|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Cześć dziewczyny!
Dawno się tu nie udzielałam, ale Was podczytywałam. Witam nowe mamusie i trzymam kciuki za te, które teraz się martwią- na pewno będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki! U mnie jeszcze remont, ale już widać koniec. Z dzidzią ok, niesamowite jak można na usg zobaczyć jak mu serduszko bije albo cały kręgosłup Mały cud ![]() Wczoraj byliśmy z Tż na zakupach, bo w spodnie niektóre jeszcze się mieszczę ale czuję już taki dyskomfort i nie chcę gnieść dzidzi. No i kupiłam sobie jedne za namową Tż, bo jak zobaczyłam ceny to mi gały z orbit wyszły. Kupiłam je w Housie, a w przymierzalni się prawie pobeczałam jak do mierzenia poszłam nie jak zwykle z rozmiarem S tylko L (żeby były dłużej niż 2 tyg.)... Oglądałam tu zdjęcia Waszych brzusiów i ja przy niektórych to wyglądam jak co najmniej 6 miesiąc! No ale ważne żeby dzidzia miała wygodnie. Poza tym odkąd przytyłam Tż gapi się na mnie jak za dawnych lat hehhe. Stwierdził, że strasznie go teraz kręcę- wariat ![]() A w ogóle to na maila przyszło mi, że teraz w C&A przy zakupach internetowych na wybrane produkty są promocje i weszłam na dział dla mam i nie wiem czy się na coś nie skuszę. Taki szary bezrękawnik mi się podoba i jedne spodnie. Tylko nie wszyskie rozmiary już są. Nie wklejam linka bo nie wiem, czy można No i stwierdziłam, że np. swetrów czy bluzek nie opłaca się kupować na działach dla mam, bo płaci się głównie za to, że w nazwie są ciążowe, a przecież można w zwykłej sieciówce czy na bazarku kupić bluzkę tylko w większym rozmiarze i w dobrym fasonie. Ale się rozpisałam Buziaki!
|
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny... rady potrzebuję bo schizuję... Wybaczcie że tak dosadnie ale dzisiaj po powrocie do domu z pracy zawuażyłam na bieliźnie brązową plamę, nie dużą, pewnie taki brązowy śluz... raczej nic mnie nie boli (teraz się doszukuję) no ale strach mnie ogarnął... w środe mam wizytę u położnej, czekać? Bo podejrzewam że jak zadzwonię to mi i tak każe czekać...
Boję się
|
#603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodziło mi oczywiście o bez jajka ![]() jak wyżej, bredzenie spowodowane zbyt wieloma czynnościami na raz ![]() Cytat:
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kompletnie nie wiem co robić... w takiej sytuacji wolałabym być w Polsce gdzie zawsze można do gina, tutaj jest masakra, wiem że ciąży nie podtrzymują... ogólnie zaczynam coraz bardziej schizować... Cytat:
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-09-24 o 17:41 |
||
|
|
|
#606 | ||||
|
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę piszecie o waszych wizytach a ja się jeszcze bardziej nie moge doczekac swojej ![]() ale narobilas mi ochoty na leczo chyba jutro zrobięCytat:
ja też pyszności ![]() Cytat:
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm a nie przyjmuje w okolicy jakiś polski gin ? Widziałam na wątku staraczkowym że w UK tacy są, jak nie masz opcji lekarza - to ja bym na pewno wzięła jakiś urlop na żądanie czy inne zdrowotne w pracy, bo widzę że wszystkim lekarze w pl czy w szpitalu czy w domu w takich wypadkach nakazują leżenie !
|
#608 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie kompletnie nic... jest polski hm psychiatra u mnie w mieście nawet -.-"
Eh... narazie nic więcej nie ma... zobaczę jak będzie dalej a jutro chyba zadzwonię i zgłoszę chorobę...
|
#609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ooo fasolki bym zjadla
![]() wazne kwestie!!! gratki!!!!! Cytat:
w mojej prywatnej firmie niestety tak nie jest...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
heh... odpoczywaj. wspolczuje nie moznosci pojechania na IP...
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam informacje że przy takim malutkim brązowym nie ma co dzwonić do położnej, dopiero ja jest bardzo czerwone albo ze szkrzepami no i jak duży ból i skurcze są. No nic poleże, odpoczne, zobaczymy... mam nadzieje że na strachu się skończy...
|
|
#611 |
|
Kniaginia
|
Hej!
Ja dziś na obiad miałam barszczyk czerwony domowy, który gotowaliśmy w weekend i kupone pierogi z mięsem. Mąż wyjechał, a mi się gotować nie chce. Żebyś wiedziała. Jeszcze w pracy taki kołowrotek, i dzień do dnia podobny. 22Paula22, dobrze, że sobie z mężem wszystko na spokojnie wyjaśniliście. Oby się takie sytuacje nie powtarzały. Angel-b, gratuluję 18 tygodnia! Chanel-Coco, mnie kłuło, raz w lewym, raz w prawym jajniku. Jakoś ok 12-13 tygodnia. Raz to nawet tak zabolało w pachwinie, że pod prysznic nie mogłam wejść. Ale szybko przeszło. Ja nie mogę z tymi zapachami. Wszystko mi przeszkadza: moje perfumy, dezodorant, mydło, ubrania uprane w normalnym przecież proszku do prania... wczoraj wreszcie poinformowałam swoją babcię, że zostanie po raz pierwszy prababcią. Oczywiście bardzo się ucieszyła. Miałam pojechać i powiedzieć jej osobiście, ale trzyma mnie w stolicy to szukanie mieszkania. |
|
|
|
#612 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#613 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
#614 |
|
Raczkowanie
|
Ide upiecz jabłecznik
może ma ktoś ochote? Zapraszam na kakao i ciasto
Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym glosie po marzeniach w pył obróconych, sercu na pół złamanym i ramionach rozpaczliwie pustych po imionach nie nadanych i łzach w ukryciu wylanych po smutku lepiej lub gorzej skrywanym po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy |
|
|
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
To gdzie mam jechać?
|
#617 |
|
Wtajemniczenie
|
No i gdzie ta Strippi?
|
|
#618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo narazie też mi wypadają straszliwie...no ale witaminek jeszcze mi nie zaliczono...może jutro na wizycie mi ginka zaleci bo już w sumie 2 trymestr zaczęłam
|
|
|
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
Prenatal Classic dostałam na wizycie w 12 tyg
wcinam je już od tygodnia - ale poprawy nie widzę... na samym początku okropnie mi się włosy przetłuszczały - teraz już mam jak zwykle...
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
Kochane a może zna z Was któaś jakiś sposób na celluit na udziorach? ale oczywiście taki sposóbktóry można stosować w ciąży?? bo wiem, że kremy odpadają...ale moze masaże jakies?? bo tak sobie pomyślałam, że skoro w ciąży postanowiłam się skupić na sobie więcej, to może bym wytoczyła walkę odwiecznemu wrogowi
i jeszcze pytanko: wie któras czy już grzyby się pojawiły? bo bym się wybrała do lasu oczywiscie pewnie nie pochodzę za dużo i daleko bo brzuchol będzie znowu ciągnął, no le krótkie psacerki chyba mi nie zaszkodzą![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Pewnie się odezwie jak wróci...no i musi być wszystko Ok bo to w końcu dzięki niej tu jesteśmy wszystkie
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grzyby były - teraz noce są za zimne, więc bida. Jak się ociepli trochę, to pewnie będzie wysyp po tych deszczykach.
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do grzybów- to moi rodzice już byli w ten weekend . Też zastanawiam się co ze Strippi?
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-09-24 o 19:17 |
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie gdzie ona jest?
|
|
#625 | ||
|
Raczkowanie
|
Sosnowiec
wlaśnie czekam aż jabłecznik ostygnie ![]() Cytat:
Cytat:
bo miała próbki takie po 7 tabletek ino nie wiem po co mi 2 paczki foliku wypisala wybrałam raptem pół i dostałam te witaminki zamiast foliku.
Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym glosie po marzeniach w pył obróconych, sercu na pół złamanym i ramionach rozpaczliwie pustych po imionach nie nadanych i łzach w ukryciu wylanych po smutku lepiej lub gorzej skrywanym po tym wszystkim poznasz aniołkowe Mamy |
||
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Dziękuję za kciuki
A więc tak, znowu mam krwiaka i stąd te krwawienie. Mam brać duphaston 2 razy dziennie i zgłosić się do niej za miesiąc. ![]() Dodatkowo mam dużo leżeć i się oszczędzać (jak ja wytrzymam). Z lepszych rzeczy to na 1000% będzie synek, więc potwierdzone, że Michał będzie Michałem Dobry jej tekst "takie jaja, że mi oczy wybije" Z każdej strony ten siusiak było widać i jajka Waży 194g więc jest duży Dodatkowo widzieliśmy jak otwiera buźkę i macha rączka, jakby wołał "tu jestem, wszystko u mnie dobrze" Serce też pięknie biło. A najlepiej jak mi ciśnienie skoczyło na 145 "syndrom białego fartucha" heh, ale zaraz było normalne.
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kochana wreszcie! dobrze że z Michalkiem wszystko dobrze no to już kawał chłopa to teraz spokojnie moge iść na Barwy Szczescia
|
|
#628 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie gdzie jest Stripi
mam nadzieje ze u niej okCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
ufff kamień z serca
strippi bardzo się cieszę![]() A co do wypłaty, to zalezy ile jest dni roboczych lub tp. U mnie nie ma żadnych premii, 13teg ani innych dodatków, a jak byłam 4 dni w lipc na L4 to dostałam 50zł wiecej- już się cieszyłam że to podwyżka, ale ksiegowa powiedziała, że tak wyszło z obliczeń, teraz już będzie płacił za mnie ZUS ciekawe jak to będzie naliczane... I czy jak miałam wypłatę 1-go to teraz też wtedy będzie? Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-09-24 o 20:08 |
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

Mały cud 

za wizytę
chyba jutro zrobię

.
mam nadzieję że wszystko u niej ok!

mam nadzieje ze u niej ok
05.07.2008