|
|
#361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
kostki lodu przyłóż a najlepiej schłodzonego liscia kapusty lekko rozbitego. Brzmi dziwnie ale jeśli palec nie jest złamany to w jakimś stopniu powinno pomóc
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa ja mialam dzis straszny sen o mojej cóci
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao zrób okład z altacetu plus jakiś zimny okład jeszcze z lodu na przykład, powinno pomóc
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z tego, że u nas buduje się je nie tylko przy obwodnicy. Mleko staram się zamawiać w aptece Gemini, ale głównie ze względu na dostawę do domu i po to, żeby mieć bezpłatną wysyłkę tego, co i tak muszę kupić, a tam jest tańsze. Samych leków za 250 zł na szczęście nie potrzebuję. Cena mleka w aptece jest taka sama, jak w Rossmannie. |
|
|
|
|
#367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz ten przeciwbolowy żel dla maluszków? Nazwy Ci nie podam, bo nie pamiętam i jeszcze nie kupiłam, ale może zadziała. Weź buty na zmianę na wypadek solidnego obrzęku i druk RMUA, żeby w razie potrzeby jechać na IP. Oby nie było takiej potrzeby. ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Faktycznie. ![]() Bebilon i zagęszczacz na szczęście jest. |
|
|
|
|
#369 | |||
|
Zadomowienie
|
my na razie hipp comfort i jest git.no oprocz kupy
Cytat:
a jak sie to skonczylo? w sensie? dalaś jej coś czy samo z siebie? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#370 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. dlaczego? 3. wózek nie mieści mi sie do auta, sam stelaż też kiepsko, musiałbym zdejmować wszystkie kółka i złożyć tylną kanapę a i tak nie jestem pewna czy wlezie. Myślę o nosidle a rachunki opłacam ja) ale moze jakiś kompakcik Nie znam się, ten ma dobre recenzje, co sądzicie http://allegro.pl/panasonic-dmc-sz-1...690748353.html Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też się cieszę że wróciłaś Cytat:
![]() Mam nadzieję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. to jest pomysł jeszcze w markecie nie byłam z nim, pomyślę3. Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boze jakiego ja mam nerwa
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak się zarejestrujecie w klubie maluszka hipp to można zamówić próbkę mleka HIPP combiotik 2 - to jest co prawda dopiero po 6 miesiącu, ale próbkę warto mieć i sobie potem sprawdzić przy przechodzeniu na 2 czy dziecko dobrze to mleczko toleruje
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-13 o 14:55 |
|
|
|
#374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nie pytałam Może to czas, kiedy maluszek intensywnie rośnie i organizm mógłby nie nadążać? 3. To faktycznie byłoby z tym wózkiem sporo zabawy. Jak powoli szukam lekkiej spacerówki. Na codzień używam Manduci i Jedo z gondolą, a później (mam nadzieję, że dopiero od marca) wepnę spacerówkę, ale to i tak będzie ponad 10 kg, czyli z Różą, torbą i torebką ok. 20. ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
A tak swoją drogą - ostatnio prawie nie używam kremów przecw odparzeniom i nic złego się nie dzieje. Niestety drobne pęcherzyki w rowku nie zninęły zupełnie. Pojawiły się około miesiąca temu, ale położna bez sprawdzania powiedziała, że może od pieluszki, a pediata nic nie mówiła. Ja niestety zapomniałam zapytać. * Nie pisałam wcześniej - były korki, a poza tym tż pomylił godzinę o 15 min., więc na szczepienie spóźniliśmy się 8-10 minut. Zadzwoniłam do przychodni i uprzedziłam, a przy szczepieniu od pielgniarki usłyszałam "ale nam zator zrobiliście ... nie można się spóźniać... A PANI MA JESZCZE ZAWSZE JAKIEŚ PYTANIA". Z pierwszym i drugim się zgodzę, bo faktycznie tylko raz tam czekałam i to zaledwie 5 minut, ale ten tekst o pytaniach mnie rozwalił. W czasie wcześniejszych wizyt pytałam co zrobić z wymiotami, ulewaniem i krosteczkami, a poza tym o postępowanie po ewentualnym zachłyśnięcu, naczyniaka i szczepienia - czy 5w1 na pewno są bezpieczne. Teraz zapytałam o ulewanie i wprowadzenie nowych smaków - soczków i kaszek, bo następna wizyta będzie dopiero w połowie piątego miesiąca. Jeśli to jest tak dużo, to o co pytają inne mamy? Wszystko mówi im położna i inne mamy, czy po prostu jest im to obojętne? Wkurzyła mnie! Zaczynam się zastanawiać, dlaczego w tej przychodni jest tak mało dziecięcych pacjentów.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-13 o 15:34 |
||
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejko ja też się ostatnio w przychodni wkurzyłam. Najpierw pielęgniarka zaczęła komentować, że dziecko będzie cierpieć, bo wybrałam 3 wkłucia zamiast skojarzonych szczepionek i że oszczędzam, a dziecku bólu zadaje... A później jak lekarka zapytała czy dokarmiać mm i gdy usłyszała, że karmię tylko piersią, to stwierdziła, że wybrałam sobie najtańszy sposób i miała taką minę, jakby nie wiem, traktowała kp jako gorsze niż mm. Myślałam, że jej piznę
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() malo tego ja nieszczepie na dodatkowe, wiec tez komentują. i to pielegniarki a nie lekarz
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
U nas dzisiaj jakiś gorszy dzień. W nocy Paweł jak z zegarkiem w ręku budził się co 3 godziny na jedzenie...a od rana załączyła mu się maruda Popłakuje, jest niespokojny, przysypia góra na pół godzinki i znowu daje czadu... A ja jestem taaaaka śpiąca
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpiewam Fabiemu koko koko euro spoko a on się cieszy |
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- i tez sie cieszy
|
|
#381 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nikogo nie powinno obchodzić na co Cię stać a na co nie. A ten tekst odnośnie karmienia...nie skomentuję
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle pokażę Wam coś
Cytat:
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja na dodatkowe tez nie szczepie i nie o oszczędność tu chodzi Maciejko Twoja przychodnia nie lepsza, ja tez zawsze pytam jak mnie cos niepokoi, od tego tam sa żeby odpowiadać pisze z Małym na rekach
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za rady! Palec sie zrobil siny wiec szpilki odpadaja i bede pantofle na obcasie, sa szerokie wiec chyba dam rade do kosciola. Pozarym maly dzis w dzien spi niesamowicie. Spal od 11-14.30 i teraz spi od 16.15 maz z nim spaceruje, czyzby Jas zbieral sily na masze?? Dzis mamy chrzest bo jet wieczorem jest opcja tez w niedziele na 12 ale wolelismy wieczorem zeby szybko odbebnic gosci, mino ze mamy w restauracji to nie chcemy meczyc malego za duzo. Takze licze ze ok 21 bede z nim w domu. Zaczynem miec stresik ale musze byc spokojna zebym mogla w pelni nakarmic malego, bo jak sie stresuje to slabo mi leci
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha, mam do oddania kupony zniżkowe na kosmetyki hipp w rossmanie, ważne do końca października, ktoś chętny?
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoja drogą jak juz zaczelam hipa uzywac to jest sens zmieniac na inne ? czy juz zostac przy hipie?
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra strategia. Ja przedtem chciałam dobierać termin do gości, a teraz będę tylko do chrzestnej, bo jak będzie śnieg albo mróz, to moja mama i tak nie przyjedzie, a co zrobią rodzice tż to już nie mam bladego pojęcia. Są starsi, więc jeśli zrezygnują z takiego wyjazdu, to nie będę im miała tego za złe. Tylko obym dowiedziała się o tym przed podaniem ostateczniej liczby gości.
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, co to za kupony?
Houserka, książka jest zabawna, mam nadzieję, że szybko ją łykniesz i z uśmiechem Ja jestem w połowie kolejnej, słabo mi idzie mimo, że ciekawa. No ale wiadomo...przy karmieniu i odciąganiu to się nie naczytam.Właśnie, na ile wam starcza ta pucha 800 ml ? Ciekawi mnie to, widzę, że na około tydzień przy stosowaniu tylko tego mleka? Phdwao, trzymam kciuki za chrzciny Dobrze to wymyśliliście. Też miałam taki pomysł, ale moja mama się nie zgodziła (a ja córunia mamusi), że tak wieczorem, że w sobotę, że nieuroczyście i takie tam... więc ostatecznie będzie niedziela godzina 12:30, pełny kościół ludzi i moje rozdarte dziecko, już to widzę yhyyyy.Uczę się dzisiaj mojej lustrzanki (w porę, mam ją od marca), i za chiny nie mogę skumać. Depoison, ratunku ! Mam wrażenie, że zdjęcia w domu nie są tak ostre, jakbym sobie tego zyczyła. Czy coś mam źle ustawione, czy ręka się trzęsie? To drugie raczej wykluczam ![]() Zrobiłam obiad, ale w trakcie jego robienia mała strzeliła taką kupę, że aż polepiły jej się włosy ! No to nie wiedziałam, co zrobić, wzięłam ją pod kran, ale woda była za ciepła i się rozdarła. Ile ja się okombinowałam...Żeby tego było mało, darciuch nagle zrobił się głodny, trzeba było mleko podgrzać, a to trochę trwało, do tego makaron mi się rozgotował, zupa prawie wykipiała, nie no... myślałam, że oszaleję. Na szczęście przyszedł tż i przejął małą, a ja się delektuję "wolnością". Czekałam na nią cały tydzień... Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-10-13 o 18:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

i z tego, że u nas buduje się je nie tylko przy obwodnicy.

Bo Zosia przecież miała okres, gdy waliła kupę raz na tydzień - a ja nie dość, że nic z tym nie robiłam, to jeszcze nieszczególnie się przejmowałam, skoro dwie lekarki powiedziały, że to całkiem normalne...
a rachunki opłacam ja) ale moze jakiś kompakcik
)

)