|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
Dziś już "słychać" poprawę
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dzisiaj strasznie ciężki dzień... Kłótnia z tż... Myślałam że go zagryze... Eh co za życie...
Jutro wyjeżdżam tak więc zajrze dopiero w niedzielę wieczorem. Mała pierdzi przez sen, ale to śmieszne he No to pa. |
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
miłego weekendu ja też już zmykam. Dobranoc!
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nawet TŻ zapowiedziałam, że jak Fabi będzie chciał się bawić lalkami, to mu kupię. Dla mnie to nie oznaka gejostwa, a dziecko z tego po czasie wyrasta
Zresztą nie wyobrażam sobie powiedzieć mu: nie, bo to jest dla dziewczynek... Równouprawnienie jest!![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Nadalka miłego wyjazdu. Mam nadzieję, że wypoczniesz!
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
jesu jestem tak padnieta ze ide spac.
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Linka dzięki
Sol fajowe, własnie z tej serii kupiłam ide sie myc i spanko |
|
|
|
#310 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Lidlowski śpiworek, smoczek MAM, konik FP, pieluszka tetrowa i gwiazdki na suficie - dziecko zasnęło samo ze stanu nastawionego na zabawę mimo zmęczenia.
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zastanawiam się ile wejdzie do danego worka.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
mocno zaciskam
|
|||||||
|
|
|
#311 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
Cytat:
na pewno wszystko sie uda!a czemu w sobote?---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- pisze z tel bo maly na mnie lezy, zasnal i boje sie go przeniesc zeby nie wybudzac sorry za bledy!
|
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#312 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aktualnie nastawiam się na kolor "lody pistacjowe" z palety Dulux, ale mam stary katalog, a jak pojadę do marketu budowlanego, to może mi się jeszcze odmienić, bo w głowie mam inny odcień. Obym zdążyła przed końcem roku! ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Ja bym go zbudziła i podała ten lek. ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
![]() I ciekawe, kiedy zaśnie. |
|||
|
|
|
#313 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Dziwny dzień za nami - mała albo spała (jakoś niezwykle dużo), albo się darła Nie wiem, co o tym myśleć Zęby idą? ja w jej wieku już jednego miałam ![]() Po południu wyskoczyłam z teściówką na kawkę i małe zakupy - nabyłam jednak te smoczki 2 z TT i takie trzymadełko-pokrowczyk do smoczka MAM (nasze jest z fioletowym kotkiem )A babcia kupiła wnuczce swej jedynej i ukochanej kilka szmatek w Primarku. Zdjęcia załączam ![]() ![]() (w Primarku już Boże Narodzenie ). Nie wiem, jak to się stało, że wszystko czerwone! ja nie Mamcia, ale też mogę napisać ![]() Jeszcze jak zdarzało mi się bywać u mojej matki, to zamawiałam zawsze jej krokiety z mięsem (robi świetne), pierogi, rosół mojego ojca (to już w ogóle obłęd, w życiu nie jadłam lepszego), zupę fasolową, czasem racuchy No i obowiązkowo w domu musiał być zwykły polski baltonowski chleb. I wędliny. Uważam, że takich wędlin jak w Polsce - nie ma nigdzie na świecie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak bardzo krzyczy - tak. W innych sytuacjach nie zauważyłam Cytat:
![]() Jakbyś musiała zapłacić nie 30, a 80 zeta za wędlinę, z której nie dość, że się leje, to jeszcze nie ma ŻADNEGO smaku, to byś doceniła polską szyneczkę! Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Moje dziecię zasnelo dopiero jakieś 30 minut temu i tez dzis sporo w dzień spała, za to teraz wieczorem jej sie odechcialo :/
Depoison super te ciuszki
|
|
|
|
#315 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Moja dzisiaj przyglądała się grzechotce na nadgarstku. Chyba pierwszy raz. Cytat:
Cytat:
Bawi mnie jej bogata mimika i ruch warg w czasie tych wywodów. Cytat:
Też będę miała dwie komody Malm, tylko obie z 6 szufladami. Tż już dostał nawet numery i wymiary paczek, więc musi tylko dowiedzieć się, na którym regale ich szukać i mi je przywieźć, a później złożyć. Zakładam, że zrobi to w niedzielę. ![]() ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam kilka dni temu różne, ale u nas były głównie w rozmiarze 68-74, więc tylko jedne są dobre teraz. Z tygryskiem mam żółte. Padła. Może już będzie spała do rana.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-13 o 00:24 |
||||||
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
hej u nas piekna nocka
mama wyspana córa wlasnie biega na macie a ja popijam kawke![]() czekamy an ksiedza ![]() Cytat:
|
|
#317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry! Dziewczyny ale mam doła
wciąż brak kupy. od środy wieczór. bąki idą. możę nie w wielkich ilościach ale kupy brak. maly się preży i stęka i napina i nic |
|
|
|
#319 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. W nocy miałam tylko 9 pobudek
W ogóle moje dziecko o północy stwierdziło, że czas na zabawę... W taki sposób wyglądam jak zombie. Jeszcze TŻ pojechał, więc już w ogóle sobie nie odeśpię... Oczywiście od 6 Fabi już nie śpi i nie zapowiada się, żeby w najbliższym czasie poszedł spać---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Daj mu pół czopka glicerynowego przeciętego wzdłuż... Nie ma sensu go męczyć, skoro nie może się załatwić. Fabi swego czasu też miał kupowy kryzys, ale wszystko wróciło do normy i robi 1xdziennie |
|
|
|
#321 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#322 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Od dzisiaj zmieniłam Nadii mleko z hipp comfort na kolki na zwykły hipp cio combiotic mam nadzieje , że będzie dobrze i bóle brzuszka się nie pojawią Zaraz śmigamy z mężem na zakupy i do restauracji wpłacić zaliczkę na chrzest |
||
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie mysl ze jestes wyrodna matką, ![]() Sol wspolczuje Depoison super ciuszki
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Depoison potwierdzam fajne ciuszki
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Anna, kup windi! U nas windi działa ekspresowo ! Wkładasz rurkę, gazy od razu odchodzą, a wkrótce po tym kupa jak nie wiem ! Pomysł z czopkiem też dobry
![]() Sol, współczuję nocki. U nas też się takie zdarzają coraz częściej niestety. Choć dziś było dobrze, tylko 2 pobudki, jedna o 1 druga o 6. Teraz Terror śpi smacznie. Depoison, fajnie masz z tą teściową, a jakie ładne świąteczne ciuszki Co do ząbków, U nas raczej się nie zanosi, ale codziennie myjemy szczoteczką elektryczną dla niemowląt, z takimi nakładkami, z wypustkami, takie coś jak masażery (jeszcze nie uzywamy typowej włochatej szczotki). I widzę, że Blanka to uwielbia, jak tylko dotykam dziąsełek, to tak się smieje! Może spróbujcie coś podobnego, może ją swędzą i dlatego taka maruda.Planuję dzisiaj zrobić porządki w ciuchach i butach, pochować letnie i powyjmować zimowe. W sumie nie mogę się doczekać Ale taka akcja dopiero po powrocie tż z pracy...inaczej tego nie widzę hehe.
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-10-13 o 10:12 |
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie nocka z dupy, albo mała się budziła albo ja spać nie mogłam i tak się bardziej przemęczyłam niż przespałam... teraz posilona kawką muszę się z psem na spacer zebrać i pójść do weta po tabletki na odrobaczanie, bo jak kurna ja nie dopilnuję, że trzeba psa odrobaczyć czy zaszczepić to mój szanowny małżonek nawet nie pomyśli o tym :/ Tak najłatwiej, zwalić całe myślenie i odpowiedzialność za psa i dziecko na mnie, jedynie zrobić coś, jak się paluszkiem pokaże co ![]() Cytat:
jak usłyszała że Luśka robi do pięciu kup dziennie to aż zrobiła wielkie oczy, a potem się uśmiechnęła i powiedziała, że to dobrze, że nie ma z tym problemów, bo "są dzieci, co robią raz na 5-7 dni i się bidulki przy tym bardzo męczą jak już kilka dni bez kupy" - więc jak widać to normalne, chociaż bywa uciążliwe ![]() U Lu raz tak było, że kupy dwa dni nie robiła, i zaczęło ją tak to męczyć, że aż jej sama termometrem pomogłam (lepsze by były czopki, ale akurat nie miałam w domu). Więc jak widzisz, że maluch się za bardzo męczy, to zapodaj czopka i tyle
|
|
#327 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczególnie podoba mi się sweterek z łosiem i koszula w kratkę, taką koszule to i dla mojego chętnie bym zakupiła tylko u nas nie ma primarku![]() Cytat:
mój Pierwszy często chodził w rajtuzach i nawet lalkami zdarzało mu się bawić - przez 3 lata mieszkałam z bratem który ma córkę - i do geja mu dalekoCytat:
warki radler (wczoraj wieczorem) nie liczę bo to nawet nie smakuje jak alkohol![]() no właśnie rajtuzy! bo rajstopy to kojarzą mi sie z tymi co noszą kobiety a u mężczyzn kojarzą mi się tylko z baletem rajtuzy to co innego, to jak najbardziej ubranie unisexjestem bardzo zadowolniona nie używam często, powiedzmy co 2- 3 dzień i tylko w domu, na zewnątrz używał jej mąż i tylko raz, zawsze jak planuje coś załatwić i mówię mężowi, że wezmę Małego (z wózkiem do auta nawet się nie wybieram) to okazuje się że jednak może z nim zostać hmmm muszę przemyśleć o co chodzi![]() miłego wyjazdu
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-10-13 o 10:25 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#328 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaraz zjem ze dwa jabłka i sprobuje podac malemu wode. herbatki nie chcial i musze wylać. Dziękuje dziewczyny za słowa wsparcia!! Kasik-masuję mu kilka razy dziennie i nóżki podciągam-gazy wtedy ładnie odchodzą. ale kupki brak Nitka-karmię piersią i dokarmiam mm. |
||||
|
|
|
#329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to ja dziś miałam 4 i sobie myśl że dużo, tzn już tak nie myślę![]() mamo Zwierzaka podoba mi się jak piszesz, mam w ulubionych
|
||
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
A z osiągnieć Franka-nauczyl się pluć i wkłada rączki do buzi jak jest głodny. Takie nowości dla nas
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

Mam, to korzystam i tak tylko w domu w tym jest, więc co mi tam 

Ale myslę, że lada dzień zdam relację
Zastanawiam się ile wejdzie do danego worka.
Fabiś po domu nosi samego bodziaka z długim rękawem+rajstopki. Mi tak wygodnie, a i on nie ściąga ich sobie (skarpetki wiecznie ściągał
mocno zaciskam

Nie wiem, co o tym myśleć ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Raz kupowałam w innym sklepie niż zawsze, wędlina za ponad 30zeta i oszukana jak jasny pieron, pełno wody się z niej wylewało 

tylko u nas nie ma primarku