|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#3602 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
Cytat:
Mnie tez cos lapie Cytat:
Moj chyba za duzo wczoraj wypil przed spaniem nie zdarzyl tego wysikac i nie dal rady widocznie dotrzymac do rana. Jak ci tak nagminnie sika to zakladaj pieluchy w koncu tego specjalnie nie robi , no chyba ze ja bedziesz w nocy wysadzac na spiaco .Moj starszy tak zjedzeniem mial , ludzie ile ja nerwo mialam przez to . Dokarmialam go do 3 roku zycia, albo i wiecej az w koncu powiedzialam dosc , nie wyrabilam nakarmic jego, malego i siebie. Powiem ci ze do tej pory musze mu mowic JEDZ, NIE ZAWIESZAJ SIE JEDZ ,3 swiaty z tym jego jedzeniem mam Cytat:
Ja mam takie swietne kozaczki , no nowki, moj maly mial je moze z kilka razy bo kupilam do pl , myslalam ze zima bedzie a wtedy akurat w polbutach chodzil . Tylko cale czarne , ale strasznie mi sie podobaly . Potem na strych wejde i poszukam , cykne fotke jak cos. Straszne to co piszesz i tak sobie mysle, ze chyba lepiej wygadac sie , nie przezywac tych problemow wewnetrznie bo doprowadza to do katastrofy . Nie wszyscy potrafia, chca opowiadac o swoich problemach , uwazaja to za slabosc, ale suma sumarum jednak lepiej jest zrzucic ten ciezar . Ktos doradzi, wyslucha . Musial miec naprawde jakis powazny problem ze zdecydowal sie na taki krok. A moze jakas skrywana depresja . Szok dla rodziny, znajomych pewnie ogromny. Ale moj maly jest jestt kochany, siedzi kolo mnie, grzebie w nosie i mi kozy podaje |
||||
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka dla Ciebie! Co do tego Pana to jakas masakra, wszyscy są w szoku, nikt nie moze w to uwierzyc, ciary mnie przechodzą. Ale z tą rozmową to jest fakt, czasem ludzie nie mają się komu zwierzyć, ja mam wspaniałą rodzinę, strasznie sie z tego ciesze. Mały jest super, a jaki przystojniak, on juz zajęty? ![]() moja obok siedzi i czyta z albumu, "dawno, dawno temu była sobie królewna i sobie siedziała..." wymyśla tak że szok
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka one są całe czarne , ja mam dużo czarnych butów hehe , o i tez mam czarne sniegowce to na bank pasują .
Jeszcze nie zajęty hehe Mój siedzi i ogląda dore na DVD a ja za obiad się biorę . Potem na strych pójdę bo jak tego teraz nie zrobię to jest duże prawdopodobieństwo ze zapomnę hehe Miałas włosy pokazać , ja w końcu umowilam się na farbowanie . Wczoraj latalam , sprawdzała jaki kolor jaki wyjdzie ,ale nie byłam zadowolona i dziś byłam u innej , obok tz sklepu i spodobał mi się kolor ( dwa wsumie ) . Zobaczymy co wyjdzie. W środę farbowanie i po południu lot do pl a w czwartek idę na scinanie . Tutaj boje się scinac bo nie wiem czy będę zadowolona . |
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
A my kupilismy dzis meble kuchenne
)) super zadodolona jestem,przy okazji wychaczylam dla Oliwii futerko na zime wiec mam ja na zime z glowy oprucz butkow,jeszcze Amelce cos dokupie i wsio
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu sie farbujesz, w polsce scinasz, cwaniara ![]() A tu włosy,
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2012-09-26 o 16:04 |
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny duzo zdrowka dla tych chorych,i dla dzieci oczywiscie tez.
Natasza bardzo ladne wlosy,pasuja tobie ![]() U mojego z oduczaniem pieluchy na noc bylo prosto,bo jak przez tydzien bylo bez wpadki to zrezygnowalismy. Statystycznie raz na miesiac sie w nocy zeszcza :/. Kolezanki bardziej doswiadczone w tym temacie mowily ze jedyna metoda zeby oduczyc to dziecko w samych majtach polozyc spac i byc przygotowanym na nocne przebieranie przez gora tydzien.ja az tak zdesperowana nie bylam
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia jakie meble, styl? Kolor?
Nataszka no za...ty kolor podoba mi się , ale co to te niebieskie pasemka .
|
|
|
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bylam przerazona pierwszy dzien;P ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie
byliśmy u lekarza Maciej przeziębiony , standardowo elofen + lipomal + krople do nosa mam mu podawać przez jesień i zimę ... i co teraz jak ja już tran zamówiłam ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłyśmy ze spaceru. Byłyśmy blisko 4 godz. z czego 3 na placyku a moja żmija wyła jak wychodziłyśmy. Ja się pytam jak długo w sensie ile dziecko się wścieka po opuszczeniu miejsca zabawy? Za każdym razem jest ryk i nie ważne czy jesteśmy tak pół godz. czy pół dnia
Zwykle powścieka się chwilkę i jest spokój ale od jakiegoś już czasu drze się tak długo aż nie wrócimy do domu a i później też jest wrzask bo nie umyje rąk, nie umyje buzi i oczywiście nie będzie się rozbierała Do tego drze się jak inne dzieci wychodzą w placyku. Jestem zmęczona i ryczeć mi się chce![]() Tak piszecie o sikaniu na spaniu i przypomniała mi się jakaś ostatnia Zawadzka. W programie było o 5-cio letnich trojaczkach i jeden z nich moczył się w nocy. Zawadzka powiedziała że to jeszcze normalne i u takiego dziecka ma prawo tak się zdarzyć bo pęcherz jeszcze nie przekazuje informacji do układu nerwowego. Nie robi tego specjalnie. Do tego stwierdziła że jeżeli chcemy oduczyć to po pierwsze zakładamy nie pieluchę tylko te majtki pieluchy żeby się nazywało że to majtki, nie dajemy pić przed snem. I najważniejsze jeżeli dziecko wysadzamy w nocy na siku to nie na spaniu tylko trzeba go obudzić i dopiero posadzić bo w przeciwnym razie, tzn. jeżeli jest wysadzany na śpiocha to nie kontroluje tego co robi i nie wie że sika i że należy wstać żeby zrobić siusiu
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
od jutra juz zimno
|
||
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka jak samo przejdzie jak jest gorzej
Aneczka oby mu się szybko poprawiło Bioaron może dlatego że rano był u niej przedstawiciel i się przypomniał . A tak serio to dawaj na zmianę tran z Bioaronem
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Izazula w tych trojaczkach ten chlopczyk co sikal byl opuzniony w rozwoju i to dosc sporo,to pewnie dlatego mial czas.
Ale pamietam ze u eryka w przedszkolu dzieci 4-ro letnie w czasie drzemki sie moczyly. W nocy ciezko to kontrolowac. Co do wrzaskowosci to moj tez chyba ma taki etap rozwoju bo szlo mu wczesniej wytlumaczyc ze jak grzecznie wyjdzie z placu zabaw to bede chciala z nim tam przyjsc jutro,jak bedzie robil sceny to nie przyjdziemy. Od 2 tyg ma mnie gleboko i wydzierajacego i kopiacego wynosze z placu :/. Jakos mi juz to wisi.
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.........
normalnie Zumba poniedziałkowa na zdrowie mi nie wyszła.. przyszlo bardzo dużo "bab"... i było mega duszno za mała sala.. nawet po lustrach spływała woda i okna pootwierane były my spocone nie czuc było przeciągów.. i bach.. smarkam nos zapchany... ale....za godzine mam Salse .. nie wiem czy dam rade ale nogi mnie jeszcze niosą![]() Byłam dzis w lumpku i pierwszy raz kupiłam sobie 5 sztuk:d.. zawsze tylko dziecku i dziecku.. nowa dostawa wczoraj była w jendym i natrafiłam na super bluzke Nexta niby kamizelka kremowa pod spodem biała koronkowa bluzeczka - na czasie że tak powiem.. az kuzynce ślinka pociekła... az 9 zł
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
monka - przystojny cyklista
nie załapałam się na oglądanie ![]() Oliwka dzisiaj wróciła z przedszkola pogryziona. Ma piękny ślad na ręce. To dzieło kolegi. Nie wiem o co poszło. No i nic dziwnego że moje dziecko coraz bardziej agresywne się robi - zalety przedszkola. Iza - Wszystkim chorym i tym większym i tym mniejszym zdrowia życzę.
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym rykiem na placyku to myślałam że to taki etap tylko dlaczego inne dzieciaki w podobnym wieku tak się nie zachowują
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-09-26 o 17:03 |
|
|
|
|
#3618 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do czerwonego fragmentu, to zdaje się, że u mnie paradoskalnie jest to utrudnieniem, bo jej już nie da się powiedzieć, że idziemy na nocnik, bo ona dyskutuje, dopytuje, negocjować próbuje itd itd. A tej bajki zupełnie nie kojarzę. Cytat:
ja nie mam jakiegoś mega wielkiego ciśnienia i problemu z tej kupy nie robię, tak samo jak nie miałam ciśnienia na pozbycie się pieluchy w ogóle tu i teraz, zaraz. Ja sobie poczekam, tylko czasem mnie już taka niemoc ogarnia, bo ona niby taka kumata i wszechwiedząca, a tu kupa w pieluchę. Cytat:
![]() pokaż śniegowce,, pokaż Cytat:
Evitka, puszczę do Ciebie pod wieczór PW co z tymi ciuszkami-teraz jeszcze trochę nadgonię robotę póki młoda na spacerze. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mowisz ile czasu jej zostalo na zabawe, ze jeszcze 10 min, Zosiu jeszcze 5 min koncz zabawe , Zosiu juz minutka zostala pozegnaj sie z kolezankami i idziemy . O nie Nie no budzic go nie bede , potem kto mi z niam bedzie siedzial jak mi sie cholera calkiem rozbudzi . Jakbym nianie za siasiadke miala to i bym sie do tej rady zastosowala Nataszka rozmiar 23 buta, zaraz wkleje . |
||
|
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka , kurde nie wiem jakie foto zaladowalam hehe takie czarne .
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
O kolejne weszło .
|
|
|
|
#3622 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.O nocnym wysadzaniu mowy nie ma A z jedzeniem to tak jak mówisz-"lena JEDZ. No JEDZ" szczególnie rano jak wisi nad owsianką...na ogół się i tak kończy dokarmianiem... Też pewnie się skończy jak u ciebie, ale póki co ona taka wybredna, że się czasem i cieszę, że podkarmiona coś tam wtrybi...(np. z drugiego dania to zjadłaby co najwyżej mięso i by podziękowała) Obdarowywanie skarbami też ma u nas miejsce ![]() Cytat:
![]() Druga metoda odpada, nie tylko z powodów pt.dziecko tego nie kontroluje, ale też by mi pościele na czas nie wyschły, ani ich tyle nie mam, ani to żadna przyjemność w nocy pościel zmieniać...i z naszym szczęściem jakoś pod podkład (bokiem) leje...(lała-teraz w dzień też z pieluchą śpi, choć dość długo spała bez bo nie lała) Ale jakby to jeszcze dajmy na to z rok miało trwać, to może odszczekam i będę różnych metod próbować. Na razie luz. Cytat:
Inna sprawa, że nie wszyscy lekarze są za podawaniem tranu-niektórzy uważają, że nie "działa". Teraz podaję ceruvit, a tran mam w kapsułkach i daję zawartość jednej co drugi dzień na łyżeczkę z owsianką Cytat:
![]() ad.2.o właśnie Cytat:
. Jak to tż mówi, za rok to nas na allegro puści ![]() ad.2, j też sobie tak tłumaczyłam, ale teraz już nie udaje mi się siebie "przekonać" w sposób na tyle skuteczny żeby mnie to AŻ tak nie wkurzało.... ad.3. tym razem ty o mnie napisałaś też Dobrze, że przeczytałam teraz o tych butach, to pogoniłam tz żeby mi ściągnął. Jutro obiecuję obfocić-babcia zabiera gada na cały dzień Te 23 też jutro cyknę i zmierzę. Mrówcia, a twój nr kom.z klubu jest aktualny? bo nawet sobie dziś przed "wyprawą" spisałam jakby potrzebna była konsultacjaA słuchajcie, a są tu np.dzieci "wchodzące" w 92? bo mam fajną kurteczkę z zeszłego roku puchową-pierzową (cienką-nie ponton w sensie-, ale bardzo ciepłą) w rudym kolorze... A może któraś z mam "dużych" dzieci ma spodnie kombinezonowe na 98 do odsprzedania?
|
|
|
#3623 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Zapomniałam Wam napisać ze nie sprzedałam w końcu wózka, facet okazał się głupkiem który wcale nie chciał go kupić, tylko mu się nudziło
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Evi ja tez nie zamierzam wybudzac hehe aż tak na głowę nie zwariowalam
z. Mój w sumie od Turcji śpi tak ciągiem bez pieluchy , wcześniej to różnie bywało . Noooo tak jak mówisz z drugiego obiadu tylko miecho znika i jak są brokuly to tez ale jakieś inne surowki czy ziemniaki tonie ruszy . Lubi za to ryż więc często z ryba je albo z kurcZaka w sosach . Aneczka no właśnie nie napisałas dlaczego bioaren zamiast tranu, więc wyszłam z założenia ze się nie zapytalas , nie rozumiem czemu mam czytać wyżej jak tam nic na ten temat nie pisze . Ciekawa Bylam .Wystarczyło napisać ze się zapytalas a nie taka uszczypliwa odpowiedz , w jakim celu? A to jest twoja wypowiedz : byliśmy u lekarza Maciej przeziębiony , standardowo elofen + lipomal + krople do nosa lekarka kazała kupić i podawać Bioaron baby zamiast tranu mam mu podawać przez jesień i zimę ... i co teraz jak ja już tran zamówiłam |
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i luzz kobieto
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania a ile ja mogę wziąć za używanego 1,5 roku maklarena techno xt? Myślałam o 700zl.
Pl madzia jutro w lidlu maja być buty nike do biegania. Zerknij proszę i napisz jak je oceniasz bo ja sie chyba skusze nawet na aerobik będę mieć.
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka no za dużo zrowalam i nie widziałam co Nataszce napisalas , teraz widzę , ciekawe jak z ta witamina d 3 , pewnie co lekarz to inna opinia. Tutaj w angli nie dają ale witamina d 3 jest w mleku sztucznym. Jak będę przy okazji to z ciekawości zapytam co mój o tym sadzi .
|
|
|
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzialyscie jakie fajne rzeczy na tchibo są? Kombinezony juz są i jakie świetne kalesony i pizamki. Ceny tez maja świetne
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Zalecenia w podawaniu D3 się zmieniają bo zbyt dużo kremów z filtrem się używa i wogóle jest dużo preparatów które mają śladową ilość D3
Cytat:
![]() Ja niby juz miałam znak z nieba i dobrze że go olałam (za namową matki mojej ) bo już jakiś czas Zosinka budziła się z suchą pieluchą ale jak chciałam zdjąć to po następnej nocy była mokra.Jak będę w lumpku to zerknę też na spodnie ocieplane 98
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2012-09-26 o 21:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

.
na spiaco .
. Szok dla rodziny, znajomych pewnie ogromny.

Do tego drze się jak inne dzieci wychodzą w placyku. Jestem zmęczona i ryczeć mi się chce