|
|
#181 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
w kazdym razie ja kupilam kilka par rajstop dla Kuby i mu zakladam ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w rajstopkach nic nie zdziała ![]() Cytat:
za to zauważyłam, ze mała wyrasta z .... przewijaka ![]() kciuki za badanie |
||
|
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie nie jest regułą ubieranie . Ja ubieram tak jak Jej ciepło. A ze jest zmarzluchem to ubieram grubiej niz Wy. I nigdy nie byla jeszcze spocona ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Kciuki za OSKARKA!!!
|
|
#185 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Ty wiesz, że ja mam do Tbg niedaleko? więc lepiej nie kuś
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za kciuki |
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak obniżałam dawkę Delicolu z 6 do 3 kropel, to małą brzuszek bolał po 3 dniach, a ja oczywiście nie wiem, czy to miało związek. Uważam, że przewód pokarmowy powinien już pracować bez takich wspomagaczy i do takiego stanu dążę. * Nie podoba mi się chodzenie dzieci w rajstopach. Pod kombinezon zakładam rajstopki i bawełniane spodnie, a czasem będą spodnie jak leginsy. * Pokaż kurtkę i żakiet. A ceny cieplutkich kombinezonów dobrych firm niestety takie są.
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyobrazam sobie pod kom binezon dac samych rajstop bo wiem ze mała by zmarzła.A wydaje mi sie ze Jej nie przegrzewam bo nigdy spocona nie byla bo zawsze sprawdzam.
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
co kupilas?
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamy! Nadrobilam was ale nie cytuje bo pisze z tel. Jestem na spacerku z malym, potem idziemy na spotkanie przed chrztem, wczoraj bylam u spowiedzi i jakos mi lzej na duszy;-)
Manka super ze doszlo! Bardzo szybko ![]() Maciejko jestem ciekawa jak bedzie zima w manduce, wczy wogole maly ja polubi, juz wyslali wiec w poniedzialek testy |
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#193 | |||||
|
Zadomowienie
|
hey nocka niezla. pobudka 2430, 4:00 i 6:00 !!!! i juz jestesmy po spacerku
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mamusie starszych dzieci poczarujcie trochę A wiecie, że pierwsze trzy miesiące nazywane sa tez 100 dni płaczu?? Cytat:
zadnych rajstopek. kombinezon. a pod spod jeansy jkoszula mucha i pullover tak to widze p.s jak rajstopki u chlopaka to tylko pod cos. bo znowu moj maz powie ze gejowych rzeczy on nie pozwoli zakladac
|
|||||
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam takiego wielkiego lustra zeby sobie fote strzelic :P
|
|
|
|
#196 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
coż to ja widzę ZEBRA! !jedyne ciasto, które umiem... tzn. w miarę potrafię zrobic, bo zawsze jest zakalec. moja więc to taka zebra z zakalcem Cytat:
Cytat:
[ |
||||
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
e tam
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Wvictoria, my akurat mamy luźny kombinezon ten którego teraz używamy, więc jestem pewna że zakładając dziecku śpiochy czy półśpiochy nie jest mu ciasno, ani też zimno i nic się nie podwija. Spodnie jak dotąd na wyjścia zakładałam wtedy kiedy było na tyle ciepło, że nie wkładałam kombinezonu. Generalnie każdy kombinezon, spodnie, śpiochy etc. są inne i to czy dziecku w nich jest wygodnie/ciepło to subiektywna ocena każdej z nas. Nie mam nic przeciwko rajstopom pod spód i pewnie będę używać, ale nie da się ukryć, że nie są niezbędną częścią garderoby Pawełka
|
|
#199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Gaduły
|
|
|
|
#201 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapomnial jak robil w noc wiec wybaczylamCytat:
Cytat:
zakladam je pod spodnie lub do kombinezonua co do gejowych rzeczy to moj maz zakazal ubierac mlodego we wszelkie odcienie rozu i ubrania z aplikacjami kwiatkow, serduszek, itp. jakby to mialo jakikolwiek wplyw...
|
|||
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
kurde jak mi sie nic nie chce
musze ic wyciagnac schabowe i zrobic ciasto na placki ziemniaczane ale mi sie nie chce |
|
|
|
#204 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykład Twojej Zosi jest budujący, mam szansę nie oszaleć, w końcu to jeszcze tylko (aż) miesiąc do magicznej daty ![]() DZiękuję Cytat:
![]() Ad2. Dla mnie to ciąża była czasem wolności, jeździłam gdzie chciałam, a teraz nawet do głupiego spożywczaka nie mogę iść, nie mówiąc o tym że jadą gdzieś autem targam fotelik w ręku, dzisiaj znowu ![]() Cytat:
![]() Dziękuję Najlepsze życzenia!!! Cytat:
![]() [ Cytat:
też na pewno jakiś kombinezon biały, ale co pod spód, nie wiem. Na pewno nie garniturek, ale co w zamian![]() Cytat:
Brawa dla męża Taki pamiętający i dający prezenty to ginacy gatunek![]() O jaaaaa, ale bym zjadła ![]() Cytat:
za badanieMy dziś byliśmy u naszej pediatry na kontroli. Pierwszy raz jechałam z małym po Wawie autem, na szczęscie spał, bo samochód działa na niego super usypiająco Mamy takie wieści- MArcinek ma niedokrwistość, wyszła słaba morfologia, mamy podawać żelazo, wit. B6 i kwas foliowy, dostaliśmy skierowanie do neurologa aby sprawdzić napięcie mięśniowe i przekręcanie się Marcinka wyłącznie na prawą stronę. No i jest stwierdzony refluks. Poleciła spróbować mm AR zamiast zagęszczania Nutritonem. Macie jakieś doświadczenia z nimi?Maciejko pamiętam, że podawałaś Róży jakieś- jak się sprawdziły? ---- Co do ubierania pod kombinezon to na razie zakładam tylko pajacyk bawełniany, kombinezon jest polarowy z podszewką bawełnianą, wydaje mi się że to wystarczy, bo Marcinek ma ciepłe łapki i karczek. Zresztą dziś na badaniu osikał pajacyk a ja nic nie wzięłam na przebranie, więc wracał w samym kombinezonie na pieluszce ![]() W domu okazało się że kupa przeciekła poza pieluchę i kombinezon został ob.srany wewnątrz ![]() ---- W gondoli Marcinek mieści się spokojnie i ma dużo luzu z każdej strony, mam nadzieję przejeździć w niej zimę. |
|||||||
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Karo;lina gdzie nie czytam to przy zelazie kazdy kwas fipiowy podaje a moja tepa pediatra nie zleciła mi kwasu
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Narazie się melduję, że żyje, ale ledwo. Czymś się chyba wczoraj przytrułam i dzisiaj cały dzień odchorowywałam, co prawda dziwnie, bo bez wymiotów i biegunki, ale mi było non stop niedobrze i wszystkie mięśnie i stawy mnie bolały. Cały dzień przespałam, dopiero teraz w miarę zaczęłam funkcjonować. Szczęśliwie mała też cały dzień niemal spała albo zajmowała się sobą, bo inaczej nie wiem jakbym dała radę. I tym sposobem też dzisiaj niestety musieliśmy odpuścić wizytę w poradni wad i zaburzeń...
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze Lu dala Ci odpoczac ![]() za lepsze samopoczucie.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moze jakies przeziebienie albo cos??? |
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
mi tz tez pali...... bo chlodno......
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

a w rajstopkach nic nie zdziała ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Bierzta i jedzta z tego wszystkie
A ceny cieplutkich kombinezonów dobrych firm niestety takie są.

) 3 godziny. Zjadłam w spokoju obiad, przeczytałam 50 stron książki, pomalowałam paznokcie, napiłam się kawy z mężem (w kuchni - mała była w pokoju i wpatrywała się 20 minut w... krzesło, gadając coś pod nosem). Obłęd.
też na pewno jakiś kombinezon biały, ale co pod spód, nie wiem. Na pewno nie garniturek, ale co w zamian