Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-12, 22:09   #301
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
to dobrze, a jak rozponzano oskrzela? Ja się tego boję bo na oskrzela choruję w pierwszej kolejności, mam wtedy okropny kaszel i boję sie, żeby młody nie złapał ode mnie kiedyś
Leoś ma chrypkę i charczy od czasu do czasu. Lekarz go osłuchał i stwierdził, że słyszy coś w oskrzelach.
Dziś już "słychać" poprawę
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 22:10   #302
nadalka
Zakorzenienie

Miałam dzisiaj strasznie ciężki dzień... Kłótnia z tż... Myślałam że go zagryze... Eh co za życie...

Jutro wyjeżdżam tak więc zajrze dopiero w niedzielę wieczorem.

Mała pierdzi przez sen, ale to śmieszne he

No to pa.
Stary 2012-10-12, 22:11   #303
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też dziś kupiłam granatowe z tygryskiem z disneya za marne gorsze w markecie
Ja ostatnio w Pepco kupiłam takie, miał być rozmiar 62-74, a okazało się, że to 74 w górę

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 22:12   #304
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
To stare łóżeczko (kołyska) nie miało regulacji dna. Teraz mamy normalne łóżeczko i jest na najwyższym stopniu
rozumiem
Stary 2012-10-12, 22:12   #305
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja Fabiemu ubieram: body z kwiatkami, malinowe rajstopy, rajstopy w kwiatki, rajstopy we wstążeczki Mam, to korzystam i tak tylko w domu w tym jest, więc co mi tam
no i dobrze jeszcze ma czas, by być męski
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 22:14   #306
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Irmusia może dzieki Twojemu pokarmowi Leoś będzie lżej i krócej chorował? Możliwe
oby

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj strasznie ciężki dzień... Kłótnia z tż... Myślałam że go zagryze... Eh co za życie...
.
przytulam...
miłego weekendu

ja też już zmykam.

Dobranoc!
Stary 2012-10-12, 22:15   #307
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
no i dobrze jeszcze ma czas, by być męski
Ja już nawet TŻ zapowiedziałam, że jak Fabi będzie chciał się bawić lalkami, to mu kupię. Dla mnie to nie oznaka gejostwa, a dziecko z tego po czasie wyrasta Zresztą nie wyobrażam sobie powiedzieć mu: nie, bo to jest dla dziewczynek... Równouprawnienie jest!

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Nadalka miłego wyjazdu. Mam nadzieję, że wypoczniesz!

Bloguję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 22:16   #308
chce_byc_mama
Zakorzenienie

jesu jestem tak padnieta ze ide spac.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 22:16   #309
phdwao
Zakorzenienie

Linka dzięki

Sol fajowe, własnie z tej serii kupiłam

ide sie myc i spanko jutro mamy wieczorem chrzciny trzymajcie kciuki!
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 22:33   #310
blueberry88
Zakorzenienie

Lidlowski śpiworek, smoczek MAM, konik FP, pieluszka tetrowa i gwiazdki na suficie - dziecko zasnęło samo ze stanu nastawionego na zabawę mimo zmęczenia.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Wklejam pokoik Jasia, brakuje w nim jeszcze szafy i czegos do siedzenia(fotel lub sofa) Trzeba będzie się wybrać po nie Małżu malował pokój(pierwy raz w życiu)
Naprawdę śliczny i widzę, że taki "przyszłościowy":ehem :

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Skoro zakładasz jeansy, to rajstopki moga być granatowe z samochodzikiem. Bebilon do kawy też się nadaje. Po prostu od 3 dni zapominam kupić Cremonę.

Cytat:

jeszcze ich nie uzyłam blue, nie mam czasu się za to zabrac, a powinnam bo mam szafy zawalona za małymi ciuszkami Ale myslę, że lada dzień zdam relację
Też chcę kupić (moskitiery też dzięki Tobie kupiłam), ale nie wiem ile i jaki rozmiar Zastanawiam się ile wejdzie do danego worka.

Cytat:
Ja też Będzie błękitno-beżowo-biały

A to z Fabiego wg niego robię geja? Fabiś po domu nosi samego bodziaka z długim rękawem+rajstopki. Mi tak wygodnie, a i on nie ściąga ich sobie (skarpetki wiecznie ściągał ) foto na dowód
Facet z rajtuzach

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Pumcia TZ na imprezce mówisz... taaa a my matki zawsze na posterunku. Trochę to niesprawiedliwe.
Trochę?!? To zaje.biście porypane!

Cytat:

Mała pierdzi przez sen, ale to śmieszne he

No to pa.
mam nadzieję, że odetchniesz

Cytat:
Linka dzięki

mocno zaciskam
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 22:44   #311
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Wklejam pokoik Jasia, brakuje w nim jeszcze szafy i czegos do siedzenia(fotel lub sofa) Trzeba będzie się wybrać po nie Małżu malował pokój(pierwy raz w życiu)
bardzo fajnu pokoik!? gdzie kupilas firanki?pasowaluby tez do nas
Cytat:

Ja Fabiemu ubieram: body z kwiatkami, malinowe rajstopy, rajstopy w kwiatki, rajstopy we wstążeczki Mam, to korzystam i tak tylko w domu w tym jest, więc co mi tam

Tu mają bardziej męskie wzory, ale duży rozmiar 68-74 (rajstopki, to drogie są, w sklepach widziałam po 10-18 zł )
no niestety to bylaby kbraza majestatu u nas

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Ja już nawet TŻ zapowiedziałam, że jak Fabi będzie chciał się bawić lalkami, to mu kupię. Dla mnie to nie oznaka gejostwa, a dziecko z tego po czasie wyrasta Zresztą nie wyobrażam sobie powiedzieć mu: nie, bo to jest dla dziewczynek... Równouprawnienie jest!

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Nadalka miłego wyjazdu. Mam nadzieję, że wypoczniesz!
a propos rownouprawnienia, wczoraj widzialam w kauflandzie rozowy zabawkowy zestaw: mop i odkurzacz!!a czemu nie zielonu?czy tylko dziewcznki maja sprzatac?

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:

Nadalka miłyjazdu. Mam nadzieję, że wypoczniesz!
Cytat:
Linka dzięki:ro

na pewno wszystko sie uda!a czemu w sobote?

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

pisze z tel bo maly na mnie lezy, zasnal i boje sie go przeniesc zeby nie wybudzac sorry za bledy!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-12, 23:28   #312
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
też mam puchatka tylko go sama namalowałam
*
Jedz codziennie banana one dają fajny smak mleku
Jak będę przygotowywać pokój Róży, to chyba też coś namaluję.
Aktualnie nastawiam się na kolor "lody pistacjowe" z palety Dulux, ale mam stary katalog, a jak pojadę do marketu budowlanego, to może mi się jeszcze odmienić, bo w głowie mam inny odcień. Obym zdążyła przed końcem roku!

dla Patryka.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Nie miał kontaktu z chorą osobą. Nie wiem skąd się to wzięło, ale bujamy się z choróbskiem już 2 tygodnie Do tego Młody nie wypił wieczornej dawki antybiotyku. Krzywił się, pluł i poszedł spać
Oby szybko wyzdrowiał.
Ja bym go zbudziła i podała ten lek.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
póki co jeszcze nie odkryła jego uroków, próbuje go ssać jak smoczek. Za to chętnie gryzie tę szczoteczkę co była do kompletu z niby-rękawicą królikiem
Róża lubi taki http://allegro.pl/gryzak-kwiatek-z-g...649451217.html Mamy zielony i Róża wie, że to jest do gryzienia, a smoczek do ssania. Ciekawe skąd...

I ciekawe, kiedy zaśnie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-12, 23:50   #313
depoison
Zadomowienie

Hello
Dziwny dzień za nami - mała albo spała (jakoś niezwykle dużo), albo się darła Nie wiem, co o tym myśleć Zęby idą? ja w jej wieku już jednego miałam
Po południu wyskoczyłam z teściówką na kawkę i małe zakupy - nabyłam jednak te smoczki 2 z TT i takie trzymadełko-pokrowczyk do smoczka MAM (nasze jest z fioletowym kotkiem )

A babcia kupiła wnuczce swej jedynej i ukochanej kilka szmatek w Primarku. Zdjęcia załączam (w Primarku już Boże Narodzenie ). Nie wiem, jak to się stało, że wszystko czerwone! Nie jest to bynajmniej ulubiony kolor żadnej z nas

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
dawaj, pisz co może mnie zainspirujesz
ja nie Mamcia, ale też mogę napisać
Jeszcze jak zdarzało mi się bywać u mojej matki, to zamawiałam zawsze jej krokiety z mięsem (robi świetne), pierogi, rosół mojego ojca (to już w ogóle obłęd, w życiu nie jadłam lepszego), zupę fasolową, czasem racuchy No i obowiązkowo w domu musiał być zwykły polski baltonowski chleb. I wędliny. Uważam, że takich wędlin jak w Polsce - nie ma nigdzie na świecie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Oskar ma dużo przebywać w foteliku samochodowym (absolutnie nie jest to zła pozycja dla dziecka) i na huśtawce. nosić mamy wyłącznie przodem do świata
wow, to ci nowina! baaaardzo mnie to cieszy, bo moje dziecko niepokojąco często jest spokojne tylko w foteliku/leżaczku, więc spędza tam naprawdę dużo czasu. Już miałam wyrzuty sumienia, że będzie miała postawę jak szympans a tu się okazuje, że to zdrowe

Cytat:
Stwierdziłam, że dam im jeszcze jedną szansę. W ogóle obkupiliśmy się
coście nakupowali? poka!

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
czy Waszym dzieciom tez sie rączki trzęsą czasami???
jak bardzo krzyczy - tak. W innych sytuacjach nie zauważyłam

Cytat:
no niestety wiem coś o tym Raz kupowałam w innym sklepie niż zawsze, wędlina za ponad 30zeta i oszukana jak jasny pieron, pełno wody się z niej wylewało
oj tam, oj tam
Jakbyś musiała zapłacić nie 30, a 80 zeta za wędlinę, z której nie dość, że się leje, to jeszcze nie ma ŻADNEGO smaku, to byś doceniła polską szyneczkę!

Cytat:
super! i jaką Jaś ma już dużą kolekcję misiów!

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
nadrobiłam ale nie chce mi się cytować, padam na pyszczek, chyba mamy skok albo nie wiem co ...
melduje że zgodnie z szałem zakupów na allegro zakupiłam taką mate i zawieszkę - zebrę
świetne zakupy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6740 [640x480].jpg (71,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6741 [640x480].jpg (51,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6742 [640x480].jpg (69,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6743 [640x480].jpg (59,7 KB, 17 załadowań)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 00:07   #314
Opalia
Raczkowanie

GG do Opalia

Moje dziecię zasnelo dopiero jakieś 30 minut temu i tez dzis sporo w dzień spała, za to teraz wieczorem jej sie odechcialo :/
Depoison super te ciuszki
Opalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 00:58   #315
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Leoś z ogromnym zainteresowaniem ogląda sobie rączki. Prostuje rękę, podnosi do góry i ogląda ją na całej długości
To musi być niezły widok.
*
Moja dzisiaj przyglądała się grzechotce na nadgarstku. Chyba pierwszy raz.
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a kiedy macie zamiar rozszerzać dietę?
Coś ostatnio pisałyście ale mi temat uciekł....
Jak nie będzie miała problemów brzuszkowych innych, niż ulewanie, to w połowie czwartego miesiąca spróbuję podać np. soczek z marchewki. Taki mam plan, ale nie wykluczam, że poczekam do początku piątego.
Cytat:
dziewczyny jestem skonana! Wróciłam ze spotkania przedchrzcielnego, mama była u nas zając sie mały, był nakarmiony i wciaz go próbowała usypiac, a on wciąz plakał i sluchajcie przyszłam do domu a on sie wpatrywał we mnie jak w obraz, normalnie szk, a potem mówił do mnie "ouu" tak śmiesznie ruszając ustami i patrzył tak wciąż aż sie rozbudził i dopiero go uśpiłam, a zawsze zasypiał o 20. Zaraz Was nadrobię wkleję zaraz zdjęcie pokoju Jasia
Róża "mówi" bardzo dużo i to są różne dźwięki, ale z języka niemowlęcego, więc nie rozumiem... a szkoda. Już była w tym wszystkim sylaba "ma", więc mam nadzieję, że pierwszym słowem będzie "mama". Bawi mnie jej bogata mimika i ruch warg w czasie tych wywodów.
Cytat:
Śliczny.
Też będę miała dwie komody Malm, tylko obie z 6 szufladami. Tż już dostał nawet numery i wymiary paczek, więc musi tylko dowiedzieć się, na którym regale ich szukać i mi je przywieźć, a później złożyć. Zakładam, że zrobi to w niedzielę.

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
zdarza sie bo po kapieli ma tak samo jak Ja wyciagam i klade na reczniku i jak wycieram., Wiec mysle ze z zimna ale niewiem.
Po kąpieli moja też jest na pograniczu telepania z zimna. Włączam farelkę przed kąpielą i później po, a do czasu osuszenia i tak jest jej zimno.
Cytat:
ja też dziś kupiłam granatowe z tygryskiem z disneya za marne gorsze w markecie
W Realu? Ja kupiłam kilka dni temu różne, ale u nas były głównie w rozmiarze 68-74, więc tylko jedne są dobre teraz. Z tygryskiem mam żółte.

Padła. Może już będzie spała do rana.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-10-13 o 00:24
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-13, 09:24   #316
prince_polo
Zakorzenienie

hej u nas piekna nocka mama wyspana córa wlasnie biega na macie a ja popijam kawke
czekamy an ksiedza

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

[/COLOR]Po kąpieli moja też jest na pograniczu telepania z zimna. Włączam farelkę przed kąpielą i później po, a do czasu osuszenia i tak jest jej zimno. W Realu? Ja kupiłam kilka dni temu różne, ale u nas były głównie w rozmiarze 68-74, więc tylko jedne są dobre teraz. Z tygryskiem mam żółte.

:
no ja tez wlaczam ferelke przed i grzeje sie w trakcie kapieli i po a mim o to jak wyciagne Ja z wody to rece jej lataja

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 09:49   #317
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
wróciliśmy. mamy lekką asymetrię lewostronną i zalecone ćwiczenia. na szczęście po dwóch tygodniach powinno wszystko wrócić do normy. co najśmieszniejsze dr stwierdził że możliwe przez to mamy kolki i zapewnił nas że po tygodniu sumiennych ćwiczeń kolki powinny minąć
Dziwne połączenie asymetria z kolkami hm... trzymam kciuki aby ćwiczenia pomogły
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 09:58   #318
anna99302
Zadomowienie

Dzien dobry! Dziewczyny ale mam doła wciąż brak kupy. od środy wieczór. bąki idą. możę nie w wielkich ilościach ale kupy brak. maly się preży i stęka i napina i nic jak mu pomóc? co ja robię źle? mam wrażenie, że jestem wyrodną matką...
Stary 2012-10-13, 09:58   #319
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Śliczny
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

A babcia kupiła wnuczce swej jedynej i ukochanej kilka szmatek w Primarku. Zdjęcia załączam (w Primarku już Boże Narodzenie ). Nie wiem, jak to się stało, że wszystko czerwone! Nie jest to bynajmniej ulubiony kolor żadnej z nas
Ach! Jak Świątecznie i czerwoniutko Ale ubranka bardzo ładne U Nas też już się Świątecznie zrobiło, w każdym supermarkecie są już ozdoby, słodycze itd Jeszcze chwila i pojawi się choinka

Dzień dobry

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-13, 10:04   #320
Soleilka
Zakorzenienie

Hej. W nocy miałam tylko 9 pobudek W ogóle moje dziecko o północy stwierdziło, że czas na zabawę... W taki sposób wyglądam jak zombie. Jeszcze TŻ pojechał, więc już w ogóle sobie nie odeśpię... Oczywiście od 6 Fabi już nie śpi i nie zapowiada się, żeby w najbliższym czasie poszedł spać

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Dziewczyny ale mam doła wciąż brak kupy. od środy wieczór. bąki idą. możę nie w wielkich ilościach ale kupy brak. maly się preży i stęka i napina i nic jak mu pomóc? co ja robię źle? mam wrażenie, że jestem wyrodną matką...
Daj mu pół czopka glicerynowego przeciętego wzdłuż... Nie ma sensu go męczyć, skoro nie może się załatwić. Fabi swego czasu też miał kupowy kryzys, ale wszystko wróciło do normy i robi 1xdziennie

Bloguję
Stary 2012-10-13, 10:05   #321
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, nie jesteś wyrodną matką! Wyrodna matka nawet by tego nie zauważyła, nie mówiąc już o zamartwianiu z tego powodu Niestety, nie wiem co doradzić w sprawie kupy, bo nie miałam takiego problemu. Chociaż... Karmisz piersią? Może spróbuj zjeść coś "przeczyszczającego", jabłka albo buraczki? A nuż pomoże?

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 10:09   #322
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
No to doczytałam II część

Co do blizny po cc to moja też ma około 11-13 cm, jest różowa i tkliwa W ogóle ostatnio jak chodzę lub się ruszam to czuję w okolicy blizny dziwny dyskomfort/kłucie

Gratuluję wszystkim dzieciaczkom skończonych tygodni
A Rozalci 3 miesięcy Leoś też od wczoraj jest trzymiesięczniakiem

Byliśmy wczoraj u lekarza i... Leoś ma początki zapalenia oskrzeli Jest na antybiotyku. Także Prince to nie prawda, że dzieci na cycu są odporniejsze.
Co do wyników badań, mamy je powtórzyć jak Mały wyzdrowieje ( a nie mówiłam, że to właśnie powie lekarz)
Biedny Leoś oby szybko mu przeszło

Cytat:
Anna a masujesz jemu brzuszek ja przy każdej zmianie pieluszki masuję brzuszek ruchami okrężnymi w prawą stronę i podciągam małej nóżki i tak z 3 razy . Często jest tak , że pójdą tylko bąki a czasem i kupka po tym pójdzie .Masuj masuj i kładź jak najwięcej na brzuszku Nadia lubi leżeć na brzuszku jak ją trzymam na kolanach.

Od dzisiaj zmieniłam Nadii mleko z hipp comfort na kolki na zwykły hipp cio combiotic mam nadzieje , że będzie dobrze i bóle brzuszka się nie pojawią w smaku jest zdecydowanie lepsze , słodsze bo hipp comfort miał obniżoną zawartość laktozy i był trochę gorzki w smaku .
Zaraz śmigamy z mężem na zakupy i do restauracji wpłacić zaliczkę na chrzest
Stary 2012-10-13, 10:09   #323
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
daj Mu czopka kochana i nie mysl ze jestes wyrodna matką,

Sol wspolczuje

Depoison super ciuszki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 10:11   #324
Kasik_12
Zadomowienie

Depoison potwierdzam fajne ciuszki
Stary 2012-10-13, 10:11   #325
pumas
Zakorzenienie

Anna, kup windi! U nas windi działa ekspresowo ! Wkładasz rurkę, gazy od razu odchodzą, a wkrótce po tym kupa jak nie wiem ! Pomysł z czopkiem też dobry

Sol, współczuję nocki. U nas też się takie zdarzają coraz częściej niestety. Choć dziś było dobrze, tylko 2 pobudki, jedna o 1 druga o 6. Teraz Terror śpi smacznie.

Depoison, fajnie masz z tą teściową, a jakie ładne świąteczne ciuszki Co do ząbków, U nas raczej się nie zanosi, ale codziennie myjemy szczoteczką elektryczną dla niemowląt, z takimi nakładkami, z wypustkami, takie coś jak masażery (jeszcze nie uzywamy typowej włochatej szczotki). I widzę, że Blanka to uwielbia, jak tylko dotykam dziąsełek, to tak się smieje! Może spróbujcie coś podobnego, może ją swędzą i dlatego taka maruda.

Planuję dzisiaj zrobić porządki w ciuchach i butach, pochować letnie i powyjmować zimowe. W sumie nie mogę się doczekać Ale taka akcja dopiero po powrocie tż z pracy...inaczej tego nie widzę hehe.

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-10-13 o 10:12
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 10:12   #326
agunia82
Zakorzenienie

Hej
U mnie nocka z dupy, albo mała się budziła albo ja spać nie mogłam i tak się bardziej przemęczyłam niż przespałam... teraz posilona kawką muszę się z psem na spacer zebrać i pójść do weta po tabletki na odrobaczanie, bo jak kurna ja nie dopilnuję, że trzeba psa odrobaczyć czy zaszczepić to mój szanowny małżonek nawet nie pomyśli o tym :/ Tak najłatwiej, zwalić całe myślenie i odpowiedzialność za psa i dziecko na mnie, jedynie zrobić coś, jak się paluszkiem pokaże co

Cytat:
kochana, nie jesteś wyrodną matką, nawet tak nie myśl! O kupach miałam ostatnio rozmowę z panią neurolog jak usłyszała że Luśka robi do pięciu kup dziennie to aż zrobiła wielkie oczy, a potem się uśmiechnęła i powiedziała, że to dobrze, że nie ma z tym problemów, bo "są dzieci, co robią raz na 5-7 dni i się bidulki przy tym bardzo męczą jak już kilka dni bez kupy" - więc jak widać to normalne, chociaż bywa uciążliwe
U Lu raz tak było, że kupy dwa dni nie robiła, i zaczęło ją tak to męczyć, że aż jej sama termometrem pomogłam (lepsze by były czopki, ale akurat nie miałam w domu). Więc jak widzisz, że maluch się za bardzo męczy, to zapodaj czopka i tyle

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 10:13   #327
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
świetne zakupy szczególnie podoba mi się sweterek z łosiem i koszula w kratkę, taką koszule to i dla mojego chętnie bym zakupiła tylko u nas nie ma primarku
Cytat:
Ja też Będzie błękitno-beżowo-biały

A to z Fabiego wg niego robię geja? Fabiś po domu nosi samego bodziaka z długim rękawem+rajstopki. Mi tak wygodnie, a i on nie ściąga ich sobie (skarpetki wiecznie ściągał ) foto na dowód
jak go wyszczupliło to wdzianko mój Pierwszy często chodził w rajtuzach i nawet lalkami zdarzało mu się bawić - przez 3 lata mieszkałam z bratem który ma córkę - i do geja mu daleko
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
phdwao, przytulny pokoik

Ja zamiast martini, otwieram piwko ! Martini nie piłam od roku, muszę jutro kupić !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U nas rajstopy, czy jak to się mówi w małopolsce: rajtuzy - sprawdzają się rewelacyjnie, codziennie zakładamy, jest ciepło!
ha! ja ponad rok żadnego alkoholu nie miałam w ustach warki radler (wczoraj wieczorem) nie liczę bo to nawet nie smakuje jak alkohol raczej jak sok jabłkowy

no właśnie rajtuzy! bo rajstopy to kojarzą mi sie z tymi co noszą kobiety a u mężczyzn kojarzą mi się tylko z baletem rajtuzy to co innego, to jak najbardziej ubranie unisex
Cytat:
Wanilllka a czesto używasz manduci? Zadowolona jesteś?
jestem bardzo zadowolniona nie używam często, powiedzmy co 2- 3 dzień i tylko w domu, na zewnątrz używał jej mąż i tylko raz, zawsze jak planuje coś załatwić i mówię mężowi, że wezmę Małego (z wózkiem do auta nawet się nie wybieram) to okazuje się że jednak może z nim zostać hmmm muszę przemyśleć o co chodzi
Cytat:
.
miłego wyjazdu

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-10-13 o 10:25
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 10:23   #328
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Hej. W nocy miałam tylko 9 pobudek W ogóle moje dziecko o północy stwierdziło, że czas na zabawę... W taki sposób wyglądam jak zombie. Jeszcze TŻ pojechał, więc już w ogóle sobie nie odeśpię... Oczywiście od 6 Fabi już nie śpi i nie zapowiada się, żeby w najbliższym czasie poszedł spać

Daj mu pół czopka glicerynowego przeciętego wzdłuż... Nie ma sensu go męczyć, skoro nie może się załatwić. Fabi swego czasu też miał kupowy kryzys, ale wszystko wróciło do normy i robi 1xdziennie
Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Kochana, nie jesteś wyrodną matką! Wyrodna matka nawet by tego nie zauważyła, nie mówiąc już o zamartwianiu z tego powodu Niestety, nie wiem co doradzić w sprawie kupy, bo nie miałam takiego problemu. Chociaż... Karmisz piersią? Może spróbuj zjeść coś "przeczyszczającego", jabłka albo buraczki? A nuż pomoże?
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Biedny Leoś oby szybko mu przeszło

Anna a masujesz jemu brzuszek ja przy każdej zmianie pieluszki masuję brzuszek ruchami okrężnymi w prawą stronę i podciągam małej nóżki i tak z 3 razy . Często jest tak , że pójdą tylko bąki a czasem i kupka po tym pójdzie .Masuj masuj i kładź jak najwięcej na brzuszku Nadia lubi leżeć na brzuszku jak ją trzymam na kolanach.
Cytat:
daj Mu czopka kochana i nie mysl ze jestes wyrodna matką,
Cytat:
Hej

kochana, nie jesteś wyrodną matką, nawet tak nie myśl! O kupach miałam ostatnio rozmowę z panią neurolog jak usłyszała że Luśka robi do pięciu kup dziennie to aż zrobiła wielkie oczy, a potem się uśmiechnęła i powiedziała, że to dobrze, że nie ma z tym problemów, bo "są dzieci, co robią raz na 5-7 dni i się bidulki przy tym bardzo męczą jak już kilka dni bez kupy" - więc jak widać to normalne, chociaż bywa uciążliwe
U Lu raz tak było, że kupy dwa dni nie robiła, i zaczęło ją tak to męczyć, że aż jej sama termometrem pomogłam (lepsze by były czopki, ale akurat nie miałam w domu). Więc jak widzisz, że maluch się za bardzo męczy, to zapodaj czopka i tyle
Czopki mam ale wstrzymam się jeszcze do wieczora. nie chcę go rozleniwiać.
zaraz zjem ze dwa jabłka i sprobuje podac malemu wode. herbatki nie chcial i musze wylać. Dziękuje dziewczyny za słowa wsparcia!!
Kasik-masuję mu kilka razy dziennie i nóżki podciągam-gazy wtedy ładnie odchodzą. ale kupki brak
Nitka-karmię piersią i dokarmiam mm.
Stary 2012-10-13, 10:24   #329
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
na pewno nie wyrodną matką, nawet tak nie myśl, dziewczyny Ci już dobrze poradziły

Cytat:
tylko 9? to ja dziś miałam 4 i sobie myśl że dużo, tzn już tak nie myślę

mamo Zwierzaka podoba mi się jak piszesz, mam w ulubionych
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-13, 10:25   #330
anna99302
Zadomowienie

A z osiągnieć Franka-nauczyl się pluć i wkłada rączki do buzi jak jest głodny. Takie nowości dla nas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości