyba oszaleje zanim się dowie a tak liczy na chłopaka choć mi się głęboko wydaje że będzie dziewczynka. Choć nie ważne co ważne by było zdrowe

ObserwujeCie ale smaka robisz od samego rana ja dopiero do pracy niedawno weszłam i jeszcze nie miałam czasu zahaczyć o sklep bo nic dziś z domku nie wzięłam.

Mówicie że IQ się obniża to dopiero niektórzy będą mieć u mnie polewkę w domu Szczególnie że na każdym kroku ta osoba próbuje mi dokopać wiecie taka wielce poprawna i ah eh co to nie ona i zawsze się czepia. Wszechwiedząca i najmądrzejsza. Poza tym punkt widzenia tej osoby zależy od punktu siedzenia czyli jest bardzo zmienny.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 07:04   #671
booziaczek
Zadomowienie

dzień dobry
ale dzis ponuro za oknem , ale bym się kawki napiła wogóle sie obudzić nie moge:P

Cytat:
A więc tak, znowu mam krwiaka i stąd te krwawienie. Mam brać duphaston 2 razy dziennie i zgłosić się do niej za miesiąc.
Z lepszych rzeczy to na 1000% będzie synek, więc potwierdzone, że Michał będzie Michałem
Dobry jej tekst "takie jaja, że mi oczy wybije" Z każdej strony ten siusiak było widać i jajka
Waży 194g więc jest duży Dodatkowo widzieliśmy jak otwiera buźkę i macha rączka, jakby wołał "tu jestem, wszystko u mnie dobrze"
Serce też pięknie biło. A najlepiej jak mi ciśnienie skoczyło na 145 "syndrom białego fartucha" heh, ale zaraz było normalne.
dobrze ze wszytsko ok z maluszkiem trzymajcie się ciepło i odpoczywaj jak najwiecej

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Strippi Cieszę się, że z małym wszystko w porządku i super że już wiecie jaka płeć maleństwa mój to chyba oszaleje zanim się dowie a tak liczy na chłopaka choć mi się głęboko wydaje że będzie dziewczynka. Choć nie ważne co ważne by było zdrowe

ObserwujeCie ale smaka robisz od samego rana ja dopiero do pracy niedawno weszłam i jeszcze nie miałam czasu zahaczyć o sklep bo nic dziś z domku nie wzięłam.

Mówicie że IQ się obniża to dopiero niektórzy będą mieć u mnie polewkę w domu Szczególnie że na każdym kroku ta osoba próbuje mi dokopać wiecie taka wielce poprawna i ah eh co to nie ona i zawsze się czepia. Wszechwiedząca i najmądrzejsza. Poza tym punkt widzenia tej osoby zależy od punktu siedzenia czyli jest bardzo zmienny.
ja tez juz mam syndrom głupawki nie dosc ze jestem rozkojarzona i wielu rzeczach zapominam to mam bardzo spowolnione myslenie
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-25, 07:16   #672
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bry ) Ja po śniadanku, mąż mi kupił pyszne bułeczki na śniadanie i jestem w 7 niebie jak to łatwo mnie uszczęśliwić
mój też dziś wyskoczył do piekarni świeże bułeczki z dżemem i kawa!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 07:20   #673
Agnjeska
Zadomowienie

Hej dziewczyny... dziękuje Wam za miłe słowa i rady, jesteście naprawdę kochane (:
Strippi super że z Michałkiem wszystko ok no i że to na pewno chłopiec, odpoczywaj i się relaksuj (:
Ja dzisiaj zadzwoniłam do szefa powiedziałam że do środy biorę wolne, potem jeżeli położna powie że wszystko jest okej to w czwartek będę...
Byle do środy wieczora... Chwilowo jest bez zmian, zobaczymy...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 07:39   #674
megi-megi
Zakorzenienie

Dzisiaj miła pani ustąpiła mi miejsce w autobusie Pierwszy raz w tej ciąży.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 07:44   #675
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
no jasne , nie możesz nastepnych razem trzymac nas cały dzień w niepewności.
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny... dziękuje Wam za miłe słowa i rady, jesteście naprawdę kochane (:
Strippi super że z Michałkiem wszystko ok no i że to na pewno chłopiec, odpoczywaj i się relaksuj (:
Ja dzisiaj zadzwoniłam do szefa powiedziałam że do środy biorę wolne, potem jeżeli położna powie że wszystko jest okej to w czwartek będę...
a od kiedy u Was można iść na zwolnienie w ciąży?

witam się z rana
dalej nie wiadomo czy któraś ma dziś wizyte?
bo w środe to wiem że napewno.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 07:48   #676
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a od kiedy u Was można iść na zwolnienie w ciąży?
Nie ma czegoś takiego jak zwolnienie z powodu ciąży... pracuje się normalnie do 6-4 tygodni przed porodem, jeśli masz pracę, która mogłaby zaszkodzić to pracodawca ma obowiązek znaleść Ci inne zajęcie...

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-09-25, 07:49   #677
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
to aby do środy

Cytat:
Dzięki Dziewczynki, uspokoiłyście mnie, jutro rano po soczek z żurawiny i w środę na wizytę. Kurcze ogólnie niepokój czuję przed tą wizytą.
Mam nadzieje że bedzie dobrze
bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
..."za twardy brzuch " stwierdziła mi ginka ,zapisała luteine 2 x 2,i odpoczywać - położyć się od czasu do czasu..... a ja z zaleceń stosuje się tylko do luteinki a tak to cały czas jestem "na nogach",ciągle gdzieś "latam" i ciągle mam coś do zrobienia.....i to jest niby powód od tórego moze twardnieć brzuch.....
to może olej sobie troszke nie które obowiązki i poodpoczywaj, robota nie zając nie ucieknie moje prasowanie nadal leży i czeka bo nie miałam siły stać nad deską a chwilowo te rzeczy nie są potrzebne

Cytat:
no teraz nie pozostaje mi odpoczywać, tylko jak tu odpoczywać przy 2,5letnim szalejącym, wiecznie z energią dzieckiem, dodatkowo na 2 tyg w domu, bo przeziębiona hehe
a czym sie leczycie? co wam przypisał lekarz? katar tylko u Juli czy coś więcej?

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Jak już któraś powiedziała, liczy się średnią z premiami i 13stką. Stąd większa kaska na ciążowym l4. Ale kosztem tego że najbliższa 13stka będzie tylko za przepracowane miesiące, czyli sporo pomniejszona
u mnie nie ma 13-tek widze ze wy wszystkie to jakies urzędniczki

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

bo nie ze Slaska pochodze z lubelszczyzny
no to ja tez ale jakoś tak napisałaś ze ze śląska to tak zrozumiałam

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
ufff kamień z serca strippi bardzo się cieszę

A co do wypłaty, to zalezy ile jest dni roboczych lub tp. U mnie nie ma żadnych premii, 13teg ani innych dodatków, a jak byłam 4 dni w lipc na L4 to dostałam 50zł wiecej- już się cieszyłam że to podwyżka, ale ksiegowa powiedziała, że tak wyszło z obliczeń, teraz już będzie płacił za mnie ZUS ciekawe jak to będzie naliczane... I czy jak miałam wypłatę 1-go to teraz też wtedy będzie?
jak to z zusem jest to nie wiem, wiem tylko ze 3 lata temu na macierzyński trochę sie naczekałam i nie były to wypłaty w takiej samej kwocie co miesiąc tylko jakoś tak dziwnie płacone
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 07:50   #678
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
.
Ooo rany ja bym nie dała rady bez śniadanka gdzieś się wybrać, nie lubię być na czczo a w ciąży to już w ogóle mam wrażenie że zaraz padnę !

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
mój też dziś wyskoczył do piekarni świeże bułeczki z dżemem i kawa!!
Dobre chłopaki

Cytat:
No i bardzo dobrze. A słuchaj w Holandii się całą ciążę jej nie ratuje, nic nie robi ? Ja rozumiem w I trym ale później też nie
Stary 2012-09-25, 07:52   #679
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
też macie te białe upławy prawda?
caly czas jade na luteinie dopochwowej, wiec moje uplawy sa fizjologiczno-farmakologiczne

Cytat:
Chwilowo jest bez zmian, zobaczymy...
ale co? powtorzylo sie? spokoj w gaciach???

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzisiaj miła pani ustąpiła mi miejsce w autobusie
przywraca wiare w czlowieka. tylko dlaczego zazwyczaj panie ustepuja?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-25, 08:07   #680
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
to aby do środy

bedzie dobrze
Właściwie dzisiaj do południa ma do mnie położna zadzwonić, zobaczymy co powie...

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie
No i bardzo dobrze. A słuchaj w Holandii się całą ciążę jej nie ratuje, nic nie robi ? Ja rozumiem w I trym ale później też nie
ano właśnie całą, porodów przedwczesnych też nie zatrzymują... moja szwagierka miała plamienia, nic nie mogła zjeść bo zaraz wymiotowała, dali jej tylko kroplówkę na odwodnienie... ogólnie tutaj do ginekologa się nie chodzi - bo nie. Kontroli nie ma, dopiero jak masz problem, to domowy lekarz może wypisać Ci skierowanie a ogólnie wszystko leczą paracetamolem

Cytat:
Napisane przez pani22ka
ale co? powtorzylo sie? spokoj w gaciach???
plamień brak, brzuch pobolewa...

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-09-25, 08:13   #681
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny... rady potrzebuję bo schizuję... Wybaczcie że tak dosadnie ale dzisiaj po powrocie do domu z pracy zawuażyłam na bieliźnie brązową plamę, nie dużą, pewnie taki brązowy śluz... raczej nic mnie nie boli (teraz się doszukuję) no ale strach mnie ogarnął... w środe mam wizytę u położnej, czekać? Bo podejrzewam że jak zadzwonię to mi i tak każe czekać...
Boję się
leż, nigdzie się nie ruszaj, zadzwoń do położnej. mnie też nic nie bolało, miałam tylko plamkę krwi (ale świeżej) i okazał się krwiak.

Cytat:
Wysiłek nie większy niż normalnie... eh
Znalazłam informacje że przy takim malutkim brązowym nie ma co dzwonić do położnej, dopiero ja jest bardzo czerwone albo ze szkrzepami no i jak duży ból i skurcze są.
No nic poleże, odpoczne, zobaczymy... mam nadzieje że na strachu się skończy...
każda krew jest wskazaniem do konsultacji mnie ostatnio gin objechał że nie zadzwoniłam do niego od razu tylko czekałam dzień i dopiero po usg zadzwoniłam.

Cytat:
Napisane przez 22Paula22 Pokaż wiadomość
ja w 9 tygodniu dostałam Femibion 1 nawet moja gin dała mi 2 paczki bo miała próbki takie po 7 tabletek ino nie wiem po co mi 2 paczki foliku wypisala wybrałam raptem pół i dostałam te witaminki zamiast foliku.
są różne paczki foliku, 30/90 tabletek.

Cytat:
witaj w klubie.. u mnie też krwiak i nakaz leżenia, tyle że jestem w tej dobrej sytuacji, że mam do tego warunki. grunt, że z dzieckiem wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A co do wypłaty, to zalezy ile jest dni roboczych lub tp. U mnie nie ma żadnych premii, 13teg ani innych dodatków, a jak byłam 4 dni w lipc na L4 to dostałam 50zł wiecej- już się cieszyłam że to podwyżka, ale ksiegowa powiedziała, że tak wyszło z obliczeń, teraz już będzie płacił za mnie ZUS ciekawe jak to będzie naliczane... I czy jak miałam wypłatę 1-go to teraz też wtedy będzie?
no ja mam nadzieję, że wypłaty będą normalnie, 1-go.

Cytat:
Kochane Kobietki, dziś odebrałam wyniki badań i wszystko chyba w porządku oprócz wyników moczu, wyszły : liczne bakterie i liczne pasma śluzu czy któraś w Was tak miała? rozumiem że to oznacza jakieś zapalenie?? w środę mam wizytę i mega stresa!
z tego co czytam na wizażu chociażby to bardzo dużo kobiet w ciąży ma bakterie w moczu. ja dzisiaj zrobiłam badania, ciekawe co wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
..."za twardy brzuch " stwierdziła mi ginka ,zapisała luteine 2 x 2,i odpoczywać - położyć się od czasu do czasu..... a ja z zaleceń stosuje się tylko do luteinki a tak to cały czas jestem "na nogach",ciągle gdzieś "latam" i ciągle mam coś do zrobienia.....i to jest niby powód od tórego moze twardnieć brzuch.....
mi też się wydaje, że miewam twardy brzuch, ale ile razy jestem i gina i mnie bada to mówi, że jest miękki..

byliśmy rano na pobraniu krwi, jestem nieprzytomna i śpiąca, leki wzięte, zaraz zwlokę się śniadania szukać i kawę robić. po południu znowu mama z obiadem przyjdzie. wczoraj zaczęła snuć takie wizje, że będzie przychodzić, gotować na kilka dni, a jak będzie wyjeżdżać to żeby teściowa gotowała a mąż jeździł, normalnie rozpędziła się jakbym miała tak leżeć do końca..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 08:21   #682
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak zwolnienie z powodu ciąży... pracuje się normalnie do 6-4 tygodni przed porodem, jeśli masz pracę, która mogłaby zaszkodzić to pracodawca ma obowiązek znaleść Ci inne zajęcie...

Cytat:
ano właśnie całą, porodów przedwczesnych też nie zatrzymują... moja szwagierka miała plamienia, nic nie mogła zjeść bo zaraz wymiotowała, dali jej tylko kroplówkę na odwodnienie... ogólnie tutaj do ginekologa się nie chodzi - bo nie. Kontroli nie ma, dopiero jak masz problem, to domowy lekarz może wypisać Ci skierowanie a ogólnie wszystko leczą paracetamolem
chory kraj

Stary 2012-09-25, 08:31   #683
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

no ja mam nadzieję, że wypłaty będą normalnie, 1-go.

z tego co czytam na wizażu chociażby to bardzo dużo kobiet w ciąży ma bakterie w moczu. ja dzisiaj zrobiłam badania, ciekawe co wyjdzie.

mi też się wydaje, że miewam twardy brzuch, ale ile razy jestem i gina i mnie bada to mówi, że jest miękki..

byliśmy rano na pobraniu krwi, jestem nieprzytomna i śpiąca, leki wzięte, zaraz zwlokę się śniadania szukać i kawę robić. po południu znowu mama z obiadem przyjdzie. wczoraj zaczęła snuć takie wizje, że będzie przychodzić, gotować na kilka dni, a jak będzie wyjeżdżać to żeby teściowa gotowała a mąż jeździł, normalnie rozpędziła się jakbym miała tak leżeć do końca..
Ja juz drugi miesiac na zwolnieniu i wyplata jest tak jak zawsze byla- u mnie do 26go kazdego miesiaca.
Ja tez dzis z rana w lab bylam, zrobic krew, mocz i tsh. A jutro wizyta...
Stary 2012-09-25, 08:35   #684
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
super, że wszystko dobrze, leż i odpoczywaj.. i gratuluję potwierdzenia płci..

Cytat:

I dziś zaczynam 13 tydz.
za kolejny tydzień..

Cytat:
Właściwie dzisiaj do południa ma do mnie położna zadzwonić, zobaczymy co powie...

plamień brak, brzuch pobolewa...
co za chore podejście.. trzymam kciuki za wasze zdrówko..

hej wam.. u mnie dziś brzyyyydko.. ciemno jeszcze jakby 6 rano była..
nocka nieprzespana.. łączę się w bólu z dziewczynami, których dzieciaczki mają katar.. koszmar.. w nocy córa cały czas płakała, nie mogła oddychać, bidulka.. wzięłam ją do nas do łóżka, żeby co 10 min nie wstawać..
coś czuję, że ten katar to od zębów, bo od jakiegoś czasu mała narzeka że bolą dziąsełka.. idą piątki..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 08:40   #685
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Ja juz drugi miesiac na zwolnieniu i wyplata jest tak jak zawsze byla- u mnie do 26go kazdego miesiaca.
Ja tez dzis z rana w lab bylam, zrobic krew, mocz i tsh. A jutro wizyta...
u mnie jeszcze ft4 było do kompletu też mam jutro wizytę, zwolnienie mi się dziś kończy. ja na L4 od 3 tygodni dopiero więc nie wiem jeszcze jak będzie z kasą, kiedy i ile.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 08:47   #686
Dragusia88
Zakorzenienie

dobra czas iść się przejść do później

Stary 2012-09-25, 08:56   #687
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

chory kraj
Oj tak... jeżeli chodzi o służbę zdrowia
Cytat:
Napisane przez joanna200
co za chore podejście.. trzymam kciuki za wasze zdrówko..
Dziękuje A ja idę sobie jakieś śniadanie skombinować i poczytać
miłego dnia dziewczyny

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-09-25, 09:08   #688
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
i łączę się z bólu, bo po "dupku" mdłości powróciły.
a ja od 2 m-cy zajadam się tym dupkiem w sporej dawce... już mi minęły mdłości giganty, ale wczoraj mnie rozłożyło. Do tego wielka nerwica nie wiem dlaczego.

Cytat:
Czyli zasadniczo tak jak u nas. O ile dobrze kojarzę to przy kompuetrze można pracować maks 4 godziny, na pozostałe 4 pracodawca powinien znaleźć inne zajęcie.

Ale jestem padnięta. Nie mogłam w nocy spać - pokłóciłam się z mężem, do tego smażyłam kotlety mielone (w ilościach dla armii) i całe mieszkanie mi śmierdziało. Leżałam, usypiałam i znów dochodziła mnie woń mielonych i dawaj od nowa nerwica, złość! Potem siusianie co chwilkę... ło matko, to była koszmarna noc!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-25, 09:14   #689
angel-b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Stał za mną Pan taki dość postawny i podobno on mnie złapał i zrobił miejsce pewnie aby mnie posadzić bo jak się ocknęłam to siedziałam na 2 wolnych miejscach a wcześniej tam ktoś musiał siedzieć więc chwilkę to musiało trwać. W czwartek mam wizytę, mam nadzieję że to tylko przez nadmiar ludzi i po prostu duszno się zrobiło. I że z dzidziusiem wszystko w porządku.
no to dobrze, że się nic Maleństwu nie stało

Cytat:
Cieszę się, że sytuacja jest pod kontrolą i Maluszek ma się dobrze A tekst lekarki rzeczywiście rewelacyjny

Cytat:
mam nadzieję, że z żołądkiem ok
właśnie nie całkiem, ale tak sobie myślę, że to może Dzidzia mnie tam od środka kopie i stąd takie gniecenie. Bo w sumie nie trwa to jakoś długo..dzisiaj pojawiło się na jakieś 15 minut..

Cytat:

I dziś zaczynam 13 tydz.
stres niewskazany!! Ja kiedyś miałam pasma śluzu, ale jakoś lekarz nie podniósł alarmu, więc chyba ok. W tym tygodniu znów mam zrobić badanie moczu, więc zobaczymy co mi tam wyjdzie. Ale tak jak dziewczyny mówią - żurawinka, albo jakiś inny bezpieczny preparat i będzie ok

i brawo za 13 tydzień

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzisiaj miła pani ustąpiła mi miejsce w autobusie Pierwszy raz w tej ciąży.
to może teraz się to będzie zdarzało częściej

Agnjeska Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Paula Masz jeszcze ten jabłecznik?

ach, pora na drugie śniadanie, bo już mi w brzuchu burczy. Dziecko się pewnie w środku zastanawia, co to za dzikie dźwięki go otaczają

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Czyli zasadniczo tak jak u nas. O ile dobrze kojarzę to przy kompuetrze można pracować maks 4 godziny, na pozostałe 4 pracodawca powinien znaleźć inne zajęcie.
tak powinno być...
ja siedzę przy kompie 8...
Stary 2012-09-25, 09:22   #690
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angel-b Pokaż wiadomość
tak powinno być...
ja siedzę przy kompie 8...
ja w pracy siedzę 9 godzin, w sumie cały czas przy kompuetrze, ale przyjmuję pozycje raczej...leżące. Robię sobie spacerki po herbatkę, połażę i poprzeszkadzam innym... Narazie nie narzekam - ale nie dam rady wysiedzieć tak po nowym roku. Pracodawca może mi dać inne zajęcie - pójście na budowę i użeranie się z chłopami Więc jednak wolę zostać w biurze

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości