|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
Widzi, że wyciągam dżinsy w- nie, nie chcę tych spodni ja- no dobrze, a ktore byś chciała, masz do wyboru te albo te (pokazałam dwie pary) w- te (pokazała te drugie) założylam, mija pół minuty... ryk w- ja nie chce tych spodni, one sa brzydkie, nie chce... ryk, wrzask itd Wyjasniłam, że sama sobie te wybrała i musi być w tych. Ona dalej swoje. Więc tłumaczę dalej, ze albo te albo nie idziemy na spacer... że jak cche iśc na spacer to tylko i wylacznie w tych spodniach. pomogło... ale ciężko było. ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- potem sobie zażyczyła "sandałki na boso" wiec tez jej wybilam z głowy na szczęście juz bez histerii...
|
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
. Reszta dostana ale będzie chodzona i trzeba się będzie pogimnastykować żeby dopasować do reszty stroju żeby nie wyglądać jak strach ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- A moja żmijka siedzi przed bajkami, wykończona dzisiejszym spacerem. Chciała rowerek więc wzięłyśmy, zaliczyłyśmy też placyk. Dzielnie "pedałowała" bez pedałów aż się zmęczyła i chciała biegać a rowerek mi zostawić. Nie dałam się tylko mówię jak nie chce rowerka to on zostaje i ktoś go sobie weźmie. Trochę marudziła ale jechała dalej.Mogła się zmęczyć bo słońce mocno dziś u nas świeci i grzeje ale trudno, sama chciała
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Jak raz tak Michałowi powiedziałam (o rowerku) to zaprowadził pod płot do rodzinki na naszej ul - wie ze tam jest sporo dzieci
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też dziś przyjemnie ciepło. Ale spotkać dziecko bez czapki- to jak wygrać w Totka
Masakra jakaś...
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
U nas czapek nie widać ale np. w sobotę to jedna pani patrzyła na nas z wielkim oburzeniem i nawet rzuciła jakiś głupi komentarz jak jedliśmy lody na dworze
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a propo jutro własnie jade na buszowanie bo jest dostawa w jednym czyli 60 zł kg chyba a w drugim za 10 zł/kg i za 45 zł kg chyba. bo dzien przed dostawa po jdnej stronie i dzien po dostawie po durgiej... a to moje zdobycze kiedy to był dzien dostawy a i tak za kurtke NEXT zapłąciłam tylko 34,20zł.. gdzie nna all nawet do 90 zł licytowane sa.. ![]() ![]() poza tym inna kurteczka - na co dzien na podwórko.. 17 zł dwa super sweterki troche ciezkie.. ale max 20 zł za sztuke wiec duuzo taniej niz taki sam na Allegro.. bo to NEXT... i teraz wiem że nawet w dniu dostawy gdzie kg był po 65 zł ateraz zmniejszyli chyba za 55zł.. i tak sie opłąca kupowac bo raz ze towar nie przebrany i super kurteczki i płszczyki mozn akupic.. to i tak za sztuke wychodzi taniej niz na allegro uwaga chwale sie
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwinia ten ostatni zielony mi się bardzo podoba
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Evi a jak Wy się czujecie ? Spacerujecie czy siedzicie w domu ?
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do nosa, to tak sobie pomyślałam, że mam dwa w jednym: krzywego nie mam, ale po tacie mam takiego kartofelka okrągłego- to czy możemy przyjąć, że jednocześnie będzie robiłza kulę, choć nie szklaną?
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Pop prawie zapomniałam - Nataszka cudnie rośnie
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia ja tez poszalam wydalam sto czternascie zlotych a maluchom yrabane ciuchy kupilam tez mam zamiar sie pohwalic za chwile
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem żyję, ale ledwo zipię , zaraziłam się od maćka , tzn. jemu już przechodzi a ja dopiero zaczynam
makabra jakaś od dwóch dni mam gorączkę katar i ból gardła jednym słowem zdycham , do tego strasznie pokłóciłam się ze swoją mama...AniaP xlr P0P Natasza wspaniała Nie wiem co miałam więcej napisać , wybaczcie
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
prucz tego wzielam bluze i spodnie meli wiec wyszlo niecale10zl za sztuke
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
nie wszystko sie wkleilo i nie chca sie zaladowac -szkoda;p ale super fajne ciuchy wyrwalam
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Lind wczoraj było super, dzisiaj gorzej bo zapomniał swojej podusi. Rano płacze ale bardzo szybko sie uspokaja. A jak tam Wasza kupa? Miód pomaga?
Jutro mamy kolejna wizytę u psychologa. W dzień moje dziecko sie w ogóle nie buja - moj Boże jakie to było proste... W nocy tez było o niebo lepiej ale ostatnie dwie noce masakra całe przebujane. Ale wydaje mi sie ze to przez to ze w dzień bujal sie na lezaczku bujaczku - już schowany, muszę zanieść mojej blizniaczej koleżance Dużo mniej ssie palca. Zasypia bez walki o niego, czasem wygania z pokoju ale szybko sie poddaje bo zdaje sobie sprawę ze nic z tego zobaczymy co jutro pani psycholog powie.Laski poleccie jakiś dobry termometr - mam jakiś beznadziejny co mierzy co chwile inaczej temperaturę. Pop piękna Nataszka!!! Strrrrrrasznie podobna do Oliwki
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2012-09-25 o 20:40 |
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka no z kupą średnio, nie chce pić tej wody z miodem
Już tyle razy sobie poradziliśmy to i tym razem damy radę...
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
macie jakiś pomysł jak przekonać Gabrysię do robienia kupy na nocnik/kibelek, a nie do pieluchy? Siku bez problemów robi już jakieś 2 miesiące, a kupy nigdy. Od razu mówię, że zdjęcie pieluchy i pójscie w zaparte, że albo nocnik albo nic się nie uda, bo ona prędzej się zaparć nabawi niz coś z tego wyjdzie. Czytamy książki na ten jakże smakowity temat, rozmawiamy, zachęcamy, a i tak zawsze kończy się wielką prośbą o pieluszkę. Dziś nawet pani chodząca do mnie na korki się włączyła i obiecała jej prezent za kupę poza pieluszką. Gabrysia pomyślała, pomyślała i stwierdziła, że najwyżej nie będzie prezentu. No i klops.
|
#3558 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu tż już też cierpliwości brakuje... Cytat:
Cytat:
. Myślę, że cię doganiam dusia, ale fajnie że już z wykończeniówką lecicie ![]() Cytat:
A w sklepie "normalnym" to naprawdę rzadko kupuję (wiadomo-bieliznę, buty).Tak sobię sięgam pamięcią, że nie kupiłam chyba nigdy jeszcze żadnych dresów, spodni, kurtki,kombinezonu, bluz, bluzek,swetrów nowych...czasem jakaś piżamkę, getry, no wiadomo jakieś tam rzeczy nowe podostawałam, ze 3 razy to nawet pokaźną paczkę od cioci-z-hameryki) A i jeszcze w tym jednym dużym lumpku jest placyk zabaw dla dzieci-wydzielone spore miejsce z kolorowym dywanem i mnóstwem zabawek, stoliczkiem, krzesełkami, bujawkami, kredkami-młoda uwielbia tam chodzić, a mama grasuje ![]() Cytat:
Cytat:
Wiesz na pewno to, że jestem rozdrażniona robotą ma wpływ, ale naprawdę teraz czuję jakbym miała dziecko z programów superniani...do tego agresję zaczyna przejawiać, jest złośliwa....odbieram to strasznie osobiście, jako swoją porażkę i boję się co będzie dalej...za mało mam cierpliwości i znów myślę, że jednak się do wychowywania dzieci nie nadaję...w teorii jestem mocna, tylko z praktyką gorzej-ciężko mi zachować spokój i delikatnie tłumaczyć po raz tysięczny żeby nie robiła czegoś czego nie wolno, kiedy widzę, że z premedytacją robi to jeszcze mocniej, bardziej....ech, szkoda gadać.... Tak-taka fajna,kochana, bystra, wygadana, a jednocześnie taka durna Cytat:
piękna Cytat:
Ja coraz lepiej-został mega katar, ale lenka kiepsko-bardzo ją bolą te pęcherze w buzi i całe noce płacze i krzyczy z bólu (średnio co godzinę, dwie przez kilka-naście minut). Najgorsze jest to, że to wirus i leczenie jedynie objawowe-czyli psikanie gardełka, smarowanie fioletem (odbywające się niemal na siłe), syropki, ewent. leki przeciwbólowe, generalnie g...to pomaga. Lekarka uprzedziła, ze to będzie długa i bolesna sprawa (zanim się te babole zagoją, to jeszcze ponoć mają popękać i się ranki porobią)... Do tego prawie nie je i pije mało....płacze że ją boli i koniec.... Ja wyłażę, z nią tylko po południu z psem byłam. Jutro już zamierzam ją wyspacerować. A u nas dziś to ludzie nawet w krótkich rękawkach chodzili, pojedynczy nawet na ramiączkach, taka piękna pogoda była
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-09-25 o 21:48 |
||||||||
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Lind a co z zielona herbata , dałby radę wypić ? Tylko przygotowując dziecku herbatę lepiej parzyc ja dłużej a jeszcze lepiej jak jest dwu trzy krotnie wykorzystana , pierwsze patrzenie ty a on kolejne.
Pop mała taka malutka kochaniutka Megi i co wiesz już co będzie? Dziś mialas to usg ? Czy mi sie coś pokickalo . Wiecie co w Uk sklep h& m to taki tani raczej , tańszy to chyba tylko primark jest . Nie wiem jakie ceny są w pl , ale tutaj za gorsze można kupić szmaty w hm.To tak samo jak z oryginalnymi kosmetykami , z tego co pamietam to cena w pl była powalajaca . Nie wiem jak teraz jest. |
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
evi ja tak samo uwielbiam w lumpkach kupowac bo i wybor fajnyzwlaszcza w jednym u nas i na prawde ladne nowe rzeczy za grosze.
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowka - my mieliśmy ten sam problem z kupa. Sikala na nocnik od dawna ale jak kupa to pampersa wolała albo rano robiła gdy jeszcze pieluche na tyłku miała. Nie moglismy ja jakoś przekonać do nocnika. Nie chcieliśmy tez na sile bo jednak wolelismy żeby zrobiła niż wstrzymywala. No i wkońcu, nagle przy jakimś sikaniu jej sama wyszła. I tak po skutku przekonała się sama ze wygodniej.
Wiec ja radzę poczekać.
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) Elaborat wyszedł mi całkiem nieplanowany, a na vice prezesa chętnie Cię biorę ![]() 3) nie masz może ochoty pobawić się w Madziwnię i kupić czegoś na zapas dla mojej Gabryśki? Ja kompletnie nie mam czasu na lumpki. We wrześniu może ze dwa razy wyrwałam się na jakieś zakupy i to dosłownie WYRWAŁAM. Ostatnio wyjechałam za wcześnie do fryzjera przypadkiem i wpadłam do pepco, przeleciałam jak burza i 130 zł w plecy, a praktycznie nic nie kupiłam-jakieś podkoszulki, bieliznę, skarpetki, jeden sweterek i chyba spódniczkę. Nie wiem za co taka kasa idzie ![]() Anyway, jakbyś miałą w nadmiarze czegoś w tym lumpku i miejsce w szafie by Ci się kończyło to ja chętnie odkupię co nieco.
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi ciężko określić jak mam dla kogoś coś brać czy taka cena to ok, czy za drogo....
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowaczku a czego konkretnie szukasz,bo ja twraz musowo po lumpkach musze pochodzic i mlodemu kurtki z dwie i kilka portek kupic. Moge przy okazji cos poszukac innego.
Ja winko domowe z wisni pije. Troche smutki zapijam bo atmosfera w domu paskudna,najgorzej jak rodzice sie nie umieja dogadac i dziecko 8letnie juz wszystko kumajace,zal mi synka bo widze jak wszystko przezywa . Chyba jutro skoro ma byc letnia pogoda zabiore dzieciaki na wyspe i do maca,zawsze troche przyjemnosci.
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
evitka ładny podpis
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, tylko jakoś obecnie jakoś tą pierwszą jego część dostrzegam
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-09-25 o 22:01 |
|
|
|
#3567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja nie widzę innej możliwości jak tej pieluchy nie dać mimo wszystko. Wcześniej nakarmić owocami i innymi lekko rozluźniającymi przysmakami. A Gabrysia nie ma jakiejś bliższej koleżanki która robi kupę na nocnik ? Tak żeby ją jej postawa zachęciła, że duże dziewczynki nie załatwiają się do pieluchy. Przecież ani mamusia ani tatuś nie zakładają wcześniej pieluszki tylko chodzą do ubikacji. Może wspomóc się bajką, tzn. przed bajką posadzić. Może jakieś przekupstwo ? Cytat:
Zazdroszczę tych lumpków. U mnie naprawdę jest niezły kawałek drogi żeby się tam dostać i niestety ceny też często nie są aż tak atrakcyjne Nie wiem co powiedzieć o zachowaniu dzieciorków - potworków. Teoretycznie wiem że najważniejszy jest spokój ale wiem też jak ciężko go zachować. Będzie dobrze
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz ze to tak samo jak on sie na kogoś obrazi czy zdenerwuje a potem to mija . |
|
|
|
|
#3569 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie pisałam wczoraj , bo TZ przejął mojego kompa . Coś tam instalował , ale i tak mu nie wyszło ![]() ![]() Jutro pewnie znowu coś będzie kombinował . Co do lumpków to tutaj są jakieś kosmiczne ceny Co wy takie zdołowane wszystkie . ![]() Chyba ta jesień wam nie służy . Ja tam się cieszę że do pracy polazłam bo w domu trzy lata siedziałam i miałam już dość . Kocham swoje dzieci ponad wszystko , ale fajnie że mogłam wyjśc do ludzi . Choć w sumie w pracy też mam same kupy , pieluchy i śpioszki
|
|
#3570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i jeszcze nie zaczęłam poszukiwań ciepłej kurtki, teraz ma płaszczyk z next'a chyba kupiony kiedyśna allegro, ale za chwilę rekawy będą za krótkie. Absolutnie nie musi to być max dziewczyńskie-nie mam skrętu na róż W pepco często zaglądam na chłopięce regały, ostatnio tam właśnie brałam zwykłe podkoszulki, bo były mięciutkie, bez udziwnień, a dla dziewczynek to regulowane ramiączka, albo jakieś inne cuda wianki-to ma iść pod bluzkę i nerek pilnować, a nie wyglądać.Jeśli chodzi o ceny to tu mi najtrudniej powiedzieć, bo po prostu nie wiem jakie bywają. Chyba tak jak AniaP pisze, że zwykłą bluzeczka za 25 w lumpie to przegięcie, bo w wyżej wymienionym pepco taniej. Cytat:
bajka? telewizyjne są dla niej mało interesujące, ale zdjęcia w telefonie taty bądź mamy uwielbia-obejrzy wszystkie po czym poprosi jednak o pieluchę (sprawdzone x razy) przekupstwo? No dziś nawet obiecany prezent od pani nie pomógł. Obiecane już sto lat temu podrzuty przez tatę w większej ilości niż po siku też na nic. I jakkolwiek nie byłaby z siebie dumna, że do przedszkola jeździ w majteczkach i zakłada pieluchę wyłącznie do spania, tak kupa do pieluchy lądować musi. Jeszcze jakieś sugestie?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

na szczęście juz bez histerii...

ale tak to jest jak trzeba patrzeć na cenę i jak jakaś kusi to się kupuje 
. Reszta dostana ale będzie chodzona i trzeba się będzie pogimnastykować żeby dopasować do reszty stroju żeby nie wyglądać jak strach 

całe przebujane. Ale wydaje mi sie ze to przez to ze w dzień bujal sie na lezaczku bujaczku - już schowany, muszę zanieść mojej blizniaczej koleżance